Voorbeschouwing Supercup: Anderlecht - Zulte Waregem

ZATERDAG, 22 JULI 2017, 11:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Twee maanden na het einde van vorig seizoen staat vandaag de eerste officiële wedstrijd van de nieuwe voetbaljaargang op het programma. Landskampioen Anderlecht en bekerwinnaar Zulte Waregem strijden om de Supercup.

Beide trainers zien het duel vooral als een laatste test voor de competitiestart. Het is dan ook uitkijken welke jongens René Weiler aan te aftrap brengt. Kiest hij voor een stevig middenvelder met naast Dendoncker en Kums ook Trebel, waardoor Sofiane Hanni vanop de flank moet spelen? Of mag Hanni het spel verdelen vanop de 10-positie en zien we als linksbuiten Stanciu of Onyekuru aan het werk? 

De overige posities lijken vrij zeker. Sels maakte in de twee oefenduels die hij speelde nog geen grootse indruk, maar hij zal blijven staan om te groeien. Achteraan is er niets veranderd tegenover vorig seizoen. Zolang Najar niet fit is, is Appiah zeker van zijn plaats met naast hem Kara, Spajic en Obradovic. Ook Teodorczyk en Chipciu hebben vorig seizoen voldoende krediet opgebouwd.

Wel interessant wordt het om te kijken wie Weiler op de bank zet en wie moet plaatsnemen in de tribune. Er zijn tien kandidaten voor zeven plaatsen op de bank. Onze verwachting is dat Sowah, Delcroix en Thelin of Ganvoula naast het wedstrijdblad vallen.

Tegenstander Zulte Waregem zag doelman Steppe vertrekken en Bossut is niet fit. Hierdoor komt Bostyn, ook maar net hersteld van een blessure, tussen de palen en moet een keeper uit de jeugd op de bank plaatsnemen. Door de blessure van De Mets mag Doumbia, die pas sinds begin deze week aan de Gaverbeek vertoeft, wellicht meteen in de basis starten. Leya Iseka zal zich als invaller moeten bewijzen.

Aftrap: 20u30
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion
Scheidsrechter: Sebastien Delferière

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Sels, Appiah, Kara, Spajic, Obradovic, Dendoncker, Kums, Trebel, Chipciu, Teodorczyk, Hanni
Invallers: Svilar, Sowah, Delcroix, Deschacht, Gerkens, Stanciu, Bruno, Onyekuru, Kiese Thelin, Ganvoula

Geblesseerd: Najar, Nuytinck
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

: : : ZULTE WAREGEM : : :

Mogelijke opstelling: Bostyn, De fauw, Derijck, Heylen, Hamalainen, Doumbia, De Sart, Koopman, Kaya, Saponjic, Olayinka
Invallers: Denayer, Willocq, Walsh, Severin, De Pauw, Reichert, Bala, Cordaro, Mühren, Leya Iseka

Geblesseerd: Bossut, Baudry, De Mets
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

Vorige jaren:
2016-2017: 2-0
2016-2017: 4-2
2015-2016: 2-0
2015-2016: 3-0
2014-2015: 0-0
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 80%
Verlies: 0%
Gelijk: 20%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 58.82%
Verlies: 5.88%
Gelijk: 35.3%



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.