Favoriete transfer #4: Chancel Mbemba

DINSDAG, 16 JANUARI 2018, 11:30 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - WEBSITE Op nummer vier treffen we een oude bekende, Chancel Mbemba. Veel paars-wit supporters zullen hem maar al te graag zien terugkomen, maar Chancel zelf heeft al aangegeven niet te staan springen voor een terugkeer naar RSC Anderlecht.

Naam: Chancel Mbemba
Huidige club:  Newcastle
Positie: Centrale verdediger
Leeftijd: 23
Nationaliteit: Congolees  
Marktwaarde *: € 7.000.000


Geschiedenis: Anderlecht plukte Mbemba in de zomer van 2012 weg in Congo. De verdediger speelde eerst een seizoen voor de beloften, alvorens naar de A-kern te worden gehaald. Mbemba speelde 77 wedstrijden voor paars-wit en was goed voor negen doelpunten.
In de zomer van 2015 betaalde Newcastle twaalf miljoen euro om hem in te lijven. Een onverdeeld succes werd het nooit. Een complete flop echter ook niet: Mbemba speelde in twee en een half jaar tijd 58 keer voor The Magpies.

Profiel: Mbemba lijkt met zijn 1m82 niet meteen gemaakt voor de Premier League, al compenseert hij veel met zijn sprongkracht. De Congolees is snel en beschikt over een degelijke pass.

Haalbaarheid: Mbemba wordt deze winter sowieso een moeilijk verhaal. Hij verklaarde zelf niet happig te zijn op een terugkeer naar België en goedkoop zal hij al zeker niet zijn.

Prioritair? Door de blessure van Kara Mbodj en het dreigende vertrek van Leander Dendoncker, moet Anderlecht op zoek naar een nieuwe verdediger die er meteen staat. In het geval van Mbemba bestaat daar weinig twijfel over.

Conclusie: Mbemba zou een toptransfer zijn, maar zijn overgang lijkt enkel realiseerbaar in de laatste uren van de transfermarkt. Een gevaarlijke gok dus.

Morgen:Een speler voor de rechterflank.


* Volgens transfermarkt.de
 
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.