Archieven

 31-12-2014 

Van Holsbeeck ambitieus voor 2015

Van Holsbeeck ambitieus voor 2015

Herman Van Holsbeeck blikte op RSCA.tv niet enkel terug, hij keek ook vooruit. Zowel voor de Gouden Schoen als voor de landstitel verwacht hij een spannend duel. "Ik zou zeggen: dat de beste mag winnen." Lees verder »

Van Holsbeeck kijkt terug op 2014

Van Holsbeeck kijkt terug op 2014

In een gesprek met RSCA.tv blikt Herman Van Holsbeeck terug op 2014. De Anderlecht-manager vertelt onder meer over de trainerswissel, de geslaagde Champions League-campagne en de competitie waar het iets beter kon. Lees verder »

Gezond en Gelukkig 2015

Gezond en Gelukkig 2015

De voltallige redactie van Anderlecht-online wenst u het allerbeste voor 2015. Onze beste wensen van geluk en gezondheid en vooral de verovering van landstitel nummer 34 !!!! Lees verder »

Het nut van een mental coach

Het nut van een mental coach

Jan Mulder had een interview met de vier trainers van het moment, Marc Wilmots, Michel Preud'homme, Peter Maes en onze eigenste Besnik Hasi. Daarin kwam het onderwerp "mental coach" ter sprake. Hasi is daar zeer duidelijk over. Lees verder »

Milosevic kan ook tekenen bij Besiktas

Milosevic kan ook tekenen bij Besiktas

Anderlecht krijgt stevige concurrentie van Besiktas voor het aantrekken van Alexander Milosevic. De verdediger werd al medisch gekeurd door de Turkse club en die wil net als Anderlecht de gevraagde transfersom neertellen. Lees verder »

Kaminski: "Niemand is untouchable"

Kaminski:

Thomas Kaminski voelt zich goed bij Anorthosis Famagusta. Hij heeft al elke minuut gespeeld en is blij dat hij eindelijk niet meer op de bank zit. Het bankzitterstatuut begon op den duur te zwaar door te wegen. Lees verder »

 30-12-2014 

Milosevic: "Verwacht snel doorbraak"

Milosevic:

In een gesprek met het Zweedse Fotboll Direct geeft Alexandar Milosevic toe dat zijn transfer naar Anderlecht nakend is. "Ik heb de club gezocht en was onder de indruk. Anderlecht wil me erg graag." Lees verder »

Bimal Gharti Magar weg bij Anderlecht

Bimal Gharti Magar weg bij Anderlecht

Er is een einde gekomen aan het verblijf van Bimal Gharti Magar bij Anderlecht. "Paars-wit heeft beslist om Bimal te laten gaan", vertelt Louis de Vries, de makelaar die ervoor zorgde dat de Nepalees naar Brussel kwam. Lees verder »

Mitrovic: "Ik ben gelukkig bij Anderlecht"

Mitrovic:

Aleksandar Mitrovic staat in de belangstelling van verschillende buitenlandse clubs en is grof wild op de transfermarkt. Newcastle United, Benfica en Borussia Monchengladbach hebben allemaal hun oog laten vallen op de jonge spits. Lees verder »

Praet populairder dan Vazquez

Praet populairder dan Vazquez

Het Laatste nieuws legde de voorzitters of managers van de zestien eersteklassers om hun favoriete elftal op te stellen. Veertien van de vijftien selecteerde Dennis Praet. Club Brugge onthield zich. Lees verder »

Milovic alternatief voor Milosevic

Milovic alternatief voor Milosevic

Mocht de transfer van Alexander Milosevic niet rond raken, dan komt de Kroaat Goran Milovic in beeld. Milovic is een stevige (92 kg voor 1.95 m) centrale verdediger van 25 jaar die momenteel voor Hajduk Split speelt. Lees verder »

D-day voor Milosevic

D-day voor Milosevic

Vandaag valt de beslissing omtrent Aleksander Milosevic. De zaakwaarnemer van de 22-jarige Zweed is momenteel aan het onderhandelen met AIK Stockholm en manager Herman Van Holsbeeck verwacht vandaag een antwoord. Lees verder »

 29-12-2014 

Cyriac niet naar Africa Cup

Cyriac niet naar Africa Cup

Besnik Hasi kan opgelucht ademhalen: Gohi Bi Cyriac heeft de Ivoriaanse selectie voor de Africa Cup niet gehaald. De spits behoort niet tot de 23-koppige en definitieve selectie die bondscoach Hervé Renard vandaag bekend maakte. Lees verder »

Mbemba en Kudimbana in preselectie Congo

Mbemba en Kudimbana in preselectie Congo

De Congolese bondscoach Florent Ibenge heeft zijn preselectie voor de Africa Cup bekendgemaakt. In zijn 29-koppige kern heeft hij ook plaats voor Chancel Mbemba en Nicaise Kudimbana. Fabrice N'Sakala is er niet bij. Lees verder »

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

Vandaag is het de verjaardag van onze medewerker WauteRSCA. Hij voorziet onze website van rake analyses en gevatte meningen. Het voltallige webteam van Anderlecht-Online wenst hem een fijne 22e verjaardag! Gefeliciteerd! Lees verder »

Operatie Proto goed verlopen

Operatie Proto goed verlopen

De teenoperatie van Silvio Proto zaterdag is goed verlopen. Ze duurde ongeveer twintig minuten. Proto moet nu enkele dagen rusten. Tegen de winterstage in La Manga is hij weer klaar voor de dienst. Lees verder »

Tarfi mogelijk mee op winterstage

Tarfi mogelijk mee op winterstage

Omdat Anderlecht in januari enkele spelers moet afstaan voor de Africa Cup, denkt Besnik Hasi eraan om Mehdi Tarfi mee te nemen op winterstage. Voor de 21-jarige verdedigende middenvelder zou dit niet de eerste keer zijn. Lees verder »

Anderlecht geeft Scholz niet op

Anderlecht geeft Scholz niet op

De voorbije dagen leek het erop dat Alexander Milosevic de nieuwe verdediger van Anderlecht zou worden, maar zeker is het nog niet. Paars-wit deed nog geen concreet voorstel en stuurde nu ook onderhandelaars naar Lokeren. Lees verder »

Boussoufa: "Sprak nog niet met Anderlecht"

Boussoufa:

Mbark Boussoufa wordt nadrukkelijk gelinkt aan een terugkeer naar Anderlecht, maar de middenvelder ontkent dat een transfer nakend is. "Ik hoorde van de interesse, maar meer weet ik ook niet. Ik sprak nog niet met Anderlecht." Lees verder »


 28-12-2014 

Gillet zesde beste transfer in Frankrijk

Gillet zesde beste transfer in Frankrijk

Zijn club Bastia mag dan wel voorlaatste staan, Guillaume Gillet doet het prima in Frankrijk. De door Anderlecht verhuurde middenvelder miste nog geen minuut en wordt bij de beste zomertransfers in Frankrijk gerekend Lees verder »

PSG biedt 15 miljoen euro voor Biglia

PSG biedt 15 miljoen euro voor Biglia

Dat het in voetbal snel kan gaan, weet nu ook Lucas Biglia. Anderhalf jaar geleden raakte hij eindelijk en met veel moeite verkocht aan Lazio Roma, vandaag geniet hij verregaande interesse van Paris Saint-Germain. Lees verder »

 27-12-2014 

Milosevic kan voor drie jaar tekenen

Milosevic kan voor drie jaar tekenen

Volgens de Zweedse krant Expressen kan Alexander een contract voor drie jaar tekenen bij Anderlecht. In zijn contract bij AIK staat een afkoopsom van 950.000 euro, een bedrag dat voor Anderlecht geen probleem vormt. Lees verder »

Heylen: "Tevreden over mijn prestatie"

Heylen:

Voor de vierde keer op rij slaagde Anderlecht er gisteren in om de nul te houden. Eén van de spelers die hier mee voor zorgde, was Michaël Heylen. "Dit is een mooie manier om het jaar af te sluiten", zo vertelt de verdediger. Lees verder »

Loonmassa daalt met 20 procent

Loonmassa daalt met 20 procent

Anderlecht legde zijn jaarrekening van vorig seizoen voor. Daaruit blijkt dat de loonmassa is gezakt van 41,8 miljoen euro naar 33,4 miljoen euro. Voor het eerst minder dan 50 procent van het budget. Lees verder »

"Ja, we onderhandelen met Milosevic"

Aleksander Milosevic zat in de tribune tegen Westerlo. Herman Van Holsbeeck gaf na de wedstrijd toe dat de onderhandelingen zijn opgestart met de Zweedse verdediger. De manager blikte ook even vooruit naar de wintermercato. Lees verder »

Hasi verdedigt Mitrovic

Hasi verdedigt Mitrovic

Tijdens een actie voor doel plant Aleksandar Mitrovic zijn elleboog in het gezicht van Westerlo speler Bruno Godeau. Besnik Hasi was na de wedstrijd niet gelukkig om de heisa die er was rond die fase. Lees verder »

 26-12-2014 

Opstelling: Anderlecht - Westerlo

Opstelling: Anderlecht - Westerlo

Anderlecht speelt zo dadelijk om half negen thuis tegen Westerlo. Besnik Hasi heeft zopas zijn opstelling vrijgegeven. Fabrice N'Sakala is fit geraakt. Frank Acheampong niet honderd procent, waardoor Ibrahima Conté start. Lees verder »

Kebano: "Niet met Anderlecht bezig"

Kebano:

Charleroi-spits Neeskens Kebano reageerde na de partij van deze middag op de vermeende interesse van Anderlecht. "Als het waar is, dan doet me dat veel plezier", zo vertelde de smaakmaker van Charleroi. Lees verder »

Boussoufa bereid om loon in te leveren

Boussoufa bereid om loon in te leveren

Volgens Sudpresse, zou Mbark Boussoufa niet afkerig staan tegenover een terugkeer naar het Astridpark. Hij zou zelfs bereid zijn om loon in te leveren. Toch zullen het nog moeilijke onderhandelingen worden met Lokomotiv Moscou. Lees verder »

Milosevic komt vandaag onderhandelen

Milosevic komt vandaag onderhandelen

Vandaag komt Alexander Milosevic langs op Neerpede, zo weet het Nieuwsblad. Indien de onderhandelingen de goede kant uitgaan legt hij wellicht enkele tests af. Hij zou ook de wedstrijd van vanavond bijwonen. Lees verder »


 25-12-2014 

Acheampong mag dromen van Afrika Cup

Acheampong mag dromen van Afrika Cup

Ghanees bondscoach Avram Grant maakte zijn preselectie bekend van 31 spelers. Daarbij zit ook Frank Acheampong. Besnik Hasi ziet het allemaal niet graag gebeuren, hij moet al Conte, Cyriac, Mbemba en Kudimbana afstaan aan de CAN. Lees verder »

Ook geen Vanden Borre tegen Westerlo

Ook geen Vanden Borre tegen Westerlo

Anthony Vanden Borre zal er vrijdag niet bijzijn tegen Westerlo. Hij moet de rusten van de dokter nadat een oude blessure hem weer parten speelt. Verwacht wordt dat hij wel kan meegaan op winterstage. Lees verder »

Spelers brengen hun wensen over

Spelers brengen hun wensen over

Op Twitter en Facebook maakten verschillende spelers gisteren hun wensen over. We zetten er een paar voor u op een rij. Ook de redactie van anderlecht-online wenst al onze lezers prettige feestdagen !!!! Lees verder »

20.000 kerstmutsen met lichtje in

20.000 kerstmutsen met lichtje in

Morgen, vrijdag 26 december, ontvangt Anderlecht KVC Westerlo in het Astridpark. De laatste wedstrijd voor de winterstop. Aan elke ingang van het stadion deelt Electrabel kerstmutsen met een ingebouwd lichtje, uit. Lees verder »

Hasi wil negen op negen.

Hasi wil negen op negen.

Woensdagnamiddag was de traditionele persconferentie die voorafgaat aan een wedstrijd. Coach Besnik Hasi gaat ook vrijdag tegen Westerlo voluit voor de drie punten. Lees verder »

 24-12-2014 

Grün: "Heylen heeft toekomst bij Anderlecht"

Grün:

Door de schorsing van Chancel Mbemba staat Michaël Heylen vrijdag tegen Westerlo nog eens in de basis. Tot nu toe kon de verdediger nog geen indruk maken, maar volgens Georges Grün is dit een kwestie van tijd. “Hij is echt goed.” Lees verder »

Voorstelling: Romeni Scott Bitsindou

Voorstelling: Romeni Scott Bitsindou

Verschillende spelers van Anderlecht maken zich op voor de Africa Cup en de meest verrassende is Romeni Scott Bitsindou. Deze middenvelder is nog een onbekende voor het grote publiek, maar wij stellen hem graag aan u voor. Lees verder »

Wordt Milosevic de nieuwe verdediger?

Wordt Milosevic de nieuwe verdediger?

In zijn zoektocht naar een nieuwe centrale verdediger is Anderlecht uitgekomen bij Alexander Milosevic. Milosevic is een 22-jarige Zweed die uitkomt voor AIK Stockholm. Dit jaar debuteerde hij voor de nationale ploeg. Lees verder »

 23-12-2014 

Paarse gekte in Westland

Paarse gekte in Westland

Gisteren hielden Dennis Praet, Aleksandar Mitrovic, Steven Defour en Silvio Proto een signeersessie in het Westland Shopping Center. De toeloop was enorm, er werd een wachttijd van meer dan twee uur opgemeten. Lees verder »


 22-12-2014 

Dierick fluit Anderlecht - Westerlo

Dierick fluit Anderlecht - Westerlo

De wedstrijd van komende vrijdag tegen Westerlo zal onder leiding staan van Christof Dierick. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Jimmy Cremers, Bart Vandeweghe en vierde official Tim Pots. De aftrap wordt gegeven om 20.30 uur. Lees verder »

Mbemba wel degelijk naar Africa Cup

Mbemba wel degelijk naar Africa Cup

Chancel Mbemba zal wel degelijk deelnemen aan de Africa Cup. In Congo ging het gerucht dat Anderlecht probeerde te verhinderen dat Mbemba het toernooi zou spelen, maar dit is niet wat Besnik Hasi vroeg. Lees verder »

Colin: "Ik vind steeds meer mijn draai"

Colin:

Maxime Colin kende een aarzelende start bij Anderlecht, maar het gaat steeds beter. "In het begin van het seizoen heb ik afgezien", geeft de Fransman toe. "Ik moest me aanpassen aan een heel andere manier van spelen." Lees verder »

N'Sakala onzeker voor Westerlo

N'Sakala onzeker voor Westerlo

Besnik Hasi leeft met heel wat zorgen toe naar het laatste competitieduel voor de winterstop nu vrijdag tegen Westerlo. De Anderlecht-coach moet zeven spelers missen en nu is ook Fabrice N'Sakala onzeker. Lees verder »

Interesse voor Praet neemt toe

Interesse voor Praet neemt toe

Borussia Dortmund, Manchester City en Valencia azen alle drie op Dennis Praet. De zaakwaarnemers van Praet hebben al met de clubs rond de tafel gezeten. Maar een vertrek zal niet voor januari zijn. Lees verder »

Signeersessie in Westland

Signeersessie in Westland

Silvio Proto, Dennis Praet, Aleksandar Mitrovic en Steven Defour zullen vandaag aanwezig zijn in het Westland Shopping Center. Van 17 tot 18 uur zullen vindt er een signeersessie plaats aan de Azarro-stand. Lees verder »

Mitrovic heeft peperkoeken hart

Mitrovic heeft peperkoeken hart

De aftrap op de Freethiel werd gegeven door de 36-jarige Wim Seymus die het downsyndroom heeft. Oorspronkelijk wou hij alleen high-fiven met Aleksandar Mitrovic. Maar hij kreeg een gemeende knuffel van de Serviër. Lees verder »

 21-12-2014 

Purple Talent: Wout Faes

Purple Talent: Wout Faes

Ondanks de interesse van vele buitenlandse voetbalclubs, tekende Wout Faes enkele maanden geleden een profcontract bij Anderlecht. Het jonge talent, dat vergeleken wordt met David Luiz van PSG, legt uit waarom. Lees verder »

Hasi: "Opgelucht met de drie punten"

Hasi:

Besnik Hasi was een tevreden coach na de overwinning tegen Waasland-Beveren. "Dit was onze derde match in zes dagen, een aantal spelers zitten op hun tandvlees", aldus de coach. Die ook sprak over Steven Defour en Oswal Alvarez. Lees verder »

Praet: "Snak naar winterstop"

Praet:

Besnik Hasi gaf het eerder al toe, zijn spelers zitten op hun tandvlees. Dat geeft ook Dennis Praet toe, die snakt naar de winterstop. Praet verzekerde Anderlecht gisteren van de zege en zit nu aan vijf doelpunten. Lees verder »

 20-12-2014 

Drie geschorsten tegen Westerlo

Drie geschorsten tegen Westerlo

Anderlecht speelt vrijdag de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Westerlo. Het zal die wel moeten afwerken zonder Chancel Mbemba, Steven Defour en Leander Dendoncker, die alle drie geschorst zijn. Lees verder »

Vanden Stock: "Ik verkoop nooit aan Qatar"

Vanden Stock:

Roger Vanden Stock is intussen 72 jaar denkt eraan om zijn voorzittersstoel door te geven. Investeerders uit Rusland of het midden-oosten moeten echter niet afkomen. "Ik zal Anderlecht nooit verkopen aan Qatarezen", zo klinkt het. Lees verder »

"De cowboy van de physical coach"

Fabrice N'Sakala trok gisteren met plezier een kerstmanpak aan om op bezoek te gaan bij een gastgezin. De Fransman staat er terug na zijn knieblessure. En hij voelt zich fysiek sterker dan voorheen. Lees verder »

Proto onder het mes

Proto onder het mes

Vanavond staat Silvio Proto nog onder de lat. Maar de kans is groot dat dat tegen Westerlo niet meer het geval is. De doelman heeft al geruime tijd last van een uitwas aan de teen die constant voor ontstekingen zorgt. Lees verder »

Deschacht staat scherp

Deschacht staat scherp

Wie ook aan een fantastisch seizoen bezig is, is Olivier Deschacht. Op zijn 33ste staat hij scherper dan ooit en mist zo goed als geen enkele training. Lees verder »


 19-12-2014 

Hasi wil versterking mee op stage

Hasi wil versterking mee op stage

Morgen start Besnik Hasi met zijn huidige kern aan de wedstrijd. Maar dat er versterking komt in januari, is een feit. Als het van de coach afhangt vertrekt de nieuwe versterking direct mee op stage. Lees verder »

Manager Roef sluit uitleenbeurt niet uit

Manager Roef sluit uitleenbeurt niet uit

Davy Roef toonde in de duels dat hij zijn kans kreeg dat hij klaar is voor het grote werk. Enig probleem: met Silvio Proto heeft hij een clubmonument voor zich. "Laten we er geen concurrentiestrijd van maken", zegt zijn manager. Lees verder »

Geen Vanden Borre, mogelijk wel Defour

Geen Vanden Borre, mogelijk wel Defour

Het is niet uitgesloten dat Steven Defour morgen zijn rentree viert. De middenvelder traint opnieuw pijnvrij. "Hij lijkt genezen, maar we gaan geen risico nemen", zegt Besnik Hasi. "Leander Dendoncker doet het immers prima." Lees verder »

Anderlecht denkt aan speler Dinamo Moskou

Anderlecht denkt aan speler Dinamo Moskou

Volgens RTBF heeft Anderlecht drie verdedigers op het oog om zich in januari mee te versterken. De namen van Alexander Scholz (Lokeren) en Diego Reyes (Porto) vielen eerder al, nu wordt ook de Braziliaan Douglas genoemd. Lees verder »

Van Buyten: "Zeg nooit nooit"

Van Buyten:

Daniel Van Buyten kreeg gisteren de trofee van Sportverdienste. Positivisten zullen in zijn interview nadien lezen dat hij nog naar Anderlecht wil komen, als is die kans enorm klein. Maar het scheelde niet veel, geeft hij toe. Lees verder »

Bruno: "Ik kreeg zelfs bokstraining"

Bruno:

Gisteren was Massimo Bruno op bezoek in Neerpede. Het eerste wat opviel is dat hij spiermassa heeft bijgekweekt. Hij wil nu eerst een basisplaats afdwingen bij Salzburg en daarna Rode Duivel worden. Lees verder »

 18-12-2014 

Van Holsbeeck rekent op hulp D'Onofrio

Van Holsbeeck rekent op hulp D'Onofrio

Na het duel tegen Zulte Waregem gaf Herman Van Holsbeeck wat uitleg over zijn transferplannen. Drie spelers, zoals Besnik Hasi wil, komen er zeker niet. "Ik wil één of twee spelers met ervaring halen", zo luidt het. Lees verder »

De Sutter haalt uit naar Anderlecht-fans

De Sutter haalt uit naar Anderlecht-fans

In een interview met Sport/Voetbalmagazine toont Tom De Sutter zich erg kritisch voor de supporters van Anderlecht. "Een jonge gast afmaken zoals ze deden met Michaël Heylen, dat zou men in Brugge nooit doen", klinkt het. Lees verder »

Roef: "Ik deed gewoon mijn job"

Roef:

Davy Roef was in de bekerpartij tegen Zulte Waregem zonder twijfel de beste speler aan Anderlecht-zijde. "Misschien is dit wel zo ja", gaf hij na afloop schoorvoetend toe. "Maar ik doe gewoon waar ik voor betaald wordt." Lees verder »

Praet: "Hopelijk blijf ik scoren"

Praet:

Dennis Praet stelde met een afgeweken schot de overwinning veilig. "Ik hoorde dat ik aan mijn statistieken moest werken, dat is me wel aan het lukken de laatste wedstrijden", zo glundert hij. Lees verder »

Anderlecht maakt terugwedstrijd overbodig

Anderlecht maakt terugwedstrijd overbodig

Anderlecht heeft zijn heenwedstrijd in de kwartfinales van de Beker van België met 0-3 gewonnen tegen Zulte Waregem. Het ging echter niet zo vlot als de score deed vermoeden. Maar gelukkig was er weer een sterke Davy Roef. Lees verder »

 17-12-2014 

Opstelling: Zulte Waregem - Anderlecht

Opstelling: Zulte Waregem - Anderlecht

Besnik Hasi heeft zopas zijn opstelling vrijgegeven voor de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Beker van België tegen Zulte Waregem. Dennis Praet is toch fit geraakt en start. Anthony Vanden Borre is er niet bij. Lees verder »

Alternatieven voor Boussoufa?

Alternatieven voor Boussoufa?

Laat ons even een kat een kat noemen. De kans dat Mbark Boussoufa in januari naar Anderlecht trekt, is klein. Erg klein. Treuren gaat ons echter niet verder helpen. Een alternatief zoeken wel. Lees verder »

Manager Praet sprak met Juventus

Manager Praet sprak met Juventus

Het lijkt erop dat de interesse van Juventus voor Dennis Praet concrete vormen begint aan te nemen. Volgens CalcioMercato sprak de Italiaanse kampioen onlangs met Praets manager Peter Verplancke. Lees verder »

Bekerwedstrijd live op RTBF 2

Bekerwedstrijd live op RTBF 2

De bekerwedstrijd tussen Zulte Waregem en Anderlecht is straks live te bekijken op de Franstalige zender RTBF 2. De uitzending begint om 20.15 uur, de aftrap is een kwartier later. Lees verder »

Cyriac mee in de spits?

Cyriac mee in de spits?

Wie misschien ook nog eens speelminuten krijgt vanavond tegen Zulte Waregem, is Gohi Bi Cyriac. Hij is het grote slachtoffer van de goede vorm van Aleksandar Mitrovic. Lees verder »

Ook Sylla in het vizier

Ook Sylla in het vizier

Anderlecht zal vanavond extra aandacht hebben voor Idrissa Sylla. De Guineeër, die nog tot 2016 onder contract ligt bij Zulte Waregem, wordt al een tijdje gevolgd door paars-wit. Lees verder »

 16-12-2014 

Selectie Zulte Waregem - Anderlecht

Selectie Zulte Waregem - Anderlecht

Besnik Hasi selecteerde negentien spelers voor de heenwedstrijd in de kwartfinale van de beker van België. Anderlecht speelt morgenavond op het veld van Zulte Waregem. Steven Defour is nog steeds geblesseerd. Lees verder »

Cherchesov: "Wordt niet gemakkelijk"

Cherchesov:

Stanislav Cherchesov, de coach van Dinamo Moskou, blikte tegenover 7sur7 vooruit naar de dubbele confrontatie tegen paars-wit. "Anderlecht heeft een goede ploeg, met veel jonge spelers. Een beetje zoals PSV eigenlijk." Lees verder »

Geen Defour en Proto in beker

Geen Defour en Proto in beker

Anderlecht zal het morgen in de bekerwedstrijd tegen Zulte Waregem doen zonder Steven Defour en Silvio Proto. Dennis Praet is onzeker. Hij sukkelt met een lichte blessure en trainde gisteren niet. Lees verder »

Komt hij of komt hij niet?

Komt hij of komt hij niet?

Opmerkelijke tweet van Mbark Boussoufa het afgelopen weekend: "Can't wait to leave this f... town". Een sollicitatie richting Anderlecht of is hij toe aan wat zon? Want blijkbaar heeft hij al heel wat reisplannen gemaakt. Lees verder »

50 wedstrijden, 25 doelpunten

50 wedstrijden, 25 doelpunten

Zondag speelde Aleksandar Mitrovic zijn 50ste competitiewedstrijd voor paars-wit. Tegelijkertijd scoorde hij ook zijn 25ste doelpunt. Wat toch een indrukwekkende statistiek is voor de nog altijd maar 20-jarige Serviër. Lees verder »

Milivojevic revalideert in België

Milivojevic revalideert in België

Luka Milivojevic blesseerde zich vorig weekend aan de meniscus bij zijn club Olympiakos. De middenvelder, nog steeds eigendom van Anderlecht, overlegde gisteren met het bestuur van paars-wit over zijn revalidatie. Lees verder »

Stuurt Dendoncker Tielemans naar de bank?

Stuurt Dendoncker Tielemans naar de bank?

Leander Dendoncker kreeg tegen Dortmund en Oostende zijn kans en speelde twee geweldige wedstrijden. Dat is ook Besnik Hasi niet ontgaan. "Ik kan niet meer naast Leander kijken", zo zegt hij. Maar wie moet er plaats ruimen? Lees verder »

 15-12-2014 

U21 onderuit tegen Club Brugge

U21 onderuit tegen Club Brugge

De beloften gingen vanavond te Roeselare onderuit tegen Club Brugge met 4-1. Aaron Leya Iseka tekende voor het enige paarse doelpunt. Komende vrijdag speelt de groep van Mo Ouahbi thuis tegen Westerlo. Lees verder »

Droomloting in Youth League

Droomloting in Youth League

In tegenstelling tot de Europa League, lootte Anderlecht in de Youth League wel een mooie naam. FC Barcelona was ook jullie favoriete tegenstander in onze webpoll. De Spanjaarden kregen veertig procent van de stemmen. Lees verder »

Reacties op EL-loting

Reacties op EL-loting

Anderlecht lootte maandagmiddag Dinamo Moskou in de 1/16e finale van de Europa League. Besnik Hasi en Roger Vanden Stock reageerden teleurgesteld tegenover Het Nieuwsblad. Hasi: "Mijn enige wens was de Russen vermijden." Lees verder »

Portret: Dinamo Moskou

Portret: Dinamo Moskou

Anderlecht lootte maandagmiddag Dinamo Moskou in de 1/16e finale van de Europa League. Aangezien Moskou maarliefst vier grote clubs kent en het gevaar op verwarring groot is, maakten we voor u een kort portret. Lees verder »

Youth League: Anderlecht loot Barcelona

Youth League: Anderlecht loot Barcelona

Na de Europa League vond de loting plaats voor de Youth League plaats. De beloften van Anderlecht komen in de volgende ronde uit tegen Barcelona. Deze wedstrijd vindt plaats op 17, 18, 24 of 25 februari. Anderlecht speelt thuis. Lees verder »

Anderlecht loot Dinamo Moskou

Anderlecht loot Dinamo Moskou

Zopas vond de loting plaats voor de 1/16e finales van de Europa League. Anderlecht werd gekoppeld aan Dinamo Moskou, de nummer drie in Rusland. Paars-wit speelt eerst thuis. Lees verder »

Kana-Biyik niet fit genoeg voor transfer

Kana-Biyik niet fit genoeg voor transfer

Anderlecht zal zich deze winter niet versterken met Jean-Armel Kana-Biyik. De verdediger legde vorige week medische tests af, maar die waren niet goed. Anderlecht wil een speler die meteen inzetbaar is en dat is Kana-Biyik niet. Lees verder »

Bossin mag mee op winterstage

Bossin mag mee op winterstage

Als Nicaise Kudimbana geselecteerd wordt voor de Africa Cup, en die kans is erg groot, mag Liam Bossin als derde doelman mee op winterstage in La Manga. De 18-jarige Bossin is de nummer één bij de beloften. Lees verder »

U21: Selectie Club Brugge - Anderlecht

U21: Selectie Club Brugge - Anderlecht

Coach Mo Ouahbi selecteerde achttien spelers voor de wedstrijd tegen Club Brugge vanavond. Aaron Leya Iseka en Hervé Matthys, twee spelers uit de A-kern, zijn in de selectie opgenomen. De aftrap wordt gegeven om 19.30 uur. Lees verder »

Mitrovic viert op nieuwe manier

Mitrovic viert op nieuwe manier

Er was heel wat rond te doen vorige week, rond het zegegebaar van Aleksandar Mitrovic. Gisteren bleek dat de Serviër gezwicht was voor alle negatieve commentaar. Hij viert zijn doelpunten nu met een hartje. Lees verder »

Nuytinck bezoekt spionkop

Nuytinck bezoekt spionkop

Bram Nuytinck is al geruime tijd geblesseerd aan de teen maar dat wil niet zeggen dat de supporters hem zijn vergeten. Gisteren ontrolden ze een tifo waarop te lezen stond: 'Veel sterkte Bram' Lees verder »

Dan toch geen Sassi

Dan toch geen Sassi

Tunesische media waren er zeker van dat Ferjani Sassi deze week nog een contract voor drie jaar zou ondertekenen bij paars-wit. Anderlecht ontkent dat volledig. De speler zou zelfs niet komen tijdens de wintermercato. Lees verder »

 14-12-2014 

Beker: Vertenten fluit Zulte-Waregem-RSCA

Beker: Vertenten fluit Zulte-Waregem-RSCA

De wedstrijd van woensdag in het kader van de Beker Van België zal onder leiding staan van Bart Vertenten. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Rien Vanyzere, Thibaud Nijsen, Monteny Kevin, Alexandre Boucaut en Laurent Colemonts Lees verder »

Praet in supervorm

Praet in supervorm

Dennis Praet liet tegen Oostende nogmaals zien dat hij goed in zijn vel zit. Hij scoorde twee keer waarop zijn totaal nu op drie staat. Ook de Gouden Schoen komt dichterbij. Lees verder »

N'Sakala hakt knoop door

N'Sakala hakt knoop door

Fabrice N'Sakala heeft beslist om niet naar de Afrika Cup te vertrekken. De linksachter beseft dat Anderlecht hem niet kan missen en kiest ervoor om in Brussel te blijven. Lees verder »

Geen operatie voor Suarez

Geen operatie voor Suarez

Lieven Maesschalck heeft vandaag verslag uitgebracht over de revalidatie van Matias Suárez. Het goede nieuws is dat een operatie volledig van de baan is. Suárez trekt wel niet mee op winterstage. Lees verder »

Anderlecht in beroep tegen Europese straf

Anderlecht in beroep tegen Europese straf

Anderlecht heeft beroep aangetekend tegen de straf die het van de UEFA kreeg voor onregelmatigheden tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray. "We vinden de straf overdreven", zo klinkt het bij paars-wit. Lees verder »

"Marktconforme huurprijs voor Eurostadion"

Herman Van Holsbeeck sprak in De Zevende Dag over het stadiondossier. Hij benadrukte dat de club vol gaat voor het stadion op de Heizel. "We willen een marktconforme huurprijs betalen. Dat betekent 7 à 10 miljoen euro per jaar." Lees verder »

Bod van vier miljoen euro op Carrillo?

Bod van vier miljoen euro op Carrillo?

Volgens een Argentijnse journalist zou Anderlecht uitgebracht hebben op aanvaller Guido Carrillo. Zijn club Estudiantes de la Plata zou het bod afgewezen hebben. In mei werd de naam van de aanvaller al genoemd bij Marseille. Lees verder »

 13-12-2014 

Staff speelt zaalvoetbal

Staff speelt zaalvoetbal

Deze namiddag speelt de staff van Anderlecht zaalvoetbal voor het goede doel. Alles gaat door sportcomplex "De Bres" te Halle. Het evenement gaat van start om 16u. Tegenstanders zijn AFC Tubize en Team Airport Security. Lees verder »

Hasi wil alles winnen tot de winterstop

Hasi wil alles winnen tot de winterstop

Besnik Hasi was duidelijk op de persconferentie. Er staan nog drie wedstrijden op het programma tot de winterstop en de coach wil die alledrie winnen. "De drie punten zijn een must", zei hij over de wedstrijd tegen KV Oostende. Lees verder »

Rust deed Tielemans deugd

Rust deed Tielemans deugd

Youri Tielemans zat diep na de wedstrijd tegen Moeskroen. Besnik Hasi zag dat de jongeling worstelde met zichzelf en liet hem rusten en dat heeft hem blijkbaar deugd gedaan. Lees verder »

Kudimbana is 'Le Chef des Blacks'

Kudimbana is 'Le Chef des Blacks'

Nicaise Kudimbana kwam vorig seizoen terug bij Anderlecht als derde keeper. Ook al heeft hij nog geen minuut gespeeld, toch is hij heel belangrijk voor Anderlecht en dan vooral in de kleedkamer. Lees verder »

Hasi: "Ik heb Fabrice in januari nodig"

Hasi:

Fabrice N'Sakala zit een beetje verveeld met de situatie dat hij naar de Africa Cup mag voor Congo. Enerzijds vindt hij het een hele eer, anderzijds wil hij Anderlecht niet in de steek laten nu hij net uit blessure komt. Lees verder »

Hasi heeft geen nood aan Legear

Hasi heeft geen nood aan Legear

Jonathan Legear blijft maar zoeken naar een club de voorbije week stak hij de hand uit naar Anderlecht. Besnik Hasi ziet zo een terugkeer niet zitten. De fysieke achterstand van Legear is te groot. Lees verder »

 12-12-2014 

"Sassi tekent woensdag bij Anderlecht"

De Tunesische radiozender Mosaïque FM meldt op basis van bronnen dichtbij de speler dat Ferjani Sassi een akkoord bereikt heeft met Anderlecht. Aanstaande woensdag zou hij naar Brussel komen om zijn driejarig contract te tekenen. Lees verder »

Hasi gelooft niet in terugkeer Boussoufa

Hasi gelooft niet in terugkeer Boussoufa

Mbark Boussoufa is één van de kandidaat-versterkingen die in de media aan Anderlecht gelinkt worden. Besnik Hasi ging op zijn persconferentie vanmiddag dieper in op de geruchten. "Al zouden we willen, hij lijkt mij onhaalbaar." Lees verder »

Mitrovic bezoekt jeugdspelers in gastgezin

Mitrovic bezoekt jeugdspelers in gastgezin

Anderlecht heeft heel wat jeugdspelers die tijdens de week bij een gastgezin verblijven. Aleksandar Mitrovic verblijdde enkele van hen gisteren met een bezoekje. "Deze jongens zijn de toekomst van Anderlecht", zegt de spits. Lees verder »

17.000 euro boete en sluiting van vak N3

17.000 euro boete en sluiting van vak N3

UEFA heeft de strafmaat bepaald voor de incidenten tijdens de CL-match tegen Galatasaray. Fans gooiden toen projectielen naar de lijnrechter. De straf: 17.000 euro boete en sluiting van vak N3 voor de volgende Europese wedstrijd. Lees verder »

Morgen update over Suarez

Morgen update over Suarez

Matias Suarez volgt al enkele weken een intens revalidatieprogramma bij Lieven Maesschalck. Morgen komt deze laatste een update geven over de stand van zaken van de Argentijn. Lees verder »

Hasi: "Geen woorden maar daden"

Hasi:

Deze namiddag had de gebruikelijke persconferentie plaats op Neerpede naar aanleiding van de wedstrijd tegen Oostende van zondag. Besnik Hasi benadrukte dat hij resultaat wil zien op het veld. Lees verder »

Najar hervat training

Najar hervat training

Andy Najar heeft gisteren opnieuw meegetraind met de groep. De kans is reëel dat hij zondag kan aantreden tegen Oostende. Voor Steven Defour komt dit duel allicht nog te vroeg. Lees verder »

Mbemba duurste Anderlecht-verdediger?

Mbemba duurste Anderlecht-verdediger?

Anderlecht heeft volgens HNB een transferprijs van acht miljoen euro geplakt op Chancel Mbemba. Als Mbemba deze zomer ook daadwerkelijk voor dat bedrag verkast, wordt hij de duurste verdediger uit de geschiedenis van Anderlecht. Lees verder »

 11-12-2014 

Deschacht wordt opnieuw papa

Deschacht wordt opnieuw papa

Olivier Deschacht en Annelien Coorevits zijn in blijde verwachting van hun tweede kindje. Dat maakte het koppel zelf bekend via de sociale media. Deschacht scoort dus zowel naast als op het veld. Lees verder »

Ook Leicester City gaat voor Mitrovic

Ook Leicester City gaat voor Mitrovic

Aleksandar Mitrovic mag een nieuwe naam toevoegen aan het lijstje clubs dat hem wil inlijven. Leicester City, de club van Marcin Wasilewski, zoekt een spits en zou een bod van tien miljoen pond aan het voorbereiden zijn. Lees verder »

Proto beste doelman van speeldag zes

Proto beste doelman van speeldag zes

Voor de derde keer in deze campagne heeft een speler van Anderlecht het Champions League-elftal van de speeldag gehaald. Deze keer is het Silvio Proto die de eer te beurt valt. Hij keepte ijzersterk tegen Borussia Dortmund. Lees verder »

Willem II wil Armenteros kopen

Willem II wil Armenteros kopen

Samuel Armenteros voetbalt sinds deze zomer op huurbasis bij het Nederlandse Willem II en hij doet het daar verre van slecht. De Nederlandse club wil de Zweed zelfs overkopen van Anderlecht. Lees verder »

Mitrovic heeft uitleg

Mitrovic heeft uitleg

Zoals we u al eerder melden ontstond er in Duitsland heel wat ophef over het sexueel getinte gebaar dat Aleksandar Mitrovic maakt na het scoren van een doelpunt. De Serviër geeft nu meer uitleg. Lees verder »

Verlanglijstje Anderlecht krijgt vorm

Verlanglijstje Anderlecht krijgt vorm

Anderlecht wil zich deze winter versterken en Het Laatste Nieuws weet welke spelers het wil. Dat Alexander Scholz en Mbark Boussoufa interesse genieten was bekend. Nu vallen ook de namen van Jean-Armel Kana-Biyik en Diego Reyes. Lees verder »

Obsceen gebaar of niet ?

Obsceen gebaar of niet ?

In de Jupiler Pro League zagen we het al eerder, het gebaar dat Aleksandar Mitrovic maakt als hij scoort, velen vragen zich ook af wat hij ermee wil zeggen. In Duitsland zijn ze duidelijk niet gediend met het gebaar. Lees verder »

14,3 miljoen euro extra CL-geld

14,3 miljoen euro extra CL-geld

Anderlecht hield een mooi bedrag over aan de afgelopen Champions League campagne, 14,3 miljoen euro bruto. Het is hoogste bedrag dat een Belgische club ooit verdiende in de Champions League. Lees verder »

 10-12-2014 

Paarse beloften in hoog gezelschap

Paarse beloften in hoog gezelschap

De paarse beloften plaatsen zich eerder al voor de volgende ronde van de UEFA Youth League en voegden daar ook groepswinst aan toe. Het lijstje van de mogelijke tegenstanders in de volgende ronde is niet mis. Lees verder »

De Zeeuw traint bij NAC

De Zeeuw traint bij NAC

Demy De Zeeuw verliet eind vorig seizoen in alle stilte Anderlecht. Nu, bijna een half jaar later, zit hij nog steeds zonder club. De Nederlandse club NAC laat op zijn website weten dat De Zeeuw tien dagen meetraint met de groep. Lees verder »

YL: Anderlecht eindigt met gelijkspel

YL: Anderlecht eindigt met gelijkspel

De paars-witte U19 hebben in hun laatste groepswedstrijd in de Uefa Youth League gelijkgespeeld op het veld van Borussia Dortmund. Net als bij de grote jongens werd het 1-1. Dortmund eindigde de wedstrijd met negen. Lees verder »

Deschacht: "Nergens een punt gestolen"

Deschacht:

Olivier Deschacht sprak na de wedstrijd in Dortmund over een geslaagde Europese campagne. "Enkel thuis tegen Dortmund hebben we verdiend verloren. In de overige vijf wedstrijden hebben we telkens goed meegedaan." Lees verder »

Kouyaté: "Bravo, Anderlecht"

Kouyaté:

Cheikhou Kouyaté heeft via Twitter zijn oud-ploegmaats gefeliciteerd voor hun Europees parcours. "Bravo voor Anderlecht voor dit mooi parcours in de Champions League en het ticket voor de Europa League", zo schrijft hij. Lees verder »

Vanden Borre: "Stoppen met jojo spelen"

Vanden Borre:

Met een snedige infiltratie en afgemeten assist lag Anthony Vanden Borre aan de basis van de gelijkmaker. De verdediger blikte achteraf tevreden terug op deze CL-campagne. "We zijn ongeslagen op verplaatsing. Dat is best straf." Lees verder »

Conté: "Te veel balverlies na de rust"

Conté:

Ibrahima Conté genoot met volle teugen van de wedstrijd tegen Dortmund. "Op verplaatsing spelen tegen de club van mijn dromen, dat maakte me zo blij", glunderde de Guinéer, die wel toegaf dat hij na de rust minder goed was. Lees verder »

Dendoncker: "Nog nooit zo veel gelopen"

Dendoncker:

Anderlecht speelde gisteren zonder Steven Defour, maar die werd niet gemist: Leander Dendoncker deed het prima op zijn plaats. "Ik speelde tegen de wereldtop, maar heb me goed uit de slag getrokken", vertelt hij fier. Lees verder »

Europa League: reekshoofd of niet?

Europa League: reekshoofd of niet?

Anderlecht pakte dinsdag tegen Borussia Dortmund een zesde punt in de Champions League. Daarmee eindigt het derde in groep D en maakt het nog kans om reekshoofd te worden in de 1/16e finale van de Europa League. Lees verder »

 09-12-2014 

Voorbeschouwing: Dortmund - Anderlecht

Voorbeschouwing: Dortmund - Anderlecht

Anderlecht speelt vanavond zijn laatste poulewedstrijd in deze Champions League. Na de zege tegen Galatasaray leek het een wedstrijd zonder inzet te worden, maar dat is het niet. Paars-wit moet de critici weer voor zich winnen. Lees verder »

Acheampong relativeert kritiek

Acheampong relativeert kritiek

Frank Acheampong kreeg heel wat kritiek te verwerken na zijn erbarmelijke prestatie op Le Canonnier, al mag het gezegd worden dat ze met elf op het veld stonden. Toch blijft hij redelijk kalm onder alle kritiek. Lees verder »

Inter Milan aast op Youri Tielemans

Inter Milan aast op Youri Tielemans

Volgens Gazzetta dello Sport zal Inter Milan er alles aan doen om Youri Tielemans binnen te halen. Roberto Mancini zoekt nog een regisseur in de defensie, een taak die Tielemans op het lijf geschreven is volgens de Italianen. Lees verder »

Gewilde Mbemba houdt clubs op afstand

Gewilde Mbemba houdt clubs op afstand

Chancel Mbemba is één van de meest opvallende spelers van deze Champions League-campagne. De scorende verdediger wekt interesse van heel wat clubs, maar blijft rustig. "Pas als Anderlecht zegt dat ik weg mag, zal ik dat doen." Lees verder »

Hasi: "Zo'n uitstap moet aangevraagd worden"

Hasi:

Fabrice N'Sakala werd zaterdag uit de basiself gelaten omdat hij vrijdag Dansdate bezocht. Besnik Hasi heeft nu een streep getrokken onder deze zaak. "Normaal is Fabrice een voorbeeldige jongen. Hij start mogelijk tegen Dortmund." Lees verder »

Deschacht wordt alleen 'Mister Europe'

Deschacht wordt alleen 'Mister Europe'

Tegen Galatasaray behaalde Olivier Deschacht al het clubrecord van 80 Europese matchen voor Anderlecht. Komt hij vanavond aan de aftrap dan staat het record alleen op zijn naam met 81 Europese matchen voor paars-wit. Lees verder »

 08-12-2014 

Najar niet mee naar Dortmund

Najar niet mee naar Dortmund

Andy Najar is niet mee afgereisd naar Dortmund. Hij heeft nog teveel last van de kuitw waarop Besnik Hasi besliste om hem thuis te laten. Fabrice N'Sakala wordt wel in de basis verwacht, waardoor Franck Acheampong kan opschuiven. Lees verder »

Geen Tielemans tegen Dortmund

Geen Tielemans tegen Dortmund

Youri Tielemans zal morgen niet spelen tegen Borussia Dortmund. Dat liet Besnik Hasi vandaag doorschemeren op zijn persconferentie. "Youri is een sterke persoonlijkheid, maar het wordt allemaal wat veel voor hem", geeft Hasi aan. Lees verder »

UYL: Selectie Dortmund - Anderlecht

UYL: Selectie Dortmund - Anderlecht

Net als de A-kern zijn ook de U19 van Anderlecht naar Duitsland vertrokken voor hun wedstrijd in de Youth League. Mohamed Ouahbi selecteerde twintig spelers en daarbij onder meer Samuel Bastien en Andy Kawaya. Lees verder »

Dortmund - Anderlecht: info voor supporters

Dortmund - Anderlecht: info voor supporters

RSC Anderlecht heeft via zijn officiële kanalen informatie verspreid voor supporters die de verplaatsing maken naar Dortmund. De club meldt dat fans kunnen parkeren op parking E3 en gratis het openbaar vervoer mogen gebruiken. Lees verder »

Training om 19 uur te Dortmund

Training om 19 uur te Dortmund

Deze morgen rond ongeveer 9.30 uur zijn de spelers vertrokken richting Dortmund, een traject van ongeveer drie uur met de bus. Vanavond om 19 uur staat er een training op het programma in het Signal Iduna Park te Dortmund. Lees verder »

Nuytinck tweet van op ziekenhuisbed

Nuytinck tweet van op ziekenhuisbed

Bram Nuytinck sukkelt al geruime tijd met een teenblessure. Vorig weekend werd besloten om over te gaan tot een operatie. De Nederlander kan het zelf nog altijd niet goed geloven, blijkt uit een tweet die hij de wereld instuurde. Lees verder »

Uitslagen Europese tegenstanders

Uitslagen Europese tegenstanders

Borussia Dortmund heeft zijn generale repetitie voor het Champions League-duel tegen Anderlecht met 1-0 gewonnen. Het komt zo weg van de laatste plaats. Ook Galatasaray won. Arsenal leed een pijnlijke nederlaag. Lees verder »

Opinie: geen reden tot paniek

Opinie: geen reden tot paniek

“On a été ridicule, scandaleux.” Vijf woorden. Meer had Anthony Vanden Borre niet nodig om de (wan)prestatie van Anderlecht op het veld van Moeskroen-Péruwelz te omschrijven. Terecht, maar toch is er geen reden tot paniek.
Lees verder »

 07-12-2014 

CL: Mallenco fluit Dortmund - Anderlecht

 CL: Mallenco fluit Dortmund - Anderlecht

De Spanjaard Alberto Undiano Mallenco is door de UEFA aangeduid om de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Anderlecht in goede banen te leiden. De wedstrijd vindt plaats in het Signal Iduna Park en start om 20.45 uur. Lees verder »

N'Sakala op de strafbank

N'Sakala op de strafbank

Besnik Hasi gaf na de wedstrijd toe dat het aanvankelijk de bedoeling was om de Fabrice N'Sakala te laten starten. Maar de Fransman hield zich niet aan de gemaakte afspraken en kreeg een disciplinaire schorsing. Lees verder »

Dendoncker: "We waren gewoon slecht"

Dendoncker:

Leander Dendoncker beseft net als de rest dat de prestatie van Anderlecht gewoon ondermaats was vandaag. De ontgoocheling is groot, maar hij weet ook dat de spelers vooral bij zichzelf moeten te rade gaan. Lees verder »

Operatie voor Nuytinck

Operatie voor Nuytinck

Het lijkt niet te stoppen voor paars-wit. Na de dramatisch zwakke vertoning op Le Canonnier, krijgt het ook nog eens het slechte nieuws te verwerken dat Bram Nuytinck onder het mes moet en zeker nog drie maanden out is. Lees verder »

 06-12-2014 

Mbemba: derde keer goal en owngoal

Mbemba: derde keer goal en owngoal

Anderlecht staat aan de rust 3-1 in het krijt op het veld van Moeskroen-Péruwelz. Na twee doelpunten van Vandendriessche, was Chancel Mbemba verantwoordelijk voor de 3-0. Nadien scoorde diezelfde Mbemba de 3-1. Lees verder »

Opstelling: Moeskroen-P - Anderlecht

Opstelling: Moeskroen-P - Anderlecht

Besnik Hasi heeft zopas zijn opstelling bekendgemaakt voor het duel tegen Moeskroen-Péruwelz. Zoals verwacht speelt Gohi bi Cyriac in de spits en staan Vanden Borre, Mbemba, Praet en Proto opnieuw in de basis. Lees verder »

Versterking liefst al op 4 januari

Versterking liefst al op 4 januari

Besnik Hasi maakt er geen geheim van dat hij overal versterking wil en liefst zo vlug mogelijk. Als het van de coach afhangt mag de versterking al op 4 januari bijkomen zodat ze meekunnen op stage. Lees verder »

Hasi wil overal versterking

Hasi wil overal versterking

Besnik Hasi hield zich niet in gisteren op de persconferentie toen het thema versterking ter sprake kwam. "Zonder versterking kan ik het niet redden", zegt Besnik Hasi. Het bestuur weet dus wat hen verwacht wordt in januari. Lees verder »

Kljestan mag weg bij goed bod

Kljestan mag weg bij goed bod

Sascha Kljestan stond tijdens de voorbije zomermercato al dicht bij een vertrek, maar dat ging op het laatste moment niet door. De Amerikaan en Anderlecht zijn overeen gekomen dat hij bij een goed bod mag vertrekken. Lees verder »

Cyriac vertrekt wellicht in de zomer

Cyriac vertrekt wellicht in de zomer

Aleksandar Mitrovic is geschorst voor de wedstrijd op Le Canonnier vanavond, dus is de kans groot dat Gohi Bi Cyriac in de spits start. Maar het ziet ernaar uit dat de Ivoriaan aan zijn laatste maanden bezig is bij Anderlecht Lees verder »

Nuytinck wellicht uit tot na Nieuwjaar

Nuytinck wellicht uit tot na Nieuwjaar

De teenblessure van Bram Nuytinck blijft maar aanslepen. "Ik heb daar geen goed gevoel bij", vertelde Besnik Hasi over de blessure. Bram Nuytinck zelf heeft het er ook moeilijk mee dat de blessure zolang blijft aanslepen. Lees verder »

Conte is er weer klaar voor

Conte is er weer klaar voor

Ibrahima Conte heeft een paar moeilijke weken achter de rug, hij kon zijn vader niet bezoeken die een beroerte had gehad, door de ebolacrisis en dat knaagde aan de speler. Maar nu gaat het weer beter en is hij klaar voor Moeskroen Lees verder »

Beloften winnen op Lierse met 2-1

Beloften winnen op Lierse met 2-1

De beloften van Anderlecht zijn gaan winnen op Lierse met 1-2. Een gemakkelijke klus was het niet. Paars-wit stond zelfs tot de 84e minuut 1-0 achter. Franck Mikal en Aaron Leya Iseka bezorgden Anderlecht alsnog de drie punten. Lees verder »

 05-12-2014 

Selectie Moeskroen - Anderlecht

Selectie Moeskroen - Anderlecht

Morgen maakt Anderlecht de verplaatsing naar Moeskroen-Péruwelz in kader van de achttiende speeldag van de Jupiler Pro League. Besnik Hasi maakte deze namiddag zijn selectie bekend, met Basien en N'Sakala, zonder Defour en Najar. Lees verder »

Selectie beloften: Lierse - Anderlecht

Selectie beloften: Lierse - Anderlecht

De U21 van Anderlecht spelen vanavond tegen Lierse en coach Mohammed Ouahbi selecteerde 18 spelers voor dit duel. Eén van hen is Aaron Leya Iseka, wat doet vermoeden dat Besnik Hasi hem morgen niet meeneemt naar Moeskroen. Lees verder »

Geen Najar tegen Moeskroen

Geen Najar tegen Moeskroen

Besnik Hasi kan morgen tegen Moeskroen-Peruwelz niet rekenen op Andy Najar. De Hondurees heeft een blessure aan de adductoren. Dennis Praet en Anthony Vanden Borre zijn twijfelachtig. Goed nieuws is er van Fabrice N'Sakala. Lees verder »

Bastien en Matthys blij na debuut

Bastien en Matthys blij na debuut

Samuel Bastien en Hervé Matthys maakten woensdag hun debuut in de hoofdmacht van Anderlecht. In Het Nieuwsblad vertellen de jonge wolven over hun ambitie, maar geven ze tegelijk aan niets te willen overhaasten. Lees verder »

Kalenderwijzigingen

Kalenderwijzigingen

De Kalendercommissie van de Voetbalbond heeft de definitieve speeldata vastgelegd voor de speeldagen 23 tot en met 27. Voor Anderlecht gaat het onder meer om de duels tegen Standard, Genk en KV Mechelen. Lees verder »

Anderlecht volgt ook ploegmaat Sassi

Anderlecht volgt ook ploegmaat Sassi

Anderlecht trekt zondag naar Tunesië om het duel tussen Sfaxien en ES Tunis te gaan bekijken. Paars-wit volgt al een tijdje Sfaxien-speler Ferjani Sassi, maar volgens de lokale media heeft ook Ibrahim Ndong interesse opgewekt. Lees verder »

 04-12-2014 

Mitrovic na de kritiek

Mitrovic na de kritiek

Op RSCA TV spreekt Aleksandar Mitrovic voor het eerst over de kritiek die hij de voorbije weken over zich heen kreeg. Niet alleen de pers maar ook de supporters van Anderlecht keerden zich tegen de Servische spits. Lees verder »

Africa Cup: Cyriac tegen Conté

Africa Cup: Cyriac tegen Conté

Gisteren is er geloot voor de groepsverdeling op de Africa Cup. Vijf spelers van Anderlecht maken kans op deelname en een onderling duel is mogelijk. In groep D zijn Ivoorkust (Cyriac) en Guinée (Conté) aan elkaar gekoppeld. Lees verder »

Dendoncker: "Misschien toch verdediger"

Dendoncker:

Leander Dendoncker speelde tegen RC Mechelen een prima partij als centrale verdediger en dat leverde hem felicitaties van Besnik Hasi op. Hoewel hij liever hoger speelt, zet hij toch de deur open voor een positie achteraan. Lees verder »

Geen Defour tegen Moeskroen, wel Cyriac

Geen Defour tegen Moeskroen, wel Cyriac

Met een doelpunt, een assist en een uitgelokte strafschop was Gohi Bi Cyriac de meest opvallende man bij Anderlecht gisteren. Dat zag ook Besnik Hasi. "Ik ben tevreden. Zijn kansen om zaterdag te starten, zijn gestegen." Lees verder »

Roef: "Dit geeft de jeugd vertrouwen"

Roef:

Davy Roef kende een rustige avond, maar moest zich in de slotfase toch gewonnen geven. Het tegendoelpunt was een kopie van de twee Brugse treffers zondag. “Zo’n vrije trappen zijn erg moeilijk voor een doelman.” Lees verder »

Anderlecht nu tegen Zulte Waregem

Anderlecht nu tegen Zulte Waregem

In de kwartfinale van de Beker van België neemt Anderlecht het op tegen Zulte Waregem. De heenwedstrijd vindt al plaats op 17 december. De terugwedstrijd volgt op 21 januari. Anderlecht speelt eerst uit. Lees verder »

 03-12-2014 

Raadgever Leya Iseka predikt geduld

Raadgever Leya Iseka predikt geduld

Door zijn goede prestaties in de Youth League hopen sommigen op een snel debuut van Aaron Leya Iseka. Zijn raadgever José de Médina wil echter niets overhaasten. "Hij is nog maar 17 jaar, geef hem dus nog wat tijd." Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - RC Mechelen

Voorbeschouwing: Anderlecht - RC Mechelen

Vanavond om 20.45 uur gaat Anderlecht tegen RC Mechelen op zoek naar een ticket voor de kwartfinale van de Beker van België. Besnik Hasi kan niet rekenen op Steven Defour en Dennis Praet en laat ook enkele anderen rusten. Lees verder »

Drie miljoen euro minder schuld

Drie miljoen euro minder schuld

Vorige week is de jaarbalans van de NV probleemloos goedgekeurd op de algemene vergadering. Door de loonmassa te laten zakken en meer in te zetten op de jeugd is de gecumuleerde schuld gezakt met drie miljoen euro. Lees verder »

Dan toch naar de rechter

Dan toch naar de rechter

Manager Herman Van Holsbeeck stak in Reyers Laat een hand uit naar de entourage van Jason Eyenga-Lokilo, maar die werd niet aangenomen. "De entourage van de speler is uit op een rechtszaak", laat Herman Van Holsbeeck weten. Lees verder »

Engelse clubs volgen Andy Kawaya

Engelse clubs volgen Andy Kawaya

Niet alleen Dennis Praet en Youri Tielemansstaan op het verlanglijstje van enkele Engelse topclubs, ook Andy Kawaya staat erbij. Hij liet zich opmerken tijdens zijn invalbeurt op Arsenal maar ook in de Youth League. Lees verder »

Opinie: Geen nieuwe spits a.u.b.

Opinie: Geen nieuwe spits a.u.b.

Anderlecht neemt het vanavond in de beker van België op tegen Racing Mechelen. Eén van de jonkies in de kern is Aaron Leya Iseka. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dé paars-witte spits van de toekomst.
Lees verder »

 02-12-2014 

Topclubs blijven azen op Svilar

Topclubs blijven azen op Svilar

Mile Svilar blijft in de picture lopen bij de Europese topclubs. De voorbije weken probeerden Ajax en Manchester United tevergeefs om de 15-jarige doelman te strikken. Die heeft echter zijn woord gegeven aan Anderlecht. Lees verder »

Selectie Anderlecht - RC Mechelen

Selectie Anderlecht - RC Mechelen

Anderlecht ontmoet morgen tweedeklasser RC Mechelen in de Beker van België. Door de afwezigheid van Steven Defour en Dennis Praet is er een plaatsje in de kern voor jongeren Samuel Bastien, Aaron Leya Iseka en Hervé Matthys. Lees verder »

Defour heeft weer normale baard

Defour heeft weer normale baard

De baard van Steven Defour was de voorbije dagen onderwerp van gesprek. Te ruig, oordeelden sommigen. In Extra Time werd zelfs afgevraagd of de baard geen invloed heeft op zijn snelheid. Maar zie, Defour heeft zijn baard geknipt. Lees verder »

"Morgen krijgen jongeren hun kans"

Herman Van Holsbeeck sprak vanmiddag niet alleen over transferactiviteit, hij liet ook zijn licht schijnen over de Bekercompetitie. "We moeten de formule aantrekkelijker maken, dan focussen ook de topclubs meer op de Cup." Lees verder »

Van Holsbeeck: "Niemand vertrekt"

Van Holsbeeck:

Volgens onze webpoll gelooft zo'n 75 procent van de fans dat geen enkele sterkhouder zal vertrekken tijdens de winterstop. Manager Herman Van Holsbeeck lijkt het gevoel van de meerderheid van de supporters te bevestigen. Lees verder »

Defour minstens tien dagen out

Defour minstens tien dagen out

Steven Defour staat langer aan de kant dan verwacht. De Anderlecht-sterkhouder zal minstens tien dagen moeten recupereren. Defour werd, net zoals tegen Galatasaray, vervangen met een lichte blessure. Lees verder »

Hasi gunt spelers rust in beker

Hasi gunt spelers rust in beker

Besnik Hasi laat morgen tegen RC Mechelen allicht heel wat spelers rusten. Dennis Praet en Steven Defour zijn hier zeker bij en ook Ibrahima Conté, Andy Najar en Anthony Vanden Borre worden zo goed als zeker gespaard. Lees verder »

Beloften houden doelpuntenkermis aan kust

Beloften houden doelpuntenkermis aan kust

De beloften van Anderlecht trekken hun goede prestaties in Europa ook door in de competitie. Op bezoek bij Oostende werd het gisterenavond 0-5. Aaron Leya Iseka (2), Samuel Bastien, Alexandre De Bruyn en Dodi Lukebakio scoorden. Lees verder »

 01-12-2014 

Anderlecht volgt Simon Gustafson

Anderlecht volgt Simon Gustafson

Simon Gustafson kan rekenen op interesse van Anderlecht. De bijna 20-jarige Zweed speelt momenteel bij BK Häcken waar bij in 25 competitiewedstrijden 3 keer scoorde. Gustafson komt het liefst uit als centrale middenvelder. Lees verder »

N'Sakala herneemt straks bij beloften

N'Sakala herneemt straks bij beloften

De beloften van Anderlecht krijgen straks in Oostende het gezelschap van Fabrice N'Sakala. Na drie maanden afwezigheid met een knieblessure maakt de verdediger zijn wederoptreden. Het duel begin om 19.30 uur. Lees verder »

Uitslagen Europese tegenstanders

Uitslagen Europese tegenstanders

Terwijl Anderlecht de Europese overwintering vierde met een gelijkspel tegen Club Brugge, spoelde Galatasaray de kater door met een overwinning. Met Borussia Dortmund gaat het intussen van kwaad naar erger. Lees verder »

Bekerduel niet op televisie

Bekerduel niet op televisie

De bekerwedstrijd tussen Anderlecht en RC Mechelen van overmorgen zal niet rechtstreeks te volgen zijn op televisie. Canvas kiest voor Kortrijk - Club Brugge, terwijl RTBF 2 het treffen tussen Standard en Lokeren uitzendt. Lees verder »

Heylen out, Scholz of Gbamin in?

Heylen out, Scholz of Gbamin in?

La Dernière Heure weet dat Sporting Charleroi Michaël Heylen wil overnemen. De verdediger kreeg dit seizoen enkele kansen van Besnik Hasi, maar kon niet overtuigen. Anderlecht is bereid hem te laten gaan. Lees verder »

Vanden Borre: "Heb overal wat last"

Vanden Borre:

Niet alleen Dennis Praet heeft last van een kleine blessure, ook Anthony Vanden Borre zit met kwaaltjes. "Ik heb nog altijd last van de adductoren en ook fysiek krijg ik het moeilijker", geeft de verdediger aan. Lees verder »

Praet: "Wordt spannend kampioenschap"

Praet:

Dennis Praet scoorde tegen Club Brugge zijn eerste doelpunt van het seizoen, maar de middenvelder voelt zich niet honderd procent. "Ik heb last van de adductoren in mijn rechterbeen", zegt hij. "Ik kan amper trappen." Lees verder »