Anderlecht laat punten liggen tegen Eupen

ZONDAG, 21 AUGUSTUS 2016, 17:52 - Zabriskie
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - WEBSITE Op de vierde speeldag van de Jupiler Pro League heeft Anderlecht zondagnamiddag 2-2 gelijkgespeeld tegen Eupen. Anderlecht kwam tweemaal op voorsprong via Capel en Teodorczyk, maar gaf deze telkens uit handen.  

Anderlecht-coach René Weiler koos opnieuw voor een nieuw elftal, met Diego Capel op het middenveld en Stéphane Badji als rechtsachter. Ook Deschacht vierde zijn terugkeer. Gezien het nakende vertrek van Dennis Praet en Fabrice N'Sakala ontbraken deze spelers in de selectie.

Eupen startte vinnig aan de wedstrijd, met veel wilskracht en balbezit. De eerste mogelijkheid voor Anderlecht komt er na een dik kwartier spelen met Tielemans die Teodorczyk net niet kan bedienen voor de openingstreffer. Niet veel later komt paars-wit onverhoopt op voorsprong via nieuwkomer Capel, die een voorzet van Hanni in doel schiet. Na het doelpunt nam Anderlecht controle over de wedstrijd met onder meer knap samenspel tussen Chipciu en Hanni. Op het halfuur is Anderlecht dicht bij een tweede treffer, wanneer een vrije trap van Tielemans de paal treft. Eupen blijft echter strijdlustig. Net voor rusttijd komt Eupen langszij via Mamadou Sylla, en kan het ei zo na op voorsprong komen wanneer Ocansey een enorme kans mist. De paars-witte defensie zag er niet al te best uit. 

Net zoals donderdag tegen Slavia Praag kwam Anderlecht scherp uit de kleedkamer: in de 46ste minuut kreeg Hanni een zee van ruimte voor een schot, afgeblokt door Van Crombrugge, maar Teodorczyk was op tijd om de rebound binnen te tikken: 1-2 voor Anderlecht. Hanni toonde zich als de man in vorm: de Algerijn bleef rondstrooien met knappe passen en schoot tweemaal op doel. In de 80ste minuut belandt een afgeweken schot van Eupen-middenvelder Lazare via de paal op het hoofd van Davy Roef, waarna deze knullig binnengaat. In het slot van de wedstrijd ziet Teodorczyk een kopbal naast de kruising belanden en wordt er een penalty geclaimd voor vermeend handsspel van Hackenberg. 

Na vier speeldagen moet Anderlecht vrede nemen met 8 punten. Het laat zo de kans liggen om naast Zulte-Waregem op de eerste plaats te staan. 

Score: 2-2
Goals: Capel (21'), M. Sylla (41'), Teodorczyk (47'), Roef (own) (81')

Eupen: Van Crombrugge, Diagné (75' Bassey), Hackenberg, Blondelle, Al Abdulrahman, Ocansey, Lazare, Garcia, Onyekuru, Taulemesse, Sylla (78' Cases)
Anderlecht: Roef, Badji, Mbodji, Nuytinck, Deschacht (79' Heylen), Dendoncker, Hanni, Tielemans, Chipciu (60' Doumbia), Teodorczyk, Capel (70' Sowah Adjei)

Geel: Kara (8'), Deschacht (48') Hackenberg (61'), Garcia (87')
Rood: /

Scheidsrechter: Sébastien Delferière
Stadion: Stadion am Kehrweg

 

anderlecht-online forum