Archieven

 30-11-2002 

De wilde out voor Brugge-RSCA

De wilde out voor Brugge-RSCA

Anderlecht-doelman Filip De Wilde zal niet fit zijn voor de topper tegen Club Brugge op 7 december, weet HLN. De kans dat hij voor de winterstop nog in actie komt, zou zelfs vrij klein zijn. Lees verder »

De Bilde opnieuw op de bank?

De Bilde opnieuw op de bank?

Anderlecht-trainer Broos is niet van plan om Gilles De Bilde tegen GBA in de basis op te nemen. "Het ploegconcept van tegen Bordeaux kan ook dienen voor GBA en Brugge. Maar dat wil niet zeggen dat ik De Bilde niet meer ga gebruiken. Lees verder »

 28-11-2002 

Contract Pavlovic weldra verbroken?

Contract Pavlovic weldra verbroken?

Anderlecht wil in januari het contract van Zjelko Pavlovic verbreken. Volgens Gazet van Antwerpen zal dat gebeuren in overleg met de Kroaat. Pavlovic is keeper op overschot. Hij stond nog geen minuut onder de lat. Lees verder »

Vanden Stock boos op uefa

Vanden Stock boos op uefa

Voorzitter Roger Vanden Stock is boos omdat Anderlecht 5.000 euro boete kreeg van de Uefa. Tegen Midtjylland werden interviews gegeven buiten de reglementaire zone. Lees verder »

Zane maanden out

Zane maanden out

Zoals verwacht zal Clayton Zane niet meer voor de winterstop in actie komen. De spits van Anderlecht moet volgende week wegens een meniscusletsel onder het mes. Lees verder »

Bagage RSCA beschadigd

Bagage RSCA beschadigd

Op de luchthaven van Bordeaux heeft de delegatie van Anderlecht haar koffers volledig ingedeukt en gebroken teruggekregen. Anderlecht dient een klacht in bij de luchtvaartmaatschappij. Lees verder »

"Volgend seizoen komt Zetterberg"

Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock heeft aangekondigd dat de Zweed Pär Zetterberg tot het einde van dit seizoen bij Olympiakos Piraeus speelt.
"Het is nooit gepland dat we hem in januari zouden aantrekken", zegt Vanden Stock. Lees verder »

De Bilde boos op Broos

De Bilde boos op Broos

Gilles De Bilde legt zich niet neer bij zijn verwijdering uit het elftal.
"Dit is een manifest gebrek aan respect. Ik weet nu hoe mijn relatie met Broos is", aldus De Bilde. Lees verder »

Anderlecht wint van Bordeaux

Anderlecht wint van Bordeaux

Anderlecht verdedigt over twee weken een 2-0 voorsprong. De inbreng van Jestrovic, ten nadele van De Bilde resulteerde want na 9 minuten devieerde hij een voorzet van Seol in doel. Lees verder »

 27-11-2002 

"Broos moet grote kuis houden"

Volgens ex-speler Brylle moet Anderlecht-coach Broos grote kuis houden. "Het vele geld voor Zane is weggegooid. Zetterberg terughalen, is zinloos. Hij zou enkel Baseggio in de weg lopen", zegt hij. Lees verder »

Laatste voorbeschouwing uefa-cup

Laatste voorbeschouwing uefa-cup

Bordeaux-RSCA wordt geleid door de Oostenrijker Konrad Plautz. Hij is de topscheidsrechter van zijn land. Sinds 1996 is hij international.
Bordeaux moet Afanou (rug), Bonnissel (knie), Jemmali (bil) en Savio (enkel) missen. Lees verder »


 26-11-2002 

Anderlecht trekt meeste bezoekers

Anderlecht trekt meeste bezoekers

Afgelopen weekend woonden 114.600 mensen een wedstrijd uit de hoogste klasse bij. Dat is een record dit seizoen. Met Anderlecht, Brugge, Genk en Standard speelden de grootste vier publiekstrekkers thuis. Lees verder »

Stoica niet tegen Anderlecht

Stoica niet tegen Anderlecht

Club-speler Alin Stoica zal wellicht verstek moeten geven voor de topper tegen Anderlecht van 7 december. De Roemeen moet het deze en waarschijnlijk ook volgende week bij loopoefeningen houden. Lees verder »

Vooruitblik op Bordeaux-RSCA

Vooruitblik op Bordeaux-RSCA

Walter Baseggio en Glen De Boeck trainden maandagnamiddag uit voorzorg niet mee met de groep, maar zullen donderdag inzetbaar zijn als Anderlecht het opneemt tegen Bordeaux. Dat geldt niet voor Clayton Zane. Lees verder »

Vercauteren opent voetbalschool

Vercauteren opent voetbalschool

Franky Vercauteren, Ariel Jacobs en Valère Billen zetten hun schouders onder een voetbalschool. Die moet talenten die er bij de Belgische topclubs naast vallen, via trainingen op maandagavond beter trachten te maken. Lees verder »

RSCA wil op 18e spelen voor beker

RSCA wil op 18e spelen voor beker

Verschueren ontving een delegatie van Turnhout. Anderlecht zal proberen het thuisvoordeel af te kopen voor de 1/8ste finale van de beker. Paars-wit wil trouwens enkel op 18 december spelen. Lees verder »

 25-11-2002 

Turnhout onderhandelt verder

Turnhout onderhandelt verder

Turnhout gaat door met onderhandelen over het volgende bekerduel tegen Anderlecht.
Als Anderlecht voldoende wil betalen, verkoopt Turnhout het thuisvoordeel in de beker. Lees verder »

De Bilde en Zane geblesseerd

De Bilde en Zane geblesseerd

Bij Anderlecht klagen Gilles De Bilde en Clayton Zane over lichte blessures. De Bilde had na de wedstrijd tegen Lokeren pijn in de nek, Zane heeft last van zijn knie. Zanes deelname aan de Uefacup-partij tegen Bordeaux is zelfs onzeker. Lees verder »

 24-11-2002 

Bordeaux versloeg Ajaccio

Bordeaux versloeg Ajaccio

BORDEAUX - Ajaccio 1-0: 36' Pauleta 1-0.
De Portugees Pauleta wordt een gevaarlijke klant voor Anderlecht. Woensdag maakte hij ook al twee goals voor zijn land tegen Schotland (2-0). Hij is topschutter in Frankrijk met negen goals. Lees verder »

Binnenkort een nacompetitie?

Binnenkort een nacompetitie?

De Profliga wil dat er een nacompetitie komt om de stijgers naar eerste klasse en dalers naar tweede aan te wijzen.
Aan die eindronde zouden de laatste twee in eerste en eerste twee in tweede deelnemen, zo stelt de Profliga voor. Lees verder »


 23-11-2002 

Verkoop truitjes voor unicef

Verkoop truitjes voor unicef

Anderlecht verkoopt volgende week, via de officiele site, per opbod de truitjes die de spelers droegen in Anderlecht-Lokeren. De opbrengst van de actie gaat integraal naar Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties. Lees verder »

Nederlandse refs in België

Nederlandse refs in België

De Belgische bond heeft met de Nederlandse een akkoord gesloten om voor de drie hoogste afdelingen in de competitie scheidsrechters uit te wisselen. Nu al bstaat een gelijkaardig akkoord met Luxemburg. Lees verder »

Bordeaux mist 3 spelers

Bordeaux mist 3 spelers

Bonnissel (knie), Jemmali (dij) en Savio (enkel) zijn geblesseerd. Dugarry, Costa en Sanchez komen in hun plaats. Uit zijn 5 laatste competitiematchen puurde Bordeaux maar 5 punten. Vandaag speelt Bordeaux tegen Ajaccio. Lees verder »

 22-11-2002 

RSCA klopt Lokeren

RSCA klopt Lokeren

Anderlecht heeft thuis de topper tegen Lokeren gewonnen met 2-0. Zo houdt het voeling met de top van de rangschikking.
Anderlecht maakte het verschil in vijf dolle minuten net voor het uur. Eerst zoefde een schot van Tihinen rakelings naast. Lees verder »

 21-11-2002 

Vitaminekuur voor 4 spelers

Vitaminekuur voor 4 spelers

Volgens Het Laatste Nieuws volgen vier spelers van Anderlecht (De Bilde, Baseggio, Kolar en Deschacht) sinds een drietal weken een dure vitaminekuur. De hele kuur kost 1.500 euro per speler. Lees verder »

"Jeugd krijgt voldoende kansen"

Trainer Hugo Broos ontkent dat de jeugd te weinig kansen krijgt in Anderlecht. Hij doet dat naar aanleiding van een artikel in Het Nieuwsblad over de ruime kern (52 voetballers) van paars-wit. Lees verder »

Zitka toch inzetbaar?

Zitka toch inzetbaar?

Daniël Zitka is vrijdag wellicht toch inzetbaar tegen Lokeren. De doelman van Anderlecht liep dinsdag op training een dijbeenblessure op. De echografie bracht alleen een kleine verrekking aan het licht. Zitka traint gewoon met de groep mee. Lees verder »


 20-11-2002 

Bordeaux-RSCA op donderdag

Bordeaux-RSCA op donderdag

De Uefacupwedstrijd Bordeaux-Anderlecht vindt plaats op donderdag 28 november om 20u. De Fransen wilden op dinsdag spelen, maar uiteindelijk werd de oorspronkelijke datum behouden. Lees verder »

Ook Zitka out?

Ook Zitka out?

Anderlecht moet vrijdag tegen Lokeren na zijn eerste doelman (Filip De Wilde) misschien ook zijn tweede keeper (Daniël Zitka) missen. Zitka liep op training een dijbeenblessuurtje op. Als hij moet afhaken, komt derde keeper Milojevic onder de lat. Lees verder »

 19-11-2002 

Komt Zetterberg pas in zomer?

Komt Zetterberg pas in zomer?

De kans dat Pär Zetterberg in januari naar Anderlecht komt, is miniem. Dat zegt hij zelf aan de Vlaamse pers. De middenvelder van Olympiakos heeft nog niks van Anderlecht vernomen. Lees verder »

 18-11-2002 

Borkelmans niet mals voor RSCA

Borkelmans niet mals voor RSCA

Anderlecht won met 1-3 op het veld van Cercle Brugge, maar van een leien dakje liep het niet echt. Cercle-speler Vital Borkelmans was na afloop van de partij niet mals voor paars-wit. "Je merkt dat er geen echte ploeg op het veld staat. Lees verder »

Onprofessioneel gedrag op scouting

Onprofessioneel gedrag op scouting

Anderlecht-trainer Hugo Broos is niet blij met het uitlekken van het nieuws rond Zetterberg en Lamey. "Wat gebeurd is, kan niet. Ik verwijt de journalisten niks, maar het is alsof jullie binnen zitten in de cel scouting van de club. Lees verder »

Seol vrijdag op de bank

Seol vrijdag op de bank

Anderlecht-spits Seol vertrekt maandag richting Zuid-Korea om er een interland te spelen tegen Brazilië. Vrijdag zal hij tegen Lokeren op de bank zitten. Lees verder »


 17-11-2002 

Bordeaux verloor in competitie

Bordeaux verloor in competitie

Uefa-cup tegenstander Bordeaux verloor van Lyon met 4-2. Aan de rust leidde Bordeaux met 1-2.
Lyon - BORDEAUX 4-2: 2' Govou 1-0, 17' Sahnoun 1-1, 31' Sommeil 1-2, 46' en 49' Luyindula 2-2 en 3-2, 53' Vairelles 4-2. Lees verder »

Anderlecht bekert verder

Anderlecht bekert verder

Anderlecht heeft zopas Cercle Brugge uitgeschakeld in de 1/16e finale van de beker van België. Paars-wit speelde een zwakke eerste helft en zo was de 0-0 aan de rust een logisch resultaat. Lees verder »

 16-11-2002 

Heenmatch uefa-cup op dinsdag

Heenmatch uefa-cup op dinsdag

Voor de Uefacup speelt Anderlecht zijn heenmatch in Bordeaux wellicht op dinsdag in plaats van donderdag. De manager van Bordeaux stelde dit, na de loting, voor aan Anderlecht. Paars-wit zal waarschijnlijk wel een financiële vergoeding vragen. Lees verder »

RSCA zonder Seol tegen Lokeren

RSCA zonder Seol tegen Lokeren

Anderlecht speelt vrijdag tegen Lokeren wellicht zonder Seol, die woensdag nog voetbalt met Zuid-Korea. Aruna speelt ook een internationale wedstrijd maar zal op tijd terug zijn. Lees verder »

Zondag beker tegen Cercle

Zondag beker tegen Cercle

Zondag speelt RSCA voor de beker op het veld van Cercle Brugge. De wedstrijd wordt afgetrapt om 15u. De match wordt gespeeld met gesloten loketten.
Op Frederik Boi na, beschikt Cercle over zijn volledige kern. Lees verder »

 15-11-2002 

Zetterberg of Lamey?

Zetterberg of Lamey?

Anderlecht wil Pär Zetterberg tijdens de winterstop terughalen naar het Astridpark. Met de Zweed opnieuw in de rangen, wil het in de terugronde alsnog de Champions League halen.
Zetterberg (32) speelt bij het Griekse Olympiakos. Lees verder »

RSCA loot Bordeaux

RSCA loot Bordeaux

Anderlecht-trainer Hugo Broos onderschat tegenstander Bordeaux niet: "Een Franse ploeg is altijd moeilijk te bekampen. Ze hebben snelheid en een goede techniek in huis", zei hij voor de VTM-camera's. Lees verder »

 14-11-2002 

Anderlecht wint met 3-1

Anderlecht wint met 3-1

Anderlecht heeft met 3-1 gewonnen van Midtylland en verslikte zich dus niet in de Deense tegenstander.
De eerste helft was matig. Anderlecht dreigde een paar keer via Jestrovic, die van trainer Broos de voorkeur had gekregen op Zane. Lees verder »

Kleine winst aan uefa-cup

Kleine winst aan uefa-cup

Anderlecht sluit de eerste twee ronden van de UEFA-cup zonder verlies af. Er is zelfs een kleine winst. Abonnees mochten gratis binnen tegen Stabaek. Ze kregen 50 % korting tegen Midtjylland. Lees verder »

De Wilde nog steeds out

De Wilde nog steeds out

De kuitblessure van doelman Filip De Wilde is nog niet genezen. Hij mist ook de thuismatch van Anderlecht tegen Lierse. Walter Baseggio, die uitviel tegen Midtjylland, raakt fit. Lees verder »

MacDonald uit A-kern gezet

MacDonald uit A-kern gezet

Anderlecht-trainer Hugo Broos heeft Sherjill MacDonald voorlopig uit de A-kern gezet. De Nederlander kwam zondag te laat voor de training en verscheen pas na de opwarming op het veld. Lees verder »

Lierse laat RSCA puntenloos achter

Lierse laat RSCA puntenloos achter

Het ontgoochelende topduel tussen Lierse en Anderlecht is op 1-2 geëindigd.
De bedoelingen van Lierse waren duidelijk. Ferrera's ploeg was voor 3 punten gekomen en kon de bal in de ploeg houden. Lees verder »

Reacties na RSCA-Lierse

Reacties na RSCA-Lierse

De tweede nederlaag van het seizoen, tegen Lierse, is keihard aangekomen in Anderlecht. De spelers willen niet reageren. "Het is beter zo. Anders zeggen ze misschien dingen waar ze later spijt van krijgen", zegt trainer Hugo Broos. Lees verder »

Ex-secretaris generaal RSCA overleden

Ex-secretaris generaal RSCA overleden

Eugène Steppé (85) is overleden. Hij was tussen 1952 en 1970 secretaris- generaal van Anderlecht. Steppé maakte van Anderlecht mee de topclub die ze nu is. Na Anderlecht ging Steppé aan de slag bij RWDM, Olympique Charleroi en (eventjes) Marseille. Lees verder »

Extra tribune op STVV voor RSCA

Extra tribune op STVV voor RSCA

Ter gelegenheid van de topper tegen Anderlecht heeft STVV een extra tribune geïnstalleerd. In totaal kunnen 506 toeschouwers plaatsnemen op de gelegenheidsconstructie, die er volgens Het Belang van Limburg gammel uitziet. Lees verder »

Anderlecht praat met G14

Anderlecht praat met G14

Dinsdagavond ontmoeten Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock en- manager Michel Verschueren vertegenwoordigers van de G14, de vereniging van de rijkste voetbalclubs. Lees verder »

De Wilde langer out

De Wilde langer out

Filip De Wilde zal langer buiten strijd zijn dan verwacht. De doelman van Anderlecht, al een paar wedstrijden aan de kant met een kuitblessure, liet zich woensdag onderzoeken. De diagnose luidde: drie weken volledige rust. Lees verder »

Hasi out, Lovré in

Hasi out, Lovré in

Anderlecht-trainer Hugo Broos voert vrijdag enkele opvallende wijzigingen door. Niet alleen vervangt Crasson Hendrikx op de rechtsachter, ook Hasi vliegt uit de ploeg. Lees verder »

Wedstrijd tegen STVV om 20u

Wedstrijd tegen STVV om 20u

De wedstrijd van vrijdag in Sint-Truiden wordt dan toch om 20.00u. afgetrapt. Op verzoek van Canal+ , dat de wedstrijd live uitzendt, wordt de wedstrijd een half uur vervroegd. Lees verder »

De Boeck twijfelachtig

De Boeck twijfelachtig

Anderlecht-aanvoerder Glen De Boeck speelt mogelijk niet mee in de partij tegen Sint-Truiden wegens rugpijn. Valt hij uit, dan schuift Ilic door naar het centrum en kom Zewlakow in de ploeg. Lees verder »

STVV-RSCA: 3-1

STVV-RSCA: 3-1

Een ontketend Sint-Truiden heeft na de rust Anderlecht verslagen. Danny Boffin was nog maar eens de spil bij STVV.Bij de rust stond het 0-1, hoewel Sint-Truiden eigenlijk de winnaar op punten was. Lees verder »

De Wilde liep spierscheur op

De Wilde liep spierscheur op

Filip De Wilde liet gisteren een echografie van de kuit uitvoeren. Diagnose : spierscheur van de linker kuitspier. De komende dagen beperkt hij zicht tot aquagym en fietsen. Hij haalt zo goed als zeker de topper in Brugge niet. Lees verder »

Courtois in de politiek

Courtois in de politiek

Alain Courtois zou dinsdag bekendmaken dat hij aan de slag gaat bij MR, dat zijn de Waalse liberalen van minister Louis Michel. Na zijn avonturen bij de voetbalbond, Euro 2000 en Anderlecht stapt Courtois dus definitief uit het voetbal. Lees verder »

Noorse verdediger op test

Noorse verdediger op test

Volgende week komt de Noor Jan Gunnar Solli op proef bij Anderlecht. De 21-jarige rechterflankspeler komt uit voor Odd Grenland, de club waar ook Edwin van Ankeren speelt. Lees verder »

Broos hield praatsessie na verlies

Broos hield praatsessie na verlies

Na het verlies op STVV hield Broos een lange praatsessie en wees zijn spelers terecht: "Hier is geen plaats voor vedetten. Er moet gepresteerd worden en wie dat niet begrijpt moet zijn vet contract maar inleveren", zei Broos in de kranten. Lees verder »

Titel of tweede plaats?

Titel of tweede plaats?

Anderlecht heeft elf punten minder dan Club Brugge, maar voorzitter Roger Vanden Stock ziet in Het Laatste Nieuws geen reden tot paniek.
Sterker nog, Vanden Stock beschouwt de titel nog steeds als een "realistisch objectief". Lees verder »

Anderlecht vertrok naar Denemarken

Anderlecht vertrok naar Denemarken

Anderlecht is woensdagmorgen vertrokken naar Denemarken, waar het donderdagavond tegen Midtjylland speelt.
Vanderhaeghe kampt met een lichte blessure aan de adductoren, maar raakt meer dan waarschijnlijk speelklaar. Lees verder »

Supporters uiten ongenoegen

Supporters uiten ongenoegen

De twee opeenvolgende nederlagen in de competitie zorgen voor onvrede bij de fans van Anderlecht. Ze dreigen met acties als hun club deze "crisis" niet kan bezweren. Lees verder »

Info over Midtjylland-RSCA

Info over Midtjylland-RSCA

* Anderlecht zal de dubbele confrontatie met Midtjylland met 100.000 euro winst afsluiten. Dat is vooral te danken aan de live-uitzending van de heenmatch door Canal+.
* Bij kwalificatie verdient elke speler van Anderlecht 7.500 euro. Lees verder »