Voorbeschouwing: Club Brugge - Anderlecht

ZONDAG, 22 SEPTEMBER 2019, 09:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Vanmiddag om 18 uur staat in het Jan Breydel-stadion de topaffiche Club Brugge - Anderlecht op het programma. Het zoekende Anderlecht hoopt op een stunt tegen de vlot draaiende vice-kampioen. De Bruggelingen hebben zelfs de luxe om Mbaye Diagne naast de selectie te laten.

Diagne was eind augustus voorbestemd om naar Anderlecht te gaan, maar Vincent Mannaert snoepte hem op het laatste nippertje af van Anderlecht. Zijn aanwezigheid had de wedstrijd extra pigment gegeven, maar coach Philippe Clement acht andere offensieve spelers beter. Opvallend ook: de Brugse ziekenboeg is volledig leeg.

Bij Anderlecht zit Vincent Kompany opnieuw in de kern nadat hij enkele wedstrijden miste met een blessure aan de hamstrings. Adrien Trebel, die weg moest maar niet weg raakte, mag ook weer meedoen van het bestuur en zit voor het eerstdit seizoen in de selectie. Wellicht start hij zelfs nu Albert Sambi Lokonga geblesseerd is en Peter Zulj herstelt van een gebroken neus.

Voor Kemar Roofe komt de wedstrijd in Brugge nog te vroeg. Ook Samir Nasri valt voor de tweede week op rij naast de selectie wegens niet fit genoeg.

Tot slot: scheidsrechter straks is Alexandre Boucaut. In Brugse middens is hij geen graag gezien figuur. De Club-fans zijn al jaren van oordeel dat hij tegen hen fluit. Benieuwd of zijn prestatie straks een onderwerp van gesprek wordt.

Aftrap: 18u
Stadion: Jan Breydel-stadion
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

: : : CLUB BRUGGE : : :

Mogelijke opstelling: Mignolet, Mata, Mitrovic, Deli, Ricca, Balanta, Vormer, Vanaken, Tau, Okereke, Dennis
Invallers: Horvath, Shinton, Van der Brempt, Mechele, Sobol, Rits, De Ketelaere, Schrijvers, Diatta, Openda

Geblesseerd: Niemand
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Van Crombrugge, Sardella, Sandler, Cobbaut, Dewaele, Trebel, Vlap, Verschaeren, Doku, Thelin, Chadli
Invallers: Didillon, Luckassen, Kompany, Kayembe, Kana, Gerkens, Saelemaekers, Amuzu

Geblesseerd: Adzic, Bakkali, Chipciu Dimata, Makarenko, Musona, Najar, Roofe, Sowah, Zulj
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

Vorige jaren:
2018-2019: 1-0
2018-2019: 2-1
2017-2018: 1-2
2017-2018: 5-0
2016-2017: 1-1
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 20%
Verlies: 80%
Gelijk: 0%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 23.29%
Verlies: 47.95%
Gelijk: 28.76%



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.