Archieven

 31-12-2009 

Gelukkig Nieuwjaar!

Gelukkig Nieuwjaar!

Het Anderlecht-Online webteam wenst alle bezoekers en fans van de site veel feest genot toe deze avond bij de overgang van 2009 naar 2010! Hou het veilig zodat we samen in 2010 de 30ste landstitel van Anderlecht kunnen vieren. Lees verder »

Chatelle doet seizoen uit bij Anderlecht

Chatelle doet seizoen uit bij Anderlecht

Thomas Chatelle komt bij Anderlecht weinig aan spelen toe en moet vrede nemen met een plaats op de bank. Onder meer Lokeren toont belangstelling om de flankspeler over te nemen, maar Chatelle wil niet van een transfer weten. Lees verder »

Spelers genieten van korte vakantie

Spelers genieten van korte vakantie

Gisteren tegen Zulte Waregem moesten de spelers voor de laatste keer aan de bak in 2009. Sinds gisterenavond kunnen ze tot 6 januari genieten van vakantie. De zesde januari worden ze echter terug in Brussel verwacht. Lees verder »

Boussoufa: "Mooie reeks neergezet"

Boussoufa:

Iedereen snakte naar vakantie, zo ook Boussoufa: "Je voelde bij iedereen de moeheid. De manier waarop was niet goed. Zulte Waregem vormde een sterk blok en we vonden niet meteen een oplossing." Lees verder »

 30-12-2009 

Marecek (voorlopig) niet naar Anderlecht

Marecek (voorlopig) niet naar Anderlecht

Brno heeft het eerste bod van Anderlecht op de Tsjechische middenvelder, Lukas Marecek, afgeslagen. "Anderlecht deed ons een voorstel om Marecek zes maanden te huren met een aankoopoptie", bevestigt Pavel Mokry, de CEO van Brno. Lees verder »

Cédric Ciza voor zes maanden naar Charleroi

Cédric Ciza voor zes maanden naar Charleroi

Anderlecht en Charleroi zijn het eens geraakt met elkaar omtrent de uitleenbeurt, zonder aankoopoptie, van Cédric Ciza, een 19-jarige middenvelder. Paars-wit trekt sinds kort de kaart van de jeugd, zo zegt ook Herman Van Holsbeeck Lees verder »

Anderlecht sprak reeds met Lestienne

Anderlecht sprak reeds met Lestienne

De strijd om de handtekening van Moeskroen-talent Maxime Lestienne (17) lijkt helemaal losgebarsten. Gisteren klonk het nog dat hij het dichtst bij Club Brugge zou staan, maar nu lijkt Anderlecht in pole-position te liggen. Lees verder »

 29-12-2009 

Selectie: Anderlecht - Zulte-Waregem

Selectie: Anderlecht - Zulte-Waregem

Na de dinsdagtraining heeft Ariël Jacobs een selectie van 20 spelers bekend gemaakt voor de wedstrijd van woensdag tegen Zulte-Waregem. Ondrej Mazuch is er door schorsing niet bij. Boussoufa en Sare zijn nog twijfelachtig. Lees verder »


 28-12-2009 

Lucas Biglia moet meerdere weken toekijken

Lucas Biglia moet meerdere weken toekijken

Een onderzoek vandaag heeft uitsluitsel gebracht over de ernst van de blessure van Lucas Biglia. Hieruit bleek dat hij gisteren een ernstig letsel aan de ligamenten van de enkel opliep. Hij zal meerdere weken onbeschikbaar zijn. Lees verder »

Cercle Brugge wil ook Mukendi huren

Cercle Brugge wil ook Mukendi huren

De kans bestaat dat Olivier Mukendi zijn ploegmaat Reynaldo volgt naar Cercle Brugge. De vereniging wil de 18-jarige spits van de beloften van Anderlecht graag een half seizoen lenen. Anderlecht gaf al aan hem graag te verhuren. Lees verder »

'De Mul aangeboden bij Anderlecht'

'De Mul aangeboden bij Anderlecht'

Er is Anderlecht aangeboden om Belgische flankaanvaller Tom De Mul naar het Astridpark te halen. Dat melden verschillende kranten. Bij FC Sevilla, zijn huidige club, komt hij niet aan de bak. Lees verder »

Tsjech Marecek op weg naar Anderlecht?

Tsjech Marecek op weg naar Anderlecht?

Volgens bepaalde media staat de Tsjech Lucas Marecek erg dicht bij een transfer naar Anderlecht. De 19-jarige middenvelder speelt nu bij FC Brno in zijn thuisland. Hij is een ploegmaat van Mazuch bij de Tsjechische beloften. Lees verder »

"Biglia kan spelen tegen Standard"

De blessure die Lucas Biglia opliep tegen Gent lijkt mee te vallen. Anderlecht deed nog geen uitspraken over zijn onbeschikbaarheid, maar volgens clubdokter Louis Kinnen raakt hij fit voor de topper tegen Standard op 17 januari. Lees verder »

De Sutter: "Mijn doelpunt deed me deugd"

De Sutter:

Met een goal in de 88e minuut redde Tom De Sutter nog een puntje voor Anderlecht. "Ik ben blij dat ik weer kan scoren maar ik had toch liever gewonnen", zo klonk het achteraf. "Nu loopt Club Brugge twee punten in op ons." Lees verder »

Legaer: "We waren sterker dan Gent"

Legaer:

Onder meer een doelpunt van Jonathan Legaer bezorgde Anderlecht gisteren een punt. "Eigenlijk voelt dit gelijkspel een beetje aan als een overwinning", zegt hij. "Als Gent niet op 1-0 komt, dan winnen we deze wedstrijd." Lees verder »

Jacobs: "Het was een mooie wedstrijd"

Jacobs:

Ondanks het puntenverlies was Ariël Jacobs niet ontevreden na de wedstrijd tegen Gent. "Het was een mooie wedstrijd", zo zei hij bij Sporza. "Gent heeft goed meegespeeld, want voor een goede match moet je met zijn tweeën zijn." Lees verder »

 27-12-2009 

Biglia heeft enkel- en kuitblessure

Biglia heeft enkel- en kuitblessure

Anderlecht-speler Lucas Biglia heeft zich zwaar geblesseerd in een duel met Gent-speler Christophe Lepoint. Hij kon de match niet uitspelen. De 23-jarige Argentijnse middenvelder kermde van de pijn en moest naar het ziekenhuis. Lees verder »

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

In de topper van de 20e speeldag neemt Anderlecht het op tegen AA Gent. De Buffalo's wonnen hun laatste zes matchen, paarswit zelfs de laatste acht. Na de zege van Brugge, moet Anderlecht winnen om de kloof op 7 punten te houden. Lees verder »

 26-12-2009 

 25-12-2009 

Interesse Fiorentina in Biglia?

Interesse Fiorentina in Biglia?

De Italiaanse club Fiorentina zou tijdens de wedstrijden in de Europa League onder de indruk zijn geraakt van Lucas Biglia. Dat schrijft de Franstalige krant La Meuse. De Argentijn heeft een contract tot 2012 in het Astridpark. Lees verder »

 24-12-2009 

Anderlecht - Club Brugge op 3 februari

Anderlecht - Club Brugge op 3 februari

De topper Anderlecht - Club Brugge werd vorig weekend door het winterweer afgelast. De Kalendercommissie van de Voetbalbond heeft donderdagmorgen beslist om deze wedstrijd te laten doorgaan op woensdag 3 februari om 20u15. Lees verder »

Chatelle ziet Lokeren niet zitten

Chatelle ziet Lokeren niet zitten

Anderlecht-middenvelder Thomas Chatelle wil liever niet naar Lokeren. Nochtans tonen de Oost-Vlamingen concrete belangstelling in de flankaanvaller. Lokeren wil Chatelle al tijdens de winterstop overnemen. Lees verder »

 23-12-2009 

Voorbeschouwing: Anderlecht - Dender

Voorbeschouwing: Anderlecht - Dender

Anderlecht neemt het in het Constant Vanden Stockstadion op tegen Dender. De Brusselaars die in de competitie al acht matchen op rij wonnen en Europees uithaalden tegen Ajax, zouden geen problemen mogen ondervinden. Lees verder »

Chatelle nog steeds in beeld bij Lokeren

Chatelle nog steeds in beeld bij Lokeren

Thomas Chatelle blijft hoog op het lijstje van Lokeren staan. De flankspeler zei vorige maand nee tegen een eerste aanbieding, maar gezien het feit dat hij de laatste weken weinig speelt, zou de situatie wel eens kunnen veranderen Lees verder »

Taylor laat goede indruk op training

Taylor laat goede indruk op training

Paul Taylor, de jongste aanwinst van Anderlecht, traint sinds maandag mee met paarswit. De 22-jarige Engelsman speelde mee in enkele oefenpartijtjes en volgens Sport.be toonde hij daarin staaltjes van zijn technische vaardigheden. Lees verder »

Grasmat is sneeuwvrij

Grasmat is sneeuwvrij

Zoals de situatie nu is, kan er straks zeker gevoetbald worden in het Constant Vanden Stockstadion. Het veld is zo goed als sneeuwvrij en de veldverwarming doet zijn werk voorbeeldig. Er werd gisteren zelfs op getraind. Lees verder »

Selectie Anderlecht - Dender

Selectie Anderlecht - Dender

Na de dinsdagtraining maakte Ariël Jacobs een selectie van 21 spelers bekend voor het bekerduel tegen FC Dender. Jacobs is van plan om enkele spelers rust te gunnen. Zo zou Schollen in doel komen en Lukaku op de bank starten. Lees verder »


 22-12-2009 
 21-12-2009 

Nieuws vanop het trainingsveld

Nieuws vanop het trainingsveld

Omdat de topper gisteren niet doorging, werkten de Anderlecht-spelers vandaag een gewone training af. Roland Juhasz deed niet mee. Hij heeft las van een trap op de dij en onderging een echografie. Lees verder »

Lukaku en Jacobs te gast in Glazen Huis

Lukaku en Jacobs te gast in Glazen Huis

Anderlecht-spits Romelu Lukaku en trainer Ariël Jacobs zijn deze namiddag langs het Glazen Huis in Gent gepasseerd. Daar hebben ze de opbrengst overhandigd van de veiling die de club organiseerde ten voordele van Music For Life. Lees verder »

Anderlecht schenkt voedsel aan weeshuis

Anderlecht schenkt voedsel aan weeshuis

Het restaurant Saint-Guidon en Anderlecht hebben het voedsel dat voorzien was voor de topper van zondag geschonken aan een weeshuis. Door de afgelasting van de match dreigde een grote hoeveelheid vers voedsel verloren te gaan. Lees verder »

Anderlecht - Brugge op 2 februari?

Anderlecht - Brugge op 2 februari?

Na het uitstellen van de topper gisteren wordt er al druk gezocht naar een nieuwe speeldatum. Mogelijk wordt het dinsdag 2 februari. Als Anderlecht en Brugge er deze week in de beker uit gaan, kan het al op 20 of 27 januari. Lees verder »

 20-12-2009 

 19-12-2009 

Tegenstander Anderlecht wint tegen Osasuna

Tegenstander Anderlecht wint tegen Osasuna

Om 18 uur speelde Bilbao tegen Osasuna: al in de eerste 1 minuut mochten de supporters van Athletic Bilbao juichen dankzij een doelpunt van Yeste. Tien minuten later zette Llorente de 2-0 eindstand tegen Osasuna op het bord. Lees verder »

 18-12-2009 

Wat u moet weten over Athletic de Bilbao

Wat u moet weten over Athletic de Bilbao

Athletic de Bilbao is uit de trommel gekomen als tegenstander van Anderlecht in de 16e finales van de Europa League. We stellen de Spanjaarden graag aan u voor. In de poulefase werd Bilbao tweede achter Werder Bremen. Lees verder »

Anderlecht trekt naar Baskenland

Anderlecht trekt naar Baskenland

In de 16e finales van de Europa League neemt Anderlecht het op tegen het Spaanse Atlhetic de Bilbao. Dat is de uitkomst van de loting van vanmiddag. Bij winst wacht Anderlecht in de achtste finale een duel tegen PSV of Hamburg. Lees verder »

Mogelijke algemene afgelasting

Mogelijke algemene afgelasting

De Standaard weet te melden dat de Belgische voetbalbond overweegt al de wedstrijden in eerste klasse dit weekend af te gelasten, dit wegens de hevige sneeuwval van gisteren. Lees verder »

Lamptey blijft de jongste doelpuntenmaker

Lamptey blijft de jongste doelpuntenmaker

Met zijn eerste Europese goals wordt Romelu Lukaku de op twee na jongste doelpuntenmaker in een Europese competitie. Ook de jongste is een RSCA-speler: Nii Lamptey scoorde in 1991 toen hij 16 jaar en 100 dagen oud was. Lees verder »

 17-12-2009 

Boussoufa: "Een droom van een avond"

Boussoufa:

Oud-Ajacied Mbark Boussoufa praatte wel met de pers. "Alles klopte, we waren supergeconcentreerd. Vanaf de 1-0 liep alles fantastisch", klinkt hij extatisch. "We speelden hier wellicht onze beste eerste helft van het seizoen." Lees verder »

Anderlecht groepswinnaar na winst op Ajax

Anderlecht groepswinnaar na winst op Ajax

Anderlecht won donderdagavond met gemak van een mak Ajax en is hier door groepswinnaar geworden in groep A. Ajax ging met 1-3 kopje onder na twee doelpunten van Lukaku en één van Legaer. Bij de rust leidde Anderlecht al met 0-3. Lees verder »

Voorbeschouwing: Ajax - Anderlecht

Voorbeschouwing: Ajax - Anderlecht

Vanavond om 19u gaat Anderlecht in de Amsterdam ArenA op zoek naar Europees voetbal na de winterstop. In de pers wordt volop gespeculeerd over een salonremise, maar Jacobs noch Jol weigeren het op een akkoordje te gooien. Lees verder »

 16-12-2009 

Ajax zonder Suarez tegen Anderlecht ?

Ajax zonder Suarez tegen Anderlecht ?

Anderlecht hoeft Luis Suarez mogelijk niet te vrezen. De speler van Ajax is twijfelachtig voor de wedstrijd tegen Anderlecht. De Uruguayaanse aanvaller sukkelt met de knie en nam niet deel aan de groepstraining. Lees verder »

Anderlecht wil technische staf behouden

Anderlecht wil technische staf behouden

Aan het einde van dit seizoen lopen de contracten hulptrainer Besnik Hasi (foto), keeperstrainer Filip De Wilde en beloftencoach af. Het bestuur van Anderlecht heeft aangegeven met de drie te gaan praten over nieuwe overeenkomst. Lees verder »

NV moet Anderlecht 10 miljoen opleveren

NV moet Anderlecht 10 miljoen opleveren

De omvorming van Anderlecht naar een nv zal de club een financiële injectie geven van tien miljoen euro. Dat schrijft zakenkrant De Tijd vandaag. De krant geeft ook drie nieuwe namen die in de nv zullen instappen. Lees verder »

Taylor: "Heel speciale dag voor mij"

Taylor:

Paul Taylor zelf is in de wolken met zijn transfer naar Anderlecht. "Dit is een heel speciale dag voor mij", zo zegt hij. De Engelsman zegt ook bij Montegnée zijn verleden helemaal achter zich te hebben gelaten. Lees verder »

Taylor tekent contract bij Anderlecht

Taylor tekent contract bij Anderlecht

Paul Taylor heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor 1,5 jaar met optie bij Anderlecht. Manager Van Holsbeeck heeft veel vertrouwen in de eerste wintertransfer. "Het is een uniek verhaal", zo vertelt hij. Lees verder »

 15-12-2009 

Selectie Ajax - Anderlecht

Selectie Ajax - Anderlecht

Ariël Jacobs heeft een kern van 22 spelers bekend gemaakt voor de wedstrijd van donderdag tegen Ajax. Alle te verwachten namen zijn erbij. Dus ook Bakary Sare, die tegen Westerlo nog geblesseerd moest toekijken. Lees verder »

Ajax - Anderlecht start al om 19u

Ajax - Anderlecht start al om 19u

De beslissende wedstrijd in de Europa League tussen Ajax en Anderlecht begint donderdag al om 19u. Exqi Sport en Exqi Intro zullen de match rechtstreeks uitzenden. Club Brugge - Toulouse is woensdag te bekijken op één. Lees verder »

 14-12-2009 

Sare hervat training

Sare hervat training

Bakary Sare kon vandaag opnieuw met de groep meetrainen. Vrijdag moest hij de wedstrijd tegen Westerlo nog missen met een overbelasting aan de adductoren. Vandaag legden de spelers ook medische en fysieke testen af. Lees verder »

Dequevy: "Ik scoorde voor Anderlecht"

Dequevy:

Standard verloor dit weekend met 0-1 van hekkensluiten Roeselare. Het winnende doelpunt kwam op naam van Joeri Dequevy, een speler uit de Anderlecht-jeugd. "Ik ben nog altijd supporter van paars-wit, dus doet dit extra plezier." Lees verder »

Taylor waarschijnlijk verhuurd

Taylor waarschijnlijk verhuurd

Als Paul Taylor een contract tekent bij Anderlecht, zal hij vanaf de winterstop zo goed als zeker weer uitgeleend worden voor een half seizoen. Bij Anderlecht zou hij dit seizoen immers niet meer voor de a-ploeg mogen aantreden. Lees verder »

 13-12-2009 

Beloften vernederen Charloroi met 5-1

Beloften vernederen Charloroi met 5-1

De beloften van Anderlecht hebben dit weekend serieus uitgehaald. In het Constant Vanden Stock-stadion werd Charleroi met 5-1 verslagen. De doelpunten kwamen op naam van Badibanga, Baras, Crommen en Mukendi (2x). Lees verder »

 12-12-2009 

Persconferentie samen met Paribas

Persconferentie samen met Paribas

Dinsdag organiseert de club een persconferentie in het bijzijn van BNP Paribas Fortis. Het contract met de sponsor van Anderlecht loopt af in 2010. De bank is sinds 1981 sponsor en hun bijdrage wordt geschat op 3 à 4 miljoen euro. Lees verder »

 11-12-2009 

Westerlo - Anderlecht: 0-2

Westerlo - Anderlecht: 0-2

Deze avond werd er in 't Kuipke afgetrapt voor de 18e speeldag. De tijd dat Westerlo het zwarte beest was voor Anderlecht is al een tijdje voorbij. Dat werd ook nu bevestigd dankzij winst voor paars-wit (0-2). Lees verder »

AA Gent - Anderlecht live op Canvas

AA Gent - Anderlecht live op Canvas

De competitiewedstrijd tussen AA Gent en Anderlecht van 27 december om 18u zal rechtstreeks te bekijken zijn op Canvas. Belgacom TV heeft beslist dit toe te staan naar aanleiding van de invoering van het kerstvoetbal. Lees verder »

Voorbeschouwing: Westerlo - Anderlecht

Voorbeschouwing: Westerlo - Anderlecht

In de eerste wedstrijd van de 18e speeldag trekt Anderlecht vanavond naar Westerlo. In Het Kuipke kan paarswit zijn achtste zege op rij boeken. Het zal dat wel moeten klaren zonder Biglia en Saré. Boussoufa is nog twijfelachtig. Lees verder »

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

Vandaag is het de verjaardag van Aline. Zij heeft al jarenlang de Engelse sectie van de site onder haar hoede. We wensen haar bij deze te bedanken voor haar inzet. Gelukkige verjaardag! Lees verder »

 10-12-2009 

Selectie Anderlecht - Westerlo

Selectie Anderlecht - Westerlo

Na de training van donderdag heeft Ariël Jacobs zijn selectie bekend gemaakt voor de wedstrijd van vrijdag tegen Westerlo. Lucas Biglia is er door schorsing niet bij. Boussoufa en Saré zijn nog twijfelachtig met een blessure. Lees verder »

 09-12-2009 

Ook Mukendi en Ciza mogelijk verhuurd

Ook Mukendi en Ciza mogelijk verhuurd

Naast Reynaldo en Renan wil Anderlecht ook Olivier Mukendi (aanvaller, 18 jaar) en Cedric Ciza (verdediger 19 jaar) een half seizoen uitlenen. Volgens HLN hebben verschillende tweedeklassers interesse, net als derdeklasser Union. Lees verder »

 08-12-2009 

Mendoza opnieuw naar Argentinië

Mendoza opnieuw naar Argentinië

Dokter Juan Mendoza zegt Anderlecht even vaarwel. De Argentijnse arts vertrekt opnieuw naar zijn thuisland en zal pas in maart terug naar België komen. De voorbije weken hield Mendoza zich druk bezig met de revalidatie van Frutos. Lees verder »

 07-12-2009 

Frutos draagt goal op aan dokter Mendoza

Frutos draagt goal op aan dokter Mendoza

Nicolas Frutos bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt. De Argentijn vierde dit door een t-shirt met de boodschap "Juan, alleen God weet wie jij bent. Bedankt". Coach Jacobs was achteraf niet echt te spreken over deze actie. Lees verder »

Boussoufa: "Ik heb mijn reputatie tegen"

Boussoufa:

Het tweede doelpunt van Anderlecht, een penalty na een fout op Boussoufa, zorgde voor heel wat opschudding. "Bij die fase gleed ik simpelweg uit", zegt Boussoufa erover. "Viane bleef staan en ik kon geen kant meer uit." Lees verder »

Trekt Anderlecht speler aan van Montegnée

Trekt Anderlecht speler aan van Montegnée

RSCA toont al enige tijd interesse in de 19-jarige Paul Taylor. Opmerkelijk is dat Taylor momenteel uitkomt voor Montegnée, een eerste provincialer in ons land. De offensieve middenvelder kwam eerder dit seizoen al eens testen. Lees verder »

 06-12-2009 

Biglia geschorst tegen Westerlo

Biglia geschorst tegen Westerlo

Lucas Biglia zal er tegen Westerlo volgende week vrijdag niet bij zijn. De Argentijn pakte in de wedstrijd tegen Cercle Brugge zijn 5e geel van het seizoen en is bijgevolg geschorst. Lees verder »

 05-12-2009 
 03-12-2009 

Anderlecht volgt Bosnische spits

Anderlecht volgt Bosnische spits

Mocht Anderlecht binnenkort een aanvaller verliezen, dan kan de Bosniër Ermin Zec wel eens als vervanger gehaald worden. Volgens de Bosnische pers heeft Anderlecht stevige belangstelling voor de 21-jarige spits. Lees verder »

Legaer: "Groepswinst moet ons doel zijn"

Legaer:

Ook Jonathan Legaer keek na het verlies tegen Zagreb meteen uit naar de beslissende match tegen Ajax. "We gaan naar Ajax om te winnen", klint het ambitieus. "We hebben thuis tegen hen getoond dat we ze kunnen verslaan." Lees verder »

 02-12-2009 
 01-12-2009 

Van Holsbeeck: "Lukaku vertrekt niet"

Van Holsbeeck:

Terwijl steeds meer Europese topclubs Romelu Lukaku volgen, heeft Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck nog eens gezegd dat de jonge spits bij Anderlecht blijft. "Lukaku vertrekt volgende zomer niet", zegt hij stellig. Lees verder »

Beloften verliezen tegen Kortrijk

Beloften verliezen tegen Kortrijk

De beloften van Anderlecht hebben hun wedstrijd tegen KV Kortrijk met 3-2 verloren. Na een start met zeven overwinningen op rij, halen ze nu maar 1 op 12. In de stand deelt Anderlecht nu de leiding met Germinal Beerschot. Lees verder »