Archieven

 30-09-2014 

Klopp: "Tuurlijk ken ik Youri Tielemans."

Klopp:

Net als Besnik Hasi gaf ook Dortmund coach Jürgen Klopp een persconferentie. Dortmund verloor al een paar wedstrijden door fouten van de verdediging gaf Jürgen Klopp toe. Hij ziet ook een Anderlecht dat vooruit gegaan. Lees verder »

Stadion rookvrij vanaf 1 oktober

Stadion rookvrij vanaf 1 oktober

Vanaf morgen, woensdag 1 oktober, wordt het Constant Vanden Stock stadion volledig rookvrij. Het rookverbod geldt ook op de tribunes. RSC Anderlecht wil u alvast bedanken voor uw medewerking. Lees verder »

Hummels haalt neus op voor Anderlecht

Hummels haalt neus op voor Anderlecht

Dortmund en Anderlecht treffen morgen elkaar voor de tweede keer op het Europese toneel. Mats Hummels, de Duitse verdediger, is gerust in en zegt dat Borussia een heel ander gezicht zal laten zien tegen Anderlecht dan tegen Schalk Lees verder »

Silvio Proto is er klaar voor.

Silvio Proto is er klaar voor.

Bij de eerste Champions League wedstrijd tegen Galatasaray was Silvio Proto nog geschorst.Maar morgen staat de doelman weer onder de lat en hij is er klaar voor, en hij niet alleen: "Deze jonge groep brandt van ambitie." Lees verder »

Ook Arsenal kampt met blessures

Ook Arsenal kampt met blessures

Arsenal-spelers Aaron Ramsey en Mikel Arteta zijn twijfelachtig voor het Champions League treffen met Anderlecht. Beiden vielen uit in de competitiematch tegen Tottenham en zijn drie tot vier weken out. Lees verder »

Roger Vanden Stock hoopt op superstunt

Roger Vanden Stock hoopt op superstunt

Morgenavond staat de Champions League wedstrijd tegen Dortmund op het programma. Roger Vanden Stock kijkt uit naar het treffen met Borussia Dortmund dat slechts 7 op 18 haalde in de Bundesliga en veel belangrijke spelers mist. Lees verder »

Nuytinck en Praet worden klaargestoomd

Nuytinck en Praet worden klaargestoomd

Bram Nuytinck en Dennis Praet worden klaargestoomd voor het duel van morgen tegen Borussia Dortmund. Nuytinck zou kunnen spelen maar dan wel een een inspuiting. Praet moet een intensievere behandeling krijgen wil hij spelen. Lees verder »

Wasilewski geeft aftrap tegen Genk

Wasilewski geeft aftrap tegen Genk

Marcin Wasilewski geeft zondag de aftrap tegen Genk, de speler wordt door de aanhang van paars-wit nog steeds op handen gedragen. De voorbije mercato was hij bijna terug speler bij Anderlecht maar de deal sprong af. Lees verder »

 29-09-2014 

Johan Verbist fluit Anderlecht - Genk

Johan Verbist fluit Anderlecht - Genk

De wedstrijd komende zondag tegen KRC Genk zal onder leiding staan van Johan Verbist. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Dirk Gilon, Bart Vandeweghe en vierde scheidsrechter Geldhof Frederik. De aftrap wordt gegeven om 18 uur. Lees verder »

CL: het nieuwe logo op het shirt

CL: het nieuwe logo op het shirt

Roger Vanden Stock en Dominique Leroy, CEO van Proximus, hebben samen het shirt voorgesteld met het nieuwe Proximus logo.Deze outfit wordt gebruikt voor de hele CL-campagne en is woensdag voor het eerst te bewonderen. Lees verder »

Youth League: RSCA - Borussia Dortmund

Youth League: RSCA - Borussia Dortmund

Donderdag 2 oktober spelen de paars-witte beloften hun Champions League wedstrijd tegen Borussia Dortmund in het Van Roy Stadion te Denderleeuw. Tickets kosten 5€, rsca abonnees mogen gratis binnen op vertoon van hun abonnement. Lees verder »

Anderlecht rekent op 'el Mágico'

Anderlecht rekent op 'el Mágico'

Matias Suárez scoorde een fantastische goal tegen Zulte Waregem en gaf ook nog eens de assist voor de tweede goal. Hij zou woensdag wel eens van héél groot belang kunnen zijn voor paars-wit. Lees verder »

Overzicht verhuurde spelers

Overzicht verhuurde spelers

Jonathan Kindermans, hersteld van zijn blessure, speelde de hele wedstrijd met SC Telstar tegen FC Oss. Hij kon evenwel het puntenverlies niet voorkomen en verloor de wedstrijd met 2-1. Lees verder »

Info ticketing: RSCA-Genk

Info ticketing: RSCA-Genk

Volgende zondag komt paars-wit in actie tegen Racing Genk. De ticketing van RSCA laat weten dat er nog tickets beschikbaar zijn voor deze wedstrijd. Tickets kunnen aangekocht worden online of bij de dienst ticketing. Lees verder »

Nieuw logo sponsor Proximus

Nieuw logo sponsor Proximus

Tot hiertoe was er op de truitjes die in de fanshop te koop waren geen Proximus logo te zien. Reden was omdat Proximus een nieuw logo ging ontwerpen en men wachtte tot dat bekend was. Afgelopen weekend was het dan zover. Lees verder »

Hele wedstrijd uitgefloten

Hele wedstrijd uitgefloten

Dat Ibrahima Conte niet met open armen ging ontvangen worden aan de Gaverbeek konden we al vermoeden. De Guineeër werd zelfs een hele wedstrijd uitgefloten, al kan hij begrip opbrengen voor de reactie van essevee supporters Lees verder »

Woensdag op een hoger niveau spelen

Woensdag op een hoger niveau spelen

Anderlecht won zaterdag, de volgende tegenstander in de Champions League, Borussia Dortmund verloor zijn wedstrijd. Deze laatste telt amper zeven punten uit zes duels, het ideale moment om ze in het Astridpark te bekampen. Lees verder »

 28-09-2014 

Deschacht: "De goede lijn doortrekken"

Deschacht:

Olivier Deschacht is aan één van zijn beste seizoenen bezig en speelde ook gisteren een meer dan degelijke wedstrijd. Gisteren was hij ook weer de oudste speler op het veld en zag zijn ploeg verdiend de overwinning pakken. Lees verder »

Info ticketing: RSCA-Dortmund

Info ticketing: RSCA-Dortmund

Om veiligheidsredenen worden er geen tickets meer verkocht op de dag van de wedstrijd RSCA-Dortmund. De dienst ticketing laat weten dat er nog steeds mini-abonnementen beschikbaar zijn, de prijs varieert tussen 165€ en 240€ Lees verder »

Proto: "Nul weten te houden"

Proto:

Silvio Proto hield zijn netten schoon en dat doet duidelijk deugd. In de bekermatch mocht hij rusten en nam Davy Roef zijn plaats in maar gisteren stond hij weer onder de lat. Woensdag staat Borussia Dortmund op het programma. Lees verder »


 27-09-2014 

Ook Arsenal kan niet winnen

Ook Arsenal kan niet winnen

Een andere tegenstander in de Champions League, Arsenal, kwam ook zaterdagavond in actie, dit tegen Tottenham. Alex Oxlade-Chamberlain wist een kwartier voor de tijd de gelijkmaker in de netten te werken: 1-1. Lees verder »

Opinie: Wat nu, reviewcommissie?

Opinie: Wat nu, reviewcommissie?

Anderlecht won zaterdag met 0-2 van Zulte Waregem. Het moment van de wedstrijd was echter de overtreding van Glynor Plet. In tegenstelling tot een bepaalde scheidsrechter, kon Anderlecht-online dit niet zomaar laten passeren.
Lees verder »

CL: Ook geen Kehl tegen Anderlecht

CL: Ook geen Kehl tegen Anderlecht

Woensdag ontvangt paars-wit Borussia Dortmund in het Astridpark voor hun tweede wedstrijd in de Champions League. De blessurelast bij Dortmund wordt alleen maar groter want nu raakte ook middenvelder Sebastien Kehl geblesseerd. Lees verder »

De verborgen kwaliteiten van Acheampong

De verborgen kwaliteiten van Acheampong

'Fast and Furious" oftewel Frank Acheampong, als hij een spurt trekt is de tegenstander op achtervolgen aangewezen. Maar de Ghanees heeft nog andere kwaliteiten in huis, Het Nieuwsblad somde ze samen met de speler even op. Lees verder »

Besnik Hasi behoudt vertrouwen in Roef

Besnik Hasi behoudt vertrouwen in Roef

Davy Roef speelde een minder match op Patro Eisden vergeleken met de wedstrijd op Galatasaray, maar de coach blijft het volste vertrouwen hebben in de jongen goalie. Roef zal ook bij de volgende bekermatchen onder de lat staan. Lees verder »

Conté vanavond tegen ex-club

Conté vanavond tegen ex-club

De transfer van Ibrahima Conté heeft heel wat voeten in de aarde gehad.Francky Dury liet zich onlangs nog uit over de transferprijs die veel te laag was volgens hem.Maar Conté is Essevee dankbaar omdat ze hem weg haalden uit Gent. Lees verder »

Van Den Brom tekent bij AZ

Van Den Brom tekent bij AZ

John van den Brom tekent eerstdaags bij AZ. Hij bereikte gisteren een mondeling akkoord, dat maakte AZ op hun website bekend. De ex-trainer van Anderlecht volgt er Marco van Basten op die het wat rustiger aan wil doen. Lees verder »

Praet onder de scanner

Praet onder de scanner

Dennis Praet ondergaat maandag een scan om te bepalen of hij tegen Dortmund inzetbaar is. Deze avond tegen Zulte Waregem is hij er alvast niet bij. Lees verder »

 26-09-2014 

Overwinning voor de U21

Overwinning voor de U21

De paars-witte beloften gingen vandaag op bezoek bij Zulte-Waregem en keerden met de drie punten terug naar huis. De wedstrijd eindigde op 1-2 met doelpunten van Boubacar Diallo en Aaron Leya Iseka. Lees verder »

Selectie Zulte-Waregem - RSCA

Selectie Zulte-Waregem - RSCA

Besnik Hasi heeft een selectie bekend gemaakt voor de wedstrijd tegen Zulte-Waregem. Bram Nuytinck komt terug bij de selectie maar Dennis Praet nog niet, wellicht wil de coach geen risico's nemen voor de wedstrijd tegen Dortmund. Lees verder »

Zulte-Waregem niet onderschatten

Zulte-Waregem niet onderschatten

Morgen staat de wedstrijd tegen Zulte Waregem op het programma. Besnik Hasi waarschuwt echter dat ze de wedstrijd van morgen niet mogen onderschatten.Ze zijn niet zo zwak als hun positie doet vermoeden’,aldus Hasi op de persbabbel Lees verder »

U21: Selectie Zulte Waregem-RSCA

U21: Selectie Zulte Waregem-RSCA

Coach Mohammed Ouahbi maakte zonet een 18-koppige selectie bekend voor de wedstrijd tegen Zulte-Waregem. Vijf spelers uit de A-kern, Bastien, Do Nascimento, Leya Iseka, Kawaya en Matthys, maken deel uit ven de selectie. Lees verder »

Kabasele vergeleken met Eden Hazard

Kabasele vergeleken met Eden Hazard

De ban is verbroken op gebied van penalty's. Drie strafschoppen en drie keer raak. Na Youri Tielemans op Westerlo, twee keer Kabasele op Patro Eisden.In de Waalse pers wordt zijn manier van strafschoppen vergeleken met Eden Hazard Lees verder »

Anderlecht wil thuisvoordeel afkopen

Anderlecht wil thuisvoordeel afkopen

In de achtste finales van de Beker van België moet Anderlecht zich verplaatsen naar RC Mechelen.De wedstrijd vindt plaats op 3 decemeber,een heel drukke periode voor RSCA en daarom wil het het thuisvoordeel van RC Mechelen afkopen Lees verder »

 25-09-2014 

U21: Zulte Waregem - RSCA

U21: Zulte Waregem - RSCA

Na het gelijkspel vorige maandag tegen Charleroi komen de paarse-witte U21 terug in actie, dit morgenavond tegen Zulte Waregem. Coach Mo Ouahbi heeft nog geen selectie vrijgegeven. De aftrap wordt gegeven om 19.30u Lees verder »

CL: wat deden de tegenstanders

CL: wat deden de tegenstanders

Dortmund kreeg Stuttgart op bezoek in kader van de vijfde speeldag in de Bundesliga, de wedstrijd eindigde op 2-2. Dortmund stond zelfs op gegeven moment 2-0 achter maar kwam terug naar een gelijkspel. Lees verder »

De jongens worden moe

De jongens worden moe

Drie tegengoals tegen Patro Eisden, twee tegen Lierse en Cercle Brugge. Hasi moet niet ver zoeken naar de reden, sommige spelers zitten niet meer zo fris. Bram Nuytinck wordt gemist vanachter en Colin zit nog in aanpassingsperiode Lees verder »

Anderlecht nu tegen RC Mechelen

Anderlecht nu tegen RC Mechelen

Anderlecht neemt het in de volgende ronde van de Beker van België op tegen tweedeklasser RC Mechelen. De Mechelaar wipten verrassend RC Genk met 0-1. Op woensdag 3 december trekt Anderlecht naar Mechelen voor deze achtste finale. Lees verder »

Verjaardag webmaster Skyhawk

Verjaardag webmaster Skyhawk

Er is er weer eentje jarig in het webteam, deze keer is het aan Skyhawk, in feite oprichter van Anderlecht-online. Hij is vooral achter de schermen bezig met de dagelijkse bekommernissen van de site en iedereen gelukkig te houden. Lees verder »

Anderlecht nipt door naar volgende ronde

Anderlecht nipt door naar volgende ronde

Het heeft niet veel gescheeld of Anderlecht lag al uit de Cofidis Cup. Na 90 minuten spelen stond het 3-3 waardoor er verlengingen nodig waren. Tijdens die verlengingen kon Anderlecht gelukkig nog twee keer scoren. Lees verder »


 24-09-2014 

Line Up: Patro Eisden-RSC Anderlecht

Line Up: Patro Eisden-RSC Anderlecht

Binnen luttele minuten gaat de wedstrijd te Maasmechelen tegen Patro Eisden van start. Zoals verwacht gunt Besnik Hasi enkele sterkhouders rust en geeft vertrouwen aan Leander Dendoncker, Nathan Kabasale en Zorro Cyriac. Lees verder »

CL: 1050 Borussia Dortmund supporters

CL: 1050 Borussia Dortmund supporters

RSCA heeft 1050 tickets beschikbaar voor Dortmund supporters voor de komende Champions League wedstrijd, nu woensdag 1 oktober, tegen Borussia Dortmund. Uit veiligheidsoverwegingen zullen de supporters zich met de bus verplaatsen. Lees verder »

Besnik Hasi blijft ambitieus

Besnik Hasi blijft ambitieus

Het is van 2008 geleden dat Anderlecht de beker won en als het aan coach Besnik Hasi ligt is hij dit seizoen eindelijk weer voor paars-wit. De coach besprak enkele spelers naar aanleiding van de match van vanavond. Lees verder »

Vierde ontmoeting met Patro Eisden

Vierde ontmoeting met Patro Eisden

Vanavond speelt Anderlecht voor de vierde keer tegen Patro Eisden. Vorige keren waren twee keer in de competitie, seizoen 1960-1961. In 1973 kwam RSCA ook al naar Patro voor de beker. Anderlecht won twee van de drie wedstrijden. Lees verder »

Zenuwachtiger dan voor Galatasaray

Zenuwachtiger dan voor Galatasaray

Davy Roef staat vanavond onder de lat in de bekermatch op en tegen Patro Eisden. De doelman voelt voor deze match meer druk dan voor Galatasaray, de verwachtingen liggen nu hoger voor de jonge goalie. Lees verder »

Praet ook onzeker voor Dortmund

Praet ook onzeker voor Dortmund

Dennis Praet mist niet alleen het duel van straks tegen Patro Eisden. "Hij heeft een blessure diep in de kuit", legt Besnik Hasi uit. "Het is onzeker of hij klaar raakt voor Borussia Dortmund volgende week." Lees verder »

Vader Svilar: "Al akkoord met Anderlecht"

Vader Svilar:

Met Davy Roef ontdekte de buitenwereld vorige week een nieuwe talentvolle Anderlecht-doelman. Maar Roef is niet alleen, met Mile Svilar staat een mogelijk nog groter talent klaar. "Arsenal, Chelsea, Man. United: iedereen wil hem." Lees verder »

Spelers Patro mogen geen shirtjes wisselen

Spelers Patro mogen geen shirtjes wisselen

Taferelen als na een Champions League-wedstrijd waarbij spelers van de kleinere club gretig op zoek gaan naar truitjes van de vedetten van de tegenpartij zullen we vanavond niet meemaken. De Patro-spelers mogen geen shirt ruilen. Lees verder »

 23-09-2014 

Brief aan een blauw-zwarte stoorzender

Brief aan een blauw-zwarte stoorzender

De bouw van het Eurostadion blijft voor commotie zorgen. Club Brugge toonde zich andermaal de grootste vijand van het nieuwe stadion. De redactie van Anderlecht-online kroop dan maar achter haar toetsenbord. Lees verder »

Anderlecht is een kwaliteitslabel

Anderlecht is een kwaliteitslabel

Jean Kindermans, hoofd opleidingen bij Anderlecht, heeft de voorbije tien jaar een lijn uitgewerkt waar de club al een tijdje de vruchten van plukt. De voormalige technisch directeur spreekt met fierheid over het 'kwaliteitslabel' Lees verder »

Geen Praet en Defour in bekerduel

Geen Praet en Defour in bekerduel

Morgen gaat Anderlecht op bezoek bij Patro Eisden in kader van de zestiende finales voor de Cofidis Cup. Besnik Hasi gaf al enkele details vrij over de opstelling, zo komen Dennis Praet en Steven Defour niet aan de aftrap. Lees verder »

Youth League: vierde datum bekend

Youth League: vierde datum bekend

UEFA heeft de datum bekend gemaakt van de wedstrijd tegen Dortmund van de paars-witte jeugd. De wedstrijd tegen Dortmund gaat door op 10 decemeber in het Montanhydraulik-Stadion te Holzwickede. Het aanvangsuur is nog niet bekend. Lees verder »

Ticket info: RSCA-KRC Genk

Ticket info: RSCA-KRC Genk

Morgen, woensdag 24 september, begint de verkoop voor de wedstrijd tegen KRC Genk op 05 Oktober om 18u. U kunt de tickets online kopen of aan het loket van de dienst ticketing. Prijzen variëren tussen 23 en 45 euro. Lees verder »

Jason Eyenga-Lokilo nog steeds zonder club

Jason Eyenga-Lokilo nog steeds zonder club

Jason Eyenga-Lokilo verliet Anderlecht de voorbije transferperiode net voor zijn 16de verjaardag.Tot op heden heeft de jonge speler nog steeds geen club gevonden, er was even sprake van Arsenal maar die overgang is niet doorgegaan Lees verder »

Kouyaté zes weken buiten strijd

Kouyaté zes weken buiten strijd

Engelse eersteklasser West Ham United moet Cheikhou Kouyaté anderhalve maand missen. De Senegalees blesseerde zich in het competitieduel tegen Liverpool aan de lies. Maandag maakte voorzitter David Gold het nieuws bekend. Lees verder »

Boskamp: "Bloempies voor Defour."

Boskamp:

Herman Van Holsbeeck en Lorenzo Staelens gaven het al aan, Johan Boskamp treed hen daar graag bij bij: "Dit is het beste Anderlecht in jaren." De gewezen coach van Anderlecht geniet weer als hij hen ziet spelen. Lees verder »

CL: Geen Debuchy tegen Anderlecht

CL: Geen Debuchy tegen Anderlecht

22 oktober komt Arsenal op bezoek in het Astridpark maar dat zal zonder rechtsachter Mathieu Debuchy zijn. De Fransman blesseerde zich anderhalve week geleden tegen Manchester City en moest onder het mes. Lees verder »

Suarez krijgt rust in bekerduel

Suarez krijgt rust in bekerduel

Matias Suarez zal morgen niet aantreden in het bekerduel tegen Patro Eisden. De Argentijn krijgt rust wegens problemen met de patellapees van het linkerbeen. Voetballen is mogelijk maar de last wordt groter na 45 minuten spelen. Lees verder »

N'Sakala herstelt vlot van knieblessure

N'Sakala herstelt vlot van knieblessure

Fabrice N'Sakala, die begin september een knieblessure opliep, herstelt vlot. Hij laat via Twitter weten dat hij reeds met de fiets en de loopband oefent. Eveneens wil hij iedereen bedanken voor de steunbetuigingen. Lees verder »

Beloften spelen gelijk

Beloften spelen gelijk

De beloften hebben gisterenavond 2-2 gelijk gespeeld tegen Charleroi. De paars-witte doelpuntenmakers waren Diallo en Leya Iseka die een strafschop correct wist om te zetten. Nog voor de rust werd het nog 2-1. Lees verder »

 22-09-2014 

Van De Velde Joeri fluit Zulte Waregem-RSCA

Van De Velde Joeri fluit Zulte Waregem-RSCA

De wedstrijd komende zaterdag tegen Zulte-Waregem zal onder leiding staan van Joeri Van De Velde. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Jeroen Walschap, Tom Dens en vierde scheidsrechter Laurent Colemonts. De aftrap is om 18u Lees verder »

Wim Smet fluit Patro Eisden - Anderlecht

Wim Smet fluit Patro Eisden - Anderlecht

De wedstrijd komende woensdag tegen Patro Eisden, in kader van de Cofidus Cup, zal onder leiding staan van Wim Smet. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Dirk Gilon en Michel Demaeseneer. De aftrap wordt gegeven om 20.30 uur. Lees verder »

U21: Selectie Anderlecht-Charleroi

U21: Selectie Anderlecht-Charleroi

Mohammed Ouahbi heeft zonet zijn selectie bekend gemaakt voor de wedstrijd tegen Sporting Charleroi vanavond. De wedstrijd gaat door in het Koning Boudewijn Stadion, de aftrap is voorzien om 19.30 uur. Lees verder »


 21-09-2014 

Dortmund mist ook Henrikh Mkhitaryan

Dortmund mist ook Henrikh Mkhitaryan

Henrikh Mkhitaryan raakte zaterdag geblesseerd aan de rechtervoet tijdens het duel tegen Mainz. Volgens clubdokter Markus Braun zal hij zeker een maand aan de kant staan en mist Mkhitaryan dus ook de CL-wedstrijd tegen Anderlecht Lees verder »

Top 10 ranking voor RSCA Academy

Top 10 ranking voor RSCA Academy

Purely Football heeft een lijst gepubliceerd met de tien beste voetbalacademies ter wereld. De RSCA Academy te Neerpede wordt beloond met een zevende plaats. Een grote eer en erkenning voor het harde werk van de voorbije jaren. Lees verder »

Overzicht verhuurde spelers.

Overzicht verhuurde spelers.

Fede Vicomocht een kwartier voor het einde in de partij tegen Sevilla invallen. Hij zag zijn ploeg wel met 1-3 verliezen van Sevilla. Ook Anorthosis Famagusta, de ploeg van Thomas Kaminski, kon niet winnen. Lees verder »

Welgemeende "dank u" aan Van Holsbeeck

Welgemeende

Enkele supporters hadden gisteren tijdens de wedstrijd tegen Cercle spandoeken mee waarop "Merci Herman" stond te lezen. Deze morgen reeds verscheen in de pers dat Van Holsbeeck geviseerd werd, wat helemaal niet het geval was. Lees verder »

Wie is sponsor 'Ohlala!'?

Wie is sponsor 'Ohlala!'?

Anderlecht speelde tegen Cercle Brugge niet met sponsor BNP Paribas Fortis of Proximus (in Champions League) op de borst, maar wel met een roze bol met daarin de tekst 'Ohlala!'. Dit is een lingeriezaak uit Lendelede. Lees verder »

Dagje vrijaf voor spelers

Dagje vrijaf voor spelers

Na de reis naar Turkije en nu het duel tegen Cercle Brugge hebben de spelers vandaag een dagje vrijaf gekregen. Woensdag al moeten ze terug aan de bak in de beker tegen Patro Eisden. Lees verder »

 20-09-2014 

Anderlecht houdt drie punten thuis

Anderlecht houdt drie punten thuis

3-2, dat is de eindstand na 90 minuten in het duel Anderlecht - Cercle Brugge. Anderlecht verstevigt zo zijn leiderspositie. Mitrovic, Suarez, en Najar waren deze avond de doelpuntenmakers van dienst. Lees verder »

Heylen start tegen Cercle Brugge

Heylen start tegen Cercle Brugge

Besnik Hasi heeft zopas zijn opstelling vrijgegeven voor het duel tegen Cercle Brugge. Michael Heylen vervangt de geblesseerde Bram Nuytinck in het hart van de verdediging. Frank Acheampong verhuist opnieuw naar de bank. Lees verder »

Houdt Anderlecht de drie punten thuis?

Houdt Anderlecht de drie punten thuis?

Deze avond om 20 uur neemt Anderlecht het thuis op tegen Cercle Brugge. Besnik Hasi doet dat, op één uitzondering na, vermoedelijk met dezelfde elf als tegen Galatasaray toen Bram Nuytinck naar de kant moest. Lees verder »

Vanden Borre staat te popelen

Vanden Borre staat te popelen

Anthony Vanden Borre zou dolgraag zijn rentree maken tegen Patro Eisden maar coach Besnik Hasi wil niets overhaasten: "Na drie maanden te hebben stilgelegen heeft het geen zin te overhaasten." aldus nog de coach. Lees verder »

Conté is happy

Conté is happy

Ibrahima Conté lijkt de overgang naar Anderlecht goed verteerd te hebben. Sommigen vergelijken hem al met Christian Wilhelmsson, geen voetballer met statistieken die de pan uit swingen, maar die je liefst in jouw kamp hebt. Lees verder »

Roef onder de lat tegen Patro Eisden

Roef onder de lat tegen Patro Eisden

Niet Silvio Proto maar Davy Roef zal in het doel staan komende woensdag in de bekerwedstrijd tegen Patro Eisden. Het is al een beetje de gewoonte bij Anderlecht dat de invallende doelman de bekerwedstrijden speelt. Lees verder »

 19-09-2014 

Wie vervangt Bram Nuytinck?

Wie vervangt Bram Nuytinck?

Besnik Hasi kan morgen niet rekenen op Bram Nuytinck. De vraag is nu wie hem vervangt en de Anderlecht-coach heeft verschillende opties. Vijf spelers komen in aanmerking voor twee plaatsen. Lees verder »

Nog even wachten op Vanden Borre

Nog even wachten op Vanden Borre

Anthony Vanden Borre hervatte gisteren dan wel de groepstraining, zijn rentree in wedstrijdverband kan nog even op zich laten wachten. Pas eind volgende week zou duidelijk zijn wanneer hij wedstrijdklaar is. Lees verder »

Roef in Champions League-elftal van de week

Roef in Champions League-elftal van de week

Het uitstekende debuut van Davy Roef in de Champions League is ook de Uefa opgevallen. De Anderlecht-goalie krijgt een plaatsje in het topelftal van de eerste speeldag. Hij vertoeft in het gezelschap van onder meer Bale en Piqué. Lees verder »

Boete Galaxy-coach na kritiek op MLS

Boete Galaxy-coach na kritiek op MLS

De kritiek die Bruce Arena, coach van Los Angeles Galaxy, had op de MLS nadat deze de transfer van Sacha Kljestan tegenhield, heeft hem een boete opgeleverd. Arena noemde de leden van de MLS "kinderen" en hun regels "arbitrair". Lees verder »

Dury: "Conté meer waard dan wat wij kregen"

Dury:

De goede prestatie van Ibrahima Conté dinsdag tegen Galatasaray zorgt voor zure oprispingen bij Zulte Waregem-coach Franky Dury. Volgens hem betaalde Anderlecht te weinig voor de Guineeër. "Zo houden de groten de kleintjes klein." Lees verder »

Vanden Borre traint mee met de groep

Vanden Borre traint mee met de groep

Anthony Vanden Borre trainde gisteren voor het eerst weer mee met de groep. De revalidatie verloopt voorspoedig en als alles volgens wens verloopt, wordt Vanden Borre in oktober terug op het veld verwacht. Lees verder »


 18-09-2014 

"Dokter Declercq weet waarmee hij bezig is"

Tegen begin september hoopte Anderlecht Matias Suarez weer topfit te hebben, maar dat lukte niet. De spits sukkelt momenteel met een overbelasting aan de patellapees. "Hij zal geduld moeten hebben", weet sportarts Chris Goossens. Lees verder »

Terugblik van Van Holsbeeck op CL match

Terugblik van Van Holsbeeck op CL match

Manager Van Holsbeeck blikt samen met voorzitter Vanden Stock nog één maal terug op de match tegen Galatasaray. Zowel de manager als de voorzitter beseffen dat de Anderlecht-jongeren moeilijk te houden zullen zijn. Lees verder »

Blessurenieuws: Defour, Praet en Nuytinck

Blessurenieuws: Defour, Praet en Nuytinck

Dennis Praet en Steven Defour hebben beiden last van een contractuur. Normaal gezien zijn ze fit voor het duel van zaterdag. Bram Nuytinck ondergaat vandaag een scan aan zijn dikke teen om uit te wijzen of die nu gebroken is. Lees verder »

"Milivojevic was beste man bij Olympiakos"

Gisteren zagen we een onbekende Luka Milivojevic op het veld tegen Athlético Madrid. Wat hem bij Anderlecht niet lukte, liep bij Olympiakos wel van een leien dakje. Hij drukte defensief zijn stempel en was bepalend voor de ploeg. Lees verder »

 17-09-2014 

Stormloop op CL-abonnementen

Stormloop op CL-abonnementen

Door de stormloop van gisteren op de Champions League-abonnementen zijn verschillende vakken uitverkocht. Supporters die er nog bij willen zijn zullen zich bijgevolg moeten haasten. Lees verder »

Opinie: Een zilveren zaak

Opinie: Een zilveren zaak

Een late gelijkmaker voorkwam gisterenavond een absolute paars-witte stunt. Iedereen met een hart voor Anderlecht of het Belgisch voetbal bleef achter met een zuur gevoel. Toch had voor de aftrap iedereen getekend voor een punt. Lees verder »

Teenbreuk voor Nuytinck?

Teenbreuk voor Nuytinck?

Bram Nuytinck moest gisteren na 20 minuten al van het veld. De speler vreest een lange onbeschikbaarheid: "Ik denk dat mijn teen gebroken is", klinkt het. Vandaag volgt het verdict. Lees verder »

Man van de match: Dennis Praet

Man van de match: Dennis Praet

De UEFA heeft Dennis Praet aangeduid als 'man of the match'. Absoluut een terechte beslissing van de UEFA waar we alleen maar fier op kunnen zijn! Spijtig van dat tegendoelpunt in de blessuretijd. Lees verder »

Milivojevic wint met Olympiakos van Atletico

Milivojevic wint met Olympiakos van Atletico

Luka Milivojevic, uitgeleend aan Olympiakos, stond 90 minuten lang op het veld in het CL-duel tegen Atlético Madrid. De Grieken wonnen de doelpuntrijke wedstrijd, het werd maar liefst 3-2. Milivojevic toonde zich alvast tevreden. Lees verder »

Spelers reageren op sociale media

Spelers reageren op sociale media

Ook op sociale media reageren de spelers op de 1-1 tegen Galatasaray. Zo vindt Ibrahima Conté het spijtig dat de drie punten niet binnen zijn, Andy Najar is dan weer trots op het team. Een overzicht. Lees verder »

Verzamelde reacties

Verzamelde reacties

We hebben voor u de belangrijkste reacties kort samengevat. We beginnen met Dennis Praet die in de tweede helft de 1-0 op het scorebord wist te zetten. We hebben ook nog onder andere Davy Roef en Besnik Hasi. Lees verder »

 16-09-2014 

Borussia Dortmund wint van Arsenal

Borussia Dortmund wint van Arsenal

In het duel tussen Borussia Dortmund en Arsenal gingen de Duitsers met 2-0 winnen, dit na doelpunten van Ciro Immobile vlak voor rust en Pierre-Emerick Aubameyang. Dortmund staat zo aan de leiding inde groep met Anderlecht. Lees verder »

Anderlecht start (voorlopig?) met Defour

Anderlecht start (voorlopig?) met Defour

Nog 45 minuten en dan start Anderlecht tegen Galatasaray in de Champions League. De opstelling zijn ondertussen bekend gemaakt. Steven Defour blijkt niet te veel last te hebben van zijn kuit en start in de basis, voorlopig toch. Lees verder »

Courtois: "Bouw stadion start begin 2016"

Courtois:

Alain Courtois, de man achter de Belgische kandidatuur voor Euro 2020, is ervan overtuigd dat Brussel vrijdag wordt aangeduid als speelstad. Dit betekent dat het Eurostadion er moet komen en hij plakt zelfs data op de realisatie. Lees verder »

Nieuwssprokkels

Nieuwssprokkels

We hebben enkele kleine nieuwtjes verzameld. Zo wenst Silvio Proto zijn vervanger veel succes toe en had Besnik Hasi het liefst Liam Bossin als derde keeper gezien. Lees verder »

Roef: "Ik heb er zin in"

Roef:

Davy Roef is er klaar voor, hij beleeft als jonge doelman zijn debuut in de Champions League. "Ik kijk echt uit naar de wedstrijd, ik heb er zin in", aldus Roef. Lees verder »

Vals alarm omtrent eventuele blessure

Vals alarm omtrent eventuele blessure

Gisteren zagen we Steven Defour nog voor de training goed en wel begon richting kleedkamers trekken met dokter Peter Wieme. Blijkt nu dat het enkel een voorzorgsmaatregel was, Steven Defour had nog wat last aan de kuit. Lees verder »

Beloften werken eerste training af

Beloften werken eerste training af

De beloften werkten gisteren een eerste training af te Istanbul in het Esenyurt Necmi Kadioglu Stadion. De wedstrijd vindt plaats vandaag, 16 september, om 16u lokale tijd. (15u Belgische tijd) Lees verder »

Weer knieproblemen voor Suarez

Weer knieproblemen voor Suarez

Het Nieuwsblad weet dat Matias Suarez terug met knieproblemen kampt, dit keer gaat het wel over zijn linker knie. De patellapees is overbelast waardoor Besnik Hasi hem op dit ogenblik spaart. Lees verder »

Vuurdoop in de Champions League

Vuurdoop in de Champions League

Vanavond debuteert doelman Davy Roef op twintigjarige leeftijd in de Champions League. Max de Jong verzekert ons dat hij er klaar voor is. "Dit pakken ze mij niet meer af", aldus Davy Roef. Lees verder »

 15-09-2014 

Kaminski wint van AEK Larnaca

Kaminski wint van AEK Larnaca

Gisterenavond kwam Thomas Kaminski met zijn ploeg, Anorthosis Famagusta, in actie tegen AEK Larnaca. Kaminski, 90 minuten onder de lat, moest zich één keer omdraaien. Anorthosis won uiteindelijk met 2-1. Lees verder »

Kopzorgen omtrent Defour.

Kopzorgen omtrent Defour.

Anderlecht heeft er een eerste training opzitten in het Türk Telekom Arena Stadion te Istanbul. Nog voor de training goed en wel aanvatte trok Steven Defour zich terug in de kleedkamers samen met dokter Peter Wieme. Lees verder »

CL: startpremie van 8,6 miljoen euro.

CL: startpremie van 8,6 miljoen euro.

Voor de deelname aan de Champions League ontvangt RSCA een startpremie van 8,6 miljoen euro.Winst in poulefase één brengt 1 miljoen euro op, de helft voor een gelijkspel. De cijfers werden bekend gemaakt door UEFA op zijn website. Lees verder »

Vertenten fluit Anderlecht-Cercle Brugge

Vertenten fluit Anderlecht-Cercle Brugge

De wedstrijd komende zaterdag tegen Cercle Brugge zal onder leiding staan van Vertenten Bart. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Rien Vanyzere en Thibaud Nijsen en vierde scheidsrechter Alexandre Boucaut.De partij start om 20u Lees verder »

Neem snel deel aan onze gratis prono!

Neem snel deel aan onze gratis prono!

Het is zover: morgen wordt de Champions League op gang getrapt met onder andere Galatasaray-Anderlecht. Dit is meteen ook het startsein voor onze pronostiek. Meedoen kan nog tot morgen, net voor de start van de wedstrijd. Lees verder »

Aanschuiven voor CL-abonnementen

Aanschuiven voor CL-abonnementen

Het is aanschuiven geblazen op de eerste dag van de vrije verkoop van de Champions League abonnementen. Geduld is alvast een mooie deugd als je de thuiswedstrijden van Anderlecht in de Champions League wil bijwonen! Lees verder »

Anderlecht op weg naar Istanboel

Anderlecht op weg naar Istanboel

Na een nachtje op hotel in Diegem vertrekt Anderlecht vandaag naar Turkije. Steven Defour deelt alvast op Instagram een leuke selfie met enkele collega-spelers zoals Deschacht, Praet, Suarez en Cyriac. Lees verder »

U16 Duitsland-België : 4-1

U16 Duitsland-België : 4-1

Na een de eerste wedstrijd te hebben gewonnen met 0-1, gingen de nationale U16 zwaar in de boot tijdens de tweede confrontatie die eindigede op 4-1.Lindhon Selahi, Sacha Iglicki, Hannes Delcroix en Daam Foulon starten in de basis. Lees verder »

Nieuw stadion leidt tot betere prestaties

Nieuw stadion leidt tot betere prestaties

Vrijdag weten we of België bij de 13 landen is die een EK-wedstrijd mogen organiseren. Als België er bij is komt er een nieuw (nationaal) stadion voor 62.600 toeschouwers waarin na het EK Anderlecht zijn intrek zal nemen. Lees verder »

Delferière: "Het was niet goed."

Delferière:

Twee onterecht afgekeurde goals op het Lisp. Sébastian Delferière steekt de hand in eigen boezem en geeft toe dat hij en zijn lijnrechters meermaals in de fout gingen op het veld van Lierse Lees verder »

 14-09-2014 

Defour biedt zijn excuses aan

Defour biedt zijn excuses aan

Ondertussen hebben we allemaal het beeld van het obscene gebaar gezien dat Steven Defour maakte richting Lierse-aanhang. De speler biedt nu openlijk zijn excuses aan en beseft dat hij over de schreef is gegaan. Lees verder »

Defour riskeert proces verbaal

Defour riskeert proces verbaal

Na de wedstrijd gisteren had Defour een woordenwisseling met aanhang en medewerkers van Lierse,waarop hij een obsceen gebaar maakt richting tribune. Doordat het incident gebeurde ná de wedstrijd riskeert hij nu een proces-verbaal. Lees verder »

Proto verdedigt Delferiere

Proto verdedigt Delferiere

Anderlecht zag twee doelpunten afgekeurd en speelt zo twee punten kwijt. Toch neemt Silvio Proto het op voor de scheidsrechter. "We mogen de schuld niet steken op Sebastien Delferière", aldus de doelman. Lees verder »

Puntenverlies voor Galatasaray

Puntenverlies voor Galatasaray

Galatasaray, dinsdag tegenstander van Anderlecht in de Champions League, heeft zaterdagavond zijn eerste punten verspeeld. De ploeg uit Istanboel kwam voor eigen publiek tegen Eskisehirspor niet verder dan een 0-0. Lees verder »

Hasi: "Hadden altijd moeten winnen"

Hasi:

Het gelijkspel tegen Lierse smaakt bitter bij Besnik Hasi. "Het is niet te geloven dat we hier niet wonnen. Zo veel kansen creëerden we in de tweede helft. Normaal moet je hier altijd met 1-4 of 1-5 winnen. Maar dat is voetbal.” Lees verder »

 13-09-2014 

Foto: het obscene gebaar van Defour

Foto: het obscene gebaar van Defour

Na afloop van de partij Lierse - Anderlecht kookten bij sommigen de potjes over. Onder meer Steven Defour kon zich niet beheersen. Na een felle discussie met de Lierse-bank reikte hij ostentatief naar zijn geslachtsdelen. Lees verder »

Defour man van de match bij debuut

Defour man van de match bij debuut

Via ons beoordelingssysteem kunnen jullie ons laten weten hoe hoog jullie de prestatie van een bepaalde speler in een bepaalde wedstrijd inschatten. Dat leverde de afgelopen weken weer een aantal interessante cijfers op. Lees verder »

Van Holsbeeck droomt van Anderlecht museum

Van Holsbeeck droomt van Anderlecht museum

Herman Van Holsbeeck keert vanavond terug naar Lierse waar hij van 1999 tot 2003 CEO was. In Gazet van Antwerpen droomt hij openlijk over een Anderlecht museum en ooit nog eens de achtste finales in de Champions League halen. Lees verder »

Deschacht bijna Europees recordhouder

Deschacht bijna Europees recordhouder

Op Galatasaray speelt Olivier Deschacht zijn 76ste Europese wedstrijd voor Anderlecht. Enkel Bertrand Crasson en Filip De Wilde doen beter al heeft hij die bijna ingehaald. "Een icoon van Anderlecht" noemde Roger Vanden Stock hem Lees verder »

Anderlecht stuurt scout naar Galatasaray

Anderlecht stuurt scout naar Galatasaray

Bart Meert vertrekt vandaag richting Istanboel om er de wedstrijd van Galatasaray tegen Eskisehirspor te scouten. De match wordt achter gesloten deuren gespeeld maar het is uiteindelijk toch gelukt om er binnen te geraken. Lees verder »

Laatste winst op Lierse in 2007

Laatste winst op Lierse in 2007

Besnik Hasi waarschuwt zijn spelers voor de moeilijke verplaatsing naar het Lisp. Het is nog te vroeg om al met Galatasary in het hoofd te zitten, waarschuwt hij. De laatste winst op Lierse is van 31 maart 2007 geleden. Lees verder »

 12-09-2014 

Selectie Lierse - Anderlecht

Selectie Lierse - Anderlecht

Als generale repetitie op de eerste Champions League-wedstrijd van dinsdag trekt Anderlecht morgen naar Lierse. Besnik Hasi selecteerde 21 spelers voor dit duel. Maxime Colin en Ibrahima Conté zijn er voor het eerst bij. Lees verder »

U16 Duitsland-België : 0-1

U16 Duitsland-België : 0-1

Vandaag in het Heinz Dettmar Stadion te Lohne Duitsland kwamen de nationale U16 in actie tegen Duitsland. In de 18 koppige selectie van nationale coach Thierry Siquet zaten zeven Anderlecht spelers. Lees verder »

Nuytinck blijft dromen van Oranje

Nuytinck blijft dromen van Oranje

Op de vooravaond van de wedstrijd tegen Lierse is Bram Nuytinck gemotiveerder dan ooit. De wedstrijd van vorig jaar op het Lisp staat in zijn geheugen als allerslechtste wedstrijd ooit. De Nederlander blikt vol vertrouwen vooruit. Lees verder »

Hasi derde beste coach van Anderlecht

Hasi derde beste coach van Anderlecht

Besnik Hasi kende een prima seizoensstart. Alles samengeteld behaalt hij 76,47 % van de punten in eerste klasse. Coach Hasi moet enkel het duo Dockx-Vercauteren (77,38 %) en Luka Peruzovic (82,35 %) laten voorgaan. Lees verder »

Proto in doel tegen Lierse

Proto in doel tegen Lierse

Davy Roef kon zaterdag op het Lisp al even oefenen voor zijn debuut in de Champions League komende dinsdag. Besnik Hasi wil het risico niet lopen dat de 20-jarige doelman zich blesseert en dus zal Silvio Proto gewoon aantreden. Lees verder »

Deschacht tot 2016 bij Anderlecht

Deschacht tot 2016 bij Anderlecht

Olivier Deschacht tekende een nieuw contract bij paars-wit tot 2016 en blijft dus zeker tot zijn 35ste bij Anderlecht. De linksachter zal dan vijftien jaar ononderbroken voor de landskampioen gespeeld hebben, een unieke prestatie. Lees verder »

 11-09-2014 

Vier Anderlecht-spelers bij Belgische U17

Vier Anderlecht-spelers bij Belgische U17

Op 23 en 25 september spelen de Belgische U17 twee oefenduels tegen hun Spaanse leeftijdsgenoten. Met Alper Ademoglu, Wout Faes, Orel Mangala en Jorn Vancamp (foto) selecteerde coach Bob Browaeys vier Anderlecht-spelers. Lees verder »

Nog twee Standard-jongeren naar Anderlecht

Nog twee Standard-jongeren naar Anderlecht

Nadat Anderlecht eerder al Lindon Selahi en Stephane Omeonga overnam van Standard, maken nu ook Thierry Lutonda en Alessandro Albanesse de overstap. Aanvankelijk wilden de twee naar Porto, maar daar stak Standard een stokje voor. Lees verder »

Winst Mbemba, verlies Conté

Winst Mbemba, verlies Conté

In Afrika stonden er gisteren kwalificatiewedstrijden op het programma voor de Afrika Cup. Chancel Mbemba en Congo wonnen met 0-2 in Sierra Leone. Nicaise Kudimbana bleef als tweede doelman de hele partij op de bank. Lees verder »

Ook geen Blaszczykowski tegen Anderlecht

Ook geen Blaszczykowski tegen Anderlecht

Borussia Dortmund-speler Jakub Blaszczykowski zal de wedstrijd tegen Anderlecht missen. De Poolse middenvelder raakt niet fit. Nadat hij vorig seizoen de kruisband van zijn rechterknie had gescheurd, blesseerde hij zich opnieuw. Lees verder »

 10-09-2014 

Beloften verslaan Tubeke in Beker

Beloften verslaan Tubeke in Beker

De beloften van Anderlecht hebben hun bekermatch tegen Tubeke met 2-0 gewonnen. Kristiaan Haagen (foto) en Frank Mikal scoorden voor de rust. De volgende bekerwedstrijd is op 15 oktober tegen White Star Woluwe. Lees verder »

Weer stapje dichter bij Eurostadion

Weer stapje dichter bij Eurostadion

De Uefa heeft vandaag een tussentijdse evaluatie bekend gemaakt van de kandidaturen voor EURO 2020. Volgens Alain Courtois, voorzitter Euro Brussels 2020, is de balans voor Brussel positief en dat is goed nieuws voor Anderlecht. Lees verder »

Beloften spelen bekermatch tegen Tubeke

Beloften spelen bekermatch tegen Tubeke

De beloften van Anderlecht spelen straks hun tweede poulewedstrijd in de Beker van België. Om 17 uur nemen ze het in Tubeke op tegen de lokale tweedeklasser. Met Andy Kawaya en Wigor do Nascimento reizen twee A-kernspelers mee. Lees verder »

Verschueren: "Altijd correct gehandeld"

Verschueren:

In een reactie bij VTM ontkent Michel Verschueren iets te maken te hebben met de witwaspraktijken waarvan Luciano D'Onofrio beschuldigd wordt. "Pas achteraf bleek dat de factuur die we kregen en betaalden, vals was." Lees verder »

Defour en Suarez Belgische topverdieners

Defour en Suarez Belgische topverdieners

Hoewel Anderlecht de voorbije twee jaar zijn loonkost serieus kon inkrimpen, blijft de top tien van de best verdiende spelers in onze competitie paars en wit kleuren. Steven Defour en Matias Suarez spannen de kroon. Lees verder »

Bekerwedstrijd definitief in Eisden

Bekerwedstrijd definitief in Eisden

Het staat nu helemaal vast dat de bekerwedstrijd tussen Patro Eisden en Anderlecht in het stadion van Patro gespeeld wordt. Na controle van de veiligheidscommissie werd het licht op groen gezet. Lees verder »

Kawaya verkoos Anderlecht boven Juventus

Kawaya verkoos Anderlecht boven Juventus

Andy Kawaya kon deze zomer rekenen op heel wat belangstelling. KV Mechelen, Kortrijk, Waasland-Beveren, Lierse en Juventus wilden de linkerflankspeler (al dan niet op uitleenbasis) overnemen, maar Kawaya koos voor Anderlecht. Lees verder »

Verschueren riskeert vervolging

Verschueren riskeert vervolging

De Luikse raadkamer heeft Luciano D'Onofrio doorverwezen naar de correctionele rechtbank in een dossier rond witwaspraktijken. Met D'Onofrio worden nog een dertigtal andere personen doorverwezen, waaronder ook Michel Verschueren. Lees verder »

Standard-belofte Omeonga naar Anderlecht

Standard-belofte Omeonga naar Anderlecht

De 18-jarige Stéphane Omeonga ruilt Standard voor Anderlecht. Bij de Rouches kreeg hij geen contract, waarna Jean Kindermans hem voorstelde om naar Anderlecht te komen. De aanvallende middenvelder heeft dit aanbod aangenomen. Lees verder »

Vanaken: "Ook Anderlecht toonde interesse"

Vanaken:

De transferzomer is voorbij en Hans Vanaken zit nog steeds in Lokeren. Aan (Belgische) interesse was er nochtans geen gebrek. "Ook Anderlecht toonde interesse, maar ik zag meer in een transfer naar Club Brugge", zegt hij nu. Lees verder »

Colin speelgerechtigd tegen Lierse

Colin speelgerechtigd tegen Lierse

Maxime Colin zal op Lierse hoogstwaarschijnlijk zijn debuut maken voor Anderlecht als rechtsback. Andy Najar liet eerder al weten terug 100 procent fit te zijn en zal waarschijlijk aantreden op de rechtsbuiten. Lees verder »

 09-09-2014 

Youth League: data eerste duels bekend

Youth League: data eerste duels bekend

De Uefa heeft de eerste details bekend gemaakt over de wedstrijden in de Youth League, de Champions League voor U19. Anderlecht opent op bezoek bij Galatasaray en speelt zijn eerste thuisduel op 2 oktober tegen Borussia Dortmund. Lees verder »

Foto: spelers genieten van vrij weekend

Foto: spelers genieten van vrij weekend

Door interlands werd er afgelopen weekend niet gevoetbald in de hoogste klasse. Besnik Hasi gunde zijn spelers daarom een vrij weekend. Dennis Praet trok met Steven Defour naar Italië. Matias Suarez zocht Lucas Biglia op. Lees verder »

Geen operatie voor N'Sakala

Geen operatie voor N'Sakala

Na overleg met de medische staf van Anderlecht heeft Fabrice N'Sakala beslist zich niet te laten opereren. De Fransman liep vorige week op training een knieblessure op en zal deze laten genezen met rust en versterkende oefeningen. Lees verder »

Delferière fluit Lierse - Anderlecht

Delferière fluit Lierse - Anderlecht

De wedstrijd komende zaterdag tegen Lierse zal onder leiding staan van Sebastien Delferière. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Yves De Neve en Frederick Stalport en vierde scheidsrechter Tim Pots. De partij start om 18 uur. Lees verder »

Clean sheet en overwinning voor Bossin

Clean sheet en overwinning voor Bossin

Gisterenavond kwam Liam Bossin in actie met de Ierse U19 in het Tallaght Stadium te Dublin. Ierland won de wedstrijd van Nederland met 1-0. Liam Bossin hield zijn netten schoon en werd vervangen in de 79ste minuut. Lees verder »

Suàrez lijkt klaar voor Galatasaray

Suàrez lijkt klaar voor Galatasaray

Vorige vrijdag speelde Matias Suárez 80 minuten in de oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht en lijkt geen hinder te ondervinden. Hij trainde gisteren gewoon weer mee met de groep en trainde ook nog eens individueel. Lees verder »

 08-09-2014 

Geen Marco Reus in het Astridpark

Geen Marco Reus in het Astridpark

Borussia Dortmund speler Marco Reus blesseerde zich vorige zondag tijdens de wedstrijd tegen Schotland. Reus liep een enkelblessure op en is vier weken buiten strijd en is niet speelklaar voor de wedstrijd op Anderlecht. Lees verder »

Anderlecht domineert transferwaardes JPL

Anderlecht domineert transferwaardes JPL

Met Aleksandar Mitrovic en Steven Defour realiseerde Anderlecht twee jaar op rij een recordtransfer. Volgens de gespecialiseerde website transfermarkt.de heeft Anderlecht zelfs de vijf duurste spelers uit de Belgische competitie. Lees verder »

Uitgeleende spelers komen niet in actie

Uitgeleende spelers komen niet in actie

Het leger aan uitgeleende spelers heeft een mager weekend achter de rug. Lapage en Koulibaly kwamen niet in actie bij Aalst. Voor de andere uitgeleende spelers stond er geen competitiewedstrijd op het programma. Lees verder »

Lichte blessure voor Faes

Lichte blessure voor Faes

Wout Faes liep zaterdag een zware hoofdwonde op in de competitiewedtrijd van de U19 tegen Lokeren. Bij nader inzicht bleek de blessure mee te vallen. Faes is wel zeven tot tien dagen buiten strijd. Lees verder »

Kouyaté meteen speler van de maand

Kouyaté meteen speler van de maand

Cheikhou Kouyaté is bij West Ham United meteen verkozen tot speler van de maand. De Senegalees miste tot dusver nog geen minuut in de competitie en liet dus duidelijk al meteen een goede indruk na. Lees verder »

UEFA Youth League : paarse selectie

UEFA Youth League : paarse selectie

UEFA heeft de lijst met geselecteerde Anderlechtspelers gepubliceerd, de UEFA Youth League gaat volgende week van start. De beloften van Anderlecht verdedigen hun eer tegen de beloftenteams van Galatasaray, Dortmund en Arsenal. Lees verder »

 07-09-2014 

Liam Bossin morgen in actie met Ierse U19

Liam Bossin morgen in actie met Ierse U19

Morgenavond om 19.30u in het Tallaght Stadium te Ierland, staat de vriendschappelijke wedstrijd tegen Nederland voor de Ierse U19 op het programma. Liam Bossin, opgeroepen door de Ierse coach Paul Doolin, zal in het doel staan. Lees verder »

 06-09-2014 

Van Buyten: "Voorstel Anderlecht erg mooi"

Van Buyten:

Met Daniël Van Buyten had Anderlecht naast Steven Defour een tweede toptransfer kunnen realiseren deze zomer. Na lang twijfelen besliste Big Dan toch maar om te stoppen. "Mijn vader heeft me nodig", verklaart hij zijn beslissing. Lees verder »

Andy Kawaya linksback tegen FC Dordrecht

Andy Kawaya linksback tegen FC Dordrecht

Door het uitvallen van Fabrice N'Sakala was er geen reserve meer op de linksback. Gisteren posteerde Hasi er Andy Kawaya er en die kweet zich uitstekend van zijn taak. Hij was niet bang om te voetballen en was ook defensief sterk. Lees verder »

Suárez doet vertrouwen op tegen Dordrecht

Suárez doet vertrouwen op tegen Dordrecht

In de oefenwedstrijd tegen Dordrecht, die Besnik Hasi had ingelast om doelman Davy Roef vertrouwen te laten opdoen, was vooral Matias Suárez de uitblinker. Roef keek werkloos toe terwijl de Argentijn scoorde en assists gaf. Lees verder »

Anderlecht koopt thuisvoordeel niet over

Anderlecht koopt thuisvoordeel niet over

De wedstrijd in kader van de 1/16e finale in de Beker van België tegen Patro Eisden vindt plaats in Maasmechelen. Anderlecht koopt het thuisvoordeel niet over. Patro zoekt nu naar een oplossing om meer toeschouwers te herbergen. Lees verder »

 05-09-2014 

Colin debuteert in stilte

Colin debuteert in stilte

Maxime Colin maakte vandaag zijn debuut voor Anderlecht. Hij had een goed positiespel, won de meeste duels. Bij spelhervatting durfde hij niet echt mee naar voor trekken en in de tweede helft verloor hij vaak gemakkelijke ballen. Lees verder »

Maakt Alexis Scholl overstap naar A-kern?

Maakt Alexis Scholl overstap naar A-kern?

Door de blessure van Fabrice N'Sakala is er geen reserve meer beschikbaar voor Olivier Deschacht. Gaat Maxim Colin als linksachter fungeren als Vanden Borre terug is uit blessure of maakt Alexis Scholl de overstap naar de A-kern? Lees verder »

Anderlecht - Dordrecht: 4-1

Anderlecht - Dordrecht: 4-1

Anderlecht heeft vanavond een oefenduel met 4-1 gewonnen van de Nederlandse eersteklasser F.C. Dordrecht. Suarez, Bastien, Acheampong en Cyriac brachten Anderlecht 4-0 voor, Vet kon nog milderen tot 4-1. Lees verder »

Selectie Champions League

Selectie Champions League

16 september, dan start voor Anderlecht de Champions League en dit tegen Galatasaray. De club heeft nu zijn selectie bekend gemaakt. Een verrassing is de selectie van Brésilien Wigor Alan Do Nascimento. Lees verder »

"Gefluit? Ik onthoud enkel aanmoedingen"

Voor Sporza was Steven Defour de 'man van de macht'. Na afloop reageerde de middenvelder op het gefluit. "Ik onthoud enkel het positieve en bij heel blij met de aanmoedigingen". Zijn ploegmaats vonden het gefluit maar niks. Lees verder »

Sclessin verdeeld over terugkeer Defour

Sclessin verdeeld over terugkeer Defour

Met Steven Defour een uur tussen de lijnen wonnen de Rode Duivels met 2-0 tegen Australië. Vooraf was het uitkijken naar de reactie van Sclessin op de terugkeer van Steven Defour. Er klonk applaus, maar werd ook gefloten. Lees verder »

 04-09-2014 

N'Sakala enkele maanden out

N'Sakala enkele maanden out

Slecht nieuws voor Fabrice N'Sakala en Anderlecht. De CT-scan bracht aan het licht dat de ligamenten van de knie geraakt zijn. Het is nog niet geweten of de speler onder het mes zal gaan. Lees verder »

Mogelijk ernstige blessure voor N'Sakala

Mogelijk ernstige blessure voor N'Sakala

Volgens RTBF zou Fabrice N'Sakala zich ernstig geblesseerd hebben op training na een contact met Olivier Deschacht. Men vreest voor gescheurde kruisbanden in de knie, waardoor hem een lange revalidatie zou wachten. Lees verder »

Kort: Kudimbana, Koulibaly, Bossin

Kort: Kudimbana, Koulibaly, Bossin

Nicaise Kudimbana stond gisteren in doel tijdens een oefenduel van de Congolese nationale ploeg tegen Mazembe. Hij speelde sterke en stopte zelfs een strafschop. Volgens La Dernière Heure wordt hij de nationale nummer één. Lees verder »

OLV Aalst partner voor hartveiligheid

OLV Aalst partner voor hartveiligheid

Dit seizoen laten de spelers van paars-wit hun hart testen in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis op één van de campussen te Aalst of Asse. Ook de voorbije jaren werkte Anderlecht al met hen samen inzake hartveiligheid. Lees verder »

Anderlecht haalt band aan met fans

Anderlecht haalt band aan met fans

Dinsdag hield Anderlecht een fanavond voor alle supportersverenigingen in aanwezigheid van staf en spelers. De club hoopt om de dialoog met ASA terug leven in te blazen. De verenigingen zijn alvast opgezet met het initiatief. Lees verder »

 03-09-2014 

Beloften spelen gelijk tegen Genk

Beloften spelen gelijk tegen Genk

De beloften kwamen woensdagavond in actie tegen Genk. Nadat ze op een 0-1 achterstand kwamen, konden ze toch nog 2-1 voorkomen. Een strafschop op het einde van het duel deed Anderlecht echter de punten delen: 2-2. Lees verder »

N'Sakala wees Anderlecht op Colin

N'Sakala wees Anderlecht op Colin

Fabrice N'Sakala en Maxime Colin speelden nog samen bij Troyes, het was dan ook N'Sakala die Herman Van Holsbeeck attent maakte op Colin en aangaf dat de Fransman een enorm potentieel had waarop de manager hem begon te volgen.
Lees verder »

"Teveel egoïsme in Pro League"

Teveel clubs denken aan zichzelf in plaats van het Belgische voetbal een duw te geven. Herman Van Holsbeeck is teleurgesteld in de egoïstische houding van sommige eersteklassers. Het profvoetbal is nochtans aan verandering toe. Lees verder »

"Konden voor 45 miljoen euro verkopen"

In zijn gesprek met de kranten ging Herman Van Holsbeeck ook dieper in op een aantal geldkwesties. Zo deed de club enkele goede financiële zaken, waardoor het zich kon veroorloven om Matias Suarez en Aleksandar Mitrovic te houden. Lees verder »

Waarom Alderweireld en co niet kwamen

Waarom Alderweireld en co niet kwamen

Herman Van Holsbeeck praat in kranten openhartig over de voorbije transferperiode. Samen met hem worden de namen overlopen die tijdens de zomermercato aan Anderlecht werden gelinkt. Een unieke inkijk in de dossiers. Lees verder »

 02-09-2014 

Wasilewski wou naar Anderlecht komen

Wasilewski wou naar Anderlecht komen

De naam van Marcin Wasilewski circuleerde enkele dagen voor het afsluiten van de mercato als mogelijke versterking. De Pool wou graag komen, maar Leicester zag de speler liever nog bij hen, ook al komt hij amper aan spelen toe. Lees verder »

Defour in basiself Rode Duivels

Defour in basiself Rode Duivels

Bondscoach Marc Wilmots gaf al een deel van zijn basiself prijs die zal starten overmorgen in de vriendschappelijke interland tegen Australië. Steven Defour start op het middenveld samen met Axel Witsel en Kevin De Bruyne. Lees verder »

Defour: "Tielemans is erg leergierig"

Defour:

Tegen Club Brugge nam Steven Defour Anderlecht een uur lang op sleeptouw. Paars-wit heeft duidelijk zijn patron gevonden. "De aanpassing ging vlot", vertelt Defour. "Maar fysiek is er nog een probleem. Ik heb wedstrijden nodig." Lees verder »

Henen toch naar Everton ... via Olympiakos

Henen toch naar Everton ... via Olympiakos

Gisterenavond, kort voor het sluiten van de transferdeadline, konden we melden dat David Henen een contract getekend heeft bij Olympiakos. Maar de beloftevolle spits zal er niet voetballen. Hij wordt meteen verhuurd aan Everton. Lees verder »

Anderlecht verrast over selectie Lukaku

Anderlecht verrast over selectie Lukaku

Na het afhaken van Jelle Van Damme riep bondscoach Mark Wilmots Jordan Lukaku op als vervanger. Bij Anderlecht, dat Lukaku deze zomer definitief liet gaan, reageert men verrast. "Olivier Deschacht verdiende deze selectie meer." Lees verder »

Boussoufa was bijna terug bij Anderlecht

Boussoufa was bijna terug bij Anderlecht

Bijna was de mercato afgesloten met nog een verrassing van formaat. Anderlecht stond heel dicht om Mbark Boussoufa terug naar het Astridpark te halen op huurbasis. De deal was bijna rond toen Lokomotiv Moskou afhaakte. Lees verder »

 01-09-2014 

Oliver Sarkic tekent bij Benfica

Oliver Sarkic tekent bij Benfica

Het einde van de transferperiode heeft nog een (grote) verrassing meegebracht. Oliver Sarkic verlaat Anderlecht en heeft een contract bij Benfica getekend. Weer ziet paars-wit een groot talent naar het buitenland vertrekken.

Lees verder »

Henen dan toch niet naar Everton

Henen dan toch niet naar Everton

Een onverwachte wending in de transfersoap rond David Henen. De jonge speler trekt dan toch niet naar Everton maar zal blijkbaar een contract tekenen bij Olympiakos. Hij verbrak eveneens zijn contract met Anderlecht. Lees verder »

Olympiacos stelt Milivojevic voor

Olympiacos stelt Milivojevic voor

De transfer van Luka Milivojevic is officieel aangekondigd door zijn nieuwe club Olympiacos. De speler wordt door Anderlecht voor één jaar verhuurd aan de Griekse club. De speler reageert alvast tevreden. Lees verder »

Colin: "Geen eenvoudige beslissing"

Colin:

Maxime Colin, die over komt van tweedeklasser AC Troyes, kon ook naar Genk maar koos uiteindelijk voor Anderlecht. "Soms moet je in het leven moeilijke beslissingen nemen en dit was er zo eentje", aldus de Fransman. Lees verder »

LDH: "Fede Vico terug naar Cordoba"

LDH:

Anderlecht heeft ook een oplossing gevonden voor Fede Vico. De Spanjaard wordt volgens La Dernière Heure voor de rest van het seizoen verhuurd aan zijn ex-club Cordoba. Die speelt sinds dit seizoen in de Spaanse hoogste afdeling. Lees verder »

Foto: Conté arriveert in Anderlecht

Foto: Conté arriveert in Anderlecht

Ibrahima Conté is zopas aangekomen in Anderlecht. Zulte Waregem bevestigt via zijn Twitter-account intussen dat er een akkoord is tussen de clubs. Om 16 uur stelt Anderlecht zijn nieuwe aanwinst voor. Lees verder »

Haalt Anderlecht toch nog een verdediger?

Haalt Anderlecht toch nog een verdediger?

Het is niet uitgesloten dat Anderlecht vandaag alsnog een extra centrale verdediger aantrekt. Volgens zijn manager heeft paars-wit geïnformeerd naar de diensten van Ibrahima Mbaye. Dit is een 19-jarige Senegalees van Inter Milaan. Lees verder »

Hasi te gast in Extra Time

Hasi te gast in Extra Time

Deze avond is coach Besnik Hasi te gast in het programma Extra Time. Jan Mulder en Marc Degryse zijn de analisten van dienst. De uitzending begint om 21.34 uur op Canvas. Lees verder »

Defour traint met Rode Duivels

Defour traint met Rode Duivels

De liesblessure die Steven Defour gisteren tegen Club Brugge opliep lijkt al bij al nog mee te vallen. De speler wordt alvast gewoon op training bij de Rode Duivels verwacht. Deze training gaat door in Neerpede om 17 uur. Lees verder »

Overzicht verhuurde spelers

Overzicht verhuurde spelers

Jonathan Kindermans (armbreuk) kwam niet in actie bij SC Telstar tegen FC Almere City. Telstar won wel met 3-1. Guillaume Gillet speelde de volle 90 minuten tegen Bordeaux. Beide ploegen deelden de punten na een 1-1 gelijkspel. Lees verder »

Proto: "Don't touch my teammates! "

Proto:

We konden er niet naast zien, voor de aftrap tegen Club werd er een groot spandoek ontrold met daarop de beeltenis van Matias Suarez in een roos shirt. Silvio Proto was hier duidelijk niet mee opgezet. Lees verder »

Roef in goal tegen Galatasaray

Roef in goal tegen Galatasaray

We zouden het haast vergeten, maar in het eerste Champions League-duel tegen dit seizoen tegen Galatasaray zal Besnik Hasi het zonder Silvio Proto moeten doen. De eerste doelman is namelijk geschorst. Lees verder »

Proto vol bewondering voor Praet

Proto vol bewondering voor Praet

De twee uitblinkers bij Anderlecht gisteren waren Steven Defour en Dennis Praet, deze laatste ging meermaals aan de wandel met Timmy Simons. Praet dartelde, Simons sleepte. Silvio Proto is dan ook vol lof over Praet. Lees verder »

Oefenduel tegen Dordrecht

Oefenduel tegen Dordrecht

Komende vrijdag staat er een oefenduel tegen Nederlandse eersteklasser Dordrecht op het programma. De wedstrijd vindt plaats achter gesloten deuren. Coach Besnik Hasi wil zo de spelers zonder speelminuten matchritme laten opdoen. Lees verder »

Defour geblesseerd aan de lies

Defour geblesseerd aan de lies

Gisteren werd Steven Defour al na een kwartier in de tweede helft gewisseld en trok hij meteen naar de kleedkamer met een zak ijs. De speler heeft last van een liesblessure. Vandaag zal een echografie uitwijzen hoe ernstig het is. Lees verder »