Anderlecht bezegelt het lot van Lokeren na overwinning op Daknam

3-3-2019 20:46:3 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Anderlecht blijft op koers voor Play-off I. Het bezegelde het lot van Lokeren dankzij goals van Santini en Gerkens: 1-2. Lokeren degradeert naar 1B, Anderlecht blijft op plaats 6. Anderlecht pakt revanche ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Eerste nederlaag U21 tegen halve A-ploeg Standard (04-03-2019)
De U21 van Anderlecht verloren vanavond met 3-0 van Standard. Bij de Rouches verschenen maar liefst vijf volwaardige A-kernspelers aan de aftrap. Na zes zeges is dit de eerste nederlaag van de U21 tijdens de play-offs.
>> Lees verder

Santini: "Ik speel in dienst van de ploeg" (04-03-2019)
Ivan Santini scoorde gisteren het openingsdoelpunt voor Anderlecht. Toch al zijn dertiende treffer van het seizoen. Nochtans krijgt de Kroaat regelmatig kritiek. "Ik weet dat ik verbeterpunten heb", vertelt hij. "Maar ik zou beter spelen als ik minder moest meeverdedigen."
>> Lees verder

Alen leidt Anderlecht - Kortrijk (04-03-2019)
Wesley Alen is aangeduid om als scheidsrechter de partij tussen Anderlecht en Kortrijk van komende zondag in goede banen te leiden. Alen wordt bijgestaan door lijnrechters Pieter Becquet en Ruben Wyns en vierde scheidsrechter Lothar D'Hondt.
>> Lees verder

Dauda wil niet van veld na hersenschudding (video) (04-03-2019)
Mohammed Dauda moest zaterdag bij Vitesse al na een half uur de strijd staken. Na een fikse botsing was de Anderlecht-huurling een hersenschudding op. De clubarts van Vitesse zei aan coach Leonid Slutsky om Dauda te wisselen, maar die ging niet akkoord. 
>> Lees verder

Makarenko traint weer mee (04-03-2019)
Door een aanslepende blessure aan de achillespees verdween hij helemaal uit beeld, maar Yevgen Makarenko is bezig aan de weg terug. Deze voormiddag tekende hij present voor de veldtraining. 
>> Lees verder

Santini ontsnapt aan schorsing (04-03-2019)
Ivan Santini speelt de voorbije wedstrijden met vuur. In de wedstrijd tegen Club Brugge werkte hij al te gretig met zijn ellebogen. Ook gisteren deelde hij een slag uit aan Lokeren-verdediger Diaby. De fase werd niet opgemerkt door de VAR en de scheidsrechter en bleef dus onbestraft. 
>> Lees verder

Saelemaekers haakt af wegens ziekte (04-03-2019)
Geen Alexis Saelemaekers in de selectie die richting Lokeren trok. De 19-jarige moest op het laatste moment afhaken wegens ziekte. Het is niet duidelijk of hij fit zal zijn voor de wedstrijd van volgende zondag tegen Kortrijk. 
>> Lees verder

Laforge vervangt zieke Dierick (04-03-2019)
Christof Dierick was aangeduid als scheidsrechter voor de wedstrijd op Lokeren. Alleen viel die op het laatste moment ziek uit. Vierde official Nicolas Laforge nam dan maar zijn plaats in. Laforge fluitte daags voordien nog Club Brugge-STVV maar kon op geen foutje betrapt worden. 
>> Lees verder

“Men is nog niet uitgekeken op mij” (04-03-2019)
Pieter Gerkens zorgde gisteren voor het tweede doelpunt, meteen een signaal naar Fred Rutten dat hij niet zomaar rond de Limburger kan. Als begrijpt Gerkens wel waarom hij aan de kant stond: “De coach heeft mij dat uitgelegd en ik had snapte hem.”
>> Lees verder

Coucke en Verschueren op de skilatten (04-03-2019)
Zowel Marc Coucke als Michael Verschueren waren gisteren niet aanwezig op Daknam. Beide heren zijn op skivakantie met hun gezin. Wel in de tribune, Pär Zetterberg, die vanaf nu niet meer in de dug-out zal plaatsnemen. 
>> Lees verder

Kara: "Nog twee keer winnen nu" (03-03-2019)
Anderlecht boekte vanavond een belangrijke zege in de strijd om Play-Off 1. Dat beseft ook Kara Mbodj. "Het was belangrijk om vandaag de drie punten te nemen. Nu wachten er ons nog twee finales. Die moeten we winnen om in Play-Off 1 te raken."
>> Lees verder

Anderlecht pakt drie gouden punten (03-03-2019)
In de strijd om Play-Off 1 boekte Anderlecht vanavond een belangrijke overwinning. Na de zege van Gent vanmiddag moest Anderlecht in Lokeren even goed doen om in de top zes te blijven. Paars-wit won met 1-2. Het nadert zowaar tot op twee punten van de derde plaats.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Lokeren - Anderlecht (03-03-2019)
Een nieuwe finale, zo omschrijft Fred Rutten de partij van straks tegen Lokeren. Terecht, want Anderlecht voelt de hete adem van Gent, Charleroi en nu ook Kortrijk in de nek. Wil paars-wit Play-Off 1 in eigen handen houden, dan moet het winnen.
>> Lees verder

Verjaardag Adrien Trebel (03-03-2019)
Vandaag verjaart Adrien Trebel! Wij wensen hem van harte een gelukkige 28e verjaardag!
>> Lees verder

Musona: "Ik moet niemand zijn ongelijk bewijzen" (02-03-2019)
Een kleine raad voor Fred Rutten, houd rekening met Knowledge Musona morgen. Hij zou niet de eerste huurling zijn die scoort tegen zijn moederclub. Musona zelf kijkt in ieder geval met vertrouwen naar de wedstrijd van morgen: "Ik hoef niemand iets te bewijzen."
>> Lees verder

Proto: "Anderlecht is zijn prestige aan het verliezen" (02-03-2019)
Silvio Proto kijkt de hele situatie bij RSC Anderlecht met lede ogen aan. Ook al heeft hij geen enkele link meer met de club, hoe de dingen er nu lopen doet hem pijn aan het hart. 
>> Lees verder

Tison sluit aan bij Red Flames (02-03-2019)
Bondscoach van de Red Flames, Ives Serneels, heeft Anderlecht-speelster Charlotte Tison opgeroepen nadat Davinia Vanmechelen de selectie heeft moeten verlaten door een blessure. Ook Elke Van Gorp moet afhaken door een blessure.
>> Lees verder

Vader Deschacht: "Olivier zal blijven voetballen" (02-03-2019)
Ronny Deschacht, vader van Olivier Deschacht, heeft de hoop dat Olivier de zaak gaat overnemen al lang opgegeven. De wedstrijd van morgen wordt speciaal voor vader Deschacht die al jaren supporter is van Lokeren. De degradatie is nabij voor Lokeren en misschien morgen al een feit. 
>> Lees verder

Heylens: "Coucke heeft de oplossing onder zijn neus" (02-03-2019)
Het hart van Georges Heylens bloedt, hij mag er niet aan denken dat RSC Anderlecht volgend jaar Europees voetbal mist. Heylens heeft dat meegemaakt in het seizoen 1963-1964 en hij ziet het verschil tegenover toen en nu. 
>> Lees verder

Saief neemt afscheid van ploegmaats (02-03-2019)
Officieel is de transfer nog niet meegedeeld, maar dat zou volgens Het Laatste Nieuws niet lang meer duren. Kenny Saief trekt op huurbasis naar de MLS, naar Cincinnati. Hij zou zelfs gisteren al afscheid genomen hebben van zijn ploegmaats. 
>> Lees verder

"Niet kritisch maar realistisch" (01-03-2019)
Fred Rutten was bepaald kritisch na de wedstrijd tegen Club Brugge. Al wil de coach dat geen kritiek noemen, maar eerder realiteit. Het is nu éénmaal een feit dat Club Brugge een ploeg is die bijzonder goed op mekaar is ingespeeld. 
>> Lees verder

"Misschien moet je als coach de deur eens openen" (01-03-2019)
Francis Amuzu gaf tegen Club Brugge zijn visitekaartje af. Mag hij op een basisplaats hopen tegen Lokeren ? Die kans zit er wellicht in volgens Fred Rutten. 
>> Lees verder

"Ook Lokeren is opnieuw een finale" (01-03-2019)
Na de uitwedstrijd op Antwerp en de thuiswedstrijd tegen Club Brugge wacht nu de verplaatsing naar de allerlaatste in de stand Sporting Lokeren. Voor Fred Rutten is dat een wedstrijd als de vorige, want ook dit is weer een finale voor RSC Anderlecht dat moet met drie punten terug naar huis keren. 
>> Lees verder

Officiële communicatie Dimata na verslag medische staf (01-03-2019)
Gaat Landry Dimata nu onder het mes of niet ? RSC Anderlecht en bij name coach Fred Rutten wou er geen officiële reactie op geven tijdens zijn persconferentie. Die zal er pas komen nadat de medische staf zijn verslag rond heeft, voegde persverantwoordelijke Marie Verbeke eraan toe. 
>> Lees verder

Leoni scoort er twee bij Belgische U19 (01-03-2019)
De Belgische U19 speelden gisteren een oefenduel tegen FC Dender uit de eerste amateurklasse. De jonge Duivels wonnen met 3-2. Anderlecht-speler Theo Leoni twee keer vanop de strafschopstip.
>> Lees verder

Obradovic inzetbaar tegen Lokeren ? (01-03-2019)
Ivan Obradovic viel begin februari uit met een scheurtje in de hamstrings, hij keek aan tegen een onbeschikbaarheid van drie weken. De voorbije week trainde de Serviër opnieuw mee met de groep. 
>> Lees verder

Is Mayanga klaar voor A-elftal? (01-03-2019)
Door de blessure van Landry Dimata en de uitleenbeurt van Mohammed Dauda beschikt Fred Rutten nog maar over één diepe spits.  Tijdens de oefenduels van de A-kern tegen STVV en Charleroi scoorde jonkie Alan Mayanga. Is hij klaar voor het A-elftal? Onze Neerpede-watchers hebben hun twijfels.
>> Lees verder

Anderlecht en Verschaeren praten over nieuw contract (01-03-2019)
Yari Verschaeren ziet zijn doorbraak beloond met een nieuw en verbeterd contract. De huidige verbintenis van de 17-jarige middenvelder loopt tot 2020. Anderlecht en Verschaeren hebben de gesprekken opgestart voor een nieuwe overeenkomst.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.