Robin Van Persie: "Kompany was er zeker van dat ik hem kon helpen bij Anderlecht"

25-1-2020 9:42:25 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Dat men bij Anderlecht al lang op zoek naar een extra spits, is geen geheim. In september, na het sluiten van de transfermarkt, polste Vincent Kompany niemand minder dan Robin Van Persie. De Nederlander ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Verjaardag Marc Coucke (27-01-2020)
Vandaag verjaart Marc Coucke! Wij wensen hem van harte een gelukkige 55e verjaardag!
>> Lees verder

Anderlecht kent tegenstander voor bekerfinale (26-01-2020)
De damesploeg van Anderlecht won gisteren al overtuigend met 0-3 van Genk in de halve finale van de beker. Vandaag werd de tweede halve finale gespeeld tussen KAA Gent en Standard de Liège.
>> Lees verder

Anderlecht zegeviert via Vlap in toegevoegde tijd (26-01-2020)
Een zwak Anderlecht heeft op de valreep met 1-2 gewonnen op het veld van Cercle Brugge. Pas diep in de tweede helft kon Paarswit op gelijke hoogte komen. De ingevallen Vlap schonk Anderlecht alsnog de onverhoopte zege in de toegevoegde tijd. Anderlecht blijft hierdoor in de running voor play-off 1, maar deze prestatie zal de laatste wake-upcall zijn die Paarswit zich kan veroorloven.
>> Lees verder

Opstelling: Vercauteren kiest dezelfde elf (26-01-2020)
Frank Vercauteren start over een klein uur tegen Cercle Brugge met dezelfde elf spelers als vorige week. De coach rekent dus opnieuw op Antoine Colassin om de aanval te dragen. Zakaria Bakkali zit voor het eerst dit seizoen op de bank.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Cercle Brugge - Anderlecht (26-01-2020)
Na vijf matchen tegen ploegen uit de top zes begint Anderlecht nu aan zijn eindsprint richting Play-Off 1. De nederlaag van Genk gisteren opent perspectieven voor paars-wit: bij winst straks tegen Cercle Brugge nadert het tot op vier punten. Maar nu is het echt menens: enkel winnen is goed genoeg.
>> Lees verder

Verjaardag Zakaria Bakkali (26-01-2020)
Vandaag verjaart Zakaria Bakkali! Wij wensen hem van harte een gelukkige 24e verjaardag!
>> Lees verder

Anderlecht-icoon Robbie Rensenbrink overleden (25-01-2020)
De Nederlander Robbie Rensenbrink is gisterenavond op 72-jarige leeftijd overleden. De oud-voetballer verloor zijn jarenlange strijd tegen de spierziekte PSMA. Rensenbrink was in de jaren '70 een vedette bij Anderlecht en Oranje. Hij wordt beschouwd als de beste buitenlander die ooit op onze voetbalvelden speelde.
>> Lees verder

Selectie: Bakkali voor het eerst erbij (25-01-2020)
Zakaria Bakkali zit voor het eerst dit seizoen in de wedstrijdkern. Frank Vercauteren acht de flankspeler na bijna negen maanden blessureleed klaar voor de dienst. Bij de 21 namen geen Thomas Didillon. Rik Vercauteren vervangt hem.
>> Lees verder

De Caigny schiet Anderlecht naar bekerfinale (25-01-2020)
De vrouwenploeg van Anderlecht moest vandaag aan de bak tegen de vrouwen uit Genk voor de halve finale van de beker van België. Anderlecht won de wedstrijd overtuigend van de Limburgers met 0-3. 
>> Lees verder

Oproep: steun Cercle-doelman in strijd tegen leukemie (25-01-2020)
Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme kreeg donderdag het nieuws dat hij voor de tweede keer hervallen is in leukemie. De supporters van Cercle Brugge plannen morgen tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht een steunactie voor Van Damme. Anderlecht-Online wil alle aanwezige Anderlecht-fans oproepen om mee te doen.
>> Lees verder

Anderlecht riskeert twee veroordelingen voor wangedrag supporters (24-01-2020)
Na de wedstrijd van vorige zondag tegen Club Brugge moet Anderlecht zich zowel voor de Geschillencommissie als voor de Geschillencommissie Hoger Beroep verantwoorden voor wangedrag van de supporters. De voetzoeker richting Simon Mignolet en beledigende spreekkoren zijn de oorzaak.
>> Lees verder

Van Persie: "Kompany vroeg me voor Anderlecht" (24-01-2020)
Als het van Vincent Kompany had afgehangen, speelde één van de grootste vedetten van het Nederlandse voetbal van deze eeuw nu bij Anderlecht. Robin van Persie vertelt dat Kompany hem in september belde om naar Anderlecht te komen.
>> Lees verder

"Vanden Borre zet goede stappen vooruit" (24-01-2020)
Anthony Vanden Borre blijft progressie boeken. Dat vertelde Frank Vercauteren vanmiddag op zijn persbabbel. Zondag moeten we de ex-Rode Duivel wel nog niet verwachten. Eerst moet hij wedstrijdritme opdoen in oefenwedstrijden, aldus de coach.
>> Lees verder

Vercauteren optimistisch over Verschaeren, pessimistisch over Dimata (24-01-2020)
Anderlecht kan zondag niet rekenen op Kemar Roofe. De spits trainde ook vandaag niet en komt niet in aanmerking voor de partij tegen Cercle Brugge. Dat vertelde Frank Vercauteren vanmiddag op zijn persconferentie. De coach sprak ook over Landry Dimata, Yari Verschaeren en Pieter Gerkens.
>> Lees verder

Nieuwe blessure voor Nasri (24-01-2020)
Samir Nasri ligt opnieuw in de lappenmand. Na bijna drie maanden revalidatie leek hij klaar voor zijn wederoptreden, maar vorige week liep hij opnieuw een spierscheur op. Dat vertelde Frank Vercauteren vanmiddag op zijn persconferentie. 
>> Lees verder

Vercauteren: "Didillon komt niet in aanmerking voor selectie" (24-01-2020)
Thomas Didillon lijkt het verkorven te hebben bij Frank Vercauteren. De coach rekent niet op de doelman voor de wedstrijd van zondag tegen Cercle Brugge. "Thomas traint nu al twee dagen niet mee met de groep. Voor mij komt hij niet in aanmerking voor een selectie", vertelde Vercauteren vanmiddag.
>> Lees verder

Kompany: "We zullen zien wie laatst lacht" (24-01-2020)
Vincent Kompany beantwoordde gisteren via Facebook vragen van supporters. De inspirator van het nieuwe Anderlecht kijkt nog steeds vol vertrouwen naar de toekomst. Extra versterking deze winter noemt hij geen prioriteit. Lees hieronder de integrale uitleg van Kompany.
>> Lees verder

Emmen: "Vertrouwen dat we met Adzic een goeie hebben gehaald" (24-01-2020)
Luka Adzic traint sinds gisteren mee bij FC Emmen, zijn nieuwe huurclub. Spelen is nog niet voor meteen, pas over twee of drie weken is zijn werkvergunning in orde. Maar dat weerhield Emmen niet om hem te huren. "We maakten de afweging met de kwaliteiten die hij bezit en die zijn onmiskenbaar", zegt bestuursvoorzitter Ronald Lubbers.
>> Lees verder

Bakkali hervat, Vanden Borre afwezig (24-01-2020)
Zakaria Bakkali trainde gisteren opnieuw met de groep. De voorbije dagen had de flankaanvaller wat last van overbelasting na zijn terugkeer. Anthony Vanden Borre trainde gisteren niet mee. De reden is onbekend, maar een blessure zou het niet zijn.
>> Lees verder

Nog steeds geen Roofe op training (24-01-2020)
Kemar Roofe heeft de groepstraining nog steeds niet hervat. De kans dat hij zondag speelt tegen Cercle Brugge, is dan ook klein. De goede prestatie van Antoine Colassin tegen Club Brugge indachtig zal Frank Vercauteren nog minder risico's willen nemen.
>> Lees verder

Bestuurslid provoceerde Coucke met uitnodiging Bayat (24-01-2020)
Mogi Bayat was zondag in het Lotto Park op uitnodiging van Johan Beerlandt, lid van de raad van bestuur. Beerlandt moest twee jaar geleden de duimen voor Marc Coucke en dat is nog niet verteerd. Hij voert de interne oppossitie tegen Coucke aan. Dat vertelt Sporza-journalist Peter Vandenbempt.
>> Lees verder

Zulj: "Vertrek zat in mijn hoofd" (24-01-2020)
Peter Zulj is back in business. Met de Oostenrijker in plaats van Edo Kayembe op het middenveld, draait Anderlecht nu al drie matchen een stuk beter. Zulj reageert blij, want de bank, die was hij beu. "Als ik de laatste twee wedstrijden van 2019 niet had mogen spelen, dan stond ik nu op vertrekken", geeft hij toe.
>> Lees verder

Didillon ontgoocheld om gemiste transfer (24-01-2020)
Thomas Didillon reageert erg ontgoocheld dat zijn transfer naar Racing Genk niet doorgaat. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De doelman had woensdag zijn spullen gepakt in Neerpede in de veronderstelling dat alles rond zou raken. Niet dus. Gisteren was hij op de club, maar hij trainde niet mee.
>> Lees verder

Sanneh op weg naar Oostende (24-01-2020)
Er lijkt een oplossing in de maak voor Bubacarr Sanneh. Het Laatste Nieuws weet dat KV Oostende de verdediger wil huren tot juni en dat een deal dichtbij is. Sanneh trok in augustus op uitleenbasis naa Göztepe, maar dat werd geen succes.
>> Lees verder

Verjaardag Hotman El Kababri (24-01-2020)
Vandaag verjaart Hotman El Kababri! Wij wensen hem van harte een gelukkige 20e verjaardag!
>> Lees verder

Sambi Lokonga: "Ooit wil ik met mijn twee broers in een ploeg staan" (23-01-2020)
Grote broer Paul-José Mpoku volgde van héél dichtbij de onderhandelingen over de contractverlenging van Albert Sambi Lokonga bij RSC Anderlecht. Ondertussen vertrok Mpoku naar het Midden-Oosten maar de band tussen de twee broers is er niet minder op geworden. Sambi Lokonga geeft je een kijk in zijn nauwe vrienschapsbanden. 
>> Lees verder

Afwachten of Roofe fit geraakt (23-01-2020)
Kemar Roofe moest afgelopen weekend de wedstrijd tegen Club Brugge aan zich voorbij laten gaan door een kuitblessure. Het is afwachten of Roofe fit geraakt voor de wedstrijd van zondag tegen Cercle Brugge. Ook Adrien Trebel is out door een operatie aan de knie. 
>> Lees verder

Kompany beantwoordt vragen fans (23-01-2020)
Deze namiddag beantwoordt Vincent Kompany om 16.30 uur vragen van de fans op Facebook. Hij doet dit via een livestream op de officiële clubpagina. Wilt u nog een vraag insturen? Doe dit via een reactie op het bericht op www.facebook.com/rsca.be of www.instagram.com/rscanderlecht.
>> Lees verder

Fransman Carole optie als linksback (23-01-2020)
Volgens Het Nieuwsblad denkt Anderlecht aan Lionel Carole als nieuwe linksback. De 28-jarige Fransman speelde dit seizoen 23 wedstrijden voor Straatsburg, maar is er geen onbetwiste titularis. Anderlecht wil de verdediger huren, aldus de krant.
>> Lees verder

Didillon (nog) niet naar Genk (23-01-2020)
De transfer van Thomas Didillon naar Racing Genk dreigt uit te draaien op een echte soap. Gisteren leek de doelman dicht bij een overgang, dat bevestigde ook RSC Anderlecht. Maar landskampioen Genk sprak dat bericht onmiddellijk tegen en sprak van een andere, goedkopere kandidaat.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.