Laatste nieuws

 25-05-2020 

Union-doelman voor U15

Union-doelman voor U15

JEUGD - TRANSFERS Marouane Khamkhami wordt volgend seizoen de nieuwe doelman van de U15 van Anderlecht. Khamkhami komt over van Union en vervangt Matthias Pieklak die naar Racing Genk trekt.Khamkhami wordt de concurrent van Michiel Haentjes voor een stek tussen de palen bij de U15. Lees verder »

Musona wil niet veel loon inleveren

Musona wil niet veel loon inleveren

TRANSFERS Eupen is met Anderlecht in gesprek over een transfer van Knowledge Musona, maar de vraag is of de Duitstalige club Musona kan betalen. Musona's manager Mike Makaab geeft bij Independent Media aan dat Musona gezien zijn leeftijd rekent op een goed salaris. Lees verder »


 23-05-2020 

Miljan Mrdakovic overleden

Miljan Mrdakovic overleden

ANDERE Miljan Mrdakovic is overleden op 38-jarige leeftijd. De Servische spits is een van de talloze jonge spelers die er niet in slaagde om door te breken bij Anderlecht, maar wel tot de A-kern behoorde. Hij speelde ook een seizoen voor AA Gent. Lees verder »

Anderlecht laat Trebel gratis vertrekken

Anderlecht laat Trebel gratis vertrekken

TRANSFERS Als Adrien Trebel een nieuwe club vindt, hoeft deze geen transfersom meer te betalen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Anderlecht wil zo graag af van Trebel zijn zware loon, dat het hem gratis laat vertrekken. De voorbije twee transferperiodes probeerde paars-wit tevergeefs om de Fransman te verkopen. Lees verder »

 21-05-2020 

 20-05-2020 

20% korting bij verlening abonnement

20% korting bij verlening abonnement

ANDERE Wie zijn abonnement voor 12 juli verlengt krijgt 20% korting. Worden er in het nieuwe seizoen wedstrijden achter gesloten deuren gespeeld, dan worden die terug betaald. Dat maakt RSC Anderlecht bekend op zijn website.Verder bedankt het de supporters en blijft de club inzetten op de jeugd.  Lees verder »


 19-05-2020 

'Hazard en Courtois tippen Doku bij Real'

'Hazard en Courtois tippen Doku bij Real'

TRANSFERS Eden Hazard en Thibaut Courtois hebben Jeremy Doku op de radar gezet bij Real Madrid. Volgens Defensa Central hebben de Rode Duivels het Anderlecht-talent getipt bij Real-coach Zinedine Zidane. Real zou nu zijn scouts opdracht gegeven hebben om Doku in kaart te brengen, weet Football Ghana. Lees verder »

Medische staf kiest om salaris in te leveren

Medische staf kiest om salaris in te leveren

ANDERE RSC Anderlecht blijft besparen, daarvoor wordt ook naar de medische staf gekeken. Om nieuwe ontslagen te vermijden hebben die ermee ingestemd om loon in te leveren. Kristof Sas blijft hoofdarts van de club maar zal minder aanwezig zijn dan voorheen. Glenn Vercauteren blijft fulltime als hoofdkinesist.  Lees verder »

Telenet eist terugbetaling tv-geld

Telenet eist terugbetaling tv-geld

ANDERE De Pro League voelt zich veilig nu het de steun heeft van de Nationale Veiligheidsraad om het voetbalseizoen stop te zetten. Telenet wil een onderhoud met de Pro League omtrent de terugbetaling van de tv-gelden, komt er dat niet trekken ze naar de rechtbank in naam van alle rechtenhouders.  Lees verder »

 18-05-2020 

Drie nieuwkomers voor ploeg van 2004

Drie nieuwkomers voor ploeg van 2004

JEUGD Anderlecht heeft met het oog op volgend seizoen drie spelers aangetrokken van de nationale ploeg U16 Futures, dat zijn de spelers die wat later rijp zijn. Het gaat om Chris Lokesa, Emmanuel Salazaku Kinzadi en Tolga Aydin. Lees verder »

Nieuwkomers en vertrekkers bij U14

Nieuwkomers en vertrekkers bij U14

JEUGD - TRANSFERS Anderlecht haalt met Briek Morel (Gent) en Lilian Vergeylen (OH Leuven) twee spelers die komend seizoen bij de U14 zullen voetballen. Anderzijds ziet de ploeg van 2006 Matthias Pieklak (Genk), Beatriz Guilherme Afonso (Standard) en Mauricio Ndefe (STVV) vertrekken. Lees verder »

Ngalula wordt assistent van Bellamy

Ngalula wordt assistent van Bellamy

JEUGD Floribert Ngalula ruilt de A-kern voor de U21. De oud-voetballer wordt de assistenet van U21-coach Craig Bellamy. Kompany haalde Ngalala vorige zomer naar Anderlecht, maar na de komst van Frank Vercauteren zat hij niet meer op de bank. Lees verder »

700.000 euro uit solidariteitfonds

700.000 euro uit solidariteitfonds

ANDERE Anderlecht krijgt 700.000 euro uit het solidariteitsfonds omdat het zijn strijd om een Europees ticket niet heeft kunnen afmaken. Dat weet Het Nieuwsblad. Ook KV Mechelen en Genk krijgen dat bedrag. Al krijgt Genk nog 140.000 erbovenop omdat het op de dertigste speeldag een thuiswedstrijd zag wegvallen. Lees verder »


 17-05-2020 

 15-05-2020 

RSC Anderlecht en Max de Jong uit elkaar

RSC Anderlecht en Max de Jong uit elkaar

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht en keeperstrainer Max de Jong gaan na onderling overleg, dan toch uit elkaar. De Jong was de voorbije acht jaar keeperstrainer op Neerpede. Na de komst van Jelle ten Rouwelaar stond zijn positie al in vraag. Op Facebook neemt de Jong afscheid van spelers en fans.  Lees verder »

Attila Ladinszky overleden

Attila Ladinszky overleden

ANDERE De Hongaarse voetballer Attila Ladinszky (1949 - 2020) is niet meer. Ladinszky sukkelde met problemen aan het hart. In het seizoen 1973-1974 werd hij topschutter bij Anderlecht met 22 doelpunten. Lees verder »

Het plan dat nu op tafel ligt voor volgend seizoen

Het plan dat nu op tafel ligt voor volgend seizoen

ANDERE Nadat de stemming al meerdere keren werd uitgesteld, is het nu het format voor volgend seizoen waar de clubs het maar niet over eens geraken. Het plan dat nu op tafel ligt is een 1A competitie met 16 clubs, play-offs voor nummers 1 tot 4. Clubs die Europees spelen zouden 1 keer 10% moeten afstaan. Lees verder »

Oosterse oplossing voor Trebel

Oosterse oplossing voor Trebel

TRANSFERS Derde keer goede keer? Anderlecht gaat deze zomer opnieuw de markt op met Adrien Trebel. Paars-wit hoopt de dure vogel, die al een tijdje uit de gratie gevallen is, eindelijk te kunnen verkopen. Volgens Het Nieuwsblad lonkt het Midden-Oosten. Lees verder »

Werkgroep én hun voorstel mogen beschikken

Werkgroep én hun voorstel mogen beschikken

WEDSTRIJDEN - ANDERE De Pro League had een werkgroep opgericht om het format voor volgend seizoen samen te stellen. Die werkgroep stelde dat format gisteren voor. De Raad van Bestuur van de Pro League heeft dat voorstel meteen ook in de vuilbak geworpen, de werkgroep mag beschikken. Benieuwd wat dat geeft voor de stemming van vandaag. Lees verder »

 14-05-2020 

Niet zeker of Pjaca blijft

Niet zeker of Pjaca blijft

TRANSFERS Het blijft afwachten of Anderlecht beslist om Marko Pjaca te houden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Paars-wit heeft een optie om het huurcontract met een seizoen te verlengen. Het is nog niet zeker of het daar ook gebruikt van maakt. Lees verder »

Contractverbetering voor Sardella

Contractverbetering voor Sardella

TRANSFERS - ANDERE Het contract van Killian Sardella loopt nog tot 2021. RSC Anderlecht heeft zijn entourage al laten weten te werken aan een verlenging en verbetering van zijn huidig contract. De polyvalente verdediger wil hieraan meegaan en langer in Brussel blijven.  Lees verder »


 13-05-2020 

Michez en Monticelli tekenen bij

Michez en Monticelli tekenen bij

JEUGD - TRANSFERS Luca Monticelli en Simion Michez tekenen profcontract bij RSC Anderlecht. De 18-jarige flankaanvaller Michez heeft allle jeugdafdelingen doorlopen op Neerpede en sluit volgend seizoen aan bij de U21. Monticelli, een 15-jarige aanvallende middenvelder, kwam vorig seizoen van Standard naar Anderlecht.  Lees verder »

Genk stuurt Didillon terug

Genk stuurt Didillon terug

TRANSFERS Racing Genk heeft volgens Het Laatste Nieuws beslist om doelman Thomas Didillon niet te kopen van Anderlecht. De Fransman keert na een (noodgedwongen) korte uitleenbeurt dus terug naar Paars-wit. Lees verder »

Linksback U16 kiest voor Lille

Linksback U16 kiest voor Lille

JEUGD - TRANSFERS Anderlecht ziet Wassim Lantaki naar het Franse Lille vertrekken. Lantaki was het afgelopen seizoen de vaste linksback van de U16 en is jeugdinternational. Lantaki is de tweede linksback van die leeftijd die Anderlecht verlaat. Luca Saihi-Culeddu trekt naar Italië. Lees verder »

Delcroix keert terug naar Anderlecht

Delcroix keert terug naar Anderlecht

TRANSFERS - ANDERE Eind vorige maand klonk het nog dat RKC Hannes Delcroix langer wou houden, maar de Nederlandse club stuurt de huurling nu terug naar RSC Anderlecht. Waalwijk voert een herstructurering door in zijn afdelingen waardoor het met spelers moet schuiven en er geen plaats meer is voor Delcroix. Lees verder »


 12-05-2020 

Genk beslist deze week over Didillon

Genk beslist deze week over Didillon

BLESSURES Thomas Didillon weet deze week of hij bij Racing Genk kan blijven. Volgens Het Laatste Nieuws beslissen de Limburgers deze week of ze doorgaan met huurling Didillon of de Australiër Danny Vukovic. Die is na een lange blessure weer fit. Lees verder »

Te laag voorstel voor Chadli

Te laag voorstel voor Chadli

TRANSFERS - ANDERE Nog geen spoor van Nacer Chadli op Neerpede. Sinds de trainingen zijn hernomen liet de Rode Duivel zich nog niet één keer zien. Volgens de Franstalige pers deed RSC Anderlecht Chadli wel een voorstel voor volgend seizoen maar was dat, vooral financieel, ondermaats voor de flankaanvaller.  Lees verder »

Antonucci terug naar de oude stal?

Antonucci terug naar de oude stal?

TRANSFERS Haalt Anderlecht met Franco Antonucci een voormalig toptalent terug naar het oude nest? Volgens Het Nieuwsblad is paars-wit één van de clubs die interesse toont in de 20-jarige aanvallende middenvelder. Die maakte het voorbije seizoen furore in de Nederlandse tweede klasse. Lees verder »

Officieel: Roef naar AA Gent

Officieel: Roef naar AA Gent

TRANSFERS - ANDERE De transfer zat al een tijdje in de pijplijn en is nu ook officieel. Davy Roef maakt transfervrij de overstap van RSC Anderlecht naar AA Gent. Daar gaat hij de strijd aan voor eerste doelman met Thomas Kaminski, ook al een ex-Anderlechtdoelman.  Lees verder »

 11-05-2020 

Officieel: Samenwerking met Racing Mechelen

Officieel: Samenwerking met Racing Mechelen

JEUGD Anderlecht heeft aangekondigd dat het vanaf volgend seizoen gaat samenwerken met Racing Mechelen op gebied van de jeugdwerking. Anderlecht werkt nu ook al samen met verschillende clubs die een goede reputatie hebben op gebied van jeugdwerking. Beide partijen zijn zeer tevreden over het akkoord. Lees verder »

Roef ook bij Gent tweede doelman

Roef ook bij Gent tweede doelman

TRANSFERS AA Gent-voorzitter Ivan De Witte bevestigt dat Davy Roef volgend seizoen in de Ghelamco Arena te zien zal zijn. De 26-jarge doelman zal er zich net als bij Anderlecht wil moeten schikken in de rol van tweede doelman. "In principe vertrekken ze gelijk, maar ik denk dat Thomas Kaminski onze eerste doelman blijft", vertelt De Witte. Lees verder »

Levering mondmaskers start volgende week

Levering mondmaskers start volgende week

ANDERE Ook RSC Anderlecht is gestart met de verkoop van mondmaskers. Op anderhalve dag gingen er al 25.000 in het virtueel winkelmandje. Sponsor Joma laat weten dat alle bestellingen geregistreerd zijn maar de bevestigingsmail soms op zich kan laten wachten. Op 20 mei starten de aan huis leveringen. Lees verder »

Dimata: "Ik ben volledig fit"

Dimata:

BLESSURES - INTERVIEWS Landry Dimata is fit en klaar om aan het nieuwe seizoen te beginnen, dat laat hij zelf weten via zijn Instagram. De spits was meer dan een jaar out door een blessure. Op zijn Instagram wil hij iedereen bedanken die in hem is blijven geloven en voor de berichtjes van steun. Lees verder »


 09-05-2020 

"Nog geen gesprekken tussen Club en Chadli"

TRANSFERS - INTERVIEWS Club Brugge heeft interesse in Nacer Chadli, maar ook RSC Anderlecht wil hem graag nog een seizoen houden. Sinds de trainingen terug opgestart zijn is Chadli nog niet te zien geweest op Neerpede. Zijn entourage zegt dat er nog geen gesprekken geweest zijn met Club Brugge maar, waar rook is is vuur. Lees verder »


 08-05-2020 

Steegen: "Trainingen gaan voorlopig door"

Steegen:

INTERVIEWS Een finale belissing over het verdere verloop van de competitie valt mogelijk op 15 mei, wanneer de leden van de Pro League opnieuw samen komen. De nationale veiligheidsraad besliste eerder al dat er geen competitievoetbal zal gespeeld worden tot 31 juli. De trainingen gaan alvast door tot 15 mei. Lees verder »

Nog twee spelers melden zich op Neerpede

Nog twee spelers melden zich op Neerpede

ANDERE De spelersgroep is nu zo goed als compleet. Gisteren meldden ook Kemar Lawrence en Marko Pjaca zich op Neerpede om te trainen. Zij hervatten de trainingen onder strikte veiligheidsvoorschriften. Vanaf 15 juni wil Anderlecht de voorbereidingen voor volgend seizoen aanvatten. Lees verder »

Club Brugge wil Chadli halen

Club Brugge wil Chadli halen

TRANSFERS Club Brugge heeft zijn zinnen gezet op Nacer Chadli. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De Rode Duivel is gecharmeerd door het voorstel en stak zijn licht al op bij Club-doelman Simon Mignolet. Anderlecht kan een langer verblijf van de Monaco-huurling niet betalen. Club heeft de centen wel. Lees verder »

 07-05-2020 

Anderlecht-Online & PurpleSpirit: United as one!

Anderlecht-Online & PurpleSpirit: United as one!

Anderlecht-Online en PurpleSpirit, de twee grootste Anderlecht fansites, zijn gefusioneerd tot één superfansite. Vanaf vandaag zullen alle PurpleSpirit artikels redirecten naar een Anderlecht-Online pagina. In de komende dagen zullen ook de social media kanalen verder worden geïntegreerd tot een groter geheel.  Lees verder »

Voorbereiding start op 15 juni

Voorbereiding start op 15 juni

ANDERE Nu er zekerheid is rond huidig seizoen kan RSC Anderlecht zich volop richten op volgend seizoen. Hoe en wanneer dat zal starten is niet duidelijk. Momenteel gaan de trainingen nog door tot eind mei. Dan krijgen de spelers twee weken verlof om vanaf 15 juni te starten aan de voorbereiding.  Lees verder »

 06-05-2020 

Roofe nu ook terug in Neerpede

Roofe nu ook terug in Neerpede

ANDERE Twee dagen na Michel Vlap en Peter Zulj is ook Kemar Roofe terug in Anderlecht. De Engelse spits plaatste vanmorgen een filmpje op zijn Instagram waarop te zien is hoe hij het oefencentrum in Neerpede binnenwandeld. "We back", schrijft hij erbij. Lees verder »

Colassin: "Alles loopt lekker"

Colassin:

INTERVIEWS Antoine Colassin heeft de voorbije maanden niet stil gezeten in zijn kot. De spits werkte hard aan zijn revalidatie en met succes. "Het gaat goed met mijn enkel. De mobiliteit is weer helemaal terug", vertelt Colassin in een video op de Facebook-pagina van Anderlecht. Lees verder »

Voetbalcompetitie zit er officieel op

Voetbalcompetitie zit er officieel op

ANDERE De Belgische voetbalcompetitie zit er officieel op, dat laat VTM-nieuws. Het was al duidelijk na de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad dat het moeilijk zou worden om de competitie af te werken. De officiële rangschikking zou volgende week bekend gemaakt worden.  Lees verder »

Al zeker geen voetbal tot en met 31 juli

Al zeker geen voetbal tot en met 31 juli

WEDSTRIJDEN - ANDERE De Nationale Veiligheidsraad gaf zojuist een persconferentie, waarin premier Wilmès bevestigde wat reeds naar buiten was gekomen: de competitie wordt opgeschort tot 31 juli. Wat er nadien gaat gebeuren is nog onduidelijk.Voetballen na 1 augustus, met of zonder publiek, zal in de toekomst moeten blijken.  Lees verder »

 05-05-2020 

Nilis wil aan de slag met Anderlecht-spitsen

Nilis wil aan de slag met Anderlecht-spitsen

TRANSFERS Na twee jaar als assistent- en spitsentrainer bij VVV uit Venlo gaat Luc Nilis op zoek naar een nieuwe club. Bij Sporza laat de oud-aanvaller verstaan dat een job bij Anderlecht hem wel aanspreekt. "Als Colassin, Doku, Dimata en Amuzu hun traptechniek perfectioneren en op de details voor het doel letten, zal Anderlecht snel opnieuw de top halen." Lees verder »

Officieel: Vercauteren tekent 2 jaar bij

Officieel: Vercauteren tekent 2 jaar bij

TRANSFERS Eerder deze week behaalde RSC Anderlecht al een akkoord met Waasland-Beveren over de opleidingsvergoeding van Rik Vercauteren. Vandaag verlengde hij officieel zijn verblijf bij paars-wit met twee jaar. Vercauteren stond al een paar keer als derde doelman op het wedstijdblad bij de A-kern. Lees verder »

Vraagtekens over heup van aanwinst Takidine

Vraagtekens over heup van aanwinst Takidine

BLESSURES - TRANSFERS Elias Takidine, de eerste aanwinst van Anderlecht, kon ook bij Genk een vierjarig profcontract ondertekenen. Eind maart zou hij normaal een operatie aan de heup ondergaan, maar door de coronacrisis werd die uitgesteld. En nu is de operatie helemaal van de baan: Anderlecht ziet andere oplossingen. Lees verder »

"COVID-19 maakt de uitdaging nog groter"

INTERVIEWS Karel Van Eetvelt nam één maand geleden officieel zijn taak als CEO op bij RSC Anderlecht. Door de coronacrisis staat hij meteen voor heel veel uitdagingen die hij niet had zien aankomen. Maar daar schrikt Van Eetvelt niet voor terug: "Het maakt de uitdaging nog groter". Lees verder »

Volg de tussenstand van het steunfonds via onze site

Volg de tussenstand van het steunfonds via onze site

Zoals we eerder aankondigden, startte Anderlechtfan en Anderlecht-Online bezoeker Etienne Wils een steunfonds ter voordele van de Anderlechtse jeugd. Doneren kan op rekeningnummer BE46 9733 8561 4036 op naam van FOREVER RSC ANDERLECHT. Jullie kunnen de tussenstand van de rekening ook volgen via Anderlecht-Online.  Lees verder »

 04-05-2020 

Ook Vlap is terug in Anderlecht

Ook Vlap is terug in Anderlecht

ANDERE Michel Vlap is vanuit Nederland naar België teruggekeerd om in Anderlecht te trainen. De voorbije anderhalve maand verbleef Vlap in Friesland, waar hij zijn conditie op peil hield. "Home sweet home", schrijft Vlap bij een foto van het oefencentrum in Neerpede. Lees verder »

Officieel: BNP Paribas stopt als sponsor

Officieel: BNP Paribas stopt als sponsor

ANDERE Bank BNP Paribas en Anderlecht stoppen hun sponsorovereenkomst. Dat maakte beide partijen zonet bekend. Paars-wit laat ook weten dat de nieuwe sponsor bijna binnen is. "De gesprekken zitten in een afrondende fase", aldus CEO Karel Van Eetvelt. Lees verder »

Trainen vanaf half juni, spelen vanaf augustus

Trainen vanaf half juni, spelen vanaf augustus

ANDERE Weten we woensdag eindelijk meer over het verloop van de huidige competitie. Op 2 april kwam het advies van de Raad van Bestuur van de Pro League om die stop te zetten. Een maand verder is er nog steeds geen offficiële beslissing. Op politiek vlak is er wel al een scenario dat woensdag hopelijk beslist wordt. Lees verder »

Anderlecht haalt toptalent van Genk binnen

Anderlecht haalt toptalent van Genk binnen

TRANSFERS RSC Anderlecht heeft zijn volgende transfer beet, de 19-jarige Ilias Takidine. De winger moet bij paars-wit de concurrentie aangaan met Francis Amuzu en Jérémy Doku. In Limburg slaat het nieuws in als een bom dat één van hun toptalenten naar Brussel trekt.  Lees verder »

 03-05-2020 

Nieuwe doelman voor U18

Nieuwe doelman voor U18

JEUGD - TRANSFERS Anderlecht heeft met Naïm Van Attenhoven een nieuwe doelman beet. De 17-jarige jeugdinternatioal komt over van Standard en gaat bij Anderlecht aan de slag bij de U18. Van Attenhoven keert zo terug naar zijn geboortestad. Lees verder »

 02-05-2020 

Al 15.000 mondmaskers verkocht

Al 15.000 mondmaskers verkocht

ANDERE Deze voormiddag maakte RSC Anderlecht bekend dat het ook mondmaskers op de markt brengt in samenwerking met kledingsponsor Joma. Op enkele uren tijd zijn er 15.000 maskers verkocht. Per pakket mondmaskers gaat er 3 euro integraal naar het Joseph Bracops Ziekenhuis. Thanks Fans !! In Health We Trust !! Lees verder »

"Krijgen klanten Play Sports dan ook geld terug?"

ANDERE Telenet dreigt, samen met andere rechtenhouders, een deel van het TV-geld terug te eisen indien de competitie wordt stopgezet. Hendrik Van Crombrugge stelde meteen een vraag aan Telent toen het nieuws bekend raakte: "Krijgen de klanten van Play Sports dan ook hun abonnementsgeld terug?" Lees verder »

Woensdag staat 'sport' op agenda Veiligheidsraad

Woensdag staat 'sport' op agenda Veiligheidsraad

ANDERE De stemming over de huidige competitie werd al drie keer uitgesteld. Eerder deze week klonk het nog dat nu maandag de stemming zeker zou doorgaan. Al wordt daar nu ook weer aan getwijfeld. Komende woensdag staat de sport namelijk op de agenda van de Nationale Veiligheidsraad. Lees verder »

 01-05-2020 

NAC: "We gunnen Jelle de overstap naar Anderlecht"

NAC:

TRANSFERS Op de clubwebsite bevestigt NAC Breda dat keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar naar Anderlecht trekt. "Jelle is een goede en ambitieuze keeperstrainer en een geweldig mens. We zullen hem missen", schrijft NAC. "Maar gezien zijn staat van dienst bij NAC, gunnen we hemdeze stap hogerop van harte." Lees verder »