"Jongeren verhuren om te slagen bij Anderlecht"

DINSDAG, 20 JUNI 2017, 07:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - TRANSFERS - INTERVIEWS Vorige week kwam het nieuws dat René Weiler heel wat jongeren naar een zogenaamde C-kern stuurt om hen te laten vertrekken. Herman Van Holsbeeck verduidelijkt dit nu. Hij benadrukt dat deze jongeren zeker nog een toekomst hebben, maar het voor hen beter is om tijdelijk elders aan spelen toe te komen.

"Ik heb vorige week veel onzin gelezen over die C-kern", stelt Van Holsbeeck. "Het klopt dat Weiler me een lijst bezorgd heeft van spelers die weg mogen of moeten (De Maio, Galhardo, Badji, ...) en jongens die verhuurd moeten worden. Jongeren als Vancamp, Faes, Lukebakio en Leya Iseka hebben het potentieel om te slagen bij Anderlecht, maar nu is het nog te vroeg."

Van Holsbeeck benadrukt dat deze spelers niet in een aparte kern worden ondergebracht. "Wellicht beginnen ze het seizoen bij de U21 om vervolgens elders ervaring op te doen. Lukebakio kan terug naar Toulouse en Zulte Waregem is één van de clubs die interesse toont in Leya Iseka."

Ook opvallend: Trezeguet behoort niet noodzakelijk tot de spelers die weg moeten. "We bekijken of het niet beter is om hem te verhuren in plaats van te verkopen", besluit de Anderlecht-manager.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.