Voorbeschouwing: Charleroi - Anderlecht

ZATERDAG, 27 NOVEMBER 2021, 07:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Geen voetbal op zondag dit weekend voor Anderlecht, maar vandaag al. Om 20.30 uur speelt paars-wit op Charleroi. De Carolo's staan één plaats hoger en tellen vier punten meer. Als Anderlecht de top vijf niet wil zien weglopen, is winnen een must.

Het is uitkijken of Vincent Kompany veel wijzigingen aan zijn ploeg doorvoert na het debacle tegen Kortrijk vorig weekend. Amir Murillo keert alvast terug uit schorsing en neemt zijn plaats rechts achteraan weer in. Bogdan Mykhaylichenko hoeft dus niet opnieuw te depanneren tegen zijn voet. Achter de spitsen krijgt Lior Refaelov terug zijn kans na vier wedstrijden op de bank. Wie samen met Refaelov achter de spitsen start, is een groter vraagteken. Wordt het Yari Verschaeren, Anouar Ait El Hadj of Francis Amuzu?

Met twaalf op vijftien zit Charleroi in de goede flow. Op de langdurig geblesseerden Willems en Nkuba, die beiden nog geen minuut speelden dit seizoen, na is iedereen beschikbaar. Oud-Anderlecht-speler Ryota Morioka is dezer dagen de draaischijf van Charleroi. Ouderdomsdeken Guillaume Gillet is vaste invaller. Uitkijken doen we ook naar Anthony Descotte, een 18-jarige Anderlecht-product dat vorige week voor het eerst in de basis stond.

Aftrap: 20u30
Stadion: Stade du Pays
Scheidsrechter: Erik Lambrechts

: : : CHARLEROI : : :

Mogelijke opstelling: Koffi, Van Cleemput, Andreou, Knezevic, Tchatchoua, Morioka, Zorgane, Ilaimaharitra, Kayembe, Gholizadeh, Nicholson
Invallers: Chiacig, Desprez, Bessilé, Wasinski, Gillet, Zedadka, Benchaib, Fall, Zaroury, Descotte

Geblesseerd: Nkuba, Willems
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Morioka, Tchatchoua

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Van Crombrugge, Murillo, Harwood-Bellis, Hoedt, Gomez, Cullen, Olsson, Refaelov, Amuzu, Kouamé, Zirkzee
Invallers: Verbruggen, Coosemans, Magallan, Mykhaylichenko, Kana, Ashimeru, Ait El Hadj, Verschaeren, Stroeykens,

Geblesseerd: Delcroix, Lissens
Geschorst: Raman (1/3)
Gevaar voor gele schorsing: Amuzu

Vorige jaren:
2020-2021: 1-0
2019-2020: 1-2
2018-2019: 1-2
2017-2018: 1-2
2017-2018: 2-0
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 60%
Verlies: 40%
Gelijk: 0%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 47.46%
Verlies: 27.12%
Gelijk: 25.42%


Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum