Anderlecht zwaar tenonder in Genk

30-3-2019 22:49:30 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Leider Genk is uitstekend aan zijn titeljacht begonnen. Het klopte een matig Anderlecht oververdiend met 3-0. De score had bij de rust hoger kunnen liggen dan de 1-0 van Mæhle. Na de pauze was Anderlecht ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Verjaardag Ilias Moutha-Sebtaoui (01-04-2019)
Vandaag verjaart Ilias Moutha-Sebtaoui! Wij wensen hem van harte een gelukkige 20e verjaardag!
>> Lees verder

Van Driessche fluit topper (31-03-2019)
Veel tijd om zijn wonden te likken heeft RSC Anderlecht niet. Donderdag wacht immers Club Brugge in het Astridpark. Bram Van Driessche heeft de taak gekregen om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Wim Smet (foto) is de vierde official van dienst. 
>> Lees verder

"Het was een collectief falen" (31-03-2019)
RSC Anderlecht bracht te weinig in zijn eerste wedstrijd van play-off 1. Kara Mbodji geeft toe dat zijn ploeg te zwak was tegen een sterk KRC Genk. "Genk was superieur, ze verdienden dan ook de overwinning", aldus de Senegalees.
>> Lees verder

"Geven te gemakkelijk doelpunten weg" (31-03-2019)
Pieter Gerkens geeft toe dat Genk té gemakkelijk de ruimte kon vinden in de rug van hem en Peter Zulj. Maar lang blijven stilstaan bij het resultaat mag en kan niet. Donderdag wacht immers Club Brugge in het Constant Vanden Stock Stadion. 
>> Lees verder

Rutten: "Genk heeft verdiend gewonnen" (31-03-2019)
Wil RSC Anderlecht Europees voetbal halen dan zal het toch uit een ander vaatje moeten tappen dan tegen KRC Genk. Ook Fred Rutten gaf eerlijk toe dat zijn team té weing bracht om aanspraak te kunnen maken op punten: "Ze hebben verdiend gewonnen". 
>> Lees verder

Anderlecht kansloos tegen indrukwekkend Genk (31-03-2019)
RSC Anderlecht is Play-Off 1 gestart met een 3-0-nederlaag bij Racing Genk. Zware cijfers, maar die hadden nog hoger kunnen zijn. De Limburgse leider toonde zich meerdere klassen beter, versierde heel wat kansen en trof enkele keren het doelhout. Genk wordt zo ook titelkandidaat nummer 1. Donderdag wacht Club Brugge. Met onze ladbrokes promocode kan je alvast een gokje wagen op het resultaat.
>> Lees verder

Zelfs met onzekere Obradovic geen Cobbaut (30-03-2019)
Anderlecht reist straks naar Genk zonder Elias Cobbaut, Sebastiaan Bornauw en Evgen Makarenko. Vooral die eerste moet zich grote zorgen maken. Ivan Obradovic kampt met een blessure en is onzeker. Maar zelfs dan laat Fred Rutten de Mechelaar uit zijn selectie.
>> Lees verder

Rutten: "Yari is een stilist" (29-03-2019)
We gaven het eerder al aan, het worden drukke tijden voor Yari Verschaeren. Play-off 1, EK voor beloften én eindexamens, het lijkt veel voor een jongen van 17 jaar. Al maakt coach Fred Rutten zich daar geen zorgen in.
>> Lees verder

"We zijn Anderlecht en we moeten altijd winnen" (29-03-2019)
RSC Anderlecht trekt morgen voor zijn eerste speeldag van play-off 1 naar leider Racing Genk. Volgens sommige meteen erop of eronder dus voor de troepen van Fred Rutten. Die is alvast niet van plan om te verliezen in de Luminus Arena. 
>> Lees verder

Nationale Loterij in pole position voor nieuwe stadionnaam (29-03-2019)
Naargelang welke krant, site of journalist die de info brengt, we hebben vandaag al verschillende nieuwe namen horen vallen voor het Constant Vanden Stock Stadion. Lotto Park, Lotto Stadion, Lotto Dome, Lotto Center of Lotto Village, het is duidelijk dat de Nationale Loterij in pole position zit. 
>> Lees verder

"Compliment dat ze ons als titelkandidaat zien" (29-03-2019)
RSC Anderlecht had tot de voorlaatste dag van de reguliere competitie nodig om zich te plaatsen voor play-off 1. Coach Fred Rutten vindt het dan ook grappig dat ze nu genoemd worden als titelkandidaat al is het langs de andere kant ook een mooi compliment. 
>> Lees verder

Verschaeren tekent bij tot 2022 (29-03-2019)
Het is gebeurt, Yari Verschaeren heeft zijn contract bij RSC Anderlecht verlengd tot 2022. De onderhandelingen waren al een tijdje aan de gang en vandaag zette de 17-jarige zijn handtekening. Tot grote vreugde van Michaël Verchueren, Jean Kindermans en waarschijnlijk ook wel de supporters.
>> Lees verder

"Niet actief op zoek naar nieuwe naam voor stadion" (29-03-2019)
Mag Lotto de nieuwe naam kiezen voor het Constant Vanden Stock Stadion? Jo Vanbiesbroeck laat weten dat er daaromtrent nog niets beslist is. Bovendien is de club ook niet actief op zoek naar een sponsornaam: "De naam van het stadion is belangrijk voor de clubgeschiedenis en we geven die niet zomaar weg."
>> Lees verder

Roef neemt afscheid en bevestigt vertrek (29-03-2019)
Davy Roef zal volgend seizoen niet meer voor Waasland-Beveren spelen, dat heeft de club officieel bekend gemaakt. De club wou nochtans ver gaan voor de doelman, maar die verkiest om andere oorden op te zoeken, "Een louter sportieve keuze", laat hij weten. 
>> Lees verder

Trebel fit, enkel Dimata en Bakkali nog out (29-03-2019)
Het gaat de goede kant op met de blessures bij Anderlecht. Op Landry Dimata en Zakaria Bakkali na traint iedereen mee. Dus ook Adrien Trebel. "Hij is fit genoeg om te gebruiken als ik dat wil", vertelde coach Fred Rutten vanmiddag.
>> Lees verder

Anderlecht reageert op Twitter-uitdaging Club en Standard (29-03-2019)
"Zijn jullie klaar voor de play-offs?", zo stuurde Club Brugge gisteren naar de vijf andere deelnemers aan Play-Off 1. Met een filmpje van aanvoerder Ruud Vormer erbij die de fans aanvuurt. Standard reageerde meteen: "Ja, wij zijn klaar voor om er een lap op te geven. Laat de strijd beginnen." Ook Anderlecht reageerde.
>> Lees verder

Bongonda verkiest buitenland (29-03-2019)
Theo Bongonda van Zulte Waregem staat op het Anderlecht-lijstje van potentiële versterkingen voor komende zomer. Het Laatste Nieuws vernam in zijn omgeving echter dat de flankspeler een nieuwe transfer naar het buitenland verkiest boven een Belgische topclub.
>> Lees verder

Anderlecht volgt Griekse topschutter (29-03-2019)
Een extra/nieuwe diepe spits is één van de prioriteiten voor komende zomer. Vanuit dat oogpunt volgt Anderlecht de prestaties van Efthymios Koulouris, weet Het Laatste Nieuws. De 23-jarige Griek is met 16 doelpunten momenteel topschutter in zijn vaderland.
>> Lees verder

Geen sportieve gokstraf voor Deschacht en Musona (29-03-2019)
Olivier Deschacht en Knowlege Musona (toen bij Oostende) krijgen van de Voetbalbond geen sportieve sanctie voor het gokken op eigen wedstrijden. De feiten zijn immers verjaard. De Kansspelcommissie legde hen eerder wel boetes op.
>> Lees verder

Gezocht: datum waarop Verschaeren examens kan afleggen (29-03-2019)
Yari Verschaeren beleeft momenteel de droom van elke jonge voetballer. Maar daar komt ook veel planning en druk bij kijken. Verschaeren zit in zijn laatste jaar economie-wiskunde en moet net als iedereen examens afleggen. En ook dat is een prioriteit voor club en speler.
>> Lees verder

Sponsor Lotto mag nieuwe naam kiezen voor stadion (29-03-2019)
Het einde van een tijdperk is in zicht. RSC Anderlecht bereikte met sponsor Lotto een akkoord over een naamsverandering van het Constant Vanden Stock Stadion. Lotto zal dus volgend seizoen zijn naam verlenen aan het stadion, hoe dat zal heten is nog niet geweten. 
>> Lees verder

RSC Anderlecht volgt dossier Mbokani (29-03-2019)
Dieumerci Mbokani is dit seizoen einde contract bij Antwerp. Michaël Verschuren zei eerder al dat indien hij aan zet was vorige zomermercato de Congolees voor Anderlecht zou voetballen. Concrete gesprekken zijn er nog niet, maar paars-wit volgt het dossier wel. 
>> Lees verder

Dimata klaar om trainingen te hervatten (29-03-2019)
Morgen zal hij nog niet op het wedstrijdblad staan, maar normaal herneemt Landry Dimata maandag wel de trainingen. Hij ligt voor op schema met zijn revalidatie en het einde van zijn blessureleed is in zicht. Op sociale media laat Dimata geregeld zien dat hij hard werkt aan zijn revalidatie. 
>> Lees verder

Roef bedankt voor Waasland-Beveren (29-03-2019)
Waasland-Beveren had uitstel gekregen tot 24 maart om de aankoopoptie van 750.000 euro op Davy Roef te lichten. De club was ook bereidt om dat bedrag te betalen maar Roef zelf bedankt voor het aanbod dat ze hem deden, dat naar verluidt te weinig was.
>> Lees verder

Genkse vedetten met blessurezorgen (28-03-2019)
Racing Genk leeft niet zonder zorgen toe naar de eerste wedstrijd van de play-offs, overmorgen tegen Anderlecht. Sterspeler Leandro Trossard en topschutter Ally Samatta zijn beiden met lichte blessures teruggekeerd van de nationale ploeg. Samatta trainde gisteren niet mee.
>> Lees verder

Nieuwe U21-competitie met acht clubs (28-03-2019)
De Pro League heeft een akkoord bereikt over een hervorming van de beloftecompetitie volgend seizoen. De U21 van de 24 profclubs spelen in twee reeksen. De acht beste spelen in de A-reeks, de 16 anderen in de B-reeks. Het doel: de kwaliteit verhogen.
>> Lees verder

Chipciu straks terug bij RSC Anderlecht ? (28-03-2019)
Alexandru Chipchiu speelt momenteel op huurbasis bij Sparta Praag. De Tsjechen hebben een aankoopoptie maar de kans dat ze die lichten is klein. Chipciu keert dus binnenkort wellicht gewoon terug bij Anderlecht. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.