Anderlecht last wellicht oefenduels in op 20 en 27 januari

13-1-2020 18:30:13 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Bij Anderlecht komen een resem spelers terug uit blessure, die nood hebben aan speelminuten. Door de nieuwe regelgeving in de U21-competitie is het geen sinecure meer om oudere spelers wekelijks speelminuten ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Anderlecht beboet voor vuurpijlen op Standard (14-01-2020)
De Geschillencommissie heeft Anderlecht een boete gegeven van 4.000 euro voor het gebruik van pyrotechnisch materiaal van zijn supporters tijdens Standard - Anderlecht van 15 december. Ook Standard kreeg een boete voor dezelfde feiten. Zij moeten 5.000 euro ophoesten.
>> Lees verder

'Sheffield plant bod op Cobbaut' (14-01-2020)
De Engelse krant The Sun meldt dat Sheffield United van plan is om een bod uit te brengen op Elias Cobbaut. Volgens de tabloid zou Sheffield-manager Chris Wilder 7 miljoen pond willen bieden voor Cobbaut. Omgerekend is dat 8,19 miljoen euro.
>> Lees verder

"Misschien kan mijn visie over succesvol wielerteam helpen" (14-01-2020)
Opmerkelijk: Patrick Lefevere heeft nog niet officieel vernomen dat hij zal toetreden tot de raad van bestuur van Anderlecht. "Vorige week kreeg ik telefoon van Wouter Vandenhaute of dat mij zou interesseren. Ook Marc Coucke hoorde ik. Maar officieel weet ik nog niets", zegt hij aan Het Nieuwsblad.
>> Lees verder

"Ideeën Vandenhaute lopen erg gelijk met die van Kompany" (14-01-2020)
Welke impact kan Wouter Vandenhaute hebben op het sportieve beleid van Anderlecht? Sporza-journalist Peter Vandenbempt verwacht dat Vandenhaute en Kompany goed zullen opschieten.
>> Lees verder

Van Biesbroeck zal Van Eetvelt inwerken (14-01-2020)
Na bijna vijf jaar wordt Jo Van Biesbroeck als CEO bij Anderlecht opgevolgd door Karel Van Eetvelt. De 63-jarige bestuurder zal nog enkele maanden aan boord blijven "om de overgang vlot te laten verlopen", zo meldt Anderlecht.
>> Lees verder

Van Eetvelt: "Evolueren in functie van 2030" (14-01-2020)
Op 1 april start Karel Van Eetvelt als CEO van Anderlecht. "Ik heb ervaring in het voetbal, maar kan wel organisaties veranderen", zo vertelt hij bij Sporza. "Mijn idee is dat Anderlecht nood heeft aan leiderschap, stabiliteit en visie."
>> Lees verder

Coucke: "Nieuwe stap in dezelfde, goede richting" (14-01-2020)
Bij Sporza bevestigt Marc Coucke de wijzigingen aan de Anderlecht-top die zopas bekend raakten. "Met de nieuwe CEO, de twee onafhankelijke bestuurders en de strategisch consulent wordt deze structuur compleet", zo vertelt hij.
>> Lees verder

Van Eetvelt en Vandenhaute in, Van Biesbroeck out (14-01-2020)
Opnieuw een grote revolutie binnen het Anderlecht-bestuur. Anderlecht haalt Karel Van Eetvelt, Wouter Vandenhaute, Patrick Lefevere en Brussels burgemeester Philippe Close aan boord. Jo Van Biesbroeck moet plaatsruimen.
>> Lees verder

RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon (14-01-2020)
Net zoals de voorbije edities bezoekt ook dit jaar RSC Anderlecht het Autosalon in Brussels Expo. Morgen vanaf 14 uur is de hele A-ploeg te gast op de stand van Audi. Je kan er handtekeningen en foto's verzamelen met de spelers en/of de sportieve staff. 
>> Lees verder

Abazaj wekt interesse van Belgische clubs (14-01-2020)
De uitleenbeurt van Kristal Abazaj aan Kukësi is een succes. Na vijftien wedstrijden staat zijn teller op vier doelpunten en zes assists. Volgens de Albanese website Newsport heeft hij zo interesse gewekt van andere Belgische clubs.
>> Lees verder

Roofe moet het nog even rustig aan doen (14-01-2020)
Kemar Roofe traint nog niet voluit, hij moet het nog even rustig aan doen na zijn kuitblessure. Vandaag ondergaat de spits nog verdere onderzoeken maar normaal raakt hij wel fit voor de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge. Veel alternatieven zijn er immers niet. 
>> Lees verder

Visser fluit competitie weer op gang voor RSC Anderlecht (14-01-2020)
Zondag om 18 uur gaat de competitie weer van start voor RSC Anderlecht, het ontvangt in het Lotto Park Club Brugge. Lawrence Visser is de scheidsrechter van dienst. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Thibaud Nijssen en Jo De Weirdt. Lothar D'Hondt sluit het rijtje als vierde official. 
>> Lees verder

Thelin: "Ik kreeg geen eerlijke kans" (13-01-2020)
In de Zweedse pers heeft Isaac Kiese Thelin gesproken over zijn terugkeer naar Malmö. Ook over zijn vertrek bij Anderlecht vertelde hij. "Het is moeilijk als je maar één of twee matchen mag spelen. Ik heb geen eerlijke kans gekregen bij Anderlecht."
>> Lees verder

"Comeback kan, maar niet zeker" (13-01-2020)
Anthony Vanden Borre speelde 43 minuten mee tegen Livingston, hij staat scherp qua gewicht. Maar op fysiek vlak mist hij die scherpte nog, alsook ritme. Frank Vercauteren is voorzichtig met de rechtsback en wil vooral niets forceren: "Een comeback kan, maar er is geen zekerheid."
>> Lees verder

Oefenduel tegen eigen U21 en OHL (13-01-2020)
RSC Anderlecht wil nog een paar extra oefenwedstrijden inlassen. Zo zou het alvast willen oefenen tegen de eigen U21. Momenteel lopen er ook gesprekken met Oud-Heverlee Leuven om een oefenwedstrijd in te plannen. De duels zijn voorzien voor 20 en 27 januari.
>> Lees verder

"Het belangrijkste was dat ik speler kon blijven" (13-01-2020)
Vincent Kompany vloog na de winterstage niet naar huis maar richting Engeland. Hij is er door de FWA, de federatie van voetbalmedia, opgenomen in de Hall of Fame. Hij kreeg er de vraag of hij het in de toekomst zag zitten om Mancester City te coachen: "Daarvoor is Anderlecht te interessant en mooi als uitdaging".
>> Lees verder

Kompany vandaag in Hall of Fame (12-01-2020)
Vincent Kompany wordt vandaag opnieuw gehuldigd in Engeland. De FWA, de federatie van voetbalmedia, neemt Kompany op in zijn Hall of Fame. Het icoon van Anderlecht en Manchester City krijgt deze eer voor zijn bijdrage aan het Engels voetbal, op en naast het veld.
>> Lees verder

Anderlecht: "Blessure Roofe niet erg" (12-01-2020)
Goed nieuws: de blessure die Kemar Roofe gisteren deed afhaken in de oefenwedstrijd tegen Livingston blijkt niet ernstig. Dat laat Anderlecht weten. "Kemar voelde iets lichts in de kuit en uit voorzorg ging hij naar de kant. Niets ernstig dus", klinkt het in het wedstrijdverslag op rsca.be.
>> Lees verder

Vercauteren: "Murillo is klaar voor grote werk" (11-01-2020)
Amir Murillo maakte vandaag zijn eerste wedstrijdminuten voor Anderlecht. Coach Frank Vercauteren is erg tevreden over de Panamese rechtsback. "Hij staat al ver in zijn ontwikkeling en paste zich snel aan. Hij is klaar om wedstrijden te spelen."
>> Lees verder

"Eerstdaags beslissen we over Sowah en Musona" (11-01-2020)
Met Knowledge Musona en Emmanuel Adjei Sowah aan de aftrap won Eupen vanmiddag een oefenwedstrijd tegen PSV met 2-1. Musona, die 65 minuten speelde, gaf na 24 minuten de assist voor het openingsdoelpunt. Sowah speelde de hele wedstrijd.
>> Lees verder

Trebel toch nog niet uitgerangeerd bij Anderlecht? (11-01-2020)
Rekent Frank Vercauteren toch nog op Adrien Trebel. Zijn vertrek naar Al Shabab deze winter leek een zekerheid, maar de mercato is tien dagen ver en Trebel zit nog steeds bij Anderlecht. Vercauteren gaf hij zelfs een uur speelgelegenheid tegen Livingston.
>> Lees verder

Bemoedigend wederoptreden Bakkali (11-01-2020)
Zakaria Bakkali maakte tegen Livingston zijn eerste wedstrjidminuten sinds 7 april. In de oefenwedstrijd speelde hij 45 minuten mee en de aanwezige journalisten zagen dat hij een goede indruk naliet.
>> Lees verder

Adzic bezorgt Anderlecht draw tegen Livingston (11-01-2020)
In zijn tweede oefenwedstrijd van de dag speelde Anderlecht 1-1 gelijk tegen Livingston, de nummer vijf uit Schotland. Iets voorbij half wedstrijd kwam Anderlecht op achterstand na een foutje van Marco Kana. Luka Adzic scoorde vier minuten later de gelijkmaker.
>> Lees verder

Roofe valt geblesseerd uit in oefenwedstrijd (11-01-2020)
Grote zorgen voor Frank Vercauteren. Halfweg de oefenwedstrijd tegen Livingston moest hij Kemar Roofe geblesseerd vervangen. De Engelsman kon niet meer verder door een probleem aan de kuit.
>> Lees verder

Opstelling Anderlecht - Livingston (11-01-2020)
Over een tiental minuten begint de oefenwedstrijd tussen Anderlecht en Livingston. Anthony Vanden Borre start aan de partij als rechtsback. Verder de verwachte namen, namelijk jongens die vanochtend niet speelden.
>> Lees verder

Kompany vervangen met "beetje pijn" (11-01-2020)
Kort voor het einde van de oefenwedstrjid tegen Lugano werd Vincent Kompany vervangen. "Niets ernstigs", vertelde coach Frank Vercauteren na afloop. "Hij had wat pijn, een soort van kramp. We hebben geen enkel risio genomen."
>> Lees verder

Vercauteren: "Zoveel mogelijk jongens 90 minuten geven" (11-01-2020)
Om 18 uur speelt Anderlecht zijn tweede oefenwedstrijd van de dag. Zakaria Bakkali en Anthony Vanden Borre zullen speelminuten krijgen. Dat vertelde coach Frank Vercauteren na de partij tegen Lugano. Samir Nasri is de enige geblesseerde.
>> Lees verder

Anderlecht vrouwen winnen de BeNe cup (11-01-2020)
De vrouwenploeg van Anderlecht heeft de 4de editie van de BeNe cup gewonnen. Anderlecht won met 2-3 van Fc Twente.
 
>> Lees verder

Anderlecht in gesprek met Saint-Etienne (11-01-2020)
Anderlecht denkt aan Lois Diony om Thelin te vervangen. Diony is momenteel actief bij Saint-Etienne in Frankrijk.
>> Lees verder

Anderlecht wint eerste wedstrijd van vandaag (11-01-2020)
Anderlecht nam het om 11u op tegen het Zwitserse Lugano. De wedstrijd eindigde op een 2-1 overwinning voor Anderlecht.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.