Archieven

 30-04-2022 
 29-04-2022 

U21 sluiten af tegen KV Mechelen

U21 sluiten af tegen KV Mechelen

JEUGD De U21 eindigen het seizoen op 2 mei met een wedstrijd tegen KV Mechelen (Liersesteenweg 206, 2800 Mechelen). Paars-wit zal, ongeacht het resultaat, tweede eindigen en dus volgend jaar spelen in 1B. Op 7 mei staat nog de bekerfinale op het programma tegen (kampioen) Racing Genk. Lees verder »

Gomez en Verschaeren trainen weer mee

Gomez en Verschaeren trainen weer mee

BLESSURES - WEDSTRIJDEN De kansen dat Sergio Gomez kan starten tegen Club Brugge, lijken met de dag groter te worden. Eerder was de club reeds "hoopvol" over de inzetbaarheid van Gomez, maar ondertussen is de Spanjaard ook weer aan het trainen. Hij lijkt dus klaar voor zondag. Ook Yari Verschaeren staat weer op het trainingsveld en zal normaal gezien inzetbaar zijn, maar 90 minuten spelen is waarschijnlijk te veel gevraagd.  Lees verder »

Kompany op shortlist van Burnley

Kompany op shortlist van Burnley

TRANSFERS Volgens de Engelse pers, en in België overgenomen door Le Soir, zou Kompany op de shortlist staan van Burnley om Sean Dyche op te volgen. Ook andere namen, zoals Wayne Rooney, Carlos Carvalhal en Chris Wilder staan op de lijst. De kans dat Kompany Anderlecht op dit moment zou verlaten, lijkt ons echter nihil. Lees verder »

 28-04-2022 

 27-04-2022 

Colassin: uitleenbeurt of 1B

Colassin: uitleenbeurt of 1B

JEUGD Na twee moeilijke jaren staat Antoine Colassin volgend seizoen voor het jaar van de waarheid. De vraag is waar hij zal spelen. La Dernière Heure schrijft vandaag dat hij de keuze heeft uit twee opties: ofwel met de beloften in 1B ofwel wordt hij uitgeleend. Lees verder »

Debast dit seizoen niet meer in actie

Debast dit seizoen niet meer in actie

BLESSURES We zullen Zeno Debast niet meer aan het werk zien tijdens de play-offs. Dat schrijft La Dernière Heure. De centrale verdediger viel begin maart uit met een voetblessure. Aanvankelijk leek het erop dat hij snel weer klaar zou zijn, maar dat is dus niet het geval. Lees verder »

Sardella koos zelf voor operatie

Sardella koos zelf voor operatie

BLESSURES Killian Sardella besliste zelf op zich te laten opereren en bijgevolg dit seizoen niet meer in actie te komen. Dat schrijft La Dernière Heure. De krant weet dat de verdediger zich vol wil richten op de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Lees verder »

Bekerfinale U21 om 15u in het Lotto Park

Bekerfinale U21 om 15u in het Lotto Park

JEUGD Zaterdag 7 mei staat de bekerfinale voor de U21 tegen hun leeftijdsgenoten van Genk op de agenda. Alles wijst erop dat die zal gespeeld worden in het Lotto Park om 15u. De juiste modaliteiten in verband met tickets en dergelijke zijn nog niet bekend gemaakt.  Lees verder »

 26-04-2022 

Verschaeren onzeker voor zondag

Verschaeren onzeker voor zondag

BLESSURES Yari Verschaeren zou opnieuw last hebben van zijn adductorenblessure waardoor hij heel onzeker is voor de wedstrijd van komende zondag tegen Club Brugge. Eerder viel Majeed Ashimeru al uit voor de rest van het seizoen en Sardella onderging een ingreep.  Lees verder »

Bedrukte gezichten en overleg op Neerpede

Bedrukte gezichten en overleg op Neerpede

ANDERE RSC Anderlecht heeft er allesbehalve een vrolijke week opzitten. De twee nederlagen, de beker en op Union, zorgden gisteren alleen maar voor bedrukte gezichten. Het bestuur liet zich niet zien in de kleedkamer maar de spelers zelf beseffen dat er iets moet gebeuren en staken de koppen bij elkaar. Lees verder »

Verboomen fluit topper tegen Club Brugge

Verboomen fluit topper tegen Club Brugge

WEDSTRIJDEN Nathan Verboomen ligt onder vuur door Hein Vanhaezebrouck maar het Referee Departement spreekt zijn volledige steun uit voor de scheidsrechter. Zondag mag hij zelfs de topper op gang fluiten in het Lotto Park tegen Club Brugge. Mathias Hillaert, Romain Devillers staan hem bij langs de lijn, Wim Smet is vierde official.  Lees verder »

 24-04-2022 

Bleek Anderlecht afgebluft door enthousiast Union

Bleek Anderlecht afgebluft door enthousiast Union

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft alweer verloren van Union. Nadat het voor de zoveelste maal zwak begon aan een wedstrijd, stond Anderlecht al snel twee doelpunten in het krijt. Paars-wit herpakte zich en meer was mogelijk geweest dan 2-1 aan het rustsignaal. Maar nadat Mitoma er na rust snel 3-1 van maakte, bakten de bezoekers er totaal niets meer van. Kan Anderlecht zich nog herpakken in de Champions' Play-offs? Lees verder »

Opstelling: Kana en Mykhailichenko aan de aftrap

Opstelling: Kana en Mykhailichenko aan de aftrap

WEDSTRIJDEN Anderlecht begint aan de Champions' Play-offs met Kana en Mykhailichenko. Gomez geraakte niet speelklaar en zit ook niet op de bank. Kana vervangt de ook al geblesseerde Ashimeru. Gezien de nederlaag van Antwerp kan Anderlecht een goede zaak doen met het oog op Europees voetbal. Maar het kon nog geen enkel punt pakken tegen buur Union in de reguliere competitie. Brengt het daar straks verandering in? Lees verder »

Voorbeschouwing: Union - Anderlecht

Voorbeschouwing: Union - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Hoe goed heeft Anderlecht de nederlaag in de bekerfinale verteerd? Slaagt paars-wit erin om de titelstrijd open te gooien? Dat zijn de hamvragen die we vanavond stellen wanneer Anderlecht op bezoek gaat bij Union. De twee Brusselse ploegen trappen hun Champions' play-offs af met een derby op het scherpst van de snee. Lees verder »


 23-04-2022 

RSCA Futsal zal starten als bekerwinnaar (video)

RSCA Futsal zal starten als bekerwinnaar (video)

ANDERE Halle-Gooik heeft voor de vijfde keer de Beker van België gewonnen in het zaalvoetbal. Deze club zal volgend jaar deel uitmaken van RSC Anderlecht en aantreden onder de naam RSCA Futsal. Halle-Gooik won met 6-3 van Charleroi, onder meer dankzij een fenomenale volley vanop de eigen helft. Lees verder »

 22-04-2022 

Delcroix mag trainingen opdrijven

Delcroix mag trainingen opdrijven

BLESSURES Goed nieuws voor Hannes Delcroix. Het Laatste Nieuws meldt dat de verdediger de trainingsintensiteit mag opdrijven. De kans dat hij dit seizoen nog in actie omt bij de A-ploeg is echter klein. Anderlecht wil geen risico's nemen en hem eerst ritme laten opdoen bij de U21. Lees verder »

Deinze-spits Mertens in beeld

Deinze-spits Mertens in beeld

TRANSFERS Volgens La Dernière Heure denkt Anderlecht aan Lennart Mertens, een 29-jarige spits van Deinze. De aanvaller zou de U23 in 1B moeten versterken volgend seizoen. Elke U23-club zou dan twee spelers van 30 jaar of ouder mogen tellen, of voorwaarde dat die nog niet met de eerste ploeg speelden. Lees verder »

 21-04-2022 

 20-04-2022 

Van Crombrugge veilt finaleshirt voor zieke broertjes

Van Crombrugge veilt finaleshirt voor zieke broertjes

ANDERE Het truitje dat Hendrik Van Crombrugge maandag droeg tijdens de finale van de Beker van België, wordt geveild voor de vzw You for Two. Deze vzw steunt de broertjes Tuur en Roel, die in januari de diagnose kregen dat ze lijden aan de zeldzame, progressieve zenuw- en spierziekte Ataxie van Friedreich. Lees verder »

Club Brugge komt met actie tegen racisme

Club Brugge komt met actie tegen racisme

ANDERE In navolging van het racisme-accident met Vincent Kompany heeft Club Brugge nu een actieplan klaar. Met de campagne #NIETMETONS roept Club zijn supporters op om racistisch geroep nog tijdens de wedstrjid te melden via een webapplicatie. Lees verder »

 19-04-2022 

Geen straffen na Brugs racisme-incident

Geen straffen na Brugs racisme-incident

ANDERE Het parket van West-Vlaanderen heeft het onderzoek naar mogelijk racisme tegenover Vincent Kompany en andere spelers en staffleden van Anderlecht afgesloten. Niemand zal vervolgd worden. "Het is onmogelijk om uit te maken wie welke uitspraken gedaan heeft", klinkt het. Lees verder »

Sfeer was top !

Sfeer was top !

ANDERE Een vermelding voor alle supporters die bijgedragen hebben aan de sfeer van gisteren. We verloren dan misschien wel de beker, maar we hebben wel de beker voor de sfeer gewonnen, magere troost, maar de sfeer en ambiance die gisteren in alle RSC Anderlecht-vakken was, mag zeker eens vernoemd worden.  Lees verder »

Chaos aan alle ingangen

Chaos aan alle ingangen

ANDERE De ingangen van het Koning Boudewijn Stadion waren gisteren de grote frustratie van alle supporters. Zowel aan tribune 1 als 2 stonden honderden supporters aan te schuiven om het stadion binnen te geraken, de poortjes werkten niet altijd naar behoren of werkten helemaal niet.  Lees verder »

 18-04-2022 

Ashimeru zou normaal niet spelen

Ashimeru zou normaal niet spelen

BLESSURES Voor de wedstrijd was het plan duidelijk: Majeed Ashimeru zou niet spelen tegen Gent, tenzij het echt nodig zou blijken. Op het uur moest hij toch invallen. Een kwartier later zat hij alweer huilend op de bank. "In een finale probeer je altijd wat meer", aldus coach Vincent Kompany. Lees verder »

Even oponthoud door milieuactivist

Even oponthoud door milieuactivist

ANDERE Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd even opschudding. Een milieu-activist had zich aan de doelpaal van Hendrik Van Crombrugge vastgemaakt. Met een simpele tang konden de stewards de man snel losmaken. Na een handvol minuten kon de partij voortgaan. Lees verder »

Rentree Ashimeru duurt amper kwartier

Rentree Ashimeru duurt amper kwartier

BLESSURES Majeed Ashimeru is toch nog niet hersteld van zijn blessure. In de bekerfinale mocht hij iets voor het uur invallen. Enkele minuten later had hij al verzorging nodig. Hij speelde nog even voort, maar na een kwartier verliet hij hevig snikkend dan toch het terrein. Lees verder »

Organisatie tribune 1 loopt spaak

Organisatie tribune 1 loopt spaak

WEDSTRIJDEN De organisatie op de Heizel aan tribune 1 liep voor de aftrap volledig in het honderd. Honderden Anderlechtfans stonden tot ruim 50 minuten aan te schuiven omdat slechts twee ingangspoortjes beschikbaar waren. Velen misten daardoor de eerste tien minuten van de wedstrijd. Lees verder »

Zirkzee: "De honger is groot"

Zirkzee:

INTERVIEWS Het spitsenduo Joshua Zirkzee (foto) en Christian Kouamé wil Anderlecht straks zijn eerste Beker van België sinds 2008 bezorgen. "Je voelt aan alles dat de fans hunkeren naar een prijs. De honger is groot", weet Zirkzee. Lees verder »

Anderlecht geeft (nog?) geen selectie vrij

Anderlecht geeft (nog?) geen selectie vrij

WEDSTRIJDEN Doorgaans geeft Anderlecht aan de vooravond van een wedstrijd de namen vrij van de spelers die deel uitmaken van de selectie. Dat gebeurde voor de Bekerfinale van straks niet. Paars-wit wil zo wellicht tot het laatste moment mist spuien over de inzetbaarheid van Sergio Gomez, Yari Verschaeren en Majeed Ashimeru. Lees verder »


 17-04-2022 

Wullaert rolt Genk op

Wullaert rolt Genk op

DAMES Anderlecht heeft gisteren Genk een flinke oplawaai bezorgd door er met 0-6 gaan te winnen. Maar liefst vijf doelpunten werden gescoord door Tessa Wullaert. Anderlecht blijft aan de leiding staan in de Play-offs. Lees verder »

 16-04-2022 

Een pyrovrije bekerfinale

Een pyrovrije bekerfinale

ANDERE RSC Anderlecht roept op om naar het Koning Boudewijn Stadion af te zakken zonder pyrotechnisch materiaal. Pyro kan ernstige schade toebrengen aan de atletiekpiste in het stadion. De club zal niet aarzelen om de schade te verhalen op de betrokken supporters.  Lees verder »

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Verjaardag RSCA in eerste klasse

ANDERE Het is vandaag exact 101 jaar geleden dat Anderlecht voor het eerst in eerste klasse verscheen! Ondertussen is paarswit uitgegroeid tot de meest succesvolle club van België en tot een Europese grootheid... Lees verder »

 15-04-2022 
 14-04-2022 
 13-04-2022 

Red Flames: 4 goals en 2 assists voor Wullaert

Red Flames: 4 goals en 2 assists voor Wullaert

DAMES De Red Flames gingen gisteren met 1-6 winnen in Pristina van Kosovo. Tessa Wullaert had een voet in alle zes doelpunten. Vier trapte ze zelfs tegen de netten, voor de andere twee gaf ze de assist. De Red Flames kunnen zich nu beginnen opmaken voor de barragewedstrijden. Lees verder »

 12-04-2022 

Bij bekerwinst, terug naar het Lotto Park

Bij bekerwinst, terug naar het Lotto Park

ANDERE Heel wat supporters kregen geen ticket te pakken voor de bekerfinale in het Koning Boudewijn Stadion, voor hen komt er een groot scherm aan het Lotto Park. Meer nog, bij bekerwinst trekken de spelers van RSC Anderlecht naar het Lotto Park om daar te gaan vieren met de aanwezige supporters.  Lees verder »

Kompany: "Hebben een stap vooruit gezet"

Kompany:

INTERVIEWS Vincent Kompany verliest niet rap zijn cool, maar na de gewonnen wedstrijd tegen KV Kortrijk schreeuwde hij het uit. En voor één keer liet hij ook zijn spelers uitbundig vieren. CEO Peter Verbeke en voorzitter Wouter Vandenhaute kregen een innige knuffel en ook papa Pierre Kompany deelde in de feestvreugde. Lees verder »

Bekerwinst must voor Europa League

Bekerwinst must voor Europa League

ANDERE Het eerste doel is bereikt, de Champions' Play-Offs, het tweede doel volgt maandag: de beker winnen. En die is belangrijk om bepaalde spelers te overtuigen om nog een jaartje langer bij RSC Anderlecht te blijven.  Lees verder »

Visser fluit bekerfinale

Visser fluit bekerfinale

ANDERE Een echte verrassing is het niet: Lawrence Visser fluit de bekerfinale in het Koning Boudewijn Stadion. Hij krijgt er assistentie van Rien Vanyzere en Thibaud Nijssen langs de lijn, Christof Dierick is vierde official.  Lees verder »

 11-04-2022 

Vanavond loting play-offs

Vanavond loting play-offs

ANDERE Vanavond om 18u is de loting voor de resterende wedstrijden in de play-offs, die is live te volgen via hln.be. Wellicht wacht RSC Anderlecht tot na die loting om te communiceren over de mini-abonnementen voor de Champions' Play Offs.  Lees verder »

 10-04-2022 

Anderlecht pakt derde plaats en Champions' Play-offs

Anderlecht pakt derde plaats en Champions' Play-offs

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 2-3 gewonnen in Kortrijk en daardoor verzekerde het zich van een plaats in de Champions' Play-offs. Het springt zelfs over Antwerp naar plaats drie in de eindstand van de reguliere competitie. Paars-wit kon dankzij een sterke periode na rust de zege grijpen. Een Europees ticket is echter nog niet binnen. Volgende week maandag wacht de kortste weg naar Europa met de finale van de beker. Lees verder »

Kompany: "Voetbal gebeurt op het veld"

Kompany:

INTERVIEWS D-day voor RSC Anderlecht vandaag, als het wint van KV Kortrijk kan het op de derde plaats eindigen want Antwerp liet gisteren punten liggen tegen Cercle Brugge. Maar het zal zijn wedstrijd vanavond moeten winnen en dat is ook het doel bij Vincent Kompany en zijn troepen.  Lees verder »

 08-04-2022 
 07-04-2022 

Mehssatou zondag tegen Anderlecht: "Ik speel om te winnen"

Mehssatou zondag tegen Anderlecht:

INTERVIEWS Anderlecht trekt zondag naar Kortrijk en daar loopt tegenwoordig Nayel Mehssatou op de linksachter. De 19-jarige verdediger verliet in januari Anderlecht voor de Kerels. Het wordt een blij weerzien. "Ik ben Anderlecht heel dankbaar voor de professionele begeleiding die ik er kreeg", blikt Mehssatou vooruit op de website van KVK. Lees verder »

 06-04-2022 

Wil Gent via groene tafel weer voorbij Anderlecht?

Wil Gent via groene tafel weer voorbij Anderlecht?

ANDERE AA Gent legt zich niet neer bij het puntenverlies zondag tegen Cercle Brugge waardoor het ten voordele van Anderlecht uit de top vier tuimelde. Het eerste Cercle-doelpunt zit de Gentenaars hoog. Door de afwezigheid van een cameraman kon de VAR niet checken of het buitenspel was. "KAA Gent beraadt zich daarom momenteel over de situatie en de gronden voor eventuele verdere stappen", meldt Gent Lees verder »

Jonge doelman Khamkhami verlaat Anderlecht

Jonge doelman Khamkhami verlaat Anderlecht

JEUGD Marouane Khamkhami, doelman bij de U16 van Anderlecht, verlaat paars-wit en trekt naar Charleroi. De in 2006 geboren Khamkhami kwam in 2020 over van Union. Bij de U16 had hij af te rekenen met felle concurrentie van Michiel Haentjens en Xander Vandermeirsch. Lees verder »

Supporters welkom op open training

Supporters welkom op open training

ANDERE Anderlecht nodigt zijn supporters nog eens uit op een training. Volgende week woensdag, op 13 april, zijn de fans welkom op een open training in het Lotto Park. De open training start om 15 uur en je moet vooraf inschrijven. Lees verder »

 05-04-2022 

U21 Anderlecht zeker van plekje in 1B

U21 Anderlecht zeker van plekje in 1B

JEUGD Na de 0-4-zege van gisteren op AA Gent is de U21 van Anderlecht zeker van een plaats in 1B volgend seizoen. Paars-wit kan, net als Racing Genk, niet meer uit de top vier vallen. Club Brugge, Standard, AA Gent en in veel mindere mate Charleroi komen nog in aanmerking voor de overige twee plaatsen. Lees verder »

Mogelijk groot scherm in Lotto Park voor bekerfinale

Mogelijk groot scherm in Lotto Park voor bekerfinale

ANDERE RSC Anderlecht onderzoekt de mogelijkheid om een groot scherm te plaatsen in het Lotto Park voor de supporters die geen ticket konden bemachtigen voor de bekerfinale. De 20.000 beschikbare tickets waren in een handomdraai uitverkocht waardoor vele supporters teleurgesteld achterblijven.  Lees verder »

Tickets niet-abonnees in mum van tijd de deur uit

Tickets niet-abonnees in mum van tijd de deur uit

ANDERE Gisteren om 14 uur ging de verkoop van start van de tickets voor de Beker van België voor niet-abonnees. Alle tickets gingen in een mum van tijd de deur uit, ook bij AA Gent was dat het geval. Beide ploegen zullen dus aantreden voor een afgeladen Koning Boudewijn Stadion.  Lees verder »

 04-04-2022 

U21 spelen in het Lotto Park tegen Genk

U21 spelen in het Lotto Park tegen Genk

JEUGD Donderdag staat de levensbelangrijke wedstrijd van de U21 op het programma tegen Racing Genk. Wegens het belang van de partij, wordt deze afgewerkt in het Lotto Park in plaats van op de gebruikelijke locatie in Wolvertem. Anderlecht-Online geeft samen met de club daarom 2 x 50 (duo)tickets weg voor deze partij. Abonnees kunnen sowieso gratis binnen. Lees verder »

 03-04-2022 
 02-04-2022 

Selectie: Arnstad vervangt Ashimeru

Selectie: Arnstad vervangt Ashimeru

WEDSTRIJDEN Een logische selectie die Anderlecht zopas bekendmaakte voor de partij van morgen tegen Charleroi. Verdedigers Zeno Debast en Hannes Delcroix zijn nog steeds niet fit. Majeed Ashimeru vervoegt hen in de ziekenboeg In de plaats van de Ghanees komt Kristian Arnstad bij de kern. Lees verder »

 01-04-2022 

Kompany: "Een tijdje zonder Ashimeru"

Kompany:

BLESSURES Anderlecht kan zondag niet rekenen op Majeed Ashimeru. Op zijn persconferentie vanmiddag vertelde coach Vincent Kompany dat de Ghanees een tijdje out is. Volgens Het Laatste Nieuws probeert Anderlecht hem klaar te kregen voor de Bekerfinale over twee weken. Lees verder »