Kiwior: "Blij dat ik bij Anderlecht kan tekenen"

VRIJDAG, 15 JULI 2016, 22:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - TRANSFERS - INTERVIEWS Jakub Kiwior heeft een contract voor drie jaar getekend bij Anderlecht en zal zich maandag bij zijn nieuwe ploegmaats voegen. De 16-jarige verdediger komt van de Poolse derdeklasser GKS Tychy.

Kiwior liep in de wintermaanden stage bij Anderlecht en wist paars-wit te overtuigen van zijn kunnen. Andersom kon ook Anderlecht de beloftevolle Pool overtuigen. Er was immers heel wat interesse. "De grote Poolse clubs en Dortmund wilden me ook, maar Anderlecht was de eerste club die hun interesse kenbaar maakte en een aanbod deed. Ik wilde nergens anders naartoe en ben erg blij dat ik hier kan tekenen."

Kiwior kwam bij Anderlecht terecht dankzij Michel Thiry, destijds ook de manager van Marcin Wasilewski. "Jakub heeft een andere speelstijl dan Marcin", probeert Thiry te vermijden dat beiden met elkaar vergeleken gaan worden. "We kunnen enkel hopen dat hij ook zo'n mooi palmares uitbouwt", aldus Thiry. In Polen wordt Kiwior gezien als een toptalent. Hij heeft alles wat een moderne verdediger moet hebben: snelheid, kracht (hij meet 1m86), goede vista, techniek en een stevig schot met links. "Ik hou ook van zijn rust en volwassenheid", voegt Thiry nog toe.

Kiwior komt samen met zijn vader Piotr nabij het oefencentrum in Neerpede wonen. Hij zal ook Franse les volgen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.