Archieven

 31-03-2016 

Praet heeft er goesting in

Praet heeft er goesting in

INTERVIEWS Vorig seizoen begon Dennis Praet aan de play-offs na een vervelende rugblessure. Vandaag kan Praet de play-offs aanvatten met een gerust gemoed: "Ik leef er met veel goesting naartoe", laat hij weten tegenover voetbalkrant.com. Lees verder »

Interesse in Evangelou ?

Interesse in Evangelou ?

TRANSFERS De zomermercato is nog ver weg, toch duiken hier en daar al namen op van spelers waar Anderlecht interesse in toont. Volgens Griekse media is dat het geval met de 17-jarige Stefanos Evangelou, een centrale verdediger van Panathinaikos. Lees verder »

Blessure Acheampong zou dan toch meevallen

Blessure Acheampong zou dan toch meevallen

BLESSURES Er heerst onduidelijkheid over de blessure van Frank Acheampong. Volgens de laatste berichten zou de blessure dan toch nog meevallen. De mediale band van de knie werd geraakt maar dat zou zonder veel erg zijn. Of de Ghanees klaar geraak voor zondag valt nog af te wachten. Lees verder »

 30-03-2016 

Gratis naar halve finale Youth League

Gratis naar halve finale Youth League

WEDSTRIJDEN - JEUGD Op vrijdag 15 april spelen de U19 van Anderlecht de halve finale van de UEFA Youth League tegen Chelsea te Nyon, Zwitserland. Mits registratie voor vrijdag 1 april, kunnen supporters deze wedstrijd gratis bijwonen. Vervoer naar Zwitserland moeten de supporters natuurlijk zelf regelen en betalen.  Lees verder »

Okaka goed voor een assist bij Italië

Okaka goed voor een assist bij Italië

WEDSTRIJDEN - ANDERE Stefano Okaka kwam in actie met de nationale ploeg van Italië tegen Duitsland. In minuut '68 mocht hij invallen, de score was toen 3-0 in het voordeel van de Duitsers. Okaka zorgde tijdens zijn invalbeurt voor de assist op El Shaarawy maar dat mocht niet baten, de Italianen gingen met 4-1 de boot in. Lees verder »

Trezeguet speelt tien minuten met Egypte

Trezeguet speelt tien minuten met Egypte

ANDERE Mahmoud Hassan 'Trezeguet' maakte deel uit van de Egyptische selectie die het opnam tegen Nigeria. In minuut 80' kwam hij in het spel om Ramadam Sobhy te vervangen, die voor het enige doelpunt zorgde tijdens het treffen. Egypte is zo goed als geplaatst voor CAN 2017. Lees verder »

 29-03-2016 

Winst voor Kara Mbodj met Senegal

Winst voor Kara Mbodj met Senegal

ANDERE In hun vierde wedstrijd voor de kwalificaties voor de CAN 2017, behaalde Kara Mbodji met Senegal ook hun vierde overwinning met Senegal. Ze staan nu aan de leiding in hun groep K met 12 punten. Mbodj stond aan de aftrap tegen Nigeria.  Lees verder »

Talent Days uitgesteld

Talent Days uitgesteld

JEUGD Anderlecht stelt zijn Talent Days uit naar komende zomer. "Ten gevolge van de weerzinwekkende gebeurtenissen van dinsdag 22 maart", laat de club weten. De inschrijvingen voor de Talent Days blijven gelden, een exate datum wordt later gecommuniceerd. Lees verder »

Beloften gelijk tegen STVV

Beloften gelijk tegen STVV

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben gisterenavond 1-1 gelijk gespeeld tegen STVV. Clément Petit scoorde voor Anderlecht. Anthony Vanden Borre speelde twintig minuten als verdedigende middenvelder. Lees verder »


 28-03-2016 

Belgische U21 leiden dure nederlaag

Belgische U21 leiden dure nederlaag

JEUGD De Belgische U21 hebben hun EK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro met 1-2 verloren. Davy Roef, Michaël Heylen (foto) en Dennis Praet speelde de hele partij. Youri Tielemans werd vervangen na 66 minuten. Samuel Bastien bleef op de bank. Lees verder »

U14 tweede op Marc Overmars Paastoernooi

U14 tweede op Marc Overmars Paastoernooi

JEUGD De U14 van Anderlecht waren het voorbije weekend actief op het Marc Overmars Paastoernooi in Epe. De jongens van Noureddine Moukrim haalde de finale, maar moesten daarin de duimen leggen voor Ajax. De partij eindigde op 1-1, maar Ajax haalde het na strafschoppen. Lees verder »

 27-03-2016 

Future Cup: halve finale tegen Ajax

Future Cup: halve finale tegen Ajax

JEUGD De U17 van Anderlecht nemen het in de halve finale van de Future Cup morgen op tegen Ajax. Het wordt een weerzien met Francesco Antonucci, die vorige zomer Anderlecht ruilde voor Ajax. De partij wordt gespeeld om 10 uur 's ochtends.  Lees verder »

Future Cup: Anderlecht naar halve finale

Future Cup: Anderlecht naar halve finale

JEUGD De U17 van Anderlecht hebben in hun laatste poulewedstrijd op de Future Cup 1-1 gelijk gespeeld tegen Benfica. Sebastiaan Bornauw scoorde voor Anderlecht. Dit gelijkspel volstaat voor paars-wit om zich te plaatsen voor de halve finale. Lees verder »

 26-03-2016 

Meer stewards en sweeping van stadion

Meer stewards en sweeping van stadion

INTERVIEWS - ANDERE De Pro League hield afgelopen vrijdag, 25 maart, een uitzonderlijke vergadering met alle betrokken diensten omtrent de veiligheid tijdens de play-offs. "We willen zonder extra druk te leggen op de politiediensten ervoor zorgen dat de wedstrijden van de play-offs kunnen doorgaan", zei Ludwig Sneyers, CEO van de Pro League. Lees verder »


 25-03-2016 

Analyse: Spitsen

Analyse: Spitsen

ANDERE Nu de play-offs voor de deur staan en we ons stilaan een beeld kunnen vormen van de nieuwkomers in januari, vonden wij het tijd om onze kern eens positie per positie door te lichten. Vandaag: de spitsen.
  Lees verder »

 24-03-2016 
 23-03-2016 

 22-03-2016 
 21-03-2016 

Analyse: Flankaanvallers

Analyse: Flankaanvallers

ANDERE Nu de play-offs voor de deur staan en we ons stilaan een beeld kunnen vormen van de nieuwkomers in januari, vonden wij het tijd om onze kern eens positie per positie door te lichten. Vandaag: de flankaanvallers.
  Lees verder »

UYL te Nyon: ticketinfo

UYL te Nyon: ticketinfo

WEDSTRIJDEN - JEUGD Tickets voor de halve finale en finale in de UEFA Youth League, zijn beschikbaar in het Centre Sportif te Colovray in Nyon, Zwitserland. Tickets kosten 5CHF voor alle personen jonger dan 19 jaar. Volwassen betalen 10 CHF (Zwiterse Frank). Per persoon mogen er maximum vijf tickets worden aangekocht. Lees verder »

U21 oefenen tegen Olsa Brakel

U21 oefenen tegen Olsa Brakel

JEUGD Volgende donderdag 24 maart, spelen de U21 van Anderlecht een oefenwedstrijd tegen Olsa Brakel. De aftrap is voorzien om 20u. Tickets kosten 3€ voor een staanplaats en 7€ voor een zitplaats. Lees verder »

 19-03-2016 

Badji ziet schorsing kwijtgescholden

Badji ziet schorsing kwijtgescholden

ANDERE Stéphan Badji moet dan toch geen twee speeldagen brommen voor zijn rode kaart vorig weekend tegen Kortrijk. De Geschillencommissie Hoger Beroep zette de schorsing van twee speeldagen effectief om in één speeldag voorwaardelijk. Lees verder »

Wilmots laat Defour opnieuw thuis

Wilmots laat Defour opnieuw thuis

WEDSTRIJDEN Bondscoach Marc Wilmots heeft in zijn selectie voor de oefeninterland tegen Portugal geen plaats voor spelers van Anderlecht. Ook Steven Defour grijpt dus opnieuw naast een selectie. Ook bij de vorige twee interlandperiodes viel Defour aanvankelijk naast de selectie. Maar door blessurs mocht hij zich wat later toch melden. Lees verder »

Oefenwedstrijd tegen NEC

Oefenwedstrijd tegen NEC

WEDSTRIJDEN Anderlecht zal op 24 maart een oefenwedstrijd spelen tegen NEC Nijmegen. De partij vindt plaats achter gesloten deuren. De spelers zonder interlandverplichtingen blijven zo wedstrijdritme onderhouden. Lees verder »

Opinie: De laatste oplossing

Opinie: De laatste oplossing

OPINIES Dat Anderlecht het donderdag erg moeilijk ging krijgen om de 3-1 uit de heenwedstrijd goed te maken, was voorspeld. Maar dat de Oekraïense doelman negentig minuten vrijwel werkloos kon toekijken, wijst op een dieperliggend probleem. Lees verder »


 18-03-2016 
 17-03-2016 

Negentien clubs sturen scout

Negentien clubs sturen scout

WEDSTRIJDEN De partij tussen Anderlecht en Shakhtar Donetsk vanavond wordt bijgewoond door scouts van negentien clubs. Uit Engeland sturen onder meer Arsenal, Manchester City, Manchester United, Tottenham en Leicester een mannetje. Lees verder »

 16-03-2016 

Poll: u wil Roef als eerste doelman

Poll: u wil Roef als eerste doelman

WEBSITE Davy Roef staat al een tijdje ongeduldig te trappelen om eerste doelman te worden en als het van jullie afhangt, wordt hij dat weldra. In onze poll vroegen we wie u volgend seizoen als eerste doelman wil. Bijna de helft kiest voor Roef. Lees verder »

Analyse: Aanvallende middenvelders

Analyse: Aanvallende middenvelders

ANDERE Nu de play-offs voor de deur staan en we ons stilaan een beeld kunnen vormen van de nieuwkomers in januari, vonden wij het tijd om onze kern eens positie per positie door te lichten. Vandaag: de aanvallende middenvelders. Lees verder »

Svilar leidt Belgische U17 naar EK

Svilar leidt Belgische U17 naar EK

JEUGD De ster van Mile Svilar is nog een beetje meer gaan blinken. De Anderlecht-doelman was vanmiddag de grote held bij de Belgische U17. Met twee gestopte strafschoppen leidde hij de ploeg naar het EK in Azerbeidzjan. Lees verder »

Signeersessie op dinsdag 22 maart

Signeersessie op dinsdag 22 maart

ANDERE Op dinsdag 22 maart organiseert Anderlecht een signeersessie in het Westland Shopping Center. Tussen 13 en 14 uur zullen een tiental spelers, die niet weg zijn wegens interlandverplichtingen, handtekeningen uitdelen en poseren voor een foto. Lees verder »

Djuricic opnieuw international

Djuricic opnieuw international

WEDSTRIJDEN Nu hij bij Anderlecht weer aan spelen toekomt, neemt de Servische bondscoach Radovan Curcic Filip Djuricic opnieuw bij zijn selectie. De aanvallende middenvelder zit in de selectie voor de oefenduels van later deze maand tegen Polen en Estland. Lees verder »

Shakhtar landde gisteren in België

Shakhtar landde gisteren in België

WEDSTRIJDEN Om zich optimaal voor te bereiden op de partij van morgen, arriveerde Shakhtar Donetsk gisteren al in België. Anderlecht reist meestal pas één dag op voorhand af. Zo trok het vorige week op woensdag naar Oekraïne voor de heenwedstrijd. Shakhtar neemt een dag extra. Lees verder »

Suarez traint apart

Suarez traint apart

BLESSURES Matias Suarez trainde gisteren nog niet mee met de groep. Hij werkte apart. Sinds de wedstrijd in Donetsk vorige donderdag heeft hij last van de knie. De kans is echter reëel dat hij morgen kan spelen. Lees verder »

 15-03-2016 

UYL: Anderlecht tegen Chelsea te Nyon

UYL: Anderlecht tegen Chelsea te Nyon

WEDSTRIJDEN - JEUGD Chelsea won deze namiddag van Ajax in de andere kwartfinale in het kader van de Youth League. Zij worden dus de tegenstander van Anderlecht in de halve finales te Nyon, Zwitserland, die doorgaat op 15 april. Chelsea won de vorige editie van de Youth League nadat het Shakthar Donetsk verloeg in de finale met 3-2. Lees verder »

UEL: Nog veel tickets beschikbaar tegen Shakhtar

UEL: Nog veel tickets beschikbaar tegen Shakhtar

WEDSTRIJDEN - ANDERE Donderdagavond om 21u05 ontvangt Anderlecht Shakhtar Donetsk in het Constant Vanden Stock Stadion in het kader van de UEFA Europa League. Voor deze wedstrijd zijn er nog talrijke tickets beschikbaar. Als paars-wit deze wedstrijd wint met twee doelpunten verschil plaatst het zich voor de kwartfinales van de Europa League. Lees verder »

 14-03-2016 

U21: Selectie STVV - Anderlecht

U21: Selectie STVV - Anderlecht

JEUGD Maandagavond om 19u30 spelen de beloften van Anderlecht hun vierde wedstrijd van de play-offs in en tegen Sint-Truiden. Nicolas Frutos selecteerde met Bossin, Galhardo, Trezeguet en N' Sakala vier spelers van de A-kern in zijn 19-koppige selectie.  Lees verder »

Kalender play-off 1

Kalender play-off 1

ANDERE Zonet werd de kalender van play-off 1 bekend gemaakt. Anderlecht begint thuis tegen KRC Genk op 3 april. De topper thuis tegen Club Brugge op 17 april, Anderlecht gaat op bezoek in het Jan Breydel Stadion op 15 mei. Op 1 mei komt AA Gent op bezoek en op 21 april gaat paars-wit richting Ghelamco Arena. Lees verder »

Schorsing voor Badji ?

Schorsing voor Badji ?

ANDERE Stéphane Badji kreeg gisteren een rode kaart voor een stevige tackle op Mercier. Wellicht hangt er hem één speeldag schorsing boven het hoofd. Verwacht  wordt dat Leander Dendoncker wel fit geraakt voor de start van de play-offs. Lees verder »

Fans van Leicester op bezoek

Fans van Leicester op bezoek

ANDERE Gisteren waren er terug enkele supporters van Leicester City op bezoek in samenwerking met de paars-witte supporters van Purple Heart. In minuut 27' werd Wasyl dan ook fel bezongen in het Constant Vanden Stock Stadion. Lees verder »

PO 1: 1.000 mini-abonnementen te koop

PO 1: 1.000 mini-abonnementen te koop

ANDERE Voor de komende play-offs zijn er nog 1.000 mini-abonnementen te koop. Sinds begin van dit seizoen zitten de play-offs wedstrijden al inbegrepen in het regulier abonnement, daardoor zijn 19.000 fans al zeker van hun plaats in het stadion. Er is geen vrije verkoop meer van losse tickets ! Lees verder »

Kara: "Bij Anderlecht is er altijd druk"

Kara:

INTERVIEWS Kara Mbodj tekende gisteren voor zijn eerste doelpunt in de Jupiler Pro League. Met het hoofd kopte hij een voorzet van Alexander Büttner binnen. De Senegalees was sterk in de verdediging tegen KV Kortrijk, aan antwoord op de kritiek van de afgelopen dagen. Lees verder »

 13-03-2016 

Spelers redden vel van Hasi

Spelers redden vel van Hasi

WEDSTRIJDEN Als de nood het hoogst is, kan Anderlecht net ietsje meer. Dat is ook vandaag gebleken. Onder zware druk boekte paars-wit een eenvoudige 3-0-zege tegen KV Kortrijk. Okaka, Acheampong en Kara zorgden voor de doelpunten. Lees verder »

 12-03-2016 

Analyse: Controlerende middenvelders

Analyse: Controlerende middenvelders

ANDERE Nu de play-offs voor de deur staan en we ons stilaan een beeld kunnen vormen van de nieuwkomers in januari, vonden wij het tijd om onze kern eens positie per positie door te lichten. Vandaag: de controlerende middenvelders. Lees verder »

Anderlecht - KV Kortrijk uitverkocht

Anderlecht - KV Kortrijk uitverkocht

ANDERE De wedstrijd van komende zondag tegen KV Kortrijk is volledig uitverkocht. De dienst ticketing laat weten dat er geen enkel ticket meer beschikbaar is. De aftrap in het Constant Vanden Stock is voorzien om 18u op zondag 13 maart.  Lees verder »

Acheampong opgeroepen voor Ghana

Acheampong opgeroepen voor Ghana

ANDERE De goede prestaties van Frank Acheampong in de Europa League blijven ook niet onopgemerkt door de coach van de Ghanese nationale ploeg. Avram Grant, selecteerde de snelle Ghanees voor de kwalificatiewedstrijden van de Afrika Cup tegen Mozanbique.  Lees verder »

Wat als ?

Wat als ?

ANDERE Zondag wordt cruciaal voor Besnik Hasi, dat is nu wel geweten. Maar wat als de coach dan toch moet gaan ? Wie neemt zijn plaats in ? Het Nieuwsblad zette enkele scenario's op een rij.  Lees verder »

Nieuwe grasmat klaar voor zondag

Nieuwe grasmat klaar voor zondag

ANDERE Daags na de wedstrijd tegen Standard, begon Anderlecht een nieuwe grasmat aan te leggen in het Constant Vanden Stock-Stadion, kostprijs: 10.000. De voorbije dagen werd er met bestralingstoestellen gewerkt om het veld in optimale staat te krijgen.  Lees verder »

Acheampong gescout door Hertha Berlijn

Acheampong gescout door Hertha Berlijn

TRANSFERS Frank Acheampong is de laatste maanden een belangrijke speler geworden voor Anderlecht. Voor de tweede keer werd hij opgenomen in het UEFA-elftal van de week en dat blijft niet onopgemerkt in het buitenland. De Ghanees werd onlangs nog geschout door Hertha Berlijn. Lees verder »

Niet op stage voor play-offs

Niet op stage voor play-offs

ANDERE Anderlecht blijft tijdens de stop voor de play-offs gewoon thuis op Neerpede om zijn trainingen af te werken. Andere eersteklassers vertrekken komende maandag ondermeer richting Spanje, voor een zonnige stage. Anderlecht moet donderdag nog zijn Europese wedstrijd tegen Shakthar Donetsk afwerken in het Astridpark. Lees verder »

Boelens: "Supporters in tweestrijd"

Boelens:

INTERVIEWS Het ongenoegen van de supporters is al langer geweten en ze hebben ergens wel gelijk. Volgens Ivan Boelens, bestuurslid van de overkoepelende supportersfederatie ASA, is de wedstrijd van komende zondag héél belangrijk voor Besnik Hasi om de fans tevreden te houden.  Lees verder »

Suarez out voor Kortrijk

Suarez out voor Kortrijk

BLESSURES Matias Suarez heeft last aan de binnenkant van de knie, vrijdag moest hij al hinkend de training verlaten. De Argentijn is out voor Kortrijk maar zou wel de return tegen Shakthar, volgende week donderdag, halen.  Lees verder »

 11-03-2016 

Hasi: "We moeten zondag winnen"

Hasi:

INTERVIEWS Donderdagavond, na de wedstrijd tegen Shakthar, vertrok Anderlecht onmiddellijk richting Brussel waar het na middernacht aankwam. Vandaag was er op Neerpede de persconferentie naar aanleiding van de laatste wedstrijd in de Jupiler Pro League.  Lees verder »

Hasi: "Reactie is er gekomen"

Hasi:

INTERVIEWS Ondanks de nederlaag was Besnik Hasi tevreden over wat zijn ploeg liet zien. Dit moet zondag een vervolg krijgen. "Die match moeten we absoluut winnen", beseft Hasi. Daarom haalde hij Dennis Praet vroeg naar de kant.
  Lees verder »

Nuytinck: "Ik geloof er nog in"

Nuytinck:

INTERVIEWS Bram Nuytinck wil de handdoek nog niet in de ring gooien na het 3-1 verlies te Lviv. "Alles is nog mogelijk", is de Nederlander optimistisch, "We hebben toch kansen weten te creëeren, dat moeten we dan thuis toch ook kunnen." Lees verder »

Defour: "Ik ging in de fout"

Defour:

INTERVIEWS Steven Defour lag met een slechte pass aan de basis van de 1-0. In de tweede helft nam hij wel meer de wedstrijd in handen, maar het kwaas was al geschied. "Het was mijn fout", was de middenvelder eerlijk.  Lees verder »

Kara: "Moeten uit deze match leren"

Kara:

INTERVIEWS Kara Mbodj lag mee aan de basis voor de 2-0 gisteren. Maar dat wou de Senegalees niet geweten hebben. "Stop met altijd Okaka en mij de viseren", reageerde hij zelfs verbolgen. Om dan nadien toch toe te geven: "Iedereen maakt fouten." Lees verder »

 10-03-2016 

Anderlecht test Piximate

Anderlecht test Piximate

ANDERE Eind 2015 kwam Piximate uit, een gratis applicatie om vertrouwelijk en veilig foto's te delen met familie en vrienden. Bubbl, de ontwikkelaar van Piximate richt zich op voetbalclubs om de banden met hun supporters aan te halen. Iets wat heel interessant is voor de sponsors. Lees verder »

UYL: PSG plaatst zich voor Final Four

UYL: PSG plaatst zich voor Final Four

JEUGD Na Anderlecht en Real Madrid plaatste ook PSG zich voor de halve finales in de Youth League. Het won van AS Roma met 3-1. De eerste halve finale wordt betwist door PSG en Real Madrid. Anderlecht speelt zijn halve finale tegen de winnaar van het duel tussen Chelsea - Ajax. Deze wedstrijd vindt volgende week plaats. Lees verder »

Lukebakio mocht bijna terugkeren

Lukebakio mocht bijna terugkeren

ANDERE Bij aankomst op de luchthaven van Lviv was er even paniek bij Dodi Lukebakio Ngandoli, de jongeling was zijn paspoort kwijt en mocht bijgevolg Oekraïne niet binnen. Door op zijn stappen terug te keren heeft hij het belangrijke document dan toch nog gevonden. Lees verder »

 09-03-2016 

Defour: "Ik zet mij altijd voor 100% in"

Defour:

INTERVIEWS Steven Defour mocht aan de zijde van Besnik Hasi plaatsnemen voor de gebruikelijke persconferentie een dag voor de wedstrijd. Onvermijdelijk kwamen ook de prestaties tegen Waasland-Beveren en Moeskroen-Péruwelz aan bod, maar Defour moest het antwoord schuldig blijven.  Lees verder »

Reacties Vancamp en Bernier

Reacties Vancamp en Bernier

JEUGD - INTERVIEWS Jorn Vancamp en Antoine Bernier genieten nog na van hun overwinning tegen titelkandidaat Bacelona in de Youth League. Beide spelers tekenden voor een doelpunt en legden zo de eindstand vast op 2-0 en een kwalificatie bij de Final Four te Nyon, Zwitserland. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Nu moet het gebeuren"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS Ook manager Herman Van Holsbeeck had niet direct een pasklaar antwoord op de wisselvalligheid van zijn spelers. Maar ook hij beseft dat het vijf voor twaalf is: "Iedereen moet maar eens gaan bewijzen dat ze het embleem van Anderlecht op hun borst waard zijn." Lees verder »

7 miljoen euro voor Acheampong ?

7 miljoen euro voor Acheampong ?

ANDERE Volgens Ghanasportsonline.comheeft Anderlecht een prijskaartje van 7 miljoen euro op Frank Acheampong geplakt. De prestaties van de Ghanees in de Europa League blijven niet onopgemerkt, er was eerder al interesse van  Juventus en AS Roma. Lees verder »

EL: Portugees Dias fluit Shakthar - Anderlecht

EL: Portugees Dias fluit Shakthar - Anderlecht

ANDERE De 36-jarige Portugees Artur Dias is door UEFA aangeduid om de Europa League wedstrijd van donderdag tegen Shakthar Donetsk in goede banen te leiden. Sinds 2010 maakt hij deel uit van UEFA en FIFA, sinds 2006 leidt hij wedstrijden in de Primeira Liga, de Portugese voetbalcompetitie. Lees verder »

Praet: "Het ligt niet aan Hasi"

Praet:

INTERVIEWS Dennis Praet stelde gisteren zijn nieuwe collectie van DJYCODE voor, een evenement dat al twee maand gepland stond. Praet nam ook de tijd om over de malaise bij Anderlecht te praten: "Het ligt niet aan Hasi", was de middenvelder duidelijk. Lees verder »

 08-03-2016 

Frutos: "Gestreden als collectief"

Frutos:

JEUGD - INTERVIEWS Nicolas leefde als een bezetene mee langs de zijlijn  tijdens de wedstrijd tegen Barcelona. De coach had niets dan lof voor zijn spelers. De rode kaart van Orel Mangala is volgens hem ook onterecht. Anderlecht zou eventueel bekijken of het de kaart kan aanvechten. Lees verder »

150 Anderlecht-supporters naar Lviv

150 Anderlecht-supporters naar Lviv

ANDERE Er zullen zo een 150 supporters mee afreizen richting Oekranië om er de wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk bij te wonen. Er doet maar een klein aantal van de  harde supporterskern de verplaatsing, daardoor worden er geen onregelmatigheden verwacht voor of na de wedstrijd van donderdagavond. Lees verder »

Coach en spelers houden groepsgesprek

Coach en spelers houden groepsgesprek

ANDERE De nederlaag tegen Moeskroen-Péruwelz zinderde gisteren nog na op Anderlecht. Besnik Hasi organiseerde een groepsgesprek om de zoveelste zwakke prestatie dit seizoen te bespreken. Dit gebeurde op een serene en opbouwende manier. Lees verder »

 07-03-2016 

Analyse: Flankverdedigers

Analyse: Flankverdedigers

ANDERE Nu de play-offs voor de deur staan en we ons stilaan een beeld kunnen vormen van de nieuwkomers in januari, vonden wij het tijd om onze kern eens positie per positie door te lichten. Vandaag: de flankverdedigers. Lees verder »

UYL: Anderlecht - Barcelona uitverkocht !

UYL: Anderlecht - Barcelona uitverkocht !

JEUGD De kwartfinale van de U19 tegen Barcelona die dinsdag doorgaat in het Van Roy Stadion te Denderleeuw, is volledig uitverkocht. "Onze U19 zijn in de wolken met de grote belangstelling en zullen er alles aan doen om de halve finale te bereiken",laat Anderlecht weten op zijn website.  Lees verder »

Leidt Hazard Tielemans binnen bij Chelsea?

Leidt Hazard Tielemans binnen bij Chelsea?

TRANSFERS Volgens The Sun heeft Chelsea Eden Hazard in de strijd gegooid om Youri Tielemans te overtuigen voor de Londense club te kiezen. Tielemans staat op het lijstje van heel wat topclubs en Chelsea zou hopen dat de vriendschap met Hazard hem kan overhalen naar Chelsea te verhuizen. Lees verder »

Opinie: Hasi buiten, maar dan? Wat dan?

Opinie: Hasi buiten, maar dan? Wat dan?

WEBSITE - OPINIES

We vinden Besnik Hasi een toffe peer, hebben hem lang gesteund, maar op een dag is de emmer vol en loopt hij over. Ondertekende gelooft niet dat Hasi onze club in mei kampioen kan maken. We pleiten voor een ontslag, maar wat dan? Wie of hoe kan (je) Hasi vervangen? Drie opties.

Lees verder »

Willem II positief over Kawaya

Willem II positief over Kawaya

ANDERE Andy Kawaya wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan het Nederlandse Willem II. En in Tilburg zijn ze positief over de speler, ze willen zijn huurverblijf zelfs verlengen tot het einde van volgend seizoen.  Lees verder »

Proto: "Het is vijf voor twaalf"

Proto:

INTERVIEWS Silvio Proto behoedde zijn ploeg voor een 5-1 nederlaag, maar het mocht niet baten. De kapitein weet het ook niet waarom zijn ploeg het altijd laat afweten tegen "kleinere" ploegen. Maar dat er dringend iets moet gebeuren, weet hij wel.  Lees verder »

 06-03-2016 

Open brief: oproep tot actie!

Open brief: oproep tot actie!

WEBSITE Na de zoveelste beschamende prestatie, lijkt de titel ver weg. Anderlecht-Online vertegenwoordigt dagelijks dubbel zoveel fans als er tijdens een wedstrijd in het Vanden Stock Stadion aanwezig zijn. Met deze open brief, klagen we de gang van zaken aan. Deel je onze mening? Share deze brief dan gerust via de sociale media. En reacties zijn welkom onder het artikel! Lees verder »

 05-03-2016 

Proto: "Ik ben ontgoocheld"

Proto:

INTERVIEWS Silvio Proto hield zijn ploeg recht in de eeste helft met een paar mooie reddingen. Het kon evengoed 5-1 geweest zijn. De teleurstelling is dan ook groot bij de doelman: "Ik weet het ook niet, ik ben enorm ontgoocheld." Lees verder »

Hasi: "Ik weet het ook niet meer"

Hasi:

INTERVIEWS Besnik Hasi had zijn spelers op het hart gedrukt dat de drie punten een must waren, tevergeefs. En de coach weet het zelf ook niet meer: "Ik weet het ook niet meer. Maar ik zie het nog zitten, ondanks de achterstand tegen Brugge." Lees verder »

Defour twee wedstrijden geschorst

Defour twee wedstrijden geschorst

ANDERE Steven Defour pakte in de wedstrijd tegen Moeskroen-Peruwelz zijn tiende gele kaart en is dus twee wedstrijden geschorst. Hij mist het duel van volgende week zondag thuis tegen KV Kortrijk en de eerste wedstrijd van de play-offs.  Lees verder »

Nuytinck: "Dit kan gewoon niet"

Nuytinck:

INTERVIEWS Een zwaar ontgoochelde Bram Nuytinck na de wedstrijd tegen Moeskroen. Een verklaring voor het verlies en de onwil waarmee Anderlecht aan de wedstrijd begon, heeft hij niet: "We wisten dat het hier een moeilijke wedstrijd ging worden." Lees verder »

 04-03-2016 

Poll: doelman volgend seizoen

Poll: doelman volgend seizoen

ANDERE Uit de reacties op onze site en de sociale media blijkt dat het vertrouwen in Silvio Proto behoorlijk is afgebrokkeld. Maar wie willen jullie volgend jaar tussen de paars-witte palen zien staan? Laat het ons weten via onze webpoll. Lees verder »

Analyse: centrale verdedigers

Analyse: centrale verdedigers

ANDERE Nu de play-offs voor de deur staan en we ons stilaan een beeld kunnen vormen van de nieuwkomers in januari, vonden wij het tijd om onze kern eens positie per positie door te lichten. Vandaag: de centrale verdedigers. Lees verder »

Nieuwe grasmat is klaar

Nieuwe grasmat is klaar

ANDERE De werken aan de nieuwe grasmat van het Constant Vanden Stock-Stadion zijn afgerond. Volgende week zondag thuis tegen Kortrijk zal het veld voor het eerst worden bespeeld. Lees verder »

Svilar traint mee met A-kern

Svilar traint mee met A-kern

JEUGD Mile Svilar trainde gisteren mee met de A-kern. De 16-jarige doelman geldt als een grote belofte en vervoegt volgend seizoen de A-kern. Nu bereidt hij zich voor op de Youth League-wedstrijd van volgende week en op een kwalificatietoernooi voor het EK met de Belgische U17. Lees verder »

 03-03-2016 

Analyse: Doelmannen

Analyse: Doelmannen

TRANSFERS Nu de play-offs voor de deur staan en we ons stilaan een beeld kunnen vormen van de nieuwkomers in januari, vonden wij het tijd om onze kern eens positie per positie door te lichten. Vandaag: de doelmannen. Lees verder »

Praet ziek, Conté maakt indruk

Praet ziek, Conté maakt indruk

BLESSURES De open training lokte gisteren slechts een dertigtal fans naar Neerpede. Deze zagen geen Dennis Praet. De middenvelder was ziek. Frank Acheampong, die de voorbije dagen last had van de heup, trainde mee op volle intensiteit. Lees verder »

 02-03-2016 
 01-03-2016 

Dan toch uitleenbeurt voor Roef

Dan toch uitleenbeurt voor Roef

TRANSFERS Als Silvio ook volgend seizoen nog voor Anderlecht speelt, dan zal paars-wit Davy Roef uitlenen zonder aankoopoptie. Dat schrijft La Dernière Heure. Paars-wit beseft dat Roef dringend speelgelegenheid nodig heeft. Lees verder »

Werken aan nieuwe grasmat gestart

Werken aan nieuwe grasmat gestart

ANDERE Anderlecht is vandaag gestart met de aanleg van een nieuwe grasmat met het oog op de play-offs. Het terrein is momenteel volledig gestript. Tegen de volgende thuiswedstrijd, op 13 maart tegen Kortrijk, moet de nieuwe grasmat klaar zijn. Lees verder »

Anderlecht licht optie op Trézéguet niet

Anderlecht licht optie op Trézéguet niet

TRANSFERS De voorzitter van het Egyptische Al Ahli zou in de Egyptische media gezegd hebben dat Mahmoud Hassan na dit seizoen terugkeert naar zijn club. In januari wilde Al Ahli zijn voormalige sterspeler al terughalen, maar die verkoos toen om bij Anderlecht te blijven. Lees verder »