Archieven

 30-04-2005 

Zitka kan tot 2008 blijven

Zitka kan tot 2008 blijven

RSCA wil het contract van doelman Daniel Zitka verlengen met twee jaar, tot 2008. "Maar van mij mag het nog iets langer zijn, tot 2009. Als er een nieuwe keeper komt, is het beter dat ik of Tristan Peersman vertrekken", zei Zitka. Lees verder »

 29-04-2005 

Kompany geschorst

Kompany geschorst

Vincent Kompany pakte vanavond tegen Westerlo zijn derde gele kaart. Dit betekent dat hij geschorst zal zijn voor de komende partij, thuis tegen Germinal Beerschot. Lees verder »

Voorbeschouwing: Westerlo - Anderlecht

Voorbeschouwing: Westerlo - Anderlecht

Vanavond speelt Anderlecht op het veld van Westerlo. Een overwinning is absoluut nodig om de druk op Brugge op te voeren. Paars-wit start met zijn vertrouwde elftal. Alleen staat dit maal Zitka onder de lat. Lees verder »

Jestrovic wordt gevolgd door Lens

Jestrovic wordt gevolgd door Lens

De Franse ploegen zien duidelijk iets in de spelers van Anderlecht. Aruna wordt al gevolgd en tegen Standard zat de volledige bestuurstop van Lens in de tribune. Zij kwamen echter voor Nenad Jestrovic. Lees verder »

Van Steenberghe traint, Zitka speelt

Van Steenberghe traint, Zitka speelt

Van Steenberghe (dijcontractuur) trainde gisteren probleemloos mee. Toch zal hij vandaag niet het doel verdedigen. Heeft hij geen reactie, begint hij op de bank en moet Kevin Van Den Noortgaete zich beperken tot een training. Lees verder »

Geen boete voor Jestrovic

Geen boete voor Jestrovic

Het opstootje tussen Nenad Jestrovic en Cheik Tioté op de woensdagtraining van Anderlecht is volledig van de baan. "Ik geef geen boete", zegt trainer Franky Vercauteren. Lees verder »

 28-04-2005 

Le Guén wil Aruna, bij Lyon of PSG

Le Guén wil Aruna, bij Lyon of PSG

Vandaag verscheen er in de Franse pers een artikel over Paul le Guén, de coach van Lyon die normaal naar PSG zal verhuizen. De Fransman heeft het ondermeer over Aruna. Hij zou de Ivoriaan in zijn ploeg willen, bij PSV of Lyon. Lees verder »

Serhat Akin als vervanger van Aruna?

Serhat Akin als vervanger van Aruna?

Anderlecht zou jagen op de 24-jarige spits van Fenerbahce: Serhat Akin. Akin zou eventueel als vervanger van Aruna gekocht worden indien de Ivoriaan Anderlecht zou verlaten. Maar dat is nog helemaal niet zeker. Lees verder »

Nieuws van de doelmannen

Nieuws van de doelmannen

Van Steenberghe sluit vandaag aan bij de groep en verwacht medisch fit te raken tegen vrijdag. Maar Vercauteren gaf al aan dat hij één training niet voldoende vindt om te spelen, zodat we allicht toch Zitka onder de lat krijgen. Lees verder »

Opstootje op training bij Anderlecht

Opstootje op training bij Anderlecht

De Servische spits, Nenad Jestrovic, heeft gisteren - niet voor het eerst - voor heibel gezorgd op training. Nadat de Ivoriaan Tioté op de voet van Jestrovic was gaan staan, wilde hij zich revancheren op zijn jonge ploegmaat. Lees verder »


 27-04-2005 

Van Holsbeeck in Ivoorkust

Van Holsbeeck in Ivoorkust

Manager Van Holsbeeck verblijft op dit ogenblik in Ivoorkust om er de samenwerking met FC Bibo te bespreken. FC Bibo organiseert deze week een talentenjacht. Van Holsbeeck wil de grootste talenten eventueel meteen vastleggen. Lees verder »

Peersman in beeld bij NEC

Peersman in beeld bij NEC

Tristan Peersman krijgt voorlopig geen nieuw contract bij RSCA. De club heeft trouwens ook interesse in Proto. De kans bestaat dus dat Peersman weg moet. Mogelijk kan hij naar het Nederlandse NEC, dat interesse in de keeper toont. Lees verder »

 26-04-2005 

Ook de reserven kloppen Standard

Ook de reserven kloppen Standard

De reserven van RSCA hebben gisterenavond gewonnen van Standard. De eindstand was 1-2. Siani en Traoré troffen raak voor Anderlecht. Standard kon in de 87e minuut nog de aansluitinstreffer maken, maar verder kwamen ze niet meer. Lees verder »

Ander blessurenieuws gebundeld

Ander blessurenieuws gebundeld

Na het uitvallen van Peersman is er toch ook nog goed nieuws bij de geblesseerden. Zo is Grégoire verlost van zijn rugproblemen en sloot hij weer bij de groep aan. Zewlakow daarentegen ondergaat vandaag een echo. Lees verder »

 25-04-2005 

Tihinen: "ik wil hier niet meteen weg"

Tihinen:

"Het klopt dat ik besliste om mijn tot 2006 lopende overeenkomst niet te verlengen. Dat staat vast, dat verandert niet meer. Maar trek daaruit niet de conclusie dat ik hier zo snel mogelijk weg wil. Ik speel graag voor Anderlecht" Lees verder »


 24-04-2005 

Eigen TV-station voor RSCA?

Eigen TV-station voor RSCA?

Na de aanstelling van de nieuwe marketing directeur, zijn de verwachtingen hoog gespannen. Herman Van Holsbeeck denkt ondermeer dat zijn nieuw directeur met een eigen TV-Station voor RSCA op de proppen zal komen. Lees verder »

 23-04-2005 

Aruna ontevreden over vervanging

Aruna ontevreden over vervanging

Euforische gezichten gisteren na de topper tegen Standard, maar Aruna zorgde toch voor een kleine valse noot. Hij kon zijn vervanging niet verkroppen en weigerde na zijn wissel op de bank plaats te nemen. Lees verder »

Peersman opnieuw vader

Peersman opnieuw vader

Tristan Peersman, gisteren weer onder de lat bij RSCA, is opnieuw vader geworden. Zijn vrouw beviel een kwartier voor de wedstrijd van een dochter, Chanel. We wensen hem te feliciteren met dit goede nieuws. Lees verder »

Reacties na de topper

Reacties na de topper

Op de 14e speeldag verloor Standard voor het laatst (4-1 tegen STVV). Voor de match tegen RSCA hadden ze in de terugronde nog maar 3 goals geslikt (tegen Lierse, Brugge en Westerlo). Nu klopt RSCA de Rouches en scoorde zelfs 3x. Lees verder »

 22-04-2005 

Anderlecht wint van Standard met 3-2

Anderlecht wint van Standard met 3-2

In extremis haalde Anderlecht de drie punten binnen in een zinderende topper tegen Standard. Beide ploegen kregen veel kansen, maar toch verdiende een veel aanvallender ingesteld paars-wit de drie punten meer dan de Rouches. Lees verder »

Opstellingen voor RSCA-Standard

Opstellingen voor RSCA-Standard

Peersman mag zich waarschijnlijk klaarhouden voor zijn rentree bij Anderlecht. Voor de topper tegen Standard is eerste doelman Van Steenberghe erg twijfelachtig. Hij is out met een dijbeenblessure. Peersman houdt zich paraat. Lees verder »

Kompany krijgt Gouden Schoen

Kompany krijgt Gouden Schoen

Voor het duel tussen Anderlecht en Standard krijgt Kompany zijn eigen Gouden Schoen. Een van zijn eigen voetbalschoenen werd in goud gegoten en die krijgt hij vrijdagavond overhandigd. Lees verder »


 21-04-2005 

Anderlecht volgt Diawara

Anderlecht volgt Diawara

Anderlecht volgt Diawara van Saint-Etienne. Diawara is een 25-jarige centrale verdediger met de Malinese nationaliteit. Hij is eind dit jaar einde contract bij Saint-Etienne en dus transfervrij. Lees verder »

Baseggio over de topper

Baseggio over de topper

Hoe kijkt Baseggio uit naar de topper? Op de bank bij Anderlecht, in de belangstelling van Standard. "Ik bekijk Anderlecht nog steeds als familie. Ik moet de keuze van de trainer respecteren", vertelde Baseggio. Lees verder »

Onyewu zou wel passen bij rsca

Onyewu zou wel passen bij rsca

Op de vraag welke Standard-speler Anderlecht zou kunnen overnemen gaf Van Holsbeeck dit antwoord: "We zoeken voorin en in de verdediging versterking. Ogushi Onyewu zou niet misstaan bij Anderlecht". Lees verder »

 20-04-2005 
 19-04-2005 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Nenad Jestrovic hield het nog steeds bij loopoefeningen, het is afwachten hoe zijn contractuur zal evolueren. Kompany heeft 3dagen aquatraining achter de rug en moet nog een echo ondergaan. Lees verder »


 18-04-2005 

Baseggio wordt vader

Baseggio wordt vader

De vrouw van Walter Baseggio is in verwachting. "Ik word papa. Mijn vrouw verwacht een eerste kindje", vertelde een gelukkige Baseggio. Wij wensen hem alvast van harte Proficiat. Lees verder »

Van Gyseghem wil niet naar rsca

Van Gyseghem wil niet naar rsca

Het 17-jarig talent Daan Van Gyseghem blijft bij Moeskroen. Eerder had rsca interesse laten blijken in hem, maar Van Gyseghem is altijd Club-supporter geweest en zou het niet over zijn hart krijgen om bij rsca te tekenen. Lees verder »

Deschacht heeft schuldgevoelens

Deschacht heeft schuldgevoelens

Natuurlijk heb ik schuldgevoelens, maar het was een accidentje. Net zoals de bal op de paal van Lovre of die gemiste kansen", reageerde Olivier Deschacht over zijn handsbal. "La Louvière heeft nu wat het wil". Lees verder »

 17-04-2005 

Aruna: "Misschien blijf ik nog wel"

Aruna:

Hij wisselde hoogtepunten af met dieptepunten, maar Aruna Dindane zal zeker gemist worden als hij in de zomer RSC Anderlecht verlaat. Of is dat nog niet zeker? Aruna verduidelijk één en ander in een interview. Lees verder »

 16-04-2005 

Kompany, Deschacht en Jestrovic onzeker

Kompany, Deschacht en Jestrovic onzeker

Vincent kompany, Olivier Deschacht en Nenad Jestrovic zijn onzeker voor de match tegen La Louvière. Jestrovic sukkelt met een contractuur in de dij, Kompany heeft last van water in de dij & Deschacht heeft pijn aan de rechtervoet. Lees verder »

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Het is vandaag exact 84 jaar geleden dat Anderlecht voor het eerst in eerste klasse verscheen! Ondertussen is paarswit uitgegroeid tot de meest succesvolle club van België en tot een Europese grootheid... Lees verder »

 15-04-2005 

Reserven kloppen La Louvière

Reserven kloppen La Louvière

De reserven van Anderlecht gaven vandaag het goede voorbeeld. Ze klopten La Louvière met 3-1. Tagoe, Gerk en Siani scoorden voor paars-wit. Daniel Zitka verdedigde het Brusselse doel en moest zich één maal gewonnen geven. Lees verder »

Interesse in Ivoriaanse spits

Interesse in Ivoriaanse spits

Anderlecht heeft ook interesse in Bakary Kone, de 23-jarige spits is momenteel topschutter in de Franse 2de klasse. Ook Kone heeft de Ivoriaanse nationaliteit. Hij staat ook in de belangstelling van Sochaux, St. Etienne en Nantes. Lees verder »

 14-04-2005 

Deschacht bijna hersteld

Deschacht bijna hersteld

Olivier Deschacht herstelt goed aan zijn voet. Normaal gezien traint hij vanaf nu weer voluit mee. Michal Zewlakow blijft in behandeling voor zijn achillespeesblessure. Lees verder »

 13-04-2005 

RSCA Fan Day op 29 juli 2005

RSCA Fan Day op 29 juli 2005

De RSCA Fan Day, vroeger de jaarlijkse opendeurdag van Anderlecht genoemd, zal dit jaar doorgaan op vrijdag 29 juli. Vorig jaar mocht Anderlecht bij zijn opendeurdag zo'n 25.000 supporters ontvangen. Lees verder »

 12-04-2005 

Legaer moet 10 dagen rusten

Legaer moet 10 dagen rusten

Jonathan Legaer heeft opnieuw last van een ontsteking aan de adductoren. Legaer moet door die ontsteking zeker 10 dagen rusten. Wellicht is Legaer zijn seizoen daardoor voorbij. Lees verder »

 11-04-2005 

Tihinen legt zijn vertrek uit

Tihinen legt zijn vertrek uit

Hannu Tihinen bevestigt dat hij zijn contract niet wil verlengen bij Anderlecht. Zijn droom was om in veel landen en competities te spelen en andere culturen te leren kennen, en die droom wil hij nu verwezenlijken. Lees verder »

Kompany niet naar Barça?

Kompany niet naar Barça?

Volgens Het Laatste Nieuws zou Barcelona niet langer meedoen in de jacht op Vincent Kompany. Barcelona heeft meer interesse in de Argentijnse verdediger van Real Zaragoza, Gabriël Milito. Lees verder »

 10-04-2005 
 09-04-2005 

Kan Baseggio naar Standard?

Kan Baseggio naar Standard?

Standard is volop bezig met zijn sportieve toekomst. Daarbij lijken de Luikenaars ook een oogje te hebben op Walter Baseggio. "Over Baseggio's komst valt wellicht te praten", vertelde Luciano D'Onofrio in de kranten. Lees verder »

De Man: "Ik heb weer een droom"

De Man:

Het is opvallend dat alweer een jong talent zijn kans krijgt bij Anderlecht. Onder Vercauteren kwam Mark Deman al enkele keren aan spelen toe, en het ziet ernaar uit dat dat vanavond weer het geval zal zijn tegen Lokeren. Lees verder »

Kompany: "Studies zijn nu belangrijker"

Kompany:

Hoewel alle topclubs in Europa geïnteresseerd lijken in Vincent Kompany, blijft hij alweer rustig bij die aandacht. "Ik concentreer me nu op Anderlecht. Dat is moeilijk genoeg, want ik gebruik al mijn vrije tijd voor mijn studies" Lees verder »

Nieuws uit de ziekenboeg

Nieuws uit de ziekenboeg

Michal Zewlakow blijft last ondervinden van zijn achillespees. Hij kreeg twee weken rust voorgeschreven. Indien de blessure niet goed hersteld, zal er een plaaster worden aangebracht. Dan zou hij langer onbeschikbaar zijn. Lees verder »

 08-04-2005 

Reserven verliezen

Reserven verliezen

De reserven van Anderlecht, met Baseggio, hebben opnieuw verloren. Deze keer was Lokeren te sterk, het werd 2-1. Bij Anderlecht scoorde Thomas Weydisch het enige doelpunt. Lees verder »

Marc Deman, de nieuwe rechtsachter

Marc Deman, de nieuwe rechtsachter

Anderlecht pakt komend weekend waarschijnlijk uit met een nieuwe rechtsachter in de persoon van Marc Deman. Mbo Mpenza, Wilhelmsson en Jestrovic zouden in de spits staan, Baseggio zou opnieuw op de bank zitten. Lees verder »

Glen De Boeck krijgt een contractverlenging

Glen De Boeck krijgt een contractverlenging

Anderlecht biedt Glen De Boeck een contractverlenging van twee seizoenen aan, met een optie op een derde jaar. Dat is een gevolg van de vraag van hoofdcoach Franky Vercauteren die een even lange termijn wou voor zijn assistent. Lees verder »

Daniël Zitka eist geen basisplaats

Daniël Zitka eist geen basisplaats

Daniël Zitka is opnieuw fit na 4 maand blessureleed. Hij speelde dit weekend mee met de invallers. "Ik eis geen basisplaats, ik heb veel achterstand en dat cijfer je niet zomaar weg", vertelde Daniël Zitka. Lees verder »

 07-04-2005 
 06-04-2005 

Club Brugge - Anderlecht uitverkocht

Club Brugge - Anderlecht uitverkocht

Wie nog van plan was om tickets te kopen voor de topper Club Brugge - RSC Anderlecht van zondag 15 mei, is te laat. De wedstrijd, die beslissend kan zijn voor de titel, is nu al volledig uitverkocht. Lees verder »

 05-04-2005 

Ook PSG wil Aruna

Ook PSG wil Aruna

Na o.a. Lyon, Lens en West Bromwich wil nu ook Paris Saint-Germain Aruna Dindane, de Franse club had eerder ook al blijk gegeven van interesse in Nenad Jestrovic, PSG zoekt een vervanger indien spits Pedro Pauleta zou vertrekken. Lees verder »

 04-04-2005 

Blackburn wil Jestrovic

Blackburn wil Jestrovic

De 28 jarige Servische speler, Nenad Jestrovic, is momenteel één van de beste spitsen in de Belgische competitie. Daarom tonen de Blackburn Rovers interesse in hem. De Serviër zou zelf ook graag in Engeland gaan spelen. Lees verder »

Vanden Borre geschorst

Vanden Borre geschorst

Anthony Vanden Borre pakte tegen Genk zijn derde gele kaart en zal dus geschorst zijn voor de match van volgend weekend tegen Sporting Lokeren. Waarschijnlijk zal Traoré op de rechts-back positie gaan spelen, zoals op Genk. Lees verder »

 03-04-2005 

Reacties na de topper

Reacties na de topper

Na de topper tussen Genk en Anderlecht kwamen er tevreden reacties uit het paars-witte kamp. Vercauteren vindt dat de Brusselaars nu de tweede plaats moeten vasthouden. Deschacht wil nog voor de titel gaan. Lees verder »

Anderlecht boos op La Louvière

Anderlecht boos op La Louvière

RSC Anderlecht is boos op La Louvière omdat ze gisteren met hun B-elftal aantraden tegen titelconcurrent Brugge, dat simpel won. Paars-wit heeft echter besloten om geen klacht in te dienen voor competitievervalsing. Lees verder »

Anderlecht telt Genk uit

Anderlecht telt Genk uit

Anderlecht heeft Genk relatief gemakkelijk geklopt. Het werd 2-4 in het Fenixstadion. Racing Genk is daardoor uitgeteld voor Europees voetbal (tenzij via de beker). Anderlecht blijft in het spoor van leider Club Brugge. Lees verder »

Voorbeschouwing: RC Genk - Anderlecht

Voorbeschouwing: RC Genk  - Anderlecht

Na de makkelijke winst van Brugge tegen het B-team van La Louvière moet Anderlecht wel winnen van Genk? Vorig seizoen werd het nog 1-4 voor paars-wit. Van de 5 laatste partijen uit tegen Genk won RSCA er 3. Lees verder »

 02-04-2005 

Anderlecht op afzondering

Anderlecht op afzondering

Anderlecht traint vandaag achter gesloten deuren, na de training vertrekt de selectie op afzondering voor de topwedstrijd van zondagavond in en tegen Genk. Lees verder »

Selectie Genk-RSCA

Selectie Genk-RSCA

Franky Vercauteren gaf zijn 22-koppige selectie vrij voor de wedstrijd tegen Genk. Iachtchouk is twijfelachtig, op de echo waren nog sporen te zien van de opgelopen verrekking. Mbo Mpenza raakt waarchijnlijk fit tegen zondag. Lees verder »

Seizoen Zewlakow waarschijnlijk voorbij

Seizoen Zewlakow waarschijnlijk voorbij

Het seizoen van Zewlakow lijkt voorbij, de verdediger is hervallen in zijn achillespeesblessure. Hij kreeg volledige rust voorgeschreven. Het lijkt er dus op dat Anderlecht dit seizoen niet meer op Michal kan rekenen. Lees verder »

"Ik had Broos meer tegengas moeten geven"

"Ik stel gewoon enkele eisen. Wie voldoet, die mag spelen van mij. Wie niet voldoet, krijgt problemen", zegt Vercauteren over het opstellen van jonge spelers. De trainingen onder Vercauteren zijn ook scherper en intensiever. Lees verder »

Vercauteren over de titelkansen

Vercauteren over de titelkansen

"Pas als de kloof 3 punten is, mag je spreken. Als wij verliezen in Genk en Standard wint, dreigen we zelfs in de knoei te geraken voor de tweede plaats. Daarom denk ik dat de match tegen standard veel beslissender zal zijn". Lees verder »

Kolar scoort voor de reserven

Kolar scoort voor de reserven

De reserven van Anderlecht hebben 1-1 gelijk gespeeld tegen Racing Genk. De pas van blessure herstelde Martin Kolar scoorde voor Anderlecht. De reserven staan nu 4e, op al 12 punten van leider Club Brugge Lees verder »

 01-04-2005 

Kompany: "Ik focus me nu op Anderlecht"

Kompany:

"Toen ik de gele kaart kreeg wist ik dat ik geschorst zou zijn tegen Servië", is het enige dat Kompany over de match tegen San Marino kwijt wou. "Ik spreek enkel over Genk, sorry! Die gele kaart is verleden, ik kijk vooruit".Lees verder »

RC Lens wil Aruna Dindane

RC Lens wil Aruna Dindane

RC Lens wilde zondag Aruna komen scouten in de wedstrijd tegen Genk, maar omdat Aruna geschorst is doet het dat niet. Lens wil Aruna als vervanger voor Dagui Bakari die op het einde van het seizoen weg gaat bij Lens. Lees verder »

Kompany blijft kalm na interesse van Real

Kompany blijft kalm na interesse van Real

Arrigo Sacchi zat woensdag in de tribune om Kompany te komen bekijken. "Jaja, en vrijdag is het 1 april, Ik kijk trouwens uit met dat soort dingen. Trouwens, ik hoor dat soort geruchten alleen maar van journalisten", zei Kompany. Lees verder »

Mbo vervangt Aruna in Genk

Mbo vervangt Aruna in Genk

Waarschijnlijk vervangt Mbo Mpenza zondag de geschorste Aruna. Mbo kon donderdag al weer meetrainen. Ook Baseggio, Hasi en Legear konden opnieuw meetrainen, Jachtchouck liep enkele rondjes, maar raakt normaal fit tegen zondag. Lees verder »