U21: Anderlecht beleeft pijnlijke avond tegen Club Brugge

DINSDAG, 22 FEBRUARI 2022, 17:40 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - JEUGD De U21 van Anderlecht heeft dinsdagavond met 2-0 verloren van Club Brugge. Op de blauw-zwarte zege viel al bij al weinig af te dingen.

Beide teams hadden een aantal gevestigde waarden aan de aftrap gebracht. Bij Anderlecht waren dat onder meer El Hadj en Amuzu.

Na twintig minuten rondde Pérez -toch ook al veertien wedstrijden voor de hoofdmacht van de Bruggelingen- een knappe aanval af. 1-0. Club Brugge werd na de openingstreffer pas echt de betere ploeg. Zo'n 1300 fans zagen blauw-zwart met het kleinste verschil de kleedkamers induiken in The Nest in Roeselare, waar een verrassend vijandig sfeertje hing voor een beloftenwedstrijd. 

Anderlecht begon gretig aan de tweede periode, maar creëerde veel en veel te weinig. Op het uur verdubbelde Vermant de score. De thuisploeg bleef volwassen voetballen. Game over voor Anderlecht. 2-0 was de einsdstand.  

Club Next nadert zo tot op negen punten van Anderlecht en heeft nog een wedstrijd tegoed. Volgende week staat Anderlecht – Club Brugge op het programma in Wolvertem. Het zal dan een stuk beter moeten.

Herbeleef de wedstrijd hieronder

Einde: Anderlecht verliest met 2-0 op het veld van Club Brugge. 

89' Coosemans moet nog eens plat. Anderlecht ondergaat vanavond de wet van de sterkste. 

82' Het lijkt er vandaag niet in te zitten voor Anderlecht. Gelukkig krijgen ze volgende week al een kans om revanche te nemen. 

75' Audoor haalt uit van bijzonder ver. Geen probleem voor Coosemans  We duiken het slotkwartier in. 

70' Daar is Agyei. HIj vervangt Stassin. 

68' Anderlecht verhoogt nu toch de druk. 

66' De tijd tikt weg voor Anderlecht. Tijd om Agyei in te brengen, lijkt ons. 

60' Goal: 2-0: Nusa pakt uit met een knappe hak, Sabbe bedient Vermant en die frommelt de bal voorbij Coosemans, die de bal net niet voldoende kan raken. Anderlecht in de problemen. 

55' Amuzu kan zich eindelijk eens doorzetten op snelheid, maar verliest dan het overzicht. 

50' Club Brugge is via Pérez dicht bij de 2-0, maar Sadiki kan genoeg hinderen en uiteindelijk kan Coosemans de bal toch pakken. Hier komt paars-wit goed weg. 

47' Een schot van Amuzu wordt gekraakt en levert geen problemen op voor Lammens. 

46' De tweede helft is op gang gefloten. Kan Anderlecht de bakens nog verzetten? 

Volgens de kanalen van Club Brugge zouden er zo'n 1300 fans aanwezig zijn. Straffe cijfers voor een beloftenwedstrijd op dinsdagavond. 

46' Rust: We gaan rusten met 1-0 voor Club Brugge. Anderlecht zal na de pauze uit een ander vaatje moeten tappen. 

42' El Hadj trapt de bal voorbij Lammens, maar er was al gevlagd voor buitenspel.  

36' Daar is de thuisploeg alweer. Vermant krijgt een prima kans, maar trapt gelukkig naast de kooi van Coosemans. 

34' We zijn op tien minuten van de rust. Al bij al heeft Anderlecht Lammens nog niet voldoende kunnen bedreigen. Al bewees het in de vorige wedstrijden weinig kansen nodig te hebben om te scoren. 

27' Anderlecht heeft het sinds het tegendoelpunt wat lastiger met dit Club Brugge. Coosemans moet na een corner goed plat. 

23' Coosemans wordt nu bij elk balcontact uitgefloten en getrakteerd op "Hij was te plat voor FCB." Coosemans speelde 43 wedstrijden voor de hoofdmacht van blauw-zwart. 

20' Goal: 1-0 Pérez trapt Club Brugge na een knappe aanval op voorsprong. 

19' Een schot van de thuisploeg zoeft maar net naast de kooi van Coosemans. 

18' Michez werkt zich op snelheid voorbij zijn man en dwingt een corner af. Hij is lang niet de bekendste naam bij deze paars-witte beloften, maar toch eentje om in de gaten te houden. 

14' Coosemans heeft zichzelf al een paar keer in de problemen gewerkt bij het uitvoetballen. Toch maar mee opletten. 

12' Het gaat goed op en neer in de openingsfase van de partij. 

9' "Nog liever dood dan Sportingjood", galmt -een eerste keer- door The Nest. Of hoe de vijandigheid zich niet beperkt tot de A-ploeg. 

7' Na een knappe aanval gaat El Hadj tegen de grond in de vijandige zestien. De man in het oranje wil echter van geen strafschop weten. 

4' De sfeer zit er meteen goed in. We zien een aangename openingsfase. 

1' De aftrap is gegeven in The Nest in Roeselare

De beloften van blauw-zwart waren uitstekend aan het seizoen begonnen, maar tellen intussen twaalf punten minder dan Anderlecht. Club Brugge staat daarmee vierde, maar heeft wel nog een wedstrijd in te halen. Volgende week maandag treffen beide teams elkaar in Wolvertem opnieuw. Anderlecht-online geeft voor die partij vijftig duotickets weg. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.