Anderlecht verliest met 5-2 van Ajax

ZATERDAG, 6 JULI 2019, 16:50 - KDB2000

WEDSTRIJDEN - WEBSITE Anderlecht heeft zijn zomerstage in Nederland afgesloten met een 5-2 nederlaag tegen Ajax. Michel Vlap en Vincent Kompany maakten beiden hun debuut in Anderlecht-shirt.

Na een intensieve stage in Venlo nam Anderlecht het net als vorig jaar op tegen Ajax. Anderlecht begon aan de wedstrijd met 2 nieuwe gezichten. De nieuwe nr10 Michel Vlap die donderdag de overstap maakte van Heerenveen en manager-speler Vincent Kompany. De uitploeg begon gretig aan de wedstrijd. Met heel wat kansen in het openings kwartier. Op het kwartier trof Trebel de lat. Na het kwartier nam Ajax de overhand, met 2 snelle doelpunten van Dani de Wit. Net voor rust wist Sidney Sam de voorsprong te verkleinen met een doelpunt in de korte hoek.

Na rust wist Ajax snel de 3-1 te scoren op een corner via Kik Pierie. Ajax had de wedstrijd onder controle en wist de voorsprong nog te vergroten via Victor Jensen en Klaas Jan Huntelaar. Iets na het uur viel Kara Mbodji in, Kara had slechts 14 seconden nodig om de 5-2 binnen te tikken op een corner van Adrien Trebel. De laatste 20 minuten hield Ajax stand en haalde het uiteindelijk met 5-2 van Anderlecht.

Score:5-2
Doelpunten:25' De Wit (1-0), 28' De Wit (2-0), 45' Sam (2-1), 48' Pierie (3-1), 55' Jensen (4-1), 62' Huntelaar (5-1), 67' Kara (5-2)

Ajax: Varela (46' Kotarski), Dest (68' J. Timber), Veltman (46' Schuurs), Magallan (46' Botman), Pierie (68' Kemper), Eiting (46' Q. Timber), Ekkelenkamp (68' Ter Heide), De Wit (46' Jensen), Lang (68' Taylor), Traoré (46' Huntelaar), Danilo (68' Kühn)

Anderlecht eerste helft:Didillon, Saief, Sa, Kompany, Lutonda, Kayembe, Dewaele, Trebel, Vlap, Gerkens, Sam

Anderlecht tweede helft:Didillon, El Kababri, Dante, Milic, Kayembe (65' Kara), Kums, Leoni, Timassi, Trebel (74' Dauda), Gerkens, Doku