Archieven

 30-11-2006 

Reserven de boot in tegen Beveren

Reserven de boot in tegen Beveren

De reserven van Anderlecht slaagden er vanavond niet in om punten te pakken tegen Beveren. Ze verloren in het eigen Constant Vanden Stock stadion met 1-2. Sébastien Siani scoorde het enige doelpunt voor de Brusselaars. Lees verder »

Frutos opnieuw in wedstrijdkern

Frutos opnieuw in wedstrijdkern

Coach Frank Vercauteren heeft vanmiddag zijn selectie vrijgegeven voor het duel morgen in Beveren. Opvallende naam in de selectie is deze van Nicolas Frutos. Het laatste optreden van de Argentijn dateert al van 28 oktober. Lees verder »

Blessuregolf bij AEK Athene

Blessuregolf bij AEK Athene

Het ziet er naar uit dat trainer Serra Ferrer voor Champions League duel tegen Anderlecht heel wat spelers zal moeten missen. Na Emerson zijn nu ook Lagos en Ivic uitgeschakeld, terwijl Cirillo en Manduca hoogst onzeker zijn. Lees verder »

Versterking al op komst?

Versterking al op komst?

Anderlecht is in Zuid-Amerika op zoek naar een nieuwe verdediger, maar Herman Van Holsbeeck blijft op de vlakte. "Zelfs mochten we een akkoord hebben, dan zouden we dat niet bekendmaken voor we terug in België zijn", gaf hij aan. Lees verder »

 29-11-2006 

Proto bijna 100% fit

Proto bijna 100% fit

Weer goed nieuws uit de ziekenboeg. Silvio Proto zal wellicht binnen een aantal weken weer volledig wedstrijdfit zijn. Binnenkort zal hij weer in het doel staan bij de reserven om zo wedstrijdritme op te doen. Lees verder »

 28-11-2006 

Geen Emerson tegen Anderlecht

Geen Emerson tegen Anderlecht

AEK Athene zal het zonder Emerson moeten stellen in de laatste wedstrijd van de Champions Leagu volgende week 6 december. Hij liep een blessure aan de lies op en zal 4 weken out zijn. Lees verder »

Boussoufa gaat kansarme jongeren helpen

Boussoufa gaat kansarme jongeren helpen

Samen met de minister van Cultuur van de Franse gemeenschap gaat Mbark Boussoufa verschillende acties op het terrein te organiseren voor kansarme jongeren. Hij stelde deze avond zijn project voor in de Botanique in Brussel. Lees verder »

Frutos hervat groepstraining

Frutos hervat groepstraining

Nicolas Frutos heeft vandaag voor het eerst weer met de groep getraind. Nadat eerder ook Pareja en Proto opnieuw aansloten, loopt de ziekenboeg stilaan leeg. Enkel Tiote revalideert momenteel nog van een operatie aan de quadriceps Lees verder »


 27-11-2006 

Signeersessie Zetterberg

Signeersessie Zetterberg

"Zetterberg. Ma vie de A à Z", dat is het boek dat de ex-Anderlechtspeler Pär Zetterberg woensdag zal voorstellen. Ter gelegenheid daarvan zal de Zweed woensdag 29 november van 14 tot 16u in de fanshop handtekeningen uitdelen. Lees verder »

 26-11-2006 

De Man: "Vermijdbare tegengoals"

De Man:

Winst voor Anderlecht, dat wel, maar het liep niet van een leien dakje. In de slotfase van de wedstrijd was het nog even spannend toen Annys de aansluitingstreffer maakte. De Man was ontevreden over de 2 tegengoals van Roeselare. Lees verder »

Site v/h Jaar: morgen laatste stemdag !

Site v/h Jaar: morgen laatste stemdag !

Morgen is de laatste dag waarop u kan stemmen voor Site van het Jaar. Daarom deze oproep aan allen die nog geen stem voor ons uitbrachten: gelieve nog snel op ons te stemmen! De stempagina is te bereiken via bovenstaande banner. Lees verder »

Anderlecht wint van Roeselare

Anderlecht wint van Roeselare

RSCA versus de slechtste uitploeg in eerste klasse oftewel Roeselare. Van deze kwalijke reputatie heeft Anderlecht kunnen profiteren en kon het op eigen veld met 3-2 winnen. Hierdoor verkleint de kloof met Genk tot 4 punten. Lees verder »

Zetterberg over zijn nieuwe functie als scout

Zetterberg over zijn nieuwe functie als scout

Nadat hij vorig seizoen een punt zette achter zijn carrieré is Pär Zetterberg tegenwoordig aan de slag als scout. “Ik probeer de beste spelers te zoeken voor de club maar ik heb nog een aanpassingsperiode nodig”, aldus de Zweed. Lees verder »

Pareja voorlopig rechtsback

Pareja voorlopig rechtsback

Aangezien Anderlecht geen volwaardige rechtsback heeft, moet Nicolas Pareja voorlopig deze positie voor zijn rekening nemen. Anthony Vanden Borre wordt in het vervolg enkel nog op het middenveld uitgespeeld. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Roeselare

Voorbeschouwing: Anderlecht - Roeselare

Vanavond tegen Roeselare is het de uitgesproken kans voor Anderlecht om terug tot op 4 punten van leider Genk, dat gisteren 2-2 gelijk heeft gespeeld, te komen. De match is trouwens live te volgen op Sporza - Canvas. Lees verder »

 25-11-2006 

Selectie RSC Anderlecht - KSV Roeselare

Selectie RSC Anderlecht - KSV Roeselare

Trainer Frank Vercauteren maakte vandaag zijn 21-koppige selectie bekend voor de wedstrijd tegen KSV Roeselare van morgen. Daniël Zitka and Cristian Leiva maken beiden deel uit van deze selectie, hoewel ze licht geblesseerd zijn. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Mbo Mpenza ondervindt hinder aan de enkel en de kuit, maar raakt wellicht speelklaar voor de wedstrijd van morgen. Roland Juhasz, die ook met een enkelblessure kampt, lijkt ook fit voor de wedstrijd tegen Roeselare. Lees verder »

Anderlecht B wint van Roeselare

Anderlecht B wint van Roeselare

De reserven van RSC Anderlecht wonnen gisteren met 1-3 op het veld van Roeselare. Roland Lamah, Sami Allagui en Thomas Weydisch maakten de Brusselse doelpunten. Vadis Odjidja viel in de tweede helft in, na heel wat blessureleed. Lees verder »

Boussoufa: "Ik zit in een dipje"

Boussoufa:

Mbark Boussoufa zat op de bank tegen Lille, maar heeft daar geen probleem mee. "Mijn lichaam moet gewend raken aan die opeenvolging van matchen. Ik zit in een dipje, maar kom er wel weer uit. Ik moet geduldig zijn", reageerde hij. Lees verder »

Zitka klaar voor Roeselare?

Zitka klaar voor Roeselare?

Doelman Daniël Zitka is aan de beterhand. Hij hernam de volledige training, maar blijft wel nog last ondervinden van zijn liesblessure bij het uittrappen. Of hij morgen toch in actie komt tegen Roeselare, is voorlopig onduidelijk. Lees verder »

Akin stuurt kat naar training

Akin stuurt kat naar training

Het lijkt Serhat Akin menens te zijn met Anderlecht. Nadat hij eerder al zijn ongenoegen uitte kwam hij niet opdagen op training. Vercauteren gaf toe dat Akin telefonisch onbereikbaar bleek en niet in de selectie wordt opgenomen. Lees verder »


 24-11-2006 

Supercup wordt op 20 december gespeeld

Supercup wordt op 20 december gespeeld

De Sucercup tussen kampioen RSC Anderlecht en bekerwinnaar Zulte Waregem wordt herspeeld op woensdag 20 december 2006 om 20u30. Eind juli 2006 werd de match gestaakt door de overvloedige regen. Tickets voor deze match kosten €5. Lees verder »

Komt de nieuwe verdediger uit Brazilië?

Komt de nieuwe verdediger uit Brazilië?

Manager Herman Van Holsbeeck, secretaris-generaal Philippe Collin en hoofdscout Werner Deraeve vertrekken vandaag naar Brazilië waar ze een aantal verdedigers zullen bekijken. De delegatie keert woensdag terug naar België. Lees verder »

Contractverlenging voor Davy Schollen

Contractverlenging voor Davy Schollen

Paars-wit wil de optie lichten op Davy Schollen. De doelman wordt nu gehuurd van NAC Breda. Als Anderlecht de optie licht kunnen ze hem definitief overnemen. Hij zou dan derde keeper worden achter Daniel Zitka en Silvio Proto. Lees verder »

Waar komt het nieuwe stadion?

Waar komt het nieuwe stadion?

Er zijn twee mogelijke plaatsen voor het nieuwe stadion van Anderlecht. Eén vlakbij het Zuidstation en één in Neerpede. De gemeenteraad beraadt zich op 5 december over de zaak. Anderlecht zou eerder voor de tweede optie opteren. Lees verder »

 23-11-2006 

Zetterberg: "Hassan mijn opvolger?"

Zetterberg:

Zetterberg kijkt op naar Hassan. Zou de nummer 10 zijn opvolger kunnen zijn? "Hassan is veel sneller als mij, hij speelde eerst op de rechterflank nu speelt hij op het middenveld en bereikt hij een top niveau." Lees verder »

Mpenza: "CL is een mislukking"

Mpenza:

Mbo speelde een goeie wedstrijd tegen Lille, maar toch is Anderlecht uitgeschakeld in de CL. Mpenza reageerde achteraf dan ook teleurgesteld: "We wilden de achtste finales te halen en dat is mislukt." Lees verder »

Onyewu en Grygera komen niet

Onyewu en Grygera komen niet

In zijn zoektocht naar defensieve versterking had Anderlecht een oog op de Tsjech Zdenek Grygera en de Amerikaan Ogushi Onyewu maar beiden zien het niet zitten om naar Anderlecht te komen. Onyewu wil het liefst naar Engeland. Lees verder »

Nieuws uit de ziekenboeg

Nieuws uit de ziekenboeg

Zitka kreeg in de wedstrijd tegen Gent een klein scheurtje in de lies , hierdoor is hij één week out en aldus niet onder de lat tegen Roeselare. Serhat akin die last heeft van zijn buikspieren is naar Duitsland op controle . Lees verder »

Akin wil Anderlecht verlaten

Akin wil Anderlecht verlaten

Serhat Akin heeft beslist, hij wil niet bij Anderlecht blijven. “In januari wil ik de club verlaten. Het maakt niet uit, een definitieve transfer of op uitleenbasis. Ik wil gewoon vertrekken.” Lees verder »

Verlof voor Hassan

Verlof voor Hassan

Trainer Franky Vercauteren heeft Ahmed Hassan 4 dagen verlof gegeven. Zo kan de Egyptenaar zijn vrouw en dochtertje bezoeken. Maandagavond wordt hij terug in Brussel verwacht. Lees verder »

 22-11-2006 

Mbo: "Ik ben dolgraag bij Anderlecht"

Mbo:

Mpo Mpenza is weer in vorm na een mindere periode waarin hij weinig mocht spelen en uitgejouwd werd door de fans. Maar met zijn doelpunten tegen Lille houdt hij Anderlecht in de running voor een Uefa-ticket. Lees verder »

Interesse voor twee Marokkanen

Interesse voor twee Marokkanen

Herman Van Holsbeeck, manager van Anderlecht was vorige week in Marokko om er de interland Marokko-Gabon te bekijken. Hij had er oog voor de Marokkaanse verdedigers Hicham Mahdoufi en Michaël Crétien. Lees verder »

Grygera opnieuw in beeld

Grygera opnieuw in beeld

Anderlecht blijft zoeken naar verdedigers voor de defensie te versterken achteraan. Daarbij komt de Tsjech Zdenek Grygera (26) opnieuw in beeld. Hij is einde contract en verlaat Ajax zeker na dit seizoen. Lees verder »


 21-11-2006 

AEK - Milan: 1-0

AEK - Milan: 1-0

In de andere wedstrijd van groep H ging Aek Athene winnen met 1-0 van Milan. Doelpuntenmaker van dienst was Julio Cesar. Door deze overwinning klimt Aek nu naar de 2e plek met 7 punten. Lees verder »

Anderlecht speelt gelijk op Lille

Anderlecht speelt gelijk op Lille

Europees overwinteren of niet, daar draaide het deze deze avond om. RSCA moest winnen om 2e te eindigen in groep H en zo door te stoten naar de volgende ronde. Paars-wit streed voor de overwinning maar het kwam niet verder dan 2-2 Lees verder »

Mpenza, Tchité en Mbokani twijfelachtig

Mpenza, Tchité en Mbokani twijfelachtig

Vanavond kampt Anderlecht met een spitsenprobleem. Nicolas Frutos is out en verder zijn Mbo Mpenza, Mohammed Tchité en Dieudonné Mbokani nog steeds twijfelachtig. Ook Serhat Akin is niet 100% fit maar wel speelklaar. Lees verder »

 20-11-2006 

Definitief: geen Frutos tegen Lille

Definitief: geen Frutos tegen Lille

Nicolas Frutos is onvoldoende hersteld van zijn blessure om morgen aan te treden in de cruciale CL-wedstrijd tegen Lille. Ook de wedstrijd van zondag tegen Roeselare komt wellicht nog te vroeg. Daniël Zitka is eveneens out. Lees verder »

Selectie voor Lille

Selectie voor Lille

Anderlecht neemt het morgen in de Champions League op tegen het Franse Lille. Een twintigkoppige delegatie vertrok deze middag al naar Frankrijk. Zowel Daniël Zitka als Nicolas Frutos ontbraken op het appèl en missen de wedstrijd. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Geen evenwicht in de ploeg"

Van Holsbeeck:

Anderlecht liet dit weekend een unieke kans liggen om dichter te sluipen bij Racing Genk. "Gelukkig verloor Genk eveneens punten dit weekend, maar het wordt nog een harde achtervolgingsrace", weet manager Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Wat kan Anderlecht nog?

Wat kan Anderlecht nog?

Anderlecht verloor dit weekend voor de tweede maal in de competitie. Dankzij het gelijkspel van Genk tegen Brugge, bleef de schade echter nog beperkt. Maar de manier waarop paars-wit verloor baart de fans en trainerstaff zorgen. Lees verder »

Øvrebø leidt wedstrijd tege Lille

Øvrebø leidt wedstrijd tege Lille

De Noorse scheidsrechter Tom Henning Øvrebø zal de wedstrijd van dinsdag in goede banen trachten te leiden. Twee seizoenen geleden floot hij ook al de thuiswedstrijd van Anderlecht tegen Valencia. Deze wedstrijd eindigde op 1-2. Lees verder »

Vercauteren:"Naar Lille om te winnen"

Vercauteren:

Zaterdag verloor RSCA nog kostbare punten tegen Gent maar dinsdag staat alweer een belangrijke wedstrijd op het programma. In de Champions League moet Anderlecht winnen van Lille, wil het nog naar de 2e ronde. Lees verder »

 19-11-2006 

Milan kan weer niet winnen

Milan kan weer niet winnen

Ook deze week is Milan er niet in geslaagd in de Serie A te winnen. Het speelde 0-0 tegen Empoli. Door dit gelijkspel blijft de Italiaanse tegenstander van Anderlecht in de Cl steken op de 15e plek in de Italiaanse competitie. Lees verder »

Wordt de kloof met leider Genk nóg groter?

Wordt de kloof met leider Genk nóg groter?

Straks (18u00) vindt de topper tussen Genk en Club Brugge plaats. Indien Genk wint, dan loopt het uit tot op 8 punten van RSCA. Wint Brugge, dan nadert FCB tot op 1 punt van paars-wit. De topper is live te volgen op Sporza en RTBF Lees verder »


 18-11-2006 

Boussoufa keert ontgoocheld terug

Boussoufa keert ontgoocheld terug

Mbark Boussoufa had zijn terugkeer naar Gent wellicht iets anders voorgesteld. Een plezante avond werd het allerminst voor Anderlecht. "In het begin was mijn terugkeer nog fijn, we speelden een halfuur goed en kwamen 0-1 voor." Lees verder »

Schollen: “Dit voelt zuur aan”

Schollen: “Dit voelt zuur aan”

Doelman Davy schollen moest in de tweede helft een schot van Azofeifa lossen waardoor de bal in doel verdween. "Niet te geloven, de eerste bal die ik moet pakken, gaat erin. Dit is balen, dit voelt zuur aan”, jammerde Schollen. Lees verder »

Anderlecht verliest van Gent

Anderlecht verliest van Gent

Paars-wit is op het veld van Gent gaan verliezen met 2-1. Voorzitter Vanden Stock kan er misschien nog gerust in zijn dat paars-wit het onoverwinnelijke Genk in zal halen, maar is de supporter dat ook wel? Lees verder »

0-0 voor Lille

0-0 voor Lille

Lille, de tegenstander van Anderlecht nu dinsdag in de Champions League, is niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel tegen Sochaux. Lees verder »

AEK wint met 4-1

AEK wint met 4-1

AEK Athene heeft voor eigen publiek met 4-1 gewonnen van Kerkira. De tegenstander kwam al na 2 minuten op voorsprong maar uiteindelijk won AEK met overtuigende cijfers en staat nu tweede in de Griekse competitie. Lees verder »

Voorbeschouwing: Gent – Anderlecht

Voorbeschouwing: Gent – Anderlecht

Buffalo- Paars-wit, het blijft een wedstrijd om naar uit te kijken, al bleef de score de voorbij twee jaar steken op een 0-0. In 2003-2004 en 2002-2003 kon Anderlecht er wel winnen met respectievelijk 1-3 en 02. Lees verder »

Mbo wil toch nog wel wat blijven

Mbo wil toch nog wel wat blijven

Over Mbo werd al meermaals geschreven dat hij wilt vertrekken bij Anderlecht omdat hij er te weinig speelkans krijgt. De speler stond tegen Cercle pas voor de 2e keer in het seizoen aan de aftrap, maar scoorde wel direct. Lees verder »

Reserven geven het goede voorbeeld

Reserven geven het goede voorbeeld

Vrijdagavond konden de reserven van Anderlecht met 2-1 winnen van Gent. De doelpunten werden gescoord door Thomas Weydisch en Régis Lacroix. Gent miste nog een strafschop en zo eindigde de match met winst voor Anderlecht. Lees verder »

 17-11-2006 

Vercauteren maakte selectie bekend

Vercauteren maakte selectie bekend

Trainer Franky Vercauteren maakte een 18-koppige kern bekend voor de match, maar er zitten nog een paar vraagtekens in de selectie. Nicolas Frutos geraakt niet speelklaar voor Gent. Ook Juhasz en Tchité zijn twijfelachtig. Lees verder »

Deschacht is geen Buffalo

Deschacht is geen Buffalo

We vroegen aan de linksachter of hij zelf een Gent-fan is had hij het volgende antwoord in petto: "Neen, ik ben geen Buffalo. Boussoufa is een Buffalo, ik ben een Gentenaar. Lees verder »

Blessurenieuws Kort

Blessurenieuws Kort

Frutos trainde nog individueel, maar sluit weer aan bij de groep. Tchité sukkelt met de adductoren en trainde niet. Juhasz keerde uit Hongarije terug met een enkelletsel en is twijfelachtig voor Gent. Lees verder »

 16-11-2006 

12.000 RSCA-supporters gaan naar Lille!

12.000 RSCA-supporters gaan naar Lille!

Lille deelt mede dat er nog maar 250 tickets te koop zijn voor de Champions Leauge wedstrijd van volgende week dinsdag tegen Anderlecht. In Lille zal RSCA aangemoedigd worden door maar liefst 12.000 meegereisde fans! Lees verder »

Deschacht derde in de Speler van de week

Deschacht derde in de Speler van de week

Genk-doelman Logan Bailly is door de bezoeker van Sport.be verkozen tot beste speler van de 12de speeldag. Hij haalde het nipt van Standard-middenvelder Karel Geraerts. Anderlecht-verdediger Olivier Deschacht werd derde. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Vanderhaeghe (kuit), Pareja (knie) en Proto (knie) trainden met de groep. Frutos (quadriceps), Biglia (kniepees) en Mpenza (enkel) revalideerden verder en sluiten eerstdaags weer aan. Lees verder »

Van Holsbeeck en Collin in Marokko

Van Holsbeeck en Collin in Marokko

Herman Van Holsbeeck en Philippe Collin woonden gisteren de interland Marokko - Gabon bij in Rabat. Daar werd een niet nader genoemde Marokkaanse speler gevolgd. Marokko, met Boussoufa, won de partij overigens met 6-0. Lees verder »

 15-11-2006 

Duivels kunnen niet winnen van Polen

Duivels kunnen niet winnen van Polen

De Duivels hebben hun kans om zich rechtstreeks te plaatsen voor het EK 2008 verkeken. Ze gingen thuis in het Boudewijnstadion met 0-1 verliezen van Polen. Mathematisch is er nog niets verloren maar de kwalificatie is veraf. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Het is nog steeds niet zeker of Nicolas Frutos klaar is voor de wedstrijd tegen AA Gent. Morgen wordt beslist of hij aansluit bij de rest van de groep. Lucas Biglia trainde individueel maar hervat morgen de volledige training. Lees verder »

Vanden Borre: "Ik wil naar Barça"

Vanden Borre:

Anthony Vanden Borre zou graag bij Barcelona spelen. De 19 jaar oude belofte is fan van Barça. "Elke voetballer droomt ervan om voor een club als Barcelona te spelen. Barça is de reden waarom ik ben beginnen voetballen", zegt hij. Lees verder »

Belangrijke wedstrijd voor Deschacht

Belangrijke wedstrijd voor Deschacht

Zondag moet Anderlecht naar Gent. Een speciale wedstrijd voor Deschacht dus. “Het is alsof ik thuis speel. Ik ken veel mensen bij Gent. Ik heb een goede band met iedereen, spelers, bestuur en supporters.” Lees verder »

Nicolas Frutos hoopt fit te zijn

Nicolas Frutos hoopt fit te zijn

De Argentijnse speler kampt al een hele tijd met de ene blessure na de andere. Zelf wordt hij het stilaan beu en hij hoopt dan ook volledig fit te zijn tegen Gent en Lille. “De wil is er om 2 wedstrijden te spelen”, meldt Frutos. Lees verder »

Mbokani: “Keuze was snel gemaakt”

Mbokani: “Keuze was snel gemaakt”

Een nieuwkomer in de A-kern dit seizoen is Dieudonné Mbokani. De 20-jarige Congolees is zeer ambitieus en wil het helemaal maken bij Anderlecht. “Het is mijn ambitie om prof te worden. Ik moet me de komende maanden dus bewijzen.” Lees verder »

 14-11-2006 

Webteam nieuws: Geboorte Jaden

Webteam nieuws: Geboorte Jaden

Vandaag om 13u12 werd Dave, een webteamlid, vader van een flinke zoon. De ouders hebben hem Jaden genoemd. Jaden weegt 3kg en meet 48cm. We wensen hem natuurlijk van harte proficiat ! Lees verder »

Biglia: "Ik voel me hier perfect gelukkig"

Biglia:

Lucas Biglia in HNB: "Op dit ogenblik voel ik me perfect gelukkig bij Anderlecht. Geen haar op mijn hoofd denkt er aan om snel te vertrekken. Mijn missie in België is nog lang niet vervuld en ik gun mezelf de nodige tijd." Lees verder »

Ook Feyenoord wil Geraerts aantrekken

Ook Feyenoord wil Geraerts aantrekken

Als Anderlecht Karel Geraerts wil aantrekken zal het zich moeten haasten. Nu is bekendgeraakt dat Geraerts in de belangstelling staat van Feyenoord. Ook bij clubs in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Engeland wordt zijn naam genoemd Lees verder »

 13-11-2006 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De blessurebank wordt weer wat leger. De Argentijn Pareja en doelman Proto konden vandaag meetrainen en hun blessures lijken verleden tijden. Frutos zal in de loop van de week de groepstraining hervatten. Lees verder »

Amper volk op training

Amper volk op training

Dat de verschillende spelers internationale verplichtingen hebben was vandaag goed te merken op het trainingsveld. Maar liefst 10 spelers gaven afwezig, zo ook Legear die opgeroepen is voor de nationale beloften. Lees verder »

Akin tegen Italië, Juhasz tegen Canada

Akin tegen Italië, Juhasz tegen Canada

Fatih Terim, bondscoach van het Turke nationale elftal heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de vriendschappelijke wedstrijd, nu woensdag, tegen Italië. Onder de 24 namen is ook Anderlecht-speler Serhat Akin. Lees verder »

Vercauteren niet tevreden

Vercauteren niet tevreden

Ondanks de 2-0 overwinning tegen Cercle Brugge, is Frank Vercauteren alles behalve een tevreden man. Een hekel punt bij de coach was het feit dat verschillende spelers zich niet aan de opgelegde taken hielden. Lees verder »

 12-11-2006 

AEK wint overtuigend, Lille 1-0

AEK wint overtuigend, Lille 1-0

Wat Milan niet kan, doet AEK wel in eigen competitie. Het ging op eigen veld met overtuigende 5-0 cijfers winnen van Larisa. Lille ging ook winnen maar deed dat met het kleinste verschil, thuis tegen Marseille: 1-0. Lees verder »

"Chelsea volgt Boussoufa"

Volgens de Franse media volgt trainer José Mourinho van het Engelse Chelsea op dit ogenblik twee Marokkaanse spelers die in de Belgische competitie uitkomen. Eén ervan is Anderlecht-speler Mbark Boussoufa. Lees verder »

Hassan tegen Zuid-Afrika

Hassan tegen Zuid-Afrika

Ahmed Hassan werd door de Egyptische bondscoach Hassan Shehata geselecteerd om uit te komen tegen Zuid-Afrika. Die match wordt nu woensdag in Londen gespeeld. Lees verder »

Mpenza: "Doelpunt doet me plezier"

Mpenza:

Mbo Mpenza mocht gisteren tegen Cercle nog eens in de basis starten en bedankte de trainer met een doelpunt, zijn eerste dit seizoen. Ook gaandeweg de match groeide het spel van Mbo. "Dat doelpunt bevrijdde me”, aldus Mpenza. Lees verder »

Schollen opgeroepen door Vandereycken

Schollen opgeroepen door Vandereycken

René Vandereycken heeft Anderlecht doelman Davy Schollen opgeroepen voor de EK-kwalificatiematch tussen België en Polen. De bondscoach doet een beroep op Schollen omdat Stijn Stijnen twijfelachtig is voor de partij. Lees verder »

Milan blijft verliezen

Milan blijft verliezen

Het zit Milan echt niet mee in de Italiaanse competitie. Het verloor voor de derde keer op rij nadat AS Roma in San Siro met 1-2 ging winnen. De doelpunten werden gemaakt door Brocchi (1-1) en twee maal door Totti (0-1 & 1-2) Lees verder »

Boussoufa: “Moeilijk om te combineren”

Boussoufa: “Moeilijk om te combineren”

Mbark Boussoufa speelde een onopvallende wedstrijd tegen Cercle. Hij moest na de match nog genaaid worden aan het hoofd na een elleboogstoot. "Ze stonden met vijf achteraan wat het heel moeilijk maakte voor ons om te combineren." Lees verder »

 11-11-2006 

Anderlecht wint met 2-0 van Cercle

Anderlecht wint met 2-0 van Cercle

Paars-wit kon vanavond in eigen huis met 2-0 cijfers winnen van Cercle Brugge, 16e in het klassement. Dankzij deze overwinning blijft Anderlecht op 5 punten van Genk dat met 32 punten stevig leider blijft. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Cercle Brugge

Voorbeschouwing: Anderlecht - Cercle Brugge

Na het gelijkspel tegen Standard vorige week en de winst van Genk, gisteren, tegen Westerlo, groeit de druk naar winst. Paars-wit heeft nu al 8 punten achterstand op de leider, echter als het wint wordt de kloof maar 5 punten. Lees verder »

 10-11-2006 

Selectie tegen Cercle Brugge

Selectie tegen Cercle Brugge

Frank Vercauteren heeft de selectie voor de wedstrijd van morgen bekend gemaakt. Allagui, Siani en Mbokani kunnen hun plaats nog afdwingen op de training van morgenochtend. Vanderhaeghe is wel twijfelachtig. Lees verder »

Anderlecht volgt nog altijd Skrtel

Anderlecht volgt nog altijd Skrtel

Geruchten doen de ronde dat RSC Anderlecht nog steeds interesse zou tonen in de 21-jarige Slovaak Martin Skrtel van het Russische Zenith Sint-Petersburg. Ook het Duitse Hamburg SV toont interesse voor de verdediger. Lees verder »

De Man: "Ik ben heel verrast en blij"

De Man:

Mark De Man is voor de eerste keer opgeroepen voor de Rode Duivels en is daar zichtbaar heel gelukkig mee. "Ik ben heel verrast en blij", zegt de verdediger. "Dit is mijn beloning voor het harde werken na mijn operatie." Lees verder »

Proto bijna terug de oude

Proto bijna terug de oude

Silvio Proto is bijna terug de oude. De doelman liep half april een blessure aan de kruisbanden op. De operatie verliep echter niet zoals verwacht en de keeper moest hierdoor 6 maand aan de kant blijven. Lees verder »

Frutos wellicht niet tegen Cercle

Frutos wellicht niet tegen Cercle

Eerder deze week zag het er goed uit voor Frutos. De medische staff dacht dat Frutos wel klaar zou zijn tegen zaterdag. Maar de kaarten liggen opnieuw anders. Frutos kan pas volgende week aansluiten bij de groep. Lees verder »

Van Damme: "Kritiek raakte me niet"

Van Damme:

Jelle Van Damme kreeg heel wat kritiek te slikken na de topper tegen Racing Genk, maar de verdediger antwoordde met een glansprestatie tegen Standard afgelopen weekend. "Die kritiek raakte me niet", vertelt Van Damme nu. Lees verder »

Vanden Borre dankt begeleider

Vanden Borre dankt begeleider

Anthony Vanden Borre is weer helemaal terug na een moeilijk seizoen vorig jaar met ups en downs. "En dat dankzij mijn begeleider", vertelt Vanden Borre. "De begeleiding die Yvon Verhoeven me geeft is een geweldige steun voor mij." Lees verder »

Nieuw gesprek in december

Nieuw gesprek in december

Het bestuur had woensdag een positief en constructief gesprek betreffende het Constant Vanden Stock stadion met burgemeester Simonet. Zoals eerder al gemeld worden er voorlopig 2 mogelijkheden onderzocht. Lees verder »

 09-11-2006 

Anderlecht wint van Rupel Boom

Anderlecht wint van Rupel Boom

Deze avond speelde Anderlecht een vriendschappelijke wedstrijd tegen K. Rupel Boom FC. Paars-wit ging er met 1-2 winnen. De 2 RSCA-doelpunten werden gemaakt door Boateng en Allagui met een penalty. Lees verder »

Goed nieuws voor geblesseerden

Goed nieuws voor geblesseerden

Goed nieuws voor de geblesseerde spelers. Lucas Biglia moet nog een dagje revalideren maar zal de wedstrijd tegen Cercle wel halen. Nicolas Pareja en Vadis Odjidja Ofoe mogen vanaf volgende week opnieuw bij de groep aanpikken. Lees verder »

Interview Ahmed Hassan

Interview Ahmed Hassan

Op de Afrika Cup van dit jaar werd hij uitgeroepen tot beste speler van het toernooi, maar zijn integratie in Brussel verloopt moeizaam. Aan de hand van drie Egyptische Goden legt de voetbalfarao zijn ziel bloot. Lees verder »

Daniel Zitka speler van de week

Daniel Zitka speler van de week

Daniel Zitka is verkozen tot speler van de 11de speeldag in de Jupiler League. Hij won makkelijk voor De Decker en Ogunsoto. Het is al de zoveelste glansprestatie van de Tsjechische doelman. Lees verder »

Tchité binnenkort Rode Duivel ?

Tchité binnenkort Rode Duivel ?

Het ziet er sterk naar uit dat Tchité zich binnenkort 'Belg' mag noemen. De naturalisatieprocedure is zo goed als afgerond. Als hij Belg wordt is de kans groot dat hij straks voor de nationale ploeg voetbalt. Lees verder »

 08-11-2006 

Frutos speelklaar tegen Cercle

Frutos speelklaar tegen Cercle

Nicolas Frutos heeft maandag een controle-echografie ondergaan en daaruit bleek dat de blessure genezen is. Hij sluit morgen weer aan bij de groep en is inzetbaar tegen Cercle, Pareja is wellicht pas speelklaar tegen AA Gent. Lees verder »

Nieuws uit de ziekenboeg

Nieuws uit de ziekenboeg

Lucas Biglia heeft vandaag geprobeerd de groepstraining te hervatten maar al na 20 minuten ondervond de Argentijn last aan de knie. Hij zal vandaag nog langs gaan bij de dokter. Lees verder »

Anderlecht praat met Simonet

Anderlecht praat met Simonet

Vandaag gaat Anderlecht voorzitter Roger Vanden Stock rond de tafel zitten met burgemeester Simonet om de plannen voor de uitbreiding van het stadion te bespreken. Anderlecht zou graag een derde ring op het stadion bouwen. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Kompany komt terug"

Van Holsbeeck:

Het zit Vincent Kompany niet mee na zijn overgang van Anderlecht naar het Duitse Hamburg. Hij sukkelt van de ene blessure in de andere, maar toch denkt Anderlecht-manager Van Holsbeeck dat de verdediger volledig zal herstellen. Lees verder »

Zitka: "Conservatieve bondscoach"

Zitka:

Daniël Zitka is aan een heel sterk seizoen bezig bij Anderlecht, maar de Tsjechische bondscoach Karel Brückner lijkt hier niet van onder de indruk. Zitka werd nog nooit opgeroepen, zelfs niet nu Petr Cech lange tijd out is. Lees verder »

 07-11-2006 

Schollen wil niet terug naar Breda

Schollen wil niet terug naar Breda

Reserve doelman Davy Schollen wil liever niet terugkeren naar NAC Breda op het einde van het seizoen. Hij is ervan overtuigd dat hij bij Anderlecht meer speelkansen zal krijgen dan in Nederland. Lees verder »

Nicolas Lombaerts op verlanglijstje

Nicolas Lombaerts op verlanglijstje

Deze week maakte secretaris-generaal Philippe Colin bekend dat Nicolas Lombaerts, verdediger bij AA Gent, op het verlanglijstje van Anderlecht staat. Lombaerts is één van de spelers die door paars-wit gevolgd werd. Lees verder »

 06-11-2006 

Boussoufa ontevreden met wissel

Boussoufa ontevreden met wissel

Halfweg de 2e helft werd Mbark Boussoufa vervangen door Mbo. En daar is de spits niet blij mee, ondanks dat hij tevreden was over zijn partij: "Vooral in de tweede helft kon ik geregeld goed tussen de linies lopen.' Lees verder »

 05-11-2006 

Athene wint van Saloniki

Athene wint van Saloniki

Niet alleen Lille en Milan moesten dit weekend uitkomen in hun competitie, ook AEK Athene had een wedstrijd af te werken. Het won met 1-3 cijfers van Saloniki. Hierdoor komt AEK op de derde plaats in Griekenland te staan. Lees verder »

Anderlecht blijft steken op gelijkspel

Anderlecht blijft steken op gelijkspel

Anderlecht kwam deze avond niet verder dan een 0-0 gelijkspel op het veld van Standard. Dit puntenverlies kan de Brusselaars duur te staan komen, want Racing Genk heeft nu al een comfortabele voorsprong van vijf punten. Lees verder »

Geen Goor tegen Cercle

Geen Goor tegen Cercle

Volgende week tegen Cercle Brugge zal Anderlecht het zonder Bart Goor moeten doen. De speler ontving tegen Standard zijn derde geel van het seizoen en is bijgevolg voor de volgende wedstrijd geschorst. Lees verder »

Lille wint, Milaan verliest

Lille wint, Milaan verliest

Lille, 2e in de CL-groep van Anderlecht, heeft in eigen land kunnen winnen van Valenciennes met 3-0. De Milanezen, leider in de groep van Paars-Wit, gingen bij Atalanta kopje onder met een 2-0 score. Lees verder »

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

Druk, dat ligt er nu op de schouders van Anderlecht. Ze hebben een zware nederlaag tegen Milaan moeten verwerken en daar bovenop komt nog eens het machtsvertoon van Genk tegen GBA waardoor de Limburgers nu al 6 punten los staan. Lees verder »

Hassan blijft kalm ondanks de drukte

Hassan blijft kalm ondanks de drukte

Hassan blijft, ondanks al de drukte rond het duel van deze avond, er kalm bij. Hij is niet onder de indruk van de verhalen over de “hel van Sclessin”. Hij kan natuurlijk terugkijken op jaren ervaring in het Turkse voetbal. Lees verder »

 04-11-2006 

Boussoufa kijkt vooruit naar Standard

Boussoufa kijkt vooruit naar Standard

Standard – Gent, dat was de laatste competitiewedstrijd dat Boussoufa nog uitkwam in de kleuren van de Buffalo's. Een wedstrijd die door Gent gewonnen werd met 0-2 en afgesloten werd met een staande ovatie voor Boussoufa. Lees verder »

Ook De Man en Juhasz geblesseerd

Ook De Man en Juhasz geblesseerd

Frank Vercauteren heeft ook defensieve kopzorgen. Mark De Man liep een knieblessure op en Roland Juhasz is geblesseerd aan de knie en de kuit. Daardoor zijn beide spelers onzeker voor morgen. Lees verder »

Sclessin volledig uitverkocht

Sclessin volledig uitverkocht

Voor de topper van morgen is Sclessin, het stadion van Standard, volledig uitverkocht. Zo'n 30.000 fans zullen de topper op de 11de speeldag van de Jupiler League bijwonen. Lees verder »

Standard belooft Tchité een "warm onthaal"

Standard belooft Tchité een

De topper tegen Standard morgen is voor Tchité een terugzien met zijn ex-club. Standard heeft hem alvast een warm onthaal beloofd. De Standardfans vinden hem een judas en zullen hem morgen uitfluiten wanneer hij aan de bal komt. Lees verder »

Ook Biglia twijfelachtig voor Standard

Ook Biglia twijfelachtig voor Standard

Frutos kon gisteren niet meetrainen, omdat hij nog tests moest afleggen. Ook Biglia miste de training. Hij heeft nog steeds last van de trap die hij woensdag kreeg. Beide Argentijnen zijn twijfelachtig voor de topper van morgen. Lees verder »

Kalenderwijzigingen

Kalenderwijzigingen

Fans die mee op verplaatsing gaan kunnen hun agenda gaan aanpassen. De KBVB voerde enkele wijzigingen door, waaronder dus 3 uitmatchen van RSCA. Lees verder »

 03-11-2006 

Anderlecht pas om half vijf in Brussel

Anderlecht pas om half vijf in Brussel

Anderlecht landde pas donderdagochtend om half vijf op Zaventem. De vlucht liep urenlang vertraging omwille van een geschil tussen twee maatschappijen van de luchthaven Milaan Malpensa over het inscannen van de bagage. Lees verder »

Van Himst en Merckx redden supporters

Van Himst en Merckx redden supporters

Het Laatste Nieuws weet vandaag te vertellen dat Van Himst en Merckx 2 Anderlechtfans uit een benarde situatie konden redden. De fans werden, op weg naar het stadion, aangevalen door verschillende Milanezen. Lees verder »

 02-11-2006 

Opnieuw blessureleed voor Tiote

Opnieuw blessureleed voor Tiote

Slecht nieuws voor Cheik Ismael Tiote. De Ivoriaan was nog aan het revalideren nu hij een nieuwe operatie aan de linkerdij moet ondergaan. Hij zal geopereerd worden van een kleine pseudocyste en is weer voor enkele weken out. Lees verder »

Het Nieuwsblad verdeelt zeer lage punten

Het Nieuwsblad verdeelt zeer lage punten

Vandaag werd er in Het Nieuwsblad de punten gegeven op de spelers van Anderlecht, na AC Milan - RSCA. De uitblinker bleek Akin te zijn met 7 punten. Hij was samen met Vanderhaeghe, die een 5 heeft, de enige die niet 'gebuisd' was. Lees verder »

Supporters hielden het rustig

Supporters hielden het rustig

De 5.000 supporters van Anderlecht hebben het in Milan vrij rustig gehouden. Enkel voor de wedstrijd waren er een paar opstootjes tussen supporterskernen, maar voor de rest waren er nauwelijks rellen. Lees verder »

Kompany valt weer uit

Kompany valt weer uit

Het zit niet mee voor Vincent Kompany. Sinds hij de overstap maakte naar Hamburg heeft de speler meer tijd doorgebracht in de ziekenboeg dan op het veld. Gisteren viel hij, tegen Porto, opnieuw uit met een spierblessure. Lees verder »

Yves Vanderhaeghe teleurgesteld

Yves Vanderhaeghe teleurgesteld

Yves Vanderhaeghe werd nog voor de rust gewisseld voor Serhat en was niet gelukkig met zijn vroege wissel. Vanderhaeghe weigerde dan ook commentaar te geven over zijn 50e Europese wedstrijd voor Anderlecht. Lees verder »

Vanden Stock in Zanzibar

Vanden Stock in Zanzibar

Voorzitter Roger Vanden Stock was gisteren niet aanwezig in Milaan. Hij woonde het huwelijksfeest van vrienden bij op het eiland Zanzibar. Zondag tegen Standard zit hij wel in de tribune. Lees verder »

Anderlecht-fan opgepakt

Anderlecht-fan opgepakt

Nog voor de aftrap van de wedstrijd tegen AC Milan werd een Anderlecht-supporter opgepakt. Hij was met flessen aan het gooien en zal vandaag voor het gerecht verschijnen. Lees verder »

Serhat is bank van Anderlecht beu

Serhat is bank van Anderlecht beu

Serhat Akin viel tegen AC Milan uitstekend in, maar daar heeft hij geen boodschap aan. De Turk wil een basisplaats bij Anderlecht of hij vertrekt. "Als ik niet vaker speel, laten ze me beter gaan." Lees verder »

Wouter Vrancken in beeld bij Anderlecht?

Wouter Vrancken in beeld bij Anderlecht?

Er steekt bij Anderlecht het gerucht op dat Wouter Vrancken in beeld is. De verdedigende middenvelder speelt uitstekend bij Racing Genk. HLN weet dat Vrancken de ideale opvolger van Vanderhaeghe kan zijn die na dit seizoen stopt. Lees verder »

 01-11-2006 

Vercauteren geeft tweede plaats niet op

Vercauteren geeft tweede plaats niet op

Anderlecht heeft afgezien in Milaan maar toch was er een positieve noot te bespeuren. Anderlecht herpakte zich bij momenten zeer goed in de 2de helft al was het toch te weinig om aanspraak te maken op een gelijkspel of zelfs meer. Lees verder »

Purple Dynamite bestaat zes jaar

Purple Dynamite bestaat zes jaar

Vandaag is het exact zes jaar geleden dat anderlecht-online.be het levenslicht zag. In die tijd heeft deze website een hele evolutie doorstaan. Niet alleen groeide het bezoekersaantal enorm, maar er kwamen ook heel wat talen bij. Lees verder »

Voorbeschouwing: AC Milan - Anderlecht

Voorbeschouwing: AC Milan - Anderlecht

Twee, dat is het aantal punten dat Anderlecht in deze Champions League al heeft weten bij elkaar sprokkelen. Wil het nog kans maken om door te stoten naar de volgende ronde, dan is winnen tegen AC Milan de enige optie. Lees verder »