Favoriete transfer #3: Thomas Foket

WOENSDAG, 17 JANUARI 2018, 11:25 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - WEBSITE Vandaag beginnen we aan onze top drie van jullie favoriete transfers. Op nummer drie vinden we Thomas Foket.

Naam:Thomas Foket
Huidige club:AA Gent
Positie: Rechtsachter / Rechtsmidden
Leeftijd: 23
Nationaliteit: Belg 
Marktwaarde *: € 3.500.000

Geschiedenis: Foket is een verhaal apart. Hij stond op zijn zestiende in de basis bij Dilbeek Sport en de nationale U18. Anderlecht merkte hem op en liet hem meetrainen, maar de jongeling mocht wedstrijden blijven spelen voor Dilbeek. Uiteindelijk koos hij echter voor AA Gent.

De Buffalo’s leenden hem in 2013-2014 een seizoen uit aan KV Oostende, waar hij een basisplek veroverde. Het seizoen daarop veroverde hij als titularis de titel met Gent. Afgelopen zomer sprong een transfer naar Atalanta af door hartproblemen. Er werd even gevreesd voor het einde van zijn carrière, maar op 27 oktober 2017 stond hij al opnieuw tussen de lijnen.  

Profiel:  Foket is een offensieve rechtsachter, die ook hoger op het veld kan spelen. Hij is snel, beschikt over een grote motor en heeft een goede voorzet in de voeten. Hij is het perfecte profiel om de hele rechterflank te bestrijken in een systeem met drie verdedigers. Niet toevallig omdat Hein Vanhaezebrouck hem zo gekneed heeft.

Haalbaarheid: Een jonge Belg van AA Gent, die een reële kans heeft om deze zomer naar het WK te trekken. Dan weet je dat het geen goedkope zaak wordt. Bovendien zal hij geen transfer forceren. Gent verlengde namelijk zijn contract een paar dagen nadat zijn hartproblemen werden vastgesteld. Anderzijds was Anderlecht wel de eerste club uit eerste klasse die hem een kans gaf. Als Foket naar een andere Belgische club trekt, zal dat sowieso Anderlecht zijn.

Prioritair? Het valt moeilijk te ontkennen dat Dennis Appiah nooit een publiekslieveling zal worden. Defensief meer dan oké, maar zijn passing is uiterst matig, zijn voorzetten ronduit dramatisch. Appiah is een prima rechtsachter voor een staartploeg in de Ligue 1. Geen speler voor de rechterflank in het systeem van HVH. Nee, dan doet Foket veel meer aan de eeuwig geblesseerde Andy Najar denken. Met Kenny Saief en Foket op de flanken, zouden er veel meer ballen in de zestien belanden. Of daar nu een nukkige Pool of iemand anders staat.

Conclusie: Hoewel de meningen onder onze bezoekers verdeeld zijn, denken wij dat Foket een prima versterking zou zijn voor Anderlecht. Hoewel zijn komst sowieso een lastig verhaal wordt.

Morgen: Een creatieve middenvelder uit de Belgische competitie. Gokken mag, maar is wellicht niet nodig.

* Volgens transfermarkt.de



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.