Archieven

 31-12-2013 

Anderlecht volgt Hupperts

Anderlecht volgt Hupperts

Guus Hupperts (21) kan rekenen op interesse van Anderlecht. De rechtsbuiten, onder contract bij Roda JC, werd al verschillende keren gescout. Ook Ajax toont interesse in de speler. Lees verder »

KV Mechelen wil Hasi als coach

KV Mechelen wil Hasi als coach

Besnik Hasi is de eerste keuze van KV Mechelen om Harm van Veldhoven op te volgen als coach. De hulptrainer van Anderlecht is gecharmeerd door het voorstel, maar volgens Gazet van Antwerpen wil Anderlecht hem niet laten gaan. Lees verder »

 30-12-2013 

PSV vangt bot voor Hazard

PSV vangt bot voor Hazard

Bij Zulte Waregem reageert men verrast op het nieuws dat Thorgan Hazard na de winterstop mogelijk voor Anderlecht speelt. Volgens woordvoerder Cédric Tack heeft Hazard een contract tot 30 juni en hoorde Essevee nog niks. Lees verder »

Wordt Vargas uitgeleend na winterstop?

Wordt Vargas uitgeleend na winterstop?

Volgens de Sudpresse-kranten is het niet uitgesloten dat Ronald Vargas na de winterstop wordt uitgeleend. Voor Demy de Zeeuw zou er nu ook interesse zijn van AZ. Hij is er een optie als Maarten Martens zou vertrekken deze winter. Lees verder »

Supporters topclubs hekelen Anderlecht

Supporters topclubs hekelen Anderlecht

De supportersfederaties van Club Brugge, Standard en Zulte Waregem zullen vandaag een gezamenlijk communiqué verspreiden waarin ze uithalen naar Anderlecht. Alle drie voelen ze zich aangevallen door de kampioen. Lees verder »

 29-12-2013 

Jestrovic: "Dortmund volgt Mitrovic"

Jestrovic:

Volgens Nenad Jestrovic geniet zijn poulain Aleksandar Mitrovic interesse van Borussia Dortmund. De Duitse club zou de Anderlecht-spits van nabij volgen en ziet hem als mogelijke vervanger van Robert Lewandowski. Lees verder »

Odoi verslaat Praet in loopwedstrijd

Odoi verslaat Praet in loopwedstrijd

Dennis Praet nam vanmorgen samen met zijn vriend en ex-Anderlecht-speler Denis Odoi deel aan de Corrida in Leuven. Ze liepen de wedstrijd van 12 kilometer en op het einde won Odoi het duel tussen de twee vrienden. Lees verder »

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

Vandaag viert WauteRSCA zijn verjaardag. U kent hem vast van zijn analyses, verslagen en webpolls op deze website. Bij deze wensen we hem te bedanken voor zijn inzet en wensen we hem een fantastische verjaardag toe! Lees verder »


 28-12-2013 

Vargas hoopt op contractverlenging

Vargas hoopt op contractverlenging

Ronald Vargas is gisteren naar zijn thuisland vertrokken. Het Nieuwsblad strikte de Venezolaan voor een kort interview. Daarin verklaarde hij dat hij Anderlecht nog iets wenst terug te geven. Lees verder »

Braziliaan Romulo alternatief voor Defour

Braziliaan Romulo alternatief voor Defour

In zijn zoektocht naar een defensieve middenvelder is Anderlecht terecht gekomen bij de Braziliaan Romulo. De achtvoudige international speelt bij Spartak Moskou, maar stond het voorbije jaar aan de kant met een knieblessure. Lees verder »

Acheampong geopereerd aan zijn oor

Acheampong geopereerd aan zijn oor

Alvorens in vakantie te vertrekken, ging Frank Acheampong gisteren even langs in het ziekenhuis voor een kleine heelkundige ingreep. Chirurgen verwijderden een zwelling aan het linkeroor. 's Namiddags mocht hij al naar huis. Lees verder »

 27-12-2013 

Anderlecht volgt wereldkampioen U17

Anderlecht volgt wereldkampioen U17

Volgens de Franse website Foot Mercato toont Anderlecht interesse in de Nigeriaan Zaharaddeen Bello. De 16-jarige verdediger werd in november wereldkampioen bij de U17 met Nigeria. Hij speelde alle WK-wedstrijden volledig. Lees verder »

Mbemba: "In 2014 vol voor de titel gaan"

Mbemba:

Ook in de laatste wedstrijd van 2013 speelde Chancel Mbemba, de ontdekking van dit seizoen, weer erg sterk. "Maar ik niet alleen, de hele ploeg speelde goed", aldus de Congolees. "We hebben de raad van de coach goed opgevolgd." Lees verder »

"Dit team zal meedoen voor de titel"

Door de overwinning tegen Zulte Waregem gaat Anderlecht met een positief gevoel de winterstop in. "De break is welgekomen", vertelde John van den Brom gisterenavond. "Het waren mentaal moeilijke maanden." Lees verder »

 26-12-2013 

Anderlecht met goed gevoel winterstop in

Anderlecht met goed gevoel winterstop in

Anderlecht heeft zijn moeilijk drieluik voor de winterstop afgesloten met een 1-0-zege tegen Zulte Waregem. Paars-wit kreeg tal van kansen, maar enkel Guillaume Gillet vond, via Junior Malanda, het juiste gaatje na een corner. Lees verder »

Anderlecht voor het eerst met Brazuca

Anderlecht voor het eerst met Brazuca

Anderlecht en Zulte Waregem zullen vanavond voor het eerst in België een wedstrijd spelen met de nieuwe WK-bal Brazuca. "Het is een fantastische bal", zegt John van den Brom. "Maar bij regen en wind gaat hij ontzettend hard." Lees verder »


 25-12-2013 
 24-12-2013 

"Dank coach dat hij vertrouwen behield"

Na een vormdip aan het begin van het seizoen lijkt Cheikhou Kouyaté zijn vertrouwde vorm teruggevonden te hebben. Hij bedankt zo het vertrouwen van zijn coach. "Mocht hij me op de bank gezet hebben, ik zou het begrepen hebben." Lees verder »

Selectie Anderlecht - Zulte Waregem

Selectie Anderlecht - Zulte Waregem

Donderdag neemt Anderlecht het in zijn laatste wedstrijd van 2013 op tegen Zulte Waregem. Coach John van den Brom kan voor dit duel nog steeds niet rekenen op Sacha Kljestan. Voor de rest selecteerde hij alle verwachte namen. Lees verder »

Ook Leya Iseka en Kawaya mee op stage

Ook Leya Iseka en Kawaya mee op stage

Anderlecht zal in januari drie jongeren uit de beloftenkern meenemen op winterstage naar Abu Dhabi. Naast Anthony D'Alberto mogen ook spits Aaron Leya Iseka en flankaanvaller Andy Kawaya hun kunnen tonen aan John van den Brom. Lees verder »

 23-12-2013 

Spandoek stoort Anderlecht-spelers niet

Spandoek stoort Anderlecht-spelers niet

Het spandoek met mitraillette dat zich gisteren ontrolde voor Standard - Anderlecht heeft de spelers van Anderlecht niet gestoord. "Ik moest eens goed lachen toen ik het zag. Het was knap gedaan", zo vertelt Massimo Bruno. Lees verder »

Video: Proto krijgt slaag van Standard-fan

Video: Proto krijgt slaag van Standard-fan

Silvio Proto sprak na afloop over een rustige clasico, maar zo incidentloos is het duel niet verlopen voor de Anderlecht-doelman. Toen hij tijdens de opwarming een handtekening wilde uitdelen aan een Standard-fan, kreeg hij slaag. Lees verder »

Morgen opnieuw open training

Morgen opnieuw open training

Nu het positief gevoel rond Anderlecht teruggekeerd is, zet Anderlecht zijn deuren weer open voor de fans. Na vorige week vindt er morgen opnieuw een open training plaats. De supporters zijn om 10.30 uur welkom in Neerpede. Lees verder »

Standard-fans provoceren met spandoek

Standard-fans provoceren met spandoek

Standard en Anderlecht maakten er gisteren een faire topper van. Niet alle Standard-supporters hadden het echter op fair play begrepen. Voor het duel ontrolden ze een tribunegroot spandoek met een mitraillette en paars bloed. Lees verder »

Praet: "Kapot door steeds Opare te volgen"

Praet:

Dennis Praet speelde tegen Standard vanaf de linkerkant, maar belette hem niet om gevaarlijk te zijn en te scoren. "Het deed deugd om nog eens een goal te maken", vertelde Praet. "Maar de pass van Anthony mocht ook gezien worden." Lees verder »

"Tevreden met uitslag en manier waarop"

Net als zijn collega Guy Luzon vond John van den Brom een gelijkspel een terecht uitslag. "Ik zou vooraf getekend hebben voor 1-1", klonk het op de persconferentie na de match. "Maar vooral de manier waarop stemt me tevreden." Lees verder »


 22-12-2013 

Opstelling Standard - Anderlecht

Opstelling Standard - Anderlecht

John van den Brom heeft een offensief elftal op papier gezet voor de topper van zo dadelijk tegen Standard. In vergelijking met vorige week tegen Gent wordt Luka Milivojevic vervangen door Dennis Praet, die links vooraan postvat. Lees verder »

"Scheids bepaalt hoe ver Standard kan gaan"

Duels tussen Standard en Anderlecht zijn er steeds op het scherpst van de snee. Vreest John van den Brom dat zijn jonge bende zich zal laten overtreffen als het een fysieke slag wordt? "We mogen daarin niet meegaan", klinkt het. Lees verder »

De Mos pleit voor Tielemans en Acheampong

De Mos pleit voor Tielemans en Acheampong

Hoe moet Anderlecht Standard straks aanpakken om het meeste kans te maken op de overwinning? Het Laatste Nieuws vroeg het aan Aad de Mos en die komt met een verrassend antwoord. "John van den Brom moet lef tonen vanaf het begin." Lees verder »

Meeste geloof in doorbraak Alvarez

Meeste geloof in doorbraak Alvarez

In onze webpoll peilden we welk jong talent jullie als volgende zien doorbreken. Van de 4586 stemmen ging er 29 procent naar Oswal Alvarez. Hij haalde het daarmee ruim voor Andy Kawaya (18 procent) en Aron Leya Iseka (17 procent). Lees verder »

 21-12-2013 

Gumienny fluit Anderlecht - Zulte Waregem

Gumienny fluit Anderlecht - Zulte Waregem

Serge Gumienny is aangeduid om het duel tegen Zulte Waregem, volgende week donderdag, in goede banen te leiden. Hij krijgt hierbij de hulp van Frank Bleyen, Peter Hermans en Johan Verbist. De wedstrijd wordt om 18 uur afgetrapt. Lees verder »

Selectie: Standard - Anderlecht

Selectie: Standard - Anderlecht

John van den Brom heeft zijn selectie vrijgegeven voor de topper van morgen tegen Standard. Zoals verwacht is Sacha Kljestan niet in de selectie terug te vinden. De Amerikaan ondervindt problemen met de kuit. Lees verder »

Anthony D'Alberto mee op stage

Anthony D'Alberto mee op stage

Niet alleen de a-kern maar ook verschillende jongeren zullen mee op winterstage vertrekken. Zo mag Anthony D’Alberto, rechtsachter bij de U21, mee het vliegtuig op richting de Emiraten. Lees verder »

Beloften verliezen van Leuven

Beloften verliezen van Leuven

De beloften hebben gisterenavond hun wedstrijd tegen OHL verloren met 2-0. Het betreft de vierde nederlaag voor paars-wit dat nu op een zevende plek staat in het klassement, op tien punten van de leider. Lees verder »

 20-12-2013 

Selectie beloften: OH Leuven - Anderlecht

Selectie beloften: OH Leuven - Anderlecht

De beloften van Anderlecht trekken vanavond richting Leuven voor hun duel tegen OHL. Met Samy Bourard, Leander Dendoncker, Nabil Jaadi en Fede Vico zitten vier spelers uit de A-kern in de selectie. Ook Ablaye Seck reist mee. Lees verder »

Fulham laat Ruiz niet vertrekken

Fulham laat Ruiz niet vertrekken

Anderlecht mag Bryan Ruiz schrappen van zijn lijstje met potentiële winterversterkingen. René Vijt, de Belgische manager van Ruiz, kreeg in een gesprek met Fulham te horen dat de Londense club niet bereid is Ruiz te laten gaan. Lees verder »

Henen wil alweer weg bij Monaco

Henen wil alweer weg bij Monaco

David Henen, door Anderlecht verhuurd aan AS Monaco, wil de Franse club alweer verlaten. De 17-jarige Henen speelt er bij de reserven in de CFE (vergelijkbaar met onze vierde klasse) maar komt er amper aan de bak. Lees verder »


 19-12-2013 
 18-12-2013 

Uitleenbeurt Cyriac nog niet zeker

Uitleenbeurt Cyriac nog niet zeker

Het is nog niet zeker of Anderlecht Gohi Bi Cyriac deze winter zal uitlenen. "Hoewel dit voor hem het beste is, zal het afhangen van het type aanvallende speler dat we deze winter kunnen halen", zegt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Van Holsbeeck toch niet naar Londen

Van Holsbeeck toch niet naar Londen

In tegenstelling tot eerdere berichten zal Herman Van Holsbeeck deze week niet naar Londen reizen om een uitleenbeurt van Bryan Ruiz te bespreken. Wel gaat Ruiz' Belgische makelaar René Vijt bij Fulham polsen wat mogelijk is. Lees verder »

 17-12-2013 

"Tielemans nog twee of drie jaar houden"

Niet alleen Bryan Ruiz en Steven Defour kwamen te spraken in La Tribune. Herman Van Holsbeeck sprak ook over enkele jongens in de huidige kern. Zo bevestigt hij dat Cyriac wordt uitgeleend en verwacht hij nog veel van Fede Vico. Lees verder »

"Defour en Ruiz interesseren ons inderdaad"

Herman Van Holsbeeck was gisteren te gast in La Tribune op RTBF en gaf toe dat Anderlecht interesse heeft voor Bryan Ruiz en Steven Defour. "Maar dit zal het doorstromen van de jeugd niet afremmen", zegt de Anderlecht-manager. Lees verder »

Broos en Boskamp fans van Tielemans

Broos en Boskamp fans van Tielemans

Supporters die naar Extra Time op Canvas kijken weten het al langer, Johan Boskamp heeft een serieuze boon voor Youri Tielemans. Dat was gisteren tijdens de analyse ook weer duidelijk. Maar ook Hugo Broos is een fans. Lees verder »

Mitrovic: "Ik neem geen strafschoppen meer"

Mitrovic:

Met zijn negende competitiedoelpunt bezorgde Aleksandar Mitrovic Anderlecht de winst in Gent. De Serviër had meer kunnen scoren, maar miste in de slotfase twee open doelkansen. "Maar mijn winning goal doet de missers vergeten." Lees verder »

Contractverlening voor Vargas?

Contractverlening voor Vargas?

Veel plezier beleefde Anderlecht nog niet aan Ronald Vargas, maar het vertrouwen dat de Venezolaan zijn beste vorm zal terugvinden is nog steeds aanwezig bij Anderlecht. De club denkt er dan ook aan om zijn contract te verlengen. Lees verder »

Kouyaté speelklaar voor Standard

Kouyaté speelklaar voor Standard

De staartbeenblessure die Cheikhou Kouyaté zondag opliep tegen Gent is niet zo ernstig. De verdediger kreeg gisteren verzorging en kan de wedstrijd tegen Standard van komend weekend gewoon voorbereiden en meedoen. Lees verder »

Anderlecht blijft gaan voor derde ring

Anderlecht blijft gaan voor derde ring

Hoewel Anderlecht zich mee engageert voor het Eurostadion, blijft de club ook andere ijzers in het vuur houden. Het plan voor een derde ring op het Constant Vanden Stock-Stadion is niet opgeborgen. De bouwvergunning is bijna rond. Lees verder »

 16-12-2013 

Beloften onderuit tegen Gent

Beloften onderuit tegen Gent

De beloften zijn er maandagavond niet in geslaagd hun wedstrijd tegen Gent te winnen. Integendeel, ze gingen met 4-1 de boot in. Leander Dendoncker was de enige Anderlechtspeler die kon scoren. Lees verder »

Selectie beloften: Gent - Anderlecht

Selectie beloften: Gent - Anderlecht

De beloften trekken deze avond naar Gent om hun competitie-wedstrijd af te werken. De aftrap vindt plaats om 19.30 uur. Met Samy Bourard, Leander Dendoncker en Nabil Jaadi staan er drie spelers van de A-ploeg op het wedstrijdblad. Lees verder »

Bruno speler van de maand november

Bruno speler van de maand november

Massimo Bruno is verkozen tot beste Anderlecht-speler van de maand november. Dat maakte de club vanochtend bekend op haar Twitteraccount. De fans verkozen Bruno boven Chancel Mbemba en Anthony Vanden Borre. Lees verder »

'Van Holsbeeck deze week nog naar Londen'

'Van Holsbeeck deze week nog naar Londen'

Volgens The Independent reist Herman Van Holsbeeck deze week naar Londen om te onderhandelen over een transfer van Bryan Ruiz naar Anderlecht. Er zal gepraat worden over een verhuur, maar ook een definitieve overgang is mogelijk. Lees verder »

Anderlecht zet De Zeeuw op transferlijst

Anderlecht zet De Zeeuw op transferlijst

Volgens Thijs Slegers, PSV-watcher bij Voetbal International, heeft Anderlecht aan Demy de Zeeuw laten weten dat hij in januari mag vertrekken. Zijn manager bood De Zeeuw daarop aan bij PSV, maar de lampenclub hoeft hem niet. Lees verder »

"Eerst show verkopen, daarna was Kagé moe"

Anthony Vanden Borre kreeg tegen Gent jeugdvriend Herve Kagé als rechtstreekse tegenstander. Die scoorde wel, maar dat deerde Vanden Borre niet. "Ik wilde liever winnen", aldus Vanden Borre, die ook enkele plaagstoten uitdeelde. Lees verder »

Bruno: "Mitrovic kwam me moed inspreken"

Bruno:

John van den Brom posteerde Massimo Bruno tegen Gent voor het eerst op de nummer tien-positie en die leverde een sterke prestatie. "Na de rust had ik ruimte zat", aldus Bruno, die ook een penalty scoorde. "Ik had veel vertrouwen." Lees verder »

Proto: "Vertrouwen getankt tegen Olympiakos"

Proto:

Kort voor de rust moest Silvio Proto al zijn kunnen bovenhalen om Niklas Pedersen van de 2-0 te houden. "Misschien was die redding wel een kantelmoment", zo vertelde de doelman na de wedstrijd. "Het is leuk om belangrijk te zijn." Lees verder »

Kouyaté out met blessure aan staartbeen

Kouyaté out met blessure aan staartbeen

Cheikhou Kouyaté blesseerde zich tegen Gent aan het staartbeen en kon niet meer verder. Onderzoek moet nu uitwijzen of het gaat om een barst of een breuk. De topper van volgende week tegen Standard komt alleszins in gevaar. Lees verder »

 15-12-2013 

Overzicht verhuurde spelers

Overzicht verhuurde spelers

Samuel Armenteros traint terug mee na zijn voetblessure maar was nog niet voldoende fit bevonden voor de wedstrijd. Feyenoord won zondagnamiddag van Groningen met 1-0. Lees verder »

Woensdag open training

Woensdag open training

Na de zege in Gent zal Anderlecht deze week nog eens een open training organiseren. Alle supporters zijn woensdag om 14.30 uur welkom in Neerpede. Lees verder »

Sterk Anderlecht buigt achterstand om

Sterk Anderlecht buigt achterstand om

Anderlecht heeft de eerste horde van het moeilijk drieluik voor de winterstop met succes genomen. In de Gentse Ghelamco Arena speelde paars-wit na de rust een sterke partij en het won verdiend. Het scoorde zelfs een strafschop. Lees verder »

Gent - Anderlecht zonder Praet en Kljestan

Gent - Anderlecht zonder Praet en Kljestan

Anderlecht kan tegen Gent niet rekenen op Dennis Praet en Sacha Kljestan. Ze zijn niet voldoende gerecupereerd van de match tegen Olympiakos en zitten zelfs niet op de bank. Luka Milivojevic en Youri Tielemans vervangen hen. Lees verder »

 14-12-2013 
 13-12-2013 

"Deschacht klaarstomen voor winterstage"

Ook zondag tegen AA Gent kan Anderlecht niet rekenen op Olivier Deschacht. De linksachter blijft sukkelen met zijn enkel. "Hij heeft een inspuiting gekregen en moet nu twee weken rusten", legt coach John van den Brom uit. Lees verder »

Kalenderwijzigingen

Kalenderwijzigingen

De Belgische Voetbalbond heeft enkele kalenderwijzigingen doorgevoerd voor de duels van Anderlecht tegen Club Brugge, Lierse, Kortrijk en Bergen. Lees verder »

Chavarria verrast bij Lens

Chavarria verrast bij Lens

Niet alleen Marcin Wasilewski maar ook een andere ex-Anderlecht-speler doet het goed bij zijn nieuwe club. Pablo Chavarria scoorde al zeven keer bij zijn de Franse tweedeklasser Lens en maakt er indruk. Lees verder »

De Sutter: "Eindelijk voor vol aanzien"

De Sutter:

Na moeizame onderhandelingen verliet Tom De Sutter Anderlecht deze zomer voor Club Brugge. Een half jaar later zegt de spits nog geen seconde spijt te hebben van zijn beslissing. "Ik ben zo content dat ik de overstap gemaakt heb." Lees verder »

Van den Brom bij mooiste sportfoto's 2013

Van den Brom bij mooiste sportfoto's 2013

De website buzzfeed.com maakte een overzicht van de 43 mooiste sportfoto's van dit jaar en op plaats zeven is een foto te vinden van John van den Brom. Het kiekje toont de coach springend van vreugde bij het behalen van de titel. Lees verder »

 12-12-2013 

"Defour heeft zinnen gezet op Anderlecht"

Zelf wil hij het niet gezegd hebben, maar voor Het Nieuwsblad is het duidelijk: Steven Defour wil naar Anderlecht komen. "Defour wil Porto verlaten. Hij heeft zijn zinnen gezet op Anderlecht", schrijft journalist François Colin. Lees verder »

Mitrovic: "Ik wilde doelman worden"

Mitrovic:

Aleksandar Mitrovic nam na de rode kaart van Silvio Proto plaats tussen de palen. Bijna maakte hij zich onsterfelijk door strafschop van Dominguez te redden. "Ik was net te laat in de hoek, maar hij was goed getrapt." Lees verder »

14,3 miljoen euro voor één puntje

14,3 miljoen euro voor één puntje

Sportief was de Champions League ook dit seizoen een grote ontgoocheling, maar financieel deed Anderlecht een prima zaak. De vijf nederlagen en het ene gelijkspel brengen maar liefst 14,3 miljoen euro in de clubkas. Lees verder »

 11-12-2013 

Canesin herboren in Oostende

Canesin herboren in Oostende

John van den Brom moest hem niet in zijn selectie hebben, bijgevolg werd Fernando Canesin samen met Jordan Lukaku aan Oostende uitgeleend. Na een moeilijke start voelt de Braziliaan er zich volledig thuis. Lees verder »

Kljestan: "Ik heb geen huidkanker"

Kljestan:

Gisteren doken verschillende berichten op over een preventieve behandeling die Sacha Kljestan ondergaan zou hebben tegen huidkanker. De Amerikaan wil nu zelf even verduidelijken wat aan de hand is. Lees verder »

Selectie beloften: Olympiakos - Anderlecht

Selectie beloften: Olympiakos - Anderlecht

De U19 van Anderlecht sluiten vanavond hun Europese campagne af. Door het gelijkspel van PSG en Benfica gisteren, kan Anderlecht niet meer doorstoten. Een gelijkspel zorgt er wel voor dat Anderlecht derde eindigt in de poule. Lees verder »

Defour: "Anderlecht interesseert me nu niet"

Defour:

Enkele media maakten vanmorgen gewag van de hernieuwde interesse van Anderlecht in Steven Defour. Het Laatste Nieuws contacteerde de Rode Duivel en vroeg om een reactie. "Ik ben op dit moment niet geïnteresseerd in een overgang." Lees verder »

Peeters: "Overwegen om Roef uit te lenen"

Peeters:

Op het toernooi van Viareggio werd hij verkozen tot beste doelman, maar bij Anderlecht vertoeft Davy Roef momenteel in de schaduw als derde doelman. Beloftecoach René Peeters beseft dat Roef in een moeilijke situatie zit. Lees verder »

Anderlecht denkt opnieuw aan Defour

Anderlecht denkt opnieuw aan Defour

In zijn zoektocht naar een defensieve middenvelder denkt Anderlecht opnieuw aan Steven Defour. Met het oog op het WK wil de Rode Duivel meer aan spelen toekomen. "Anderlecht is een mooie club", klinkt het alvast bij zijn manager. Lees verder »

Carvalho geen prioriteit voor Anderlecht

Carvalho geen prioriteit voor Anderlecht

Anderlecht is niet geïnteresseerd in William Carvalho van Sporting Lissabon. De ex-speler van Cercle Brugge werd door buitenlandse makelaars aangeboden bij Anderlecht, maar paars-wit heeft andere namen op zijn wenslijstje staan. Lees verder »

Kouyaté, N'Sakala en Proto geschorst

Kouyaté, N'Sakala en Proto geschorst

De drie rode kaarten die Anderlecht gisteren incasseerde, hebben gevolgen voor volgend seizoen. Cheikhou Kouyaté, Fabrice N'Sakala en Silvio Proto zullen de bijhorende schorsing bij de volgende Europese matchen moeten uitzitten. Lees verder »

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

Fotograaf en Engelse vertaler van dienst, Aline, viert vandaag haar 26e verjaardag. Mede dankzij haar inzet kan Anderlecht-Online van de meeste matchen schitterende foto's aanbieden. Gefeliciteerd en dank voor het harde werk! Lees verder »

 10-12-2013 

Acht Anderlechtenaren met de billen bloot

Acht Anderlechtenaren met de billen bloot

Anderlecht moest in Athene iets rapen om niet het 'kneusje van de Champions League' te worden. Maar na een 3-1 nederlaag werd het dat dus wel. Held van de match was Proto die twee penalties stopte, maar wel rood kreeg. Lees verder »

'Arsenal en Chelsea azen op Mitrovic'

'Arsenal en Chelsea azen op Mitrovic'

Volgens berichten in de Engelse pers zouden Arsenal en Chelsea verregaande interesse tonen in Aleksandar Mitrovic. De spits, die bij Anderlecht nog een contract heeft tot 2018, is één van de grote beloften in het Europese voetbal. Lees verder »

Al zestien spelers gaven assist

Al zestien spelers gaven assist

John van den Brom liet dit seizoen al heel wat spelers opdraven en dat vertaalt zich in de statistieken. Maar liefst zestien Anderlecht-spelers hebben een assist achter hun naam. Suarez en Mitrovic doen het best met vier stuks. Lees verder »

Kouyaté niet weg in januari

Kouyaté niet weg in januari

Anderlecht en Cheikhou Kouyaté hebben volgens Het Nieuwsblad een mondeling akkoord opdat de speler niet in januari maar pas in juni Anderlecht zal verlaten. Ook wil paars-wit minstens vijf miljoen euro voor de Senegalees. Lees verder »

 09-12-2013 

Van den Brom: "Revanche nemen"

Van den Brom:

Ook al heeft de wedstrijd tegen Olympiakos absoluut geen zin meer, John van den Brom absoluut voor de overwinning gaan. "De spelers hebben ook hun trots", klinkt het tegenover de pers. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Elftal in opbouw"

Van Holsbeeck:

Morgen om 20.45 uur wordt er in Athene afgetrapt voor het overbodige Champions League-duel tussen Olympiakos en Anderlecht. "Het is jammer dat we geen vervolg meer kunnen breien aan ons Europees seizoen", aldus Van Holsbeeck. Lees verder »

Deschacht onbeschikbaar tot januari

Deschacht onbeschikbaar tot januari

John van den Brom kan tot januari niet beschikken over Olivier Deschacht, dat schrijft Het Nieuwsblad. De verdediger blijft last hebben van zijn enkel en moet twee weken rusten. Hij reist ook niet mee af naar Griekenland. Lees verder »

 08-12-2013 

Verzamelde reacties: Najar en Vargas

Verzamelde reacties: Najar en Vargas

Andy Najar speelde tegen Waasland-Beveren een uitstekende wedstrijd. Maar ook Ronald Vargas, die al in de eerste helft mocht invallen doordat Massimo Bruno zich geblesseerd had, toonde zich weer beslissend. Lees verder »

Overzicht tegenstanders Champions League

Overzicht tegenstanders Champions League

Ook Olympiakos, volgende week de tegenstander in een overbodige Champions League wedstrijd, ging thuis met 2-0 winnen. Het was de doelman van de vijfde in het klassement, Asteras Tripolis, die zich twee keer moest omdraaien. Lees verder »

 07-12-2013 

Anderlecht - Waasland-Beveren: 2-0

Anderlecht - Waasland-Beveren: 2-0

Zaterdagavond ontving Anderlecht de troepen van Bob Peeters. Ze maakten het Anderlecht absoluut niet moeilijk, integendeel, veel voetbal bracht Waasland-Beveren niet. Mitrovic en Vargas zorgden voor de twee doelpunten. Lees verder »

Liesblessure voor Bruno

Liesblessure voor Bruno

Tijdens de wedstrijd tegen Waasland-Beveren moest Massimo Bruno in de eerste helft noodgedwongen vervangen worden met een blessure. Onderzoek wees uit dat de speler een liesblessure opgelopen heeft. Lees verder »

Aast Everton op Suarez?

Aast Everton op Suarez?

Volgens een artikel in SportsDirect News zou Everton overwegen om in januari een bod uit te brengen op Matias Suarez. Manager Roberto Martinez zou namelijk graag nog extra versterking vooraan willen aantrekken. Lees verder »

Hassan stopt met voetbal

Hassan stopt met voetbal

Ahmed Hassan, die van 2006 tot 2008 bij Anderlecht speelde, stopt als voetballer. De beslissing komt er nadat het nieuws kwam dat de flankaanvaller teammanager wordt van de Egyptische nationale ploeg. Lees verder »

Beloften spelen gelijk tegen Genk

Beloften spelen gelijk tegen Genk

De beloften kwamen gisterenavond in actie tegen Genk. De partij bleef na 90 minuten op een 2-2 gelijkspel steken. Anthony D'Alberto en Jonathan Kindermans zorgden voor de paars-witte doelpunten. Lees verder »

 06-12-2013 

Mbokani morgen in Astridpark

Mbokani morgen in Astridpark

Dieumerci Mbokani zal morgen aanwezig zijn wanneer Anderlecht het opneemt tegen Waasland-Beveren. De Congolese spits zal voor de wedstrijd in de bloemetjes gezet worden in de middencirkel. Lees verder »

Mbemba tot 2017 bij Anderlecht

Mbemba tot 2017 bij Anderlecht

Chancel Mbemba heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een verlengd contract tot 2017. Dat schrijft La Dernière Heure deze avond. Het vorige contract van de verdediger liep af in 2015. Lees verder »

Anderlecht wil jongeren van straat halen

Anderlecht wil jongeren van straat halen

De Constant Vanden Stock Foundation zal zich inzetten om Brusselse jongeren op het rechte pad te houden. Peter van het project wordt Anthony Vanden Borre. De club gaat hiervoor samenwerken met vijf Brusselse gemeenten. Lees verder »

Armenteros out met voetblessure

Armenteros out met voetblessure

Samuel Armenteros, door Anderlecht uitgeleend aan Feyenoord, zal er ook nu zondag niet bij zijn. De speler moet tegen sc Heerenveen opnieuw verstek laten gaan wegens een blessure aan de voet. Lees verder »

Selectie beloften: Genk - Anderlecht

Selectie beloften: Genk - Anderlecht

De beloften van Anderlecht trekken vanavond naar Genk voor hun volgende competitiewedstrijd. Met Samy Bourard, Leander Dendoncker, Nabil Jaadi en Fede Vico reizen er vier spelers uit de A-kern mee naar Limburg. Lees verder »

Minuut applaus voor mevrouw Van Himst

Minuut applaus voor mevrouw Van Himst

Het bestuur van Anderlecht roept zijn supporters op om morgen voor de partij tegen Waasland-Beveren een minuut lang te applaudiseren voor de echtgenote van Paul Van Himst. Zij overleed eergisteren na een slepende ziekte. Lees verder »

Paul Van Himst verliest echtgenote

Paul Van Himst verliest echtgenote

De echtgenote Paul Van Himst is eergisteren overleden. Arlette, met wie Van Himst bijna 49 jaar getrouwd was, kampte al vele jaren met een slepende ziekte en verloor nu de strijd. Volgende zaterdag 14 december wordt ze begraven. Lees verder »

 05-12-2013 

Cyriac wordt allicht uitgeleend aan Lens

Cyriac wordt allicht uitgeleend aan Lens

Gohi Bi Cyriac kreeg tegen Westerlo nog eens zijn kans vanaf de aftrap, maar imponeren kon de spits niet. Een uitleenbeurt in januari lijkt de beste oplossing. Volgens Het Laatste Nieuws is de kans groot dat hij naar Lens trekt. Lees verder »

Reacties Najar en Kouyaté

Reacties Najar en Kouyaté

Andy Najar speelde tegen Westerlo als rechtsachter. Hij wist zich positief te tonen en vormde een goede tandem met Massimo Bruno. "Ik begrijp echt niet dat we hier verloren. Maar we winnen als team en verliezen als team." Lees verder »

Milivojevic: "Had dinsdag nog geoefend"

Milivojevic:

Na drie omgezette strafschoppen herviel Luka Milivojevic in het oude Anderlecht-zeer. Zijn misser werd het begin van het einde. "Ik ben erg ontgoocheld", zo sprak hij achteraf. "Mitrovic en ik verpesten de wedstrijd." Lees verder »

Bruno: "Seizoen redden via competitie"

Bruno:

Met twee doelpunten was Massimo Bruno een schaars lichtpunt bij Anderlecht. Maar in de catacomben van Het Kuipje regeerden ook bij hem ontgoocheling en woede. "Dit kan echt niet. Ik hoop dat iedereen zich volledig ingezet heeft." Lees verder »

"Iedereen moet bij zichzelf te rade gaan"

Met een gezicht op onweer sprak John van den Brom na de partijde pers toe. Een aantal spelers moest het ontgelden, al noemde hij ze niet bij naam. "Heel wat jongens die zeggen dat ze moeten spelen, zijn door de mand gevallen." Lees verder »

 04-12-2013 

Wanprestatie eindigt in penaltydebacle

Wanprestatie eindigt in penaltydebacle

Een nieuwe wanprestatie van Anderlecht is geëindigd in een penaltyshoot-out op het veld van tweedeklasser Westerlo. Na de verlengingen stond het 2-2. En zoals gewoonlijk eindigden de strafschoppen in een debacle. Lees verder »

Opstelling Westerlo - Anderlecht

Opstelling Westerlo - Anderlecht

Zoals verwacht gunt John van den Brom vanavond tegen Westerlo een aantal basispionnen rust. Kaminski, Najar, Nuytinck, Milivojevic, Tielemans en Cyriac krijgen zo hun kans en starten in de basiself. Lees verder »

PSV ontkent interesse in De Zeeuw

PSV ontkent interesse in De Zeeuw

In de Nederlandse krant Algemeen Dagblad werd Demy de Zeeuw genoemd als mogelijke versterking voor PSV. VI-journalist Thijs Slegers vernam echter van Marcel Brands, directeur voetbalzaken bij PSV, dat er geen interesse is. Lees verder »

 03-12-2013 

Bekerwedstrijd live op La Deux

Bekerwedstrijd live op La Deux

Fans die de bekerwedstrijd tussen Westerlo en Anderlecht morgen op televisie willen bekijken, kunnen afstemmen op La Deux. De uitzending begint om 20.25 uur. Canvas kiest voor het West-Vlaamse duel tussen Kortrijk en Club Brugge. Lees verder »

Van den Brom: "We willen beker winnen"

Van den Brom:

Anderlecht gaat morgen op zoek naar een ticket voor de kwartfinale van de Beker van België. John van den Brom kondigt alvast aan enkele basispionnen rust te gunnen. Thomas Kaminski start zeker, Aleksandar Mitrovic allicht niet. Lees verder »

Selectie Westerlo - Anderlecht

Selectie Westerlo - Anderlecht

Op de langdurig gekwetste Matias Suarez en Oswal Alvarez kan John van den Brom morgen op al zijn spelers rekenen voor de bekermatch tegen Westerlo. Ook Olivier Deschacht, die last heeft van de enkel, is erbij. Lees verder »

Wilmots: "Gillet liever op rechtsback"

Wilmots:

Nu Guillaume Gillet zijn positie als rechtsachter bij Anderlecht kwijt is, rijst de vraag wat dit voor gevolgen heeft bij de nationale ploeg. Marc Wilmots ziet Gillet immers in eerste instantie als rechterverdediger. Lees verder »

Strafschoppen voor Dummy's

Strafschoppen voor Dummy's

Hoe scoor je een strafschop? Bij Anderlecht lijkt men het niet meer te weten en dus zocht La Dernière Heure raad bij twee specialisten. Walter Baseggio en Nenad Jestrovic maakten een handboek 'Strafschoppen voor Dummy's'. Lees verder »

Anderlecht oefent op strafschoppen

Anderlecht oefent op strafschoppen

Geen paars-witte ziel die eraan durft te denken, maar een strafschoppenserie zou morgen wel eens kunnen beslissen over winst of verlies. En dus liet John van den Brom zijn spelers gisteren op training een aantal elfmeters trappen. Lees verder »

Westerlo loopt storm voor Anderlecht

Westerlo loopt storm voor Anderlecht

Het Kuipje in Westerlo zal morgen vollopen voor de komst van Anderlecht. Ook de spelers zijn enorm gemotiveerd, al blijft de competitie voor hen het belangrijkst. "Liever volgend seizoen twee keer tegen Anderlecht spelen." Lees verder »

Deschacht beschikbaar tegen Westerlo

Deschacht beschikbaar tegen Westerlo

Voor de bekerwedstrijd van morgen tegen Westerlo kan John van den Brom terug beschikken over Olivier Deschacht. Dat schrijft alvast Het Nieuwsblad. Tegen Cercle moest de verediger nog verstek geven wegens last aan de enkel. Lees verder »

Anderlecht zoekt 30 miljoen voor stadion

Anderlecht zoekt 30 miljoen voor stadion

30 miljoen, dat zou het bedrag zijn dat Anderlecht mogelijks zal investeren in het nieuwe nationale voetbalstadion. In feite zou een deel van die 30 miljoen van de voetbalbond moeten komen maar zij wensen niet te investeren. Lees verder »

 02-12-2013 

RSCAtv vanavond op Belgacom11+

RSCAtv vanavond op Belgacom11+

Vanavond omstreeks 19.30uur valt er nieuwe aflevering van RSCAtv op Belgacom11+ te bewonderen. Men zal een terugblik werpen op de wedstrijden tegen Benfica en Cercle Brugge en ook Fabrice N'Sakala zal in de kijker staan. Lees verder »

Nicolas Frutos te gast in La Tribune

Nicolas Frutos te gast in La Tribune

Nicolás Frutos is deze avond te gast in het programma La Tribune op La Deux. 'De Reiger' zal onder meer terugkomen op de westrijd van afgelopen weekend tegen Cercle Brugge. De uitzending start omstreeks 20.20uur. Lees verder »

Anderlecht verhuist naar Heizel

Anderlecht verhuist naar Heizel

Volgens verschillende berichten in de pers is er een akkoord rond het nieuwe nationale stadion op Parking C aan de Heizel. Het stadion verkrijgt geen pist én Anderlecht neemt er zijn intrek. Lees verder »

Van den Brom: "Blij voor Mitrovic"

Van den Brom:

Opluchting regeerde bij John van den Brom op de persconferentie na de wedstrijd. "We moesten deze partij absoluut winnen", vertelde de Anderlecht-coach. "Anders krijg je weer heel wat narigheid na de twee vorige nederlagen." Lees verder »

Gillet: "Blij met nieuwe positie"

Gillet:

Guillaume Gillet speelde tegen Cercle Brugge opnieuw op het middenveld. Hij zag hoe Aleksandar Mitrovic Anderlecht pas kort voor affluiten de zege bezorgde. "Ik ben erg blij voor hem. Hopelijk geeft dit doelpunt hem een boost." Lees verder »

Kabananga: "Mijn vriend Mbemba was boos"

Kabananga:

Na enkele moeilijke jaren bij Anderlecht komt Junior Kabananga bij Cercle Brugge helemaal bovendrijven. Met een doelpunt bezorgde hij zijn ex-club gisteren bijna een serieuze kater. "Het doet deugd om hier te scoren", vertelt hij. Lees verder »

Overzicht uitslagen tegenstanders

Overzicht uitslagen tegenstanders

Westerlo, nu woensdag tegenstander in de Beker van België, kwam zaterdag niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Tubeke. Doelpuntenmakers van dienst waren Sherjill MacDonald en Kennedy Nwanganga. Lees verder »

33% minder doelpunten zonder Suárez

33% minder doelpunten zonder Suárez

Sinds het uitvallen van Matías Suárez is de paars-witte doelpuntenproductie behoorlijk stilgevallen. In de zes competitiewedstrijden sinds de blessure van de Argentijn, scoorde Anderlecht 33 procent minder doelpunten dan voordien. Lees verder »

 01-12-2013 

Frutos: "Wil hier ooit trainer worden"

Frutos:

Nicolas Frutos gaf zondag de aftrap voor de partij tussen Anderlecht en Cercle Brugge. Sporting Telenet kon de voormalige Anderlecht-spits strikken voor een kort interview. "Ik ben er van overtuigd dat ik hier ooit trainer word." Lees verder »