Archieven

 31-12-2004 
 30-12-2004 
 29-12-2004 

Anderlecht deed bod op Buffel

Anderlecht deed bod op Buffel

Volgens de Engelse pers zou onder andere Anderlecht een bod uitgebracht hebben op Thomas Buffel. Hoeveel Anderlecht geboden heeft, is niet geweten. Wel heeft Arsenal ook een bod uitgebracht van 3,5 miljoen euro. Lees verder »


 28-12-2004 

Fenerbahçe praatte met Aruna

Fenerbahçe praatte met Aruna

Fenerbahçe praatte maandag in Antwerpen met Aruna. Een officieel bod deed de Turkse club nog niet. Volgens zijn manager Trimpont is de kans groot dat de Ivoriaan het seizoen uitdoet in Brussel. Lees verder »

 27-12-2004 
 26-12-2004 

Haan verliest proces tegen Anderlecht

Haan verliest proces tegen Anderlecht

De gewezen speler en trainer van Anderlecht Arie Haan heeft zijn proces tegen de club verloren. In plaats van de verhoopte 250.000 euro in de wacht te slepen kreeg hij van de rechter een nul over de hele lijn. Lees verder »


 25-12-2004 
 24-12-2004 

Broos: "Kompany blijft best nog een jaar"

Broos:

"Kompany blijft beter nog een jaar in België. Zijn inspelen is niet goed. Zijn positiespel kan stukken beter en hij springt wel hoog, maar kan niet koppen. Hij moet nog veel leren en dat kan best door hier te spelen", zei Broos. Lees verder »

 23-12-2004 

 22-12-2004 

Anderlecht verliest Supercup

Anderlecht verliest Supercup

Club Brugge mag zijn 12e Supercup in de trofeeënkast zetten, een record. Het won de 25e editie, in Anderlecht: 0-2. Hoogstaand voetbal werd er niet gebracht. Ook de barslechte leiding van scheidsrechter Vereecke hielp niet echt... Lees verder »

Deze avond Anderlecht - Club Brugge

Deze avond Anderlecht - Club Brugge

Zowel Anderlecht als Club Brugge zien de wedstrijd als dé match te veel. De spelers zijn in kerst- en vakantiestemming. Ook het publiek reageert koeltjes. Slechts 7000 mensen zullen aanwezig zijn in het Astridpark. Lees verder »

Bodrusic wordt doorgestuurd

Bodrusic wordt doorgestuurd

Tester Dario Bodrusic zal dan toch niet mee op stage gaan daar hij niet goed genoeg bevonden werd door de staf en wordt doorgestuurd. De Kroatische verdediger speelt momenteel voor Inter Zapresic. Lees verder »

Zitka wil Belgische nationaliteit

Zitka wil Belgische nationaliteit

Zitka heeft de procedure gestart om de Belgische nationaliteit te verwerven. Hij hoopt tegen eind 2005 over een dubbele nationaliteit te beschikken. De doelman kan evenwel geen Rode Duivel meer worden. Lees verder »

 21-12-2004 

Wilhemsson boos om geweigerde transfer

Wilhemsson boos om geweigerde transfer

Wordt het dit seizoen dan nooit rustig op Anderlecht? Het heeft er alle schijn van. Aruna, Jestrovic, Iachtchouk, Peersman, Traoré, Baseggio Gisteren konden we nog een naam toevoegen aan de ellenlange lijst mistevredenen. Lees verder »

Komt Mitu naar Anderlecht?

Komt Mitu naar Anderlecht?

Er werd nog steeds geen concreet bod op Aruna gedaan. Mogelijk blijft hij dus. Daems noemt manager Van Holsbeeck geen optie. Mitu (Lierse) op het einde van het seizoen wel. Lees verder »

 20-12-2004 

 19-12-2004 
 18-12-2004 

Broos reageert op de afgelasting

Broos reageert op de afgelasting

"We zaten nog maar 15 minuten in de bus toen we een telefoontje kregen. Voor ons viel het dus nog wel mee.", zei Anderlecht-trainer Hugo Broos over de afgelasting van Bergen-Anderlecht. Lees verder »

 17-12-2004 

Bergen-RSCA afgelast (update)

Bergen-RSCA afgelast (update)

De partij tussen Bergen en Anderlecht van vanavond is afgelast. Door de overvloedige regen is het veld onbespeelbaar. Het is nog niet duidelijk wanneer de wedstrijd zal doorgaan. Wellicht wordt het dinsdag 25 januari. Lees verder »

Laatste wedstrijd van Aruna?

Laatste wedstrijd van Aruna?

"Ik sluit niet uit dat ik op Bergen mijn laatste match voor Anderlecht speel. Ik wil naar een club uit één van de grote competities, elk weekend tegen een ploeg met naam en faam spelen", zegt Aruna. Lees verder »

Bergen - Anderlecht

Bergen - Anderlecht

Anderlecht zorgde er met winst in de topper voor dat de Jupiler League nog niet in zijn definitieve plooi is gevallen. De landskampioen moet op bezoek bij rode lantaarn Bergen, dat onder Daerden slechts 1 op 24 pakte. Lees verder »

Fankaart wordt deze zomer afgeschaft

Fankaart wordt deze zomer afgeschaft

De fankaart, nodig om een voetbalmatch te kunnen bijwonen in eerste klasse, wordt afgeschaft, zoals deze krant vorige week al aankondigde. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael gisteren in de Kamer bevestigd. Lees verder »

 16-12-2004 

Van Steenberghe ook morgen onder de lat

Van Steenberghe ook morgen onder de lat

Doelman Tristan Peermsan traint weer probleemloos mee, maar trainer Hugo Broos behoudt het vertrouwen in Jan Van Steenberghe, die tegen Bergen aan de aftrap zal komen. Ook Jestrovic zit in de basis. Deschacht is er weer bij. Lees verder »

 15-12-2004 

Benfica en Marseille azen op Aruna

Benfica en Marseille azen op Aruna

Een groep investeerders rond het Portugese Benfica wil Anderlecht-spits Aruna maar al te graag binnenhalen. De Ivoriaan maakte blijkbaar een zeer goede indruk tijdens de confrontaties met de club, in de voorronde van de CL. Lees verder »

UEFA stemt over nieuwe regeling

UEFA stemt over nieuwe regeling

De Uefa wil een rem zetten op de instroom van buitenlandse spelers. Het Uitvoerend Comité zal donderdag over een reglementswijziging stemmen waardoor iedere club verplicht wordt 8 in het eigen land opgeleide spelers op te stellen. Lees verder »

 14-12-2004 

Nieuws uit de ziekenboeg

Nieuws uit de ziekenboeg

Besnik Hasi mist de trip naar Bergen op vrijdag wegens een verrekking van de hamstrings. Anatoli Gerk liep een spierscheur in de quadriceps van twee centimeter op en is drie weken out. Lees verder »

Mister Michel veilt voetballers

Mister Michel veilt voetballers

Dat mister Michel naast een radde tong ook een hart van goud heeft, bewees hij als veilingmeester van de Sport Meets Art kalender van 2005. Na een moeizame start ging een foto van Kompany voor 1.500 euro onder de hamer. Lees verder »

Site van het Jaar

Site van het Jaar

Onze site eindigde opnieuw net buiten de prijzen bij de verkiezing van Site van het Jaar van Clickx Magazine. Anderlecht-online.be eindigde opnieuw 4e, zoals vorig jaar, en ging daarmee de officiële Standard site ruim vooraf. Lees verder »

 13-12-2004 

Vaarwel Raymond

Vaarwel Raymond

Maandagmiddag heeft de voetbalwereld afscheid genomen van Raymond Goethals. In de basiliek van Koekelberg woonden een 1.000-tal mensen de gebedswake bij. Lees verder »

 12-12-2004 

Hasi tijdje out

Hasi tijdje out

Hasi zal een tijdje out zijn door een blessure die hij opliep tijdens de match tegen Club Brugge. De speler heeft een verrekking. Hierdoor kan Yves Vanderhaeghe in de basis blijven. Lees verder »

Reacties na Anderlecht-Brugge

Reacties na Anderlecht-Brugge

In een zinderend Vanden Stock Stadion speelde Anderlecht, in de tweede helft, Club Brugge volledig van de mat. Zo won paars-wit verdiend met 2-1. We gingen op zoek naar reacties in beide kampen... Lees verder »

 11-12-2004 

Opstellingen RSCA-Brugge

Opstellingen RSCA-Brugge

Om 18u staat de schok tussen Anderlecht en Brugge op het programma. Bij winst, ziet paars-wit de kloof met Brugge slinken tot 4 punten. Hannu Tihinen is er voor het eerst sinds lang weer bij. Ook Mpenza en Zetterberg keren terug. Lees verder »

 10-12-2004 

De fankaart heeft bijna afgedaan

De fankaart heeft bijna afgedaan

Volgende week komen de profliga en minister Patrick Dewael samen. Wellicht wordt dan de afschaffing van de fancard besproken. Een akkoord is er, in tegenstelling tot wat er eerder gemeld werd, nog niet. Lees verder »

Peersman lijkt fit

Peersman lijkt fit

Samen met zijn collega's Van Steenberghe en Van Den Noortgate werd Peersman gisterochtend een uur lang onder handen genomen door Munaron. Hij leek de test probleemloos te doorstaan. Lees verder »

 09-12-2004 

Nieuwe fanshop geopend

Nieuwe fanshop geopend

Anderlecht heeft zijn nieuwe fanshop in gebruik genomen. De oude was te klein geworden en de ticketing dienst zal zijn intrede daar nu maken. De nieuwe fanshop bevindt zich onder tribune 4. Lees verder »

Kompany op de lijst bij Barcelona

Kompany op de lijst bij Barcelona

Barcelona wil zich op 2 plaatsen versterken en kiest daarvoor uit 5 spelers: Tacchinardi (Juventus), Carew (Besiktas), Edu (Arsenal), Ljuboja (PSG) en Kompany. Kompany vertrekt niet tijdens de winter, misschien wel na dit seizoen. Lees verder »

Nieuwe titel voor Kompany

Nieuwe titel voor Kompany

Vincent Kompany is woensdag uitgeroepen tot beste Belgische voetballer van 2004. Zowel de lezers van La Dernière Heure, de kijkers van RTL-TVi als de trainers van eerste klasse zetten hem op de eerste plaats. Lees verder »

Nieuwe keeper naar Anderlecht?

Nieuwe keeper naar Anderlecht?

Het is nog niet duidelijk wie zaterdag het doel van Anderlecht verdedigt. Tristan Peersman, die sukkelt met de achillespees, werkt zijn ploeg namelijk steeds meer op de zenuwen. Lees verder »

Vanden Stock blijft rustig

Vanden Stock blijft rustig

Zaterdag speelt Anderlecht "de belangrijkste match van het seizoen". Maar dat willen ze in Brussel niet horen. "Ik hoor dat al 30 jaar voor de topper tegen Club", zegt voorzitter Roger Vanden Stock in de kranten. Lees verder »

 08-12-2004 

Weer trofee voor Kompany?

Weer trofee voor Kompany?

De kans is groot dat Vincent Kompany donderdag een nieuwe trofee wint. De 18-jarige verdediger is haast zeker van de overwinning in de verkiezing van "Speler van het jaar" van de Franstalige zender RTL. Lees verder »

Zitka: operatie succesvol verlopen

Zitka: operatie succesvol verlopen

Daniel Zitka is met succes geopereerd aan zijn arm. Dokter Louis Kinnen, clubdokter bij FC Brussels, bracht een plaatje aan in de arm van Zitka. Dat moet de twee gebroken delen bij elkaar houden. Lees verder »

Topper zonder Deschacht?

Topper zonder Deschacht?

Hugo Broos heeft er na de wedstrijd tegen Inter nog wat problemen bij. Olivier Deschacht heeft weer last van zijn rug en is onzeker voor de topper. Mbo Mpenza zou wel kunnen worden gerecupereerd. Lees verder »

Anderlecht krijgt nieuwe ballen

Anderlecht krijgt nieuwe ballen

Sponsor Adidas zal alle ballen van Anderlecht vervangen. Onderzoek wees uit dat de bal die ontplofte tijdens Anderlecht-La Louvière met een verkeerde verf werd behandeld, waardoor de naden konden loskomen. Lees verder »

 07-12-2004 

Verkeerde verf deed bal ontploffen

Verkeerde verf deed bal ontploffen

Adidas meent te weten waarom de bal tijdens Anderlecht-La Louvière ontploft is. Volgens het Duitse sportmerk is een verkeerde soort verf de oorzaak. Die verf zou een chemische reactie op de naden van de bal veroorzaakt hebben. Lees verder »

Wilhelmsson en/of Zetterberg op rust

Wilhelmsson en/of Zetterberg op rust

Hugo Broos liet gisteren niet in zijn kaarten kijken. Zelfs op de laatste training in het indrukwekkende San Siro gaf de Anderlecht-trainer niets prijs. "Er komen veranderingen omdat sommigen moeten rusten." Lees verder »

Bod van Barcelona op Kompany

Bod van Barcelona op Kompany

Op dit moment is Barcelona de ploeg met de meeste kansen om verdediger Vincent Kompany binnen te halen. De manager van de speler heeft bevestigd dat er een concreet bod is van de Spaanse topclub. Lees verder »

 06-12-2004 

Raymond Goethals overleden

Raymond Goethals overleden

Raymond Goethals (83), de succesrijkste coach uit de Belgische voetbalgeschiedenis, is maandag aan de gevolgen van een slepende ziekte overleden. Een groot verlies voor ons land... Lees verder »

Inter met B-elftal

Inter met B-elftal

De Italianen van Inter laten waarschijnlijk hun B-team spelen. Adriano is er door een schorsing dinsdag niet bij. Vieri is in bloedvorm. Waarschijnlijk krijgt hij samen met Davids en Materazzi een speelkans. Lees verder »

Reacties na GBA-RSCA

Reacties na GBA-RSCA

Anderlecht zette geen knalprestatie neer tegen Germinal Beerschot. Toch won paars-wit en het kon opnieuw de nul houden. Na de wedstrijd vroegen we om reacties bij de trainer en bij de spelers. Lees verder »

 05-12-2004 
 04-12-2004 

Marc Deman is klaar voor een come-back

Marc Deman is klaar voor een come-back

De 21 jarige verdediger Marc Deman maakte vorige week samen met Hannu Tihinen zijn come-back met de reserven. De speler is hersteld van een lange blessure die hij in september, na een goede voorbereiding, opliep. Lees verder »

Reserven spelen gelijk

Reserven spelen gelijk

De reserven van RSC Anderlecht speelden gisteren 1-1 gelijk tegen Germinal Beerschot. Goran Lovre maakte het enige doelpunt voor de paars-witte selectie. Jestrovic speelde niet. Tihinen maakte de partij vol. Lees verder »

Voorbeschouwing GBA - Anderlecht

Voorbeschouwing GBA - Anderlecht

Hugo Broos staat zaterdagavond voor zijn tweede partiële examen op het Kiel. Van het bestuur moet er gewoon gewonnen worden of er dreigt wat. Traoré komt in de ploeg ter vervanging van De Boeck. Lees verder »

Broos geeft Traoré vertrouwen

Broos geeft Traoré vertrouwen

Hugo Broos bevestigde zijn volste vertrouwen in Laminé Traoré. De Burkinese international vervangt de geblesseerde De Boeck centraal in de defensie.
Broos maakte zich alvast geen zorgen over Vincent Kompany. Lees verder »

 03-12-2004 
 02-12-2004 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Iachtchouk moest woensdag de training na een uur staken wegens problemen aan de achillespees. Wilhelmsson hervatte gisteren al, Kompany en Gerk sloten donderdag aan bij de groep. Lees verder »

Aruna niet naar West Bromwich Albion

Aruna niet naar West Bromwich Albion

De manager van Aruna heeft laten weten dat de speler niet meer naar West Bromwich zal trekken. De ploeg had gehoopt de spits, waarvan de waarde op iets meer dan 7 miljoen EUR geschat wordt, tijdens de winter binnen te halen. Lees verder »

 01-12-2004 

Kompany speelt met wereldelftal

Kompany speelt met wereldelftal

Kompany verloor met het wereldelftal, voor het goede doel, tegen Barcelona. De eindstand was 4-3. Toch liep het weer bijna mis voor Vincent. Hij miste bijna zijn vlucht naar de Spaanse havenstad. Lees verder »