Archieven

 01-07-2005 
 30-06-2005 

Verjaardag webteamlid (Fredoo)

Verjaardag webteamlid (Fredoo)

Vandaag viert Fredoo zijn verjaardag. Hij staat al jaren in voor het grafische ontwerp en de PR van deze website. Elk jaar slaagt hij erin zichzelf te overtreffen. Daarom wensen we hem van harte een gelukkige verjaardag! Lees verder »

 29-06-2005 

Paars-wit beraadt zich over Goor

Paars-wit beraadt zich over Goor

Anderlecht heeft Bart Goor (32) nog niet volledig opgegeven. "Feyenoord vraagt echter 2,5 miljoen euro, iets wat wij niet willen betalen", zegt manager Van Holsbeeck over het afgewezen bod van één miljoen euro. Lees verder »

Donderdag vertrek naar De Panne

Donderdag vertrek naar De Panne

Vandaag worden alle kernspelers alweer op training verwacht. Ook Marten Martens, nog altijd geen eigendom van RKC, zal er zijn. Er wordt twee keer getraind. Donderdag vertrekt Anderlecht voor een driedaagse stage naar De Panne. Lees verder »


 28-06-2005 

Transfer Proto in het slop

Transfer Proto in het slop

Het ziet er naar uit dat Anderlecht zijn pijlen niet langer op Silvio Proto zal richten. Omdat de doelman met Italiaanse roots te duur lijkt, is Anderlecht nu op zoek naar een buitenlands alternatief. Lees verder »

 27-06-2005 

Trainingen beginnen weer

Trainingen beginnen weer

De spelers van Anderlecht worden maandag opnieuw verwacht. Een deel moet fysieke testen ondergaan in het stadion. De andere spelers worden onderzocht aan de VUB. Lees verder »

Kompany heeft extra eisen

Kompany heeft extra eisen

"Vincent Kompany heeft het bod gekregen waar hij al een maand op hoopte", klinkt het bij Anderlecht. De vice-kampioen wil zijn goudhaantje tot 2010 aan zich binden, maar Kompany's manager heeft nog extra eisen. Lees verder »

Proto wil een hoger loon

Proto wil een hoger loon

"Het voorstel van Anderlecht is onvoldoende", zegt Proto in de kranten. De doelman is wel te spreken over de duur van het contract, vier seizoenen, maar wil een hoger loon. Lees verder »

 26-06-2005 

 25-06-2005 
 24-06-2005 

Proto dichter bij Anderlecht

Proto dichter bij Anderlecht

Proto had gisterenmiddag een onderhoud met Herman Van Holsbeeck. na afloop wou de doelman slechts kwijt dat "het op de goede spoor zit". Eerder die dag had hij ook al een gesprek met Franky Vercauteren. Lees verder »

 23-06-2005 

Anderlecht haakt af voor Skrtel

Anderlecht haakt af voor Skrtel

Anderlecht wil Martin Skrtel niet meer. De verdediger van Sint-Petersburg is budgetair onhaalbaar nu Marseille 3 miljoen euro heeft geboden op hem. Ook Liverpool en Hertha Berlijn willen de Slovaak. Lees verder »

Anderlecht wil Kompany tot 2010

Anderlecht wil Kompany tot 2010

De manager van Kompany heeft woensdag met Anderlecht gesproken over een contractverlenging en de daarbij horende "historische" salarisverhoging. Anderlecht wil dat hij zijn contract, dat nu tot 2008 loopt, verlengt tot 2010. Lees verder »


 22-06-2005 

Na Serhat is daar al Serkan Akin

Na Serhat is daar al Serkan Akin

Serkan Akin, de broer van Anderlecht-aanwinst Serhat, komt in juli op proef bij Brussels. Hij is 17, een linksvoetige spits en speelt momenteel bij de Duitse tweedeklasser Karlsruhe. Lees verder »

Gaat Proto naar Engeland?

Gaat Proto naar Engeland?

Anderlecht zet zijn zinnen op Silvio Proto, maar Proto zelf heeft nu opnieuw de interesse van Portsmouth gewekt en is onderhandelingen gestart met de Engelsen. Proto praat morgen met Anderlecht. Lees verder »

 21-06-2005 

Tribune 1 krijgt een nieuw dak

Tribune 1 krijgt een nieuw dak

Deze week is begonnen met het vervangen van het dak van tribune 1, het oudste deel van het stadion, het dak van de tribune dateert van 1983. De werken zullen 3 weken in beslag nemen. Lees verder »

Aruna gaat definitief naar Lens

Aruna gaat definitief naar Lens

RSC Anderlecht en RC Lens hebben een akkoord bereikt over de transfer van Aruna Dindane. De 24-jarige Ivoriaanse spits had eerder al een akkoord bereikt met de Franse eersteklasser. Lees verder »

Anderlecht kent vrijdag zijn tegenstander

Anderlecht kent vrijdag zijn tegenstander

Zoals eerder vermeld kent Anderlecht vrijdag zijn tegenstander in de 2de voorronde van de Champions League. Ook Liverpool zit in de urne, maar Anderlecht kan niet tegen Liverpool uitkomen omdat beiden een beschermde status hebben in de 2de voorronde. Lees verder »

Feyenoord: "Derijck komt naar ons"

Feyenoord:

Wotte heeft goede hoop dat hij snel overeenstemming met Anderlecht bereikt over de overgang van Timothy Derijck. "Hij komt zeker, maar we moeten het nog eens worden over een opleidingsvergoeding", aldus Wotte. Lees verder »

Aruna wil enkel naar Lens

Aruna wil enkel naar Lens

Aruna is volgens HNB heel erg duidelijk: hij wil niet naar Marseille, enkel Lens kan hem bekoren. "Zelfs een bod van Real Madrid kan daar niets aan veranderen", zegt zijn manager. Lees verder »

 20-06-2005 

Nieuwe directeur voor het jeugdcentrum

Nieuwe directeur voor het jeugdcentrum

Anderlecht stelt deze week een nieuwe directeur aan voor het jeugdcentrum. Ex-speler Jean Kindermans, die nu de -17 jarige traint, neemt de plaats in van Werner De Raeve, die volledig voor de scoutingscel zal werken. Lees verder »


 19-06-2005 
 18-06-2005 
 17-06-2005 

Proto naar Standard?

Proto naar Standard?

Een gerucht doet de ronde dat Proto vandaag een contract voor drie seizoenen heeft getekend, niet bij Paars-wit maar bij Standard Luik. Wordt vervolgd ... Lees verder »

Transfernieuws rond Aruna en Martens

Transfernieuws rond Aruna en Martens

Nantes toonde zijn interesse in Aruna, maar die tekende al voor Lens. Anderlecht en Lens zitten nu rond de tafel om de transfer af te ronden. Martens zal misschien niet naar RSCA terugkeren. RKC wenst hem nog langer te houden. Lees verder »

 16-06-2005 
 15-06-2005 

Jestrovic lonkt naar Premiership

Jestrovic lonkt naar Premiership

Jestrovic droomt luidop van een transfer naar Engeland ondanks interesse van Paris St Germain, Bordeaux en Celta Vigo. De 29-jarige spits werd dit seizoen nog topscoorder in de Belgische competitie ondanks 3 maand afwezigheid. Lees verder »

Anderlecht moet net zoals PSV risico's nemen

Anderlecht moet net zoals PSV risico's nemen

Anderlecht voert deze zomer een nieuw transferbeleid, het wil een springplank worden in de carrière van enkele spelers zoals bijvoorbeeld Serhat Akin. "Misschien is hij volgend seizoen al weer weg", zegt manager Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

RSCA biedt 2 miljoen voor Jô

RSCA biedt 2 miljoen voor Jô

De Braziliaanse spits Jô (18) van Corinthians werd gescout, maar zegt dat hij zicht nog te jong voelt voor een vertrek. Vorig weekend scoorde hij 2 keer in de 4-2 zege tegen Flamengo. Anderlecht zou 2 miljoen willen betalen. Lees verder »

 14-06-2005 

Kalender 2005-2006 bekend!

Kalender 2005-2006 bekend!

Vandaag werd de voetbalkalender voor het volgende seizoen bekendgemaakt. In de heenronde speelt Anderlecht thuis tegen Club Brugge. In de terugronde krijgt het Standard en Racing Genk op bezoek. Lees verder »

Vrijdag gesprek met Lens

Vrijdag gesprek met Lens

Vrijdag komt een delegatie van Lens langs in Anderlecht. De Franse club bereikte vorige week een akkoord met Aruna Dindane over een vierjarig contract. Op clubniveau is de deal niet rond. Lees verder »

 13-06-2005 

Wil Anderlecht Dioh Williams?

Wil Anderlecht Dioh Williams?

Volgens de Zweedse sportkrant Sportbladet wil RSC Anderlecht aanvaller Dioh Williams overnemen van BK Häcken. De krant citeert Williams' zaakwaarnemer Amor Sadki, die beweert dat meerdere clubs de Liberiaanse spits willen. Lees verder »

 12-06-2005 

Wat met Moussa Dembele?

Wat met Moussa Dembele?

Indien Moussa Dembele zou tekenen bij Anderlecht is rsca van plan om de spits nog minstens een half jaar uit te lenen aan zijn huidige club GBA. Rsca en Germinal hadden eerder deze week een goed gesprek over een transfer. Lees verder »

 11-06-2005 

Anderlecht scout Braziliaanse spits

Anderlecht scout Braziliaanse spits

Anderlecht trekt naar Brazilië om er een zekere Jô te scouten, een achttienjarige spits van Corinthians die zowel op links als rechts uit de voeten kan. Anderlecht wil hem tijdens drie competitiewedstrijden aan het werk zien. Lees verder »

 10-06-2005 

Anderlecht wil nog meer transfers

Anderlecht wil nog meer transfers

Hoewel Anderlecht al Alagui, Mitu, Delorge en Akin inlijfde, lijkt de transferhonger nog lang niet gestild. Het ziet er naar uit dat paars-wit resoluut voor de kampioenstitel gaat volgend seizoen. Lees verder »

 09-06-2005 

Is Akin nu definitief van Anderlecht ?

Is Akin nu definitief van Anderlecht ?

Serhat Akin meldde vandaag op zijn persoonlijke website dat hij overstapt naar Anderlecht. Officieel is het bericht nog niet, maar waarschijnlijk zal hij morgen (of volgende week) zijn handtekening onder een contract plaatsen. Lees verder »

Spanje-Bosnië: 1-1

Spanje-Bosnië: 1-1

Spanje speelde gisteren tegen Bosnië (kwalificatiewedstrijd voor de WK in Duitsland). De Spanjaarden zijn in de laatste seconden aan een nederlaag kunnen ontsnappen dankzij een doelpunt van Marchena. Lees verder »

Wat met Goor, Dheedene en Dembele?

Wat met Goor, Dheedene en Dembele?

Bart Goor reageerde teleurgesteld op de afgesprongen transfer van Simons naar Feyenoord. "Dit is een enorme tegenvaller. Dit had men mij anders beloofd. Ik zal mijn conclusies trekken", klonk het. Lees verder »

 08-06-2005 

Allatta begrijpt RSCA niet

Allatta begrijpt RSCA niet

Jean-Louis Dupont, ooit de advocaat van Jean-Marc Bosman, moet voor Proto een contract proberen te versieren bij Anderlecht. Anderlecht wil niet meer praten met Proto's manager Pietro Allatta. Lees verder »

Komt Dheedene terug naar Anderlecht?

Komt Dheedene terug naar Anderlecht?

Anderlecht droomt er ogenschijnlijk van om zijn oude linkerflank te herenigen. De club denkt niet alleen aan Bart Goor, maar nam ook contact op met de manager van Didier Dheedene. Dheedene is einde contract bij Austria Wien. Lees verder »

 07-06-2005 

Skrtel liet een goede indruk

Skrtel liet een goede indruk

De vrijdag in de belofteninterland Portugal-Slovakije gescoute Martin Skrtel liet een goede indruk. Manager Van Holsbeeck noemt de 20-jarige Slovaakse verdediger echter een optie voor op langere termijn. Lees verder »

Baseggio heeft alleen Charleroi

Baseggio heeft alleen Charleroi

Het enige concrete bod dat op Anderlecht voor Walter Baseggio is gearriveerd, komt van Charleroi. De Henegouwse club wil de 26-jarige middenvelder, op een zijspoor bij paars-wit, op huurbasis overnemen. Lees verder »

Plan voor meer veiligheid en sfeer

Plan voor meer veiligheid en sfeer

RSC Anderlecht wil op termijn de hekken in zijn stadion verwijderen. Dat maakt deel uit van een project om de veiligheid in en rond het stadion te vergroten. Tegelijk wil RSCA ook de sfeer maximaliseren. Lees verder »

 06-06-2005 

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

Vandaag is Bacardiboy jarig. Het hele webteam wenst hem een fantastische verjaardag en wil hem langs deze weg ook bedanken voor de dagelijkse hulp die hij deze site biedt. Happy Birthday! Lees verder »

 05-06-2005 

Chippen scoort voor Zweden

Chippen scoort voor Zweden

Zweden verpletterde Malta met 6-0. Anderlecht-middenvelder Wilhelmsson speelde de volledige wedstrijd en scoorde de 3-0. Zweden blijft 2de in groep 8. Kroatië blijft leider met 1 puntje voorsprong op Zweden. Lees verder »

Rode Duivels spelen gelijk

Rode Duivels spelen gelijk

België speelde zaterdag in Belgrado, in de 6e kwalificatiewedstrijd voor het WK voetbal 2006, 0-0 gelijk tegen Servië-Montenegro. In groep 7 blijven de Serviërs voorlopig alleen aan de leiding met 12 punten, België blijft vierde. Lees verder »

 04-06-2005 

Voorbeschouwing Servië-België

Voorbeschouwing Servië-België

Vanavond staan de Rode Duivels voor een cruciale WK-kwalificatiematch tegen het Servië en Montenegro van Nenad Jestrovic. De Duivels moeten het stellen zonder de geschorste Kompany en de gekwetsten Simons en Sonck. Lees verder »

Moeskroen wil Grégoire terug

Moeskroen wil Grégoire terug

Moeskroen wil graag Christophe Grégoire terug overnemen. De linkermiddenvelder kon nooit overtuigen in het Astridpark en Anderlecht liet Grégoire al eerder weten dat hij mocht uitkijken naar een andere club. Lees verder »

Anderlecht scout Martin Skrtel

Anderlecht scout Martin Skrtel

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck en zijn secretaris-generaal Philippe Collin waren gisteren in Lissabon om de belofteninterland tussen Portugal en Slovakije bij te wonen. Lees verder »

Martens houdt beloften op koers

Martens houdt beloften op koers

De beloften van België speelden 1-1 gelijk in Servië en blijven daarmee aan de leiding in hun groep. De Belgen maakten kort voor tijd een achterstand goed langs Maarten Martens. Lees verder »

 03-06-2005 

Cor Gillis tekent bij

Cor Gillis tekent bij

De 16-jarige verdediger Cor Gillis heeft zijn contract bij Anderlecht met 2 seizoenen verlengt. Gillis kon ook op interesse van Feyenoord rekenen, maar koos dus voor rsca. Gillis speelde dit jaar al enkele keren met Anderlecht II. Lees verder »

Ook talent Martens verlaat Anderlecht

Ook talent Martens verlaat Anderlecht

Gertjan Martens is een 18-jarige flankspeler en tekende een contract voor 2 seizoenen bij FC Brussels. In het Edmond Machtenstadion hoopt hij meer speelminuten te krijgen en zo meer ervaring op te doen in Eerste Klasse. Lees verder »

Na Gronqvist wordt ook Djuric gescout

Na Gronqvist wordt ook Djuric gescout

Zoals gisteren aankondigd, wordt de Zweedse centrale verdediger Gronqvist (Helsingborg) gescout. Daar blijft het echter niet bij. Ook middenvelder Dusan Djuric (Halmstad), net als Gronqvist 20 jaar, wordt dit weekend gescout. Lees verder »

 02-06-2005 

Akin op weg naar Anderlecht

Akin op weg naar Anderlecht

Anderlecht wil volgende week de transfer van Serhat Akin afwerken. De 24-jarige transfervrije spits van het Turkse Fenerbahçe staat aan de top van het verlanglijstje van de paars-witten. Lees verder »

 01-06-2005 

Anderlecht vist naast Kone

Anderlecht vist naast Kone

Anderlecht is er ook niet in geslaagd Bakary Kone van Lorient binnen te halen. De 25-jarige spits tekende gisteren voor OGC Nice. Eerder bereikte Maoulida van Rennes al een akkoord met Monaco. Lees verder »