Archieven

 30-09-2009 

Selectie: Anderlecht - Ajax

Selectie: Anderlecht - Ajax

Morgen ontmoet Anderlecht met reeds drie punten op zak het Nederlandse Ajax. "Dat we in Zagreb misschien verrassend de drie punten pakten, verandert in principe niets aan deze match", aldus Ariël Jacobs. Lees verder »

 29-09-2009 

Nog geen beterschap voor Biglia

Nog geen beterschap voor Biglia

Na het dagje vrij van gisteren verschenen de spelers vandaag weer op het trainingsveld. Veel nieuws viel er evenwel niet te rapen. Lucas Biglia (heup) kon nog niet meetrainen en blijft erg onzeker voor de wedstrijd tegen Ajax. Lees verder »

Jelle Van Damme wordt eerstdaags vader

Jelle Van Damme wordt eerstdaags vader

De kans bestaat dat Jelle Van Damme er niet bij is tegen zijn ex-club Ajax. Zijn vrouw staat op het punt te bevallen en Van Damme wil dit moment voor geen geld ter wereld missen. Als de baby donderdagavond komt, speelt hij niet. Lees verder »

Van Damme bevestigt contact met Standard

Van Damme bevestigt contact met Standard

Jelle Van Damme heeft in een interview met Humo bevestigd dat Standard hem heeft benaderd voor een transfer. Eind augustus hebben speler en club zelfs onderhandeld. Naast Standard had ook een buitenlandse topclub interesse. Lees verder »

 28-09-2009 

Biglia hoogst onzeker voor treffen met Ajax

Biglia hoogst onzeker voor treffen met Ajax

De kans dat Lucas Biglia fit raakt voor de wedstrijd van donderdag tegen Ajax is erg klein. "Het ziet er niet goed uit", aldus Jacobs gisteren. "Het is geen gewone blauwe plek maar een grote bloeduitstorting die veel pijn doet." Lees verder »

Anderlecht heeft vijf sterren jeugdopleiding

Anderlecht heeft vijf sterren jeugdopleiding

Uit een onderzoek van Foot Pass blijkt dat Anderlecht beschikt over een uitstekende jeugdopleiding. Deze onafhankelijke organisatie, die onderzoek doet naar het jeugdvoetbal, kende de voetbalschool van Anderlecht vijf sterren toe. Lees verder »

Kalenderwijzigingen

Kalenderwijzigingen

De kalendercommissie van de voetbalbond heeft twee wedstrijden van Anderlecht op een ander moment geplaatst. Het betreft de matchen tegen RC Genk (14e speeldag) en KV Kortrijk (16e speeldag). Lees verder »

Mazuch goed van start op WK -20

Mazuch goed van start op WK -20

Ondrej Mazuch en zijn Tsjechische ploegmaats zijn op het WK -20 jaar goed begonnen. In Egypte werd Australië met 2-1 verslagen. Mazuch stond als aanvoerder een hele match tussen de lijnen en pakte een gele kaart. Lees verder »

Kanu: "Hard blijven werken"

Kanu:

De basisplaats van Kanu was voor velen een verrassing, maar de Braziliaan deed het als linksmidden niet onaardig. "Ik heb goede passes gegeven en Anderlecht heeft gewonnen. Dat laatste blijft toch het belangrijkste", klonk het. Lees verder »

Boussoufa: "Ik moest het voorbeeld geven"

Boussoufa:

In het jonge elftal dat Jacobs gisteren de wei in stuurde, was Mbark Boussoufa met zijn 25 jaar zowaar één van de ouderen. "De coach heeft me gevraagd om de patron te zijn van de ploeg", aldus de Marokkaan in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Suarez: "Dacht even aan Wasilewski"

Suarez:

Vlak voor affluiten was Matias Suarez het slachtoffer van een wilde tackle van Wanyama, die hiervoor rood kreeg. "Gelukkig heb ik mijn been ingetrokken", zei hij achteraf. "Want wie weet wat de gevolgen anders zouden zijn." Lees verder »


 27-09-2009 

Deschacht feliciteert ploegmaats

Deschacht feliciteert ploegmaats

Na de zege tegen Beerschot had aanvoerder Olivier Deschacht complimenten klaar voor zijn ploegmaats. "Ik geef de ploeg en de verdedigers in het bijzonder een pluim", zei Deschacht. "De manier van spelen was deze keer wel goed." Lees verder »

Jacobs: "Lukaku niet te veel pamperen"

Jacobs:

Het was de laatste weken vaak anders, maar vandaag was het een tevreden Ariël Jacobs die na de match de pers te woord stond. "Deze zege doet veel deugd", klonk het. Hij verbood matchwinnaar Lukaku wel om met de media te praten. Lees verder »

 26-09-2009 

Van Damme wil volgende drie matchen winnen

Van Damme wil volgende drie matchen winnen

Met Germinal Beerschot, Ajax en Club Brugge wacht Anderlecht de komende week een zwaar programma. Jelle Van Damme beseft dat best alles gewonnen wordt. "We staan voor een belangrijke week. Ik mik op een 9 op 9", zegt hij in HLN. Lees verder »

Vanden Stock en D'Onofrio leggen vete bij

Vanden Stock en D'Onofrio leggen vete bij

Standard-voorzitter Luciano D'Onofrio heeft eindelijk gehoor gegeven aan de oproep van Roger Vanden Stock. D'Onofrio zocht contact met de RSCA-voorzitter en nadat deze positief reageerde, hadden de twee een lang telefoongesprek. Lees verder »

 25-09-2009 

IJslandse referee fluit Anderlecht - Ajax

IJslandse referee fluit Anderlecht - Ajax

De tweede groepswedstrijd van Anderlecht in de Europa League tegen Ajax, staat onder leiding van een IJslandse scheidsrechter. Kristinn Jakobsson zal de partij in goede banen leiden en ook ditmaal zullen er twee extra refs zijn. Lees verder »


 24-09-2009 

Webmaster jarig

Webmaster jarig

Vandaag, vrijdag 25/9, viert Skyhawk, webmaster van deze site, zijn 27ste verjaardag. David is al sinds jaar en dag de drijvende kracht achter anderlecht-online en door zijn inzet is deze site geworden tot wat hij nu is. Lees verder »

Reacties Deschacht en Van Damme

Reacties Deschacht en Van Damme

Aanvoerder Olivier Deschacht besefte dat het niet goed was wat Anderlecht tegen Moeskroen liet zien. "We moeten heel nederig zijn en toegeven dat Moeskroen de betere ploeg was en een pak kansen afdwong", zei hij. Lees verder »

Zwak Anderlecht wint van Moeskroen: 1-2

Zwak Anderlecht wint van Moeskroen: 1-2

Deze avond trok Anderlecht richting Moeskroen op zoek naar de drie punten om zo terug positie in te nemen aan de kop van het klassement. De drie punten gingen inderdaad naar Anderlecht dankzij doelpunten van Suarez en Lukaku. Lees verder »

Anderlecht rekent op zijn jeugd

Anderlecht rekent op zijn jeugd

Anderlecht heeft een goed gevulde ziekenboeg. Maar trainer Ariël Jacobs panikeert niet en rekent op zijn jonge spelers om hun kans te grijpen. Spelers die nog veel moeten leren en af en toe twijfelen. Een overzicht Lees verder »

Ook Polak weer in Anderlecht

Ook Polak weer in Anderlecht

Twee dagen na Marcin Wasilewski bracht ook Jan Polak een bezoekje aan het Vanden Stockstadion. "Het doet deugd om iedereen terug te zien", zei de Tsjech die eind augustus zijn kruisbanden scheurde. Lees verder »

Voorbeschouwing: Moeskroen -Anderlecht

Voorbeschouwing: Moeskroen -Anderlecht

In de laatste wedstrijd van de achtste speeldag brengt Anderlecht straks een bezoek aan Moeskroen. In vergelijking met zondag mist Jacobs Mazuch, Kouyaté en Boussoufa. Bernardez, Sarè en Chatelle worden mogelijk hun vervangers. Lees verder »

Lukaku: "Het gaat sneller dan verwacht"

Lukaku:

Tegen Gent begon Romelu Lukaku zondag voor het eerst in de basis bij Anderlecht. Iedereen vraagt zich nu af of Jacobs straks weer voor de jonge spits kiest. "Ik speelde nooit eerder in mijn leven twee grote matchen op één week." Lees verder »

Medicatie deed Wasilewski al 8 kg verliezen

Medicatie deed Wasilewski al 8 kg verliezen

Bij het bezoek aan zijn ploegmaats viel het op hoe hard Marcin Wasilewski vermagerd is na zijn beenbreuk. De Pool verloor al acht kilogram. "Dit komt door de vele pijn en de zware medicatie die hij moet nemen", zegt Ariël Jacobs. Lees verder »

 23-09-2009 

Selectie: Moeskroen - Anderlecht

Selectie: Moeskroen - Anderlecht

In de vooravond heeft Ariël Jacobs zijn selectie bekend gemaakt voor de wedstrijd van morgen in Moeskroen. Boussoufa (geschorst), Mazuch (WK -20) en Kouyaté (neusbreuk) zijn er niet bij. Reynaldo en Diandy zijn wel geselecteerd. Lees verder »

 22-09-2009 

Wasilewski bracht bezoekje aan Anderlecht

Wasilewski bracht bezoekje aan Anderlecht

Opmerkelijk bezoek vandaag in het Vanden Stockstadion. Voor het eerst sinds zijn beenbreuk kwam Marcin Wasilewski dag zeggen tegen zijn ploegmaats en staf. "Ik ben echt blij dat ik iedereen terugzie", vertelt hij op rsca.be. Lees verder »

Kouyaté met succes geopereerd

Kouyaté met succes geopereerd

RSC Anderlecht laat weten dat Cheikhou Kouyaté vandaag met succes geopereerd is aan zijn gebroken neus. Hij liep deze blessure zondag op in de wedstrijd tegen AA Gent. De Senegalees zal zo'n zes tot acht weken aan de kant staan. Lees verder »

Wasilewski laat Witsel nog even wachten

Wasilewski laat Witsel nog even wachten

Marcin Wasilewski heeft Standard laten weten nog geen zin te hebben in een bezoekje van Axel Witsel. Daarnaast voelt de Pool zich ook nog niet klaar om zijn verhaal te doen aan de pers. Hij is intussen wel gestart met revalideren. Lees verder »

Van Holsbeeck neemt Jacobs in bescherming

Van Holsbeeck neemt Jacobs in bescherming

In de kranten komt ook Herman Van Holsbeeck terug op het bizarre interview van Jacobs zondag. De Anderlecht-manager neemt hierbij zijn coach in bescherming. "We staan hier als één man achter de coach. Hij is ook maar een mens." Lees verder »


 21-09-2009 

Boussoufa er niet bij tegen Moeskroen

Boussoufa er niet bij tegen Moeskroen

De twee gele kaarten die Mbark Boussoufa gisteren incasseerde tegen AA Gent zorgen ervoor dat de speler er donderdag tegen Moeskroen niet zal bij zijn. Het was trouwens de eerste rode kaart voor Boussoufa in zijn carrière. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Naast Kouyaté (neusbreuk en zes weken out) zijn ook enkele andere spelers niet ongehavend uit de wedstrijd tegen Gent gekomen. Zo moesten Juhasz, Biglia en Boussoufa het vandaag rustig aan doen. Lees verder »

Bulykin scoort eerste seizoenstreffer

Bulykin scoort eerste seizoenstreffer

Terwijl we zaterdag berichtten dat Dmitri Bulykin nog geen potten kon breken bij Fortuna Düsseldorf, scoorde hij dit weekend zijn eerste goal van het seizoen (4-1 winst tegen Ahlen). Düsseldorf staat 5de in de tweede Bundesliga. Lees verder »

 20-09-2009 

Anderlecht thuis niet voorbij Gent

Anderlecht thuis niet voorbij Gent

Anderlecht is vanavond in eigen huis niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen AA Gent. Na een rommelige partij kwamen de Buffalo's in de slotfase nog het dichtst bij de zege met een kopbal op de lat. Lees verder »

 19-09-2009 

 18-09-2009 

Selectie: Anderlecht - AA Gent

Selectie: Anderlecht - AA Gent

Anderlecht speelde gisteren nog Europees, maar moet zich nu weer concentreren op de competitie. Zondag komt AA Gent op bezoek in het Astridpark. Trainer Ariël Jacobs selecteerde een 21-koppige kern. Lees verder »

Anderlecht - AA Gent volledig uitverkocht

Anderlecht - AA Gent volledig uitverkocht

De ticketing van Anderlecht laat via de officiële website weten dat er geen tickets meer beschikbaar zijn voor de wedstrijd tegen AA Gent nu zondag. Het stadion is volledig uitverkocht. De partij wordt afgetrapt om 21 uur. Lees verder »

Gillet krijgt inbrekers over de vloer

Gillet krijgt inbrekers over de vloer

Terwijl Guillaume Gillet gisteren met Anderlecht in Zagreb de 0-2 zege vierde, hebben inbrekers van zijn afwezigheid gebruik gemaakt om een bezoek te brengen aan zijn woning in Vorst. Dat weten La Dernière heure en Het Nieuwsblad. Lees verder »

"Zege doet deugd na moeilijke weken"

Manager Herman Van Holsbeeck toonde zich tevreden over het behaalde resultaat. "Dit doet heel goed na de mindere resultaten tegen Standard en Sint-Truiden", zegt Van Holsbeeck in Gazet van Antwerpen. Lees verder »

 17-09-2009 

Voorbeschouwing: Dinamo Zagreb - Anderlecht

Voorbeschouwing: Dinamo Zagreb - Anderlecht

Vanavond om 19u begint Anderlecht zijn campagne in de Europa League. In het Maksimir-stadion is de Kroatische kampioen Dinamo Zagreb de tegenstander. Bij Anderlecht wordt Gillet wellicht rechtsback en komt Saré op het middenveld. Lees verder »

Nog maar 8.000 mini-abonnementen verkocht

Nog maar 8.000 mini-abonnementen verkocht

Wie naar de wedstrijden van Anderlecht in de Europa League wil gaan, heeft daar nog alle kansen toe. Tot nu toe zijn amper 8.000 mini-abonnementen verkocht. Tot 23 september krijgen abonnees voorrang, dan kan iedereen één kopen. Lees verder »

Uefa experimenteert met zes scheidsrechters

Uefa experimenteert met zes scheidsrechters

Tijdens Dinamo Zagreb - Anderlecht zullen vanavond zes scheidsrechter op het veld staan. Naast de hoofdscheidsrechter en twee lijnrechters zullen er ook twee arbiters op de doellijn plaatsnemen en één zorgen voor de administratie. Lees verder »

Jacobs: "Ik ben altijd hoopvol"

Jacobs:

Op de persconfentie voor de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb bleef Ariël Jacobs zoals steeds zijn rustige zelve. "Het is de eerste match in de poulefase en iedereen hoopt altijd het meeste te halen uit de eerste wedstrijd", zegt hij. Lees verder »

 16-09-2009 

Everton en Sevilla volgen Boussoufa

Everton en Sevilla volgen Boussoufa

Mbark Boussoufa mag sinds kort ook rekenen op de interesse van Everton en Sevilla. Monchi, sportief directeur van Sevilla, scoutte Boussoufa in de wedstrijd tegen Sint-Truiden en zou hem tijdens de winterstop willen aantrekken. Lees verder »

 15-09-2009 

Moeder van Pierre Leroy overleden

Moeder van Pierre Leroy overleden

De moeder van Pierre Leroy, voormalig teammanager van Anderlecht, is afgelopen zondag 13 september 2009 overleden. Dat meldt paars-wit op de officiële website. Purple Dynamite wenst de familie en vrienden van Pierre veel sterkte. Lees verder »

Wasilewski verlaat ziekenhuis

Wasilewski verlaat ziekenhuis

Marcin Wasilewski heeft gisteren het AZ Monica van Deurne mogen verlaten. De Pool verbleef daar twee weken en onderging er drie operaties. Zijn revalidatie zal de verdediger in Anderlecht afwerken. Lees verder »

 14-09-2009 

Club Brugge - Anderlecht om 16 uur

Club Brugge - Anderlecht om 16 uur

De Kalendercommissie van de voetbalbond heeft het aanvangsuur van Club Brugge - Anderlecht op de tiende speeldag bepaald. De topper zal op zondag 4 oktober in de namiddag worden gespeeld om 16 uur. Lees verder »

 12-09-2009 

Vrouwen winnen met 0-2 van Egem

Vrouwen winnen met 0-2 van Egem

Voor de vrouwen van Anderlecht stond pas vandaag de tweede speeldag op het programma. De dames wonnen met 0-2 op het veld van VK Egem en behouden zo het maximum van de punten. Rammelaere en Browaeys scoorden de twee doelpunten. Lees verder »

 11-09-2009 

Selectie: Sint-Truiden - Anderlecht

Selectie: Sint-Truiden - Anderlecht

Morgen opent Anderlecht de zesde speeldag van de Jupiler Pro League op het veld van Sint-Truiden. Coach Ariël Jacobs selecteerde twintig spelers voor de lastige verplaatsing naar de Hel van Staaien. Lees verder »

Van Damme mag spelen tegen Sint-Truiden

Van Damme mag spelen tegen Sint-Truiden

De voetbalbond heeft Jelle Van Damme vrijgegeven voor de competitiematch van Anderlecht tegen Sint-Truiden. Het verstek van Van Damme voor de wedstrijden van de Rode Duivels tegen Spanje en Armenië krijgt dus geen staartje. Lees verder »

 10-09-2009 

Bond houdt Van Damme in de gaten

Bond houdt Van Damme in de gaten

Jelle Van Damme haakte af voor de wedstrijden van de Duivels tegen Spanje en Armenië. Maar intussen zou hij wel fit geraken voor Sint-Truiden dit weekend. De voetbalbond vindt dit dan ook verdacht. Lees verder »

 09-09-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Arnold Kruiswijk liet vandaag zijn wijsheidstanden trekken en was bijgevolg afwezig. Lucas Biglia werkt een individueel programma af en Jelle Van Damme hield het bij indoor fietsen. Bruno Baras traint tijdelijk mee met de A-kern. Lees verder »

Jacobs: "Ons voetbal is rot"

Jacobs:

In Sport/Voetbalmagazine van deze week komt Ariël Jacobs terug op de zware beenbreuk van Marcin Wasilewski die een week lang het nieuws beheerste. "Het zal alleen maar erger worden", vreest de coach. Lees verder »

 08-09-2009 

Lukaku scoort en wint met Jonge Duivels

Lukaku scoort en wint met Jonge Duivels

De Belgische beloften hebben met 2-0 gewonnen in hun tweede wedstrijd in groep 8 tegen Slovenië. Radja Nainggolan en Romelu Lukaku, die na 70 minuten mocht invallen voor Jelle Vossen, scoorden elk een doelpunt in de tweede helft. Lees verder »

Proto en Van Damme niet mee naar Armenië

Proto en Van Damme niet mee naar Armenië

Bondscoach Frank Vercauteren zal ook tegen Armenië geen beroep kunnen doen op Anderlecht-spelers Silvio Proto en Jelle Van Damme. Proto, die vrijdag vader werd, verkiest om bij zijn gezin te blijven. Van Damme is nog niet fit. Lees verder »

Anderlecht ontvangt meeste tv-geld

Anderlecht ontvangt meeste tv-geld

De Belgische clubs mogen deze week al 60 procent van de 44,72 miljoen euro tv-geld verdelen. Anderlecht incasseert met 2,56 miljoen het meest van alle clubs. Dit is omdat het de voorbije vijf jaar de beste resultaten behaalde. Lees verder »

 07-09-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Terwijl sommige spelers weg zijn voor interlands, werken de overige spelers gewoon hun trainingen af. Vandaag viel er alvast goed nieuws te rapen, want zowel Biglia, Chatelle, Rnic als Legaer konden weer bij de groep aansluiten. Lees verder »

Overzicht interlands Anderlechtspelers

Overzicht interlands Anderlechtspelers

Naast Olivier Deschacht kwamen nog enkele andere spelers van Anderlecht dit weekend in actie met hun nationaal elftal. Zowel Juhasz, Boussoufa als Lukaku hadden iets met de 64e minuut, terwijl Polen steun betuigde aan Wasilewski. Lees verder »

 06-09-2009 

De Sutter toegevoegd aan selectie Armenië

De Sutter toegevoegd aan selectie Armenië

Interim-bondscoach Frank Vercauteren heeft Tom De Sutter toegevoegd aan de kern voor Armenië. Naast de Anderlecht-spits mogen ook Swerts, Lamah en Pocognoli mee. Of ook Silvio Proto aansluit bij de groep is nog niet duidelijk. Lees verder »

 05-09-2009 

Proto vader van zoon Teo

Proto vader van zoon Teo

Silvio Proto haakte gisteren af voor de interland tegen Spanje en de doelman had daar een goede reden voor. Zijn vrouw is gisteren immers bevallen van een zoon Teo. Het tweede kindje ten huize Proto weegt 3,840 kg en meet 51,5 cm. Lees verder »

 04-09-2009 

Vanden Stock: "Tijd voor bezinning"

Vanden Stock:

Anderlecht wil de commotie van de voorbije dagen even laten bezinken. Voorzitter Roger Vanden Stock roept alle partijen op om te bezinnen en een oplossing te zoeken. "Het gaat hier om ethiek", zo zegt de voorzitter. Lees verder »

Witsel welkom bij Wasilewski

Witsel welkom bij Wasilewski

Marcin Wasilewski is bereid om Axel Witsel te ontvangen. De Standard-speler had eerder al gezegd zich graag persoonlijk te verontschuldigen bij de Pool. Wanneer het bezoek er komt is nog niet zeker, Wasyl wil eerst nog rusten. Lees verder »

Anderlecht past voor debat op RTL

Anderlecht past voor debat op RTL

Anderlecht is niet ingegaan op een vraag van RTL om deel te nemen aan het debatprogramma 'Controverse'. "We sluiten een gesprek met Standard niet uit, maar voor ons hoeven er geen camera's bij", zegt woordvoerder David Steegen. Lees verder »

Jacobs ziet het niet meer goed komen

Jacobs ziet het niet meer goed komen

Ariël Jacobs is nog steeds niet bekomen na de topper van zondag. "Wij hebben allemaal een serieuze tik gekregen", zegt de coach. "Voor de tweede keer in mijn leven heb ik niet geslapen, wat ik normaal altijd doe." Lees verder »

Selectie: Anderlecht - Hoogstraten

Selectie: Anderlecht - Hoogstraten

Omwille van het competitieloze weekend speelt Anderlecht straks om 19u30 een oefenmatch tegen Hoogstraten. Paars-wit zal het met een mix van A-kernspelers en beloften opnemen tegen de derdeklasser. Lees verder »

Bondsvoorzitter roept op tot overleg

Bondsvoorzitter roept op tot overleg

Het heeft even geduurd, maar bondsvoorzitter François De Keersmaecker heeft dan toch gereageerd op de hetze na de topper. "De situatie tussen de twee clubs moet dringend opgelost worden", zo zegt hij. Lees verder »

Polak mogelijk in Tsjechië geopereerd

Polak mogelijk in Tsjechië geopereerd

Jan Polak, die zondag zijn kruisbanden scheurde, is begin deze week naar Tsjechië vertrokken en is daar nog steeds. Volgens Het Nieuwsblad is de kans groot dat de middenvelder in Tjsechië of Duitsland geopereerd zal worden. Lees verder »

Wasilewski vandaag onder het mes

Wasilewski vandaag onder het mes

Vanavond zal Marcin Wasilewski geopereerd worden na zijn dubbele open beenbreuk. Met pinnen worden de gebroken botten weer aan elkaar gezet. Er zijn twee operaties voorzien, maar Wasyl hoopt dat alles in één kan lukken. Lees verder »

 03-09-2009 

Proto haakt af voor wedstrijd tegen Spanje

Proto haakt af voor wedstrijd tegen Spanje

Silvio Proto heeft forfait gegeven voor het WK-kwalificatieduel van zaterdag tegen Europees kampioen Spanje. De doelman wordt de komende uren in principe vader en wil tijdens en na de bevalling liever bij zijn echtgenote blijven. Lees verder »

Verbist fluit Sint-Truiden - Anderlecht

Verbist fluit Sint-Truiden - Anderlecht

Dit weekend staat er door de WK-kwalificatie wedstrijd tegen Spanje geen Jupiler Pro League-voetbal op het programma. De week daarna trekt Anderlecht naar de hel van Staaien. Johan Verbist zal de match tegen Sint-Truiden leiden. Lees verder »

 02-09-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Nemanja Rnic sukkelde gisteren met een lichte enkelverzwikking, maar kon vandaag de training hervatten. Lucas Biglia (contusie kuit) en Jonathan Legear (contusie bekken) hielden het bij een looptraining. Lees verder »

 01-09-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Door de afwezigheid van de internationals en de langdurig geblesseerden Jan Polak en Marcin Wasilewski, was er weinig volk vandaag op training. Lucas Biglia (last kuit) trainde binnen en kreeg verzorging. Lees verder »

Actie: stop the madness !

Actie: stop the madness !

Na de tragische gebeurtenissen van afgelopen zondag is er een hele polemiek ontstaan over de sfeer tussen Anderlecht en Standard. Wat er zondag gebeurd is, blijven we sterk veroordelen! Lees verder »

Anderlecht geeft geen commentaar op vonnis

Anderlecht geeft geen commentaar op vonnis

Anderlecht laat weten niet te reageren op de schorsing van Witsel. Dat schrijft Sporza. "Uit eerbied voor de bevoegde instanties en de officiële instellingen van het Belgische voetbal zullen we geen enkele uitspraak doen." Lees verder »

Schollen opgeroepen voor Rode Duivels

Schollen opgeroepen voor Rode Duivels

Anderlechtdoelman Davy Schollen is door interim-bondscoach Frank Vercauteren opgeroepen voor de WK interlands tegen Spanje en Armenië. Hij vervangt Yves Ma-Kalambay die moet afhaken met een blessure aan de quadriceps. Lees verder »

Nu ook Kanu benaderd door Standard?

Nu ook Kanu benaderd door Standard?

Aan de verzuurde relatie tussen Anderlecht en Standard werd gisteren een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Zo kwam paars-wit te weten dat de Luikenaars na Van Damme ook een andere speler benaderd hebben. Lees verder »

Jovanovic woedend op Witsel

Jovanovic woedend op Witsel

Na de wedstrijd zou het zondag in de kleedkamer van Standard tot een zware ruzie gekomen zijn tussen Milan Jovanovic en Axel Witsel. Volgens Het Laatste Nieuws vielen er keiharde woorden. Lees verder »

Nzolo: "Iedereen was in shock"

Nzolo:

In Het Nieuwsblad reageert ook scheidsrechter Jérôme Efong Nzolo op de beenbreuk van Wasilewski. "Het was de zwaarste blessure die ik ooit zag in mijn carrière", aldus Nzolo. Lees verder »