Archieven

 28-02-2004 

Zitka verschillende weken out

Zitka verschillende weken out

Tijdens de match tegen Westerlo liep Daniel Zitka een blessure op. Verder onderzoek heeft aangewezen dat het gaat om een scheurtje in de quadriceps. Tristan Peersman staat enkele weken in doel. Lees verder »

Seol zondag naar huis

Seol zondag naar huis

Ki-Hyeon Seol heeft zich nog steeds niet bij Anderlecht gemeld na zijn operatie in Zuid-Korea. Ze hadden hem gisteren verwacht maar nu is zijn terugkeer uitgesteld tot zondag. Lees verder »

 27-02-2004 

Berichten rond Baggio zijn roddels...

Berichten rond Baggio zijn roddels...

Het gerucht dat Roberto Baggio naar Anderlecht zou komen gaat momenteel rond in de pers. De club benadrukt echter dat er geen interesse is. Er zijn dus geen contacten geweest met de 37jarige speler, noch met zijn werkgever Brescia Lees verder »

Geen algemene afgelasting

Geen algemene afgelasting

Het sportcomité van de Belgische voetbalbond heeft beslist dat er geen algemene afgelasting komt van de wedstrijden in de Jupiler League. De scheidsrechters zullen ter plaatse bekijken of er al dan niet gespeeld kan worden. Lees verder »

Negatief rapport voor Daems?

Negatief rapport voor Daems?

Deze morgen keerde trainer Hugo Broos terug van Parma waar hij gisterenavond de jonge verdediger van Genglebirligi, Filip Daems gescout heeft. De eindbeoordeling zou mogelijk negatief uitvallen voor Daems. Lees verder »

Kleine voorbeschouwing RSCA - Heusden

Kleine voorbeschouwing RSCA - Heusden

Broos zal geen beroep kunnen doen op Christian Wilhemsson en Daniël Zitka. Wilhemsson is out met een dijblessure en kon gisteren nog niet meetrainen. Zitka heeft nog steeds last van de trap die hij kreeg de laatste match. Lees verder »

Mogelijk algemene afgelasting

Mogelijk algemene afgelasting

Deze namiddag beraadslaagt de Belgische Voetbalbond over een eventuele algemene afgelasting van de wedstrijden en dit door de hevige sneeuwval. Tot nu toe zou de match van deze avond tussen La Louviere en Standard doorgaan. Lees verder »

Deschacht is kwaad

Deschacht is kwaad

Olivier Deschacht is niet opgezet met de eventuele komst van Daems die ook op linksachter speelt. Hij vindt het "weggesmeten geld" en begrijpt niet waarom Anderlecht hem wil binnenhalen. Lees verder »

De Boeck succesvol geopereerd

De Boeck succesvol geopereerd

Gisteren werd in Antwerpen verdediger Glen De Boeck succesvol geopereerd aan de kruisbanden en de mediale band van de linkerknie. De ingreep werd gedaan door Dr. Martens die De Boeck ook al aan de rechterknie opereerde. Lees verder »

 26-02-2004 

Verschueren en Aruna gehuldigd

Verschueren en Aruna gehuldigd

Michel Verschueren en Aruna Dindane zijn door de Anderlechtse burgemeester gehuldigd. Jacques Simonet overhandigde aan de Ivoriaanse spits en Gouden Schoen winnaar Aruna Dindane een gouden bal. Lees verder »


 25-02-2004 

Ook interesse in Jelle Van Damme

Ook interesse in Jelle Van Damme

Volgens de pers heeft Anderlecht meer dan gewone interesse voor Ajax-Belg, Rode Duivel én linksachter Jelle Van Damme. De Brusselaars bekijken nu wat de prijs is van de jonge verdediger. Lees verder »

Sampdoria scout Baseggio

Sampdoria scout Baseggio

Sampdoria komt Baseggio scouten in de thuismatch tegen Heusden-Zolder. Manager Van Holsbeeck vertrouwt er niettemin op dat Baseggio half maart zijn contract verlengt. Lees verder »

Kan Doll naar Standard?

Kan Doll naar Standard?

Volgens bepaalde geruchten zou Olivier Doll de interesse hebben van Standard. Doll, die op het eind van dit seizoen na 10 jaar zijn koffer mag pakken bij Anderlecht, zegt van niets te weten en dat hij deze geruchten ook hoort. Lees verder »

Broos scout Daems in Parma

Broos scout Daems in Parma

Broos reist donderdag naar Parma af, waar hij met eigen ogen Filip Daems (26) met het Turkse Gençlerbirligi aan het werk wil zien in de heenwedstrijd van de derde ronde van de Uefa Cup. Lees verder »

Zitka out voor partij tegen Heusden

Zitka out voor partij tegen Heusden

Daniel Zitka zal waarschijnlijk niet aan de aftrap komen tegen Heusden-Zolder (zaterdag). De keeper incasseerde zondag een rake trap en wordt waarschijnlijk uit voorzorg aan de kant gehouden. Tristan Peersman zal hem vervangen. Lees verder »

 24-02-2004 

Anderlecht zoekt nieuwe linksachter

Anderlecht zoekt nieuwe linksachter

Deschacht blijft als linksachter de eerste keuze. Toch gaat Anderlecht op zoek naar een back-up. Het contract van Doll wordt namelijk niet verlengd. Het uitvallen van De Boeck kan wel de aankooppolitiek van de club beïnvloeden. Lees verder »

Sanctie voor Jestrovic

Sanctie voor Jestrovic

Nenad Jestrovic heeft spijt van zijn elleboogstoot die hij uitdeelde aan een speler van Westerlo bij de reserven. Dinsdag praat trainer Broos hierover met zijn Servische spits. Hij krijgt mogelijk een sanctie opgelegd. Lees verder »

RSCA verkoopt tickets via website

RSCA verkoopt tickets via website

Anderlecht wil vanaf september tickets voor zijn wedstrijden via het internet aanbieden. Op de website van de club zal iedere supporter zich kunnen aanbieden, waar hij het nummer van zijn fankaart en identiteitskaart moet ingeven. Lees verder »

Gaat Baseggio naar Sampdoria?

Gaat Baseggio naar Sampdoria?

Walter Baseggio, wiens contract in juni 2005 afloopt, kan rekenen op de belangstelling van de Italiaanse club Sampdoria (8e in Serie A). De ploeg heeft de laatste maand de middenvelder op de voet gevolgd. Lees verder »

Vanderaeghe: 2 weken rust

Vanderaeghe: 2 weken rust

Niet alleen Glen De Boeck heeft gisteren Dr. Martens bezocht, ook Yves Vanderhaeghe is gisteren ochtend bij hem langs geweest. Hij kwam er zijn knieblessure controleren die hij vorige week tijdens de training opliep. Lees verder »

 23-02-2004 

Operatie voor De Boeck

Operatie voor De Boeck

Glen De Boeck zal donderdag geopereerd worden aan de knie. Tijdens een actie in de match tegen Westerlo zakte de verdediger door zijn knie. Hij scheurde hierbij de kruisbanden en zal tot een half jaar out zijn. Lees verder »

Reacties na Westerlo-RSCA

Reacties na Westerlo-RSCA

Na de wedstrijd tegen Westerlo, waren de reacties van de trainers meestal dezelfde. Westerlo had de betere kansen en ze hadden het spel al voor de rust kunnen beslissen. Lees hier enkele reacties... Lees verder »


 22-02-2004 
 21-02-2004 

Om 20u tegen Westerlo

Om 20u tegen Westerlo

Anderlecht speelt om 20u uit tegen Westerlo. Beide ploegen zijn in vorm: Anderlecht is al 10 matchen ongeslagen, Westerlo 8. Anderlecht ging vroeger al een paar keer zwaar onderuit tegen Westerlo: 5-0 in 2000 en 6-0 in '98. Lees verder »

Deschacht onzeker voor zondag

Deschacht onzeker voor zondag

Deschacht en Wilhelmsson zijn onzeker voor de wedstrijd van zondagavond op Westerlo. Trainer Broos hoopt daar vandaag uitsluitsel over te krijgen. Als Deschacht niet speelt, schuift Hendrikx mogelijk naar de linksachterpositie. Lees verder »

Kolar tot 2008 bij Anderlecht

Kolar tot 2008 bij Anderlecht

Anderlecht heeft het contract van Martin Kolar verlengd met 4 jaar. De linkerflankspeler zette zijn handtekening onder een overeenkomst die hem tot 2008 aan Anderlecht bindt. Kolar is nog maar 20 jaar. Lees verder »

 20-02-2004 

Reserven kloppen Westerlo

Reserven kloppen Westerlo

De reserven klopten Westerlo met 3-0. Jestrovic kreeg rood. Legear, Doll en Gerk scoorden.
RSCA: Peersman, Vandenborre, Doll, Traore, Legear, Ngalula Mbuyi, Lovre, Martens, Macdonald, Gerk, Jestrovic Lees verder »

Jukbeen van Seol is verzakt

Jukbeen van Seol is verzakt

Ki-Hyeun Seol heeft geen kaakbeenbreuk opgelopen, maar een verzakking van het jukbeen. Voor Anderlecht-coach Hugo Broos maakt dat niet veel verschil, want hij moet de Zuid-Koreaan toch minstens een maand missen. Lees verder »


 19-02-2004 

Seol ondergaat morgen een operatie

Seol ondergaat morgen een operatie

Ki Hyeon Seol wordt morgen geopereerd aan het gezicht. Rond 24/02 wordt hij weer in Brussel verwacht. Tijdens Zuid-Korea-Libanon liep de spits een 3-voudige breuk op aan de linkerkaak en werd daarom naar het ziekenhuis gevoerd. Lees verder »

 18-02-2004 

België verliest van Frankrijk met 0-2

België verliest van Frankrijk met 0-2

België verloor woensdag in het Koning Boudewijn-stadion de vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk met 0-2. De doelpunten werden gescoord door Govou in de blessuretijd van de eerste helft en door Saha in de 76ste minuut. Lees verder »

Seol geblesseerd

Seol geblesseerd

Tijdens de wedstrijd van Zuid-Korea tegen Lebanon kwam Seol Ki-hyeon en Junghwan met elkaar in contact. Hierbij liep de Anderlecht-spits een kaakbeenbreuk op en werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Lees verder »

RSCA meldt zicht voor Intertoto

RSCA meldt zicht voor Intertoto

Verschillende ploegen hebben zicht bij de bond gemeld voor de intertoto-competitie. Zo heeft Anderlecht zich ook ingeschreven, evenals Brugge en Genk. Ook kleinere ploegen hebben hun aanvraag ingediend. Lees verder »

 17-02-2004 

Gislason tekende bij paars-wit

Gislason tekende bij paars-wit

De beloftevolle 15-jarige IJslander Rurik Gislason was deze namiddag te gast in het Constant Vanden Stock stadion. Daar tekende hij in het bijzijn van zijn ouders en manager een contract voor 2,5 jaar. Lees verder »

Doll naar Japanse club?

Doll naar Japanse club?

Japan is het beloofde land, wil een voetballer snel geld verdienen. Dat weet ook Olivier Doll, verdediger op overschot bij Anderlecht. De 30-jarige Doll is einde contract en laat zijn manager uitkijken naar een Japanse club. Lees verder »


 16-02-2004 

Reserven kloppen Lokeren

Reserven kloppen Lokeren

De reserven wonnen zopas met 0-3 van Lokeren. Jestrovic (19'), Wilhelmsson (32') en Macdonald (65') scoorden de goals. Ook Lovre, De Boeck en Junior speelden mee. Lees verder »

Anderlecht mag trip naar Azië maken

Anderlecht mag trip naar Azië maken

Anderlecht heeft een uitnodiging gekregen om na het huidige seizoen een rondreis te maken in Zuid-Korea. Dat zegt manager Van Holsbeeck. Begin maart stuurt Anderlecht een delegatie naar Azië om er de accomodaties te gaan bekijken. Lees verder »

RSCA - Genk verplaatst

RSCA - Genk verplaatst

De topper Anderlecht - Racing Genk is verplaatst naar maandag 3 mei om 20.30u. De match was eerst de avond ervoor gepland, maar de burgemeester van Anderlecht wil geen wedstrijden meer op een zondagavond.
Lees verder »

 15-02-2004 
 14-02-2004 

Iachtchouk geschorst

Iachtchouk geschorst

Doordat Oleg Iachtchouk in de slotminuut nog een gele kaart kreeg, zal hij volgende week zondag tegen Westerlo er niet bij zijn. Wel zal Aruna terugkeren uit schorsing, evenals Hasi. Lees verder »

Deze avond tegen Lokeren

Deze avond tegen Lokeren

Deze avond speelt Anderlecht een thuiswedstrijd tegen Lokeren. Het is al tien jaar geleden dat Anderlecht thuis nog eens van lokeren verloor. In de heenronde eindigde de wedstrijd op 0-6. Lees verder »

Oleg Iachtchouk Rode Duivel?

Oleg Iachtchouk Rode Duivel?

Door een nieuw FIFA-reglement krijgt België er onverwacht een aantal nieuwe Rode Duivels bij. Antheunis onderzoekt alvast of Anderlecht-spits, Ex-Oekraïne, voor de nationale ploeg in aanmerking komt. Lees verder »

Gesprek met Munaron

Gesprek met Munaron

Vandaag praat Anderlecht voor de laatste keer met keeperstrainer Munaron. De gesprekken verliepen tot hier toe altijd zeer moeizaam omdat Anderlecht wil dat hij stopt als keeperstrainer van de Rode Duivels. Lees verder »

Broos weigert MacDonald te selecteren

Broos weigert MacDonald te selecteren

Met Iachtchouck staat vanavond slechts één echte spits in de basis van Anderlecht. Dat heeft te maken met het vertrek van Mornar, de afwezigheid van Seol de nog niet voltooide revalidatie van Jestrovic en Wilhelmsson. Lees verder »

 13-02-2004 

Jestrovic en Wilhemsson op de bank?

Jestrovic en Wilhemsson op de bank?

Het herstel van Wilhelmsson loopt beter dan verwacht, mogelijk zit de rechtermiddenvelder al op de bank komende zaterdag bij de thuiswedstrijd tegen Lokeren. Dit zou ook het geval kunnen zijn voor Jestrovic. Lees verder »

 12-02-2004 

Munaron: contractverlenging of niet?

Munaron: contractverlenging of niet?

Na Vercauteren en Broos is het al een tijdje aan keeperstrainer Munaron om een nieuw contract te tekenen. Maar er is nog altijd twijfel omdat Munaron ook de keeperstrainer van de nationale ploeg is. Lees verder »

Peersman ziek, druk op Iachtchouk

Peersman  ziek, druk op Iachtchouk

Tristan Peersman is sinds het begin van de week ziek en Seol is maandag naar Korea vertrokken. Op Oleg Iachtchouk heerst er nu een grote druk omdat hij zeker nodig is nu zaterdag tegen Lokeren. Lees verder »

 11-02-2004 
 10-02-2004 

Beveren-RSCA verschoven

Beveren-RSCA verschoven

RSCA zal de partij in Beveren spelen op zaterdag 27/3 om 20u. De terugwedstrijd van de halve finales was eerst voorzien op zondag 28/3. De heenwedstrijd in Brussel blijft op woensdag 17/3 om 20u30. Prijzen voor tickets volgen... Lees verder »

Excuses van Beveren-doelman

Excuses van Beveren-doelman

Beveren-doelman Copa heeft zich geëxcuseerd bij Walter Baseggio voor zijn agressieve gedrag na de match tegen Anderlecht. De Ivoriaan stuurde een fax naar het secretariaat van RSCA. Lees verder »

Jestrovic voetbalt weer

Jestrovic voetbalt weer

Nenad Jestrovic is maandagavond voor het eerst sinds eind augustus weer aan voetballen toegekomen. De Anderlecht-spits speelde 1 helft met de reserven. Lees verder »

Baseggio: nog geen akkoord

Baseggio: nog geen akkoord

Anderlecht en Baseggio zullen halfweg maart verder onderhandelen over een contractverlenging. Maandag had Baseggio een gesprek met de bestuurstop van paars-wit, maar tot een akkoord kwam het nog niet. Lees verder »

 09-02-2004 

Reserven spelen 1-1 gelijk

Reserven spelen 1-1 gelijk

De reserven speelden 1-1 tegen Beveren.
Selectie: Van Steenberghe, Deman, Gerk, Martens, Mac Donald, Junior, Vanden Borre, Legear, Lacroix, Vandermarliere, Vanderhaeghe, De Boeck, Doll, Hellings, Jerstrovic, Lovre, Kempeneer Lees verder »

MacDonald tegen lokeren?

MacDonald tegen lokeren?

Door de schorsing van Aruna, de afwezigheid van Seol en de blessure van Jestrovic beschikt Hugo Broos maar over één spits, Iachtchouk. Zo komen Gerk en MacDonald in beeld om tegen Lokeren te spelen. Lees verder »

 08-02-2004 
 07-02-2004 

RSCA stelt record weer scherper

RSCA stelt record weer scherper

Paars-wit won nu al 11 partijen op rij buitenshuis en stelt daarmee het eigen record nogmaals scherper. RSCA verloor trouwens geen één punt meer sinds de 1-4 thuisnederlaag op 9/11 tegen Standard. Lees verder »

Aruna en Hasi geschorst

Aruna en Hasi geschorst

Aruna en Hasi pakten beide een gele kaart tegen Beveren. Hierdoor zijn ze geel geschorst voor de partij tegen Lokeren van volgend weekend.
Hugo Broos zit hierdoor met een spitsenprobleem. Lees verder »

Om 18u tegen Beveren

Om 18u tegen Beveren

De 3-0 van vorig jaar is de laatste uitnederlaag van Anderlecht in de competitie. Het is tevens de zwaarste uitnederlaag onder Hugo Broos. De match is live te volgen op Canal+. Lees verder »

 06-02-2004 

Anderlecht wil contract Kolar openbreken

Anderlecht wil contract Kolar openbreken

Anderlecht gaat werk maken van het openbreken van het contract van Martin Kolar. De huidige overeenkomst van de Tsjech loopt tot 2007. Er vond een eerste gesprek over de contractverlenging van Baseggio tot 2008 plaats. Lees verder »

Broos maakt selectie bekend

Broos maakt selectie bekend

Aruna Dindane is speelklaar voor de trip naar Beveren. Mogelijk start de Ivoriaan toch op de bank en krijgt Seol nog eens een kans. De Koreaan vertrekt maandag immers voor een interland en mist zo al de match van volgende week. Lees verder »

Jestrovic moet vermageren

Jestrovic moet vermageren

Nenad Jestrovic, die binnenkort terug start bij de reserven, moet nog dringend enkele kilo's afvallen. Ook Aruna zal iets moeten doen aan zijn leefgewoonten. Lees verder »

 05-02-2004 

RSCA loot Beveren

RSCA loot Beveren

Anderlecht lootte Beveren voor de halve finales van de Belgische Beker. Brugge speelt tegen Moeskroen. De heenmatch wordt op 17/3 gespeeld. De return is voorzien op 28/3. De finale vindt plaats op 23/5 in het K. Boudewijnstadion. Lees verder »

 04-02-2004 

Anderlecht speelt gelijk

Anderlecht speelt gelijk

Anderlecht plaatste zich voor de halve finale van de beker. Het had genoeg aan de overwinning uit de heenmatch. Heusden-Zolder begon complexloos aan de wedstrijd en voetbalde de beste kansen bij elkaar. Lees verder »

Zo dadelijk tegen Heusden

Zo dadelijk tegen Heusden

Zo dadelijk begint in het Constant Vanden Stock stadium de bekermatch tegen Heusden Zolder. Broos heeft Baseggio op de bank gezet en dus staat Zetterberg in de ploeg. Lees verder »

Vrijdag gesprek met Baseggio

Vrijdag gesprek met Baseggio

Vrijdag buigt het directiecommite zich over het contract van Baseggio. De middenvelder is nog tot 2005 aan paars-wit verbonden. Allicht wacht hem een aanbod tot 2007. Lees verder »

Aruna niet tegen Heusden

Aruna niet tegen Heusden

Aruna geraakt niet speelklaar voor de bekerwedstrijd deze avond. De president van Ivoorkust is op bezoek in Parijs en nodigde de Anderlechtspits uit om hem te feliciteren met zijn Gouden Schoen. Lees verder »

 03-02-2004 

Aruna klaar voor Heusden?

Aruna klaar voor Heusden?

Aruna trainde maandag lichtjes mee met de groep. Naar eigen zeggen geraakt hij niet speelklaar voor de bekerreturn tegen Heusden-Zolder. Baseggio had geen last meer van de adductoren, Zewlakow wel. Lees verder »

Revalidatie Wilhemsson loopt goed

Revalidatie Wilhemsson loopt goed

Wilhemsson traint sinds zondag weer met de bal. De Zweed heeft hierbij geen last meer van de spierscheur die hij op de stage in Gran Canaria opliep. Hij hoopt na enkele matchen met de reserven binnen 2 weken volledig fit te zijn. Lees verder »

Bod op Mpenza

Bod op Mpenza

Standard en Anderlecht hebben een ultieme poging gedaan om Mbo Mpenza te strikken, maar beide clubs visten achter het net. Hij blijft in Moeskroen. Lees verder »

 02-02-2004 

Baseggio vervangen uit voorzorg

Baseggio vervangen uit voorzorg

Gisteren tijdens de match tegen St-Truiden werd Walter Baseggio in de tweede helft vervangen door Pär Zetterberg. Dit was enkel uit voorzorg omdat Baseggio last had van de adductoren. Lees verder »

 01-02-2004 

St-Truiden - Anderlecht : 1-3

St-Truiden - Anderlecht : 1-3

Anderlecht heeft deze avond in een zwakke wedstrijd met 1-3 gewonnen van St-Truiden. Er werd gescoord door Seol, Kompany en Tihinen. Anderlecht heeft door deze overwinning 10 uitzeges op rij binnen. Lees verder »

Topper tegen St-Truiden

Topper tegen St-Truiden

Anderlecht kan de tiende uitzege op rij boeken in hetzelfde seizoen. Iets wat nooit eerder lukte. Door de afwezigheid van verschillende kernspelers is het mogelijk dat MacDonald op de bank terecht komt. Lees verder »