Laatste nieuws

 24-10-2019 

 23-10-2019 

Contractverlenging in de maak voor Sardella

Contractverlenging in de maak voor Sardella

ANDERE Killian Sardella maakte al een paar keer  deel uit van de basis bij RSC Anderlecht. Frank Vercauteren zou ook in de toekomst het vertrouwen blijven behouden in de jonge verdediger. Er zou dan ook en contractverlenging in de maak zijn voor de 17-jarige Sardella.  Lees verder »

Daar is gerucht Mertens weer

Daar is gerucht Mertens weer

TRANSFERS - ANDERE Tijdens de zomermercato werden zowel Michy Batshuayi als Dries Mertens aan RSC Anderlecht gelinkt. Batshuayi ontkende bijna meteen op zijn sociale media, bij Mertens bleef het stil. Volgens buitenlandse media is de kans ook niet onbestaande dat Mertens effectief terug naar België komt.  Lees verder »

Nog een boete bij

Nog een boete bij

ANDERE RSC Anderlecht moet opnieuw een boete betalen. Deze keer omdat de supporters vuurpijlen in brand staken voor en tegen Charleroi. Het was toen de eerste uitzege voor paars-wit. De Geschillencommissie veroordeelde Anderlecht tot de maximumboete van 5.000 euro. Lees verder »

 22-10-2019 

Doku en Roef uitblinkers bij U21

Doku en Roef uitblinkers bij U21

JEUGD Zoals we gisteren al schreven, wonnen de U21 'vlot' van hun leeftijdsgenoten van STVV. Al is vlot niet helemaal het juiste woord. Davy Roef mocht nog eens spelen en pakte uit met een aantal geweldige reflexen bij een 1-1 en een 2-1 tussenstand. Roef had dus een belangrijk aandeel in de overwinning. Lees verder »

Persconferentie KAS Eupen – RSC Anderlecht

Persconferentie KAS Eupen – RSC Anderlecht

ANDERE Anderlecht verplaatst zich vrijdag naar Eupen. Om deze ontmoeting vooraf te gaan, zal Frank Vercauteren deze donderdag (24 oktober) om 11.30 uur aanwezig zijn in de perszaal van het Lotto Park.  De coach zal waarschijnlijk in de media kunnen aankondigen welke spelers weer beschikbaar zullen zijn in de kern vergeleken met de spelers die zondag thuis wonnen tegen Sint-Truiden. Lees verder »

"Ik mocht niet testen van Vincent"

INTERVIEWS François Kompany, broer van Vincent Kompany, zit momenteel zonder club. Hij probeerde een test te versieren bij RSC Anderlecht, maar daar stak Vincent een stokje voor. "Ik bewoog hemel en aarde om er te kunnen testen, maar Vincent weigerde", aldus François Kompany. Lees verder »

Van Driessche leidt Anderlecht - AA Gent

Van Driessche leidt Anderlecht - AA Gent

ANDERE Tijdens de Allerheiligenvakantie staan er twee thuiswedstrijden op het programma in het Lotto Park. Op donderdag 31 oktober ontvangt RSC Anderlecht AA Gent, zondag 3 november Cercle Brugge. Voor de eerste ontmoeting is Bram Van Driessche aangeduid als scheidsrechter.  Lees verder »

Geen Vanden Stock meer in raad van bestuur

Geen Vanden Stock meer in raad van bestuur

ANDERE De oudste dochter van Roger Vanden Stock, Claire, zetelde tot voor kort nog in de raad van bestuur van RSC Anderlecht, maar ook zij wordt nu vervangen. En zo verdwijnt de laatste Vanden Stock uit de raad  van bestuur. Haar plaats wordt ingenomen door Johan Beerlandt, CEO van bouwbedrijf BESIX. Lees verder »

Geldhof fluit KAS Eupen - RSC Anderlecht

Geldhof fluit KAS Eupen - RSC Anderlecht

ANDERE Vrijdagavond maakt RSC Anderlecht de lange verplaatsing naar Eupen. Frederik Geldhof maakt die verre verplaatsing mee en is aan de Kehrweg scheidsrechter van dienst. Christophe Baillieul en Kevin Dhont volgen in zijn zog als lijnrechters. Christof Dierick is vierde official.  Lees verder »


 21-10-2019 

Ook beloften verslaan STVV met 4-1

Ook beloften verslaan STVV met 4-1

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben vanavond STVV verslagen met 4-1. Anouar Ait El Hadj opende al na twee minuten de score. Na de gelijkmaker van Colidio diepte Jeremy Doku (foto) de score uit tot 3-1. Antoine Colassin legde de eindstand vast. Lees verder »

Hommage aan Michaël Ruysseveldt

Hommage aan Michaël Ruysseveldt

ANDERE Begin oktober moesten we afscheid nemen van de vaste buschauffeur van RSC Anderlecht, Michaël Ruysseveldt. Hij moest enkele jaren geleden het stuur al afgeven wegens een aanslepende ziekte. Voor de wedstrijd tegen STVV was er 1 minuut applaus ter ere van Michaël. Lees verder »

Europese topclubs ontdekken Sambi Lokonga

Europese topclubs ontdekken Sambi Lokonga

TRANSFERS Na negen maanden blessureleed ontpopte Albert Sambi Lokonga zich in geen tijd tot de dragende figuur van het Anderlecht-middenveld. Dat blijft ook in het buitenland niet onopgemerkt. Het Nieuwsblad beweert dat onder meer Manchester City en Barcelona de 19-jarige Belg op hun scoutingslijst hebben staan. Marca voegt ook Sevilla toe. Lees verder »

Anderlecht niet in beroep, maar mét tegenzin

Anderlecht niet in beroep, maar mét tegenzin

ANDERE RSC Anderlecht werd vorige week veroordeeld tot een boete van 5.000 euro voor de dubbele rol van Vincent Kompany. De licentiecommissie oordeelde dat Kompany de rol van trainer op zich nam terwijl hij niet over de nodige diploma's beschikt. De club gaat niet in beroep ook al is het het niet eens met de beslissing.  Lees verder »

Arnesen aan de slag bij Feyenoord

Arnesen aan de slag bij Feyenoord

ANDERE Lang zal Frank Arnesen niet zonder werk zitten, de Deen staat op het punt om aan de slag te gaan bij Feyenoord als Technisch Directeur. Sjaak Troost is er momenteel interimdirecteur, Arnesen zou de komende dagen overnemen van Troost.  Lees verder »


 20-10-2019 

Geen Ngalulu op de bank

Geen Ngalulu op de bank

ANDERE Naast Frank Vercauteren namen er in de vooravond drie assistenten plaats op de bank. Simon Davies, Jonas De Roeck en Pär Zetterberg waren de gelukkigen. Voor Floribert Ngalula was er geen plaats meer.  Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - STVV

Voorbeschouwing: Anderlecht - STVV

WEDSTRIJDEN Na een weekje interlandvoetbal hervat Anderlecht vanavond de competitie. Met Frank Vercauteren zit er een nieuwe coach op de bank en het is uitkijken naar de veranderingen die hij doorvoert. Adrien Trebel keert zo goed als zeker terug in de ploeg om voor meer stabiliteit te zorgen. Lees verder »

 19-10-2019 

"Nacer wil heel seizoen op hoog niveau presteren"

INTERVIEWS Nacer Chadli ontpopte zich sinds zijn komst naar Anderlecht tot een onmisbare pion. Hij is een leider op het veld en heeft een voet in zes van de zeven doelpunten die Anderlecht scoorde sinds zijn transfer. "Nacer voelt zich goed en belangrijk bij Anderlecht", vertelt zijn zus in Het Nieuwsblad. Lees verder »


 18-10-2019 

Vercauteren herschikt taken van assistenten

Vercauteren herschikt taken van assistenten

ANDERE Met Simon Davis, Floribert Ngalula, Pär Zetterberg en Jonas De Roeck heeft Frank Vercauteren momenteel vier assistent-coaches. De kans dat ze zondag alle vier op de bank zitten, is klein, vertelde hij vanmiddag op zijn persconferentie. Vandaag of morgen wordt de invulling herbekeken. Lees verder »

De Bruyn: "Ik zie me daar nog zitten, bij Van den Brom"

De Bruyn:

INTERVIEWS Alexandre De Bruyn staat zondag voor het eerst in zijn leven als profvoetballen op het veld in het Astridpark. Jarenlang leek hij voorbestemd om één van de nieuwe sterren van Anderlecht te worden. Twee zware knieblessures beslisten anders. Maar op zijn 25e is hij eindelijk basisspeler in eerste klasse. Bij Sint-Truiden. Lees verder »

Eerste persconferentie Frank Vercauteren

Eerste persconferentie Frank Vercauteren

ANDERE Frank Vercauteren startte vorige week maandag officieel als T1 van RSC Anderlecht. Sinds gisteren beschikt hij over een volledige groep. Straks om 11 uur komt hij een eerste persconferentie geven naar aanleiding van de wedstrijd tegen Sint-Truiden komende zondag.  Lees verder »

Anderlecht bezoekt European Open

Anderlecht bezoekt European Open

ANDERE Het was nog eens tijd voor een groepsuitstap bij RSC Anderlecht. Het bezocht gisteren het tennistornooi European Open te Antwerpen. Het zag er onze landgenoot David Goffin ten onder gaan in de tweede ronde. Vincent Kompany gaf verstek voor de uitstap, hij bracht zijn tijd door in de fitness.  Lees verder »

Suarez moet Anderlecht nog 538.000 euro

Suarez moet Anderlecht nog 538.000 euro

ANDERE Mattias Suarez moest van de FIFA 1,4 miljoen euro betalen aan RSC Anderlecht. Reden was zijn plotse vertrek in de zomer van 2016 waardoor hij contractbreuk pleegde. De Argentijn betaalde ook maar stopte opeens bij 900.000 euro. Anderlecht spant nu een nieuwe zaak aan bij de FIFA. Lees verder »

Sambi Lokonga: “Komt goed hoor”

Sambi Lokonga: “Komt goed hoor”

INTERVIEWS Albert Sambi Lokonga staat dicht bij een contractverlenging, daat zegt hij zelf in Het Laatste Nieuws. Hij benadrukt ook nog even dat zijn broer Paul-José Mpoku niet zijn makelaar is, die taak neemt Stijn Francis op zich. Verder is hij ervan overtuigd dat het wel goed komt met RSC Anderlecht.  Lees verder »


 17-10-2019 

Analyse: de weg naar POI

Analyse: de weg naar POI

WEDSTRIJDEN - OPINIES Een derde van de reguliere competitie hebben we alvast achter de rug. Omdat achteruit kijken de gemiddelde Anderlecht supporter dezer dagen geen goed gevoel geeft, blikken we even vooruit naar wat ons te wachten staat. We nemen de 20 resterende wedstrijden onder de loep en kijken wat wellicht nodig is om alsnog POI te halen. Lees verder »

"Mpoku is niet de zaakwaarnemer van Sambi Lokonga"

ANDERE Het was een opmerkelijke passage in het artikel over de contractverlenging van Albert Sambi Lokonga: diens broer en Standard-speler Paul-José Mpoku zou mee rond de tafel zitten als zaakwaarnemer, zo schreef Het Laatste Nieuws. Stijn Francis, de echte manager van Sambi Lokonga, verduidelijkt de feiten. Lees verder »

Trebel terug in basiself?

Trebel terug in basiself?

ANDERE Veel nieuwe namen moeten er niet verwacht worden onder Frank Vercauteren. Maar de kans bestaat wel dat Albert Sambi Lokonga Adrien Trebel naast zich krijgt op het middenveld. De Fransman komt al een tijd niet meer in de plannen voor maar is steeds plichtsbewust blijven trainen.  Lees verder »

Kara: “Ik wou zelf vertrekken”

Kara: “Ik wou zelf vertrekken”

INTERVIEWS Een dik loon, chronische knieproblemen en nog steeds een speler van Mogi Bayat. Redenen genoeg dus waarom RSC Anderlecht af wou van Kara Mbodji. Al spreekt de Senegalees dat nu tegen: "Ik wou zelf vertrekken". In Qatar is hij weer basisspeler.  Lees verder »

Contractverlenging Sambi Lokonga nabij

Contractverlenging Sambi Lokonga nabij

ANDERE Albert Sambi Lokonga wordt vandaag weer op training verwacht bij RSC Anderlecht. De nationale beloften speelden dinsdagavond nog een wedstrijd. Gisteren vertoefde Sambi Lokonga ook al op Neerpede om zijn contractverlenging te bespreken en die gaat de goede kant uit.  Lees verder »

 16-10-2019 

Anderlecht hofleverancier van de nationale ploeg

Anderlecht hofleverancier van de nationale ploeg

ANDEREHet Nieuwsblad nam even alle spelers van de Rode Duivels onder de loep. Dan vooral bij welke club ze hun jeugdopleiding doorliepen. Het loopt dan misschien momenteel niet goed in de Jupiler Pro League, RSC Anderlecht staat op één als het over jeugdspelers bij de nationale ploeg gaat. Lees verder »

Van Crombrugge en Saelemaekers fit

Van Crombrugge en Saelemaekers fit

BLESSURES Frank Vercauteren kan zondag rekenen op Hendrik Van Crombrugge en Alexis Saelemaekers. De doelman keerde vroeger terug van de Rode Duivels met een schouderblessure maar is fit en kan zondag starten. Saelemaekers is dan weer fit na zijn spierblessure.  Lees verder »

"Improve the Process"

ANDERE Frank Vercauteren beschikt stilaan terug over alle spelers om mee te trainen, het is enkel nog wachten op de nationale beloften. Vercauteren is gestart met een groepsgesprek, daarin kon iedereen zijn grieven en gedachten delen. Kritiek op Vincent Kompany was er niet. Lees verder »

Internationals terug op Neerpede

Internationals terug op Neerpede

ANDERE Frank Vercauteren beschikt stilaan over een volledige ploeg om mee te trainen. Gisteren keerden de internationals terug waaronder, Nacer Chadli, Yari Verschaeren en Edo Kayembe. De nationale beloften met Sambi Albert Lokongo speelden gisteren nog een wedstrijd.  Lees verder »


 15-10-2019 

Doku scoort voor winnende jonge Duivels

Doku scoort voor winnende jonge Duivels

JEUGD De Belgische U21 hebben vanavond met 4-1 gewonnen van Moldavië in een EK-kwalificatiewedstrijd. Jeremey Doku trapte het vierde doelpunt binnen vanaf de strafschopstip. Ook Sieben Dewaele, Francis Amuzu en Albert Sambi Lokonga kwamen in actie. Lees verder »

5.000 euro boete voor dubbele rol Kompany

5.000 euro boete voor dubbele rol Kompany

ANDERE De Licentiecommisie is mild geweest qua strafbepaling voor de dubbele rol van Kompany als speler-manager. Anderlecht moet een minieme boete betalen van €5.000 aangezien Kompany niet over het juiste diploma beschikt om de A-ploeg actief te coachen. Lees verder »

Daskevics opnieuw trefzeker voor Letland

Daskevics opnieuw trefzeker voor Letland

JEUGD Eduard Daskevic scoorde gisterenavond voor de tweede interland op rij. Op bezoek bij Moldavië opende hij al in de eerste minuut de score voor de U19 van Letland. De EK-kwalificatiewedstrijd eindigde op 0-6 en de Anderlecht-speler speelde de hele partij. Lees verder »

Zola heeft Anderlecht verlaten

Zola heeft Anderlecht verlaten

TRANSFERS - ANDERE De test van twee spelers van TP Mazembe bij RSC Anderlecht is op niets uitgedraaid. Meschak Elia was al vlug spoorloos en wilde geen contract tekenen. Nu is Arsène Zola teruggekeerd naar zijn club. Hij kon de sportieve staff niet overtuigen.  Lees verder »

Boucaut fluit Anderlecht - STVV

Boucaut fluit Anderlecht - STVV

ANDERE Zondag herneemt de Jupiler Pro League weer voor RSC Anderlecht. Het ontvangt thuis Sint-Truiden en is tevens de eerste officiële wedstrijd van de nieuwe coach Frank Vercauteren. Scheidsrechter van dienst is Alexandre Boucaut. Hij wordt bijgestaan door Pieter Becquet en Christophe Battiston.  Lees verder »


 14-10-2019 

Verjaardag webteamlid Emjomi

Verjaardag webteamlid Emjomi

WEBSITE Vandaag is het de verjaardag van Emjomi. We kennen haar allemaal als vurige fan en redactrice van vele Nederlandstalige artikels. Emjomi spendeert dagelijks verschillen de uren aan het verzamelen, controleren en schrijvenschrijven van artikels en we wensen haar op deze dag dan ook te bedanken voor haar inzet. Maak er mooie dag van en gefeliciteerd vanwege het volledige team!  Lees verder »

 13-10-2019 

Sanneh door, Zulj blijft op de bank

Sanneh door, Zulj blijft op de bank

WEDSTRIJDEN Bubacarr Sanneh heeft zich met Gambia geplaatst voor de poules van de voorronde voor de Africa Cup van 2021. Tegen Djibouti werd het vanmiddag 1-1. Ook de heenwedstrijd was op 1-1 geëindigd. Gambia haalde het in de beslissende penaltyreeks met 3-2. Sanneh stond aan de aftrap. Lees verder »

Mbangula scoort opnieuw voor Belgische U17

Mbangula scoort opnieuw voor Belgische U17

JEUGD De Belgische U17 hebben zich gekwalificeerd voor de laatste kwalificatieronde voor het EK U17, dankzij een 3-1 overwinning tegen Macedonië. Ze hebben nu 6 punten uit 2 wedstrijden in deze kwalificatieronde en spelen dinsdag voor de 1e plaats in hun groep tegen Polen. Lees verder »


 12-10-2019 

Nieuwe webpoll: wat verwacht u van Vercauteren?

Nieuwe webpoll: wat verwacht u van Vercauteren?

WEBSITE Hoog tijd voor een nieuwe webpoll en de komst van Frank Vercauteren is de ideale gelegenheid. Wat verwacht u van de komst van Vercauteren als coach? Is hij de perfecte aanvulling voor Project Kompany? Of vreest u dat onder Vercauteren we minder jeugd en minder mooi voetbal zullen te zien krijgen? Lees verder »

Adzic wint met Servië

Adzic wint met Servië

JEUGD Luka Adzic speelde gisterenavond de volledige wedstrijd met de Servische U21 tegen Bulgarije. Adzic en co wonnen deze EK-kwalificatiewedstrijd met 0-1. Het was de eerste zege in drie wedstrijden voor Servië, dat nu derde staat in zijn poule met 4 op 9. Lees verder »

Spierhinder bij Vlap

Spierhinder bij Vlap

BLESSURES Michel Vlap speelde donderdag niet in het oefenduel tegen KV Mechelen. De Nederlandse middenvelder heeft wat hinder aan de spieren en kreeg rust. Zijn aantreden tegen STVV volgend weekend komt niet in het gedrang. Lees verder »

'Ruwe diamant' Yaya Guindo tekent profcontract

'Ruwe diamant' Yaya Guindo tekent profcontract

JEUGD Mohammed Yaya Guindo heeft zijn eerste profcontract getekend bij Anderlecht. De spits vierde op 1 augustus zijn 16e verjaardag en werd onlangs topschutter op het U17-toernooi van Inter Milaan. "Hij is echte, ruwe diamant die gemakkelijk scoort", zo omschrijft Jean Kindermans Yaya Guindo. Lees verder »

Anderlecht wil Chadli kopen

Anderlecht wil Chadli kopen

TRANSFERS Nacer Chadli is sinds zijn komst naar Anderlecht zonder enige twijfel een schot in de roos, ook al zit de Rode Duivel vermoedelijk nog niet helemaal aan de top van zijn fysiek. Het Laatste Nieuws meldt dat Anderlecht niet bij de pakken wil blijven zitten en de huurperiode wil omvormen in een definitieve aankoop. Lees verder »


 11-10-2019 

UEFA zet Anderlecht-spelers in de kijker

UEFA zet Anderlecht-spelers in de kijker

ANDERE België plaatste zich gisteren als eerste land voor het EK van volgend jaar. De officiële EURO 2020-Twitter-account van de UEFA feliciteerde België in een tweet. Het plaatste daarbij vier foto's van Rode Duivels: Anderlecht-spelers Yari Verschaeren en Nacer Chadli en ex-Anderlecht-spelers Romelu Lukaku en Youri Tielemans. Lees verder »

Kayembe debuteert, Sanneh redt Gambia

Kayembe debuteert, Sanneh redt Gambia

WEDSTRIJDEN Edo Kayembe (foto) heeft zijn debuut gemaakt voor de nationale ploeg van Congo. In de oefenwedstrijd tegen Algerije verving hij in de slotminuten Standard-speler Paul-José Mpoku. Ook Bubacarr Sanneh kende succes. Hij scoorde een belangrijk doelpunt voor Gambia. Lees verder »

Mousny al terug naar Standard

Mousny al terug naar Standard

JEUGD - TRANSFERS Jeugdspeler Sacha Mousny heeft Anderlecht alweer verlaten. De verdediger van de U15 ruilde afgelopen zomer Standard voor Anderlecht, maar om persoonlijke redenen keert hij nu terug. Morgen speelt hij al met Standard tegen Anderlecht. Lees verder »

 10-10-2019 

Geen contract voor jonge Nigeriaan

Geen contract voor jonge Nigeriaan

JEUGD - TRANSFERS Anderlecht zal de 16-jarige Nigeriaan Wisdom Ubani geen contract aanbieden wanneer hij 18 jaar wordt. Dat weet All Nigeria Soccer. De aanvaller was eind augustus op bezoek in Brussel, maar slaagde er niet in om de sportieve staff te overtuigen. Lees verder »

Blessure Van Crombrugge valt mee

Blessure Van Crombrugge valt mee

BLESSURES Doelman Hendrik Van Crombrugge verliet gisteren de Rode Duivels met een blessure. Die lijkt al bij al mee te vallen. Van Crombrugge zou last hebben aan de schouder en keerde terug naar RSC Anderlecht voor verzorging. Hij zou dus terug inzetbaar zijn tegen Sint-Truiden op 20 oktober. Lees verder »

 09-10-2019 

Opinie: Coucke buiten? Ex-cu-seer?

Opinie: Coucke buiten? Ex-cu-seer?

OPINIES Voor de aftrap van de uitwedstrijd op Charleroi van vorige vrijdag zoomde de tv-camera even in op een paar spandoeken die leden van de BCS (Brussels Casual Service) hadden ontrold in het uitvak.  Hun boodschap was kort en krachtig: “Coucke buiten”.
  Lees verder »

De Neve scoort winnend doelpunt bij Red Flames

De Neve scoort winnend doelpunt bij Red Flames

DAMES - ANDERE De Red Flames hebben hun kwalificatiewedstrijd  voor Euro 2021 gewonnen met het kleinste verschil. Het was Anderlecht-speelster Laura De Neve die voor het doelpunt zorgde op een afgeweken vrije trap. Roemenië probeerde nog, maar Nicky Evrard verdedige haar netten met succes.  Lees verder »

 08-10-2019 

Vercauteren: "Ik wil de fans bedanken"

Vercauteren:

INTERVIEWS Frank Vercauteren zette meteen de puntjes op de i over de trainerskwestie: hij is hoofdcoach en neemt de eindbeslissingen. Maar ook naar de pers toe maakte hij meteen enkele dingen duidelijk. Verder wou hij de supporters bedanken voor hun positieve reacties de voorbije dagen.  Lees verder »

"Vertrouwen tonen in jongens die er zijn"

INTERVIEWS De zomermercato is nog maar net achter de rug, maar toch wordt er al vooruit gekeken naar de wintermercato. Of Frank Vercauteren bepaalde wensen heeft voor die mercato wou hij nog niet kwijt. Hij wil nu eerst de tijd nemen om de jongens te leren die er zijn en hen vertrouwen te geven.  Lees verder »

"Ik zou op andere dingen focussen"

INTERVIEWS Er was de afgelopen dagen heel wat te doen rond de reactie van Oud-Heverlee Leuven over het vertrek van Frank Vercauteren. Er werd wat heen en weer met de vingen gewezen. Vercauteren zelf begrijpt de opschudding niet goed: "In mijn contract stond een opstapclausule, dus een vertrek kon altijd". Lees verder »

Vooral gesprekken op eerste werkdag

Vooral gesprekken op eerste werkdag

ANDERE De eerste officiêle werkdag van Frank Vercauteren zit erop. Die bestond vooral uit gesprekken en informatierondes. De spelers kregen nog een dag extra rust, buiten die die voor verzorging op Neerpede moesten zijn. Vincent Kompany sprak met Vercauteren en revalideerde in de fitness.  Lees verder »

 07-10-2019 

Coucke en Verschueren reageren kwaad op OHL

Coucke en Verschueren reageren kwaad op OHL

ANDERE Anderlecht-voorzitter Marc Coucke en sportief directeur hebben allebei contact opgenomen met OH Leuven om hen de levieten te lezen naar aanleiding van hun communicatie over de overstap van Frank Vercauteren naar Anderlecht. OHL had gezegd ontgoocheld te zijn in de handelswijze van Anderlecht. Lees verder »

"Schouder is deel van de arm"

ANDERE Het Professional Refereeing Department (PRD) heeft uitleg gegeven over de afgekeurde goal van Nacer Chadli vrijdag in Charleroi. Volgens het PRD moest de VAR niet tussenkomen omdat de scheidsrechter niet duidelijk in de fout ging. Maar, en vooral dat is opvallend, de PRD zegt wel dat het doelpunt terecht voor handspel werd afgekeurd. Lees verder »

Officiële voorstelling Frank Vercauteren

Officiële voorstelling Frank Vercauteren

ANDERE Morgen om 14.30 uur wordt Frank Vercauteren officieel voorgesteld aan de pers in de perszaal van het Lotto Park. Vandaag stond de eerste werkdag op het programma voor Vercauteren die het zonder de internationals moet doen. De pers mag ook de training gedurende een half uurtje volgen en fotograferen. Lees verder »

Kalender speeldag 16 tot en met 22

Kalender speeldag 16 tot en met 22

ANDERE De Pro League maakte zonet de kalender bekend voor speeldag 16 tot en met 22. De topper tegen Club Brugge is de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe jaar voor RSC Anderlecht. Zondag 19 januari 2020 komt blauw-zwart op bezoek en wordt de voetbalcompetitie voor beide ploegen weer op gang getrapt.  Lees verder »

Licentiecommissie roept Kompany op het matje

Licentiecommissie roept Kompany op het matje

ANDERE Vincent Kompany moet zich morgen bij de licentiecommissie gaan verantwoorden. Zij willen meer duidelijkheid omtrent de rol van speler-manager. Kompany is op dit moment niet in het bezit van de juiste diploma's om hoofdcoach van Anderlecht te zijn. Om die reden wil de licentiecommissie de zaak van dichterbij bekijken. Lees verder »

Van Handenhoven aan de slag als reporter

Van Handenhoven aan de slag als reporter

ANDERE Enkele weken geleden kreeg Gunther Van Handenhoven zijn ontslag bij RSC Anderlecht als teammanager, maar lang heeft hij niet thuisgezeten. Van Handenhoven gaat aan de slag bij Play Sports als reporter, waar hij opnieuw collega wordt van Hein Vanhaezebrouck.  Lees verder »

Nasri minstens maand out

Nasri minstens maand out

BLESSURES Het zit niet mee voor Samir Nasri, had hij juist het gevecht tegen de kilo's gewonnen, sukkelt hij nu weer met een blessure. RSC Anderlecht ziet de Fransman al zeker voor een maand, zoniet langer, uitvallen. Tegen Charleroi liep hij een scheur in de hamstrings op.  Lees verder »

Spelers kregen weekend vrij

Spelers kregen weekend vrij

ANDERE Het was genieten blazen afgelopen weekend voor de spelers, die genoten van een vrij weekend na hun overwinning op Charleroi. Sommige namen het vliegtuig naar de zon, andere genoten dan weer met hun familie, gezin of vrienden. De niet-internationals worden vandaag weer verwacht op Neerpede. Lees verder »

 06-10-2019 

Chelsea en Arsenal volgen Doku van dichtbij

Chelsea en Arsenal volgen Doku van dichtbij

JEUGD - ANDERE Jérémy Doku ligt tot 2021 onder contract bij RSC Anderlecht. Hij is één van de jonge talenten die op zijn 16de verjaardag een profcontract tekenden. Toch zal paars-wit zijn uiterste best moeten doen om Doku effectief in Neerpede te houden. Er is namelijk verregaande interesse uit de Premier League.  Lees verder »

 05-10-2019 

Coucke nam het zekere voor het onzekere

Coucke nam het zekere voor het onzekere

ANDERE Er was op voorhand extra politiebescherming aangekondigd voor Marc Coucke. Voor de wedstrijd waren er ook enkele spandoeken te zien met 'Coucke buiten'. Uiteindelijk een maat voor niets, want de voorzitter nam het zekere voor het onzekere en bleef thuis.  Lees verder »

"Het ziet er niet goed uit"

BLESSURES - INTERVIEWS Samir Nasri moest na een half uur geblesseerd het veld verlaten. En het ziet er niet goed uit. Een poos nadien zagen we Nasri met krukken lopen. Een lange onbeschikbaarheid dreigt. Dat gaf ook ad-interim coach Jonas De Roeck toe: "Het ziet er niet goed uit." Lees verder »

 04-10-2019 

Voorbeschouwing: Charleroi – Anderlecht

Voorbeschouwing: Charleroi – Anderlecht

WEDSTRIJDEN Het draait niet bij Paars-Wit dit seizoen, daarover is er geen discussie. De harde waarheid is dat ze maar één keer konden winnen en slechts zes keer scoren in één derde van de competitie. Ze staan slechts drie punten voor de rode lantaarn, Cercle Brugge. Onder hen staan nog Eupen (6 punten) en Waasland-Beveren (4 punten). Tegen die laatstgenoemde nam Anderlecht het op in het Lotto Park vorige week. Lees verder »

Vercauteren in tribune op Mambourg

Vercauteren in tribune op Mambourg

ANDERE Vanavond is het Jonas De Roeck die langs de zijlijn staat als trainer van RSC Anderlecht. Frank Vercauteren neemt vanaf maandag over. Toch zal hij er vanavond wel bijzijn om de ploeg al aan het werk te zien. Vercauteren neemt plaats in de tribune op Mambourg. Lees verder »

Vader en zoon in staf RSC Anderlecht

Vader en zoon in staf RSC Anderlecht

ANDERE Frank Vercauteren is terug bij RSC Anderlecht. Ook al is er veel veranderd sinds zijn laatste passage, helemaal onwennig zal de nieuwe trainer niet zijn. Hij komt er immers zijn zoon Glenn Vercauteren tegen die sinds deze zomer hoofdkinesist is bij paars-wit. Lees verder »

Politiebescherming voor Coucke

Politiebescherming voor Coucke

ANDERE Marc Coucke krijgt op Charleroi enkele politieagenten met zich mee. De voorzitter blijft opvallend stil over RSC Anderlecht. Maar toch nemen enkele supporters hem de malaise kwalijk. De korpschef van Anderlecht laat weten dat Coucke dan ook enkele dreigementen heeft ontvangen.  Lees verder »

Trebel niet mee naar Charlerloi

Trebel niet mee naar Charlerloi

ANDERE Adrien Trebel valt opnieuw naast de kern en reist dus niet mee af naar Charleroi. Ook Pieter Gerkens stapt niet mee op de bus. Vanaf maandag neemt Frank Vercauteren over, misschien ziet hij wel meer in Trebel dan één optreden tegen Club Brugge.  Lees verder »

 03-10-2019 

Nieuwe coach in het vizier

Nieuwe coach in het vizier

ANDERE Deze week vond er een overleg plaats tussen Vincent Kompany, Marc Coucke en Michael Verschueren. Volgens Het Laatste Nieuws is de komst van een nieuwe coach niet uitgesloten. Kompany zou zelf tot die vaststelling zijn gekomen. Lees verder »

 02-10-2019 

Trebel reageert op Twitter

Trebel reageert op Twitter

ANDERE Eerder deze week verscheen een bericht in de pers dat Adrien Trebel niet happig zou zijn om opnieuw te depanneren indien nodig. De Fransman weerlegde dit bericht met een reactie op Twitter. Lees verder »

Roofe en Van Crombrugge geven persconferentie

Roofe en Van Crombrugge geven persconferentie

ANDERE RSC Anderlecht stapt voorlopig af van de gewoonte dat de coach de persconferentie geeft naar aanleiding van een wedstrijd. Vorige week was de eer aan Sambi Albert Lokonga om de eerste keer een persconferentie voor te zitten. Morgen is het de beurt aan Kemar Roofe en Hendrik Van Crombrugge. Lees verder »

Oefenwedstrijd tegen KV Mechelen

Oefenwedstrijd tegen KV Mechelen

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht blijft oefenwedstrijden inlassen om de spelers die niet aan spelen toekomen, wedstrijdritme te laten opdoen. Deze week oefende paars-wit tegen Roeselare, volgende week is KV Mechelen aan de beurt. Zoals gewoonlijk gaat de wedstrijd door achter gesloten deuren. Lees verder »

Dimata heeft trainingen hernomen

Dimata heeft trainingen hernomen

BLESSURES Volgens het Franstalige Sport Foot Magazine heeft Landry Dimata de trainingen hernomen. De spits is al enkele maanden uit met een knieblessure waaraan hij uiteindelijk ook geopereerd werd. Maar er zou dus licht zijn aan het einde van de tunnel.  Lees verder »

Trebel niet happig om op Charleroi te depanneren

Trebel niet happig om op Charleroi te depanneren

ANDERE Adrien Trebel kwam maanden niet voor in de plannen van Vincent Kompany, tot Club Brugge. Een denderende wedstrijd speelde de Fransman niet in Jan Breydel, maar wie wel, en de Fransman verdween weer richting tribune. Logisch dus dat hij nu niet staat te springen om tegen Charleroi aan te treden. Lees verder »

Enige eis: geen herhaling van Waasland-Beveren

Enige eis: geen herhaling van Waasland-Beveren

ANDERE De schirk zit erin dat de supporters het bont maken op Mambourg indien RSC Anderlecht opnieuw niet kan winnen. Maar een delegatie van de harde supporterskern stelde Michael Verschueren en Vincent Kompany gerust: er zal geen herhaling komen van Standard. Maar daar stellen de supporters wel iets tegenover. Lees verder »

 01-10-2019 

Coucke sprak met spelers

Coucke sprak met spelers

ANDERE Marc Coucke sprak zondagavond na de wedstrijd tegen Waasland-Beveren de spelersgroep toe. Het was een rustig gesprek en de voorzitter wilde vooral positiviteit overbrengen naar zijn groep. Het ging dan ook over een constructief gesprek.  Lees verder »

Topoverleg met Vincent Kompany

Topoverleg met Vincent Kompany

ANDERE Als hij enigzins wat tijd heeft vertoeft Marc Coucke op RSC Anderlecht. Gisteren bracht hij de namiddag door op Neerpede met Michael Verschueren en Vincent Kompany. Het drietal besprak de huidige stand van zaken. Voor alle duidelijkheid, Kompany staat niet ter discussie.  Lees verder »

Alen fluit duel der Sportings

Alen fluit duel der Sportings

ANDERE Het is nog maar eens erop of eronder voor RSC Anderlecht. Na de (wan)vertoning tegen Waasland-Beveren mag het op bezoek bij Sporting Charleroi. Wesley Alen krijgt de lastige taak om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Thibaud Nijssen en Jeroen Walschap zijn de lijnrechters.  Lees verder »