Archieven

 31-10-2004 
 30-10-2004 

Duur puntenverlies voor paars-wit

Duur puntenverlies voor paars-wit

Lokeren heeft Anderlecht in bedwang gehouden. De Brusselaars zien Club twee punten uitlopen in de stand. Paars-wit speelde nochtans een goede tweede helft, maar was ongelukkig in de afwerking. Lees verder »

Kompany valt uit met hamstringblessure.

Kompany valt uit met hamstringblessure.

Kompany viel zopas uit in de wedstrijd tegen Lokeren. Hij heeft waarschijnlijk een blessure aan de hamstrings. Hij kreeg eerder in de week al rust voorgeschreven. Hoe lang hij out is, is nog niet duidelijk. Traoré vervangt hem. Lees verder »

Lokeren - Anderlecht

Lokeren - Anderlecht

In de vooravond om 18u speelt Anderlecht een wedstrijd tegen Lokeren. Na de winst van Brugge op Standard is het een absolute must om te winnen om het verschil op 2 punten te behouden. Lees verder »

Reserven winnen match: 2-0

Reserven winnen match: 2-0

Gisterenavond hebben de reserven van Anderlecht en Lokeren hun match al afgewerkt. Paars-wit won de match met 2-0 dankzij een goal van Tiote (1-0) en Gerk (2-0. Lees verder »

Anderlecht zonder Zetterberg

Anderlecht zonder Zetterberg

Hasi keert terug in de ploeg nadat Zetterberg ook voor de vrijdagtraining verstek moest geven wegens hinder aan de rug. Iachtchouk beperkte zich tot loopoefeningen, maar werd wel opgenomen in de selectie van Broos. Lees verder »

 28-10-2004 

Anderlecht wil Hasi langer houden

Anderlecht wil Hasi langer houden

Anderlecht zal binnenkort met Besnik Hasi rond de tafel zitten om zijn contract open te breken. Het contract van de 32-jarige middenvelder loopt normaal tot eind dit seizoen, maar Anderlecht wil dat graag met een jaar verlengen. Lees verder »

Ehret out voor zaterdag - Wilhelmsson fit

Ehret out voor zaterdag - Wilhelmsson fit

Fabrice Ehret zal er morgen tegen Lokeren niet bij zijn. Hij verpletterde zijn teen vorige zondag in de match tegen Genk, en raakt niet op tijd hersteld. Aruna en Wilhelmsson zijn wel fit. Zetterberg en Kompany kregen extra rust. Lees verder »


 27-10-2004 

Gislason mag vertrekken

Gislason mag vertrekken

De jonge Ijslander Gislason is weer een vrije speler. Zijn contract bij paarswit werd verbroken omdat de speler zich niet gelukkig voelde in België. Lees verder »

Spierscheur voor Wilhelmsson?

Spierscheur voor Wilhelmsson?

Zetterberg en Wilhelmsson verschenen gisteren nog niet op het oefenveld. Gevreesd wordt dat de Wilhelmsson een spierscheur opliep. Ehret (teen) en Aruna (knie) houden het enkele dagen rustig. Iachtchouk heeft griep en traint niet. Lees verder »

 26-10-2004 

CL: Kan Vincente spelen tegen RSCA?

CL: Kan Vincente spelen tegen RSCA?

Slecht nieuws voor Anderlecht. Spaans international Vicente Rodriguez (Valencia FC) zal waarschijnlijk minder lang out zijn dan eerst werd gevreesd. Vicente blesseerde zich tijdens de CL-wedstrijd tegen Bremen aan de enkel. Lees verder »

Ehret: 3 dagen rust

Ehret: 3 dagen rust

De Fransman Fabrice Ehret haalt opgelucht adem. Zijn grote teen blijkt niet gebroken, maar wel verpletterd. Drie dagen rust om de ontsteking te laten verdwijnen moeten volstaan voor de Elzasser. Lees verder »

 25-10-2004 

Vercauteren: "Aruna was aangeslagen"

Vercauteren:

Het was een vreemd beeld op de persconferentie na de match tegen Genk gisteren. Matchwinnaar Aruna Dindane weigerde de verzamelde pers te woord te staan. Wat was er aan de hand met de Ivoriaanse spits? Lees verder »

Blessure Ehret valt goed mee

Blessure Ehret valt goed mee

De Franse verdediger Fabrice Ehret moest gisteren tijdens de rust vervangen worden met een blessure. Er werd gevreesd voor een teenbreuk, maar die vrees bleek ongegrond. De Fransman liep enkel een gebroken teennagel op. Lees verder »


 24-10-2004 

Anderlecht wint op de valreep

Anderlecht wint op de valreep

RSC Anderlecht heeft op de valreep dan toch kunnen winnen van Racing Genk. Lange tijd zag het er niet zo goed uit voor de Brusselaars, maar de Ivoriaan Aruna Dindane kon in extremis nog twee keer scoren in evenveel minuten. Lees verder »

Anderlecht - Genk: 20h

Anderlecht - Genk: 20h

Anderlecht heeft iets goed te maken voor eigen volk. Het verloor Europees tegen Bremen. Peersman neemt wellicht opnieuw zijn plaats in onder de lat. Broos kiest weer voor een viermansdefensie en moet het zonder Wilhemsson doen. Lees verder »

 23-10-2004 

Wilhelmsson out voor morgen

Wilhelmsson out voor morgen

Christian Wilhelmsson zal niet kunnen spelen tegen Racing Genk. Hij kon nog niet voluit trainen en werd bijgevolgd niet opgenomen in de selectie. Mogelijk schuift Mbo door naar rechts en komt zo Iachtchouk alsnog aan de aftrap. Lees verder »

 22-10-2004 

"Peersman is nummer 1, Zitka 2"

De twee doelmannen van Anderlecht blunderen elk om beurt. Trainer Hugo Broos heeft dus een keepersprobleem. "Er is een hiërarchie: Peersman is nummer één, Zitka is nummer twee." Lees verder »

RSCA blijft Elanga volgen

RSCA blijft Elanga volgen

Anderlecht blijft Joseph Elanga volgen. Broos hoopt een eindrapport te kunnen opstellen van de 25-jarige Kameroense linksback in de nacompetitie met de 4e beste teams van enkele Scandinavische landen. Lees verder »

Vanden Stock naar Afrika

Vanden Stock naar Afrika

Zoals vaker wanneer zijn club roemloze tijden doormaakt, had Roger Vanden Stock geen zin in interviews. Na de 0 op 9 in de Champions League wil de Anderlecht-baas even op adem komen. Dat doet hij met een week vakantie in Afrika. Lees verder »


 21-10-2004 

Reacties na RSCA-Bremen

Reacties na RSCA-Bremen

Iedereen reageerde ontgoocheld na de partij tegen Bremen. De verwachtingen waren hoog, de ontnuchtering achteraf des te groter. Toch waren de meeste spelers het er over eens dat paars-wit dit verlies niet verdiende. Lees verder »

Aruna wil niet naar Ajax - Buffel te duur?

Aruna wil niet naar Ajax - Buffel te duur?

In de Nederlandse pers wordt Aruna al enkele dagen gelinkt aan Ajax, maar Anderlecht noch Aruna hebben al iets van de Amsterdamse club gehoord. "Niemand heeft zich officieel gemeld", zegt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

 20-10-2004 

Anderlecht - Bremen: 1-2

Anderlecht - Bremen: 1-2

Anderlecht heeft de "alles-of-niets-match" tegen Werder Bremen verloren. Zelfs de derde plaats in de poule en de Uefabeker lijken nu veraf. Na amper tien minuten was het duel gestreden. Lees verder »

Ehret: "Ik heb geen schrik"

Ehret:

Nadat de Fransman Fabrice Ehret vrijdag zijn competitiedebuut maakte voor Anderlecht tegen Brussels, mag hij vandaag eindelijk van de Champions League proeven. "Ik heb geen schrik", beweert de linksback. Lees verder »

Voorbeschouwing RSCA-Bremen

Voorbeschouwing RSCA-Bremen

Vanavond speelt Anderlecht een alles-of-niets wedstrijd tegen Werder Bremen. Paars-wit moet winnen om zijn kansen in de CL gaaf te houden. Maar ook Bremen kan een uitstekende zaak doen bij winst. Lees verder »

Boete voor te late Kompany

Boete voor te late Kompany

Hilariteit gisternamiddag bij Anderlecht, toen Broos de training op gang floot zonder Kompany. Kompany had blijkbaar net iets te lang op de schoolbanken gezeten en arriveerde precies zeven minuten te laat. Lees verder »

 19-10-2004 

Zitka in doel, Mpenza in de spits

Zitka in doel, Mpenza in de spits

Anderlecht speelt woensdag zonder doelman Peersman in het duel tegen Werder Bremen. Dat heeft trainer Broos bevestigd. Peersman trainde maandag al niet mee wegens familiale problemen. Ook dinsdag gaf hij verstek voor de training. Lees verder »

Verlies van Valencia, Inter wint

Verlies van Valencia, Inter wint

Na het verlies van Werder Bremen (zie eerder) in de Duitse competitie, verloor nu ook Valencia. Inter Milan kon zondag namiddag zijn wedstrijd winnen. Bremen is morgen de volgende tegenstander van Anderlecht in de CL. Lees verder »


 18-10-2004 

Komt Buffel naar Anderlecht?

Komt Buffel naar Anderlecht?

Volgens Nederlandse bronnen heeft Thomas Buffel in het onderhoud onlangs het aanbod voor verlenging van zijn contract definitief afgewezen. Feyenoord gaf eerder aan dat de beslissing is uitgesteld tot december. Lees verder »

Komt Zitka in het doel?

Komt Zitka in het doel?

Tristan Peersman trainde vandaag niet mee wegens familiale redenen. Het is mogelijk dat Peersman nu woensdag tegen Bremen zijn plaats afstaat aan Daniel Zitka. Lees verder »

Anderlecht stuurt scout naar Malmö

Anderlecht stuurt scout naar Malmö

Anderlecht stuurt maandag een scout naar het Zweedse Malmö om er de Kameroener Joseph Elanga nog eens te bekijken. Volgende week reist ook trainer Hugo Broos wellicht naar Zweden. Dan wil de club beslissen of het Elanga aantrekt. Lees verder »

Ehret is "klaar voor Bremen"

Ehret is

De Fransman Fabrice Ehret maakte vrijdag op Brussels een bevredigend debuut. "Zelf ben ik redelijk tevreden", aldus de ex-voetballer van Straatsburg. "Ik kon mijn snelheid tonen." Lees verder »

Mbo Mpenza allicht inzetbaar

Mbo Mpenza allicht inzetbaar

Mbo is wellicht inzetbaar voor de belangrijke CL-wedstrijd van woensdag tegen Werder Bremen. Broos is er nog niet helemaal uit maar het lijkt er sterk op dat hij, net als vrijdag tegen Brussels, voor Baseggio én Zetterbeg kiest. Lees verder »

 17-10-2004 

Fankaarten af te halen op Anderlecht

Fankaarten af te halen op Anderlecht

De mensen die nog geen RSCA fankaart ontvangen hebben, kunnen deze gaan afhalen aan speciale loketten die op de CL-wedstrijddagen tegen Bremen en Valencia geopend worden vanaf 18:30u. U moet wel eerst uw identiteitskaart vertonen. Lees verder »

 16-10-2004 

Bremen verliest

Bremen verliest

Werder Bremen verloor vandaag in de Duitse competitie met 2-1 van Mainz. Charisteas schoot Bremen na 56 minuten op voorsprong, maar Mainz kwam kort voor tijd langszij en won nog. Inter en Valencia spelen morgen. Lees verder »

Baseggio bekijkt de situatie in december

Baseggio bekijkt de situatie in december

Walter Baseggio zal zijn situatie in december herbekijken. De speler zou graag naar Italië gaan en sinds kort zijn er een aantal ploegen uit de Serie A geïnteresseerd. Zijn manager ontkent wel dat het om concrete interesse gaat. Lees verder »

Broos scout Bremen

Broos scout Bremen

Trainer Hugo Broos zal vandaag Werder Bremen scouten, de tegenstander van woensdag in de Champions League. Bremen speelt in de Bundesliga tegen FSV Mainz. Lees verder »

Ook Anderlecht volgt Elanga

Ook Anderlecht volgt Elanga

Het wordt maandag druk in de tribune van Malmö FF. Naast een delegatie van Club Brugge worden er ook gezanten van Anderlecht verwacht om de prestatie van Josep Elanga te beoordelen. Lees verder »

Reacties na de match

Reacties na de match

Pär Zetterberg scoorde dan het enige doelpunt van de wedstrijd, maar de Zweed gaf toe dat hij en Anderlecht geen al te beste wedstrijd speelden. "Een slechte dag", zei de middenvelder. Lees verder »

 15-10-2004 

Brussels - Anderlecht

Brussels - Anderlecht

Zetterberg en Baseggio spelen samen in het middenveld. Vanderhaeghe neemt de plaats in van Hasi. Aruna loopt eenzaam in de spits, Ehret maakt wellicht zijn debuut. Lees verder »

Peersman twijfelachtig

Peersman twijfelachtig

Peersman is twijfelachtig voor de match tegen FC Brussels. De doelman blesseerde zich woensdag op training aan de heup en kwam gisteren niet op het veld. Broos beslist vandaag over zijn aantreden. Lees verder »

 14-10-2004 
 13-10-2004 

Geen Mbo tegen Brussels

Geen Mbo tegen Brussels

Mbo Mpenza moet wellicht verstek geven voor de derby tegen Brussels van vrijdagavond. De Rode Duivel heeft een scheurtje in de dij en kon dinsdag nog altijd niet meetrainen bij Anderlecht. Lees verder »

 12-10-2004 

Kritiek op Kompany neemt toe

Kritiek op Kompany neemt toe

Nadat er al in de pers kritiek kwam op de zogezegde 'vedettenstreken' van Vincent Kompany, neemt nu ook bij de andere Rode Duivels de kritiek toe op het jonge toptalent. Lees verder »

Ziekenboeg goed gevuld

Ziekenboeg goed gevuld

"Niets dan slecht nieuws", baalde Hugo Broos gisteren na de training bij Anderlecht. Jestrovic (armbreuk) en Tihinen waren al langer out, maar mogelijk mist de trainer nog een aantal andere belangrijke pionnen tegen Brussels. Lees verder »

 11-10-2004 
 10-10-2004 
 09-10-2004 

Vanavond Spanje-België

Vanavond Spanje-België

Vanavond speelt België een belangrijk kwalificatieduel in Spanje. Vier RSCA-spelers komen aan de aftrap: Peersman, Deschacht, Kompany en Mpenza. Vanden Borre zit op de bank. Paars-wit is daarmee de hoofdleverancier van de Duivels. Lees verder »

Peersman: "ik kan nog 40% beter"

Peersman:

"Ik kan nog 40% beter dan wat ik nu breng. Logisch: 20 matchen met Beveren en 16 duels met RSCA. Ik moet nog meer lef en vertrouwen krijgen. Het zou goed zijn moest er na een paar fouten niet telkens gewisseld worden van keeper." Lees verder »

 08-10-2004 
 07-10-2004 

Kolar hervat training

Kolar hervat training

Jestrovic moet 2 weken rusten en mag daarna weer langzaam beginnen trainen. Kolar, die eerder een trap op de voet kreeg, mag ook weer de training hervatten. Lovre loopt rondjes na een verrekking. Van Steenberghe hervatte vandaag. Lees verder »

De Boeck out met griep

De Boeck out met griep

Er waren al weinig spelers aanwezig op de training en nu is ook Glen De Boeck uitgevallen. De verdediger heeft last van buikgriep. Een eventueel aantreden in de match tegen Brussels komt dus zeker niet in gevaar. Lees verder »

 06-10-2004 

België zakt verder weg

België zakt verder weg

België is verder weggezakt op de FIFA ranking. De Belgen verloren 6 plaatsen en staan nu op 35. De meeste tegenstanders van de Belgen voor het WK wonnen plaatsen, behalve Spanje. Die verloren 1 plaats en staan nu op 4. Lees verder »

Anderlecht test Zuid-Afrikaanse verdediger

Anderlecht test Zuid-Afrikaanse verdediger

Anderlecht test een Zuid-Afrikaan. Het gaat om de 17-jarige verdediger Anelé Ngonca. Hij testte bij de eerste ploeg maar zou ingeschakeld worden bij de jeugd. Naar verluidt testte hij ook vorig jaar al eens bij paars-wit. Lees verder »

Kompany op het middenveld of achteraan?

Kompany op het middenveld of achteraan?

Bondscoach Aimé Anthuenis twijfelt nog over de positie van Vincent Kompany: achteraan of op het middenveld. "Het middenveld bij de Duivels zou toch nieuw zijn voor hem. Maar qua talent kan hij het aan", klinkt het. Lees verder »

20 afwezigen op training!

20 afwezigen op training!

Dinsdag waren op Anderlecht amper 7 van de 27 kernspelers aanwezig op de training. "20 afwezigen! Leuk is dat, om Anderlecht te coachen", sneert trainer Hugo Broos. Lees verder »

 05-10-2004 

Metalen plaat in arm Jestrovic?

Metalen plaat in arm Jestrovic?

Het ziet ernaar uit dat Nenad Jestrovic een gecompliceerde operatie aan zijn gebroken voorarm zal kunnen vermijden. Een paar specialisten hebben de Anderlecht-spits voorgesteld een metalen plaat in de arm te laten plaatsen. Lees verder »

 04-10-2004 

Broos reageert op de fluitconcerten

Broos reageert op de fluitconcerten

Tijdens de partij tegen Cercle Brugge reageerde een deel van het Anderlecht publiek met z'n momenten schandalig. De fans waren het niet eens met een aantal beslissingen van de trainer, en deze moest het dan ook ontgelden. Lees verder »

Zewlakow langer out dan verwacht

Zewlakow langer out dan verwacht

De Pool Michal Zewlakow liep twee weken geleden een blessure op aan de dij. De diagnose luidde toen dat hij een dijverrekking had, maar dat blijkt nu foutief. De rechtsback zou een spierscheur aan de dij hebben. Lees verder »

Vanden Borre: "Mentaal aan de grond"

Vanden Borre:

Anthony Vanden Borre werd door Hugo Broos tijdens de rust van de match tegen Cercle Brugge in de kleedkamer gelaten nadat hij in de fout ging bij het tweede doelpunt. De piepjonge verdediger was zwaar aangeslagen na de wedstrijd. Lees verder »

 03-10-2004 

Baseggio: "Ik voel me geen zondebok"

Baseggio:

Walter Baseggio bevindt zich ongetwijfeld in een van de lastigste periodes van zijn loopbaan. Bij Anderlecht begon hij ook zaterdag weer op de bank en tot overmaat van ramp selecteerde Aimé Anthuenis hem niet voor Spanje-België. Lees verder »

 02-10-2004 

Cercle - Anderlecht

Cercle - Anderlecht

Anderlecht heeft iets goed te maken voor eigen volk. Het ging vorig weekend de boot in op Charleroi. Cercle kan bij winst de sprong maken naar de subtop. De Boeck speelt sinds lange tijd terug mee. Lees verder »

Reserven winnen match

Reserven winnen match

De reserven wonnen gisterenavond hun match tegen Cercle Brugge met 2-4. Oleg Iachtchouk scoorde alle goals voor Anderlecht. Fabian Martens en Mathias Feys scoorden voor Cercle. Lees verder »

 01-10-2004 

Scifo: "Baseggio zou naar Inter kunnen"

Scifo:

Inter was opgetogen over de prestatie van Kompany in de Champions League partij van woensdag. Maar Enzo Scifo denkt dat ook Baseggio zeker zou meekunnen in Milaan. Sampdoria en Fiorentina waren reeds geïnteresseerd in de speler. Lees verder »

De selectie voor Spanje-België

De selectie voor Spanje-België

Op 9 oktober speelt België tegen Spanje (WK kwalificatie). Aimé Anthuenis gaf zopas zijn selectie vrij. Baseggio is er niet meer bij. Kim Milton Nielsen, waar de Belgen slechte ervaringen mee hebben, zal de partij leiden. Lees verder »

Tottenham geeft Aruna niet op

Tottenham geeft Aruna niet op

Het wordt stilaan duidelijk wie er woensdagavond allemaal in de tribune zat in Anderlecht. Blijkbaar kreeg de Nederlandse scout van Manchester United voor Vincent Kompany wat concurrentie. Lees verder »

"Reserven moeten in tweede klasse spelen"

Hugo Broos wil de reserven van eerste klasse in tweede laten aantreden. De revaliderende Glen De Boeck kreeg nu te weinig tegenstand, vond de coach. De Boeck speelt al weken met de reserven maar doet daar geen matchritme op. Lees verder »