Archieven

 28-02-2005 

Zewlakow onzeker voor vrijdag

Zewlakow onzeker voor vrijdag

Michal Zewlakow moet een controle-echo ondergaan om te zien wanneer hij opnieuw mag beginnen trainen. Voor de wedstrijd van vrijdag tegen charleroi is hij zeer twijfelachtig aangezien hij al 2 weken niet meer getraind heeft. Lees verder »

 27-02-2005 

Laat Anderlecht Wilhelmsson gaan?

Laat Anderlecht Wilhelmsson gaan?

Atletico Madrid toont interesse in Christian Wilhelmsson. De Spaanse club moet echter afrekenen met felle concurrentie vanuit Engeland. Tottenham zou zich namelijk opmaken om de door Anderlecht gevraagde 3 miljoen euro te betalen. Lees verder »

Akkoord over de TV-gelden

Akkoord over de TV-gelden

De Profliga heeft een "totaal akkoord" bereikt over hoe de tv-gelden (waarover nog wordt onderhandeld) verdeeld worden. De vorige keer sleepten de clubs 15 miljoen euro per seizoen uit de brand. Lees verder »

 26-02-2005 

Peersman nog niet in de kern

Peersman nog niet in de kern

Tristan Peersman zat gisteren niet in de selectie voor de match tegen Bergen. Jan Van Steenberghe stond in doel en Kevin Van Den Noortgaete zat op de bank als invallersdoelman. Lees verder »


 25-02-2005 

Anderlecht wint van Bergen

Anderlecht wint van Bergen

Derde keer is de goede keer voor Franky Vercauteren geworden. Hij pakte voor de eerste keer de volle buit als coach van Anderlecht. In Bergen werd het 1-2. Door het verlies van Genk in Standard staat paars-wit weer tweede. Lees verder »

Voorbeschouwing: Bergen - Anderlecht

Voorbeschouwing: Bergen - Anderlecht

3e keer goede keer, zo moeten ze denken over de match Bergen - Anderlecht. Na 2 keer uitgesteld te zijn geweest treden beide ploegen aan op deze ijskoude avond. Baseggio start op de bank en Zetterberg is aanvoerder. Lees verder »

UPDATE: Clayton Zane traint weer mee

UPDATE: Clayton Zane traint weer mee

Clayton Zane is terug van weg geweest. Hij speelde zijn laatste match voor Anderlecht in november 2003. Sindsdien revalideert hij individueel van een knieblessure. Volgende week mag hij echter weer trainen op Anderlecht. Lees verder »

Baseggio: "Mitu is welkom"

Baseggio:

"Marius is welkom. Of hij kan samenspelen met mij? Natuurlijk, ook met Zetterberg erbij. Veel kans dat het beter gaat." Baseggio vertelde verder dat het hem pijn had gedaan zijn aanvoerdersband te moeten afgeven. Lees verder »

 24-02-2005 

Selectie Bergen-RSCA

Selectie Bergen-RSCA

Vanmiddag werd de selectie bekend gemaakt voor de inhaalwedstrijd in en tegen Bergen van morgenavond (vrijdag 25/02/05). Opvallend is de selectie van Anthony Vanden Borre, zijn laatste selectie was in december vorig jaar. Lees verder »

Mpenza valt af

Mpenza valt af

Anderlecht zal het morgen zonder Mpenza moeten stellen. De speler geraakt niet fit voor de inhaalmatch tegen Bergen. Zijn rugblessure is onvoldoende genezen. Hasi en Zewlakow houden het bij lopen tot maandag. Peersman is onzeker. Lees verder »

 23-02-2005 

 22-02-2005 

Reserven spelen match op Rode-Verrewinkel

Reserven spelen match op Rode-Verrewinkel

De reserven van Anderlecht spelen volgende dinsdag een vriendschappelijke partij tegen Rode-Verrewinkel. Peersman, Gerk, Vanden Borre, Ehret en Grégoire (die niet speelgerechtigd is voor de match op Bergen) zullen erbij zijn. Lees verder »

Zewlakow nog steeds out

Zewlakow nog steeds out

Anderlecht overweegt om op afzondering te gaan voor de match op Bergen. Zewlakow zal er in ieder geval niet bij zijn. De spierscheur die hij opliep tegen Oostende is groter dan gedacht. Peersman zit mogelijk op de bank. Lees verder »

 21-02-2005 

Aruna pas in april geschorst

Aruna pas in april geschorst

Aruna zal zijn schorsing pas in april krijgen. Het sportcomité moet eerst bepalen of de Ivoriaan een minnelijke schikking (max. 4 speeldagen schorsing) kan krijgen. Zoniet, moet hij effectief verschijnen. Lees verder »

Zitka vader geworden

Zitka vader geworden

Doelman Daniël Zitka is zaterdagnacht voor de tweede keer vader geworden. Zijn dochtertje kreeg de naam Nela. Het kindje en de moeder verkeren in een goede gezondheid. Het Purple Dynamite Webteam wenst hen van harte proficiat! Lees verder »

Anderlecht gaat voluit voor Mitu

Anderlecht gaat voluit voor Mitu

Anderlecht lijkt enorm gecharmeerd te zijn door Marius Mitu, de polyvalente middenvelder van Lierse. De Brusselse club heeft Mitu volgens verschillende bronnen een contract aangeboden voor drie jaar in het Astridpark. Lees verder »

 20-02-2005 

Van Steenberghe langer bij Anderlecht

Van Steenberghe langer bij Anderlecht

Jan Van Steenberghe zal een jaar langer bij Anderlecht blijven. De speler en het bestuur kwamen tot een overeenkomst voor een verlenging van zijn contract met één seizoen. Het huidige contract liep aan het eind van dit seizoen af. Lees verder »


 19-02-2005 

Ook Arsenal aast op Kompany

Ook Arsenal aast op Kompany

Naast FC Barcelona en Real Madrid, is nu ook Arsenal geïnteresseerd in Vincent Kompany. Het is echter wel nog niet duidelijk of Kompany Brussel wel degelijk zal verlaten op het einde van het seizoen. Lees verder »

 18-02-2005 

Voorbeschouwing: Lierse - Anderlecht

Voorbeschouwing: Lierse - Anderlecht

Vanavond staat Lierse-Anderlecht op het programma. De wedstrijd begint om half 9. Bij paars-wit zal Traoré de geblesseerde Zewlakow vervangen. Baseggio start op de bank. Verder zijn er geen verrassingen. Lees verder »

Baseggio op de bank tegen Lierse

Baseggio op de bank tegen Lierse

Lierse-Anderlecht opent vrijdagavond de 23e speeldag. Maar voor Walter Baseggio wordt het geen hoogvlieger. Het botert immers niet tussen hem en coach Franky Vercauteren bij Anderlecht. Lees verder »

Reserven spelen gelijk

Reserven spelen gelijk

De reserven van Anderlecht speelden 1-1 gelijk tegen Lierse. Gerk scoorde de gelijkmaker na 48 minuten. Lierse was al op 0-1 gekomen na amper 5 minuten. Lamah kreeg kort voor het einde nog zijn 2e gele en dus rode kaart. Lees verder »

 17-02-2005 

Eerste voorbeschouwing op Lierse-RSCA

Eerste voorbeschouwing op Lierse-RSCA

De Zweed Christian Wilhelmsson had last van griep. Maar hij geraakt echter speelklaar voor de match van morgen op SK Lierse. Christophe Grégoire (rug) hervatte de groepstraining. Besnik Hasi hervat maandag de looptraining. Lees verder »


 16-02-2005 
 15-02-2005 

Walter Baseggio brengt ontbijt

Walter Baseggio brengt ontbijt

Eén van de trouwste Anderlechtsupporters is Nico Claes uit Lembeek. Groot was zijn vreugde toen zondagmiddag Baseggio na de ochtendtraining aan zijn voordeur aan de Arthur Puesstraat aanbelde met een stevige ontbijtkorf. Lees verder »

Kompany speelt vandaag een benefietmatch

Kompany speelt vandaag een benefietmatch

Op 30 november stond Vincent Kompany al eens in het Camp Nou van Barcelona voor een benefietmatch in het kader van de werelddag tegen aids. Vanavond is de 18-jarige vedette opnieuw te bewonderen op het Catalaanse gras. Lees verder »

 14-02-2005 

Glen De Boeck leert snel

Glen De Boeck leert snel

De nieuwe assistent-coach bij Anderlecht, Glen De Boeck, leert snel. Zo weigerde hij op tv om nog een pronostiek uit te brengen op de volgende wedstrijd van Anderlecht. Lees verder »

 13-02-2005 

Is Sollied gecharmeerd door Anderlecht?

Is Sollied gecharmeerd door Anderlecht?

Het lijkt erop dat de Brugse coach Trond Sollied op het einde van het seizoen van club wil veranderen. Verrassend genoeg lijkt de Noor gecharmeerd te zijn door drie clubs: Anderlecht, Standard en Panathinaikos. Lees verder »

 12-02-2005 
 11-02-2005 

Legear niet tegen Oostende

Legear niet tegen Oostende

Wel is zeker dat de jonge Legear niet zal aantreden tegen KV Oostende. Uit de echo is gebleken dat zijn blessure (adductoren) nog niet voldoende hersteld was. Lees verder »

Kompany probeert mee te trainen

Kompany probeert mee te trainen

Vincent Kompany gaat ervan uit dat zijn aantreden zaterdag tegen KV Oostende niet in gevaar komt. "De medische staf van de nationale ploeg vermoedt dat de blokkering van mijn rug puur met het veld in Caïro te maken had." Lees verder »

Training achter gesloten deuren

Training achter gesloten deuren

Van alle internationals was alleen Aruna terug op Anderlecht. Opdat iedereen vandaag terug op Anderlecht aanwezig zou zijn, heeft Vercauteren de training vandaag verschoven naar de namiddag. Lees verder »

Zitka naar Trabzonspor?

Zitka naar Trabzonspor?

Daniel Zitka zat donderdag rond de tafel met Trabzonspor. Het is echter niet zeker of de Tsjech België wel wil verlaten. Zitka bevindt zich al een tijdje op een zijspoor in Anderlecht. Lees verder »

 10-02-2005 

Nog meer blessurenieuws

Nog meer blessurenieuws

Tijdens de training liep Daniel Zitka een contractuur op in de linker quadriceps. Legear (adductoren) onderging vandaag een echo. Lovré hield het bij lopen nadat hij een kneuzing opliep aan de linker quadriceps. Lees verder »

Kolar heeft de looptrainingen hervat.

Kolar heeft de looptrainingen hervat.

Het lijkt er op dat martin Kolar eindelijk van zijn knieblessure verlost is. De speler heeft namelijk de looptraining hervat. Reeds vorige week had hij de training hervat maar viel toen uit met een ontsteking. Lees verder »

 09-02-2005 

Rode Duivels krijgen pak slaag

Rode Duivels krijgen pak slaag

De match in en tegen Egypte heeft niet voor sportieve rehabilitatie gezorgd, maar is een afgang geworden: 4-0. Bondscoach Anthuenis vreesde vooraf vooral Abu Traika bij de Egyptenaren: De nummer 22. Lees verder »

Voorbeschouwing Egypte - België

Voorbeschouwing Egypte - België

Bondscoach Anthuenis wil met de oefenmatch in Egypte de nationale ploeg opnieuw lanceren. De erbarmelijke staat van het veld in het Ahmed Osman-stadion maakt combinatievoetbal alvast niet gemakkelijk. Lees verder »

Gerk gaf verstek

Gerk gaf verstek

Gerk gaf verstek voor de training wegens een griepaanval. Legear kampt met overbelaste adductoren. Lovré moet een dagje rusten wegens een kleine verrekking in de linkerbil. Lees verder »

Vercauteren praat met Peersman

Vercauteren praat met Peersman

Kersvers Anderlecht-trainer Franky Vercauteren plant vrijdag een groepsgesprek. De komende dagen plant hij ook een individuele bespreking. Een van zijn praatgasten wordt de doelman Tristan Peersman. Lees verder »

Zetterberg houdt lippen op mekaar

Zetterberg houdt lippen op mekaar

Pär Zetterberg haalde ruim drie wekeen geleden zwaar uit naar Hugo Broos door "een gebrek aan respect" aan te kaarten. Geconfronteerd met het ontslag van de Humbekenaar hield de Zweed de lippen op mekaar: "Geen commentaar!" Lees verder »

Nieuwe bazen, nieuwe wetten

Nieuwe bazen, nieuwe wetten

Franky Vercauteren is realistisch. "Wanneer in juni een andere coach komt, word ik weer hulptrainer." Maar Anderlecht zou zelfs overwegen om de ex-international met de gouden linker ook volgend seizoen op post te houden. Lees verder »

 08-02-2005 

Aimé maakt ploeg bekend

Aimé maakt ploeg bekend

Een dag voor de oefeninterland in en tegen Egypte heeft Aimé Anthuenis zijn elftal vrijgegeven. Makkelijk voetballen wordt het zeker niet, alleen al omdat de omstandigheden beneden alle peil zijn. Lees verder »

Aruna scoort voor Ivoorkust

Aruna scoort voor Ivoorkust

Daarnet heeft Ivoorkust tegen de Democratische Republiek Congo een vriendschappelijke wedstrijd afgewerkt. Aruna Dindane had de score geopend in de 39ste minuut. De match eindigde op 2-2. Lees verder »

Van Holsbeeck reageert

Van Holsbeeck reageert

Vandaag was er op Anderlecht een persconferentie waar alles verduidelijkt werd. Zo sprak Van Holsbeeck ook nog lovende woorden over Broos: "De beslissing om hem te onslaan was vooral op menselijk vlak heel moeilijk." Lees verder »

Hasi en Zitka langer aan de kant

Hasi en Zitka langer aan de kant

Besnik Hasi moet nog twee weken langer aan de kant blijven. Hij liep een klein scheurtje op in de ligamenten van de knie en kan nog steeds niet trainen. Ook de terugkeer van Daniel Zitka loopt vertraging op. Lees verder »

Michael Verschueren: "Ik blijf neutraal"

Michael Verschueren:

"Ik wens neutraal te blijven", zegt Michel Verschueren. "Ik wil niemand kwetsen en het menselijke aspect respecteren. Ik ga dan ook geen olie op het vuur gieten. De situatie is al weken aan het borrelen. Laten we het rustig houden Lees verder »

De Boeck als assistent?

De Boeck als assistent?

Vandaag wordt er beslist wie Vercauteren zal bijstaan op het veld. Mogelijk krijgt hij de revaliderende Glen De Boeck als assistent. Jacky Munaron en Daniel Renders blijven ook op post. Lees verder »

Reactie van Vercauteren

Reactie van Vercauteren

Met Vercauteren (48) kiest Anderlecht voor een man van het huis als opvolger voor Hugo Broos. Hij staat bekend voor zijn scherpe analyses, beperkte diplomatie en harde aanpak. Lees verder »

 07-02-2005 

Ontslag Broos: een grondige analyse

Ontslag Broos: een grondige analyse

Anderlecht is de eerste club die Hugo Broos op de keien zet. Bij RWDM, Club Brugge en Moeskroen hield hij het zelf voor bekeken. Bij Anderlecht behaalde hij wel de landstitel, maar toch bleef hij altijd wel wat onder vuur liggen. Lees verder »

Hugo Broos ontslagen

Hugo Broos ontslagen

RSC Anderlecht heeft zopas beslist om het contract met trainer Hugo Broos met onmiddellijke ingang te verbreken. De 52-jarige coach was 2,5 jaar coach bij paars-wit. Zijn contract liep nog tot eind volgend seizoen. Lees verder »

Peersman blijft thuis

Peersman blijft thuis

Doelman Tristan Peersman zit blijkbaar diep. De veelbesproken keeper was vrijdagavond, net als Broos trouwens, behoorlijk geschrokken van de mediabelangstelling voor zijn invallersmatch. Lees verder »

Anderlecht loopt leeg

Anderlecht loopt leeg

Anderlecht traint vandaag met een heel beperkt potentieel. Liefst 10 spelers zijn uithuizig wegens interlandverplichtingen. Naast de Belgische voetballers zijn ook Tihinen, Aruna, Zewlakow en Wilhelmsson weg. Lees verder »

Broos: "De titel? Het kan nog altijd"

Broos:

Geen beker, geen Europees succes en bijna zeker ook geen titel: Anderlecht beleeft een moeilijk seizoen en daar wordt de coach meestal de dupe van. Hugo Broos wilde zondag geen commentaar kwijt over zijn positie. Lees verder »

 06-02-2005 

Vanderhaeghe geschorst

Vanderhaeghe geschorst

Yves Vanderhaeghe zal er tegen Oostende niet bij zijn. De speler pakte vandaag zijn derde gele kaart en is dus geschorst. Verder staat de hele verdediging nog altijd met 2 gele kaarten achter hun naam. Lees verder »

Opstellingen Gent en Anderlecht

Opstellingen Gent en Anderlecht

Eén verrassing in de selectie van paars-wit voor de topper van deze middag: Tristan Peersman zal niet op de bank zitten. Hij vroeg zelf om niet opgenomen te worden in de wedstrijdkern. Vanden Noortgaete neemt zijn plaats in. Lees verder »

 05-02-2005 

Munaron wil Peersman op de bank

Munaron wil Peersman op de bank

Een nog steeds hese Hugo Broos dient zijn elftal van vorige zaterdag slecht op 1 positie te wijzigern. De sterk ingevallen Zetterberg neemt de plaats in van de geschorste Walter Baseggio. Lees verder »

 04-02-2005 

Uitspraak plofbal op 24 februari

Uitspraak plofbal op 24 februari

Hoe staat het met de zaak van de ontplofte bal? Die leek aan te zullen slepen tot april, maar daar heeft de evocatiecommissie iets aan gedaan. Ze besliste om de zaak eerder te behandelen en zal ook op 24/02 een uitspraak doen. Lees verder »

Vanderhaeghe is weer Rode Duivel

Vanderhaeghe is weer Rode Duivel

Bondscoach Aimé Anthuenis heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de oefenmatch van volgende week tegen Egype. Herpoel en Doll keren na een jaar terug, voor Vanderhaeghe is het al 2 jaar geleden. Lees verder »

 03-02-2005 

Genk-RSCA op 3 april

Genk-RSCA op 3 april

De topper tussen Genk en Anderlecht van zaterdag 2 april verhuist naar zondag 3 april om 20u. De partij wordt rechtstreeks uitgezonden op Canal+. Lees verder »

 02-02-2005 
 01-02-2005 

De Man en Gerk moeten blijven

De Man en Gerk moeten blijven

Middenvelder Marc De Man had een overeenkomst met Willem II, maar mag niet vertrekken van Hugo Broos. De sportieve baas bij Anderlecht vindt dat hij over te weinig verdedigende middenvelders beschikt. Anatoli Gerk vertrekt evenmin Lees verder »

Tihinen terug Fins international

Tihinen terug Fins international

Verdediger Hannu Tihinen werd voor het eerst na zijn blessure weer opgeroepen voor de Finse nationale ploeg. Op 8 en 9 februari speelt Finland een oefentoernooi in Cyprus waar naast Cyprus ook Litouwen en Oostenrijk aan deelnemen. Lees verder »