Archieven

 29-12-2001 

Op 8 januari tegen Murcia

Op 8 januari tegen Murcia

Op woensdag 2 januari traint paars-wit voor het eerst terug. Anderlecht vertrekt een dag later op oefenkamp naar het Spaanse La Manga, waar het op 8 januari oefent tegen Murcia. Lees verder »

 28-12-2001 

Tekenen of vertrekken

Tekenen of vertrekken

Alin Stoica zal waarschijnlijk zijn contract bij Anderlecht uitdoen. Daarna kan hij vrij vertrekken naar de club van zijn keuze. Nochtans heeft paars-wit een contract voor 2 jaar klaarliggen voor de Roemeen. Lees verder »

Karaca vertrekt naar Westerlo

Karaca vertrekt naar Westerlo

De huurovereenkomst tussen Westerlo en Anderlecht is definitief rond. De 17-jarige Belg speelt de rest van het seizoen voor Westerlo. Er is ook een optie voorzien voor volgend seizoen , maar Sporting kan Karaca eind dit seizoen terugroepen. Lees verder »

 27-12-2001 

Gaat Stoica dan toch blijven?

Gaat Stoica dan toch blijven?

Het ziet er voorlopig niet naar uit dat Stoica naar Monaco vertrekt. Verschueren: "De Stoica die vrijdag inviel tegen Brugge mag blijven. Vorige week had ik met hem een hartig gesprek. Lees verder »


 26-12-2001 

Westerlo gaat door met onderhandelingen

Westerlo gaat door met onderhandelingen

Westerlo hoopt vandaag de komst van de 17-jarige centrale middenvelder Yasin Karaca van Anderlecht af te ronden. Manager Dirk Degraen heeft daarover een onderhoud met Michel Verschueren.
Karaca is persoonlijk rond voor anderhalf jaar Westerlo. Lees verder »

 24-12-2001 

Rechtzaak tegen De Bilde?

Rechtzaak tegen De Bilde?

De entourage van Nzelo Lembi van Club Brugge denkt eraan Gilles De Bilde voor de rechter te dagen vanwege de 'trap' op de knie van de verdediger. De Bilde kwam met de schoen ongelukkig neer op de knie van Lembi, die maximaal 2 maanden out is. Lees verder »

Verdere onderhandelingen over Karaca

Verdere onderhandelingen over Karaca

Westerlo gaat maandag nog eens rond de tafel zitten met Anderlecht-speler Yasin Karaca. Westerlo wil Karaca graag voor anderhalf seizoen lenen. Wil Anderlecht Karaca maar tot eind dit seizoen afstaan, dan hoeft het niet zo nodig voor Westerlo. Lees verder »

 23-12-2001 

Samenwerking met Fortuna Sittard?

Samenwerking met Fortuna Sittard?

Het Nederlandse Fortuna Sittard wil op korte termijn een samenwerking aangaan met landskampioen Anderlecht. Dat meldt de fansite van de club, FortunaHome.com althans. Zij zouden het bericht van verschillende bronnen ontvangen hebben. Lees verder »


 22-12-2001 

Verslag RSCA-Brugge

Verslag RSCA-Brugge

Anderlecht heeft zich met wat geluk terug in de titelstrijd gespeeld. De Brusselaars wonnen vrijdagavond met het kleinste verschil van leider Club Brugge. Lees verder »

Stoica wil niet weg

Stoica wil niet weg

"De transfer van Stoica naar Monaco is nog slechts een kwestie van uren. Hij gaat naar Monaco." De mededeling van manager Verschueren kwam als een verrassing. Lees verder »

Anderlecht wint de topper

Anderlecht wint de topper

Anderlecht deed gisteren een schitterende zaak door te winnen van Club Brugge. Het werd 1-0 dankzij een mooie goal van Aruna Dindane in de tweede helft. De partij werd gekendmerkt door vecht-voetbal. Lees verder »

 20-12-2001 

Morgen topper RSCA-Brugge

Morgen topper RSCA-Brugge

P?r Zetterberg keert trouwens even uit Griekenland terug naar Anderlecht om de levensbelangrijke topper RSC Anderlecht-Club Brugge live mee te maken. De fans hopen dat de Zweed ook de aftrap mag geven. Lees verder »

Jestrovic opnieuw in vorm

Jestrovic opnieuw in vorm

Nenad Jestrovic komt stilaan opnieuw in vorm. Tegen Beveren scoorde hij maar liefst 4 keer in 60 minuten. Guerk, een jonge Russiche aanvaller scoorde 3 maal. Deschacht zorgde voor de 8-0 eindscore. Lees verder »

 19-12-2001 

Mornar out voor topper!

Mornar out voor topper!

Ivica Mornar liep tegen Beveren (opnieuw) een dijverrekking op en is out voor de topper van vrijdag. Een streep door de rekening van Anthuenis want Mornar speelde tegen Beveren sterk. Hij scoorde 1 maal en leverde 1 assist. Ilic kwam niet in actie. Lees verder »

Karaca ziet overgang zitten

Karaca ziet overgang zitten

"Ik zie het best zitten om tijdelijk naar Westerlo te gaan. Maar er zijn nog een aantal zaken niet duidelijk. Zo wil ik eerst weten wat Anderlecht volgend seizoen met mij van plan is. Lees verder »

Verslag Beveren-RSCA

Verslag Beveren-RSCA

Anderlecht won met ruime cijfers op de Freethiel. Voor alle duidelijkheid: ook in Beveren overtuigde Anderlecht niet.
Beveren wist al na enkele minuten hoe laat het was. Lees verder »


 18-12-2001 

Beveren-RSCA 1-4

Beveren-RSCA 1-4

Anderlecht heeft met 1-4 gewonnen van rode lantaarn SK Beveren. Al na 3 minuten scoorde Gilles De Bilde. Later maakten Aruna, Hendrikx en Mornar nog 3 goals. Lees verder »

 17-12-2001 

Thompson naar Westerlo

Thompson naar Westerlo

Ode Thompson wordt na nieuwjaar tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Westerlo. Anderlecht bereikte een akkoord met Westerlo: er wordt geen huurprijs betaald, maar Westerlo staat wel in voor het loon van de Nigeriaan. Lees verder »

Programma RSCA voor volgende weken

Programma RSCA voor volgende weken

Net als Club Brugge, traint Sporting woensdag en donderdag eenmaal. Morgen wordt er uiteraard nog op Beveren gespeeld. Na de topper tegen Brugge krijgt de kern vakantie tot 2 januari om dan op stage te vertrekken naar La Manga voor de winterstage. Lees verder »

Morgen Beveren-Anderlecht

Morgen Beveren-Anderlecht

Morgen speelt Anderlecht op het veld van SK Beveren. Het gaat om een wedstrijd van de 17e speeldag. Beveren won nog maar 1 keer, verloor 10 wedstrijden en speelde 5 maal gelijk. Zo belandde de Waaslanders op de laatste plaats. Lees verder »

 15-12-2001 

Standard deed Verschueren een voorstel

Standard deed Verschueren een voorstel

Standard deed Michel Verschueren onlangs een voorstel om te verhuizen naar de Luikse Club. Maar de kans lijkt klein dat de Anderlecht manager zal overlopen naar de rivaal van paars-wit, zelfs nu Alain Courtois naar Anderlecht komt. Lees verder »

Ultiem voorstel voor Stoica

Ultiem voorstel voor Stoica

Gisteren speelde het bestuur zijn laatste kaarten uit in de zaak Stoica. De club deed Stoica een ultiem voorstel en maakte het de Roemeen en zijn manager duidelijk dat het voorstel te nemen of te laten is. Lees verder »

De Boeck herstelt snel

De Boeck herstelt snel

Glen De Boeck, die gisteren een echografie liet uitvoeren, kreeg onverwacht goed nieuws. Zijn blessure lijkt zo goed te helen dat men denkt hem fit te krijgen voor het oefenkamp in Spanje. Lees verder »

Geen contract voor Frederiksen

Geen contract voor Frederiksen

Anderlecht biedt de Deense linksachter Jan Frederiksen geen contract aan. De 20-jarige verdediger speelde deze week mee met de beloften en de reserven maar kon niet overtuigen. Lees verder »


 14-12-2001 

Samenwerking met Westerlo

Samenwerking met Westerlo

Westerlo wil met Anderlecht een nauw samenwerkingsakkoord uitwerken. Liever dan met Schalke 04. Hoewel het een het ander niet hoeft uit te sluiten. Herman Wijnants ziet in de Brusselaars zelfs de eerste piste. Lees verder »

Anthuenis wil versterking

Anthuenis wil versterking

Aim? Anthuenis, wil aandringen op de komst van een nieuwe creatieve middenvelder als de deal van Stoica naar Monaco doorgaat. Liefst zou hij er ook nog een spits bij willen, maar het bestuur zal daar hoe dan ook niet op ingaan. Lees verder »

Thompson tegen jaarwissel naar Lierse

Thompson tegen jaarwissel naar Lierse

Volgende week gaat Ode Thompson (Anderlecht) praten met het bestuur van Lierse over een eventuele overgang. Anderlecht zette daarvoor al eerder het licht op groen, maar nu is Thompson ook bereid om de stap te zetten. Lees verder »

Ziekenboeg loopt leeg

Ziekenboeg loopt leeg

Aruna, die dinsdag door zijn enkel zakte, was gisteren aan de beterhand. Hetzelfde geldt voor Crasson, Mornar, De Bilde en misschien ook Doll. Stoica trainde, wegens hinder aan de adductoren en misschien ook wel door transferperikelen, niet. Lees verder »

 13-12-2001 

Lierse spreekt met Thompson

Lierse spreekt met Thompson

Lierse blijft verder speuren naar offensieve versterking. En dat doet het in de brede kern van Anderlecht. Normaal praat het Lierse-bestuur vandaag met Ode Thompson. Lees verder »

Pirard opnieuw geblesseerd

Pirard opnieuw geblesseerd

Het gaat niet goed met Pirard. Hij leek net hesteld te zijn van een hardnekkige blessure aan de adductoren, maar nu steekt ze weer de kop op. Vandaag buigt de medsiche staf zich over de blessure. Een nieuwe operatie lijtk onafwendbaar. Lees verder »

 12-12-2001 

Stoica naar Monaco?

Stoica naar Monaco?

Alin Stoica is mogelijk aan zijn laatste werkdagen bij Anderlecht bezig. AS Monaco toont verregaande belangstelling voor de middenvelder, wiens contract aan het eind van dit seizoen afloopt. Lees verder »

Verder onderzoek voor De Bilde

Verder onderzoek voor De Bilde

De scan die De Bilde (enkel) onderging, bracht niets aan het licht. Hij ondergaat verdere onderzoeken. Alleen Oyen, De Boeck, Pavlovic en Peersman zijn nog voor langere tijd out. Lees verder »

Deen op proef

Deen op proef

Anderlecht heeft de Deense linksachter Jan Fredriksen op proef. De 20-jarige belofteninternational komt van Lyngby, een club uit Kopenhagen die onlangs failliet ging. Lees verder »

Anderlecht betaalt voor Thompson

Anderlecht betaalt voor Thompson

Racing Zuid-West strijkt de komende weken 35 miljoen frank (867.000 euro) op, het bedrag dat de West-Vlamingen nog te goed hebben van Anderlecht na de verkoop van Ode Thompson. Het financieel noodlijdende Zuid-West kan het geld goed gebruiken. Lees verder »

Mandrakovic naar Aalst

Mandrakovic naar Aalst

Milan Mandrakovic, een aanvallende middenvelder uit de B-kern van Anderlecht, is zo goed als rond met Eendracht Aalst. De jonge Joegoslaaf zal tot het einde van het seizoen worden uitgeleend. Eerder testte hij bij M?nchengladbach. Lees verder »

 11-12-2001 

Spelers ondergaan testen

Spelers ondergaan testen

De Bilde kreeg een trap op de enkel en ondergaat vandaag een bijkomend scanneronderzoek. Ook Mornar (adductoren) en Doll (dij) gaan op doktersbezoek voor een echografie. Lees verder »

 10-12-2001 

RSCA-GBA wordt vervroegd

RSCA-GBA wordt vervroegd

De wedstrijd RSCA-GBA die gepland stond voor het weekeinde van 26-27 januari, wordt wegens de uitzending van Canal+ naar vrijdag 25 januari om 20.30u. verplaatst. Lees verder »

Lierse bevestigt huur

Lierse bevestigt huur

Lierse bevestigd dat het Ode Thompson tot eind dit seizoen wil huren van Anderlecht. Op ??n voorwaarde, namelijk dat hij niet opgeroepen wordt voor de komende Africa Cup. Lees verder »

Anderlecht test speler

Anderlecht test speler

Anderlecht test deze week Emmanuel Kenmonge. Kenmonge is een spits van 21 uit Ivoorkust. Vorig seizoen was hij topschutter bij Africa Sport, de derde club uit Abidjan. Lees verder »

 09-12-2001 

Nieuwe reglementering...

Nieuwe reglementering...

Profliga-secretaris Robert Sterckx heeft een plan klaar voor de hervorming van de Belgische competitie.
Dat eerste klasse op termijn naar 14 clubs zou afgeslankt worden, is niet nieuw. Lees verder »

 08-12-2001 

RSCA wint opnieuw

RSCA wint opnieuw

Anderlecht heeft opnieuw gewonnen. Deze keer op het veld van Westerlo. Het werd 1-2 dankzij goalen van Van Hout (0-1), De Bilde (0-2) en Schaessens (1-2). Lees verder »

 07-12-2001 

RSCA-Brugge om 20:30u

RSCA-Brugge om 20:30u

De uitgestelde topper van de 6de speeldag tegen leider Club Brugge zal doorgaan op vrijdag 21 december om 20:30 in plaats van 20:00. Wegens de traditionele verkeersproblemen op de toegangswegen werd besloten de match om 20:30 te laten doorgaan. Lees verder »

 06-12-2001 

Doll al terug tegen Westerlo?

Doll al terug tegen Westerlo?

Olivier Doll zou dan toch een kleine kans maken om er zaterdag op Westerlo weer bij te zijn. Zijn bilspier blessure heelt beter dan die van gelegenheidskapitein Bertrand Crasson.
Davy Oyens 4de buikspieroperatie verliep goed. Lees verder »

 05-12-2001 

Dockx klaagt beleid aan

Dockx klaagt beleid aan

Jean Dockx trekt aan de alarmbel over het gevoerde beleid binnen de club. Van de goede voornemens die we 3 jaar geleden naar voren schoven is nog niets in huis gekomen. Het is spijtig om te zeggen maar we staan nog nergens. Lees verder »

 04-12-2001 

Einde carri?re Oyen?

Einde carri?re Oyen?

Anderlechtspeler Davy Oyen moet voor de vierde keer aan de buikspieren geopereerd worden. De kans dat de talentrijke Limburgse international nog ooit op het hoogste niveau kan voetballen, lijkt steeds kleiner te worden. Lees verder »

 03-12-2001 

Vanderhaeghe opnieuw in Moeskroen gewild

Vanderhaeghe opnieuw in Moeskroen gewild

Als het van de voorzitter van Moeskroen afhangt keert Vanderhaeghe terug naar Moeskroen. Detremmerie noemt Vanderhaeghe het volgende doel voor zijn ploeg. Het is niet de bedoeling om op korte termijn aan een transfer te werken. Lees verder »

Hiddink wil Seol...

Hiddink wil Seol...

De Nederlander Guus Hiddink is bondscoach van Zuid-Korea. Hij wil Anderlecht-spits Seol de volgende maanden geregeld opeisen.
"Ik zou hem er graag bij hebben maar wil dat langs diplomatieke weg doen'', zegt Hiddink. Lees verder »

 01-12-2001 

Crasson lang out

Crasson lang out

Bertrand Crasson werd tegen Moeskroen al vroeg vervangen door de jonge Lamine Traor?. Crasson zal out zijn tot na de winterstop, maandag zal hij een onderzoek ondergaan. Lees verder »

Anderlecht herpakt zich en wint met 4-2

Anderlecht herpakt zich en wint met 4-2

Anderlecht heeft zich tegen Moeskroen in de tweede helft knap herpakt. De inbreng van Stoica en Dindane brachten die ommekeer.
Zelden zo'n groot verschil gezien tussen de prestaties van een ploeg in de eerste helft en die van de tweede helft. Lees verder »