Archieven

 31-01-2015 

Selectie: Anderlecht - Zulte Waregem

Selectie: Anderlecht - Zulte Waregem

Besnik Hasi heeft de selectie bekend gemaakt voor het duel van morgen tegen Zulte Waregem. Bram Nuytinck is er na zijn teenblessure voor het eerst weer bij. Ook Nathan Kabasele, die last had van de lies, is erbij. Lees verder »

U21: Anderlecht - Lierse

U21: Anderlecht - Lierse

Maandag, 2 februari, spelen de paarse beloften tegen SK Lierse in het Van Roy Stadion te Denderleeeuw, de wedstrijd begint om 19.30u Een selectie volgt later nog. Lees verder »

Samenvatting geblesseerden

Samenvatting geblesseerden

Anthony Vanden Borre is out met de griep. Nathan Kabasele sukkelt met een liesblessure en Andy Kawaya blijft zeker nog drie weken aan de kant met een enkelblessure. Dennis Praet is begonnen aan zijn revalidatie na zijn rugblessure Lees verder »

Hasi: "Het is daar een beetje olé olé"

Hasi:

Zondag bekampen Ibrahima Conte en Frank Acheampong elkaar in de kwartfinales van de Afrika Cup. Het goede nieuws is dat dus één van de twee weldra terug naar Neerpede keert. Besnik Hasi had al verwacht dat Guinea zou doorgaan. Lees verder »

Transfer Sylla bijna rond

Transfer Sylla bijna rond

Terwijl alle transfers van mogelijke verdedigers afspringen zit die van Idrissa Sylla in zijn eindfase. Mogi Bayat vloog gisteren naar Equatoriaal-Guinea om de spits een contract van 3,5 jaar te laten tekenen. Lees verder »

Geen extra verdediger bij

Geen extra verdediger bij

Anderlecht ziet wellicht af van een extra verdediger. Na het afhaken van Diego Reyes informeerde Anderlecht naar Rolando Jorge Pires de Fonseca, de speler zelf liet weten dat hij een overstap naar Anderlecht niet ziet zitten. Lees verder »

 30-01-2015 

Mitrovic moet leper worden

Mitrovic moet leper worden

Besnik Hasi is meer dan tevreden dat hij zondag terug op Aleksandar Mitrovic kan rekenen. "Vooraan kan ik nog iemand gebruiken. Op Standard zag je dat we vooraan te licht waren", aldus Hasi. Lees verder »

"De nieuwe Raymond Goethals"

Roger Vanden Stock is in de wolken met het geleverde werk van Besnik Hasi. Hij vergeleek hem zelfs met voetbalicoon Raymond Goethals. Besnik Hasi kan erom lachen en blijft zijn eigen nuchtere zelf. Lees verder »

Ook Anderlecht moet zich verantwoorden

Ook Anderlecht moet zich verantwoorden

Op 10 februari komt de zaak omtrent de tifo van Standard voor de Geschillencommissie. Maar daar blijft het niet bij. Ook Anderlecht moet zich dan komen verantwoorden voor de stoeltjes die de supporters op het veld gooiden. Lees verder »

Hasi: "Mitrovic is er klaar voor"

Hasi:

Anthony Vanden Borre moeten we zondag nog niet terugverwachten in de kern, hij herstelt nog van een zware griepaanval. Aleksandar Mitrovic keert terug uit schorsing en staat te popelen om terug te spelen. Lees verder »

CUP: Wouters fluit KAA Gent - Anderlecht

CUP: Wouters fluit KAA Gent - Anderlecht

De wedstrijd tegen KAA Gent in het kader van de Cofidus Cup op 4 februari wordt gespeeld onder leiding van Luc Wouters. Hij wordt bijgestaan door Jimmy Cremers, Christophe Baillieul, Tom Dens, Frederik Geldhof en Wim Smet. Lees verder »

Standard wordt dan toch vervolgd

Standard wordt dan toch vervolgd

Standard wordt dan toch vervolgd voor zijn wansmakelijke tifo vorige week. Het zag er enige tijd naar uit dat de tifo zonder gevolg zou geklasseerd worden, maar daar steekt de KBVB nu een stokje voor. Lees verder »

Kljestan zwaait Anderlecht zondag uit

Kljestan zwaait Anderlecht zondag uit

Sacha Kljestan trainde gisteren nog mee met Anderlecht. De papieren voor zijn transfer naar New York Red Bulls zijn nog niet volledig rond. Maandag vertrekt hij naar Amerika. Zondag staat hij voor het laatst op het wedstrijdblad. Lees verder »

Bastien traint opnieuw mee

Bastien traint opnieuw mee

Samuel Bastien heeft de trainingen hervat nadat hij in december geopereerd werd aan de meniscus. Dit is goed nieuws voor Besnik Hasi, die na het vertrek van Sacha Kljestan een centrale middenvelder minder heeft. Lees verder »

Suarez gaat revalideren in Barcelona

Suarez gaat revalideren in Barcelona

Anderlecht en Matias Suarez stellen alles in het werk om van de Argentijn weer een voetballer te maken. Nu gaat de spits een maand lang revalideren in Barcelona bij Ramon Cugat. In december liet Suarez zich al door hem behandelen. Lees verder »

Dan toch (nog) geen Reyes

Dan toch (nog) geen Reyes

Herman Van Holsbeeck is gisteren teruggekomen uit Porto zonder Diego Reyes. "Reyes komt niet naar Anderlecht. De coach wil hem niet laten gaan en de club ook niet", vertelde Matias Bunge, de manager van Reyes. Lees verder »

 29-01-2015 

De rol van Anderlecht in de KBVB-heisa

De rol van Anderlecht in de KBVB-heisa

Naar aanleiding van de jaarrekening kwam gisteren een interne machtsstrijd binnen de voetbalbond naar buiten. Club Brugge, Standard en Gent keren zich tegen Steven Martens en Anderlecht ligt volgens De Morgen mee aan de basis. Lees verder »

Ook Conte naar kwartfinale Africa Cup

Ook Conte naar kwartfinale Africa Cup

Guinea gaat door naar de kwartfinales van de Afrika Cup. Dat is de uitkomst van de loting vanmiddag. Besnik Hasi zal na Chancel Mbemba, Nicaise Kudimbana en Frank Acheampong dus ook Ibrahima Conte nog wat langer moeten missen. Lees verder »

Conté: "God beslist over kwalificatie"

Conté:

Om 16 uur weet Ibrahima Conté of hij met Guinée naar de kwartfinale van de Africa Cup mag. Loting moet de beslissing brengen. Wat het ook wordt, voor Conté is het toernooi alvast geslaagd. "Onze bevolking kon weer juichen." Lees verder »

Ook Sylla zo goed als binnen

Ook Sylla zo goed als binnen

Volgens de kranten is Anderlecht ook rond met Idrissa Sylla. Het bereikte met de broer van de Guineeër een princiepsakkoord voor 3,5 jaar. Anderlecht zou 1,5 miljoen euro betalen voor de spits van Zulte Waregem. Lees verder »

Van Holsbeeck naar Porto

Van Holsbeeck naar Porto

Gisterennamiddag is Herman Van Holsbeeck naar Porto vertrokken om de transfer van Diego Reyes af te ronden. Verwacht wordt dat de transfer vandaag rond is. Lees verder »


 28-01-2015 

"Ik droom van winnend doelpunt in finale"

Frank Acheampong plaatste zich met Ghana voor de kwartfinale van de Africa Cup. Spelen deed de olijke flankaanvaller nog niet. "Natuurlijk is dat jammer, maar ik blijf rustig. Ik ben één van de jongsten van onze ploeg." Lees verder »

Bondsprocureur: "Ik kan niets ondernemen"

Bondsprocureur:

Zoals verwacht zal Standard andermaal al lachend wegkomen na een zoveelste schandalige incident. Nadat scheidsrechter Boucaut en bondsvoorzitter Steven Martens hun handen al in onschuld wasten, volgt nu ook bondsprocureur. Lees verder »

Poll: jullie wachten op nieuwe verdediger

Poll: jullie wachten op nieuwe verdediger

Het is bijna eind januari en de aangekondigde defensieve versterking is er nog steeds niet. In onze poll vroegen we vorige week of Anderlecht na het missen van Scholz nog wel een verdediger moest halen. Jullie stem is duidelijk. Lees verder »

Ba was nooit optie voor Anderlecht

Ba was nooit optie voor Anderlecht

Enkele media maakten gisteren gewag van interesse van Anderlecht in Lens-verdediger Abdoul Ba. La Dernière Heure weet dat hier nooit iets vanaan geweest is. Ook de Duitser Immanuel Höhn was nooit een optie voor Anderlecht. Lees verder »

Red Bulls maakt plaats vrij voor Kljestan

Red Bulls maakt plaats vrij voor Kljestan

Sacha Kljestan staat volgens ESPN erg dicht bij een transfer naar de NY Red Bulls. De club staat bovenaan de MLS allocation ranking. Dit geeft hen eerste keuze in het binnenhalen van een in het buitenland spelende international. Lees verder »

Vader Lokilo: "Verleden vergeten"

Vader Lokilo:

Jean-Claude Lokilo, de vader van Jason, is opgelucht dat een oplossing is gevonden voor zijn zoon. "Ik hoop dat we het verleden kunnen vergeten. Ik wilde enkel het beste voor mijn zoon." Lees verder »

Ook Ghana naar kwartfinale Africa Cup

Ook Ghana naar kwartfinale Africa Cup

Ghana heeft zich gisteren geplaatst voor de kwartfinale van de Africa Cup. Het versloeg Zuid-Afrika met 1-2. Frank Acheampong kwam opnieuw niet in actie. Zondag om 17 uur speelt Ghana zijn kwartfinale tegen de tweede uit Groep D. Lees verder »

 27-01-2015 

"Hebben we wel versterking nodig?"

Anderlecht hoopt nog enkele spelers aan te trekken. Het wil zo zijn kansen op een vierde titel op rij te vergroten, maar kijkt ook vooruit. Roger Vanden Stock verwacht dat Chancel Mbemba en Dennis Praet in juni vertrekken. Lees verder »

Vanden Stock schrijft open brief

Vanden Stock schrijft open brief

Voorzitter Roger Vanden Stock reageert op de gebeurtenissen van eergisteren met een open brief. De voorzitter roept de supporters daarin op zich waardig te gedragen en zich niet te verlagen tot het niveau van zondag. Lees verder »

Manager Najar: "Andy heeft rust nodig"

Manager Najar:

De laatste wedstrijden, zowel voor als na de winterstop, flist Andy Najar minder voorheen. Serge Trimpont, de man die hem ontdekte in de VS, is niet verbaasd. "Andy is op. Geef hem vakantie en stoom hem klaar voor de play-offs." Lees verder »

Anderlecht zwijgt in tifo-discussie

Anderlecht zwijgt in tifo-discussie

Iedereen deed de voorbije twee dagen zijn zegje over de gebeurtenissen tijdens Standard – Anderlecht, maar één stem hoorden we nog niet: die van Anderlecht. Een bewuste keuze. Anderlecht en Steven Defour reageren (voorlopig) niet. Lees verder »

Mbokani: "Transfer kan, uitleenbeurt niet"

Mbokani:

Gisteren raakte bekend dat Anderlecht informeerde naar Dieumerci Mbokani. La Dernière Heure vroeg de spits voor de wedstrijd tegen Tunesië om een reactie. "Anderlecht blijft de club van mijn hart, maar ik hoorde nog niets." Lees verder »

Mbemba naar kwartfinale Africa Cup

Mbemba naar kwartfinale Africa Cup

Anderlecht moet Chancel Mbemba en Nicaise Kudimbana nog wat langer missen. Hun Congo speelde gisteren 1-1 gelijk tegen Tunesië en dit volstond voor kwalificatie voor de kwartfinale. Die wordt zaterdag gespeeld. Lees verder »

Vertenten fluit Anderlecht - Zulte Waregem

Vertenten fluit Anderlecht - Zulte Waregem

De wedstrijd van komende zondag tegen Zulte Waregem zal onder leiding staan van Bart Vertenten. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Rien Vanyzere,Thibaud Nijsen en vierde official Lawrence Visser. De aftrap wordt gegeven om 18u Lees verder »

 26-01-2015 

Anderlecht dacht ook aan Duitser Höhn

Anderlecht dacht ook aan Duitser Höhn

Volgens het Duitse voetbalblad Kicker dacht Anderlecht ook aan Immanuel Höhn in zijn zoektocht naar een nieuwe verdediger. De Duitser kwam dit seizoen nog niet in actie voor Freiburg, maar mag zijn club toch niet verlaten. Lees verder »

Kalenderwijzigingen speeldag 28 - 30

Kalenderwijzigingen speeldag 28 - 30

De kalendercommissie van de voetbalbond heeft de definitieve speelmomenten vastgelegd van de laatste drie speeldagen van de reguliere competitie. Voor Anderlecht gaat het om de duels tegen Kortrijk, Lokeren en Gent. Lees verder »

Vanden Borre en Nuytinck bij beloften

Vanden Borre en Nuytinck bij beloften

De beloften van Anderlecht spelen vanavond hun wedstrijd tegen Standard. Bram Nuytinck en Anthony Vanden Borre zullen deze partij gebruiken om wedstrijdritme op toe doen na hun blessures. De wedstrijd wordt gespeeld in Tubeke. Lees verder »

Wordt het Reyes of Novaretti?

Wordt het Reyes of Novaretti?

Anderlecht lijkt voor zijn nieuwe verdediger niet op één paard te gokken. Terwijl Het Laatste Nieuws verwacht dat Diego Reyes weldra tekent, meent LazioNews24 dat Diego Novaretti naar Anderlecht wil en een transfer dichtbij is. Lees verder »

Verzameld: opiniestukken over 'de tifo'

Verzameld: opiniestukken over 'de tifo'

In zowat alle media is het bewuste spandoek van tijdens Standard - Anderlecht druk besproken. Alle meningen bundelen, zou te ver leiden. Daarom bezorgen we u graag een kort citaat en de link naar de verschillende opiniestukken. Lees verder »

Anderlecht stap dichter bij Reyes

Anderlecht stap dichter bij Reyes

Volgens Het Laatste Nieuws staat Anderlecht heel dicht om Diego Reyes binnen te halen deze week. De onderhandelingen met Porto zouden ver gevorderd zijn. Mogelijk kan hij woensdag al worden voorgesteld. Lees verder »

Boucaut: "Tevreden over mijn wedstrijd"

Boucaut:

Na afloop van Standard - Anderlecht legde ref Alexandre Boucaut voor de tv-camera's uit waarom hij Steven Defour twee gele kaarten gaf. "Het waren twee identieke fases. Defour moet niet zeggen dat hij mij niet gehoord heeft." Lees verder »

Colin bekent schuld bij tegendoelpunt

Colin bekent schuld bij tegendoelpunt

Het eerste doelpunt van Standard kwam er toen Laurent Ciman kon weglopen in de rug van Maxime Colin. "Ik verwijt mezelf dit doelpunt. Ik liet Ciman te gemakkelijk lopen", zo vertelde de Fransman na afloop. Lees verder »

Hasi: "Misschien nog twee transfers"

Hasi:

Na de wedstrijd Standard - Anderlecht werd er amper over het sportieve gepraat. "Het was en magere wedstrijd zonder kansen", zo wist ook Besnik Hasi. "Als wij met elf waren gebleven, dan scoort Standard hier nooit." Lees verder »

Jonge Senegalees dicht bij contract

Jonge Senegalees dicht bij contract

Anderlecht heeft deze maand de 19-jarige Joher Khadim Rassoul, een verdediger uit Senegal, op proef. Hij doet het niet onaardig en zou volgens Sudpresse een contract kunnen tekenen. De onderhandelingen lopen. Lees verder »


 25-01-2015 

Standard: "Tifo vooraf niet gezien"

Standard:

In een reactie verklaarde Standard-woordvoerder Olivier Smeets dat de club het bewuste spandoek voor de partij niet gezien heeft. Afkeuren doet Standard het blijkbaar niet, want het deelde de foto op z'n officiële twitter-account. Lees verder »

Anderlecht met 2-0 verlies huiswaarts

Anderlecht met 2-0 verlies huiswaarts

Standard - Anderlecht is steeds een beladen topper en dat was zondagnamiddag niet anders. 2-0 werd het voor Standard maar vooral de wansmakelijk tifo en de rode kaart voor Defour zullen nog lang nazinderen. Lees verder »

Onderneemt voetbalbond actie tegen tifo?

Onderneemt voetbalbond actie tegen tifo?

Bob Madou, Businness Director bij de bond, vond net als velen de tifo "Wansmakelijk en onaanvaardbaar". Toch is het niet zeker of Standard hiervoor kan gestraft worden want er bestaat blijkbaar geen reglement over. Lees verder »

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

Vanmiddag om 14.30 uur spelen Standard en Anderlecht de klassieker van de 23e speeldag. De aanwezigheid van Steven Defour bezorgt de partij nog meer pigment dan anders, waar de Anderlecht-fans kijken vooral uit naar Marko Marin. Lees verder »

 24-01-2015 

"Cyriac gaat scoren tegen Standard"

Frank Acheampong vertoeft momenteel op de Afrika Cup met Ghana, die al twee wedstrijden achter de rug heeft. Beide wedstrijden zat Acheampong op de bank. Kwalificatie is nog mogelijk en Acheampong wacht geduldig zijn kans af. Lees verder »

Eerste selectie voor Marko Marin

Eerste selectie voor Marko Marin

In het kader van de 23ste speeldag van de Jupiler Pro League gaat Anderlecht morgen op bezoek bij Standard. Na de training van deze namiddag maakte Besnik Hasi zijn selectie bekend. Marko Marin maakt deel uit van de selectie. Lees verder »

Mag Suarez zich aan een boete verwachten?

Mag Suarez zich aan een boete verwachten?

Er blijven veel vraagtekens rond de toekomst van Matias Suarez. De Argentijn revalideert momenteel bij Lieven Maesschalck. Volgens Maesschalck kan Suarez terugkomen tot op 95 % van zijn oude niveau, als hij zijn programma volgt. Lees verder »

Hasi kan contract verlengen

Hasi kan contract verlengen

Het bestuur is zo tevreden van Besik Hasi dat ze van plan zijn het contract van de trainer nog voor de Play-offs te verlengen, en dit met twee jaar. Zijn huidig contract loopt tot 2016. Lees verder »

Cyriac: "Scholz het leven zuur maken"

Cyriac:

Je zou het bijna vergeten door alle heisa rond de terugkeer van Steven Defour naar Sclessin, maar hij is niet de enige. Ook Gohi Bi Cyriac is een ex-speler van Standard. En ook hij wil zich morgen tonen op Sclessin. Lees verder »

Anderlecht mag De Maio schrappen

Anderlecht mag De Maio schrappen

Even werd de naam van Sebastien De Maio gelinkt aan het Astridpark maar de Italiaanse pers is duidelijk, hij komt niet naar Anderlecht. Zijn huidige club Genoa is niet van plan hem te laten gaan. Lees verder »

Defour: "Ik ben geen verrader"

Defour:

Het sportieve wordt de laatste dagen wat overschaduwd door het feit dat Steven Defour morgen het één en het ander staat te wachten op Sclessin. Maar hij laat zich daardoor niet afschrikken en trekt naar Luik voor de drie punten. Lees verder »

Heylen fit voor Standard

Heylen fit voor Standard

Michaël Heylen kreeg woensdag tijdens de bekerwedstrijd een trap op zijn knie en moest in de slotminuten geblesseerd aan de kant. Maar de centrale verdediger is fit voor Standard en net als Youri Tielemans klaar voor Standard. Lees verder »

Bizarre blessure aan de enkel

Bizarre blessure aan de enkel

Andy Kawaya is vier tot zes weken out door een blessure. "Het is een bizarre blessure. Vooral de plek, want het is achter zijn enkel. Dat zie je niet zo dikwijls bij voetballers en de dokters ook niet", aldus Besnik Hasi. Lees verder »

Hasi: "Ik wens hem het allerbeste"

Hasi:

Naast de terugkeer van Steven Defour en Gohi Bi Cyriac naar Sclessin is er nog een pikant detail, namelijk Aleksander Scholz. Die koos vorige maandag in extremis voor Standard in plaats van Anderlecht. Lees verder »

 23-01-2015 

Africa Cup: Ghana wint met 1-0

Africa Cup: Ghana wint met 1-0

Frank Acheampong zag vandaag Ghana in de slotminuten winnen met 1-0 van Algerije. Hierdoor is kwalificatie voor de kwartfinale nog mogelijk. Acheampong zat een hele wedstrijd op de bank. Dinsdag speelt Ghana tegen Zuid-Afrika. Lees verder »

Hasi: "Colin heeft hem geprikkeld"

Hasi:

Het is lang wachten op de Anthony Vanden Borre van vorig seizoen. Maar Besnik Hasi ziet beterschap. Vanden Borre heeft een stimulans nodig en het feit dat Maxime Colin het zo goed doet op de rechtsachter, heeft hem geprikkeld. Lees verder »

Nuytinck weer fit

Nuytinck weer fit

Bram Nuytinck is weer fit. Om matchritme op te doen speelt hij komende maandag mee met de U21 van Anderlecht tegen Standard. De Nederlander staat alvast te trappelen om terug aan de slag te gaan na een hardnekkige teenblessure. Lees verder »

Kudimbana: "Spelen alsof het finale is"

Kudimbana:

In de Afrika Cup heeft Congo met Chancel Mbemba en Nicaise Kudimbana, nog niet kunnen winnen. Gisteren speelden 0-0 gelijk tegen Kaapverdië. Kudimbana is zwaar teleurgesteld en wil zich nu concentreren op de volgende wedstrijd. Lees verder »

Marin speelgerechtigd tegen Standard

Marin speelgerechtigd tegen Standard

Marko Marin zijn aansluiting is vandaag volledig afgerond en dus is hij speelgerechtigd voor de topper van zondag op Standard. Dat bevestigde de Voetbalbond. "Bovendien is hij 100 procent fit", zegt Besnik Hasi. Lees verder »

Europees voetbal levert nog meer geld op

Europees voetbal levert nog meer geld op

Vanaf volgend seizoen valt er nog meer geld te rapen in de Champions League en Europa League. Clubs in de Champions League kunnen tot 30 procent meer verdienen, maar vooral deelnemers aan de Europa League gaan er hard op vooruit. Lees verder »

Tielemans klaar voor Standard

Tielemans klaar voor Standard

Youri Tielemans werkte gisteren de volledige training af en is klaar voor de topwedstrijd van zondag tegen Standard. De middenvelder blesseerde zich tegen Lierse aan de knie en bleef woensdag uit voorzorg aan de kant. Lees verder »

Vader Roef: "Mijn zoon moet meer spelen"

Vader Roef:

Anderlecht wil het contract van Davy Roef, dat nog loopt tot 2017, verlengen, maar zijn entourage houdt de boot af. "Volgende week zitten we opnieuw samen met Anderlecht", zegt vader Luc. Die adviseert zijn zoon een vertrek. Lees verder »

Africa Cup: Mbemba speelt opnieuw gelijk

Africa Cup: Mbemba speelt opnieuw gelijk

Congo heeft ook zijn tweede wedstrijd op de Africa Cup gelijkgespeeld. Tegen Kaapverdië werd het 0-0. Beide landen delen nu de tweede plaats achter Tunesië, dat vier punten heeft. Op de slotspeeldag moet Congo tegen Tunesië. Lees verder »


 22-01-2015 

Kawaya vier tot zes weken out

Kawaya vier tot zes weken out

Pech voor Andy Kawaya: de flankspeler blesseerde zich gisteren aan de enkel en onderzoek heeft nu uitgewezen dat hij vier tot zes weken niet kan voetballen. Hij maakte het nieuws zelf bekend via Twitter. Lees verder »

Leya Iseka: Om nooit te vergeten"

Leya Iseka: Om nooit te vergeten

Aaron Leya Iseka scoorde tegen Zulte Waregem zijn eeste doelpunt voor Anderlecht. "Dit zal ik nooit vergeten, zeker omdat het in eigen stadion is", zo vertelde hij na afloop. "Hier kon ik enkel van dromen." Lees verder »

Famagusta wil Kaminski houden

Famagusta wil Kaminski houden

Thomas Kaminski doet het goed bij Anorthosis Famagusta en de Cypriotische club wil de Anderlecht-huurling graag langer houden. De vraag is nu of Kaminski dit ziet zitten en of Anderlecht hem terug wil verhuren, dan wel verkopen. Lees verder »

Fans: "Niet arrogant, gewoon de beste"

Fans:

Voor de aftrap van het bekerduel tegen Zulte Waregem pakten de fans in vakken N1 en N2 uit met enkele opvallende spandoeken. De supporters eerden verschillende spelers en coach Besnik Hasi, die volgens hen de beste zijn. Lees verder »

Beker: halve finale al over twee weken

Beker: halve finale al over twee weken

In de halve finales van de Beker van België neemt Anderlecht het op tegen AA Gent. De heenwedstrijd is al over twee weken, op woensdag 4 februari in Gent. De terugmatch volgt een week later in het Astridpark. Lees verder »

 21-01-2015 

Opstelling: Anderlecht - Zulte Waregem

Opstelling: Anderlecht - Zulte Waregem

Anderlecht begint om acht uur aan de terugwedstrijd in de kwartfinale van de beker van België tegen Zulte Waregem. paars-wit won de heenwedstrijd met 0-3, waardoor Youri Tielemans rust krijgt. Marko Marin is er nog niet bij. Lees verder »

Conté in type-elftal eerste speeldag

Conté in type-elftal eerste speeldag

Whoscored.com, een website die zich bezighoudt met voetbalstatistieken, heeft de ideale elf van de eerste speeldag van de Africa Cup bekend gemaakt. Daarin heeft het ook een plaats voor Ibrahima Conté. Lees verder »

Wordt Novaretti de nieuwe verdediger?

Wordt Novaretti de nieuwe verdediger?

Nu de middenvelder binnen is, gaat Anderlecht volop voor een nieuwe verdediger. De nieuwste naam die valt is die van Diego Novaretti, een 29-jarige Argentijn van Lazio Roma. De onderhandelingen zouden gisteren gestart zijn. Lees verder »

Marin kopen kost vijf à zes miljoen euro

Marin kopen kost vijf à zes miljoen euro

Als Anderlecht na dit seizoen Marko Marin definitief wil overnemen, moet hier een bedrag van vijf à zes miljoen euro neertellen. Intussen verschillende de kranten van mening over wat Anderlecht moet betalen om Marin te huren. Lees verder »

Cup: Tielemans wordt gespaard

Cup: Tielemans wordt gespaard

Youri Tielemans krijgt rust in de bekerwedstrijd vanavond. Hij heeft nog last van van zijn knie en Besnik Hasi wil geen risico's nemen. Maxim Colin zit een schorsing uit, waardoor Anthony Vanden Borre aan de aftrap komt. Lees verder »

Zondag misschien al speelgerechtigd

Zondag misschien al speelgerechtigd

Zondag staat de wedstrijd op Sclessin op de agenda. Het is de bedoeling dat Marko Marin tegen dan speelgerechtigd is. Voor de Europa League is hij niet speelgerechtigd. Hij speelde dit seizoen al Europees met Fiorentina. Lees verder »

 20-01-2015 

Officieel: aankoopoptie op Marin

Officieel: aankoopoptie op Marin

Heeft Anderlecht een aankoopoptie op Marko Marin of niet? De vraag verdeelde het Belgische journaille. Om zeven uur vermeed het VRT-journaal de kwestie nog. Het laatavondjournaal bracht wel duidelijkheid: er is een aankoopoptie. Lees verder »

Marin: "Klaar voor zondag"

Marin:

Marko Marin reageerde voor de camera's van sporza op zijn overgang naar Anderlecht: "Een goed gesprek met Besnik Hasi en de speelstijl gaven de doorslag. Ik herinner me enkele goede matchen uit de Champions League." Lees verder »

Marko Marin is officieel van Anderlecht

Marko Marin is officieel van Anderlecht

Het is nu helemaal zeker: Anderlecht heeft met Marko Marin zijn eerste wintertransfer beet. De Duiter werd zopas voorgesteld. "Deze transfer is een win-win-situatie voor beide partijen", vertelt manager Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Verjaardag RSCASkater

Verjaardag RSCASkater

Toegegeven, door het vele werk waren we dit even uit het oog verloren maar gisteren was het de verjaardag van RSCASkater. Hij staat al jaren in voor het Duitstalige gedeelte van de site en doet dat nog steeds met passie. Lees verder »

Reyes en Colpaert opnieuw in beeld

Reyes en Colpaert opnieuw in beeld

Nu het naast Alexander Scholz gegerepen heeft, richt Anderlecht zijn pijlen op andere verdedigers. Volgens Het Laatste Nieuws komt Diego Reyes van Porto opnieuw in beeld. Sudpresse meldt interesse voor Steve Colpaert. Lees verder »

Opinie: Marko Marin

Opinie: Marko Marin

We geloven het pas als hij getekend heeft en met een paars-wit truitje staat te pronken naast Herman Van Holsbeeck. Maar Marko Marin binnenhalen…. Wat een stunt zou dat zijn? Lees verder »

Marin vandaag medisch getest

Marin vandaag medisch getest

Marko Marin onderging vanmorgen medische testen bij Anderlecht. De transfer is nog niet afgerond, maar wel erg dichtbij. Al weten we intussen dat een deal pas rond is als alle handtekeningen gezet zijn. Lees verder »

Alvarez wilde vertrekken in de zomer

Alvarez wilde vertrekken in de zomer

Na 2,5 jaar bij Anderlecht staat Oswal Alvarez op de rand van zijn doorbraak. De 19-jarige Colombiaan sukkelde lang met blessures en kende moeilijke periodes. Afgelopen zomer zat hij zo diep dat hij wilde terugkeren naar Colombia. Lees verder »

Anderlecht: "We moeten geen schijterd"

Anderlecht:

De transfersoap rond Aleksander Scholz is dan eindelijk tot een einde gekomen. De Deen kiest voor Standard. In Neerpede reageren ze bijzonder scherp op de keuze van Scholz: "We hebben alles geprobeerd, we moeten geen schijterd." Lees verder »

Huurt Anderlecht Marko Marin?

Huurt Anderlecht Marko Marin?

Anderlecht zou Marko Marin huren van Chelsea. Een offensieve middenvelder die nu speelt bij Fiorentina maar is nog eigendom van Chelsea. De Duitser startte zijn carrière veelbelovend maar kon niet doorbreken. Lees verder »


 19-01-2015 

Suarez vertoeft nog steeds in Argentinië

Suarez vertoeft nog steeds in Argentinië

Verschillende voetbalwebsites speculeerden vanmorgen over het einde van de carrière van Matias Suarez. Zo ver is het nog lang niet, maar feit is wel dat de Argentijn blijft sukkelen. Bovendien zit hij nog steeds in Argentinië. Lees verder »

Acheampong ziet Ghana verliezen

Acheampong ziet Ghana verliezen

Ghana heeft zijn eerste wedstrijd op de Africa Cup met 1-2 verloren van Senegal. Frank Acheampong (90' op de bank) zag zijn maats op voorsprong komen via een strafschop van André Ayew, maar na de rust ging Senegal erop en erover. Lees verder »

Praet straks te gast bij 'Bart en Siska'

Praet straks te gast bij 'Bart en Siska'

Dennis Praet is vanavond te bewonderen in het praatprogramma 'Bart en Siska' op één. Hij zal er uitleg komen geven over zijn Gouden Schoen. Ook op RTBF is hij te gast. Daar zit hij in de voetbaltalkshow La Tribune. Lees verder »

Boucaut fluit Standard - Anderlecht

Boucaut fluit Standard - Anderlecht

De wedstrijd van komende zondag tegen Standard zal onder leiding staan van Alexandre Boucaut. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Jimmy Cremers, Cedric Waroux en vierde official Joeri Van De Velde. Lees verder »

Sylla of Kebano als vervanger van Suarez?

Sylla of Kebano als vervanger van Suarez?

Alexander Scholz is niet het enige transferdossier dat op de tafel van Herman Van Holsbeeck ligt. Nu de toekomst van Matias Suarez somber oogt, haalt Anderlecht mogelijk nog een vervanger. De kranten schuiven twee namen naar voor. Lees verder »

Scholz komt straks op gesprek

Scholz komt straks op gesprek

De transferperikelen rond Aleksander Scholz bereiken stilaan een hoogtepunt. Besnik Hasi begint het stilaan op zijn heupen te krijgen. "We gaan niet eeuwig wachten. De komende dagen zal hij keuzes moeten maken." Lees verder »

 18-01-2015 

Mbemba start Africa Cup met gelijkspel

Mbemba start Africa Cup met gelijkspel

De Democratische Republiek Congo heeft in zijn eerste duel op de Africa Cup 1-1 gelijk gespeeld tegen Zambia. Yannick Bolasie scoorde voor Congo. Chancel Mbemba speelde de hele partij, Nicaise Kudimbana kwam niet van de bank. Lees verder »

Anderlecht kent geen moeite met Lierse

Anderlecht kent geen moeite met Lierse

Anderlecht is het nieuwe jaar begonnen met een eenvoudige zege. Het kende geen moeite met hekkensluiter Lierse en stuurde de Pallieters met 3-0 weer naar huis. Dendoncker en Alvarez scoorden hun eerste doelpunt voor Anderlecht. Lees verder »

Opstelling Anderlecht - Lierse

Opstelling Anderlecht - Lierse

Besnik Hasi heeft zijn opstelling bekend gemaakt voor het treffen tegen Lierse. Hij start met het verwachte elftal, enkel krijgt Nathan Kabasele de voorkeur op Oswal Alvarez. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Lierse

Voorbeschouwing: Anderlecht - Lierse

Een fel verzwakt Anderlecht start vanavond de tweede seizoensronde met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Lierse. Een overwinning brengt de Brusselaars tot op twee punten van leider Club Brugge, dat vrijdag gelijkspeelde. Lees verder »

 17-01-2015 

Gouden Laars

Gouden Laars

Dennis Praet diende donderdag al zijn voetbalschoen in om in goud te laten gieten. En het wordt een primeur, het wordt namelijk een "Gouden Laars". Praet leverde één van de nieuwere modellen van Nike in. Lees verder »

Van Rompuy geeft aftrap

Van Rompuy geeft aftrap

De aftrap van de wedstrijd morgen tegen Lierse wordt gegeven door voormalig Europees president Herman Van Rompuy en CEO van BNP Paribas Fortis Peter Vandekerkhoven. Lees verder »

Tifo voor Dennis Praet

Tifo voor Dennis Praet

Morgen worden net voor de wedstrijd de drie laureaten van de Gouden Schoen in de bloemetjes gezet. In samenwerking met sponsor Proximus is er een tifo voorzien. Alle supporters krijgen een foto die in de lucht moet worden Lees verder »

Selectie: Anderlecht - Lierse

Selectie: Anderlecht -  Lierse

Morgen komt Lierse in het Astridpark op bezoek in kader van de 22e speeldag van de Jupiler Pro League. Coach Besnik Hasi trainde eerst deze morgen en maakte dan zijn selectie bekend voor de wedstrijd van morgen. Lees verder »

Opinie: Alexander Scholz

Opinie: Alexander Scholz

Alexander Scholz. Komt hij of komt hij niet? Hoewel de transfer van de Deense verdediger eergisteren een kwestie van tijd leek, is het plots terug een groot raadsel geworden. Paars-wit belandt andermaal in een transfersoap. Lees verder »

Leya Iseka op de bank tegen Lierse

Leya Iseka op de bank tegen Lierse

Aaron Leya Iseka zal hoogstwaarschijnlijk op de bank zitten tegen Lierse. Een gevolg van zijn harde werk tijdens de stage. Aangezien Besnik Hasi maar over een beperkte kern beschikt is de kans groot dat hij ook zal invallen. Lees verder »

Vanden Borre traint terug mee

Vanden Borre traint terug mee

Ook Anthony Vanden Borre is op de goede weg na zijn blessure aan de enkel. Hij traint terug mee met de groep. Tegen Lierse zal hij wellicht op de bank starten en zal Maxime Colin op de rechtsback starten. Lees verder »

Nuytinck boekt vooruitgang

Nuytinck boekt vooruitgang

Bram Nuytinck zijn revalidatie gaat de goede kant uit. Gisteren nam hij voor de helft deel aan de training. In de namiddag ging hij op doktersbezoek. Daar kreeg hij groen licht voor de volgende stap in zijn herstel. Lees verder »

Afrika Cup vandaag van start

Afrika Cup vandaag van start

Vandaag wordt de Afrika Cup op gang getrapt in Equiteraal Guinea en duurt tot 8 februari 2015. Vier Anderlechtspelers maken hun opwachting in de 30ste CAN. Wij zetten het programma even voor u op een rijtje. Lees verder »

Tielemans als nummer 10

Tielemans als nummer 10

Tegen Vitesse vormden Youri Tielemans, Steven Defour en Leander Dendoncker de driehoek op het middenveld. De kans is groot dat dit ook morgen tegen Lierse zo zal zijn. Lees verder »

Pikt Standard Scholz weg voor Anderlecht?

Pikt Standard Scholz weg voor Anderlecht?

Heeft Anderlecht Alexander Scholz dan toch nog niet binnen? Dit zou goed kunnen. Gisteren ondernam Standard verwoede pogingen om de verdediger te overtuigen voor hen te kiezen. En niet zonder succes: Scholz is gaan twijfelen. Lees verder »

Hasi: "Mitrovic traint te veel"

Hasi:

Aleksandar Mitrovic zit morgen zijn eerste schorsingsdag uit, maar het ontbreekt hem niet aan motivatie. Iets te veel zelfs volgens Besnik Hasi. "Mitrovic traint veel te veel, hij overdrijft." Lees verder »

 16-01-2015 

Hasi: "Zondag vol voor de overwinning"

Hasi:

Zondag speelt Anderlecht tegen SK Lierse. De eerste wedstrijd na de winterstop. Besnik Hasi waarschuwt dat ze geen gemakkelijke klant hebben aan Lierse en wil vooral verder gaan op het goede elan van voor nieuwjaar. Lees verder »

Plan valt in het water

Plan valt in het water

Besnik Hasi mist in totaal acht spelers voor de wedstrijd tegen Lierse. Maar de coach had een plan uitgedokterd, tot Dennis Praet uitviel. Hasi mag dus opnieuw puzzelen. Lees verder »

Hasi is tevreden

Hasi is tevreden

Maandag of dinsdag wordt Scholz officieel voorgesteld, bevestigde Hasi op de persconferentie. De trainer is tevreden dat hij eindelijk zijn langverwachte verdediger kan verwelkomen. Lees verder »

Kawaya verlengt, Kljestan blijft

Kawaya verlengt, Kljestan blijft

Anderlecht wil het contract van Andy Kawaya verlengen en verbeteren. Op die manier reageert het op serieuze interesse van Red Bull Salzburg. Sacha Kljestan blijft intussen tot juni, tenzij er een niet te weigeren bod komt. Lees verder »

Scholz tekent begin volgende week

Scholz tekent begin volgende week

Alexander Scholz zal begin volgende week medisch gekeurd worden door Anderlecht. Daarna kan hij een contract tot 2019 tekenen in de hoofdstad. Volgens Het Nieuwsblad bedraagt de transferprijs twee miljoen euro plus bonussen. Lees verder »

Anderlecht laat D'Alberto niet vallen

Anderlecht laat D'Alberto niet vallen

Anthony D'Alberto kan ook na het ongeval met Junior Malanda op de steun van Anderlecht blijven rekenen. "Maar op een bepaald moment zullen we hem wel wijzen op zijn verantwoordelijkheden", zegt manager Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

 15-01-2015 

Princiepsakkoord omtrent Scholz

Princiepsakkoord omtrent Scholz

Het goede nieuws blijft maar duren. Anderlecht maakte via sociale media bekend dat er een principeakkoord is tussen KSK Lokeren en RSC Anderlecht. De officiële transfer zal nu niet lang meer duren. Lees verder »

Kabasele tekent bij tot 2018

Kabasele tekent bij tot 2018

Anderlecht maakte zonet bekend dat Nathan Kabasele zijn contract verlengt tot juni 2018. De huidige overeenkomst van de 21-jarige aanvaller loopt nog tot 2016. Voor Kabasele is deze contractverlening een mooie beloning. Lees verder »

"Praet Gouden Schoen? Wat een grap"

De Waalse voetbalanalist Stéphane Pauwels zit nooit om een uitspraak verlegen en ook nu niet. Hij haalt keihard uit naar de verkiezing van Dennis Praet tot Gouden Schoen. "Dit is een Vlaamse maskerade met gekochte stemmen." Lees verder »

Lichte blessure voor Acheampong

Lichte blessure voor Acheampong

Frank Acheampong heeft in de aanloop naar de Africa Cup een lichte blessure opgelopen aan de dij. Hij blesseerde zich tijdens de opwarming van het oefenduel tegen Cambuur. Tegen de openingsmatch wordt hij wel weer fit verwacht. Lees verder »

Praet vier tot zes weken out

Praet vier tot zes weken out

Het was niet enkel blijdschap gisteren bij Dennis Praet. In de nasleep van de Gouden Schoen raakte bekend dat de middenvelder vier tot zes weken niet zal kunnen voetballen wegens een rugblessure. Lees verder »

Clubs akkoord over transferprijs Scholz

Clubs akkoord over transferprijs Scholz

Volgens Het Laatste Nieuws hebben Anderlecht en Lokeren een compromis bereikt over de transferprijs van Alexander Scholz. De Waaslanders willen hun prijs niet meer laten zakken, maar aanvaarden wel bepaalde betalingsmodaliteiten. Lees verder »

Proto: "Dubbel en dik verdiend voor Praet"

Proto:

Silvio Proto strandde op een vijfde plaats bij de Gouden Schoen en moest in de verkiezing van 'Doelman van het Jaar' de duimen leggen voor Mathew Ryan. Toch is hij niet ontgoocheld. "Ik weet dat ik een heel jaar goed presteerde." Lees verder »

Tielemans: "Praet als voorbeeld nemen"

Tielemans:

Ook Youri Tielemans viel in de prijzen, hij werd verkozen tot 'Belofte van het Jaar'. Ook zijn achtste plaats in de Gouden Schoen zorgt voor vreugde. "Volgend jaar wil ik kans maken om de Gouden Schoen te winnen." Lees verder »

Gouden Schoen: de volledige uitslag

Gouden Schoen: de volledige uitslag

Met een minieme voorsprong van vijf punten won Dennis Praet zijn eerste Gouden Schoen. De Anderlecht-middenvelder sprokkelde 239 punten in de tweede jaarhelft en elf in de eerste. En die elf gaven dus uiteindelijk de doorslag. Lees verder »

 14-01-2015 

Dennis Praet Gouden Schoen 2014

Dennis Praet Gouden Schoen 2014

Dennis Praet heeft de Gouden Schoen 2014 gewonnen. Het verschil tussen de nummer één en twee was amper vijf punten. Victor Vazquez werd tweede, Hans Vanaken derde. Van harte proficiat Dennis !!!!! Lees verder »

Ghana last oefenduel af

Ghana last oefenduel af

Vandaag stond nog een oefenduel gepland tegen het Duitse Freiburg voor Frank Acheampong met Ghana. Coach Avram Grant zag in laatste instantie af van het geplande oefenduel omdat zijn spelers te behoeden voor blessures. Lees verder »

Ook Galatasaray wil Praet

Ook Galatasaray wil Praet

Na Borussia Dortmund en Juventus zou nu ook Galatasaray zijn zinnen op Dennis Praet hebben gezet. Volgens Medyaspor ziet de Turkse topclub in Dennis Praet de ideale vervanger voor Wesley Sneijder. Lees verder »

Spelers arriveren op de rode loper

Spelers arriveren op de rode loper

Binnen goed drie uur weten we wie de felbegeerde trofee "De Gouden Schoen" mee naar huis mag nemen. Ondertussen komen de spelers met hun partner aan op de rode loper. Wij zetten er enkele op een rij. Lees verder »

Kapers op de kust voor Scholz

Kapers op de kust voor Scholz

Laurent Ciman zou Standard verlaten en daardoor zijn de Rouches op zoek naar een waardige vervanger. En dan duikt de naam van Aleksander Scholz op. Anderlecht zit al in vergevorderde onderhandelingen maar heeft nog geen akkoord. Lees verder »

Contract tot 2019 voor Scholz

Contract tot 2019 voor Scholz

Er ligt een contract tot 2019 te wachten bij Anderlecht voor Alexander Scholz. Anderlecht zou al akkoord gaan met de salariseisen van de Deen. De clubs onderhandelen verder over clausules en bonussen om de transferprijs te drukken Lees verder »

Defour: "Praet logische winnaar"

Defour:

Steven Defour droomde even van een tweede Gouden Schoen. Na zijn blessure mocht hij die droom opbergen. Dennis Praet is voor hem de logische winnaar. "Hij is de enige die in 2014 toonde dat hij een superieur niveau aankan." Lees verder »

22 Gouden Schoenen

22 Gouden Schoenen

Zestig Gouden Schoenen zijn er in het verleden al uitgereikt. Daarvan zijn er 22 voor Anderlecht, geen enkele club doet beter. Paul Van Himst is de jongste winnaar. Op de tweede plaats volgt Club Brugge met 10 schoenen. Lees verder »

 13-01-2015 

Gillet naar halve finale

Gillet naar halve finale

Guillaume Gillet heeft zich vandaag met SC Bastia geplaatst voor de halve finale van de Franse Ligabeker. Het won in de kwartfinale van Rennes met 3-1. Gillet speelde de hele wedstrijd. Lees verder »

Lenvain: "D'Alberto is geen bad boy"

Lenvain:

Na het ongeval van Junior Malanda hangen bepaalde media niet bepaald een fraai beeld op van Anthony D’Alberto. Jean-François Lenvain, hoofd van de sociale cel van Anderlecht, verdedigt D’Alberto. “Hij is geen moeilijke jongen.” Lees verder »

Kouyaté: "Praet draagt Anderlecht"

Kouyaté:

Cheikhou Kouyaté is Anderlecht nog niet vergeten en volgt paars-wit op de voet. Volgens hem zou Dennis Praet een oververdiende winnaar zijn van de Gouden Schoen. "En mijn vrienden Proto en Mbemba zet op twee en drie." Lees verder »

Scholz bijna van Anderlecht

Scholz bijna van Anderlecht

Anderlecht en Lokeren staan weer wat dichter bij een akkoord over een transfer van Alexander Scholz. Allicht wordt de overstap deze week afgerond. De verdediger kan voor 4,5 jaar tekenen in Brussel. Lees verder »

 12-01-2015 

De Boeck zegt voetbal vaarwel

De Boeck zegt voetbal vaarwel

Glen De Boeck, ex-speler en ex-assist trainer bij Anderlecht zegt de voetbalwereld vaarwel. Hij was ondermeer trainer van Cercle Brugge, Beerschot en Waasland-Beveren, maar wordt nu Managing Director in het bedrijfsleven. Lees verder »

U19: Scholl in nationale selectie

U19: Scholl in nationale selectie

Gert Verheyen, bondscoach van de nationale U19, heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de vriendschappelijke interland tegen Italië. Paarse belofte, Alexis Scholl maakt deel uit van de selectie. Lees verder »

Procedure gestart tegen chauffeur Malanda

Procedure gestart tegen chauffeur Malanda

De Duitse politie opent een onderzoek wegens onvrijwillige doodslag naar de bestuurder van de wagen van Junior Malanda, vermoedelijk Anthony D’Alberto. Intussen stelt de politie dat chauffeur wel degelijk een geldig rijbewijs had. Lees verder »

Hamzaoui gelinkt aan Anderlecht

Hamzaoui gelinkt aan Anderlecht

Volgens L'Equipe wil Valenciennes Yanis Hamzaoui uitlenen. De Franse sportkrant noemt Anderlecht en Zenit Sint-Petersburg als kandidaten. Hamzaoui is een 18-jarige verdedigende middenvelder. Hij speelde nog niet voor de A-ploeg. Lees verder »

Anderlecht weigert Grieks bod op Defour

Anderlecht weigert Grieks bod op Defour

Volgens La Dernière Heure heeft Anderlecht een bod van Olympiakos op Steven Defour afgewezen. Olympiakos-coach Vítor Pereira kent Defour nog van bij Porto, maar Anderlecht wil geen basispion laten vertrekken. Lees verder »

"Ik voel dat beste Defour eraan komt"

Na een prima winterstage is Steven Defour klaar om Anderlecht na de winterstop naar een vierde titel op rij te leiden. "Ik denk dat ik nu kan brengen wat ik de eerste zes maanden niet kon", klinkt het ambitieus. Lees verder »

Transfer kort: Scholz, Mitrovic, Skuletic

Transfer kort: Scholz, Mitrovic, Skuletic

Nu zowel Anderlecht als Lokeren terug zijn van hun winterstage lijken het beslissende dagen te worden voor de transfer van Alexander Scholz. De verdediger zelf wil naar Anderlecht en de clubs groeien ook stilaan naar elkaar toe. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Jongeren begeleiden"

Van Holsbeeck:

Het dodelijk ongeval van Junior Malanda heeft een schokgolf teweeg gebracht in het voetbal. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck maakt nog eens duidelijk dat het heel belangrijk is om jonge voetballers te begeleiden. Lees verder »

Hasi tevreden over stage

Hasi tevreden over stage

Besnik Hasi is een tevreden man. "Dit was een ideale stage", zegt de coach. "We zaten hier rustig, hadden een goed hotel, goeie velden, goed weer en iedereen heeft hard gewerkt." Lees verder »

Praet aangeslagen na dood Malanda

Praet aangeslagen na dood Malanda

Anthony Vanden Borre en Aaron Leya Iseka waren bevriend met Junior Malanda. Dennis Praet en nog enkele kenden hen van de nationale beloften. "Het nieuws van de dood van Malanda is erg hard aangekomen", zegt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

 11-01-2015 

U21oefenen tegen FC Dender

U21oefenen tegen FC Dender

Dinsdag spelen de U21 van Anderlecht een oefenwedstrijd tegen FC Dender. De wedstrijd vindt plaats op de jeugdacademie van Anderlecht in Pede. De aftrap wordt gegeven om 19.30 uur. Lees verder »

Terug in Brussel

Terug in Brussel

Om 17u30 berichtte RSC Anderlecht dat het team veilig en wel aangekomen is in de hoofdstad. Anderlecht verbleef sinds maandag in het Spaanse La Manga. Lees verder »

N'Sakala en Colin, een duo uit Troyes

N'Sakala en Colin, een duo uit Troyes

Tijdens de stage in La Manga hadden verschillende kranten een duo interview met Maxime Colin en Fabrice N'Sakala. Over hun debuut in het Astridpark en hun toekomst in België of Frankrijk. Wij bundelen het belangrijkste. Lees verder »

Laatste training in La Manga

Laatste training in La Manga

Deze morgen hebben de spelers van Anderlecht een laatste keer getraind in La Manga. Met uitzondering van Bram Nuytinck en Matias Suarez was heel de groep aanwezig en klaar om de confrontatie met Lierse aan te gaan. Lees verder »

Ghana speelt gelijk tegen SC Cambuur

Ghana speelt gelijk tegen SC Cambuur

Ghana heeft in zijn tweede oefeninterland tegen het Nederlandse Cambuur 1-1 gelijk gespeeld. Frank Acheampong kwam de tweede helft in het spel. Volgende week staat er nog één oefenwedstrijd op het programma. Lees verder »

D'Alberto ontslagen uit ziekenhuis

D'Alberto ontslagen uit ziekenhuis

Anthony D'Alberto zat gisteren in de auto waar Junior Malanda mee verongelukte. VTM Nieuws weet te melden dat de Anderlecht-belofte deze namiddag het ziekenhuis mocht verlaten maar zwaar onder de indruk te zijn van het ongeval. Lees verder »

Conté scoort en wint oefenduel

Conté scoort en wint oefenduel

Als voorbereiding op de Africa Cup oefende Guinée gisteren tegen het Olympisch elftal van Marokko. De ploeg van Ibrahima Conté won met 4-1 en Conté scoorde het derde doelpunt. Lees verder »

Bastia stunt tegen PSG

Bastia stunt tegen PSG

Guillaume Gillet speelde gisteren negentig minuten met Bastia tegen PSG en won de wedstrijd met 4-2. Na twintig minuten stond het nochtans 0-2 voor PSG, maar Bastia herpakte zich en won de wedstrijd met ruime cijfers. Lees verder »

D'Alberto betrokken bij ongeval Malanda

D'Alberto betrokken bij ongeval Malanda

Ook Anthony D'Alberto zat in de auto bij het ongeluk waarin Junior Malanda het leven liet. Dat bevestigt Anderlecht. D'Alberto speelt momenteel voor de paars-witte U21, Malanda speelde bij de jeugd twee jaar voor Anderlecht. Lees verder »

 10-01-2015 

Junior Malanda overleden

Junior Malanda overleden

Junior Malanda heeft deze namiddag het leven gelaten in een verkeersongeval. Hij was op weg naar de luchthaven om met Wolfsburg op stage te vertrekken. Anderlecht-online betuigt z'n deelneming en medeleven aan vrienden en familie. Lees verder »

Praet en Vanden Borre trainen opnieuw mee

Praet en Vanden Borre trainen opnieuw mee

De stage in La Manga loopt op zijn einde. Anderlecht trainde deze voormiddag een voorlaatste keer. Dennis Praet en Anthony Vanden Borre namen deel aan de groepstraining. Bram Nuytinck en Nathan Kabasele trainden individueel. Lees verder »

Deschacht: "Bedankt Thorgan"

Deschacht:

In een interview met Het Nieuwsblad zei Thorgan Hazard dat Olivier Deschacht de Gouden Schoen verdiende voor al wat hij presteerde. Olivier Deschacht was dan ook aangenaam verrast en bedankte Thorgan via twitter. Lees verder »

VTM verontschuldigt zich bij Praet

VTM verontschuldigt zich bij Praet

Verschillende media waren aanwezig op de stage in La Manga waaronder ook VTM. Vrijdag zonden zij een reportage uit over Dennis Praet met als titel "De Gouden Schoen is voor mij." Blijkt echter dat Praet dit nooit gezegd heeft. Lees verder »

Roef is de slimste

Roef is de slimste

Tijdens elke stage wordt er een voetbalquiz georganiseerd door Bart Meert. Voor de vierde keer op rij, pakte de groep van Davy Roef de overwinning. Lees verder »

Hasi tevreden over oefenwedstrijd

Hasi tevreden over oefenwedstrijd

Besnik Hasi speelde gisteren met een onuitgegeven middenveld, één speler voor de verdediging en twee daarvoor. En Hasi zag dat het goed was. Vooral over de vooruitgeschoven rol van Youri Tielemans was hij er tevreden. Lees verder »

Milosevic: "Anderlecht zou tussenstap zijn"

Milosevic:

In de Turkse pers legt Alexander Milosevic uit waarom hij niet naar Anderlecht gekomen is. "Anderlecht zou een tussenstap geweest zijn", zegt hij. "Besiktas is een grote club. Hier kan ik tot het einde van mijn carrière blijven." Lees verder »

Licht Bastia de optie op Gillet?

Licht Bastia de optie op Gillet?

Guillaume Gillet is aan een erg sterk seizoen bezig bij Bastia en de Corsicanen zouden hem graag definitief aantrekken. Enig probleem: de club strijdt tegen de degradatie en wil wachten tot het sportieve zekerheid heeft. Lees verder »

Hasi: "Ik reken op El Gordo"

Hasi:

Oswal Alvarez krijgt van zijn ploegmaats de bijnaam "El Gordo" wat "de dikke" wil zeggen. Alvarez deed het gisteren helemaal niet slecht in de oefenpot tegen Arnhem en dat zag ook Besnik Hasi. Lees verder »

Scholz nog steeds niet opgegeven

Scholz nog steeds niet opgegeven

Anderlecht blijft hopen dat het deze maand Alexander Scholz kan aantrekken. Lokeren is financieel niet verplicht om te verkopen, maar heeft begrip voor de wens van Scholz. Bovendien heeft Anderlecht nog stevige troef in handen. Lees verder »

Hazard: "Deschacht verdient Gouden Schoen"

Hazard:

Woensdag weten we wie de opvolger wordt van Thorgan Hazard als Gouden Schoen. De ex-speler van Zulte Waregem schuift alvast een verrassende favoriet naar voor. "Als ik één naam moet kiezen, ga ik voor Olivier Deschacht." Lees verder »

Dendoncker maakt indruk

Dendoncker maakt indruk

Leander Dendoncker was gisteren één van de weinige die de hele wedstrijd tegen Vitesse meespeelde. Uit fysieke tests blijkt dan ook dat hij één van de fitste spelers uit de kern is. Hij voelt zich ook steeds meer thuis op de zes. Lees verder »

 09-01-2015 

Wasyl derde snelste van de Premier League

Wasyl derde snelste van de Premier League

De Daily Mail noemde de tien snelste spelers van de Premier League. Verrassend is dat ex-Anderlecht speler Marcin Wasilewski de derde plaats bezet met 35,1km/u. De snelste is Wilfried Zaha (Crystal Palace) met 35,2 km/u. Lees verder »

Anderlecht walst na de rust over Vitesse

Anderlecht walst na de rust over Vitesse

Anderlecht heeft zijn oefenduel in La Manga tegen Vitesse met klinkende 5-0-cijfers gewonnen. Cyriac zorgde ervoor dat Anderlecht met 1-0 kon gaan rusten. Dendoncker, Leya Iseka, Mitrovic en Tarfi diepten na de rust de score uit. Lees verder »

Acheampong gaat voor basisplaats

Acheampong gaat voor basisplaats

Frank Acheampong neemt binnenkort deel aan de Africa Cup met Ghana. De Ghanees is enorm tevreden dat hij de definitieve selectie gehaald heeft. Op 19 januari speelt Ghana zijn eerste wedstrijd tegen Senegal. Lees verder »

Ticketinfo: Anderlecht - Dinamo Moskou

Ticketinfo: Anderlecht - Dinamo Moskou

Anderlecht heeft vandaag de ticketprijzen bekend gemaakt voor het Europa League-duel tegen Dinamo Moskou. De voorrangsperiode voor abonnees loopt van maandag 12 tot dinsdag 27 januari. De vrije verkoop start woensdag 4 februari. Lees verder »

Van Holsbeeck looft Heylen

Van Holsbeeck looft Heylen

Aangezien een nieuwe centrale verdediger nog niet voor meteen lijkt, is het aan Michaël Heylen om Chancel Mbemba te vervangen. Herman Van Holsbeeck gelooft alvast in hem. "Hij was erbij toen jong België met 0-4 in Spanje won." Lees verder »

Wordt Alvarez revelatie van terugronde?

Wordt Alvarez revelatie van terugronde?

Nu hij verlost is van zijn spierproblemen, maakt Oswal Alvarez een sterke indruk tijdens de stage. Door de schorsing van Mitrovic en het nakende vertrek van Cyriac zou hij wel eens heel wat kansen kunnen krijgen de komende weken. Lees verder »

Anderlecht verdient 171.852 euro aan WK

Anderlecht verdient 171.852 euro aan WK

De FIFA heeft de clubs uitbetaald die een speler afstonden voor het voorbije WK voetbal. Anderlecht ontvangt 171.852 euro. In totaal passeren 396 ploegen langs de kassa. Bayern München krijgt het meest: 1,46 miljoen euro. Lees verder »

Tielemans:"Praet als voorbeeld"

Tielemans:

Youri Tielemans had het in december even moeilijk. Maar de speler wil zich herpakken en neemt Dennis Praet als zijn voorbeeld. "Dennis kende ook moeilijke momenten, maar boekt dit seizoen veel vooruitgang." Lees verder »

Contractverlening voor Hasi

Contractverlening voor Hasi

Anderlecht wil op korte termijn een contractverlening voorleggen aan Besnik Hasi. "Als je een trainer hebt die bereid is heel hard te werken en die ook enorm gemotiveerd is, moet je dat ook koesteren", zegt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Geen Proto en Vanden Borre tegen Vitesse

Geen Proto en Vanden Borre tegen Vitesse

Deze namiddag speelt Anderlecht een oefenwedstrijd tegen het Nederlandse Vitesse Arnhem. Silvio Proto en Anthony Vanden Borre blijven aan de kant. Of Dennis Praet kan aantreden, moet in de loop van de voormiddag duidelijk worden. Lees verder »

Van Holsbeeck en Lambrecht zitten samen

Van Holsbeeck en Lambrecht zitten samen

Herman Van Holsbeeck zit ook op La Manga niet stil. Gisteren ging hij dertig kilometer verder naar Campoamor om met Roger Lambrecht te praten over een transfer van Alexander Scholz. Ook nu raakten ze er niet uit. Lees verder »

 08-01-2015 

Ook andere jongeren kunnen bijtekenen

Ook andere jongeren kunnen bijtekenen

Youri Tielemans is niet de enige jeugdspeler die Anderlecht langer aan zich wil binden. "Ook de contracten van Davy Roef, Leander Dendoncker, Andy Kawaya en Nathan Kabasele willen we verlengen", zegt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Bitsindou mag niet naar Africa Cup

Bitsindou mag niet naar Africa Cup

Romeni Scott Bitsindou heeft de definitieve selectie van Congo-Brazzaville voor de Africa Cup niet gehaald. Bondscoach Claude Le Roy maakte vandaag zijn 23 namen bekend en Bitsindou is één van de drie afvallers. Lees verder »

Mitrovic nu ook genoemd bij Swansea

Mitrovic nu ook genoemd bij Swansea

Sky Sports meldt dat Aleksandar Mitrovic gelinkt wordt aan Swansea. De Premier League-club ziet spits Wilfried Bony deze maand allicht verkassen naar Manchester City en Mitrovic wordt genoemd als mogelijke vervanger. Lees verder »

Soumaré voelt zich goed in Italië

Soumaré voelt zich goed in Italië

Mohamed Soumaré ruilde afgelopen zomer Anderlecht voor de Italiaanse tweedeklasser Avellino. Bij paars-wit kreeg hij geen profcontract, in Italië wel. "Maar ik neem het Anderlecht-bestuur niets kwalijk", vertelt Soumaré. Lees verder »

Vanden Borre blijft last hebben van enkel

Vanden Borre blijft last hebben van enkel

Al na de eerste training in La Manga moest Anthony Vanden Borre opnieuw afhaken wegens problemen met de enkel. De verdediger volgt sindsdien een individueel programma. De kans dat hij morgen speelt tegen Vitesse is erg klein. Lees verder »

Contractverlening voor Kabasele

Contractverlening voor Kabasele

Nathan Kabasele ligt nog onder contract tot 2016. De kans is groot dat zijn verbintenis wordt opengebroken en verlengd met twee jaar. Door de schorsing van Aleksandar Mitrovic zal Kabasele in januari vaker aan de bak komen. Lees verder »

Acheampong naar Afrika Cup

Acheampong naar Afrika Cup

Avram Grant, bondscoach van Ghana, maakte zijn defenitieve selectie bekend voor de Afrika Cup. Frank Acheampong maakt deel uit van de 23 spelers die met Ghana naar de Afrika Cup trekken. Lees verder »

 07-01-2015 

Red Bulls willen Kljestan

Red Bulls willen Kljestan

Volgens goal.com zijn de New York Red Bulls in onderhandeling met Anderlecht voor Sascha Kljestan. De Amerikaan wou tijdens de vorige zomermercato al naar LA Galaxy maar die transfer sprong op het laatste moment af. Lees verder »

Zes scheidsrechters bij elke wedstrijd

Zes scheidsrechters bij elke wedstrijd

De doellijntechnologie zal nog niet voor vandaag zijn in België. De voetbalbond heeft die piste onderzocht maar is te duur bevonden. Vanaf de play-offs gaat er wel een team van zes scheidsrechters aan de slag bij elke wedstrijd. Lees verder »

Acheampong start in oefenwedstrijd

Acheampong start in oefenwedstrijd

Ghana speelde deze namiddag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Olhanense als voorbereiding op de Afrika Cup. Frank Acheampong maakte deel uit van de startende elf. Ghana won de wedstrijd met 3-0. Lees verder »

Jullie favoriete doelpunt #5

Jullie favoriete doelpunt #5

Vorige week peilden we naar jullie favoriete paars-witte doelpunten uit 2014. Jullie reageerden massaal, waarvoor dank. Aleksandar Mitrovic opent vandaag de top vijf met één van zijn 21 doelpunten uit 2014. Lees verder »

Milosevic officieel van Besiktas

Milosevic officieel van Besiktas

Niet dat we ons nog illusies maakten, maar nu is het ook officieel: Alexander Milosevic heeft een contract getekend bij Besiktas. De Zweedse verdediger kon ook naar Anderlecht, maar kan in Turkije veel meer verdienen Lees verder »

Praet incasseert trap

Praet incasseert trap

Dennis Praet heft deze ochtend de training moeten stopzetten in La Manga. De aanvaller incasseerde een trap en bleef onmiddellijk aan de kant. Ook Vanden Borre trainde niet mee, hij sukkelt nog met de enkel. Lees verder »

Exclusief interview met Mathias Bossaerts

Exclusief interview met Mathias Bossaerts

Anderlecht-online strikte Mathias Bossaerts, het Belgische toptalent van Manchester City, voor een gesprek over een eventuele uitleenbeurt aan Anderlecht, de paars-witte prestaties in de Champions League en nog veel meer. Lees verder »

Cyriac vertrekt deze zomer

Cyriac vertrekt deze zomer

Gohi Bi 'Zorro' Cyriac zal deze zomer waarschijnlijk vertrekken. De spits werd nog voor twee miljoen euro gekocht bij Standard, maar vond zijn oude niveau niet meer terug na een knieblessure. Lees verder »

Proto: "Ik ga met Mitrovic praten"

Proto:

Door een stomme reactie moet Anderlecht het drie wedstrijden doen zonder Aleksandar Mitrovic. Misschien kan de spits advies vragen aan Silvio Proto. Ook die wordt vaak uitgedaagd. “Maar ik reageerde nog nooit met een slag.” Lees verder »

Mexicaan Salcedo aangeboden bij Anderlecht

Mexicaan Salcedo aangeboden bij Anderlecht

Volgens de Mexicaanse pers werd de 21-jarige verdediger Carlos Salcedo aangeboden bij Anderlecht. Paars-wit hapte echter niet toe omdat hij niet het profiel heeft dat de club zoekt. Salcedo tekende inmiddels bij Guadalajara. Lees verder »

Het Nieuwsblad geeft zomertransfers 5,4/10

Het Nieuwsblad geeft zomertransfers 5,4/10

Het Nieuwsblad brengt vandaag het rapport van de zomertransfers van de zestien eersteklassers. Anderlecht trok vijf spelers aan en haalde Michaël Heylen terug na een uitleenbeurt. Hoe beoordeelt Het Nieuwsblad deze aanwinsten? Lees verder »

Nieuws vanop het trainingskamp

Nieuws vanop het trainingskamp

Anderlecht werkte gisteren in La Manga twee trainingen af met 22 spelers. Bram Nuytinck traint individueel en Aleksandar Mitrovic arriveerde 's avonds. De Serviër zal vandaag een eerste keer meetrainen. Lees verder »

 06-01-2015 

Anderlecht niet in beroep

Anderlecht niet in beroep

Anderlecht gaat niet in beroep tegen de schorsing van Aleksandar Mitrovic. De beslissing kwam er om verschillende redenen. Paars-wit beschouwt het als een goede les voor de Serviër. Lees verder »

Sassi tekent bij FC Metz

Sassi tekent bij FC Metz

Anderlecht grijpt weer naast een transfer. De laatste weken werd ook de naam van Ferjani Sassi genoemd als eventuele versterking. Maar die tekende bij het Franse FC Metz. Dat maakte de club zelf bekend op hun website. Lees verder »

Hasi niet bang van Brugge

Hasi niet bang van Brugge

Alles ziet er naar uit dat de titelstrijd zich zal afspelen tussen Anderlecht en Club Brugge. Besnik Hasi ziet dat duel zonder angst tegemoet: "Club Brugge gaat goed, maar ik heb geen schrik." Lees verder »

"Gelukkig kruiste ik N'Sakala niet eerder"

Olivier Deschacht is aan een sterk seizoen bezig als centrale verdediger en lijkt te beseffen dat hij zich beter op deze positie focust. "Fabrice N'Sakala is echt super als linksachter. Gelukkig kruiste hij mijn pad niet eerder." Lees verder »

Ook scheidsrechters vertoeven in La Manga

Ook scheidsrechters vertoeven in La Manga

Niet alleen Anderlecht bereidt in La Manga om de tweede seizoenshelft voor. Ook de Belgische scheidsrechters doen dit. Dit zorgt voor enige wrevel bij de andere clubs. “Nochtans zullen ze elkaar hooguit even kruisen.” Lees verder »

Van Holsbeeck wil Defour ook na carrière

Van Holsbeeck wil Defour ook na carrière

Steven Defour speelt nog maar een half jaar bij Anderlecht, maar op Herman Van Holsbeeck maakte hij al grote indruk. Als het van de Anderlecht-manager afhangt, kan Defour ook na zijn carrière bij Anderlecht aan de slag. Lees verder »

Bastien in het vizier van Liverpool

Bastien in het vizier van Liverpool

Liverpool heeft Samuel Bastien op het oog. Bastien speelde nog niet veel met de A-kern, maar liet zich opmerking in de Youth League. Er is interesse van meerdere buitenlandse clubs en daarvan is Liverpool het meest concreet. Lees verder »

Hasi: "Scholz? Ik heb geen idee"

Hasi:

Besnik Hasi had gehoopt op een nieuwe centrale verdediger om de stage aan te vatten. "Helaas is het misgelopen met Milosevic", zo vertelt hij. "Maar als ik moet wachten tot eind januari, dan hoeft het voor mij niet meer te komen." Lees verder »

 05-01-2015 

Anderlecht na drie uur toch vertrokken

Anderlecht na drie uur toch vertrokken

Omstreeks 14.10 uur is Anderlecht dan toch richting Spanje vertrokken. Dat is drie uur later dan gepland. Door het koude weer en sneeuw kon het privé-charter dat vanuit het Franse Dijon moest komen daar niet vertrekken. Lees verder »

Anderlecht met vertraging naar Spanje

Anderlecht met vertraging naar Spanje

Door een technisch defect aan het vliegtuig is Anderlecht vanmorgen nog niet naar La Manga kunnen vertrekken. Spelers en staff wachten momenteel op de luchthaven tot het toestel hersteld is en kan opstijgen. Lees verder »

Ook Nathan De Medina mee op winterstage

Ook Nathan De Medina mee op winterstage

Anderlecht is vanmorgen naar het Spaanse La Manga vertrokken om de tweede seizoenshelft voor te bereiden. Bij de 23 (Mitrovic komt later) die het vliegtuig opstappen, zit één verrassende naam: Nathan De Medina. Lees verder »

Wigor terug naar Brazilië

Wigor terug naar Brazilië

Anderlecht heeft afscheid genomen van de Braziliaan Wigor Alan Do Nascimento. De 19-jarige middenvelder tekende in de zomer een proefcontract voor zes maanden, maar hij kon niet overtuigen. Hij kreeg dus geen nieuwe overeenkomst. Lees verder »

Nuytinck mee op winterstage

Nuytinck mee op winterstage

Bram Nuytinck gaat mee op winterstage naar La Manga, al zal hij er wel een individueel programma volgen. Ook beloften Liam Bossin en Mehdi Tarfi reizen mee naar Spanje. Lees verder »

Geen Scholz tijdens winterstage

Geen Scholz tijdens winterstage

Volgens Het Laatste Nieuws is de kans heel klein dat Alexander Scholz tijdens de winterstage de overstap maakt naar Anderlecht. Het Nieuwsblad weet dan weer dat Scholz Lokeren heeft gemeld graag naar Anderlecht te verhuizen. Lees verder »

Ook Parma wil Reyes

Ook Parma wil Reyes

Diego Reyes viel zaterdag weer naast de selectie bij FC Porto. Dit vergroot de kans dat Anderlecht hem kan aantrekken. Er zijn echter nog gegadigden, ook Parma wil Reyes. Lees verder »

 04-01-2015 

Gillet wipt Origi uit Franse beker

Gillet wipt Origi uit Franse beker

Gisterenavond vonden de 1/32ste finales plaats van de Franse beker. Daarin kwam Guillaume Gillet met Bastia uit tegen het Lille van Divock Origi. Bastia won met 2-0, Gillet stond een hele wedstrijd tussen de lijnen. Lees verder »

Ticketinfo: Anderlecht - Lierse

Ticketinfo: Anderlecht - Lierse

Er zijn nog tickets beschikbaar voor de eerste wedstrijd na de winterstop, thuis tegen Lierse. De wedstrijd vindt plaats op 18 januari, de aftrap wordt gegeven om 14.30 uur. Ticketprijzen variëren tussen 18 en 35 euro. Lees verder »

Beloften niet naar Viareggio Cup

Beloften niet naar Viareggio Cup

Dit jaar nemen de paars-witte beloften niet deel aan de Viareggo Cup. Reden is het drukke programma die maand. Ze spelen ondermeer de achtste finale van de Youth League tegen Barcelona. Lees verder »

 03-01-2015 

Onderhandelingen in Spanje verder gezet

Onderhandelingen in Spanje verder gezet

Anderlecht heeft ook de onderhandelingen voor Alexander Scholz, opgedreven. Deze zit met Lokeren in Campoanor op stage op amper 60 kilometer van La Manga. Naar verluidt kwamen beide clubs al wat dichter omtrent de transferprijs. Lees verder »

D'Onofrio bemiddeld voor Reyes

D'Onofrio bemiddeld voor Reyes

Nu Anderlecht naast Alexander Milosevic grijpt wordt de piste Diego Reyes weer opgerakeld. Alleen staat FC Porto niet te springen om de Mexicaans international uit te lenen. Wellicht kan Luciano D'Onofrio bemiddelen. Lees verder »

 02-01-2015 

Milosevic kiest voor Besiktas

Milosevic kiest voor Besiktas

Aleksander Milosevic komt dan toch niet naar Anderlecht. Ondanks het charmeoffensief dat hij woensdag nog inzette richting paars-wit heeft de Zweed nu toch voor Besiktas gekozen. Lees verder »

Defour in 'Karakters'

Defour in 'Karakters'

Steven Defour is maandag te gast in 'Karakters'. Een programma op Canvas. Ook Herman Van Holsbeeck en Defours vader Jaques Defour komen getuigen over de speler. Het programma start om 20u40. Lees verder »

Aandelen Anderlecht weldra verkoopbaar

Aandelen Anderlecht weldra verkoopbaar

Vanaf 1 februari hebben de dertien bestuursleden van Anderlecht de mogelijkheid om hun aandelen te verkopen. Een grote ommekeer wordt niet verwacht, maar dit kan wel het begin zijn van een machtsverschuiving binnen de club. Lees verder »

Milosevic beslist vandaag

Milosevic beslist vandaag

Volgens Het Laatste Nieuws laat Alexander Milosevic vandaag aan Anderlecht weten of hij ingaat op hun contractaabod. De verdediger kan in Brussel tekenen tot 2018. Ook bij het Turkse Besiktas kan hij aan de slag. Lees verder »

 01-01-2015 

Waarom 25 miljoen euro te weinig is

Waarom 25 miljoen euro te weinig is

Dennis Praet en Youri Tielemans sierden gisteren de voorpagina van het Duitse Bildzeitung. Borussia Dortmund zou deze zomer 25 miljoen veil hebben voor het paars-witte duo. Volstaat dat om Anderlecht te doen zwichten?
Lees verder »