Archieven

 30-09-2008 

Van Damme blikt terug op Standard

Van Damme blikt terug op Standard

Desondanks het verlies tegen Standard heeft Jelle Van Damme toch moed geput uit de wedstrijd: "We hebben goed gevoetbald en moeten tegen Moeskroen dezelfde kwaliteiten op het veld brengen." Lees verder »

Beker: Anderlecht - Doornik op 11 november

Beker: Anderlecht - Doornik op 11 november

De wedstrijd van de 16de finales in de Cofidis Cup tussen Anderlecht en Doornik zal plaatsvinden op dinsdag 11 november om 18u in het Constant Vanden Stock-stadion. Tickets kosten 5 euro en zijn vanaf nu donderdag te verkrijgen. Lees verder »

 29-09-2008 

Frutos blijft weekje langer in Argentinië

Frutos blijft weekje langer in Argentinië

Normaal gezien zou Nicolas Frutos deze week terugkeren uit zijn thuisland Argentinië waar hij aan zijn revalidatie werkt. Op zijn vraag blijft hij echter nog een weekje langer ginder. Hij denkt nog extra training nodig te hebben. Lees verder »

Spierscheur zet Polak maand aan de kant

Spierscheur zet Polak maand aan de kant

Slecht nieuws voor Jan Polak: de Tsjech liep tegen Standard een scheurtje in zijn dij op en is naar verwachting een maand buiten strijd. Jonathan Legaer is er minder erg aan toe, "omdat hij tijdig gestopt is", aldus Ariël Jacobs. Lees verder »

 28-09-2008 

Proto scoort voor Germinal Beerschot

Proto scoort voor Germinal Beerschot

Silvio Proto, door Anderlecht uitgeleend aan Germinal Beerschot, heeft zijn club nog een punt bezorgt tegen AA Gent. Bij een 1-2 achterstand trok Proto in de slotminuut mee naar voren op een corner en kopte de bal tegen de netten. Lees verder »


 27-09-2008 

Hasi zondag in Studio 1

Hasi zondag in Studio 1

Zondag in Studio 1 praat Frank Raes samen met enkele gasten na over Standard - Anderlecht. Eén van die gasten is Besnik Hasi, assistent-trainer van Anderlecht. Studio 1 begint rond 22.55u op één. Lees verder »

Jan Polak wekenlang uitgeschakeld

Jan Polak wekenlang uitgeschakeld

Jan Polak moest gisteren net voor de rust geblesseerd naar de kant. Er wordt gevreesd voor een spierscheur waardoor de Tsjech een tijd out is. "Ik sprong en voelde meteen dat er iets mis was", aldus Polak. Lees verder »

 26-09-2008 

Jacobs: "Ontgoocheling is groot"

Jacobs:

Trainer Ariël Jacobs reageerde rustig na de match al was hij ook zichtbaar ontgoocheld met het resultaat. "Bij die 2-1 hadden we beter moeten uitvoetballen. Maar ja, elke goal heeft een oorzaak." Lees verder »

Blessure voor Polak en Legear

Blessure voor Polak en Legear

Jan Polak en Jonathan Legear hebben de wedstrijd tegen Standard niet heelhuids overleefd. Polak viel vijf minuten voor rust ongelukkig neer en gaf meteen aan dat hij niet verder kan. Lees verder »

Zitka: "We gaan voor de drie punten"

Zitka:

"We moeten klaar zijn voor deze wedstrijd, net zoals elke week", aldus Zitka in Het Nieuwsblad. "We moeten ons niet gek laten maken door de show rond dit duel. Standard is momenteel zeer sterk bezig." Lees verder »

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

Om 20.30 u trapt men in Luik af voor de topper Standard-Anderlecht. Het is al van het seizoen 2002-2003 geleden dat Paars-Wit nog eens in Sclessin kon winnen. Vorig jaar kroonde Standard zich nog kampioen door met 2-0 te winnen. Lees verder »

Beloften winnen van Standard

Beloften winnen van Standard

De beloften van Anderlecht hebben hun wedstrijd tegen Standard al achter de rug. Paars-Wit won de match met 2-0. Beide doelpunten werden gemaakt door Olivier Mukendi. De assists waren afkomstig van Dos Santos Silva. Lees verder »

 25-09-2008 

Waarom Van Damme zo populair is

Waarom Van Damme zo populair is

Vijfentwintig procent van de shirts die in de fanshop van Anderlecht worden verkocht dragen de naam van Jelle Van Damme. De verdediger is hot in het Astridpark en Het Nieuwsblad zocht uit waarom. Lees verder »

Anderlecht voorstander van BeNeliga

Anderlecht voorstander van BeNeliga

Als de plannen voor een gezamenlijke competitie van Nederland en België nog eens op tafel komen, dan zijn Anderlecht en Standard alvast voorstander. Toch zullen beide clubs niet het initiatief nemen. Lees verder »

Verjaardag webmaster

Verjaardag webmaster

Vandaag viert Skyhawk, webmaster van deze site, zijn 26e verjaardag. Sinds de oprichting in 2000 is hij één van dé stuwende krachten achter de website. Bij deze van harte gefeliciteerd namens het volledige Purple Dynamite Webteam! Lees verder »


 24-09-2008 
 23-09-2008 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Zowel Legear als Bulykin trainden vandaag individueel. Morgen sluiten ze, net als Schollen en Van Damme, opnieuw aan met de groep. Woensdag en donderdag traint paars-wit achter gesloten deuren. Lees verder »

Standard filmt Anderlecht-training

Standard filmt Anderlecht-training

Opmerkelijk gisteren op de middagtraining van Anderlecht: Standard TV, de eigen tv-zender van de landskampioen, kwam met een cameraman en een interviewster de training van paars-wit bijwonen. Lees verder »

Shirts Jelle Van Damme megapopulair

Shirts Jelle Van Damme megapopulair

Jelle Van Damme is hot. Zoveel is duidelijk nadat hij dit weekend tegen Charleroi alweer voor een cruciale treffer zorgde. De verdediger is momenteel in Anderlecht de publiekslieveling bij uitstek. Lees verder »

Torsin ontslagen bij Anderlecht

Torsin ontslagen bij Anderlecht

Marc Torsin, ticketverantwoordelijke en hoofd van de stewards, is gisteren na 26 jaar dienst ontslagen door Sporting Anderlecht, dit wegens "een conflict met het bestuur", weet Het Nieuwsblad. Lees verder »

 22-09-2008 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De meeste spelers hebben de match tegen Charleroi goed verteerd. Enkel Jelle Van Damme moest forfait geven voor de training. Hij sukkelt met overbelasting van de adductoren. Lees verder »

Allaerts fluit Standard - Anderlecht

Allaerts fluit Standard - Anderlecht

Vrijdag zullen Standard en Anderlecht elkaar bekampen op Sclessin. Paul Allaerts is door de scheidsrechterscommissie aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden. Eerder floot Allaerts al de Supercup tussen beide ploegen. Lees verder »


 21-09-2008 

Dames verliezen van Vlimmeren

Dames verliezen van Vlimmeren

De dames speelden gisteren hun derde wedstrijd van de competitie tegen Vlimmeren. Ze verloren die helaas met 2-3. Anderlecht was beter dan de tegenstander maar verzilverde de kansen niet. Lees verder »

Beloften onderuit tegen Charleroi

Beloften onderuit tegen Charleroi

De beloften hebben gisteren op het veld van Charleroi verloren met 4-1. De Karolo's kwamen al snel op voorsprong maar Sare kon al even snel tegenscoren. Na de pauze was Charleroi baas en liep het uit tot 4-1. Lees verder »

 20-09-2008 

Anderlecht volgt Ingelsten en Elm

Anderlecht volgt Ingelsten en Elm

Volgens Het Laatste Nieuws toont Anderlecht interesse in de Zweedse spits Patrick Ingelsten van Kalmar. Scout Werner Deraeve woonde donderdag het Uefa Cupduel tussen Feyenoord en Kalmar bij. Lees verder »

 19-09-2008 

Special Olympics event weer succes

Special Olympics event weer succes

In Brussel vond deze week het 4e jaarlijkse toernooi voor Special Olympics atleten, leden van het Europees Parlement en de Europese Commissie plaats. Ieder team bestond uit een mix van jonge sporters, politici, ... . Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Charleroi

Voorbeschouwing: Anderlecht - Charleroi

Deze avond ontvangt Anderlecht in het Constant Vanden Stockstadion Charleroi. Met vier wedstrijden gespeeld staat de tegenstander op de zevende plek met zes punten. Paars-wit staat tweede met tien punten uit vier wedstrijden. Lees verder »


 18-09-2008 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Zoals eerder vermeld zal de trainer het moeten stellen zonder Bulyki. Normaal gezien hervat de spits volgende week de training. Deschacht voelde zich ziek en keerde terug naar huis. Lees verder »

 17-09-2008 

Einde van vete Deschacht-Dahmane?

Einde van vete Deschacht-Dahmane?

Bergen wilt een oplossing zoeken voor de problemen tussen Olivier Deschacht en Mohamed Dahmane. Die laatste zei na de wedstrijd tegen Anderlecht dat Deschacht de slechtste verdediger ooit is. Lees verder »

Zetterberg vrijdag te gast tegen Charleroi

Zetterberg vrijdag te gast tegen Charleroi

Pär Zetterberg keert voor enkele dagen terug naar België om vrijdag het duel tussen zijn oud-clubs Anderlecht en Charleroi mee te maken. "Ik zal blij zijn dat ik Anderlecht nog eens live aan het werk kan zien", zo zegt hij. Lees verder »

 16-09-2008 

Gillet topscorer bij Anderlecht

Gillet topscorer bij Anderlecht

Hij scoorde tegen Bergen de 1-2, waardoor paars-wit met de 3 punten terug naar Brussel kon. De speler vertrok trouwens later dan de rest richting Astridparkt want het dopingplasje dat van hem verwacht werd, lukte niet. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Biglia werkte vandaag een deel van de groepstraining af. Ook op de training terug te vinden waren Losada en Iakovenko. Juhasz trainde vandaag nog individueel maar zal vanaf morgen de groepstraining hervatten. Lees verder »

 15-09-2008 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Zowel Legear als Bulykin werden tijdens de wedstrijd tegen Bergen uit voorzorg vervangen. Na onderzoek achteraf, blijkt dat beide spelers een verrekking aan de bil opliepen. Lees verder »

Reacties Wasilewski en Chatelle

Reacties Wasilewski en Chatelle

Marcin Wasilewski stond dit seizoen al meermaals in het oog van de storm, maar zaterdag zette hij Sporting met de gelijkmaker op het goede pad. "Ik ben zeer blij met die goal. Dat was belangrijk voor het verdere wedstrijdverloop." Lees verder »

Dahmane haalt zwaar uit naar Deschacht

Dahmane haalt zwaar uit naar Deschacht

Bergenspeler Mohammed Dahmane gaat in Het Nieuwsblad zwaar tekeer tegen zijn directe tegenstander van zaterdag, Olivier Deschacht. "Hij is de slechtste verdediger waar ik ooit tegen voetbalde. Hij behandelde me als een clochard." Lees verder »

 14-09-2008 

Zitka: "We hebben verdiend gewonnen"

Zitka:

Na een moeizame match won Anderlecht gisteren met 1-2 in Bergen. Dat het niet zo vlot ging als gehoopt, beseft ook Daniel Zitka: "Op Bergen spelen is voor Anderlecht altijd moeilijk. Door het zware veld was het nu nog zwaarder." Lees verder »

Zuinige winst voor de dames

Zuinige winst voor de dames

Ook de dames kwamen gisteren in actie. Zij speelden tegen het Henegouwse Braine-Rebecq. Het werd een loodzware wedstrijd in de gietende regen maar toch wist Cynthia Browaeys de 0-1 op het scorebord te zetten. Lees verder »

 13-09-2008 

Anderlecht pakt de drie punten in Bergen

Anderlecht pakt de drie punten in Bergen

Anderlecht heeft met veel moeite de drie punten kunnen pakken in Bergen. De thuisploeg opende de score in de eerste helft. Wasilewski maakte nog voor de pauze gelijk. In een iets betere tweede helft, scoorde Gillet de winning goal Lees verder »

Chatelle wil terug een basisplaats

Chatelle wil terug een basisplaats

Het is al sinds 9 maart geleden dat Chatelle nog in de basis stond. Ook tegen Bergen zal de speler zich tevreden moeten stellen met een plek op de bank: "Ik ben nochtans fysiek en mentaal klaar voor een nieuwe basisplaats." Lees verder »

Bulykin kent Frutos niet

Bulykin kent Frutos niet

Dmitri Bulykin, de nieuwkomer van Anderlecht deze zomer, speelt vanavond waarschijnlijk zijn tweede officiële wedstrijd voor de club. Binnekort kan hij de concurrentie vrezen van Nicolas Frutos, die terugkomt uit Argentinië. Lees verder »

Beloften onderuit tegen Bergen

Beloften onderuit tegen Bergen

De beloften van Anderlecht hebben zeker niet het goede voorbeeld gegeven voor de A-ploeg van Sporting. Het ging thuis met 0-3 onderuit tegen Bergen. Dit is al het derde verlies in vier wedstrijden voor de beloften. Lees verder »

 12-09-2008 

Ramadan hindert Boussoufa niet

Ramadan hindert Boussoufa niet

Enkele dagen geleden stond in De Standaard te lezen dat de ramadan schadelijk is voor de gezondheid en de fitheid van de moslim, maar Boussoufa beweert het tegendeel. "Mensen die denken dat ik niet 100% ben, hebben ongelijk." Lees verder »

Chatelle hoopt op speelgelegenheid

Chatelle hoopt op speelgelegenheid

Chatelle heeft de voorbije maand niet veel speelgelegenheid gekregen van Anderlecht trainer, Ariël Jacobs. Jacobs prefereert eerder Legear op rechts dan Chatelle. Thomas Chatelle geeft toe dat Legear momenteel sterk bezig is. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Lucas Biglia is er morgen tegen Bergen niet bij. De Argentijn sukkelt met een verstuikte enkel. Rechtoor stappen gaat, maar voetballen is nog te pijnlijk. Kanu en Matias Suarez revalideren verder. Lees verder »

Selectie Anderlecht - Bergen

Selectie Anderlecht - Bergen

Trainer Ariël Jacobs heeft vandaag zijn selectie bekend gemaakt voor de match tegen Bergen, morgenavond om 18u. De wedstrijd valt vlak na twee interlands, waardoor de voorbereiding niet optimaal was. Lees verder »

Frutos niet naar Boca Juniors

Frutos niet naar Boca Juniors

Een tijdje terug verscheen in de Argentijnse pers al zou Boca Juniors interesse hebben om Nicolas Frutos aan te trekken. Deze interesse is nu van de baan want de club trekt Luciano Figueroa in plaats van Frutos. Lees verder »

 11-09-2008 

Bruzzese geflitst op E40

Bruzzese geflitst op E40

De 19-jarige Sébastien Bruzzese, derde doelman van Sporting, heeft twee maanden rijverbod gekregen. Bruzzese reed tegen 189 km/u toen hij geflitst werd op de E40. De jonge doelman moet ook een boete van 330 Euro betalen. Lees verder »

Blessurenieuws: Biglia onzeker

Blessurenieuws: Biglia onzeker

Lucas Biglia kan mogelijk niet aantreden tegen Bergen. De Argentijnse middenvelder houdt het voorlopig bij looptrainingen en is onzeker. Jonathan Legaer hield het ook bij lopen. Hij speelde met de Belgische beloften. Lees verder »

Belgen blijven op koers voor WK

Belgen blijven op koers voor WK

Een goed en geconcentreerd spelend België pakte gisteren een punt in Turkije en blijft daarmee op koers voor een plaatsje op het WK in Zuid-Afrika. Sonck zette de Belgen met een kopbal op voorsprong na 31 minuten spelen. Lees verder »

 10-09-2008 
 09-09-2008 

Blessure Frutos evolueert gunstig

Blessure Frutos evolueert gunstig

Het gaat de goede kant op met Nicolas Frutos en zijn blessure, dat vertelt coach Jacobs tenminste na een telefoontje met de spits. "De mensen die hem ginds behandelen zeggen dat hij binnen afzienbare tijd pijnvrij zal zijn." Lees verder »

 08-09-2008 

Overzicht van de interlands

Overzicht van de interlands

Wasilewski speelde met Polen tegen Slovenië. De partij eindigde op een 1-1 gelijkspel. Legear werd opgeroepen voor de Belgische beloften voor een partij tegen Cyprus. Tsjechië speelt woensdag tegen Noord-Ierland. Lees verder »

Proto wil weer Rode Duivel worden

Proto wil weer Rode Duivel worden

Silvio Proto speelt voor één jaar voor Germinal Beerschot en wil zich opnieuw bewijzen. De uitgeleende keeper van Anderlecht verzekert zijn nieuwe club klaar te zijn voor de komende matchen. Lees verder »

 07-09-2008 

België-Estland: 3-2

België-Estland: 3-2

België heeft zijn eerste wedstrijd in de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2010 gewonnen van Estland met 3-2. Overtuigen deden de Belgen niet, maar ze houden wel de 3 punten thuis. Lees verder »

 05-09-2008 

Roda JC - Anderlecht: 2-2

Roda JC - Anderlecht: 2-2

Deze namiddag speelde Anderlecht een oefenwedstrijd tegen Roda JC. De wedstrijd, die eindigde op een 2-2 gelijkspel, vond op verzoek van de gemeente en de hulpdiensten plaats achter gesloten deuren. Lees verder »

Reactie Jacobs op vraagprijs Polak

Reactie Jacobs op vraagprijs Polak

Paars-wit heeft een prijs op het hoofd van Polak geplakt. Maar liefst 15 miljoen wil Anderlecht vangen voor de speler. Tegenover La Dernière Heure reageert Jacobs: “Ik ben alleen maar de trainer”, aldus de trainer. Lees verder »

Standard: "Jacobs moet wat opletten"

Standard:

In La Dernière Heure heeft Standard gereageerd op een uitspraak van Ariël Jacobs in Foot Magazine. Daarin zei die dat Dieumerci Mbokani top is bij Stanard "omdat Luik losser omgaat met de Congolese spits". Lees verder »

 04-09-2008 

Kruiswijk vecht voor basisplaats

Kruiswijk vecht voor basisplaats

Kruiswijk verloor zijn basisplaats na de wedstrijd tegen BATE. De Nederlander wil toch kost wat kost zijn basistek weer veroveren: "Ik ben te snel afgeschreven", aldus de Nederlander. Lees verder »

Vraagprijs Polak: 15 miljoen

Vraagprijs Polak: 15 miljoen

Anderlecht heeft geld geroken nu Standard Fellaini voor een gigantisch bedrag verkocht heeft. Zo zou volgens Het Nieuwsblad paars-wit 15 miljoen willen voor Polak, moest het ooit tot een transfer komen. Lees verder »

 03-09-2008 

Anderlecht loot Doornik

Anderlecht loot Doornik

Anderlecht kent haar tegenstander in de zestiende finales van de beker van België. Paars-wit ontvangt thuis tweedeklasser Doornik. De bekerduels gaan door op 11 en 12 november. Lees verder »

Schollen wordt 2e doelman

Schollen wordt 2e doelman

Nu Proto voor een jaar aan GBA verhuurd wordt, zal Davy Schollen plaats nemen op de bank als 2e doelman van Anderlecht. "Ik ben blij met zijn vertrek, want daardoor word ik eindelijk nummer twee", aldus Schollen. Lees verder »

 02-09-2008 

Kalenderwijzigingen

Kalenderwijzigingen

Maar liefst vier kalenderwijzigingen zijn er voor de maanden september en oktober. Het gaat om twee uitmatchen en dus ook twee thuiswedstrijden. Hierbij een overzicht. Lees verder »

Losada verheugd over start in de basis

Losada verheugd over start in de basis

Losada speelde tegen Kortijk een ijzersterke wedstijd. Het was voor het eerst dat de Argentijn in de basis stond bij Anderlecht. Een hele opluchting voor de Argentijn die zaterdag toonde dat hij een plaats in de ploeg verdient. Lees verder »

Legear vol lof over Bulykin

Legear vol lof over Bulykin

“Een spits als Dmitri Bulykin maakt het veel gemakkelijker voor mij”, aldus Legear. “Hij heeft veel précense en is in tegenstelling tot Vlcek een echte spits. Vlcek speelt meer op de flank.” Lees verder »

Losada geeft goede raad aan Proto

Losada geeft goede raad aan Proto

Hernan Loada geeft Proto wat goede raad voor zijn verblijf bij Germinal Beerschot: “Zondag is er de fandag van Germinal Beerschot. Dat is de kans voor Proto om eens met de supporters te praten en te zeggen wat hij voelt.” Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Van Damme had gisteren wat last van een lichte kwetsure. Uit voorzorg heeft hij de training iets vroeger verlaten dan de andere Rode Duivels. Biglia, die een trap op de kuit kreeg, trainde gisteren niet mee en kreeg verzorging. Lees verder »

 01-09-2008 

Kouyaté wist niets van overeenkomst

Kouyaté wist niets van overeenkomst

Cheikhou Kouyaté was verbaasd toen hij het nieuws vernam dat hij voor één jaar verhuurd wordt aan Kortrijk: “Ik hoorde nog maar pas dat ik aan Kortrijk uitgeleend wordt. Ergens is dat wel logisch”, aldus de speler. Lees verder »

Proto biedt excuses aan

Proto biedt excuses aan

Proto, die door paars-wit voor één jaar verhuurd wordt aan GBA, heeft vandaag tijdens de persvoorstelling zijn excuses aangeboden aan de supporters van Germinal Beerschot. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Losada en Biglia hebben aan de wedstrijd tegen Kortijk lichte blessures over gehouden. Biglia liep een spierblessure aan de kuit op en moest vervangen worden. Lees verder »