Heylen: "Slechte verstandhouding RSCA en Waregem blokkeerde overgang"

ZATERDAG, 24 SEPTEMBER 2016, 18:47 - Zabriskie
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS - WEBSITE Er was redelijk wat interesse in Michaël Heylen deze zomer. In een interview met La Dernière Heure heeft Heylen meer uitleg gegeven over de mislukte overgang naar Zulte Waregem en had hij het ook over een eventuele toekomst bij Anderlecht.

"Zulte wou me eerst definitief overnemen, maar het bod werd te laag bevonden", vertelt Heylen. Anderlecht kleefde een vraagprijs van 1,5 miljoen euro op het hoofd van de verdediger, een prijs die hij zelf te hoog vond. 

"Nadien probeerde Zulte me nog te huren, met volledige betaling van mijn loon, maar ook dit bod werd geweigerd door de club.", sakkert hij. "Ik vind het jammer dat ik de dupe ben van een slechte verstandhouding tussen de twee clubs." (Een stukje voorhistorie van het dispuut tussen de clubs: https://www.anderlecht-online.be/nl/article/146384)

Heylen bleef zoeken naar een club waar hij op meer speelgelegenheid kon rekenen. Uiteindelijk bleef een overgang uit tot de slotdag van de transfermarkt. "Enkel Westerlo en Moeskroen waren geïnteresseerd in een huur zonder aankoopoptie.", legt hij uit. "Ik koos voor Westerlo omdat ik een beter gevoel had bij deze club."

Is er voor Heylen een toekomst weggelegd bij Anderlecht? "Het blijft mijn droom, maar de kans is niet groot. Na volgende zomer loopt mijn contract nog maar één jaar. Dat wordt een belangrijk moment."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.