Archieven

 31-01-2005 

Baseggio geschorst

Baseggio geschorst

Een protesterende Anderlecht-kapitein Walter Baseggio kreeg zijn derde gele kaart van het seizoen en mist de topper van zondag op het veld van AA Gent. Pär Zetterberg staat klaar om Walt af te lossen. Lees verder »

 30-01-2005 

Wil Aruna bij Anderlecht blijven?

Wil Aruna bij Anderlecht blijven?

Aruna Dindane lijkt zich opnieuw volledig voor Anderlecht te geven. De jongste weken veranderde hij van mentaliteit. Hij is ook topschutter van de Brusselse club en scoorde gisteren weer een goal. Lees verder »

 29-01-2005 

Anderlecht wint met 5-2

Anderlecht wint met 5-2

Anderlecht heeft voor eigen volk Beveren geklopt. Broos' vel lijkt gered. Kompany kreeg vooraf bloemen voor zijn Gouden Schoen uit handen van Miss België. Lees verder »

Voorbeschouwing RSCA-Beveren

Voorbeschouwing RSCA-Beveren

Niet dat het ooit anders is geweest, maar de druk weegt enorm op de schouders van Anderlecht-trainer Hugo Broos. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck zei al dat hij best zorgt voor een zege. Anders zwaait er wat. Lees verder »


 28-01-2005 

Anderlecht morgen met Mpenza en Zewlakow

Anderlecht morgen met Mpenza en Zewlakow

Morgen speelt Anderlecht tegen Beveren. Mpenza en Zewlakow zijn hersteld van een blessure en zullen er bij zijn. Jan Van Steenberghe vervangt Tristan Peersman onder de lat. Volgende week wordt de keepersituatie herbekeken. Lees verder »

Southampton wil Mpenza

Southampton wil Mpenza

De Daily Mirror meldt dat Manchester City, de ploeg van trainer Kevin Keegan, Mbo Mpenza wilde huren om het vertrek van Nicolas Anelka naar Fenerbahçe op te vangen. Anderlecht ontkent, maar Southampton nam wel contact op. Lees verder »

 27-01-2005 

Mpenza onzeker

Mpenza onzeker

Mpenza onderging een echografie. Hij heeft een blessure aan de quadriceps en is onzeker voor de partij van zaterdag. Zewlakow is volledig hersteld. Kolar hernam de groepstraining. Vanden Borre en Zitka zijn nog steeds out. Lees verder »

Kompany: "Ik leer nog elke match bij"

Kompany:

Daags na de uitreiking van de Gouden Schoen reageert winnaar Vincent Kompany. Hij had het ondermeer over een mogelijke transfer naar het buitenland. Toch lijkt het nog niet vast te staan of hij wel zal vertekken... Lees verder »

 26-01-2005 

Vincent Kompany wint 51ste Gouden

Vincent Kompany wint 51ste Gouden

Kompany is woensdagavond uitgeroepen tot laureaat van de Gouden Schoen 2004. De 18-jarige verdediger van Anderlecht haalde het met groot verschil van Luigi Pieroni (Moeskroen/Auxerre) en Marius Mitu (Lierse). Lees verder »

Vanavond Gouden Schoen: Kompany favoriet

Vanavond Gouden Schoen: Kompany favoriet

Vanavond wordt de Gouden Schoen weer uitgereikt. Vincent Kompany is torenhoog favoriet. De enige die hem misschien nog wat kan bedreigen, is zijn ploeggennoot Christian Wilhelmsson. Afwachten wie de laureaat wordt dus... Lees verder »


 25-01-2005 

Wedstrijd gaat niet door - UPDATE -

Wedstrijd gaat niet door - UPDATE -

De inhaalwedstrijd van de 17e speeldag in de Belgische voetbalcompetitie tussen Bergen en Anderlecht, die normaal vandaag om 20u30 zou worden afgewerkt, is afgelast. Het veld in Bergen is ondergesneeuwd. Lees verder »

Uruguayaanse tester bij Anderlecht

Uruguayaanse tester bij Anderlecht

Bij Anderlecht komt er weer een speler enkele tests afleggen. Deze keer gaat het om de Uruguayaan Diego Guastavino, een 20-jarige offensieve middenvelder. Hij zal bij de beloften ondergebracht worden. Lees verder »

Bergen - Anderlecht

Bergen - Anderlecht

Anderlecht staat vanavond voor de dwingende opdracht de competitie te redden. Als het vanavond geen drie punten van de achterstand kan afknabbelen, stevent het stevige Club Brugge freewheelend op de titel af. Lees verder »

Veld was gisteren onbespeelbaar

Veld was gisteren onbespeelbaar

Deze avond trekt Anderlecht naar Bergen waar het de uitgestelde wedstrijd van 17 december zal afwerken. Althans, dat is te hopen want het veld in het Stade Charles Tondreau lag er gisteren onbespeelbaar bij. Lees verder »

Broos onderschat Bergen niet

Broos onderschat Bergen niet

Hugo Broos weigert de afdankertjes van Bergen als een makkelijke prooi te onderschatten. "Er zijn geen luxesituaties meer in het voetbal. Die gasten zullen zich tegen Anderlecht absoluut willen bewijzen." Lees verder »

Zitka ten vroegste in maart

Zitka ten vroegste in maart

Zitka, de concurrent van Peersman die begin december in de aanloop van het CL-duel met Inter zijn arm brak, is ten vroegste in maart weer inzetbaar.De Tsjech liet 2 weken geleden zijn gips verwijderen en werkt aan zijn revalidatie Lees verder »

 24-01-2005 

Zonder Grégoire tegen Bergen

Zonder Grégoire tegen Bergen

Anderlecht zal het zonder Grégoire moeten stellen tijdens de wedstrijd tegen Bergen. De speler is niet speelgerechtigd, omdat hij op het aanvankelijke tijdstip van de wedstrijd tegen Bergen nog niet aangesloten was. Lees verder »

 23-01-2005 

Reactie's na de match

Reactie's na de match

Trainer Hugo Broos was niet tevreden over het puntenverlies, maar hij was opvallend rustig na de match. Ook Herman Van Holsbeeck straalde rust uit. Beiden vertelden na de partij wat er fout ging... Lees verder »


 22-01-2005 

Sint-Truiden - Anderlecht

Sint-Truiden - Anderlecht

Met het mes op de keel: zo trekken Hugo Broos en Anderlecht vanavond naar de Hel van Staaien. Het is duidelijk. Tegen Sint-Truiden en volgende dinsdag in de inhaalmatch bij Bergen moet paars-wit zes op zes halen. Lees verder »

 21-01-2005 

Crasson eerst nog tegen Anderlecht

Crasson eerst nog tegen Anderlecht

Bertrand Crasson zal zijn voetbalcarrière beëindigen op 19 maart en niet op 1 februari zoals eerst aangekondigd. Hierdoor kan hij, als afscheidsmatch, de wedstrijd tegen Anderlecht meespelen. Lees verder »

Legear op links

Legear op links

Afgaande op de training van gisteren speelt Legear zaterdag op STVV links op het middenveld, ter vervanging van de geschorste Grégoire. Zewlakow is weer fit, net als Jestrovic. Lees verder »

Roger Vanden Stock probeert rust te bewaren

Roger Vanden Stock probeert rust te bewaren

Gespannen feertje gisteren op Anderlecht. Naar wekelijkse gewoonte stond er een directiecomité op het programma. Niks abnormaals, zo wilden alle betrokken partijen na afloop laten geloven. Maar de blikken achteraf verrieden veel. Lees verder »

Geen extra doelman, Gerk naar Westerlo?

Geen extra doelman, Gerk naar Westerlo?

Anderlecht heeft de keepersknoop dan toch doorgehakt. De landskampioen trekt geen nieuwe doelman aan. "Binnen het bestuur is beslist om door te gaan met Peersman, Van Steenberghe en Zitka", zegt manager Van Holsbeeck. Lees verder »

 20-01-2005 

België wint plaats op FIFA-ranking

België wint plaats op FIFA-ranking

België klimt in de Fifa-wereldranglijst van januari van de 45ste naar de 44ste plaats. Daarmee zijn de Rode Duivels verlost van hun slechtste stek op de ranking ooit. Brazilië blijft de lijst aanvoeren. Lees verder »

Ex-Anderlechtspeler Crasson stopt

Ex-Anderlechtspeler Crasson stopt

Bertrand Crasson staat dicht bij zijn afscheid. Vanaf 1 februari is hij speler-af en krijgt hij een functie bij Brussels. De verdediger gaat de jongeren van de club begeleiden en zich met commerciële zaken bezighouden. Lees verder »

Jestrovic onzeker tegen STVV

Jestrovic onzeker tegen STVV

Jestrovic sukkelt met zijn rug en is onzeker voor de match tegen STVV. Kompany kreeg een trap in Genk, maar raakt wel speelklaar. Ook Wilhelmsson en Zewlakow zijn beschikbaar. Lees verder »


 19-01-2005 

Reactie Broos na uitschakeling beker

Reactie Broos na uitschakeling beker

Hugo Broos reageerde ontgoocheld: "Op basis van het aantal kansen is Genk vanavond de verdiende winnaar, maar op basis van het spel, het balbezit verdienden wij beter. We toonden vanavond aanvallend zeer weinig." Lees verder »

Webteam lid jarig

Webteam lid jarig

Vandaag is het de verjaardag van Michael (RSCA Skater). Hij wordt 19 jaar en staat nu al sinds enkele jaren in voor de Duitse versie van deze site. Met dit zware werk zorgt hij voor een unieke bijdrage aan deze site. Proficiat! Lees verder »

 18-01-2005 

Voorbeschouwing Genk - Anderlecht

Voorbeschouwing Genk - Anderlecht

Vanavond staat de eerste 1/8ste finale van de Beker van Belgie op het programma. Genk ontvangt Anderlecht om 20u30. Genk heeft zijn zinnen gezet op de beker, Anderlecht is het aan zijn status verplicht ver door te stoten. Lees verder »

Jestrovic wellicht op de bank

Jestrovic wellicht op de bank

Op basis van de training gisteren lijkt Broos tegen Genk opnieuw te kiezen voor Mpenza naast Aruna voorin. Jestrovic stond in het onderlinge partijtje in het verkeerde kamp en blies met een lang gezicht de aftocht. Lees verder »

 17-01-2005 

Nu is Zetterberg weer boos

Nu is Zetterberg weer boos

Geweldig kippenhok toch, de kleedkamer van Anderlecht. Met alleen maar haantjes en ego's die om de beurt op ontploffen staan. Na Aruna, Jestrovic, Iachtchouk, Peersman, Traoré, Baseggio en Wilhelmsson is het nu Zetterberg. Lees verder »

Engelaar niet tegen Anderlecht?

Engelaar niet tegen Anderlecht?

Orlando Engelaar speelt mogelijk niet mee tegen Anderlecht in de 8e finale van de Beker van België. Hij is twijfelachtig. In de competitie was hij nog de gesel van paars-wit, dat toen op de valreep de winst nog binnen haalde. Lees verder »

 15-01-2005 

Broos beboet zichzelf

Broos beboet zichzelf

Hugo Broos heeft zichzelf een boete opgelegd. Hij doorbrak de persstop om een interview te geven aan de krant Het Laatste Nieuws. Broos vond dat hij hierdoor zijn spelers onheus behandelde en legt daarom zichzelf een boete op. Lees verder »

Jean Dockx overleed 3 jaar geleden

Jean Dockx overleed 3 jaar geleden

Vandaag is het exact 3 jaar geleden dat Jean Dockx plots het leven liet. Dockx was op dat moment actief in de scouting van Anderlecht. Hij was ook even actief als hoofdtrainer, samen met Franky Vercauteren. Lees verder »

Anderlecht - Moeskroen

Anderlecht - Moeskroen

Zeven punten achter, maar nog één inhaalmatch te goed: met dat uitgangspunt begint Anderlecht vanavond aan de terugronde van de competitie. RSCA won voor de winterstop van Brugge, en blies zo de titelstrijd nieuw leven in. Lees verder »

 14-01-2005 

8518 euro voor Azië

8518 euro voor Azië

De inzamelactie ter gelegenheid van de oefenwedstrijd tegen Hertha Berlijn voor de slachtoffers van de tsoenami in Azië leverde 8518,61 euro op. De grootste hap van dat bedrag kwam van het bestuur (3600 euro) en de spelers (€2400) Lees verder »

 13-01-2005 

Update over de blessures

Update over de blessures

De keepers stelden zich vandaag tevreden met het lopen van enkele rondjes. Peersman zal vrijdag de training hervatten, als hij geen last meer ondervindt. Lovré hernam vandaag al. Lees verder »

 12-01-2005 

Anderlecht gaat opnieuw onderuit

Anderlecht gaat opnieuw onderuit

Duitse ploegen liggen Anderlecht duidelijk niet. Na Bayern vorig seizoen en Bremen en Bochum dit seizoen, werd er nu ook thuis verloren van Hertha Berlijn. Paars-wit ging in de oefenmatch met 2-3 onderuit. Lees verder »

Anderlecht scout keeper en spits

Anderlecht scout keeper en spits

Keeperstrainer Jacky Munaron scout de 23-jarige keeper Jody Viviani van Franse tweedeklasser Montpellier. Eind deze week test Anderlecht ook de 21-jarige Tsjech David Strihavka, een aanvaller. Hij komt van Sparta Praag. Lees verder »

Vanavond oefenpot tegen Hertha Berlijn

Vanavond oefenpot tegen Hertha Berlijn

Straks speelt RSCA een oefenwedstrijd tegen Hertha Berlijn. De selectie werd zopas vrijgegeven. De jonge Vanhamel is de 2e doelman. Van Den Noortgaete verdedigt het paars witte doel. Aftrap om 20u. Abonnees mogen gratis binnen. Lees verder »

 11-01-2005 

Anderlecht steunt Tsunami 12-12

Anderlecht steunt Tsunami 12-12

De club heeft besloten om morgen 25 urnes op te stellen aan de ingangen en aan de fanshop. De fans kunnen daarin vrij een bijdrage deponeren voor de slachtoffers van de vloedgolf. Het geld gaat integraal naar de actie Tsunami 1212 Lees verder »

Tioté blijft in A-kern

Tioté blijft in A-kern

De 17-jarige Tioté blijft ook na de winterstage met de A-kern trainen. Hij werd samen met 2 andere jongeren opgenomen in de kern die de stage afwerkte. Hij maakte een goede indruk op trainer Broos en mag dus in de kern blijven. Lees verder »

 10-01-2005 

Update over de blessures

Update over de blessures

Besnik Hasi is 3 weken uit met een knie-blessure. Daarmee lijkt Vanderhaeghe nu helemaal zeker van zijn basisplaats. Vanden Noortgaete zal het doel verdedigen tegen Berlijn, aangezien de 3 andere keepers out zijn. Lees verder »

 09-01-2005 

Vanden Borre geblesseerd

Vanden Borre geblesseerd

Geen Vanden Borre gisteren op de training. De 17-jarige heeft een beenvliesontsteking opgelopen. Hij is zeker out tot maandag. Aruna incasseerde een trap op de enkel en bleef, net als Lovre (kuitcontractuur), binnen. Lees verder »

Persstop duurt voort (update)

Persstop duurt voort (update)

Anderlecht wilde gisteren nog altijd niet met de pers praten. "Niet ik, maar de groep bepaalt hoelang het duurt", zei Hugo Broos. Waarschijnlijk wordt er weer met de pers gesproken na de wedstrijd tegen Moeskroen (zaterdag). Lees verder »

 08-01-2005 

Anderlecht praat niet meer met pers

Anderlecht praat niet meer met pers

Sporting Anderlecht reageert ontzet op de berichtgeving over de gespannen training en de opstootjes van donderdagochtend. De club vindt dat de media de incidenten op het veld te breed uitsmeerde in de kranten. Lees verder »

Aruna hersteld

Aruna hersteld

Vanden Borre en Lovre liepen een contractuur op. Aruna speelde, in tegenstelling tot wat Broos had aangekondigd, toch de tweede helft. Hij is helemaal hersteld van zijn enkelblessure. Lees verder »

 07-01-2005 

Paarswit genadeloos afgemaakt

Paarswit genadeloos afgemaakt

RSCA heeft zijn eerste match van 2005 zwaar verloren. Tegen de bescheidene ersteklasser Bochum werd met rake 1-5 cijfers verloren. Als verzachtende omstandigheid geldt wel dat RSCA liefst 22 spelers in stelling bracht. Lees verder »

Jestrovic wil naar Marseille

Jestrovic wil naar Marseille

De Franse topclub Olympique Marseille heeft stevige belangstelling voor Nenad Jestrovic. Voor de 28-jarige spits van Anderlecht is dat voldoende om opnieuw te roepen dat hij wegwil. Hij lijkt de dagen in Brussel af te tellen. Lees verder »

 06-01-2005 

Nog meer blessureleed

Nog meer blessureleed

Aruna liep een enkelblessure op, volgens Broos te wijten aan de staat van het veld. Hij kreeg een verband en trainde 's namiddags niet mee. Ook Legear (adductoren), Zetterberg en Iachtchouk bleven uit voorzorg binnen. Lees verder »

Van Steenberghe out

Van Steenberghe out

Al na enkele minuten trainen viel doelman Jan Van Steenberghe gisteren uit met een contractuur aan de kuit. In het slechtste geval moet Anderlecht de heenronde hervatten met alleen Tristan Peerman als volwaardige doelman. Lees verder »

 05-01-2005 

Tihinen pas woensdag naar Spanje

Tihinen pas woensdag naar Spanje

Wegens familiale problemen reisde Tihinen niet mee af naar Marbella. Zijn zoontje kampte namelijk met een longvirus. Maar omdat alles de goede kant uit gaat reist de verdediger woensdag af naar Marbella. Lees verder »

Broos ontevreden over oefenveld

Broos ontevreden over oefenveld

Hugo Broos is helemaal niet tevreden over het oefenkamp in het Spaanse Marbella. Daar ligt het oefenveld er niet goed bij. "Dan liever een hotel met twee sterren minder", vindt de coach. Lees verder »

Wilhelmsson naakt voor het goede doel

Wilhelmsson naakt voor het goede doel

Wilhelmsson van Anderlecht poseerde in Zweden halfnaakt voor een kalender van het tijdschrift Vecko Revey. "Voor het goede doel", zegt hij. "De opbrengst gaat naar een fonds van Elton John voor de strijd tegen aids." Lees verder »

Junior zo goed als van Bergen

Junior zo goed als van Bergen

Junior maakt normaal vandaag de overstap van Marbella naar Malaga. Daar zit namelijk Bergen, dat gisteren samen met Brugge naar Spanje vloog, op stage. "Zou best kunnen", bevestigden gisteren trainers Hugo Broos en Jos Daerden. Lees verder »

Grégoire naar Anderlecht

Grégoire naar Anderlecht

De 24-jarige linkerflankspeler Grégoire ruilt Moeskroen voor Anderlecht. Beide clubs bereikten een akkoord over de transfersom van ongeveer 350.000 euro. Grégoire tekent vandaag een contract en vertrekt mee op stage. Lees verder »

 04-01-2005 

Aruna denkt (nog) niet aan Turkije

Aruna denkt (nog) niet aan Turkije

"Zie je wel, ik ben hier. Ik ben nog niet weg bij Anderlecht." Met een kwinkslag deed Aruna Dindane gisteren op de luchthaven van Marbella alle transfergeruchten af. Maar hij had vorige week toch gepraat met Fenerbahce? Lees verder »

Transfer Grégoire nog niet rond

Transfer Grégoire nog niet rond

Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck zat gisteren rond de tafel met zijn collega Roland Louf van Moeskroen, over de komst van Christophe Grégoire. De transfer van de 24-jarige linkermiddenvelder is nog niet afgerond. Lees verder »

 03-01-2005 

Soetaers niet naar Anderlecht

Soetaers niet naar Anderlecht

Het staat nu definitief vast dat ex-Anderlechtspeler Tom Soetaers niet terugkeert naar Brussel. De flankspeler verlaat Ajax, en gaat naar Racing Genk. Hij bereikte zopas een overeenkomst voor 4,5 jaar met de Limburgse club. Lees verder »

Eerste training in 2005

Eerste training in 2005

Vandaag hervatte de trainingen. Er waren 23 spelers aanwezig in Neerpede. Na een aantal fysieke tests werd er een onderling partijtje gespeeld. Morgen vertrekt de ploeg richting Spanje, waar de winterstage wordt afgewerkt. Lees verder »

Even paniek rond Wilhelmsson

Even paniek rond Wilhelmsson

Anderlecht vreesde alweer voor een zoveelste incident, toen middenvelder Christian Wilhelmsson gisteren niet verscheen op de ochtendtraining. Was hij gefrustreerd door de transfer naar Tottenham, die niet doorging? Lees verder »

 02-01-2005 

Interesse voor Bakircioglu?

Interesse voor Bakircioglu?

Standard en Anderlecht hebben zich gemeld voor Kennedy Bakircioglu. Ook Roda JC, Twente en Kaiserlautern hebben dat al gedaan. De 24-jarige Zweed, van Turkse afkomst, werd een paar jaar geleden bestempeld als een groot talent. Lees verder »

Morgen bespreking overgang Grégoire

Morgen bespreking overgang Grégoire

Voor Van Holsbeeck wordt het een drukke dag morgen. Op de agenda staat de transfer van Grégoire. Hij zou de leemte op links moeten vullen bij paars-wit. De club onderhandelt ook nog over een eventuele transfer van Arune en Buffel. Lees verder »