Voorstelling: Elias Cobbaut

ZONDAG, 3 JUNI 2018, 11:53 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - WEBSITE Hoewel de transfermarkt officieel nog lang niet open is, realiseerde Anderlecht al heel wat transfers. Wij stellen ze uitgebreid aan u voor. Vandaag: Elias Cobbaut.

Naam: Elias Cobbaut
Positie: Centrale verdediger / linksachter
Leeftijd: 20
Nationaliteit: Belg
Vorige club: KV Mechelen

Cobbaut doorliep de reeksen van Racing en KV Mechelen. Hij debuteerde vorig seizoen op achttienjarige leeftijd bij de hoofdmacht van Malinois. In de reguliere competitie moest hij het nog stellen met vier basisplaatsen.

In Play-Off II moest hij op speeldag één nog voor de rust invallen. De negen volgende wedstrijden startte hij in de basis.

Dit seizoen speelde Cobbaut op één na alle wedstrijden voor KVM. Omdat Mechelen laatste werd, speelde het geen Play-Off II en zat het seizoen er op elf maart al op voor Cobbaut.

Door de strengere regels in verband met ‘voetbalbelgen’, richtten Marc Coucke en Luc Devroe zich al snel op de nationale beloften. Aristote Nkaka komt volgend seizoen, Landry Dimata blijft een optie.

Cobbaut konden ze wel meteen binnenhalen. Anderlecht legde drie miljoen op tafel voor de polyvalente verdediger, die zowel op de linksachter als centraal uit de voeten kan.

Of Cobbaut dit seizoen al een basisplaats weet te veroveren is nog maar de vraag. Maar zijn transfer lijkt alleszins een slimme zet met het oog op de toekomst.

Wat verwachten jullie van Cobbaut?



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.