Archieven

 31-03-2004 

Seol gelijk, Tihinen wint

Seol gelijk, Tihinen wint

In andere interlands speelde Zuid-Korea beschamend 0-0 gelijk tegen de Maladieven. Seol scoorde, maar zijn goal werd afgekeurd. Tihinen had meer geluk. Hij speelde 90minuten met Finland en klopte Malta met 1-2. Lees verder »

Aruna opgeroepen

Aruna opgeroepen

De bondscoach van de Nationale Ploeg van Ivoorkust heeft spits Aruna Dindane opgeroepen voor een vriendschappelijke wedstrijd van zijn land tegen Tunesië. Lees verder »

Anderlecht kleurt weer wat meer Milanees

Anderlecht kleurt weer wat meer Milanees

De samenwerking tussen Anderlecht en de twee Milanese topclubs, AC en Inter, krijgt langzaamaan vorm. Beide Milanese clubs zouden de Brusselaars een lijst overmaken van spelers die niet tot de basisploeg doordringen. Lees verder »

 30-03-2004 

Zetterberg naar Qatar?

Zetterberg naar Qatar?

Er is een kans dat Pär Zetterberg half april voor twee maand wordt uitgeleend aan Al Sadd, landskampioen in Qatar. Zetterberg ziet een tijdelijk riant vergoede overstap wel zitten, en bracht Anderlecht op de hoogte. Lees verder »

 29-03-2004 

Anderlecht naar Zuid-Korea

Anderlecht naar Zuid-Korea

Anderlecht trekt eind mei voor twee weken naar Zuid-Korea. De Brusselaars zullen er twee oefenduels afwerken. "De trip ligt sinds zaterdag vast, al moeten we de details nog uitwerken" aldus Van Holsbeeck. Lees verder »


 28-03-2004 
 26-03-2004 

Anderlecht niet naar de finale

Anderlecht niet naar de finale

Beveren heeft Anderlecht na een spectaculaire en spannend duel uit de beker geknikkerd. De return eindigde op 0-0. In de eerste helft was Beveren de sterke ploeg maar in de 2e was Anderlecht oppermachtig. Lees verder »

Aimé maakt selectie bekend

Aimé maakt selectie bekend

Op het bondsgebouw heeft coach Aimé Anthuenis zijn selectie bekendgemaakt voor de oefeninterland van 31 maart in en tegen Duitsland. Anthuenis moest nogal sleutelen aan zijn selectie. Lees verder »

Opstellingen voor vanavond

Opstellingen voor vanavond

Anderlecht moet vanavond scoren op de Freethiel om zich te kunnen plaatsen voor de bekerfinale.
Iachtchouk en Seol zijn geblesseerd. Gerk en Junior vervangen hen in de 16 koppige kern. Lees verder »

Zewlakow speelt niet voor Polen

Zewlakow speelt niet voor Polen

Zewlakow heeft nog veel last van de buikspieren en zegt af voor de vriendschappelijke partij tussen Polen en de VS. De rechtsback moet een 3-tal dagen rusten. "Ik trek wel naar Polen voor een onderzoek, maar dinsdag ben ik terug." Lees verder »

 25-03-2004 

Baseggio tot 2008

Baseggio tot 2008

Walter Baseggio heeft donderdag een nieuw vierjarig contract getekend bij Anderlecht. De 25-jarige Rode Dode Duivel was einde contract bij paarswit, maar blijft nu tot 2008 in dienst. Lees verder »

Gesprek tussen directie en Jestrovic

Gesprek tussen directie en Jestrovic

Van Holsbeeck heeft donderdag een "positief gesprek" gehad met Jestrovic. Het contract van de spits loopt op 30 juni 2005 af, maar de Brusselse club wil dat openbreken. "We zien elkaar dinsdag opnieuw", zegt Van Holsbeeck Lees verder »

Opheldering rond Iachtchouk

Opheldering rond Iachtchouk

De voorbije dagen was er heel wat te doen omtrent Oleg Iachtchouk. Gisteren werd bekend dat hij opgeroepen werd voor de nationale ploeg van Oekraïne, maar hij zou niet meer voor Oekraïne mogen spelen. Lees verder »

Vanden Borre toch tegen Beveren

Vanden Borre toch tegen Beveren

Zoals eerder al vermeld werd, was het de bedoeling dat Vanden Borre vrijdag niet zou spelen in de bekermatch tegen Beveren, omdat hij met de nationale ploeg voor -17 jarigen speelt. Maar de speler kan nu toch aantreden voor RSCA. Lees verder »


 24-03-2004 

Spelers opgeroepen

Spelers opgeroepen

Wilhemsson en Iachtchouk zijn beiden geselecteerd voor hun nationale ploeg. Wilhemsson speelt met de Zweedse ploeg op 31 maart een oefenwedstrijd tegen Engeland. Lees verder »

Iachtchouk kan Rode Duivel worden

Iachtchouk kan Rode Duivel worden

Volgens Anderlecht kan Oleg Iachtchouk voor de Rode Duivels worden opgeroepen. Er zou geen beletsel meer zijn voor Antheunis om hem op te roepen omdat Oekraïne de dubbele nationaliteit niet toestaat. Lees verder »

Vanden Borre niet tegen Beveren

Vanden Borre niet tegen Beveren

Vanden Borre, die drie matchen vanaf donderdag tot zaterdag met de -17 jarigen van de Nationale ploeg voor een mogelijke kwalificatie voor het Europees Kampioenschap, zal niet mee naar Beveren afreizn. Lees verder »

 23-03-2004 

Spelers veilen truitjes

Spelers veilen truitjes

De spelers van Anderlecht veilen volgende maandag (29 maart) om 20.30 hun offieel, gehandtekend, wedstrijshirt voor het goede doel. Plaats van afspraak is de Zaal van de Gerechtsdeurwaarders, Afrikalaan 20-24 in Gent. Lees verder »

Voorbeschouwing Anderlecht - Heusden

Voorbeschouwing Anderlecht - Heusden

Om 20.30 speelt Anderlecht een inhaalwedstrijd tegen Heusden-Zolder. Paars wit heeft nu al 3 nederlagen en daar mag er geen vierde bijkomen. Baseggio krijgt de voorkeur op Zetterberg en als spitsenduo wordt het Aruna en Iachtchouk Lees verder »

 22-03-2004 

Selectie tegen Heusden

Selectie tegen Heusden

Anderlecht kan in de inhaalwedstrijd morgen tegen Heusden-Zolder geen beroep doen op de geschorste Kompany en de geblesseerde Zewlakow. Seol is hierdoor, na een lange tijd out te zijn geweest, geselecteerd. Lees verder »


 20-03-2004 

Anderlecht laat punten liggen

Anderlecht laat punten liggen

Bij Anderlecht loopt het al een tijdje niet van een leien dakje. De leider kon het ook nu niet waarmaken op het Kiel, waar Germinal Beerschot met 1-0 won. De eerste helft was een mager beestje. Lees verder »

Voorbeschouwing GBA - Anderlecht

Voorbeschouwing GBA - Anderlecht

Broos grijpt wellicht terug naar zijn vertrouwde 4-4-2. Kompany is hersteld na een dijblessure, Vanden Borre blijft in de ploeg waardoor Zewlakow naar het middenveld verhuist. Jestrovic is vermoeid en krijgt een plaats op de bank. Lees verder »

Nummer 500 voor Broos

Nummer 500 voor Broos

Hugo Broos zit vanavond tegen Germinal Beerschot voor de 500ste keer op de bank als trainer in eerste klasse. Van zijn 499 vorige duels won de trainer van Anderlecht er 268, verloor hij er 125 en speelde hij 106 keer gelijk. Lees verder »

 19-03-2004 
 18-03-2004 

Vrijdag beslissing over Jestrovic

Vrijdag beslissing over Jestrovic

Anderlecht beslist vrijdag of het in beroep gaat tegen de 2 dagen schorsing die aanvaller Nenad Jestrovic kreeg. De Serviër had in een reservenwedstrijd een rode kaart gekregen voor een elleboogstoot. Lees verder »

"Spelers terug op hun plichten wijzen"

Wat is er aan de hand met Anderlecht? Woensdag tegen Beveren was het niet veel soeps dat ze op het veld brachten. Als RSCA volgende week op Beveren hetzelfde spel op de grasmat brengt, kan het nog wel eens lastige partij worden. Lees verder »


 17-03-2004 

Voorbeschouwing Anderlecht - Beveren

Voorbeschouwing Anderlecht - Beveren

Vanavond op 20.30 speelt Anderlecht een wedstrijd tegen Beveren in de halve finale van de Beker van België. De laatste keer dat Anderlecht en Beveren tegen elkaar uitkwamen zette RSCA een 2-0 achterstand om in een 2-3 winst. Lees verder »

Zitka nog minstens 3 weken out

Zitka nog minstens 3 weken out

Doelman Daniël Zitka die tijdens de match tegen Westerlo geblesseerd raakte zal pas maandag na verschillende weken afwezigheid kunnen trainen. Pas over drie weken zal hij zal hij onder de lat staan. Lees verder »

 16-03-2004 

Kompany moet zeker verstek geven

Kompany moet zeker verstek geven

Bij Anderlecht geeft Vincent Kompany verstek voor het bekerduel tegen Beveren. De verdediger liep maandag een spierverrekking op. Wellicht speelt Anthony Vanden Borre centraal achterin. Martin Kolar komt nu in de selectie. Lees verder »

 15-03-2004 

Reserven spelen gelijk

Reserven spelen gelijk

De reserven hebben deze avond hun matcg gespeeld tegen die van Charleroi. De eindstand werd 1-1. De goal bij Anderlecht werd gemaakt door Wilhemsson in de 25' minuut. 5 minuten voor rust maakte Charleroi de gelijkmaker. Lees verder »

Zewlakow out voor partij tegen Beveren?

Zewlakow out voor partij tegen Beveren?

Michal Zewlakow kreeg tegen Charleroi een trap op de knie en is onzeker voor de bekermatch van woensdag tegen Beveren. Yves Vanderhaeghe krijgt nog acht dagen een specifiek programma en zal daarna weer bij de groep aansluiten. Lees verder »

Ajax wil Vanden Borre

Ajax wil Vanden Borre

Anthony Vanden Borre heeft bij Anderlecht een contract voor drie jaar, maar de kapers liggen al op de kust. Woensdag zat Louis Van Gaal van Ajax in de in de tribune, toen Vanden Borre met de aspiranten speelde. Lees verder »

 13-03-2004 

Anderlecht wint dankzij strafschop

Anderlecht wint dankzij strafschop

Anderlecht heeft met veel moeite gewonnen van Charleroi. Het werkte pas op het einde een 0-2-achterstand weg. De goals werden gemaakt door Iachtchouk (2 maal) en Jestrovic in de laatste minuut van de officiële speeltijd. Lees verder »

Om 20h tegen Charleroi

Om 20h tegen Charleroi

Vandaag speelt Anderlecht thuis een wedstrijd tegen Charleroi, de ex-ploeg van Pär Zetterberg. Anderlecht scoorde 2 matchen op rij niet meer. Laatste keer dat Charleroi iets pakte in het Park was in '98-'99. Lees verder »

 12-03-2004 

RSCA-Charleroi: de selectie

RSCA-Charleroi: de selectie

Trainer Hugo Broos maakte zijn selectie voor de wedstrijd tegen Charleroi bekend.
De jonge Vanden Borre werd geselecteerd voor de A-ploeg. Eerder riep Aimé Anthuenis hem al op voor een match van de Aspiranten. Lees verder »

Zonder Baseggio tegen Charleroi

Zonder Baseggio tegen Charleroi

Hugo Broos overweegt tegen Charleroi Walter Baseggio, in een vormcrisis, rust te gunnen. Gisteren probeerde hij op de training een centraal middenveld uit met Hasi-Zetterberg-Iachtchouk in een 3-5-2 opstelling. Lees verder »

MacDonald uitgeleend

MacDonald uitgeleend

Eindelijk is er een beslinning gevallen betreffende MacDonald. De jonge nederlander die nog tot 2006 onder contract ligt zal worden uitgestuurd. Bij Anderlecht komt hij niet aan spelen toe. Lees verder »

 11-03-2004 

Een 3-5-2 tegen Charleroi

Een 3-5-2 tegen Charleroi

Door de schorsing van Olivier Deschacht en de onzekerheid of bepaalde basisspelers al dan niet kunnen aantreden, zal Broos normaal gezien met een 3-5-2 opstelling voor de dag komen. Lees verder »

Nieuws uit de ziekenboeg

Nieuws uit de ziekenboeg

Er is weer goed nieuws vanuit de Anderlechtse ziekenboeg. Doll, Zewlakow en Wilhemsson hervatten vandaag de groepstraining. Het valt nog te zien of ze zaterdag tegen Charleroi inzetbaar zullen zijn. Lees verder »

Boete voor bengaals vuur

Boete voor bengaals vuur

Anderlecht moet aan de Uefa 935 euro boete betalen, omdat in de CL-wedstrijd tegen Lyon Bengaals vuur werd aangestoken. De bond moet 4.990 euro betalen voor de ongeregeldheden na de zaalvoetbalinterland België-Israël. Lees verder »

Anderlecht populairste ploeg

Anderlecht populairste ploeg

Ruim 25.000 Belgen namen deel aan de Nationale Merkencompetitie. Dat is een wedstrijd die voor de tweede keer op het internet werd georganiseerd. Daarbij moet CLub Brugge plaats ruimen voor Anderlecht als populairste voetbalploeg. Lees verder »

 10-03-2004 

Deschacht biedt excuses aan

Deschacht biedt excuses aan

Olivier Deschacht heeft dinsdagavond naar Gert Verheyen gebeld om zijn excuses aan te bieden. Dat zegt Club-preses Michel D'Hooghe aan de pers. Deschacht verontschuldigde zich voor zijn uitspraken na de topper Brugge-Anderlecht. Lees verder »

Vandenborre opgeroepen voor Aspiranten

Vandenborre opgeroepen voor Aspiranten

Bondscoach Aimé Antheunis zorgt voor een flinke verrassing door Anthony Vandenborre te selecteren voor de Aspiranten - zeg maar de Rode Duivels B - die op 16 maart in en tegen het Franse Nancy een oefenwedstrijd afwerken. Lees verder »

Anderlecht - Beveren

Anderlecht - Beveren

Voor de thuismatch in de halve finales van de Beker van België tegen Beveren zullen de dag van de wedstrijd geen tickets meer te koop zijn.
Voor de partij op GBA is de combi-regeling van toepassing Lees verder »

Anderlecht naar Azië

Anderlecht naar Azië

Anderlecht bereidt momenteel in Zuid-Korea een oefentrip aan het einde van het seizoen voor. Het kreeg half februari een uitnodiging om na het huidige seizoen een rondreis te maken in Zuid-Korea. Lees verder »

Spelers kregen vrij

Spelers kregen vrij

Hugo Broos gaf gisteren zijn spelers een dagje vrijaf. Zewlakow, die op Brugge vervangen moest worden met last aan de buikspieren, hervat vandaag de training. Ook Wilhemsson is genezen en traint mee met de groep. Lees verder »

Zitka langer out

Zitka langer out

Daniel Zitka zal nog zeker 3 weken niet kunnen spelen. Hij heeft nog steeds last van de blessure die hij opliep door een trap tijdens de match tegen Westerlo Lees verder »

 09-03-2004 

Akkoord rond RSCA-Genk: 2/5 om 20u

Akkoord rond RSCA-Genk: 2/5 om 20u

Er is inmiddels een akkoord bereikt rond de topper Anderlecht-Genk. Deze zal dan toch gespeeld worden op zondag 2 mei. De burgemeester wilde de match eerst uit veiligheidsoverwegingen op maandag laten spelen. De aftrap is om 20u. Lees verder »

Wat is er aan de hand met Aruna?

Wat is er aan de hand met Aruna?

Na het verlies in de topper blijft de pers ook lustig speculeren en rondvragen over het lot van Aruna. Sommigen beweren dat hij over zijn top heen is. Anderen houden het dan weer bij een mentaal probleem of bij oververmoeidheid. Lees verder »

Broos positief over Peersman

Broos positief over Peersman

Hugo Broos is tevreden over de prestatie van Tristan Peersman, maar Zitka blijft eerste doelman. Peersman is de laatste tijd meer gedisciplineerd en traint ook feller en scherper dan vroeger. Lees verder »

 08-03-2004 

Anderlecht - Genk

Anderlecht - Genk

De thuiswedstrijd tegen Genk die naar maandag 3 mei was verschoven, wordt nu wellicht toch op 2 mei gespeeld. De Anderlechtse politie moet nog wel zijn akkoord geven. Lees verder »

Vanderhaeghe nog steeds out

Vanderhaeghe nog steeds out

Yves Vanderheaghe, die al een tijdje out is, sukkelt nog steeds met de knie en gaat vandaag op controle bij de dokter. Ook Doll zal een tijd out zijn want hij heeft een contractuur opgelopen. Lees verder »

NAC wil Martens huren

NAC wil Martens huren

Nederlandse NAC Breda aast op Anderlecht-belofte Maarten Martens. De belofteninternational komt bij paars-wit nog weinig aan spelen toe en NAC zou hem volgend seizoen eventueel willen huren. Lees verder »

 07-03-2004 

Reacties na de match

Reacties na de match

Franky Vercauteren: "Het was een topper op het scherp van de snee. Brugge was voor de pauze agressiever maar in de tweede helft konden we bijbenen. Het is de tweede wedstrijd dit seizoen die we verloren. Lees verder »

Deschacht geschorst

Deschacht geschorst

Doordat Olivier Deschacht vandaag tijdens Brugge - Anderlecht zijn derde gele kaart gepakt heeft, zal hij er niet bij zijn tegen tegen Charleroi in eigen huis op 13 maart. Lees verder »

Anderlecht verliest op Brugge

Anderlecht verliest op Brugge

Met 1-0-winst tegen Anderlecht heeft de 2e in de stand, Club, het prestige opgepoetst: meteen de 9e thuiszege op rij voor club. Anderlecht heeft zijn zwakke prestatie op Westerlo niet goed kunnen maken. Lees verder »

Opstellingen voor FCB-RSCA

Opstellingen voor FCB-RSCA

Om 13u staat de topper Brugge-Anderlecht op het programma. Voor paars-wit is het louter een prestige duel. Brugge echter moet nog vechten voor de tweede plaats. Lees verder »

 06-03-2004 

In de marge van de topper...

In de marge van de topper...

De zenuwachtigheid slaat stilaan toe bij Anderlecht en Club, die zondag de absolute competitietopper spelen. Anderlecht-trainer Hugo Broos windt zich meer en meer op over Aruna. Lees verder »

 05-03-2004 

Wilhelmsson ziek, Aruna rust

Wilhelmsson ziek, Aruna rust

Met elf waren ze, de Anderlechtspelers, op de voorlaatste training voor de topper tegen Club Brugge. Tien ervan zullen ongetwijfeld in Brugge aan de wedstrijd beginnen. Pär Zetterberg zit allicht opnieuw op de bank. Lees verder »

Reserven geven 3-1 voorsprong weg

Reserven geven 3-1 voorsprong weg

De reserven speelden vanavond al tegen het B-team van Brugge. Kort voor tijd gaven ze een 3-1 voorsprong uit handen. De partij eindigde op 3-3. Jestrovic (2x) en MacDonald scoorden voor Anderlecht. Lees verder »

Wilhemsson onzeker voor topper

Wilhemsson onzeker voor topper

Christian Wilhemsson meldde zich ziek op Anderlecht. De Zweed sukkelt met griep en werd naar huis gestuurd. Vandaag meldt hij zich opnieuw. Dan zal blijken of hij zondag inzetbaar is tegen Brugge. Lees verder »

 04-03-2004 

Nieuwe jeugdploeg voor Anderlecht

Nieuwe jeugdploeg voor Anderlecht

Vanaf het begin van volgend seizoen gaat Anderlecht de beste jongeren tussen de 15 en de 18 jaar in 1 groep onderbrengen. Deze jongeren worden getraind door Daniel Renders en René Peeters. Lees verder »

Jestrovic niet tegen Brugge

Jestrovic niet tegen Brugge

Nenad Jestrovic zal wellicht niet klaar zijn voor de topper. Volgens trainer Broos houdt hij zich nog in op training. Deschacht, Wilhelmsson en Aruna zullen wél klaar zijn. Lees verder »

Chelsea: 24 miljoen voor Kompany

Chelsea: 24 miljoen voor Kompany

Chelsea zou bij Anderlecht een bod van 24 miljoen euro voor Vincent Kompany uitgebracht hebben. De bijna 18-jarige speler zou volgend seizoen aan de Brusselaars uitgeleend worden, zodat hij zijn school kan afmaken. Lees verder »

 03-03-2004 

Wilhelmsson traint terug

Wilhelmsson traint terug

Christian Wilhelmsson trainde gisterennamiddag were mee met de groep, maar Iachtchouk werkte uit voorzorg indiviuele oefeningen af. De jonge Jonathan Legaer viel uit met een voetblessure. Calincov met een blessure aan de bil. Lees verder »

Aruna overbelast

Aruna overbelast

Het is opvallend dat Gouden Schoen winnaar Aruna Dindane de laatste weken zijn niveau van in het begin van het seizoen niet meer haalt. Hijzelf kent de reden van die mindere periode. Lees verder »

 02-03-2004 

Kampioen op 3 april?

Kampioen op 3 april?

Anderlecht kan de champagne al bestellen. Men berekende dat de club kampioen kan worden op 3 april, thuis tegen Moeskroen. Als er puntenverlies is tegen Club Brugge, kan het de week nadien, op het veld van Standard. Lees verder »

 01-03-2004 

Zitka niet tegen Club Brugge

Zitka niet tegen Club Brugge

Daniël Zitka - spierscheur en probleem met de knie - trekt eerstdaags opnieuw op onderzoek, maar nu al staat vrijwel vast dat hij niet speelklaar geraakt voor de topper van zondag op Club Brugge. Lees verder »

RSCA-Moeskroen om 18u

RSCA-Moeskroen om 18u

De wedstrijd van de 28ste speeldag (thuis) tegen Moeskroen zal doorgaan op zaterdag 3 april om 18u00 wegens een uitzending op Canal+. Anderlecht kan, indien het alle partijen tot dan wint, dan al kampioen spelen. Lees verder »

Kritiek op afgelasting

Kritiek op afgelasting

"Sneeuw ruimen was geen oplossing", zegt manager Herman Van Holsbeeck van Anderlecht. Hij weerlegt de kritiek van de andere clubs op de afgelasting van de wedstrijd van Anderlecht. Lees verder »

Spelers kregen vrij

Spelers kregen vrij

Doordat de match tegen Heusden afgelast was door het slechte weer en trainen bijna onmogelijk was, heeft Broos de spelers dit weekend vrij gegeven. Wel is er op dinsdag en woensdag eene xtra training. Lees verder »

Deschacht ging fietsen

Deschacht ging fietsen

Olivier Deschacht maakte van zijn vrij weekend gebruik om te gaan mountainbiken. De verdediger van Anderlecht deed mee aan een wedstrijd van 21 kilometer op het strand van Knokke-Heist. Lees verder »