Archieven

 30-07-2005 

Nikos Dabizas verhuist niet naar Anderlecht

Nikos Dabizas verhuist niet naar Anderlecht

Nikos Dabizas (31), de Griekse centrale verdediger die afgelopen week meetrainde en zaterdagnamiddag 66 minuten speelde in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Southampton (3-2 voor de Saints), verhuist niet naar Anderlecht... Lees verder »

Daniel Renders gaat al scouten

Daniel Renders gaat al scouten

Daniel Renders vertrekt vandaag al naar Kaiserslautern, waar Slavia Praag een oefenwedstrijd speelt. Volgende week start de Tsjechische competitie en ook dan zal Renders de komende tegenstander onder de loep nemen. Lees verder »

Baseggio mist competitiestart

Baseggio mist competitiestart

De verrekking die Walter Baseggio enkele dagen geleden op training opliep, lijkt ernstiger dan gedacht. Er is een spierscheur vastgesteld. Daardoor speelt de middenvelder niet tegen Southampton. Lees verder »

Peersman niet naar QPR

Peersman niet naar QPR

Tristan Peersman trekt niet naar de Engelse tweedeklasser Queens Perk Rangers. De doelman die weg mag bij Anderlecht, zou er maandag en dinsdag testen maar zegde af omdat hij moest meespelen met de invallers. Lees verder »

 29-07-2005 

Fan Day groot succes

Fan Day groot succes

De Fan Day van Anderlecht was opnieuw een groot succes. Er daagden tussen de 25.000 en de 30.000 fans op in het Vanden Stock Stadion om verschillende activiteiten bij te wonen. Ook de nieuwe ploeg werd voorgesteld aan het publiek. Lees verder »

Anderlecht loot Slavia Praag

Anderlecht loot Slavia Praag

Deze middag werd er geloot voor de 3de voorronde van de Champions League.
Als Anderlecht woensdag voorbij Neftchi geraakt, speelt het op 9 of 10 augustus de heenmatch tegen Slavia Praag in het CVDS-stadion. Lees verder »

Fabrice Ehret mag niet weg

Fabrice Ehret mag niet weg

Fabrice Ehret, de Fransman die vorig jaar weinig potten brak, mag niet meer weg. Het tegengestelde geldt voor Gerk, die paars-wit nog altijd graag zou uitlenen. Lees verder »

 28-07-2005 

Vanden Stock denkt aan een nieuw stadion

Vanden Stock denkt aan een nieuw stadion

Roger Vanden Stock zei op de officiële voorstelling dat hij denkt aan een nieuw stadion: "Als je een stadion hebt met 22.000 zitplaatsen en je hebt 20.000 abonnees, dan wordt het tijd dat je aan de toekomst begint te denken." Lees verder »

Anderlecht mikt opnieuw Europees

Anderlecht mikt opnieuw Europees

Twee dagen nadat Anderlecht het ticket voor de derde ronde van de Champions League nagenoeg veilig stelde, gaf het bestuur van paars-wit vandaag de officiële voorstelling van de ploeg voor het seizoen 2005-2006. Lees verder »

Reserven hakken Kampenhout in de pan

Reserven hakken Kampenhout in de pan

De reserven van Anderlecht klopten gisteren Kampenhout met 0-6. Een opvallende Legear scoorde drie goals. Nieuwkomer Allagui maakte de openingstreffer. Tioté en Lifondja maakten de andere twee goals. Lees verder »

Heeft Anderlecht interesse in Gyepes?

Heeft Anderlecht interesse in Gyepes?

Hongaarse bronnen melden dat RSC Anderlecht geïnteresseerd is in de 24-jarige verdediger Gabor Gyepes van Ferencvaros. Ook het Griekse Olympiacos zou de speler, die 18 caps heeft voor de Hongaarse nationale ploeg, wel zien zitten Lees verder »

Mbo voelt zich geen miskoop meer

Mbo voelt zich geen miskoop meer

Mbo Mpenza lijkt stilaan zijn draai te vinden bij Anderlecht. "Ik ben geen miskoop meer, maar dat betekent niet dat ik een basisplaats heb. Nee, want Vercauteren is een trainer die vaak wisselt", zegt de spits. Lees verder »

Kompany niet naar Bakou?

Kompany niet naar Bakou?

Zoals al gemeld heeft Vincent Kompany last van de wijsheidstanden. Daardoor lijkt het onwaarschijnlijk dat hij volgende week zal afreizen naar Neftchi Bakou in Azerbeidjan. Waarschijnlijk laat hij binnenkort enkele kiezen trekken. Lees verder »

Dabizas traint mee

Dabizas traint mee

De Griekse verdediger Nikos Dabizas trainde woensdag voor het eerst mee met het eerste elftal van Anderlecht. Dat betekent niet dat de transfer al is afgerond, want er zijn nog heel wat hindernissen. Lees verder »


 27-07-2005 

Peersman reageert op komst Proto

Peersman reageert op komst Proto

Met de komst van de nationale doelman Silvio Proto is het lot van Tristan Peersman bij RSC Anderlecht bezegeld. Maar hoe reageert hij hierop? "Wat moet ik zeggen? Welkom?" klinkt hij bitter. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Serhat Akin is een paar dagen out na een trap op de rechterkuit, hij heeft een bloeduitstorting en ondergaat morgen een echo. Baseggio liep een verrekking op en moet eveneens een echo ondergaan. Lees verder »

Contractverlenging voor Legaer en Gerk

Contractverlenging voor Legaer en Gerk

Herman Van Holsbeeck bereikte een akkoord over de contractverlengingen van Jonathan Legear en Anatoli Gerk. Legear tekende een nieuw contract van 4 seizoenen en Gerk tekende bij voor 2 seizoenen, plus een optie voor 1 jaar. Lees verder »

Fans hebben invloed op Baseggio

Fans hebben invloed op Baseggio

Walter Baseggio is nog steeds niet zeker of hij bij Anderlecht blijft. Na zijn invalbeurt tegen Neftchi Bakoe was de middenvelder wel erg opgetogen over het warme onthaal door het publiek. "Zij kunnen mijn keuze beïnvloeden". Lees verder »

Reacties na de partij tegen Neftchi

Reacties na de partij tegen Neftchi

Trainer Franky Vercauteren sprak van een "ideaal resultaat" en "de ideale manier om dat resultaat te bereiken". "We kunnen met een gerust gemoed naar Bakoe toe", klonk het verder nog. De kwalificatie lijkt binnen. Lees verder »

 26-07-2005 

Anderlecht wint met 5-0

Anderlecht wint met 5-0

Anderlecht heeft de heenmatch in de tweede voorronde van de Champions League gewonnen met 5-0. De tegenstander, Neftchi Bakoe uit Azerbeidjan, kon de Brusselaars nooit in de problemen brengen. Lees verder »

Serhat start op de bank

Serhat start op de bank

Anderlecht zal vanavond aantreden met het duo Nenad Jestrovic en Mbo Mpenza in de spits. "Serhat is niet slecht bezig, maar start op de bank", vertelde coach Franky Vercauteren. "Hij zal zeker invallen." Lees verder »

Dabizas wil niet testen

Dabizas wil niet testen

Het ziet er niet naar uit dat de transfer van de Griekse verdediger Nikos Dabizas snel zal afgerond worden. Hij legde de medische testen af, maar coach Vercauteren wil hem ook nog een oefenwedstrijd zien spelen. Lees verder »

Zitka: "De beste moet spelen"

Zitka:

Daniel Zitka zal vanavond tegen Neftchi onder de lat staan, ondanks de komst van Silvio Proto. Toch is zijn titularisrol onzeker, want Proto kan de volgende match al in doel staan. Lees verder »

 25-07-2005 

"Met 2-0 winnen is niet genoeg"

Anderlecht speelt dinsdag zijn eerste officiële partij van het seizoen. Bakoe uit Azerbeidzjan is de eerste hindernis op weg naar de Chamions League-vetpot. "2-0 is niet genoeg", vindt coach Franky Vercauteren. Lees verder »

Positief nieuws voor enkele spelers

Positief nieuws voor enkele spelers

Anderlecht speelde zaterdag maar een matte partij tegen Lille, maar trainer Vercauteren zag enkele lichtpuntjes. "Zewlakow, Ehret en Baseggio staan dicht bij de A-ploeg", zei hij. Blijft Baseggio dan toch in België ? Lees verder »


 24-07-2005 

Peersman gaat zeker niet naar Coventry

Peersman gaat zeker niet naar Coventry

De Engelse club Coventry is op zoek naar een doelman, maar ontkent de eerder gemelde interesse in Tristan Peersman. "Ik heb met de coach gesproken en het zijn allemaal geruchten", zegt een woordvoerder van Coventry. Lees verder »

 23-07-2005 

Zane aangeboden aan Sint-Truiden

Zane aangeboden aan Sint-Truiden

Nadat spits Clayton Zane negatief werd beoordeeld door het Noorse Lyn Oslo, heeft Anderlecht de 28-jarige aanvaller aangeboden aan Sint-Truiden. Maar ook STVV besloot niet toe te happen. Lees verder »

Chievo geïnteresseerd in Baseggio

Chievo geïnteresseerd in Baseggio

Eén van de twee Italiaanse clubs die interesse hebben in Walter Baseggio, zou Chievo zijn. Dat meldt Gazetta dello Sport. De middenvelder zelf reageert niet. "Er is inderdaad interesse, volgens mijn manager. Van wie? Top secret!" Lees verder »

Interesse voor Grégoire

Interesse voor Grégoire

Nadat AA Gent struikelde over de looneisen van Christophe Grégoire, hebben nu ook Charleroi en Racing Genk zich gemeld voor de middenvelder, die weg mag bij Anderlecht. Lees verder »

 22-07-2005 

Peersman gaat testen bij Coventry City

Peersman gaat testen bij Coventry City

GvA weet dat doelman Tristan Peersman de komende dagen gaat testen bij de Engelse tweedeklasser Coventry City. Hij heeft nog een jaar contract bij rsca, maar hij kreeg de toestemming van Anderlecht om een nieuwe club te zoeken. Lees verder »


 21-07-2005 

Iachtchouk is 5 weken out

Iachtchouk is 5 weken out

Aanvaller Oleg Iachtchouk werd geopereerd aan de knie en is daardoor minstens 5 weken out. Lamine Traore herstelt nog van een enkelblessure en mag vrijdag opnieuw met de groep meetrainen. Lees verder »

 20-07-2005 

Wolfsburg volgt Vanden Borre

Wolfsburg volgt Vanden Borre

Gisteren zaten tijdens de oefenmatch tegen Fenerbahçe in het Duitse Wuppertal scouts van het Duitse Wolfsburg in de tribune. Zij volgden er de verrichtingen van rechtsachter Anthony Vanden Borre. Lees verder »

 19-07-2005 

Calincov naar Heracles?

Calincov naar Heracles?

Denis Calincov heeft een goede indruk nagelaten op Heracles Almelo. De Nederlandse club wil Calincov defenitief overnemen van Anderlecht. Vorig jaar werd Calincov verhuurd aan Heerenveen. Lees verder »

Grégoire nog lang niet van Gent

Grégoire nog lang niet van Gent

Er moet nog veel water naar de zee vloeien voor Christophe Grégoire van AA Gent is. "We hebben met zijn makelaar gesproken. Wat hij bij Anderlecht verdient, kunnen wij niet betalen", zegt Gent-manager Michel Louwagie. Lees verder »

Anderlecht en Proto akkoord

Anderlecht en Proto akkoord

Anderlecht en Silvio Proto hebben zopas een akkoord bereikt. Beide partijen zijn het dus eens over een overgang. Alleen La Louvière kan nu nog roet in het eten gooien. Paars-wit onderhandelt in de komende dagen verder met de Walen Lees verder »

Geen Braziliaan naar Anderlecht

Geen Braziliaan naar Anderlecht

De drie Brazilianen die Anderlecht scoutte, verdediger Wescley van Maccabi Haifa en de doelmannen Doni (Juventude) en Diego (Paranaense), zijn te licht bevonden voor paars-wit. Ze kregen een negatieve beoordeling en komen niet. Lees verder »

Abonnementenverkoop draait vlot

Abonnementenverkoop draait vlot

De verkoop van abonnementen voor het seizoen 2005-2006 loopt vlot in Anderlecht. Tot nu toe zijn er al 19.500 abonnementen verkocht. Misschien wordt zelfs het record van 20.600 abonnementen nog verbroken. Lees verder »


 18-07-2005 

Mitu drie Europese wedstrijden geschorst

Mitu drie Europese wedstrijden geschorst

Kersverse middenvelder Marius Mitu is geschorst voor drie Europese wedstrijden. Dat betekent dat hij niet zal aantreden in de tweede voorronde van de Champions League, en de heenwedstrijd van de derde voorronde ook zal missen. Lees verder »

Zane blijft voorlopig bij Anderlecht

Zane blijft voorlopig bij Anderlecht

De Australische spits Clayton Zane onderging vorige week enkele tests bij de Noorse club Lyn Oslo. Maar de blessuregevoelige spits werd te licht bevonden door Oslo, en blijft dus voorlopig in Brussel. Lees verder »

Transfer Proto dichtbij?

Transfer Proto dichtbij?

Er lijkt stilaan een eind te komen aan de soap rond Silvio Proto. Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck keert vandaag terug uit vakantie, zodat de onderhandelingen met de talentrijke doelman kunnen voortgezet worden. Lees verder »

Baseggio naar Spanje?

Baseggio naar Spanje?

Het Spaanse Celta de Vigo is gecharmeerd door de voetbalkunstjes van Walter Baseggio. Hoewel hij al een aanbod van Charleroi en het Engelse Stoke City afwimpelde, lijkt een Spaans avontuur hem wel te interesseren. Lees verder »

 16-07-2005 
 15-07-2005 

Bod voor Kompany van Inter afgewezen

Bod voor Kompany van Inter afgewezen

Hoewel Vincent Kompany vorige week nog zijn contract in Anderlecht verlengde tot 2010, blijven de buitenlandse topclubs geïnteresseerd in de sterverdediger. Inter Milan bood onlangs 12 miljoen euro voor Vincent Kompany. Lees verder »

Proto toch naar Anderlecht?

Proto toch naar Anderlecht?

Mogelijk kent de soap rond Silvio Proto toch nog een happy end voor Anderlecht. Voorzitter Roger Vanden Stock heeft zijn gewicht in de schaal gelegd om de nationale nummer één naar Brussel te krijgen. Lees verder »

 14-07-2005 

Update blessurenieuws

Update blessurenieuws

Goed nieuws voor Laurent Delorge, de echo bracht vandaag geen blessure aan het licht. Peersman moet enkele dagen afwachten om te zien hoe zijn blessure evolueert. Oleg Iachtchouk mag waarschijnlijk morgen de training hervatten. Lees verder »

Blessureleed in Ermelo

Blessureleed in Ermelo

Enkele spelers misten de gewonnen match tegen Oud Heverlee Leuven van gisteren omwille van blessures. Vooral verdediger Olivier Deschacht kende pech: hij liep een verrekking van de mediale band van de knie op. Lees verder »

 13-07-2005 

Anderlecht wint met flair van OHL

Anderlecht wint met flair van OHL

Anderlecht heeft de oefenmatch tegen Oud Heverlee Leuven gewonnen met 1-6. Goals: Goor, Akin, Jestrovic 2x, Mitu en Wilhelmsson. Het verschil kon nog groter geweest zijn want een aantal kansen werden onbenut gelaten. Lees verder »

Grégoire en Erhet mogen vertrekken

Grégoire en Erhet mogen vertrekken

Door de komst van Bart Goor is het zeker dat Grégoire elders mag gaan spelen. Ook Fabrice Ehret mag andere oorden gaan opzoeken. Michal Zewlakow onderhandelt intussen met Engelse en Duitse clubs, maar gaat niet naar Bochum. Lees verder »

 12-07-2005 

Kompany wil economie studeren

Kompany wil economie studeren

Vincent Kompany wil verder studeren. "Iets met economie of zo", vertelde de verdediger. "Ik ga het in ieder geval niet onder druk doen, ik kan het misschien spreiden. Andere schoolverlaters hebben ook 2 maanden om te beslissen é". Lees verder »

Peersman: "Ik moet en wil weg"

Peersman:

Tristan Peersman ziet het niet meer zitten bij Anderlecht. Het feit dat paars-wit op zoek is naar een nieuwe keeper, zint hem niet bepaald. Hij voelt de bui al hangen en wil weg. Lees verder »

 11-07-2005 

Kristof Sas clubarts bij Anderlecht

Kristof Sas clubarts bij Anderlecht

Urgentiearts Kristof Sas (29) wordt in een beurtrol met dokter Groenwegen de nieuwe clubarts van Anderlecht. Sas speelde met Harelbeke in eerste, was actief in Aalst en zag een transfer naar Roeselare afspringen. Lees verder »

Baseggio zit thuis

Baseggio zit thuis

Walter Baseggio voegt zich pas vanmiddag bij de groep in Ermelo. Hij zit thuis wegens privé-problemen. Die zouden te maken hebben met de zwangerschap van zijn vrouw. Lees verder »

Proto blijft in beeld

Proto blijft in beeld

Bart Goor is na Mitu, Akin en Delorge de vierde aanwinst bij Anderlecht, maar allicht niet de laatste. "We willen nog iets doen", zegt manager Herman Van Holsbeeck. Anderlecht zoekt nu nog een centrale verdediger en een doelman. Lees verder »

 10-07-2005 
 09-07-2005 

Lazio wil Wilhelmsson

Lazio wil Wilhelmsson

Lazio Roma is geïnteresseerd in Christian Wilhelmsson. De Romeinen zouden hem graag huren van Anderlecht. Paars-wit zal echter niet ingaan op het aanbod. Lees verder »

Geblesseerde Traoré wil vertrekken

Geblesseerde Traoré wil vertrekken

RSCA zal Traoré even moeten missen. De verdediger heeft een blessure opgelopen en moet misschien wel een paar weken aan de kant blijven. Verder wenst Traoré, net als Aruna, naar een kleinere club in een grote competitie te gaan. Lees verder »

Goor wellicht mee op stage

Goor wellicht mee op stage

Vandaag vertrekt RSCA naar het Nederlandse Ermelo voor een vijfdaagse stage. Met of zonder Goor? Gisteravond wachtte Anderlecht nog op een antwoord van Feyenoord, dat niet kwam. Maar nu staan beide kanten weer dicht bij een deal. Lees verder »

Renders volgt Neftchi-Hafnarfjördur

Renders volgt Neftchi-Hafnarfjördur

Scout Daniël Renders mist de stage in Nederland. Hij trekt maandag naar Azerbeidzjan om er Neftchi-Hafnarfjördur in de eerste CL-voorronde bij te wonen. Eén van beide teams is op 26 juli de tegenstander van paars-wit. Lees verder »

 08-07-2005 
 07-07-2005 
 06-07-2005 

Kompany tekende tot 2010

Kompany tekende tot 2010

Vincent Kompany heeft woensdag de daad bij het woord gevoegd. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een contractverlenging tot 2010. Kompany en RSCA hadden vorige week al een akkoord bereikt over een contractverlenging. Lees verder »

Verlaat Zane Anderlecht?

Verlaat Zane Anderlecht?

Het ziet ernaar uit dat Clayton Zane het wel gezien heeft bij Anderlecht. De Australische spits vertrekt zaterdag niet mee op stage naar Ermelo. Hij gaat testen bij de Noorse eersteklasser SFK Lyn Oslo. Lees verder »

Interesse in Traore

Interesse in Traore

Charleroi zou interesse hebben in Traore, zo meldt HLN. De 23-jarige centrale verdediger uit Burkina Faso mag weg bij Anderlecht. Eerder wilde Stoke City hem ook al binnenhalen maar de speler kan geen licentie krijgen in Engeland. Lees verder »

 05-07-2005 

Hoger bod op Bart Goor

Hoger bod op Bart Goor

Anderlecht geeft de strijd om Bart Goor nog niet op. Maandagavond meldde paars-wit zich met een hoger bod voor de Rode Duivel opnieuw bij Feyenoord. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Bij Anderlecht revalideert Daniel Zitka nog individueel, maar de keeper zou woensdag of donderdag met de groep moeten kunnen trainen. Lees verder »

 04-07-2005 
 02-07-2005 

Oefenmatchen komen er aan

Oefenmatchen komen er aan

Vandaag in de vooravond keert het gezelschap naar Brussel terug. Na een vrije zondag worden ze alweer op training verwacht. Vanaf maandag gaat het in rechte lijn naar de eerste oefenmatch op donderdag in Knokke. Lees verder »

 01-07-2005 

Martens tekende voor 3 seizoenen bij RKC

Martens tekende voor 3 seizoenen bij RKC

Het is nu definitief, Maarten Martens verhuist naar het Nederlandse RKC. Martens speelde vorig seizoen al op uitleenbasis bij RKC, maar verhuist nu dus definitief naar de Nederlandse club, Martens tekende een contract voor 3 jaar. Lees verder »

Gaat Baseggio naar Olympiakos?

Gaat Baseggio naar Olympiakos?

Nu Trond Sollied coach is bij Olympiakos heeft hij zijn lijstje met mogelijke versterkingen doorgegeven aan de voorzitter van de Griekse club. Op het lijstje staat o.a. de naam van Anderlecht-middenvelder Walter Baseggio. Lees verder »