Archieven

 01-06-2005 
 31-05-2005 

Prono winnaars bekend

Prono winnaars bekend

Nu dat ook het Europese voetbalseizoen is afgesloten met de winst van Liverpool in de Champions League finale hebben wij onze prono kunnen afsluiten en zijn de winnaars bekend. Lees verder »

Gerk in beeld bij G. Beerschot

Gerk in beeld bij G. Beerschot

GBA is op zoek naar versterking. Zo is de 20-jarige Rus Anatoli Gerk (foto), een aanvallende middenvelder die als grote belofte bij Anderlecht werd ingehaald maar daar amper speelt, in beeld. Lees verder »

Transfer Derijck in het slop?

Transfer Derijck in het slop?

De transer van Timothy Derijck zou dan toch nog niet afgrond zijn. Feyenoord zou hem namelijk te duur vinden nu Anderlecht een afkoopsom vraagt. Toch zou RSCA een transfer van Derijck zien zitten. Lees verder »

Lens zal bod doen op Aruna

Lens zal bod doen op Aruna

Volgens de pers zou Lens binnenkort een concreet bod doen op Aruna. De Ivoriaanse speler zal echter pas tijdens de zomervakantie beslissen of hij een overstap maakt naar de Franse ploeg of niet. Lees verder »

 30-05-2005 

Transfer Derijck afgerond

Transfer Derijck afgerond

Timothy Derijck heeft een contract voor 2 seizoenen getekend bij Feyenoord. De 18-jarige Derijck speelt bij voorkeur in het centrum van de verdediging. Feyenoord betaalt een kleine opleidingsvergoeding voor het talent. Lees verder »

Onderzoek voor Vanden Borre

Onderzoek voor Vanden Borre

Anthony Vanden Borre is nog steeds het enige zorgenkind bij de Rode Duivels. De knieblessure van de Anderlecht-verdediger geneest voorspoedig, maar wordt vandaag nog eens aan een onderzoek onderworpen. Lees verder »

Interesse in Bakary Kone

Interesse in Bakary Kone

RSCA verkent de Franse competitie voor versterkingen. Dit maal is er verregaande interesse in Bakary Kone. De 23-jarige Ivoriaan trof al 24 maal raak in de Franse tweede klasse en is daarmee topschutter en beste speler. Lees verder »


 29-05-2005 
 28-05-2005 

Derijck niet gratis naar Feyenoord

Derijck niet gratis naar Feyenoord

De Belgische belofte Timothy Derijck maakt voorlopig niet de overstap naar Feyenoord. In samenspraak met zijn vader en Herman van Holsbeeck heeft het talent besloten de 'Wet van 78' niet toe te passen. Lees verder »

Site-nieuws: gelukkige verjaardag Pieter !

Site-nieuws: gelukkige verjaardag Pieter !

26 Jaar geleden werd op deze dag, 28 mei, onze quiz-, prono- en PHP-master Pieter geboren. Wij (webteam) prijzen ons nog elke dag gelukkig met het feit hem in ons midden te hebben. Want waar zou deze site immers staan zonder hem? Lees verder »

 27-05-2005 

 26-05-2005 

Transfer Mitu is rond

Transfer Mitu is rond

Vrijdagochtend geeft de directie van Anderlecht een persconferentie in het Constant Vanden Stock-stadion. Ook Marius Mitu en zijn manager zullen aanwezig zijn. De transfer van de Roemeen lijkt dus in kannen en kruiken. Lees verder »

Derijck mag niet weg van Anderlecht

Derijck mag niet weg van Anderlecht

Timothy Derijck wil weg bij Anderlecht en heeft een overeenkomst met Feyenoord, als hij niet weg mag dreigde hij zelfs al met de wet van '78. Maar Anderlecht-manager Van Holsbeeck maakt zich sterk dat hij de zaak kan oplossen. Lees verder »

 25-05-2005 

Charleroi wil Walter Baseggio

Charleroi wil Walter Baseggio

Charleroi lonkt naar Walter Baseggio. De club wil net als met Pär Zetterberg indertijd de speler opnieuw lanceren. Maar Baseggio had een goed en positief gesprek met Vercauteren over een toekomst bij Anderlecht. Lees verder »

Derijck op weg naar Feyenoord

Derijck op weg naar Feyenoord

Paars-wit dreigt wel de 18-jarige centrale verdediger Timothy Derijk te verliezen. Die heeft een heel interessante aanbieding van Feyenoord op zak en overweegt zelfs de wet '78 te gebruiken om zijn vrijheid te verkrijgen. Lees verder »

Bordeaux wil Jestrovic

Bordeaux wil Jestrovic

Het Franse Bordeaux heeft interesse voor Anderlecht-spits Nenad Jestrovic. De Fransen willen volgende week, na het beëindigen van de competitie, contact opnemen met Anderlecht. Lees verder »

Proto hoopt stiekem op Anderlecht

Proto hoopt stiekem op Anderlecht

Proto heeft nog geen nieuwe werkgever. De nationale nummer 1, die La Louvière dit tussenseizoen sowieso verlaat, gelinkt aan Barcelona, Chelsea en Marseille. In geen enkel geval kwam het tot een doorbraak. Lees verder »

 24-05-2005 

Tihinen nog een jaartje langer

Tihinen nog een jaartje langer

Hannu Tihinen blijft mogelijk nog een jaar langer bij Anderlecht. Hij mag pas weg bij een astronomisch aanbod, zodat de club het risico neemt om de Finse verdediger in de zomer van 2006 gratis kwijt te spelen. Lees verder »

Peersman speelde bijna in Westerlo

Peersman speelde bijna in Westerlo

Anderlecht-keeper Tristan Peersman stond in de gunst van Westerlo. Hij zag zelf een transfer ook best zitten, maar zag het hele zaakje opgeblazen. De persoonlijke eisen van Peersman liggen te hoog voor de Kempenaars. Lees verder »

Akin zou te duur zijn

Akin zou te duur zijn

Volgens Het Belang van Limburg zou de Turk Serhat Akin te hoge looneisen stellen voor de vice-kampioen. Een transfer zou niet meer kunnen. Lees verder »


 23-05-2005 

Rode Duivels: selectie voor Servië

Rode Duivels: selectie voor Servië

Anthuenis heeft zijn selectie van 20 spelers voor de belangrijke wedstrijd tegen Servië-Montenegro bekend gemaakt. De Duivels spelen die wedstrijd op zaterdag 4 juni in het stadion van Rode Ster Belgrado. Lees verder »

Vanden Stock wil Baseggio houden

Vanden Stock wil Baseggio houden

Trainer Franky Vercauteren rekent niet meer op Walter Baseggio, maar praeses Roger Vanden Stock wil hem nog houden en had vorige week een constructief gesprek van twee uur met hem. Nu zou Baseggio toch nog willen blijven. Lees verder »

Akin wordt gevolgd

Akin wordt gevolgd

Zondag zat Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck in de tribunes van het Turkse Fenerbahçe. Hij volgde daar de 23-jarige Serhat Akin, een snelle centrum-en rechterspits. Lees verder »

Anderlecht wil Nastja Ceh

Anderlecht wil Nastja Ceh

Anderlecht toonde de voorbije week interesse voor Nastja Ceh van Club Brugge. Tot nog toe leek het er op dat de Sloveen naar het Oostenrijkse Austria Wien zou verhuizen. Lees verder »

 22-05-2005 

Jestrovic is topschutter

Jestrovic is topschutter

Nenad Jestrovic eindigt het seizoen als topscorer. De Serviër scoorde 18 goals en doet daarmee net beter dan Kevin Vandenbergh. Toch moet er vermeld worden dat Maikel verschillende malen scoorde vanop de penaltystip. Lees verder »

 21-05-2005 

Voorbeschouwing: Anderlecht - Bergen

Voorbeschouwing: Anderlecht - Bergen

Anderlecht krijgt degradant Bergen over de vloer. De gelegenheid voor Franky Vercauteren om jongens als Ehret, Gerk en Derijck wat speelminuten te gunnen. RSCA is toch zeker van de voorronde van de Champions League. Lees verder »

Goor komt niet, Baseggio niet naar Standard

Goor komt niet, Baseggio niet naar Standard

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Bart Goor keert niet terug naar Anderlecht. Mark Wotte, technisch directeur van Feyenoord, noemt het vertrek van Goor "onbespreekbaar". De optie in zijn contract werd gelicht tot 2007. Lees verder »

Nieuwe zwarte truitjes tegen Bergen

Nieuwe zwarte truitjes tegen Bergen

Vanavond zal Anderlecht aantreden in de nieuwe zwarte uitrusting voor het seizoen 2005-2006. Deze zal te verkrijgen zijn in de fanshop vanaf midden juni, doch kan u hem vanaf vandaag al reserveren. Lees verder »

Reserven winnen van Bergen

Reserven winnen van Bergen

De reserven hebben hun partij tegen Bergen met 1-3 gewonnen. Er speelden geen toppers mee bij paars-wit. Mogelijk wil Vercauteren een aantal jonge spelers zaterdag laten opdraven. De goals kwamen van Stevens, Nfor en Ngadidra. Lees verder »


 20-05-2005 

Liverpool biedt Le Tallec aan

Liverpool biedt Le Tallec aan

Liverpool heeft de 20-jarige defensieve middenvelder Anthony Le Tallec aangeboden bij Anderlecht. De Fransman zou voor een jaar kunnen gehuurd worden van de Engelse club. Lees verder »

Komt Bart Goor terug naar Anderlecht?

Komt Bart Goor terug naar Anderlecht?

Volgens GvA en HLN is Anderlecht bezig met de terugkeer van Bart Goor: hij wil Feyenoord verlaten voor een terugkeer naar Anderlecht. Bart Goor is aanvoerder bij Feyenoord, maar voelt zich niet gelukkig meer in Rotterdam. Lees verder »

 19-05-2005 

Wil ook Feyenoord Aruna hebben?

Wil ook Feyenoord Aruna hebben?

Ook Feyenoord zou nu voorzichtige interesse tonen in Aruna. Een scout van Feyenoord merkte hetvolgende op na Club-RSCA: "Ik zag ook goede spelers bij paars-wit. Wie? Ik heb al genoeg gezegd." Zet Feyenoord zijn zinnen op Aruna? Lees verder »

Anderlecht praat opnieuw met Lierse

Anderlecht praat opnieuw met Lierse

Anderlecht zit opnieuw rond de tafel met Lierse om een transfer van Laurent Delorge te bespreken. Anderlecht zou Martens en Gerk in de ruil betrekken. Ze zouden op huurbasis in Lier gaan spelen, maar zelf willen ze dat niet. Lees verder »

RSCA test Oostenrijker

RSCA test Oostenrijker

Anderlecht test Patrick Mayer. Mayer is een 18-jarige speler van Vitesse. Momenteel krijgt hij weinig speelkansen bij zijn ploeg. De Oostenrijker is vooral fysiek een sterke spits. Lees verder »

Anderlecht wil Moussa Dembele

Anderlecht wil Moussa Dembele

Anderlecht aast op Moussa Dembele, de 17-jarige spits van G. Beerschot. Dembele, een Belg van Milanese afkomst, scoorde dit jaar 1 keer. Hij maakt ook deel uit van de nationale ploeg onder 19 jaar. Lees verder »

PSV maakt zijn interesse in Aruna concreet

PSV maakt zijn interesse in Aruna concreet

Dat PSV Eindhoven interesse had in Aruna, was al geweten. Maar deze interesse heeft nu ook concrete vormen aangenomen. Guus Hiddink, de coach van PSV, kondigde op de NOS officieel aan dat hij Aruna naar Nederland wil halen. Lees verder »

 18-05-2005 

Anderlecht en Zitka zijn akkoord

Anderlecht en Zitka zijn akkoord

Manager Herman Van Holsbeeck en doelman Daniël Zitka zijn vandaag tot een akkoord over het verlengen van het contract van de 29-jarige doelman gekomen. Het contract maakt Zitka tot 2008 doelman bij paars-wit. Lees verder »

RSCA-Bergen: onuitgegeven opstelling?

RSCA-Bergen: onuitgegeven opstelling?

Franky Vercauteren overweegt om tegen Bergen uit te pakken met enkele nieuwe jongens. Mogelijk komt zo bijvoorbeeld Kolar aan spelen toe. De trainer wil, op de laatste speeldag van het seizoen, het publiek verwennen. Lees verder »

 17-05-2005 
 16-05-2005 

Reacties na de topper

Reacties na de topper

Na de topper tussen Anderlecht en Brugge kwamen er enkele ontgoochelde reacties binnen vanuit het paars-witte kamp. Yves Vanderhaeghe en Anthony Vanden Borre gaven een woordje uitleg... Lees verder »

PSV volgt Aruna

PSV volgt Aruna

Volgens de Nederlandse pers heeft PSV Eindhoven interesse voor Aruna Dindane. De kersverse Nederlandse kampioen scoutte de Ivoriaan zelfs tijdens de topper van gisteren tussen Club Brugge en Anderlecht. Lees verder »

 15-05-2005 

Voorbeschouwing: Brugge - Anderlecht

Voorbeschouwing:  Brugge - Anderlecht

Dé klapper van de 31ste speeldag. Als Club een punt haalt op eigen veld dan is de titel binnen, een punt dat voor Anderlecht ook genoeg is voor de tweede plaats te verzekeren. Bij Brusselse winst kan het nog spannend worden. Lees verder »

 14-05-2005 

18.6 % kans op winst Anderlecht

18.6 % kans op winst Anderlecht

Anderlecht moet zondag winnen tegen Club Brugge om het blauw-zwart titelfeest uit te stellen. Afgaande op 59 vorige edities van Club - Anderlecht in competitieverband, is de kans niet groot dat dat gebeurt. Lees verder »

Daniel Zitka tot 2008 bij Anderlecht

Daniel Zitka tot 2008 bij Anderlecht

Doelman Daniel Zitka tekent eerstdaags een overeenkomst tot 2008 in het Vanden Stockstadion. "Op mijn leeftijd is het moeilijk om meer dan twee jaar uit de brand te slepen", aldus de bijna 30-jarige keeper. Lees verder »

Reserven verliezen van Brugge

Reserven verliezen van Brugge

De reserven van Anderlecht hebben kampioen Brugge niet kunnen kloppen. Het begon nochtans goed met een vroege goal voor paars-wit, maar nog voor de rust keerde FCB het tij met twee goals. Eindstand: 1-2. Lees verder »

 13-05-2005 

Kompany blijft onzeker voor de topper

Kompany blijft onzeker voor de topper

Vincent Kompany blijft last hebben van de kniepees. Hij legt morgen een beslissende test af. Deman, Peersman en Traore zijn ook out. Misschien moeten Besnik Hasi en de jonge Timothy Derijck centraal in de defensie spelen. Lees verder »

 12-05-2005 
 11-05-2005 

Kniehinder voor Kompany

Kniehinder voor Kompany

Wegens een ontstoken kniepees mag Vincent Kompany een paar dagen niet met de groep meetrainen. De topper tegen Brugge komt echter niet in gevaar. Voor Mark Deman (verrekking aan de quadriceps) wordt Brugge heel nipt. Lees verder »

 10-05-2005 

Ehret is boos op Van Holsbeeck

Ehret is boos op Van Holsbeeck

Volgens de pers zou Herman Van Holsbeeck Fabrice Ehret een miskoop genoemd hebben. Het is wel al langer bekend dat Ehret op het eind van dit seizoen naar een andere ploeg kan vertrekken. Lees verder »

De Man liep een dijverrekking op

De Man liep een dijverrekking op

Er is meer informatie omtrend de blessure van Mark De Man heeft namelijk een dijverrekking opgelopen. "Zijn blessure is al aan het genezen, maar het wordt nipt voor zondag", zegt trainer Vercauteren in de pers. Lees verder »

Mitu kan naar Anderlecht voor 3 jaar

Mitu kan naar Anderlecht voor 3 jaar

Marius Mitu kan voor drie jaar tekenen bij Anderlecht. De Roemeen had dat gisteren nog niet gedaan maar zou eerstdaags zijn handtekening zetten. "Dat weet ik niet", zegt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

 09-05-2005 

Anderlecht koopt jonge spits

Anderlecht koopt jonge spits

RSC Anderlecht heeft een nieuwe spits aangekocht maar hij wordt niet beschouwd als vervanger van Aruna, wel als "een wissel op de toekomst". Het gaat over de Duits-Tunesische Sami Alagui. Lees verder »

 08-05-2005 
 07-05-2005 

Anderlecht wint vlot van GBA

Anderlecht wint vlot van GBA

Anderlecht was van in het begin duidelijk de betere van G.Beerschot en dreigde meteen via Mbo Mpenza. G.Beerschot kon amper wat klaarspelen en kwam snel op achterstand. Lees verder »

Kompany torent boven Brussel uit

Kompany torent boven Brussel uit

Vincent Kompany torent letterlijk boven Brussel uit. Een mediabedrijf heeft op de toren van financieën, die in aanbouw is, een grote verlichte reclame-affiche gehangen. Daarop staat Kompany in een Adidas outfit afgebeeld. Lees verder »

Mpenza wil bij Anderlecht blijven

Mpenza wil bij Anderlecht blijven

Mbo Mpenza wil bij Anderlecht blijven als hij in de plannen van de trainer past. "Ik weet dat ik geen basisplaats kan eisen, dat hoeft ook niet. Maar ik wil wel regelmatig in de spits spelen", zei de spits. Lees verder »

Dagano aangeboden bij Anderlecht

Dagano aangeboden bij Anderlecht

Anderlecht kreeg Moumouni Dagano aangeboden als vervanger voor Aruna. De ex-spits van Genk en GBA speelt momenteel bij het Franse Guingamp. Vorig jaar scoorde hij 5x, nu zit hij aan 13 stuks op 31 matchen. RSCA weigerde het aanbod Lees verder »

 06-05-2005 

Brugge nog geen kampioen

Brugge nog geen kampioen

Brugge is nog steeds geen kampioen. Blauw-zwart speelde vanavond 0-0 gelijk op Bergen. Hierdoor kan Anderlecht morgen tot op 6 punten terug komen. Als RSCA alles wint en Brugge alles verliest, dan wordt er een testmatch gespeeld. Lees verder »

Reserven spelen gelijk

Reserven spelen gelijk

De reserven van RSCA speelden vandaag gelijk tegen GBA. Het werd 1-1. Zane speelde één helft mee. Met Zaaboub en Carmignani deden er ook twee testers mee. Peersman stond in doel, Baseggio zit weer in de A-kern. Lacroix scoorde. Lees verder »

Wilhelmsson naar Inter?

Wilhelmsson naar Inter?

Wilhelmsson zou wel eens in Anderlecht kunnen blijven. Tottenham is namelijk niet langer geïnteresseerd in hem. Nu zou Inter interesse tonen, al ontkent zijn manager dat. Lees verder »

 05-05-2005 
 04-05-2005 

Duitse interesse in Hannu Tihinen

Duitse interesse in Hannu Tihinen

Kaiserslautern heeft interesse in Hannu Tihinen. De Fin wil zijn contract niet verlengen en ziet een transfer dus wel zitten, maar een transfer naar Kaiserslautern lijkt onwaarschijnlijk door de financiële problemen van de club. Lees verder »

 03-05-2005 

De quiz-winnaars zijn bekend !

De quiz-winnaars zijn bekend !

Het quiz-seizoen is afgelopen. De eindstrijd was spannend, met 5 leiders na 9 rondes. Op de laatste speeldag haakten er 2 af, waardoor Crocodile_dundee, Katrien en Easy1 alle 3 met het maximum van de punten eindigden. Proficiat! Lees verder »

Baseggio volgt eigen conditieprogramma

Baseggio volgt eigen conditieprogramma

Maandag stond in de kranten dat Walter Baseggio op de looptraining van zaterdag twee keer gedubbeld werd. En daar kon de Anderlecht-middenvelder niet om lachen. "Belachelijk. Ik moest me aan mijn hartslagmeter houden." Lees verder »

Nieuws over de blessures

Nieuws over de blessures

Vroeger dan verwacht hervat Tristan Peersman de trainingen. Anderlecht beschikt dus weer over drie fitte doelmannen. Bij de veldspelers heeft Vercauteren meer problemen. Lees verder »

Club-RSCA om 15u

Club-RSCA om 15u

De topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht wordt dan toch op 15 mei om 15u afgewerkt. Eerder was er sprake om de clash om 13u te laten starten. Lees verder »

 02-05-2005 

Mitu op weg naar Anderlecht

Mitu op weg naar Anderlecht

De soap rond Marius Mitu duurt verder. Nadat Standard en Gent ontkenden dat er sprake zou zijn van een transfer van Mitu, lijkt de Roemeen nu op weg naar Anderlecht. Lees verder »

 01-05-2005