Kwartfinales beker: Sporza zendt Anderlecht-Club uit op 19/12

6-12-2019 12:55:6 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Meteen na Moeskroen-Anderlecht is er geloot voor de kwartfinales van de Beker van België. Die worden op 17, 18 of 19 december gespeeld over 1 wedstrijd. Anderlecht-Club Brugge is dé kraker. Sporza zal ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Selectie: geen Chadli, Kompany en Sandler (07-12-2019)
Anderlecht kan ook morgen tegen Charleroi geen beroep doen op Nacer Chadli. De Rode Duivel ontbreekt in de twintigkoppige selectie die Anderlecht vandaag bekend maakte. Ook Vincent Kompany en Philippe Sandler zijn er door blessures niet bij.
>> Lees verder

Operatie Sandler nog niet zeker (07-12-2019)
Het is nog niet beslist of Philippe Sandler geopereerd zal worden aan de knie. Dat schrijft Le Soir vanmiddag. Het Nieuwsblad schreef vanmorgen dat de Nederlander onder het mes moet. Maar de beslissing zou dus nog niet genomen zijn.
>> Lees verder

Geen persconferentie voor wedstrijd (07-12-2019)
Geen gebruikelijke persconferentie met de Anderlecht-coach in de aanloop naar de wedstrijd tussen paars-wit en Charleroi. De snelle opeenvolging van deze wedstrijd na de bekermatch op Moeskroen zal hier wellicht mee te maken hebben.
>> Lees verder

Purple Front 26e40 doet oproep aan supportersclubs (07-12-2019)
De Purple front 26e40 doet een voedselinzameling om mensen in nood te helpen. Het gaat om voeding met een lange houdbaarheidsdatum (Voorbeeld: rijst, pasta, suiker, honing enz.)
>> Lees verder

"Razend enthousiast over kans die ik bij Anderlecht krijg" (07-12-2019)
Nieuwe aanwinst Amir Murillo had op de officiële website van RSC Anderlecht enkele woorden voor de supporters en over zijn transfers. De Panamees is in ieder geval razend enthousiast over zijn transfer en hoopt de fans blij te maken. 
>> Lees verder

Vandaag verdere onderzoeken voor Kompany (07-12-2019)
De kans is heel erg klein dat Vincent Kompany morgen op het wedstrijdblad staat voor de wedstrijd tegen Charleroi. RSC Anderlecht vermijdt alle communicatie over zijn blessure en de ernst daarvan. Vandaag staan er verdere onderzoeken gepland. 
>> Lees verder

Spaanse linksback in het vizier (07-12-2019)
Met de transfer van Amir Murillo is de wintermercato voor RSC Anderlecht begonnen. De rechtsachterpositie is van de baan, nu staat de linksbackpositie op de agenda. Daarvoor zou Toni Lato in beeld zijn. Hij speelt momenteel op huurbasis bij PSV, maar komt er ook niet aan voetballen toe. 
>> Lees verder

Verschueren: "Murillo past perfect binnen onze filosofie" (07-12-2019)
RSC Anderlecht realiseerde zijn eerste wintertransfer met Amir Murillo. "Hij past perfect binnen onze filosofie", zegt Sportief Directeur Michael Verschueren. Murillo is pas in januari speelgerechtigd. Hij speelde op het voorbije WK nog tegen de Rode Duivels met Panama. 
>> Lees verder

Chadli onzeker voor Charlerloi (07-12-2019)
Nacer Chadli hinkte terug naar de bus na de wedstrijd tegen KV Oostende van vorige zondag. Donderdag stond hij niet op het scheidsrechterblad. Het is de vraag of de Rode Duivel fit geraakt voor de wedstrijd van zondag tegen Charleroi. Ook Vincent Kompany is out voor zondag. 
>> Lees verder

Operatie voor Sandler (07-12-2019)
RSC Anderlecht ziet weer een speler uitvallen. Philippe Sandler moet onder het mes. Donderdag stond hij nog op het veld tegen Moeskroen waar hij na de wedstrijd toch nog veel hinder ervaarde. De Nederlander gaat onder het mes en is zeker twee maand out. 
>> Lees verder

Eerste wintertransfer: Murillo (06-12-2019)
Nog voor het openen van de transfermarkt heeft Anderlecht zijn eerste aanwinst te pakken. De Panamese rechtsachter Michael Amir Murillo (23) van New York Red Bulls landde in Brussel. De rechterflank zou op deze manier van meer pitheid moeten voorzien worden.
>> Lees verder

Kwartfinale op donderdag 19 december (06-12-2019)
Zonet plaatste de Pro League een update omtrent de kwartfinales van de Beker van België. Anderlecht ontvangt op donderdag 19 december competitieleider Club Brugge. De aftrap is voorzien om 20u45. Een belangrijke week, want drie dagen later staat de wedstrijd tegen Racing Genk op het programma.
>> Lees verder

Doku: "Het is ongelofelijk" (06-12-2019)
Jérémy Doku, niemand die twijfelt aan zijn talent, alleen liet hij dat de laatste weken niet zien. Tot gisteren. Doku wervelde op zijn flank. Hij bekroonde zijn wedstrijd ook met een doelpunt. "Fantastisch", liet hij na de wedstrijd vallen. 
>> Lees verder

Hamstrings opnieuw de boosdoener (06-12-2019)
Na 50 minuten spelen ging Vincent Kompany geruisloos naar de kant. Hij fluisterde iets in het oor van Lawrence Visser, gaf zijn kapiteinsband af en nam plaats in de dug-out. Opnieuw de hamstrings die hem naar de kant dwongen. De ernst van de blessure moet de komende dagen blijken. 
>> Lees verder

"Getoond dat we kunnen vechten voor de overwinning" (06-12-2019)
Philippe Sandler maakte opnieuw zijn opwachting na zijn blessure. Begin tweede helft zag hij wel zijn maatje in de verdediging Vincent Kompany uitvallen. Die andere Nederlander, Derrich Luckassen, liep trots te genieten van zijn doelpunt. 
>> Lees verder

"Beker is altijd een doel geweest" (06-12-2019)
Alexis Saelemaekers geeft toe dat de Beker altijd een doel is geweest. De volgende tegenstander is Club Brugge, geen gemakkelijke opdracht. "Maar we hebben het voordeel dat we thuis spelen", zegt Saelemaekers. 
>> Lees verder

"De ploeg feliciteren met hun prestatie" (06-12-2019)
Een tevreden coach na de wedstrijd die de supporters betrok in de overwinning met zijn woorden. Werkpunt is nu om die eerste helft ook nog door te trekken naar de tweede helft en het resultaat een hele wedstrijd vasthouden. Maar vandaag wil hij zijn jongens vooral feliciteren.
>> Lees verder

Van Crombrugge: "Felbevochten overwinning" (06-12-2019)
Je hoorde net geen 'oef' door de ploeg gaan na het afluiten van Lawrence Visser. Een verdiende overwinning waar ze voor gevochten hebben, die mening is ook Hendrik Van Crombrugge toegedaan. Het laatste kwartier was nog spannend maar Anderlecht toonde zich mentaal sterk. 
>> Lees verder

Anderlecht loot Club Brugge in kwartfinale Croky Cup (05-12-2019)
Zonet werd na afloop van de wedstrijd Moeskroen - Anderlecht geloot voor de kwartfinales van de Beker van België. Daarin zal Anderlecht het in eigen huis gaan opnemen tegen aartsrivaal Club Brugge. De kwartfinales vinden plaats op 17, 18 of 19 december, en worden beslist in een enkele confrontatie.
>> Lees verder

Anderlecht naar kwartfinale Beker van België (05-12-2019)
Opdracht volbracht. Anderlecht heeft zich vanavond ten koste van Moeskroen geplaatst voor de kwartfinale van de Beker van België. Paars-wit domineerde grote delen van de partij, maar door defensief gestuntel maakte Anderlecht het zichzelf moeilijker dan nodig.
>> Lees verder

Kompany valt opnieuw geblesseerd uit (05-12-2019)
Anderhalve wedstrijd. Zolang heeft het wederoptreden van Vincent Kompany deze keer geduurd. De tweede helft van Moeskroen - Anderlecht was een handvol minuten bezig toen Kompany een lange bal verstuurde. Enkele tellen later wandelde hij van het terrein.
>> Lees verder

Opstelling: Sandler start, Trebel op bank (05-12-2019)
Na de wedstrijd tegen Oostende van zondag voert Frank Vercauteren vier wissels door. Francis Amuzu, Jeremy Doku, Edo Kayembe en de uit blessure terugkerende Philippe Sandler staan in de basis. Adrien Trebel begint op de bank.
>> Lees verder

Moeskroen-sterkhouder Garcia even in beeld (05-12-2019)
Eén van de spelers bij Moeskroen om straks naar uit te kijken, is Aleix Garcia. De 22-jarige Spanjaard speelde een sterke heenronde. Afgelopen zomer was hij even in beeld bij Anderlecht. Dat verklapt hij in Het Nieuwsblad.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Moeskroen - Anderlecht (beker) (05-12-2019)
Vanavond om 20.45 uur strijden Moeskroen en Anderlecht voor het laatste ticket voor de kwartfinale van de Beker van België. Bij Anderlecht heerst er hoogspanning. Na het drama in Oostende verliest Michel Vlap zijn basisplaats. Nacer Chadli is hoogst onzeker.
>> Lees verder

1100 Anderlecht-supporters op Le Canonnier (05-12-2019)
De supporters blijven achter de ploeg staan, dat is de grote lijn na het gesprek met het bestuur. En die woorden zetten ze ook kracht bij vanavond tegen Moeskroen. Met 1100 zakken ze af naar de bekerwedstrijd die van enorm belang is voor de fans met het oog op Europees voetbal.
>> Lees verder

Twee Roemeense clubs willen Chipciu (05-12-2019)
Af en toe zit hij nog eens op de bank maar tot spelen komt hij niet. Er zou nu een oplossing komen uit Roemenië voor Alexandru Chipciu. Zowel Steaua Boekarest als Craiova hebben Chipciu op hun wintermercatolijst staan. RSC Anderlecht zal het in ieder geval graag horen. 
>> Lees verder

"In onze situatie is elke match cruciaal" (04-12-2019)
Trainer Frank Vercauteren sprak vanmiddag met de aanwezige pers naar aanleiding van de bekermatch in Moeskroen. De blessures, de mentaliteit en de goede invalbeurt van Doku kwamen onder andere aan bod.
>> Lees verder

"Lyon 1950" viert vriendschap met Mauves Army (04-12-2019)
Supportersgroepen Mauves Army (RSC Anderlecht) en Lyon 1950 (Olympique Lyon) zijn al jaren bevriend. Die vriendschap wou Lyon 1950 eens extra in de verf zetten door middel van een tifo. Voor de wedstrijd Lille - Lyon ontrolden ze een tifo met de emblemen van beide supportersgroepen. 
>> Lees verder

Roofe: "Mensen onderschatten hoe moeilijk het is voor Vincent" (04-12-2019)
Kemar Roofe neemt het in de Daily Mail op voor Vincent Kompany. Ook onderstreept hij nog eens wat voor grote club RSC Anderlecht is, ondanks de huidige slechte resultaten. Roofe heeft een verleden bij Leeds, genoeg voor de Engelse pers om even polshoogte te komen nemen. 
>> Lees verder

Extra penaltytraining met oog op bekerwedstrijd (04-12-2019)
Morgen neemt RSC Anderlecht het op tegen Moeskroen in het kader van de achtste finales van de Beker van België. Een belangrijke wedstrijd voor paars-wit want het is de meest zekere weg naar Europees voetbal. Het laat dan ook niets aan het toeval over en trainde extra op penalty's mocht het zover komen. 
>> Lees verder

Fan Board: "Wij staan achter het proces" (04-12-2019)
"Wij staan achter het systeem van Kompany", dat was de boodschap van de drie supportersvertegenwoordigers die gisteren een onderhoud hadden met Michael Verschueren en Vincent Kompany. Ook Nacer Chadli, Hendrik Van Crombrugge en Albert Sambi Lokonga waren aanwezig tijdens het onderhoud.
>> Lees verder

Sandler inzetbaar tegen Moeskroen (04-12-2019)
Frank Vercauteren kan tegen Moeskroen opnieuw een beroep doen op Philippe Sandler. Vorige week kende hij nog een terugval na zijn blessure. Ondertussen traint hij opnieuw volop mee en is hij inzetbaar voor de bekerwedstrijd van morgen. Ook Adrien Trebel is opnieuw fit en speelklaar.
>> Lees verder

Dimata dit jaar nog in actie (04-12-2019)
Michael Verschueren zei begin deze week al dat Landry Dimata terug op Neerpede is. Na de winterstop zou hij terug inzetbaar zijn. Maar volgens zijn entourage zou Dimata nog in 2019 terug in actie komen. De medische staf van RSC Anderlecht bouwt wat meer voorzichtigheid in.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.