Archieven

 01-07-2007 
 29-06-2007 

Poolse tester op Anderlecht

Poolse tester op Anderlecht

Anderlecht is naast de befaamde box-to-box-speler ook nog op zoek naar een rechtsachter als stand-in voor Wasilewski. De 24-jarige Pool Blazej Radler zou hiervoor in aanmerking komen. Hij komt een week testen in het Astridpark. Lees verder »

Serhat Akin naar Besiktas?

Serhat Akin naar Besiktas?

Serhat Akin zou volgens zijn manager Fazil Özmedir bijna rond zijn met Besiktas. "Volgens mij komen we er na het weekend al uit", zegt Özmedir. Herman Van Holsbeeck valt echter uit de lucht. "Ik weet van niets", zegt hij. Lees verder »

 28-06-2007 

Tunesiër Khalfaoui komt testen

Tunesiër Khalfaoui komt testen

Vanaf maandag zullen twee testspelers meetrainen. Eén van hen is Achraf Khalfaoui, een 26-jarige nummer tien van Stade Tunisien. Hij krijgt een week de tijd om de technische staff van zijn kunnen te overtuigen. Lees verder »

Allagui verlaat Anderlecht voor Jena

Allagui verlaat Anderlecht voor Jena

Sami Allagui heeft een contract voor twee jaar getekend bij de Duitse tweedeklasser Carl Zeiss Jena. "In de Duitse tweede klasse speel je vaak voor 40.000 toeschouwers. Het is een enorme uitdaging. Ik kijk er enorm naar uit." Lees verder »


 27-06-2007 

Cyril Théréau officieel voorgesteld

Cyril Théréau officieel voorgesteld

De nieuwe aanwinst van Anderlecht, Cyril Théréau, werd vandaag officieel voorgesteld aan de verzamelde pers in het Constant Vanden Stock Stadion. Théréau zal voortaan bij paars-wit met het rugnummer 15 spelen. Lees verder »

Hassan: "Ik ben nog niet uitgerust"

Hassan:

Gisteren stond bij Anderlecht de eerste training op het programma. Ahmed Hassan klaagt dat hij nog niet voldoende uitgerust is. Coach Frank Vercauteren gaf de internationals immers geen extra vakantie. Lees verder »

 26-06-2007 

Training vandaag hervat met 23 spelers

Training vandaag hervat met 23 spelers

Ook Anderlecht is vandaag begonnen aan de voorbereiding voor volgend seizoen. Coach Vercauteren verwelkomde 23 spelers op training, onder hen de nieuwelingen Triguinho en Bruzzese. Olivier Deschacht heeft er alleszins weer zin in. Lees verder »

Anderlecht haalt Théréau binnen

Anderlecht haalt Théréau binnen

Vanmiddag bereikte de club een akkoord met Cyril Théréau. De 24-jarige Franse spits zal een contract van vier seizoenen tekenen. Théréau speelde vorig seizoen voor Charleroi maar werd al snel weggeplukt door Steaua Boekarest. Lees verder »

Lamah deze week naar Palermo?

Lamah deze week naar Palermo?

Palermo wil Lamah een jaar huren van Anderlecht en hem laten spelen bij Cesena in de Italiaanse Serie B. RSCA wil meewerken aan een verhuur van de linkerflankspeler, maar dan moet Lamah zijn contract eerst verlengen tot 2011. Lees verder »

Anderlecht volgt Jan Polak

Anderlecht volgt Jan Polak

In de zoektocht naar een box-to-boxspeler heeft Anderlecht zijn oog laten vallen op Tjechisch middenvelder Jan Polak. De 26-jarige international is momenteel aan de slag bij het Duitse Nürnberg. Lees verder »

Théréau vandaag officieel van Anderlecht?

Théréau vandaag officieel van Anderlecht?

Anderlecht heeft gisteren een persoonlijk akkoord voor 4 jaar bereikt met de Fransman Cyril Théréau. De spits van Steaua Boekarest stond eerder ook in de belangstelling van Club Brugge, maar daar vond men de transferprijs te hoog. Lees verder »

Anderlecht komt het meest op televisie

Anderlecht komt het meest op televisie

Uit een onderzoek van Sports Marketing Surveys België, dat de cijfers over de televisie-uitzendingen van Belgische clubs bijhoudt, blijkt dat Anderlecht van alle eersteklassers het vaakst op televisie komt. Lees verder »

 25-06-2007 

Morgen start nieuw seizoen

Morgen start nieuw seizoen

Anderlecht start dinsdag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Om 8.30 uur moeten de spelers zich aanmelden voor de medische tests. In de namiddag staat er dan de eerste training op het programma. Lees verder »


 24-06-2007 

Munaron: "Sollied wou me graag bij Gent"

Munaron:

Een maand na zijn ontslag bij Anderlecht sprak HLN met Jacky Munaron. Een nieuwe club heeft hij nog niet, maar naar eigen zeggen had Trond Sollied hem graag naar Gent gehaald. Ook het buitenlands avontuur schrikt hem niet af. Lees verder »

 23-06-2007 
 22-06-2007 

Samenwerkingsakkoord met Union

Samenwerkingsakkoord met Union

Anderlecht en Union hebben een overeenkomst om het volgend seizoen te gaan samenwerken. "Anderlecht zal verschillende spelers ter beschikking stellen van Union. De spelers kunnen Union versterken en zelf groeien", zo klinkt het. Lees verder »

Mbokani nu ook officieel Standardspeler

Mbokani nu ook officieel Standardspeler

De kogel is eindelijk door de kerk: Dieumerci Mbokani zal volgend jaar de kleuren van Standard verdedigen. De onderhandelingen tussen de Luikenaars en zijn Congolese ploeg van oorsprong verliepen moeizaam, maar zijn nu toch rond. Lees verder »

Duitse belangstelling voor Allagui

Duitse belangstelling voor Allagui

Volgens Sport.be zou een niet nader genoemde Duitste tweedeklasser interesse tonen in Sami Allagui. De 20-jarige spits voetbalde het afgelopen half jaar op uitleenbasis bij Roeselare en mag volgend seizoen opnieuw verhuurd worden. Lees verder »


 21-06-2007 
 20-06-2007 

Na 13 jaar ziet Tchité zijn moeder terug

Na 13 jaar ziet Tchité zijn moeder terug

Mémé Tchité verblijft momenteel in Congo en daar heeft hij na 13 jaar zijn moeder weer terug gezien. Kort na zijn geboorte scheidde zijn Congolese mama van zijn Rwandese vader en Mémé bleef achter bij zijn grootmoeder in Burundi. Lees verder »

 19-06-2007 

Vercauteren en Zetterberg tegen F1-piloten

Vercauteren en Zetterberg tegen F1-piloten

In de aanloop naar de Grote Prijs van Spa-Francorshamps zullen de F1-piloten een vriendschappelijke voetbalmatch spelen tegen bekende Belgen. Pär Zetterberg zal kapitein van de Belgen zijn, in zijn ploeg zit ook Frank Vercauteren. Lees verder »

Nieuwe kampioenenshirts in webshop

Nieuwe kampioenenshirts in webshop

Er zijn nu nieuwe shirts beschikbaar in de webshop! De twee nieuwe kampioenenshirts kosten €15 het stuk, en zijn beschikbaar van Small tot XXXL. Er is een zwarte met het Anderlechtse palmares, en een in Argentijnse stijl. Lees verder »

Belgische competitie op 1 na productiefste

Belgische competitie op 1 na productiefste

In de Belgische eerste klasse werd in het seizoen 2006-2007 in totaal 853 keer gescoord. Dat komt neer op een gemiddelde van 2,74 goals per match. Nederland doet met 2,99 iets beter. Bij de ploegen, staat Anderlecht gedeeld 5de. Lees verder »

Lille heeft geld en denkt weer aan Tchité

Lille heeft geld en denkt weer aan Tchité

Het Franse Lille blijft interesse tonen in Mémé Tchité. Nadat hij eerst financieel niet haalbaar was, gaat de club nu een tweede poging wagen. De verkoop van twee spelers leverde 22 miljoen euro op zodat er nu geld genoeg is. Lees verder »

Kalender 2007-2008 bekend

Kalender 2007-2008 bekend

De kalender voor volgend seizoen is vroegtijdig uitgelekt. Geen wild gerucht, zo horen we aan de reactie van de voetbalbond. Kampioen RSC Anderlecht opent op het veld van Mechelen, de week nadien ontvangt het Sporting Lokeren. Lees verder »

Jeugdcoach naar Club Brugge

Jeugdcoach naar Club Brugge

Jeugdtrainer Nicky Keirsmaekers ruilt zijn job bij Anderlecht voor die van beloftentrainer bij Club Brugge. Ondanks zijn contract bij Anderlecht tekende hij voor 2 jaar bij onze grote rivaal. Lees verder »


 18-06-2007 

Marokko naar de Afrika-cup

Marokko naar de Afrika-cup

Marokko (de ploeg van Mbark Boussoufa) heeft zich als eerste land voor de Afrika Cup 2008 geplaatst. Zaterdag was het elftal van bondscoach Mohammed Fakher met 1-0 te sterk voor Malawi. Lees verder »

 17-06-2007 
 16-06-2007 

Jonge Belgen spelen gelijk tegen Oranje

Jonge Belgen spelen gelijk tegen Oranje

De Jonge Rode Duivels hebben deze avond gelijk (2-2) gespeeld tegen Nederland. Dankzij dit gelijkspel gaan de Duivels naar de halve finale van het EK en hebben ze ook hun ticket voor de Olympische spelen in Peking beet. Lees verder »

Mbokani toch niet naar Standard?

Mbokani toch niet naar Standard?

Volgens HLN verhuist Mbokani mogelijk niet naar Standard. De Luikenaars bereikten nog steeds geen akkoord met Maembé, de club van herkomst. Bovendien zou Mbokani enkele maanden geleden al een deal met Straatsburg hebben gesloten. Lees verder »

Standard stuurde fax naar GBA

Standard stuurde fax naar GBA

Het lijkt er op dat een fax van Standard aan GBA Sterchele heeft doen twijfelen over een eventuele transfer naar Anderlecht. De Brusselse club en de GBA-spits kwamen niet tot een overeenkomst. Lees verder »

 15-06-2007 

Sterchele weigert voorstel Anderlecht

Sterchele weigert voorstel Anderlecht

Anderlecht bereikte zonet een akkoord met Germinal Beerschot omtrent de transfer van François Sterchele. De speler zelf ging echter niet akkoord met het aanbod dat Anderlecht hem deed, zodus gaat de transfer niet door. Lees verder »

Proto weigert bod Lazio

Proto weigert bod Lazio

Silvio Proto wil bij Anderlecht blijven en heeft die belofte nu ook kracht bijgezet. Volgens een aantal bronnen zou de keeper een bod van Lazio naast zich neergelegd hebben. Lees verder »

Cercle aast op Tioté

Cercle aast op Tioté

Cercle Brugge, waar Glen De Boeck komend seizoen hoofdtrainer zal zijn, zou graag Cheik Tiote op leenbasis overnemen van Anderlecht. De Ivoriaan zelf zou liever naar het buitenland vertrekken. Lees verder »

De Boeck haalt opnieuw oud-ploegmaat

De Boeck haalt opnieuw oud-ploegmaat

Met Oleg Iachtchouk heeft trainer Glen De Boeck een tweede oud-ploegmaat naar Cercle Brugge gehaald. Iachtchouk speelde tussen 1996 en 2006 voor Anderlecht, vorig jaar kwam hij uit voor het Griekse Ergotelis. Ook Hasi tekende er. Lees verder »

GBA en Anderlecht hadden eerste gesprek

GBA en Anderlecht hadden eerste gesprek

Beerschot-voorzitter Verhaegen en de Anderlecht-top hadden gisteren een eerste gesprek over een mogelijke overgang van topschutter François Sterchele. "Een verkennend gesprek, voorlopig zonder verder gevolg", aldus Verhaegen. Lees verder »

 14-06-2007 

Speelt Anderlecht voortaan op de Heizel?

Speelt Anderlecht voortaan op de Heizel?

Herman Van Holsbeeck gaf ook toe dat de kans groot is dat het nieuwe stadion van Sporting Anderlecht buiten Anderlecht zal gebouwd worden. Het Koning Boudewijn Stadion, lijkt dus momenteel de voornaamste oplossing. Lees verder »

 13-06-2007 

Jonge Belgen winnen van Israël

Jonge Belgen winnen van Israël

Na een heel erg moeilijke wedstrijd tegen Israël haalden de Belgische beloften de zo begeerde 3 punten binnen. Ze wonnen met 0-1 van Israël dankzij een goal van Mirallas in de 82ste minuut. Lees verder »

3 miljoen voor Marouane Fellaini?

3 miljoen voor Marouane Fellaini?

Heeft Anderlecht zijn "box-to-box" speler gevonden? Zelf denkt het bestuur met Fellaini een dergelijke speler te hebben gevonden en doet het daarom een bod van 3 miljoen op de middenvelder van Standard. Lees verder »

Ex-speler Hasi verhuist naar Cercle Brugge

Ex-speler Hasi verhuist naar Cercle Brugge

De 35-jarig ex-speler van Anderlecht, verhuist volgend seizoen naar Cercle Brugge als verdedigende middenvelder. Ook Glen de Boeck heeft er al getekend als trainer, en Cercle aast ook nog op ex-speler en aanvaller Oleg Iachtchouk. Lees verder »

 12-06-2007 

Oefenwedstrijden bevestigd

Oefenwedstrijden bevestigd

Dat Paars-Wit het naar jaarlijkse traditie opneemt tegen Knokke (7 juli,18u30), Wolvertem (19 juli, 19u) en OH Leuven (22 juli, 19u30) was al bekend, maar intussen werden nog een paar andere oefenmatchen bevestigd. Lees verder »

Camera's in CVDS-stadion

Camera's in CVDS-stadion

RSC Anderlecht installeerde 8 camera's om de spelers beter te kunnen analyseren. Het peperdure systeem kwam er op vraag van Vercauteren. Door de hoge kostprijs zal het systeem slechts in 12 wedstrijden gebruikt worden. Lees verder »

 11-06-2007 

Sven Kums zal Lierse verlaten

Sven Kums zal Lierse verlaten

Sven Kums, door Anderlecht dit seizoen uitgeleend aan Lierse, zal de club verlaten nu het degradeert. "Ik wil in de hoogste klasse aan de slag blijven, tweede klasse zie ik niet meteen zitten." Verschillende clubs tonen interesse. Lees verder »

 10-06-2007 
 09-06-2007 
 08-06-2007 

RSCA wil contract Lamah verlengen

RSCA wil contract Lamah verlengen

Sporting Anderlecht wil graag het contract van Roland Lamah verlengen. Lamah is een 19-jarige middenvelder en een opkomend talent. Vele clubs staan in de rij om de speler te huren van paars-wit. Lees verder »

Anderlecht volgt ook Zweed Oremo

Anderlecht volgt ook Zweed Oremo

Als alternatief voor Sterchele denkt Anderlecht aan Johan Oremo, een Zweedse spits van Gefle IF. Zetterberg kwam de 20-jarige belofteninternational op het spoor. Ook PSV toont interesse en startte de onderhandelingen al. Lees verder »

Lens bergt piste Tchité op

Lens bergt piste Tchité op

De Franse club Lens heeft de piste Tchité helemaal opgeborgen. De prijs die Anderlecht voor de aanvaller vroeg was veel te hoog voor de Fransen. Paars-wit zou 10 miljoen vragen voor de aanvaller. Lees verder »

Vierjarig contract wacht op Sterchele

Vierjarig contract wacht op Sterchele

Er ligt op Anderlecht een contract voor vier jaar klaar voor topschutter François Sterchele. De beide ploegen zitten volgende week voor het eerst samen rond de tafel. GBA vraagt 4 miljoen, terwijl Anderlecht maar 2 wil bieden. Lees verder »

 07-06-2007 

Ook Bordeaux geïnteresseerd in Tchité

Ook Bordeaux geïnteresseerd in Tchité

Nadat eerder Lille en Lens interesse toonden in Mémé Tchité, heeft nu ook Bordeaux zich gemeld voor de Congolese spits. Anderlecht plakt echter een hoog bedrag op zijn topscorer waardoor hij waarschijnlijk niet zal vertrekken. Lees verder »

Ujkani tekent voor vijf jaar bij Palermo

Ujkani tekent voor vijf jaar bij Palermo

Doelman Samir Ujkani heeft vandaag een contract voor vijf seizoenen ondertekend bij het Italiaanse Palermo. De Italianen kwamen hem op het spoor op het beloftentoernooi van Viareggio. Ujkani speelde twee jaar voor Anderlecht. Lees verder »

Anderlecht tegen Crystal Palace

Anderlecht tegen Crystal Palace

In het rijtje oefenmatchen mag nu ook het Engelse Crystal Palace bijgevoegd worden. De wedstrijd zal doorgaan op 31 juli om 20u lokale tijd in Selhurst Park. Tickets worden verkocht aan £15 tot £20. Lees verder »

 06-06-2007 

Duivels verliezen weer

Duivels verliezen weer

De Rode Duivels zijn er weer niet in geslaagd om te winnen. Deze keer was de tegenstander Finland dat thuis met 2-0 won. Dit is nu al het vijfde verlies op rij voor de nationale ploeg. Lees verder »

Piste Leandro Somoza gesloten zaak

Piste Leandro Somoza gesloten zaak

Het lijkt erop dat Herman Van Holsbeeck de piste Leandro Somoza definitief kan opbergen. De speler heeft na een gesprek met de trainer en voorzitter van Villareal verklaard bij zijn huidige club te willen blijven. Lees verder »

 05-06-2007 

Sobolewski mogelijke "box-to-box"-speler

Sobolewski mogelijke

In de zoektocht naar een extra middenvelder zou Anderlecht zijn oog laten vallen hebben op de ervaren middenvelder Radoslaw Sobolewski. De 31-jarige Pool komt uit voor Wisla Krakow en moet zo'n één miljoen euro kosten. Lees verder »

Interesse in Hongaarse middenvelder?

Interesse in Hongaarse middenvelder?

Volgens Hongaarse bronnen heeft Anderlecht interesse in Balázs Dzsudzsák. De 20-jarige middenvelder speelt momenteel bij Debrecen in de Hongaarse competitie. Ook Ajax zou concrete interesse tonen in de speler. Lees verder »

 04-06-2007 
 03-06-2007 

Paris Saint Germain volgt Biglia

Paris Saint Germain volgt Biglia

In de zoektocht naar versterking op het middenveld staat ook Lucas Biglia op het lijstje van de Franse topclub. Al is de prijs dat de Parijzenaars voor de Argentijn in gedachte hebben met 3 miljoen euro aan de lage kant. Lees verder »

Vanden Borre: “Droom komt uit”

Vanden Borre: “Droom komt uit”

Vanden Borre mag met de Rode Duivels mee naar Finland en speelt vanaf het komend seizoen voor het Italiaanse Fiorentina. “Door naar Fiorentina te verhuizen komt mijn levensdroom uit”, laat Vanden Borre aan de pers weten. Lees verder »

Nieuws van de internationals

Nieuws van de internationals

Bij de Belgen kwam enkel Mark De Man aan de bak. Hij mocht vlak voor de rust invallen voor de geblesseerde Carl Hoefkens in de met 1-2 verloren wedstrijd tegen Portugal. Lees verder »

 02-06-2007 

Anderlecht opnieuw achter Chrétien

Anderlecht opnieuw achter Chrétien

Anderlecht zou opnieuw interesse tonen in de Marokkaanse international Michaël Chrétien Bassir. De polyvalente rechterflankspeler van Nancy wordt beschouwd als back-up voor Marcin Wasilewski op de rechtsachterpositie. Lees verder »

 01-06-2007