Vancamp: “Anderlecht blijft mijn droom”

DONDERDAG, 1 MAART 2018, 10:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - WEBSITE Naast Wout Faes laat Anderlecht nog een veelbelovende jonge speler ervaring opdoen in Nederland. Jorn Vancamp gooit de laatste weken hoge ogen bij Roda JC. Ook hij kreeg een telefoontje van Anderlecht-Online en stond ons graag te woord.

Jorn, hoe gaat het met je?
“Het is hier plezant en het loopt goed. Nu toch, want in het begin had ik het moeilijker. Ik had wat tijd nodig om me aan te passen. Na vier jaar Anderlecht kwam ik in een nieuwe omgeving terecht. Ik ging van thuis weg en alleen in Nederland wonen. Maar nu ben ik goed op weg om mezelf te bewijzen. Na de winterstop loopt het echt lekker met vier doelpunten en één assist.”

Is er veel verschil tussen de beloften van Anderlecht en het A-elftal van Roda?
“Bij de beloften van Anderlecht speelden we 90 minuten op de helft van de tegenstander, dat is hier anders. In een A-elftal zijn er meer fysieke contacten en is het hard werken. Dit is echt mannenvoetbal met veel fysieke duels, zeker als je tegen de degradatie speelt zoals wij. Bij Anderlecht speelden we meer technisch. In het begin had ik het hier fysiek en mentaal moeilijk mee, maar intussen heb ik me aangepast en gaat het erg goed. De eerste maanden werd ik bijna altijd vervangen of was ik invaller, maar de voorbije weken speelde ik drie keer een volledige wedstrijd.”

Wat beschouw je als je hoogtepunt dit seizoen?
“Mijn eerste doelpunt, eind januari tegen Excelsior. Toen viel er toch een druk van mijn schouders. Jammer dat Wout toen op de bank zat bij Excelsior. Wout en ik zijn erg close en praten veel. We zitten in hetzelfde schuitje. De laatste weken is hij echt goed bezig. Hopelijk kunnen we volgend seizoen samen onze kans gaan bij Anderlecht.”

Bij Anderlecht haalde je vorig seizoen tijdens de heenronde meestal de bank en tegen Saint-Étienne mocht je zelfs starten. Na de winterstop raakte je niet meer in de wedstrijdkern. Hoe ervaarde je dit?
“Wanneer er tijdens de winterstop met Kabasele en Harbaoui twee spitsen (die Vancamp had voorbij gestoken in de hiërarchie, red.) vertrekken, dan weet je dat er een nieuwe aanvaller komt. Dat werd Thelin. Hierdoor verdween ik naar de achtergrond. Ik bleef wel spelen bij de beloften en daar mijn doelpunten meepikken. Maar ik wist toen dat ik tijdelijk naar een andere club moest om te spelen en me te ontwikkelen. Maar ik ben René Weiler en zijn technische staf wel enorm dankbaar voor het vertrouwen en de kansen die ze me gaven en dat ze me lieten debuteren bij Anderlecht.”

Heb je regelmatig contact met Anderlecht?
“Gunther Van Handenhoven stuurt me regelmatig berichtjes en bekijkt mijn wedstrijden. Ik hoop dat er dit seizoen iemand van Anderlecht eens live komt kijken, dat hebben ze me toch beloofd.”

Waarop hoop je voor volgend seizoen?
“Na de wedstrijd tegen Saint-Étienne verlengde Anderlecht mijn contract tot 2019. Een teken dat ze in mij geloven. Binnenkort zullen mijn zaakwaarnemer en begeleider samenzitten met Anderlecht om mijn toekomst te bespreken. Ik hoop dat ik mezelf kan bewijzen tijdens de voorbereiding. Wat speelminuten krijgen in oefenwedstrijden, enkele doelpuntjes maken en voor je het weet ben je vertrokken. Het is en blijft mijn droom om het te maken bij Anderlecht. Is het niet volgend seizoen, dan hopelijk erna.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.