Archieven

 30-04-2006 

Anderlecht laat 2 punten liggen

Anderlecht laat 2 punten liggen

Anderlecht heeft in een rotslechte wedstrijd de 2 o zo belangrijke punten laten liggen die nodig waren om het kampioenenfeest aan te vangen. Gelukkig hield de keeper van Roeselare 0-0 op het bord zodat RSCA leider blijft. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Er moet meer respect zijn"

Van Holsbeeck:

De verbale oorlog tussen Gent-voorzitter Ivan De Witte en Anderlecht-preses Roger Vanden Stock is ook Herman Van Holsbeeck niet ontgaan. "Het is normaal dat beide clubs willen winnen, maar er moet meer respect zijn", zegt hij. Lees verder »

Kans dat Boussoufa speelt

Kans dat Boussoufa  speelt

Om kwart over 2 legt Boussoufa een finale test af. Dan zal beslist worden of hij aantreedt tegen Anderlecht. De kans dat ie effectief speelt is 1/4 maar verwacht wordt dat hij zal starten. Lees verder »

Voorbeschouwing: Gent - Anderlecht

Voorbeschouwing: Gent - Anderlecht

Twee, dat is het exacte aantal matchen dat tussen Anderlecht en een eventuele 28e titel staat. Er zitten maar 2 punten tussen RSCA en eerste achtervolger Standard. Er is maar 1 uitslag mogelijk en dat is winnen! Lees verder »

Jestrovic: "Titel zou ook van mij zijn"

Jestrovic:

Nenad Jestrovic maakt momenteel het mooie weer in de Verenigde Arabische Emiraten, maar volgt de Belgische competitie toch nog aandachtig. "Het zou me blij maken mocht Anderlecht de titel winnen", vertelt de spits. Lees verder »

 29-04-2006 

Selectie KAA Gent - RSC Anderlecht

Selectie KAA Gent - RSC Anderlecht

Trainer Vercauteren heeft de selectie voor de misschien allesbeslissende match van morgen bekendgemaakt. Als Anderlecht wint en Standard punten verliest, is Sporting voor de 28ste keer kampioen van België. Lees verder »

Traoré naar Gençlerbirligi

Traoré naar Gençlerbirligi

Wat deze site in januari al aankondigde, is nu ook officieel geworden. De 23-jarige verdediger Lamine Traoré tekende een contract voor drie jaar bij het Turkse Gençlerbirligi. Lees verder »

Bij titelwinst toch viering

Bij titelwinst toch viering

Als Anderlecht zondag wint van Gent en Standard punten verliest tegen Roeselare, dan zijn de Brusselaars kampioen. Het Anderlechtbestuur voorziet een bescheiden feestje mocht paars-wit dit weekend al de titel winnen. Lees verder »

 28-04-2006 

Shirt Zetterberg 1.360 euro waard

Shirt Zetterberg 1.360 euro waard

Het shirt dat Zetterberg droeg in de wedstrijd tegen Standard werd voor 1.360 euro verkocht. De opbrengst gaat naar de humanitaire organisatie 'De ketting van de hoop', die zieke kinderen in ontwikkelingslanden verzorgt. Lees verder »

Vanden Borre blijft kalm

Vanden Borre blijft kalm

Vanden Borre beleeft lastige tijden. Op 21 januari startte hij voor het laatst in de basis. Toch wil de talentvolle speler niet weg bij Anderlecht. De club wil hem trouwens ook niet laten gaan voor minder dan 10 miljoen euro. Lees verder »


 27-04-2006 

Frutos op de bank tegen Gent

Frutos op de bank tegen Gent

Spits Nicolas Frutos zal zondag tegen Gent waarschijnlijk op de bank zitten. De Argentijn beweert zelf dat hij nog niet klaar is voor de wedstrijd. "Ik heb de laatste tijd amper getraind, ik ben dus niet volledig fit", zegt hij. Lees verder »

Zondag geen titelfeest

Zondag geen titelfeest

Anderlecht kan zondag kampioen worden op AA Gent. Toch zal er dan geen titelfeest komen, want de clubleiding heeft niets voorbereid. "We willen het lot niet tarten", klinkt het bij manager Van Holsbeeck. Lees verder »

 26-04-2006 

Bestuur ontkent complicaties Proto

Bestuur ontkent complicaties Proto

De 2e ingreep aan de knie die Proto gisteren onderging was reeds op voorhand gepland. De operatie was dus niet noodzakelijk door complicaties, zoals enkele kranten berichten. De verwachte revalidatietijd blijft 4 tot 6 maanden. Lees verder »

Zitka: "Ik wil geen nr. 2 zijn"

Zitka:

Daniël Zitka sprak met de kranten over zijn seizoen bij Anderlecht. Hij vertelde dat hij dit seizoen zijn status als 2de doelman aanvaardt heeft en dat hij nooit zijn gal spuwde in de pers. Lees verder »

Treviso praat met Anderlecht

Treviso praat met Anderlecht

Een delegatie van Treviso kwam in Brussel de toekomst van Walter Baseggio bespreken. De Italianen zouden de middenvelder graag definitief kopen, maar de gevraagde 2,5 miljoen euro vinden ze te veel. Lees verder »

Huilende Proto minstens 6 maand out

Huilende Proto minstens 6 maand out

De operatie van Silvio Proto maandag is niet vlekkeloos verlopen, gisteren werd de doelman opnieuw geopereerd aan de knie. Volgens vader Proto waren de kruisbanden van zijn zoon volledig afgescheurd. Lees verder »

Onderhandelingen Aguirre lopen

Onderhandelingen Aguirre lopen

Anderlecht probeert nog steeds Wilmer Aguirre binnen te halen. Voorlopig vraagt Alianza Lima nog 1,3 miljoen euro terwijl Anderlecht maar 800 000 euro wil neertellen voor de pocketspits. Hij scoorde 5 maal in 11 wedstrijden. Lees verder »

 25-04-2006 

Salou kiest voor Club Brugge

Salou kiest voor Club Brugge

Ibrahim Salou zal niet naar Anderlecht komen aan het eind van het seizoen. De 26-jarige spits van Zulte Waregem tekende zopas een contract dat hem voor vier jaar bindt aan Club Brugge. Lees verder »

Junior komt terug naar Anderlecht

Junior komt terug naar Anderlecht

Volgens LDH heeft het bestuur van RSC Anderlecht bevestigd dat Junior volgend jaar terug de kleuren van rsca gaat verdedigen. Junior speelt momenteel op uitleenbasis bij Stoke City, maar komt dus terug naar Brussel deze zomer. Lees verder »

Anderlecht volgt Gabriel

Anderlecht volgt Gabriel

Werner Deraeve werd zondag opgemerkt in de tribunes van Real Madrid, volgens de Spaanse pers kwam hij Gabriel scouten. Gabriel speelde met Malaga tegen Real Madrid. Malaga zal meer dan waarschijnlijk degraderen in Spanje. Lees verder »

Gent-Anderlecht uitverkocht

Gent-Anderlecht uitverkocht

De match AA Gent-RSC Anderlecht, op zondag 30 april om 15u, is volledig uitverkocht. Supporters die nog geen ticket hebben, hoeven dus niet naar Gent af te zakken want alle loketten aan het stadion zullen gesloten blijven. Lees verder »

Proto geopereerd

Proto geopereerd

Proto ging maandag met succes onder het mes. De doelman liep vorige week een kruisbandletsel op en er wacht hem nu een revalidatie van 6 maanden. Proto gaat niet op vakantie om sneller te kunnen revalideren. Lees verder »

Geen klacht tegen Costa

Geen klacht tegen Costa

Jorge Costa deelde in de topper een vuistslag uit aan Christian Wilhelmsson, maar Anderlecht zal geen klacht indienen. "Wat haalt het uit? Iedereen heeft het gezien, dat is voldoende", zei Van Holsbeeck. Lees verder »

"Defour te duur voor ons"

Herman Van Holsbeeck beweert dat het Genkse talent Steven Defour te duur is voor Anderlecht. "5 miljoen geven we niet voor een speler. Frutos was al duur, drie miljoen meer betalen we niet", vertelde de manager. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Vanderhaeghe mag blijven"

Van Holsbeeck:

Herman Van Holsbeeck heeft tijdens een interview laten weten dat Yves Vanderhaeghe voor 200% zekerheid kan blijven. "Dat hij enkel een contract krijgt als we kampioen worden, moet met een korreltje zout genomen worden", zei hij. Lees verder »


 24-04-2006 

Meer blessurenieuws

Meer blessurenieuws

De spits Akin bleef vandaag uit voorzorg binnen tijdens de training. Hij heeft wat last van een knieverrekking. Ook de pechvogel Oleg Iachtchouk kon vandaag weer niet meetrainen. Lees verder »

Gent geeft 1800 kaarten aan Anderlecht

Gent geeft 1800 kaarten aan Anderlecht

Goed nieuws voor de mensen die Anderlecht naar de overwinning willen schreeuwen in Gent. AA Gent geeft 1800 kaarten aan de Anderlechtsupporters. Anderlecht kan mits puntenverlies van Standard kampioen spelen. Lees verder »

Frutos weer volledig fit

Frutos weer volledig fit

Nicolas Frutos speelde vrijdag 10 minuten mee en ondervond geen hinder van zijn blessure. Hij is volledig fit voor de komende weken. Proto gaat naar dokter Martens om zijn gescheurde kruisband te laten onderzoeken. Lees verder »

Zitka: "Ik blijf bij Anderlecht"

Zitka:

Vanavond was Daniël Zitka te gast in Studio Eén bij Frank Raes. De doelman kwam nog eens terug op zijn sterke prestatie tegen Standard en op de vraag of hij bij Anderlecht zal blijven was het antwoord duidelijk: "Ja!" Lees verder »

 23-04-2006 

De Boeck zag Westerlo - AA Gent

De Boeck zag Westerlo - AA Gent

De meeste spelers kregen dit weekend vrij, maar assistent-trainer De Boeck moest wel aan het werk vandaag. De Boeck ging AA Gent scouten in de wedstrijd op Westerlo. Anderlecht moet volgende week zondag naar het Ottenstadion. Lees verder »

Deschacht: "Blessure Boussoufa goede zaak"

Deschacht:

Nog twee wedstrijden winnen, en Anderlecht is landskampioen. Volgende week volgt een moeilijke uitwedstrijd tegen AA Gent, maar Olivier Deschacht klinkt hoopvol. "De blessure van Boussoufa is schitterend nieuws voor Anderlecht." Lees verder »

 22-04-2006 

Reacties na de topper

Reacties na de topper

Het spreekt vanzelf dat er euforie heerste in het Anderlechtkamp na de levensbelangrijke overwinning tegen Standard Luik. Vooral voor Pär Zetterberg was zijn allerlaatste topper wel heel speciaal. Lees verder »

Kompany: "Ik keer sterker terug"

Kompany:

Vincent Kompany, die nog steeds revalideert na zijn schouderblessure, zat gisteren in het publiek tijdens de topper tegen Standard. Over zijn terugkeer op het hoogste niveau klonk hij alvast hoopvol. Lees verder »

Kleine rellen na de wedstrijd

Kleine rellen na de wedstrijd

De supporters van Standard waren allerminst tevreden na het verlies tegen Anderlecht en uitten hun frustratie met een ijzeren staaf en Bengaals vuur. Ook enkele honderden Anderlecht-fans daagden de tegenpartij uit. Lees verder »

Dillon: "Interesse in Deschacht? Onzin"

Dillon:

Kevin Dillon, coach van het Engelse Reading, ontkent dat de Engelse promovendus geïnteresseerd is in Anderlechtverdediger Olivier Deschacht. "Er is niet van aan, met Nicky Shorey hebben we al de perfecte linksback", vertelde hij. Lees verder »


 21-04-2006 

Anderlecht wint met 2-0

Anderlecht wint met 2-0

Anderlecht heeft zonet de topper tegen Standard gewonnen met 2-0. De makers van de doelpunten waren Serhat en Zetterberg die op het einde van de wedstrijd een staande ovatie kreeg van het ganse stadion. Lees verder »

Christian Leiva is van Anderlecht

Christian Leiva is van Anderlecht

Anderlecht heeft de Argentijn Christian Leiva vastgelegd voor volgend seizoen. De middenvelder komt over van Banfield en tekende voor 3 jaar met optie op een 4e. De nieuwe aanwinst zal met het rugnummer 8 spelen. Lees verder »

Treviso wil optie Baseggio lichten

Treviso wil optie Baseggio lichten

Dinsdag reist technisch directeur Gardini van Treviso naar Anderlecht om de transfer af te ronden. Baseggio zelf heeft bij de winterstop aangegeven enkel bij Treviso te willen blijven als het zich handhaaft in de Serie A. Lees verder »

 20-04-2006 

Proto tot 6 maand out (UPDATE)

Proto tot 6 maand out (UPDATE)

Al eerder meldden we dat Proto voor de rest van het seizoen out is. Na onderzoek is gebleken dat een operatie noodzakelijk is en dat betekent een inactiviteit van 4 tot 6 maand. Lees verder »

Seizoen Proto voorbij

Seizoen Proto voorbij

Silvio Proto heeft wellicht een blessure aan de kruisbanden opgelopen. Hij zal dit seizoen zeker niet meer in actie komen en is mogelijk zelfs maanden out. Dit betekent dat Daniel Zitka de laatste 3 wedstrijden onder de lat komt. Lees verder »

Wilhelmsson gooit nog wat olie op het vuur

Wilhelmsson gooit nog wat olie op het vuur

"Hoelang Standard al hunkert naar de titel? Geen idee, maar ze zullen nog langer moeten wachten", daagt Chippen nog wat uit. De Zweed weet dat hij klappen zal krijgen van Léonard, maar hoopt op de goede leiding van Ver Eecke. Lees verder »

Baseggio: "Misschien blijf ik hier wel"

Baseggio:

Hoewel Walter Baseggio degradeert met Treviso, sluit hij niet uit dat hij volgend seizoen bij de Italiaanse club blijft. "Mijn ervaringen zijn hier positief. Ik ga zeker met Treviso praten op het eind van het seizoen", zegt hij. Lees verder »

 19-04-2006 

Proto waarschijnlijk out

Proto waarschijnlijk out

Opschudding in het Anderlecht-kamp gisteren op het eind van de training. Doelman Silvio Proto kwam immers slecht neer en voelde een stekende pijn in de knie. De Rode Duivel verliet meteen het oefenveld voor verzorging. Lees verder »

Frutos herstelt goed

Frutos herstelt goed

Nadat Nicolas Frutos gisteren voor het eerst met de bal trainde, was het vandaag afwachten hoe de knie van de spits zou reageren. Frutos herstelt zo goed dat hij vandaag zelfs een deel van de training met de groep afwerkte. Lees verder »

Pujol wil in Anderlecht blijven

Pujol wil in Anderlecht blijven

Grégory Pujol vertelde vandaag in LDH dat hij niet precies weet hoeveel transfergeld Nantes van hem wil. Maar hij was wel duidelijk over wat hij zelf wil: "Liefst wil ik in Anderlecht blijven," vertelde de Franse spits. Lees verder »

Ver Eecke heeft geen stress

Ver Eecke heeft geen stress

Vrijdag moet Johny Ver Eecke de spelers in bedwang proberen te houden, maar de scheidsrechter heeft geen stress. Volgend jaar is Ver Eecke 45 en is zijn carrière toch voorbij."Dus wat riskeer ik?" vraagt de scheidsrechter zich af. Lees verder »

Juhasz mag beginnen met aquatraining

Juhasz mag beginnen met aquatraining

De revalidatie van Roland Juhasz verloopt volgens plan. De Hongaar mag deze week nog beginnen met aquatraining. Juhasz liep enkele maanden terug een zware voetbreuk op, waardoor hij dit seizoen niet meer inzetbaar zal zijn. Lees verder »

Anderlecht test twee Congolezen

Anderlecht test twee Congolezen

Gisteren werden tijdens de reservenwedstrijd de Congolese aanvallende middenvelder Trésor Mputu getest en aanvaller Mbokani getest. Beide spelers komen uit voor het Congolese Mazembe. Lees verder »

Reserven winnen van Brussels

Reserven winnen van Brussels

De reserven wonnen gisteren op het veld van Brussels met 1-2. Lamah en Mbokani scoorden de goals voor Anderlecht, Goumotsios legde diep in blessuretijd de 1-2 eindstand vast. Lees verder »

Reading geïnteresseerd in Deschacht

Reading geïnteresseerd in Deschacht

De onderhandelingen over een mogelijk contractverlenging voor Olivier Deschacht zijn nog steeds niet rond, en dat trekt de aandacht van enkele geïnteresseerde clubs. Toch zei de verdediger dat hij het liefst bij Anderlecht blijft. Lees verder »

Ook psychologische tests voor Leiva

Ook psychologische tests voor Leiva

Gisteren onderging Christian Leiva medische testen en ook vandaag nog wordt hij medisch onderzocht. Opvallend is dat hij enkele psychologische testen moet afleggen. Ook bij de transfer van Frutos werden die testen gebruikt. Lees verder »

Martins Adailton aangeboden

Martins Adailton aangeboden

Uit Italië kreeg Anderlecht de Braziliaan Martins Adailton aangeboden. De 29-jarige spits scoorde dit seizoen al 14 keer in de Serie B voor zijn club Hellas Verona. Anderlecht lijkt echter niet happig om op het aanbod in te gaan. Lees verder »

Franse clubs azen op Pujol

Franse clubs azen op Pujol

Als Anderlecht Pujol wil behouden zal het toch haast mogen maken. Troyes zou al een bod hebben uitgebracht bij Nantes, de club waarvan hij eigendom is. Verder zouden ook Auxerre en Lorient zijn prestaties volgen. Lees verder »


 18-04-2006 

Hassan vervanger van Zetterberg?

Hassan vervanger van Zetterberg?

Volgens de Turkse media heeft de Egyptenaar Ahmed Hassan (Besiktas) een deal met Anderlecht. De speler heeft nog een aantal financiële eisen voor paars-wit maar zou over 2 weken toch tekenen. Er zou ook Engelse interesse zijn. Lees verder »

Groen licht voor Frutos

Groen licht voor Frutos

Zoals reeds vermeld moest Nicolas Frutos vandaag trainen met de bal om zijn blessure te evalueren. Die test viel alvast positief uit en mogelijk raakt Frutos klaar voor de wedstrijd tegen Standard Luik. Lees verder »

Zetterberg heeft geen schrik van Standard

Zetterberg heeft geen schrik van Standard

Pär Zetterberg speelt vrijdag de laatste topper in zijn carrière, maar de Zweed heeft geen schrik voor het agressieve spel van Standard. Ook de spelers van Anderlecht zullen hun voet zetten vrijdag, vertelde de middenvelder. Lees verder »

Interesse uit Italië voor Lovre

Interesse uit Italië voor Lovre

Goran Lovre is einde contract bij Anderlecht en kan deze zomer dus transfervrij vertrekken. Er zou interesse uit Italië zijn, maar om welk Italiaans team het precies gaat is momenteel niet bekend. Lees verder »

Ver Eecke fluit Anderlecht-Standard

Ver Eecke fluit Anderlecht-Standard

De scheidsrechtersbond heeft Johny Ver Eecke aangesteld als scheidsrechter voor de absolute topmatch vrijdag tegen Standard. Ver Eecke is in topvorm, hij floot eerder dit jaar ook Club-Anderlecht al en deed dat uitstekend. Lees verder »

Frutos onzeker, Iachtchouk out

Frutos onzeker, Iachtchouk out

Voor Nicolas Frutos is het vandaag D-day. Nadat hij gisteren individueel trainde zonder bal, zal hij dit vandaag met de bal doen. Dan wordt beslist of hij al dan niet inzetbaar is voor de topper tegen Standard van vrijdag. Lees verder »

D'Onofrio: "Anderlecht is favoriet"

D'Onofrio:

Vrijdag staat de topper tussen RSCA en Standard op het programma. Standard trainer D'Onofrio noemt paars-wit de favoriet: "Anderlecht heeft tien keer meer talent. Ze spelen bovendien thuis en zijn dus quasi onklopbaar." Lees verder »

Leiva tekent normaal vandaag

Leiva tekent normaal vandaag

De 28-jarige Argentijn Christian Leiva tekent normaal gezien vandaag voor RSC Anderlecht. De middenvelder landde gisteren op Zaventem samen met Banfield-voorzitter Carlos Portell. Lees verder »

 17-04-2006 

Aulas: "Kompany is geen 16 miljoen waard"

Aulas:

Jean-Michel Aulas, voorzitter van Olympique Lyon, ontkent nu ook van zijn kant de transfer van Vincent Kompany naar de Franse club. "We zijn zeker geïnteresseerd, maar we hebben nog niet gesproken met Anderlecht", beweert hij. Lees verder »

 16-04-2006 

Kapers op de kust voor Aguirre

Kapers op de kust voor Aguirre

Niet enkel Anderlecht toont verregaande interesse in de Peruaan Wilmer Aguirre, maar ook het Franse FC Metz en de Nederlandse club sc Heerenveen. Op dit ogenblik speelt de spits nog bij Alianza Lima. Lees verder »

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Het is vandaag exact 85 jaar geleden dat Anderlecht voor het eerst in eerste klasse verscheen! Ondertussen is paarswit uitgegroeid tot de meest succesvolle club van België en tot een Europese grootheid... Lees verder »

 15-04-2006 

Kolar: "De supporters waren fantastisch"

Kolar:

Martin Kolar, door Anderlecht uitgeleend aan Westerlo, kon bij zijn terugkeer in het Astridpark op applaus van het thuispubliek rekenen, de fans scandeerden zelfs zijn naam. "De supporters waren fantastisch," reageerde Kolar Lees verder »

 14-04-2006 

Harde verliescijfers voor Westerlo: 5-0

Harde verliescijfers voor Westerlo: 5-0

Anderlecht ging deze avond thuis vlot winnen van het zwakke Westerlo. Het werd zelfs een afstraffing met forfaitcijfers: 5-0. De Fransman Pujol, die de plaats inneemt van de geblesseerde Frutos, maakte 3 van de 5 doelpunten. Lees verder »

Interesse in Cordier

Interesse in Cordier

Michael Cordier, doelman bij La Louvière, kan rekenen op interesse van clubs uit het binnen- en buitenland. Zo zouden enkele Italiaanse clubs alsook FC Brussels en Anderlecht hem volgen. Hij heeft nog een contract tot 2007. Lees verder »

Vanderhaeghe: "Contract houdt me bezig"

Vanderhaeghe:

De titel is cruciaal voor Anderlecht om van een geslaagd seizoen te spreken, en niet in het minst voor Yves Vanderhaeghe. Hij kreeg immers het bericht dat zijn contract zal verlengd worden áls Anderlecht kampioen wordt. Lees verder »

Voorbeschouwing: RSC Anderlecht - Westerlo

Voorbeschouwing: RSC Anderlecht - Westerlo

Na puntenverlies tegen Lokeren en Charleroi moet Anderlecht dringend opnieuw het goeie spoor vinden, willen ze nog een kans maken op de titel. Tegen Westerlo lijkt het vanavond alleszins niet gemakkelijk te worden zonder Frutos. Lees verder »

Belangstelling voor Serhat

Belangstelling voor Serhat

Zoals al gemeld, blijft spits Serhat Akin op de vlakte over zijn toekomst bij Anderlecht. Volgens hem zou er interesse zijn van verschillende teams. Nu wordt duidelijk dat het gaat om Besiktas, Borussia Dortmund en Duisburg. Lees verder »

 13-04-2006 

Reserven gaan zwaar onderuit

Reserven gaan zwaar onderuit

De reserven van Anderlecht zijn in de pan gehakt door hun collega's van Westerlo. Het werd 5-0 in de kempen. Hopelijk presteert het eerste elftal morgen een pak beter om zo de titelkansen gaaf te houden. Lees verder »

Voorlopig geen operatie voor Frutos

Voorlopig geen operatie voor Frutos

Nicolas Frutos moet voorlopig niet geopereerd worden aan de knie. De spits moet nu veel rusten en verder revalideren via aquajogging, maar het gaat blijkbaar de goede kant uit, dinsdag volgt een nieuwe evaluatie van zijn knie. Lees verder »

Selectie Anderlecht - Westerlo

Selectie Anderlecht - Westerlo

Franky Vercauteren maakte vanavond zijn selectie bekend voor de wedstrijd tegen Westerlo. Vercauteren gaf 18 namen voor de match. Na de reservenmatch komt er nog één speler bij. Lamah, Alagui en Legear strijden om die plaats. Lees verder »

Anderlecht praat vandaag over Salou

Anderlecht praat vandaag over Salou

Vandaag zitten manager Herman Van Holsbeeck en de entourage van Ibrahim Salou, de spits van Zulte-Waregem, opnieuw rond de tafel. Anderlecht hoopt de transfer van Salou zo snel mogelijk af te ronden, liefst nog vandaag. Lees verder »

Leiva komt Anderlecht-Standard bekijken

Leiva komt Anderlecht-Standard bekijken

Volgende week komt Christian Leiva fysieke testen afleggen bij rsca. Als de testen goed zijn zal hij een contract tekenen voor 3 jaar. Terwijl Leiva toch in Brussel is zal hij de topmatch tussen Anderlecht en Standard bijwonen. Lees verder »

Frutos blijft erg onzeker voor de topper

Frutos blijft erg onzeker voor de topper

Volgende week vrijdag staat de absolute topper tussen Anderlecht en Standard op het programma. Nicolas Frutos blijft twijfelachtig voor de match, de revalidatie verloopt niet volgens plan. Mogelijk is een operatie noodzakelijk. Lees verder »

 12-04-2006 

België - Turkije in Genk

België - Turkije in Genk

De oefeninterland België - Turkije van 24 mei wordt gespeeld in het Fenixstadion in Genk. Het Boudewijnstadion werd door Binnenlandse zaken niet goed genoeg bevonden. Over de bekerfinale viel nog geen beslissing. Lees verder »

Mitu sleept bond voor rechter

Mitu sleept bond voor rechter

Marius Mitu, die ontslagen werd wegens betrokkenheid in het gokschandaal, dagvaart de Belgische Voetbalbond. Volgens zijn advocaat zijn er "onregelmatigheden" gebeurd. De zaak komt nu vrijdag voor. Lees verder »

Aguirre volgende versterking?

Aguirre volgende versterking?

Volgens Peruviaanse bronnen heeft spits Wilmer Aguirre een contract getekend bij RSC Anderlecht. Het is geen geheim dat paars-wit de spits volgde, maar de transfer werd nog niet officieel bevestigd. Lees verder »

Operatie voor Frutos?

Operatie voor Frutos?

Morgen gaat Nicolas Frutos bij dokter Huylebroeck om te beslissen of een operatie noodzakelijk is om zijn meniscusblessure sneller te laten genezen. Zonder operatie mist hij wellicht ook de wedstrijd tegen Standard. Lees verder »

Eigen TV kanaal voor RSCA

Eigen TV kanaal voor RSCA

De club gaat op 28 juli van start met een eigen televisiekanaal, RSCA-TV. Het kanaal zal te zien zijn met een Belgacom-abonnement voor tien euro per maand. Elke week komt er een aflevering van 26 minuten op antenne. Lees verder »

 11-04-2006 

Ziekenboeg overvol

Ziekenboeg overvol

Anderlecht wordt de laatste tijd getroffen door opvallend veel blessureleed. Niet alleen Nicolas Frutos werd vandaag behandeld, maar ook heel wat andere spelers kwamen niet aan trainen toe. Lees verder »

Kompany in Saint-Raphaël

Kompany in Saint-Raphaël

Vincent Kompany bevindt zich momenteel in het Franse Saint-Raphaël, waar hij op aanraden van dokter Walsch zes uur per dag doorbrengt in een revalidatiecentrum. Ook Robert Pires herstelde daar van zijn blessure. Lees verder »

Anderlecht zal praten met Salou

Anderlecht zal praten met Salou

Nadat Anderlecht al sprak met Zulte Waregem en de manager van Salou, zal de Brusselse club donderdag de toestemming vragen om met de speler zelf te praten. Club Brugge onderhandelde tot nu toe nog niet met de spits. Lees verder »

Frutos mist ook Westerlo

Frutos mist ook Westerlo

Frutos zal ook de match tegen Westerlo missen vanwege zijn blessure. Hij houdt het tot donderdag bij aquajogging. Vrijdag ondergaat hij een test om de evolutie van de blessure na te gaan. Lees verder »

RSCA naar zee - Wilhelmsson gehecht

RSCA naar zee - Wilhelmsson gehecht

Maandag trok de kern naar de kust om er te trainen. De geblesseerden Frutos, Mpenza, Iachtchouk, Kompany en Juhasz reisden niet mee. In de namiddag stond er nog een fietstocht op het programma, waarbij Wilhelmsson gekwetst raakte. Lees verder »

 10-04-2006 

Zetterberg: "Standard is favoriet"

Zetterberg:

Standard heeft afgelopen weekend de koppositie overgenomen van Anderlecht. "Zij staan nu eerste, dus zij zijn de favoriet. Maar wat wil dat dit seizoen zeggen, favoriet zijn? Volgens mij blijven de kansen 50-50", vindt Zetterberg. Lees verder »

Leiva komt voor medische testen

Leiva komt voor medische testen

Christian Leiva komt op 17 april naar Brussel voor medische tests. De middenvelder voelt zich nu al mauve: "Het is een droom die in vervulling gaat", zei hij. Hij zou 1 miljoen moeten kosten. Lees verder »

 09-04-2006 
 08-04-2006 

Standard neemt de leiding over

Standard neemt de leiding over

Anderlecht heeft deze avond de leiding in de Jupiler League moeten afstaan aan Standard. De Rouches gingen na een zwakke partij winnen met 0-2 bij Westerlo waardoor Anderlecht nu 1 punt achterstand heeft op de Luikenaars. Lees verder »

 07-04-2006 

Kleine rellen na de wedstrijd

Kleine rellen na de wedstrijd

In Charleroi raakten de gemoederen blijkbaar lichtjes verhit na de wedstrijd. Er braken enkele kleine rellen uit tussen de supporters waardoor de politie moest ingrijpen. Lees verder »

Serhat: "Al verschillende aanbiedingen"

Serhat:

Het is onduidelijk of Serhat Akin volgend seizoen de paarswitte kleuren nog zal verdedigen. Als Anderlecht de titel binnenhaalt, is dat alvast een pluspunt voor de spits. "Ik wil elk jaar de Champions League spelen", beweert hij. Lees verder »

Nieuws rond de lopende contractbesprekingen

Nieuws rond de lopende contractbesprekingen

Keeperstrainer Jacky Munaron bereikte een principieel akkoord met de club voor een contractverlenging van 1 jaar met een optie voor nog een bijkomend seizoen. In de zaak rond Zulte spits Salou valt volgende week de beslissing. Lees verder »

Voorbeschouwing: Charleroi-Anderlecht

Voorbeschouwing: Charleroi-Anderlecht

Vanavond staat paars-wit voor de moeilijke opdracht om de leiderspositie te verdedigen in Charleroi. Anderlecht heeft een spitsenprobleem wegens de blessures van Frutos, Iachtchouk en Mpenza. Wilhelmsson is geschorst. Lees verder »

Junior langer bij Stoke?

Junior langer bij Stoke?

Junior, die dit seizoen door Anderlecht wordt uitgeleend aan de Engelse tweedeklasser Stoke City, blijft misschien nog een extra seizoen bij Stoke. Trainer Johan Boskamp zou hem graag in Engeland houden. Lees verder »

Binnenlandse Zaken fluit Charleroi terug

Binnenlandse Zaken fluit Charleroi terug

Charleroi had enorm veel aanvragen ontvangen van Standard-fans om de match bij te wonen. De club voorzag zelfs een vak, maar dat mag uiteindelijk niet. Uit veiligheidsoverwegingen mag er geen 3e supportersgroep worden toegelaten. Lees verder »

Kompany (nog) niet naar Lyon

Kompany (nog) niet naar Lyon

Het bestuur van Anderlecht benadrukt dat het bericht van HLN als zou Vincent Kompany al voor Olympique Lyon getekend hebben, volledig uit de lucht gegrepen is. Er is wel interesse van heel wat topclubs, maar nog geen overeenkomst. Lees verder »

 06-04-2006 

Pujol: "Klaar voor de wedstrijd"

Pujol:

De kans is groot dat Grégory Pujol morgen aan de aftrap verschijnt tegen Charleroi, en de Fransman is er naar eigen zeggen klaar voor. "Ik ben extra gemotiveerd om Anderlecht aan de titel te helpen", aldus de spits. Lees verder »

Licentie is binnen

Licentie is binnen

De Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond heeft Anderlecht alvast een licentie toegekend voor het volgende seizoen. Ook de Europese licentie leverde geen problemen op. Lees verder »

Warm ontvangst op Mambourg

Warm ontvangst op Mambourg

Het ziet er naar uit dat Anderlecht zich morgen aan een warm ontvangst zal mogen verwachten op Mambourg, het stadion van Charleroi. Het bestuur van Charleroi maakte bekend dat Standard-fans 260 tickets ter beschikking krijgen. Lees verder »

Leiva tekent in de komende dagen

Leiva tekent in de komende dagen

De Chileen Christian Leiva heeft nog geen contract getekend bij Anderlecht, maar lang zal dat wellicht niet meer duren. De speler is 28 en verdedigende middenvelder bij de Argentijnse eersteklasser Banfield. Lees verder »

Anderlecht verkent Brazilië

Anderlecht verkent Brazilië

Herman Van Holsbeeck wil zijn actieterrein uitbreiden naar Brazilië, waar hij op dezelfde manier aan de slag wil gaan als in Argentinië. Ondertussen zou er ook een spits uit Peru in beeld zijn, namelijk Wilmer Aguirre. Lees verder »

Mpenza of Pujol?

Mpenza of Pujol?

Het blijft intussen onduidelijk of Mbo Mpenza fit zal geraken voor de wedstrijd van morgen. Lukt dat niet, dan speelt Pujol. Ook Frutos en Iachtchouk zijn out. Lovre en Zewlakow zijn twijfelachtig. Traore keerde terug naar België. Lees verder »

 05-04-2006 

Mpenza out?

Mpenza out?

Mbo Mpenza heeft ook dinsdag niet kunnen trainen. De Anderlecht-aanvaller heeft een letsel aan zijn adductoren en werd verzorgd. Het is lang niet zeker dat Mpenza de match van vrijdag haalt. Oleg Iachtchouk mist de match al zeker. Lees verder »

 04-04-2006 

Van Holsbeeck: "Geen commentaar meer"

Van Holsbeeck:

Manager Van Holsbeeck is terug van Argentinië, en was niet opgezet met het bericht van VTM als zou Leiva al voor Anderlecht zou getekend hebben. "Dat is uit de lucht gegrepen. Voor het eind van het seizoen wordt niets getekend." Lees verder »

De Witte woest op Anderlecht

De Witte woest op Anderlecht

Ivan De Witte is nog steeds woest nadat Roger Vanden Stock zijn liefde voor Mbark Boussoufa verklaarde. De voorzitter van Gent zegt dan ook alles in het werk te stellen om een transfer naar Anderlecht tegen te houden. Lees verder »

Hertha Berlijn volgt Frutos

Hertha Berlijn volgt Frutos

De prestaties van Nicolas Frutos blijven ook in het buitenland niet onopgemerkt. Vrijdagavond zat Hertha-manager Dieter Hoeness zelfs in de tribune om de Argentijn te bekijken maar door de blessure kreeg hij niet veel te zien. Lees verder »

 03-04-2006 

Frutos mist Charleroi

Frutos mist Charleroi

Nicolas Frutos onderging vandaag een scan om zijn blessure te onderzoeken. Die wees uit dat de spits een kneuzing aan de linkerknie heeft opgelopen. Ook de meniscus is licht geraakt. Lees verder »

Lucius binnenkort bij Anderlecht?

Lucius binnenkort bij Anderlecht?

Verschillende Nederlandse bronnen bevestigen dat Anderlecht interesse zou hebben in de Nederlander Theo Lucius, die bij PSV meer op de bank zit dan hem lief is, en dus wil vertrekken in de zomer. Lees verder »

Ook Lee Young op verlanglijstje

Ook Lee Young op verlanglijstje

Anderlecht is op zoek naar versterking en volgens de Turkse pers staat ook Lee Eul-Young op het verlanglijstje. Young is een 30-jarige Zuid-Koreaanse linksachter die uitkomt voor Trabzonspor. Lees verder »

 02-04-2006 

Jfccse wint de quiz !

Jfccse wint de quiz !

Het Purple Dynamite Quizseizoen zit erop. Dit jaar won de ijzersterke jfccse. Hij legde over de 10 rondes een foutloos parcours af en wint dus de hoofdprijs. Na een loting kwam Peetje als 2de uit de bus. Lees verder »

Leiva nog niet van Anderlecht

Leiva nog niet van Anderlecht

Volgens VTM en een aantal kranten heeft RSCA Cristian Leiva aangetrokken, maar manager Herman Van Holsbeeck ontkent dit bericht met klem. "Dat is veel te voorbarig", zegt hij. "Er staat zondag ook geen gesprek met Leiva gepland." Lees verder »

 01-04-2006 

Southampton scout Tihinen

Southampton scout Tihinen

Voor Hannu Tihinen is er interesse vanuit Engeland. Scouts van Southampton zaten vrijdagavond in de tribunes van Anderlecht. Tihinen speelde eerder al in Engeland (West Ham) en wil naar het zuiden. Lees verder »