Laatste nieuws

 14-06-2024 

Smets verkiest Genk boven Anderlecht

Smets verkiest Genk boven Anderlecht

TRANSFERS Matte Smets komt niet naar Anderlecht. Het Nieuwsblad weet uit goede bron dat de Limburgse verdediger gekozen heeft om naar Racing Genk te trekken. Daar vindt hij coach Thorsten Fink terug, onder wie hij het voorbije seizoen bij STVV helemaal doorbrak. Lees verder »

Adjei niet naar RSCA, maar toch Lorient

Adjei niet naar RSCA, maar toch Lorient

TRANSFERS Nathaniel Adjei, speler van Hammarby IF en onderwerp van geruchten rondom een transfer naar RSC Anderlecht, lijkt uiteindelijk toch niet naar de Brusselse club te komen. Lorient, waaraan hij dit seizoen was uitgeleend, degradeerde en had een verplichte aankoopoptie in geval van behoud. De club zou nu toch de nodige middelen gevonden hebben om de speler aan zich te binden. Volgens de Zweedse pers zou de optie dus gelicht worden waarbij de transfersom zo'n 5,75 miljoen euro bedraagt zonder eventuele bonussen. Dit is meteen een recordtransfer voor Hammarby. Lees verder »

Veraghaenne vervoegt waarschijnlijk het clubbestuur

Veraghaenne vervoegt waarschijnlijk het clubbestuur

ANDERE Volgens de pers zou Frédéric Veraghaenne benoemd worden tot Directeur van het Infrastructure and Operations Program bij paars-wit. Veraghaenne, 56 jaar, heeft eerder gewerkt als directeur van het nationaal centrum in Tubize voor de Belgische voetbalbond en ook voor de UEFA. Met deze nieuwe functie zal hij naar verwachting een belangrijke rol spelen in de verdere ontwikkeling van de club. Lees verder »

Cagla en Janssen tekenen bij RSCA Futsal Ladies

Cagla en Janssen tekenen bij RSCA Futsal Ladies

ANDERE Twee Belgische internationals, Aster Janssen en Yasemin Cagla, hebben getekend bij RSCA Futsal Ladies. Janssen heeft een contract voor één seizoen getekend, terwijl Cagla de duur van haar overeenkomst niet heeft bekendgemaakt. De club maakte de komst bekend op X (het vroegere Twitter). Lees verder »

Transfer Dreyer bespreekbaar bij goed bod

Transfer Dreyer bespreekbaar bij goed bod

ANDERE Naast de nog steeds niet officieel aangekondigde transfer van Zeno Debast, kunnen mogelijk ook Francis Amuzu, Majeed Ashimeru, Kristian Arnstand en Amadou Diawara vertrekken. En ook een mogelijke transfer van Anders Dreyer is bespreekbaar. Anderlecht is zich ervan bewust dat de Deen een uitzonderlijk seizoen achter de rug heeft en kan mogelijk dus een smak geld vangen voor de sterkhouder. Bij een goed bod is Anderlecht bereid mee te werken aan een transfer. Lees verder »

Verjaardag Purpleketje

Verjaardag Purpleketje

WEBSITE Vandaag is het de verjaardag van Purpleketje vooral actief voor het Franstalige deel van de site. Maar ook het grote arsenaal aan foto's op onze website komen van zijn hand. Door zijn frequente aanwezigheid op Neerpede, bezorgt hij ons ook steeds nieuws van de jeudgploegen. Geniet van je verjaardag en bedankt! Lees verder »


 13-06-2024 

Bozinov wekt interesse van RSCA

Bozinov wekt interesse van RSCA

TRANSFERS Volgens de Bulgaarse pers toont RSC Anderlecht interesse in de 19-jarige linksvoetige centrale verdediger Rosen Bozinhov, die momenteel speelt voor CSKA 1948. Bozinhov kwam vorig seizoen in 28 wedstrijden van de Bulgaarse competitie in actie, waarbij hij één doelpunt maakte en één assist gaf. Bozinhov wordt ook regelmatig opgeroepen voor de U19- en U20-teams van Bulgarije. Lees verder »

Kroatische topper naar RSCA Futsal

Kroatische topper naar RSCA Futsal

ANDERE RSCA Futsal gaat in zee met Kroatisch international Antonio Sekulic. De 25 jarige speler was eerder actief voor MNK Olmissum, een absolute topper in zijn thuisland. Sekulic kende een productief seizoen en vond 37 keer de weg naar de netten. Na het vertrek van een aantal topspelers, kan RSCA Futsal zich nu ook weer stevig versterken. Lees verder »

Vertonghen weer op trainingsveld

Vertonghen weer op trainingsveld

BLESSURES - ANDERE De Rode Duivels zijn begonnen aan hun trainingen op Duits grondgebied, in het complex van SGV Freiberg. Er waren 23 spelers aanwezig, waaronder Jan Verthongen. Vertonghen, die geblesseerd uitviel begin mei, was dus ook van de partij. Enkel Meunier en Witsel ontbraken op training. Wanneer Vertonghen wedstrijdklaar is, is nog onzeker. Lees verder »

Adjei als verdedigende versterking?

Adjei als verdedigende versterking?

TRANSFERS Volgens Expressen en andere Zweedse media, zou Anderlecht denken Nathaniel Adjei, een 21 jarige Ghanese verdediger van Hammarby IF die afgelopen seizoen uitgeleend werd aan Lorient. De Franse club kan de speler echter niet overnemen wegens degradatie en nu zouden dus Rangers FC en Anderlecht in de dans springen. Lees verder »

 12-06-2024 

RSCA Futures beginnen thuis

RSCA Futures beginnen thuis

1B De U23 van Anderlecht zullen op 16 augustus starten in de Challenger Pro League tegen Deinze in eigen huis. De speelschema's voor de eerste vier wedstrijden zijn al vastgesteld, met onder andere een uitwedstrijd tegen Genk en een derby tegen RWDM in de planning. Lees verder »


 11-06-2024 

RSCA verdient goed aan het EK

RSCA verdient goed aan het EK

ANDERE Anderlecht is de best vertegenwoordigde Belgische club op het EK voetbal, met zes internationals die deelnemen aan het toernooi. Dit is financieel voordelig voor de club, aangezien het voor elke speler die deelneemt aan het EK een dagelijkse vergoeding van 9.000 euro van de UEFA ontvangt. Anderlecht vangt zo al 1,1 miljoen euro tot aan het einde van de groepsfase op 26 juni. Als België en Denemarken de achtste finales bereiken, kan dit bedrag oplopen tot 1,5 miljoen euro. En als beide landen de finale halen, kan de club tot wel 2 miljoen euro verdienen. Lees verder »

Eden Hazard in oefenpot tegen Anderlecht

Eden Hazard in oefenpot tegen Anderlecht

WEDSTRIJDEN Op woensdag 26 juni zal Eden Hazard te bewonderen zijn in een vriendschappelijke wedstrijd met zijn oude jeugdclub Royal Union Tubize Braine tegen Anderlecht. Het blijft bij een eenmalig optreden en een clash met zijn broer Thorgan zit er niet in: die is out tot eind 2024. Lees verder »

Ook 16-jarige De Ridder krijgt profcontract

Ook 16-jarige De Ridder krijgt profcontract

Anderlecht heeft opnieuw een jonge speler die geboren is in 2008 een profcontract laten ondertekenen. Deze keer gaat het om Alexander De Ridder. "Alexander is een middenvelder om in de gaten te houden", zegt academiedirecteur Mikkel Hemmersam. Lees verder »

Anderlecht opent thuis tegen STVV

Anderlecht opent thuis tegen STVV

ANDERE De kalender van het nieuwe seizoen is klaar. Anderlecht opent op 27 juli het nieuwe seizoen tegen STVV. Op speeldag 2 moet Paars-wit al meteen een topwedstrijd afwerken, want dan moet het naar Antwerp. Speeldag 5, een thuiswedstrijd tegen Genk, is nu al uitgesteld vanwege Europese play-off wedstrijden. Anderlecht moet naar Union op speeldag 6 en naar Club Brugge op speeldag 12. Lees verder »

Debast kondigt transfer aan naar Sporting

Debast kondigt transfer aan naar Sporting

TRANSFERS De overeenkomst wordt pas begin juli officieel aangekondigd, maar Zeno Debast (20) heeft het al verklapt: hij vertrekt naar de kampioen van Portugal Sporting Lissabon. Debast speelde van zijn vijf jaar voor Anderlecht en was de voorbije seizoenen uitgegroeid tot een vaste waarde in de defensie. Debast zou Paars-wit een bedrag opleveren tussen 16 en 20 miljoen (afhankelijk van bonussen). Lees verder »

Fredberg in het vizier van FC Kopenhagen

Fredberg in het vizier van FC Kopenhagen

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws denkt FC Kopenhagen aan CEO Sports Jesper Fredberg. De Deense topclub zag recent hun technisch directeur Christiansen vertrekken naar Wolfsburg. Ook Sports Manager Mikkel Hemmersam die werkzaam is op Neerpede zou interesse hebben gewekt van de Denen. Volgens de krant lijkt de kans erg klein dat Fredberg ingaat op de avances van Kopenhagen. Lees verder »


 10-06-2024 

'Jefdef2' en 'So la lune' zijn de winnaars van de prono

'Jefdef2' en 'So la lune' zijn de winnaars van de prono

WEBSITE'Jefdef2' is dit jaar de winnaar van onze prono met een totaalscore van 129 punten. Daarmee behaalde hij drie punten meer dan 'WereWolf' op de tweede plaats en vier punten meer dan 'PT Totolie' op de derde sterk. 'Jefdef2' wordt gecontacteerd door het webteam en zal een prijs ontvangen. 'So la lune' werd geloot tot trouwste deelnemer van het seizoen en krijgt eveneens een prijs toegestuurd. Proficiat en tot volgend seizoen, deze keer mét RSC Anderlecht tussen de deelnemende ploegen! Lees verder »

23 spelers met Anderlecht-bloed op het EK

23 spelers met Anderlecht-bloed op het EK

ANDERE Vrijdag begint het EK voetbal en heel wat spelers met een heden of verleden bij Anderlecht zullen daar actief zijn. Vrijdag moesten de bondscoaches hun definitieve selecties doorgeven. Zes spelers van Anderlecht zullen erbij zijn op het EK. En ook 17 spelers die in het verleden voor Anderlecht uitkwamen. Lees verder »

Anderlecht-Online bezoekers verkiezen Vertonghen als MVP

Anderlecht-Online bezoekers verkiezen Vertonghen als MVP

WEBSITE We blikken nog één maal terug op het afgelopen seizoen vooraleer we op de website de volgende jaargang voorbereiden. Na elke competitiewedstrijd kunnen onze bezoekers een wedstrijdbeoordeling insturen. Deze scores worden opgeteld en op het einde van het seizoen wordt op die manier een 'Most Valuable Player' bepaald. Kapitein Jan Vertonghen kaapte de eerste plaats weg met een score van 65,2% en werd zo verkozen tot beste speler van het seizoen. Lees verder »

Meerdere Anderlechtspelers internationaal actief

Meerdere Anderlechtspelers internationaal actief

ANDERE Verschillende spelers van Anderlecht waren actief in interlands. Zeno Debast kwam in actie voor België, terwijl Kasper Schmeichel, Thomas Delaney en Kasper Dolberg speelden voor Denemarken. Ludwig Augustinsson verloor dan weer met Zweden van Servië. Kristian Arnstad speelde gelijk met de Noorse U21 tegen Denemarken, terwijl Amadou Diawara met Guinee een overwinning behaalde op Algerije. Lees verder »

Edward Still niet naar de Futures

Edward Still niet naar de Futures

ANDERE Anderlecht kan de zoektocht naar een nieuwe trainer voor de RSCA Futures voortzetten. Edward Still zal volgens Het Laatste Nieuws weldra een contract tekenen bij RC Lens waar hij samen aan de slag gaat met zijn twee broers. Lens eindigde dit seizoen 7de in de Ligue 1. Lees verder »

 08-06-2024 

Q&A: De redactie over het voorbije seizoen

Q&A: De redactie over het voorbije seizoen

OPINIES Het seizoen zit er weer op. De redactie verzamelde enkele reacties van medewerkers van Anderlecht-online op het voorbije seizoen. Wat vonden ze van het seizoen? Wie waren de uitblinkers? Wat moet er gebeuren naar het nieuwe seizoen toe? Deze maal geeft Garrincha zijn mening. Lees verder »


 07-06-2024 

Eerste oefenduel op 26 juni

Eerste oefenduel op 26 juni

WEDSTRIJDEN Op vrijdag 21 juni komen spelers en staff van Anderlecht weer samen om de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan te vatten. Vijf dagen later, op woensdag 26 juni, staat een eerste oefenduel op de kalender. De tegenstander is Royal Union Tubize-Braine. Lees verder »

Mist Anderlecht alsnog drie transfertargets?

Mist Anderlecht alsnog drie transfertargets?

TRANSFERS Anderlecht heeft interesse om de contracten van Thomas Delaney en Ludwig Augustinsson te verlengen, maar beide spelers lijken uiteindelijk toch te duur te gaan zijn. Sevilla wil nog een transfersom maar vooral de looneisen lijken roet in het eten te gaan gooien. Als Anderlecht naast de twee spelers grijpt, dreigt toch een zomerse leegloop. Lees verder »

Anderlecht polst Duitser als T2

Anderlecht polst Duitser als T2

JEUGD Het Duitse Bild meldt dat Anderlecht bij de Oliver Reiß geïnformeerd heeft om T2 van Brian Riemer te worden. Reiß is momenteel aan de slag als coach van de U19 van Hertha Berlijn. Ook Manchester City en Bayern München zouden hem echter graag aan zich binden. Lees verder »


 06-06-2024 

Q&A: De redactie over het voorbije seizoen

Q&A: De redactie over het voorbije seizoen

OPINIES Het seizoen zit er weer op. De redactie verzamelde enkele reacties van medewerkers van Anderlecht-online op het voorbije seizoen. Wat vonden ze van het seizoen? Wie waren de uitblinkers? Wat moet er gebeuren naar het nieuwe seizoen toe? Deze maal geeft Skyhawk zijn mening. Lees verder »

 05-06-2024 

Ook Vermant kandidaat-coach RSCA Futures

Ook Vermant kandidaat-coach RSCA Futures

JEUGD Edward Still is niet de enige kandidaat op het lijstje van Anderlecht om de nieuwe coach van de Futures te worden. Het Laatste Nieuws weet dat paars-wit ook aan Sven Vermant denkt. Vermant is momenteel assistent-coach bij de Belgische U16 en U17. Lees verder »

Lukaku: "Terugkeer vroeger dan wat men denkt"

Lukaku:

INTERVIEWS In een interview met RTL Sports heeft Romelu Lukaku laten uitschijnen dat zijn terugkeer naar Anderlecht vroeger zal gebeuren dan wat men algemeen denkt. Denk nu niet dat Lukaku volgend seizoen voor Paars-wit zal spelen, want de topschutter van de Rode Duivels ligt nog tot 2026 onder contract bij Chelsea. Maar misschien is er daarna wel iets mogelijk? Lees verder »

Ishaq kan niet bij Häcken blijven

Ishaq kan niet bij Häcken blijven

TRANSFERS Na een uitleenbeurt aan Häcken in Zweden, keert Ishaq Abdulrazak terug naar Anderlecht. Abdulrazak werd voor drie miljoen euro gekocht door Anderlecht in de zomer van 2022. Eind februari werd aangekondigd dat de Nigeriaan in Zweden zou blijven in plaats van terug te keren naar Anderlecht. Maar dat plannetje gaat dus niet door. Häcken heeft ervoor gekozen om de (voor Anderlecht verlieslatende) aankoopoptie van Abdulrazak niet te lichten, waardoor hij terugkeert naar Brussel. Lees verder »

Tedesco: "Of Vertonghen nu speelt of niet, hij zal mee afreizen"

Tedesco:

INTERVIEWS - ANDERE Het Belgische nationale voetbalteam heeft nog steeds enkele onzekerheden voor de komende wedstrijden. Jan Vertonghen, Youri Tielemans en Arthur Theate zijn nog niet volledig fit en trainen nog niet mee met het team. Bondscoach Tedesco heeft tot 7 juni de tijd om zijn selectie aan te passen, maar heeft aangegeven dat het trio waarschijnlijk toch naar Duitsland zal afreizen.  Lees verder »

Hervorming kampioenschap: G8 niet langer verenigd

Hervorming kampioenschap: G8 niet langer verenigd

ANDERE De Pro League clubs hadden moeten stemmen over een nieuw competitieformat met 16 teams, Champions Play-offs, Europe Play-offs en twee rechtstreekse degradanten. Echter, de vergadering werd uitgesteld tot 20 juni. Achter de schermen groeien de meningsverschillen tussen de G8 clubs met Antwerp, Anderlecht en Club Brugge aan de ene kant en Gent, Racing Genk, Union, Charleroi en Standard aan de andere kant. Ene kant pleit voor play-offs vanwege sportieve- en media meerwaarde, terwijl de andere kant (zoals Genk en Gent) bezorgd zijn over het drukke schema en het belang van geluk in een directe eliminatie zoals die werd voorgesteld voor de Europe Play-offs. Lees verder »


 04-06-2024 

Edward Still in poleposition voor Futures

Edward Still in poleposition voor Futures

TRANSFERS Anderlecht onderhandelt volgens transferspecialist Sasha Tavolieri met Edward Still om de nieuwe trainer te worden van de RSCA Futures. Anderlecht zou Still een serieuze aanbieding hebben gedaan. Still twijfelt tussen de Futures en een aanbieding van reeksgenoot Zulte Waregem. Still was in het verleden al trainer van Charleroi, Eupen en Kortrijk, al boekte hij daar geen grote successen. Still zou dit weekend de knoop doorhakken. Lees verder »

Kalender over een week onthuld

Kalender over een week onthuld

WEDSTRIJDEN - ANDERE De Pro League zal op dinsdag 11 juni het schema voor het seizoen 2024-2025 onthullen, inclusief de eerste zes wedstrijden van de Jupiler Pro League, de eerste vier van de Challenger Pro League en het volledige programma van de Lotto Super League. Het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League begint op vrijdag 26 juli 2024 en eindigt op zondag 16 maart 2025 na 30 reguliere speeldagen. De play-offs zullen twee weken later beginnen en uiterlijk op zondag 25 mei zal de kampioen gekroond worden. Lees verder »

Officieel: Spelers van het jaar zijn bekend

Officieel: Spelers van het jaar zijn bekend

ANDERE Anderlecht heeft via social media de spelers van het seizoen bekendgemaakt. Anders Dreyer werd verkozen tot speler van het jaar bij het A-elftal. Tristan Degreef werd 'Young Player of the Season' en bij de kampioenenploeg van de RSCA Women werd Tine De Caigny uitgeroepen tot speelster van het jaar. Lees verder »

Competitiehervorming op de helling?

Competitiehervorming op de helling?

ANDERE De stemming over het nieuwe competitieformaat, met vier ploegen in de Champions Play-offs zonder puntendeling en met rechtstreekse degradatie voor de laatste twee, komt er mogelijk toch niet. De stemming werd uitgesteld naar 20 juni wegens te weinig steun. Een tweederde meerderheid is vereist. Deadline om het nieuwe formaat vanaf 2025-2026 te laten ingaan is 30 juni. Lees verder »

Q&A: De redactie over het voorbije seizoen

Q&A: De redactie over het voorbije seizoen

OPINIES Het seizoen zit er weer op. De redactie verzamelde enkele reacties van medewerkers van Anderlecht-online op het voorbije seizoen. Wat vonden ze van het seizoen? Wie waren de uitblinkers? Wat moet er gebeuren naar het nieuwe seizoen toe? We bijten de spits af met TVCLees verder »


 03-06-2024 

Brugse (en Genkse) jeugdwerking overtreft RSCA

Brugse (en Genkse) jeugdwerking overtreft RSCA

JEUGD Club Brugge heeft dit jaar de prijs voor beste jeugdopleiding van het land gewonnen. Club NXT behaalde een score van 464,63 punten, ofwel 96% op basis van een officiële doorlichting. Infrastructuur, staf en doorstroming spelen een belangrijke rol en op dat laatste aspect scoort Club maximaal. Anderlecht staat derde, kort achter Racing Genk maar ruim achter Brugge. Lees verder »

Ambitieus RSCA Futsal moet timmeren aan ploeg

Ambitieus RSCA Futsal moet timmeren aan ploeg

ANDERE RSCA Futsal verliest Rafaël Vilela die aan de slag gaat bij Atlantico in Brazilië. Jelovcic zal dan weer terugkeren naar Kroatië en ook Kus verlaat de club. Een verlengd verblijf van prijsschutter Dragan Tomic behoort wel nog tot de mogelijkheden aangezien er nog steeds met de Serviër wordt onderhandeld. wordt nog onderhandeld. Het weerhoudt RSCA Futsal er echter niet van om razendambitieus te zijn. De club wil namelijk de Final Four van de Champions League naar België halen. Lees verder »

Vertonghen nog altijd onzeker

Vertonghen nog altijd onzeker

ANDERE Het EK komt eraan en dus zijn de Rode Duivels aan zet. De aanvoerder van RSCA, Jan Vertonghen, evenals Arthur Theate en Youri Tielemans, zijn echter momenteel aan het revalideren en volgen een gepersonaliseerd programma. Zij zijn dus nog onzeker. Volgens de sportief directeur Frank Vercauteren wordt de situatie dagelijks geanalyseerd en is het de bedoeling om met 25 spelers naar Duitsland te gaan, afhankelijk van de omstandigheden. Lees verder »

 02-06-2024 

Potentiële Europa League tegenstanders

Potentiële Europa League tegenstanders

ANDERE Anderlecht komt uit in de play-off ronde van de Europa League. Doordat Anderlecht de afgelopen seizoen weinig Europees actief was, is de clubcoëfficiënt danig gedaald. De kans bestaat dat paars-wit niet beschermd is. Het is nog veel te vroeg om een definitieve lijst van mogelijke tegenstanders samen te stellen, maar we doen alvast een poging. Lees verder »

Ook Dortmund helpt Anderlecht niet

Ook Dortmund helpt Anderlecht niet

ANDERE Na Atalanta heeft ook Dortmund Anderlecht niet geholpen. De Duitsers verloren de Champions League finale van Real Madrid met 0-2, al hadden ze best wat uitstekende kansen. Hierdoor ziet paars-wit een rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de vernieuwde Europa League door de neus geboord en dient het vroeger aan de slag te gaan, namelijk in de play-off. Bij verlies, wacht de Conference League. Lees verder »


 01-06-2024 

Problemen bij betaling abonnementen

Problemen bij betaling abonnementen

ANDERE De Fanboard van RSCA meldt via Facebook dat bij sommige supporters die hun abonnement verlengden het geld twee keer van hun rekening is gegaan. De dienst ticketing van Anderlecht is hiervan op de hoogte. Het geld zal zo snel mogelijk worden terugbetaald. Lees verder »

RSCA Futsal kampioen van België

RSCA Futsal kampioen van België

ANDERE Anderlecht heeft zijn avond in Roosdaal afgesloten met een overwinning in de tweede play-off wedstrijd, met doelpunten van Jelevcic (2), Dillien, Rangel en Tomic. FT Antwerpen ging met 5-1 voor de bijl. Ook de heenwedstrijd werd gewonnen en zo is RSCA Futsal opnieuw kampioen. Meer zelfs, het pakte zelfs de dubbel. Lees verder »