Michael Verschueren: "In de toekomst kijken dat gehaalde ervaren spelers ook fit zijn"

18-1-2020 18:34:18 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Sportieve en financiële problemen bij RSC Anderlecht. Niet alleen Marc Coucke ligt onder vuur. Michael Verschueren krijgt ook steeds meer kritiek te slikken. De sportief directeur kijkt in de spiegel.?Waar ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

"Extra spits? We geloven in onze eigen talenten" (19-01-2020)
Na de wedstrijd tegen Club Brugge sprak Vincent Kompany nog eens met de pers. Kompany was teleurgesteld met het resultaat, maar aangenaam verrast door de prestatie van Antoine Colassin. De Anderlecht-aanvoerder gaf ook zijn visie over de huidige transferstilte.
>> Lees verder

Vanden Borre vroegtijdig weg na akkefietje met Club-fans (19-01-2020)
Antony Vanden Borre volgde de wedstrijd tussen Anderlecht en Club Brugge vanuit de loges. Ongelukkig genoeg bevond zijn loge zich boven het vak met Club Brugge-supporters. In de loop van de wedstrijd haalden politie en stewards hem weg om problemen te voorkomen.
>> Lees verder

Vercauteren: "Spelers feliciteren voor inzet, attitude en kwaliteit" (19-01-2020)
Op de persconferentie na Anderlecht - Club Brugge maakt Frank Vercauteren dezelfde analyse als zijn Brugse college Philippe Clement. De Anderlecht-coach zag vooral een sterke eerste helft van zijn ploeg. "We mogen blij zijn met onze prestatie en de manier, maar tegen dit Club is dat nog onvoldoende."
>> Lees verder

Vanaken verpest sterk debuut Colassin (19-01-2020)
Anderlecht is 2020 begonnen met een 1-2-nederlaag tegen Club Brugge. Doodzonde, want in tegenstelling tot de bekerwedstrijd van vorige maand zagen we vandaag wel een sterk Anderlecht. Vooral voor de pauze speelde paars-wit sterk, met debutant Colassin als uitblinker.
>> Lees verder

Vercauteren kiest voor Colassin (19-01-2020)
Over een klein uurtje opent Anderlecht het nieuwe jaar, thuis tegen de leider in het klassement. Vercauteren kiest voor twee nieuwe namen.
>> Lees verder

Verjaardag webteamlid (19-01-2020)
Vandaag is het de verjaardag van RSCAskater, Michael. Hij werkt al vele jaren quasi alleen aan de Duitstalige sectie van onze website. Zo houdt hij, met zijn titanenwerk, onze Duitstalige landgenoten op de hoogte over onze club. Hopelijk bezorgt de ploeg hem straks ook een mooi cadeau. Gelukkige verjaardag! 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - Club Brugge (19-01-2020)
Vanavond om 18 uur hervat Anderlecht de competitie met een thuiswedstrijd tegen leider Club Brugge. Een maand geleden dolde Club met Anderlecht in de beker. Benieuwd of paars-wit vandaag we een vuist kan maken.
>> Lees verder

Nineties-legendes geven aftrap (19-01-2020)
Voor de aftrap van de partij tegen Club Brugge nodigt Anderlecht drie oude gloriën uit. Johnny Bosman, Wim Kooiman en Michel De Wolf komen naar het Lotto Park. Samen voetbalden ze vijftien jaar voor Anderlecht
>> Lees verder

Selectie: geen Roofe, wel Colassin (19-01-2020)
Anderlecht kan tegen Club Brugge niet rekenen op Kemar Roofe. De spits is onvoldoende hersteld van zijn kuitblessure en zit niet in de 21-koppige selectie die Anderlecht bekend maakte. Wel erbij is Antoine Colassin (foto). Hij is de enige diepe spits.
>> Lees verder

Scorende Musona meteen van goudwaarde (19-01-2020)
Knowledge Musona heeft zijn debuut bij Eupen niet gemist. Al na tien minuten scoorde hij voor zijn nieuwe club. De Anderlecht-huurling stond tegen Charleroi aan de aftrap en scoorde de gelijkmaker. Het bleef 1-1, waardoor de Zimbabwaan Eupen een mooi punt bezorgde.
>> Lees verder

Officieel: Chipciu tekent bij Cluj (18-01-2020)
CFR Cluj heeft officieel bekend gemaakt dat Alexandru Chipciu de rangen komt versterken. De middenvelder verlaat Anderlecht en vervoegt zijn nieuwe teammaats op stage in Zuid-Spanje. "Ik had betere aanbiedingen uit Turkije, maar Cluj is het perfecte team voor mij", zo vertelt hij.
>> Lees verder

Guidetti tekent bij Hannover (18-01-2020)
De Zweed John Guidetti verhuist van Alaves naar Hannover 96. Dat maakte deze laatste club officieel bekend. Sommige websites linkten Guidetti deze winter ook aan Anderlecht, al lijkt dat vooral gebaseerd op berichten van vorige zomer.
>> Lees verder

Adzic op weg naar Emmen (18-01-2020)
Anderlecht staat op het punt om een volgende speler uit te lenen. Volgens Het Nieuwsblad is Luka Adzic op weg naar Emmen. De nummer veertien uit de Eredivisie krijgt wel geen aankoopoptie. Anderlecht gelooft nog dat Adzic het in het Lotto Park kan maken.
>> Lees verder

Vanden Borre heeft contract getekend (18-01-2020)
Anthony Vanden Borre is officieel weer een Anderlecht-speler. Coach Frank Vercauteren vertelde op zijn persconferentie dat hij een aansluitingskaart getekend heeft en dus officiële wedstrijden kan spelen. De verdediger heeft momenteel een mini-contract. 
>> Lees verder

Musona al in selectie, Sowah nog niet (17-01-2020)
Knowledge Musona maakt al deel uit van de wedstrijdkern van Eupen voor de partij van morgen tegen Charleroi. "Ik voel me goed en ben fit om te spelen", vertelt de Anderlecht-huurling op de website van Eupen.
>> Lees verder

Lotto Park volledig uitverkocht (17-01-2020)
De wedstrijd tegen Club Brugge in de kwartfinale van de Croky Cup wordt opnieuw gespeeld zondag, deze keer is het de thuiswedstrijd van de reguliere competitie. Ook deze keer zal deze wedstrijd plaatsvinden in een kolkend Lotto Park: alle tickets zijn verkocht!
>> Lees verder

Roofe blijft onzeker voor zondag (17-01-2020)
Trainer Frank Vercauteren heeft vanmiddag met de aanwezige pers gepraat over de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge, de eerste na de winterstop. Vercauteren praatte onder andere over de blessures en over de recente bekernederlaag tegen Club in december.
>> Lees verder

Sowah en Musona naar KAS Eupen (17-01-2020)
Michael Verschueren heeft opnieuw twee overbodige spelers laten gaan: Musona en Sowah trekken naar KAS Eupen. Sowah werd definitief overgenomen, Musona wordt opnieuw uitgeleend. Beide spelers trokken al mee met de Oostkantonners op stage naar Qatar en lieten daar dus een goede indruk na.
>> Lees verder

Didillon weigert op de bank te zitten (17-01-2020)
Thomas Didillon weigert om zondag als tweede doelman op de bank te zitten tegen Club Brugge. Dat schrijft La Dernière Heure. De Franse keeper wil zo snel mogelijk vertrekken. Alleen zijn er erg weinig aanbiedingen momenteel.
>> Lees verder

Chadli van 10 naar 9? (17-01-2020)
Volgens Het Nieuwsblad was Frank Vercauteren van plan om zondag tegen Club Brugge te spelen met Nacer Chadli als nummer 10. Door de blessure van Kemar Roofe zal hij de Rode Duivel wellicht een rij vooruit schuiven, naar de 9-positie.
>> Lees verder

Roofe laten spelen houdt risico in (17-01-2020)
Kemar Roofe trainde ook gisteren niet mee. De spits sukkelt met een contractuur aan de kuit. In principe zou de medische staf hem kunnen klaarstomen voor de partij van zondag tegen Club Brugge, maar dan is er het risico dat de spits langer out zal zijn.
>> Lees verder

AA Gent ziet wat in Roef (17-01-2020)
Davy Roef staat in de belangstelling van AA Gent. De Buffalo's zien hem als een potentiële doelman voor volgend seizoen. Deze winter wilde Utrecht de doelman voor een half jaar huren, maar dat zag Anderlecht niet zitten. Paars-wit verkoopt deze maand liever Thomas Didillon.
>> Lees verder

Licentiecommissie onderzoekt nieuwe rol Vandenhaute (16-01-2020)
De voorbije dagen werden er al vraagtekens geplaatst bij de nieuwe rol van Wouter Vandenhaute bij RSC Anderlecht. Nu gaat ook de licentiecommissie van de voetbalbond onderzoeken of de nieuwe rol van Vandenhaute wel verenigbaar is met de nieuwe regels rond makelaars. 
>> Lees verder

Nasri traint voluit, nog geen Roofe (16-01-2020)
Samir Nasri werkte gisteren de volledige groepstraining af en ging voluit. De Franse middenvelder lijkt klaar om zijn rentree te maken. Minder goed nieuws is er van Kemar Roofe. De spits trainde gisteren nog steeds niet.
>> Lees verder

De Caigny derde bij Gouden Schoen dames (16-01-2020)
Bij de verkiezing van de Gouden Schoen voor dames haalde Anderlecht-speelster Tine De Caigny het podium. Ze eindigde als derde. Met Laura De Neve (zevende) en Laura Deloose (negende) eindigden nog twee Anderlecht-dames in de top tien.
>> Lees verder

Gouden Schoen: Chadli eerste Anderlecht-speler (16-01-2020)
Nacer Chadli is als eerste Anderlecht-speler geëindigd in de uitslag van de Gouden Schoen. De Rode Duivel haalde in de tweede stemronde twintig punten en eindigde zo op plaats dertien. Yari Verschaeren strandde op plaats veertien. Hans Vanaken won voor de tweede keer op rij.
>> Lees verder

Verjaardag Emmanuel Adjei Sowah (16-01-2020)
Vandaag verjaart Emmanuel Adjei Sowah! Wij wensen hem van harte een gelukkige 22e verjaardag!
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.