Nieuws met tag "Dames"


 27-04-2022 


 26-04-2022 


 23-04-2022 


 21-04-2022 


 17-04-2022 

Wullaert rolt Genk op

Wullaert rolt Genk op

Anderlecht heeft gisteren Genk een flinke oplawaai bezorgd door er met 0-6 gaan te winnen. Maar liefst vijf doelpunten werden gescoord door Tessa Wullaert. Anderlecht blijft aan de leiding staan in de Play-offs. Lees verder »



 13-04-2022 

Red Flames: 4 goals en 2 assists voor Wullaert

Red Flames: 4 goals en 2 assists voor Wullaert

De Red Flames gingen gisteren met 1-6 winnen in Pristina van Kosovo. Tessa Wullaert had een voet in alle zes doelpunten. Vier trapte ze zelfs tegen de netten, voor de andere twee gaf ze de assist. De Red Flames kunnen zich nu beginnen opmaken voor de barragewedstrijden. Lees verder »



 12-04-2022 

Verbeke: "Blijven inzetten op vrouwenvoetbal"

Verbeke:

Enkele weken geleden verscheen het bericht dat RSC Anderlecht het budget van de damesploeg fors ging terugschroefen. CEO Peter Verbeke laat nu weten dat dat niet het geval zal zijn, in tegendeel, er wordt een volledig nieuwe filosofie geïnstalleerd naar voorbeeld van de jeugd.  Lees verder »



 01-04-2022 


 29-03-2022 

28-jarige Miguel Van Damme overleden

28-jarige Miguel Van Damme overleden

Cercle-doelman, Miguel Van Damme, heeft de strijd tegen leukemie verloren, dat maakte zijn vrouw deze morgen bekend: "Je bent vertrokken naar je laatste wedstrijd, eentje die je niet kan winnen". Verdriet kent geen kleuren of voetbalgrenzen, ons immens medeleven en steun aan zijn familie, vrienden en Cercle Brugge.  Lees verder »



 27-03-2022 

Mistap OHL zet RSCA Women een stap dichter bij titel

Mistap OHL zet RSCA Women een stap dichter bij titel

OH Leuven kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Racing Genk. Hierdoor behoudt Anderlecht een voorsprong van drie punten op OHL. Zelfs het onderlinge duel kan er niet meer voor zorgen dat de Leuvenaars over paars-wit wippen. Bij winst van OHL komen ze weliswaar gelijk qua puntenaantal, maar Anderlecht eindigde de reguliere competitie met een puntje meer. Paars-wit zit zo dus stevig op titelkoers. Lees verder »


 25-03-2022 

 22-03-2022 

Wullaert: "Ik speel terug met vertrouwen"

Wullaert:

Tessa Wullaert had de afgelopen weken te kampen met een blessure maar staat er weer voor de play-offs met RSC Anderlecht. Waar ze zich nog altijd goed voelt, haar contract loopt nog tot volgend jaar maar concrete plannen zijn er nog niet: "Ik laat alles op mij afkomen". Lees verder »


 19-03-2022 

 12-03-2022 

Dames verliezen en virtueel leider af

Dames verliezen en virtueel leider af

De dames van Anderlecht hebben vandaag met 1-0 verloren bij Standard. Ondanks deze nederlaag blijft Anderlecht leider, maar eerste achtervolger OH Leuven speelde dit weekend niet en heeft dus een wedstrijd minder gespeeld. Lees verder »


 08-03-2022 

Speciale ontmoeting voor Sasha Kljestan

Speciale ontmoeting voor Sasha Kljestan

Kljestan maakte deel uit van Anderlecht tussen 2010 en 2015 en werd driemaal kampioen met paars-wit. De nu 36-jarige Kljestan is nog actief en speelt voor LA Galaxy. Tijdens en vooral na de wedstrijd tegen Charlotte FC had hij een wel erg bijzondere ontmoeting. Lees verder »


 05-03-2022 

Dames starten play-offs met 2-1-zege

Dames starten play-offs met 2-1-zege

De damesploeg van Anderlecht is vanmiddag aan Play-Off 1 begonnen met een overwinning tegen Racing Genk. Jarne Teulings (foto) en Tessa Wullaert maakten een vroege achterstand ongedaan. Ook OH Leuven won, waardoor de titelstrijd meer dan ooit een duel tussen Anderlecht en OHL wordt. Lees verder »


 02-03-2022 

Vrouwenploeg verhuist naar Woluwe-Zaventem

Vrouwenploeg verhuist naar Woluwe-Zaventem

De onderhandelingen zitten nog in een afrondende fase, maar de kans is groot de damesploeg van RSC Anderlecht binnenkort speelt op de terreinen van Woluwe-Zaventem. In april starten er werken op het huidige basecamp in Tubeke waardoor de verhuis een must is.  Lees verder »


 23-02-2022 

Diki Ouzraoui krijgt voetbalveldje naar zich vernoemd

Diki Ouzraoui krijgt voetbalveldje naar zich vernoemd

De gemeente Anderlecht heeft nieuw voetbalveldje in kunstgras vernoemd naar Sakina Diki Ouzraoui, speelster van de damesploeg van Anderlecht. Diki Ouzraoui wist pas vandaag bij de inhuldiging van het veldje dat het haar naam zou dragen. "Ik ben erg fier om als Brusselse vrouw mijn naam te mogen lenen aan dit terrein." Lees verder »


Wullaert: "Besparingen vernomen via de krant"

Wullaert:

Dat Anderlecht ook bij de damesploeg gaat besparen, zit vedette Tessa Wullaert niet lekker. In Het Nieuwsblad vertelt ze vandaag dat ze nog niets hoorde van de club. Ze pleit er ook voor om elke club uit de Pro League te verplichten 500.000 euro te investeren in het vrouwenvoetbal. Lees verder »