Archieven

 31-07-2007 

Baseggio dicht bij Napoli

Baseggio dicht bij Napoli

Door een gebrek aan speelkansen is de kans dat Walter Baseggio Anderlecht na een half jaar opnieuw verlaat groot. De nieuwe club van Walt wordt mogelijk Napoli en er zou deze week nog een akkoord bereikt worden. Lees verder »

Deschacht blikt vooruit op KV Mechelen

Deschacht blikt vooruit op KV Mechelen

Na enkele seizoenen in Tweede Klasse is KV Mechelen terug op het hoogste niveau en openen ze tegen de landskampioen. Olivier Deschacht, die zaterdag de Supercup in ontvangst mocht nemen, blikt alvast vooruit. Lees verder »

Baseggio mag vertrekken

Baseggio mag vertrekken

Van Holsbeeck heeft laten weten dat Baseggio mag vertrekken. "Het is duidelijk dat Walter niet veel speeltijd zal krijgen. Door de concurrentie zal het moeilijk zijn een basisplaats te veroveren. Dus, als hij wil, mag hij weg." Lees verder »

Anderlecht mag weer hopen op Somoza

Anderlecht mag weer hopen op Somoza

Villarreal heeft aangegeven dat het niet meer rekent op Leandro Somoza. "Voor de positie van middenvelder hebben we al vier spelers. Het is voor iedereen beter dat Somoza gaat." Naast Anderlecht toont ook Betis Sevilla interesse. Lees verder »

Mpenza wil basisplaats afdwingen

Mpenza wil basisplaats afdwingen

Na een sterke voorbereiding speelde Mbo Mpenza ook een goede partij tegen Brugge. Mpenza hoopt dat dit zijn carrière bij Anderlecht een nieuw elan geeft. "Ik wil als titularis aan dit seizoen beginnen." Lees verder »

Munaron tekent wellicht bij bond

Munaron tekent wellicht bij bond

Jacky Munaron heeft dan toch een nieuwe werkgever gevonden. Volgens Het Laatste Nieuws zal de ex-Anderlecht keeperstrainer een contract tekenen bij de bond, waar hij de jeugd en de beloften zal trainen. Lees verder »

 30-07-2007 

Selectie Crystal Palace - Anderlecht

Selectie Crystal Palace - Anderlecht

Morgen speelt Anderlecht een vriendschappelijke wedstrijd tegen Crystal Palace. Niemand van de elf spelers die tijdens de Supercup aan de aftrap kwamen, zit in de selectie. Vercauteren selecteerde een zestienkoppige kern. Lees verder »

Concrete interesse in Baseggio

Concrete interesse in Baseggio

Deze ochtend meldde de pers dat Walter Baseggio niet tevreden was met zijn niet-selectie. Volgens een Franse website zou de middenvelder op interesse kunnen rekenen van clubs uit Italië en Frankrijk. Lees verder »

Deschacht en Juhasz excuseren zich

Deschacht en Juhasz excuseren zich

Gisteren ging het er bij momenten hevig aan toe in de Supercup wedstrijd. Brugge-spelers De Mets (kruisbanden) en Kucera (jukbeenbreuk en hersenschudding) werden beide geblesseerd afgevoerd. Lees verder »

Théréau: "Natuurlijk ben ik ontgoocheld"

Théréau:

Cyril Théréau zou te kampen hebben met een vetrouwenscrisis, maar de spits voelt zich goed op training. Théréau is echter niet te spreken over het feit dat hij tegen Brugge slechts vijf minuten voor tijd mocht invallen. Lees verder »

 29-07-2007 

Boussoufa: "Leuk voor de supporters"

Boussoufa:

Mbark Boussoufa was gisteren één van de uitblinkers met een doelpunt en twee assists. "Dit was waarschijnlijk één van mijn sterkste matchen. Maar de hele ploeg speelde een goeie wedstrijd, niet alleen ik." Lees verder »

Hassan: "De automatismen zijn er"

Hassan:

Ahmed Hassan zette met zijn doelpunt in de laatste minuten de kers op de taart. "Het is heel positief dat we met een prijs kunnen starten. Dit moet ons vertrouwen geven voor het vervolg van het seizoen", aldus Hassan. Lees verder »


 28-07-2007 

Reacties Deschacht en Vercauteren

Reacties Deschacht en Vercauteren

Deschacht: "We hebben getoond dat we klaar zijn voor het nieuwe seizoen. Ook Boussoufa, Hassan en Tchité zijn dat. We maakten het verschil met onze techniek. Club speelde te veel met lange ballen." Lees verder »

Sfeer tijdens Supercup R4

Sfeer tijdens Supercup R4

De Supercup is de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Ondanks de lage ticketverkoop, zal er toch voor de nodige sfeer gezorgd worden. In het vak R4 zal een nieuwe sfeergroep met onze steun de ploeg aanmoedigen. Lees verder »

RSCA Mobile

RSCA Mobile

Gisteren, op de fandag, werd RSCA Mobile officieel gelanceerd. Het is speciaal voor Anderlechtfans die klant zijn bij Proximus. Registreer je voor RSCA Mobile en ontvang 30 gratis SMS'jes per zege van RSCA in de competitie. Lees verder »

Vrouw en zoontjes Hassan in België

Vrouw en zoontjes Hassan in België

Het was één van de eisen die Hassan stelde aan Anderlecht voor een verlengd verblijf. Zijn gezin moest overkomen van Egypte. Gisteren was het zover, de twee zoontjes van de speler kregen zelfs een complete RSCA-outfit aangemeten. Lees verder »

2000 shirts over toonbank

2000 shirts over toonbank

Maar liefst 2000 shirts van de nieuwe outfit gingen er gisteren in de fanshop over de toonbank. De populairste speler was Biglia, gevolgd door Frutos, Tchité en Hassan. Lees verder »

Soap rond Polak blijft duren

Soap rond Polak blijft duren

De soap rond de eventuele transfer van Jan Polak blijft maar aanslepen. De ene keer komt de speler wel, dan komt hij weer niet. Gisteren werd er door Anderlecht een zoveelste communiqué uitgestuurd. Lees verder »

Van Holsbeeck ging Demba Ba bekijken

Van Holsbeeck ging Demba Ba bekijken

Opmerkelijke gast in de tribunes tijdens de wedstrijd Moeskroen - Valladolid: Herman Van Holsbeeck ging er Demba Ba bekijken. Na de wedstrijd verklaarde de manager dat Anderlecht ook op zoek is naar een spits. Lees verder »

RSCA.tv tweemaal per week op Belgacom TV

RSCA.tv  tweemaal per week op Belgacom TV

RSCA.tv en Belgacom hebben besloten om in plaats van 1 maal per week, 2 keer per week een aflevering aan te bieden. Eén op maandag met een terugblik op de wedstrijden, en op donderdag een vooruitblik op de aankomende speeldag. Lees verder »

Voorlopige selectie Anderlecht

Voorlopige selectie Anderlecht

Supporters die gehoopt hadden om Frutos aan het werk te zien tegen Brugge komen van een kale reis thuis. De Argentijn moet door zijn hielblessure aan de kant blijven. Ook Legear zal er niet bij zijn door een verstuikte enkel. Lees verder »

 27-07-2007 

Fandag was weer succes

Fandag was weer succes

De jaarlijke fanday is weer ten einde en net als elk jaar zakten duizenden fans af naar het Constant Vanden Stockstadion. Trainer Frank Vercauteren was alleszins verheugd met de hoge opkomst. Lees verder »

Vandaag jaarlijkse fandag

Vandaag jaarlijkse fandag

Vandaag vindt de jaarlijkse Fan Day van RSC Anderlecht plaats. Die gaat door tussen 10 uur en 19.30 uur. Er worden 30.000 bezoekers verwacht. Peters van deze opendeur zijn Bertrand Crasson en Marcel De Corte. Lees verder »

Blessure nieuws

Blessure nieuws

Jonathan Legear, die een lichte enkelblessure heeft opgelopen, en Jelle Van Damme, die sukkelt met een bloeduitstorting, namen gisteren geen deel aan de training en bleven binnen voor verzorging. Lees verder »

 26-07-2007 

Lamah tot 2011 bij Anderlecht

Lamah tot 2011 bij Anderlecht

Anderlecht en Lamah kwamen vandaag tot een akkoord over de verlenging van de samenwerking tussen beide partijen. De speler heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot eind juni 2011. Het vorige liep tot half 2009. Lees verder »

Interview met Raymond Mommens

Interview met Raymond Mommens

Deze zomer kwam Raymond Mommens de scoutingcel van Anderlecht versterken. Mommens gold bij Charleroi als de sterke man achter de transfers. Zo haalde hij onder meer François Sterchele naar België. Lees verder »


 25-07-2007 

Vanden Stock prefereert 60.000 plaatsen

Vanden Stock prefereert 60.000 plaatsen

50.00 plaatsen, zoveel zou het mogelijke nieuwe stadion in Schaarbeek er moeten hebben. Maar voorzitter Vanden Stock zou er liever 60.000 zien om zo in aanmerking te komen om een Champions League-finale te organiseren. Lees verder »

Anderlecht verliest ook tegen Aachen

Anderlecht verliest ook tegen Aachen

Anderlecht verloor vanavond met het kleinste verschil van Alemannia Aachen. Het werd 1-0 in deze oefenwedstrijd die gespeeld werd in Verviers. Szilard scoorde in de 26ste minuut het enige doelpunt uit de partij. Lees verder »

Veel veranderingen in het stadion

Veel veranderingen in het stadion

Binnenin het Constant Vanden Stock stadion werden deze zomer ook heel wat aanpassingen verricht. Zo werden de kleedkamers voor de bezoekers aangepast en werd het restaurant Saint-Guidon volledig vernieuwd. Lees verder »

Anderlecht pakt uit met strip

Anderlecht pakt uit met strip

Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van RSC Anderlecht zijn heel wat festiviteiten gepland. Daarbovenop komt nog eens dat paars-wit zal uitpakken met een speciale strip. Lees verder »

Vercauteren: "Supercup niet belangrijk"

Vercauteren:

Anderlecht vecht zaterdag een prestigeduel uit tegen Club Brugge met als inzet de Supercup. "Dat is zeker geen prioriteit", kondigt Frank Vercauteren al aan. "Ik ga het trainingsschema niet veranderen voor die wedstrijd." Lees verder »

Triguinho krijgt extra begeleiding

Triguinho krijgt extra begeleiding

Kersverse aanwinst Triguinho heeft het moeilijk in zijn eerste maanden in België. Hij liet een zwakke indruk na tijdens oefenwedstrijden en tegen Nancy reisde hij zelfs niet mee naar Frankrijk." Lees verder »

Somoza te fier, Polak te ijdel

Somoza te fier, Polak te ijdel

De Anderlechtenaren zijn nog altijd op zoek naar een middenvelder, maar dat lijkt geen sinecure te gaan worden. Telkens weer duiken dezelfde namen op: Jan Polak en Leandro Somoza. Toch heeft een transfer veel voeten in de aarde. Lees verder »

Vanden Stock: "Niemand wou onze spelers"

Vanden Stock:

Hoewel er heel wat talent in de huidige Anderlecht-kern aanwezig is, verliet bijna niemand de club. "Er was voor niemand interesse", stelt Roger Vanden Stock. "Zelfs voor Tchité of Boussoufa kregen we geen bod binnen." Lees verder »

 24-07-2007 

Selectie Aachen - Anderlecht

Selectie Aachen - Anderlecht

Vercauteren maakte deze avond zijn selectie van 24 spelers bekend voor de oefenwedstrijd van morgen tegen Aachen. Hij kan terug rekenen op De Man en Biglia die vandaag terug met de groep aansloten. Lees verder »

Odjidja gezicht van nieuwe uitrusting

Odjidja gezicht van nieuwe uitrusting

Ter gelegenheid van de nieuwe uitrusting van Sporting Anderlecht – gepresenteerd tijdens de persconferentie – werd jongeling Vadis Odjidja Ofoe gekozen als gezicht van de campagne om de uitrusting te promoten. Lees verder »

Anderlecht biedt Video On Demand

Anderlecht biedt Video On Demand

Paars-wit zal zijn beeldenaanbod op de website aanzienlijk vergroten. Hiervoor komt er een uitbreiding van de samenwerking tussen RSCA en Paratel. Bedoeling is een online videotheek uit te bouwen en Video On Demand aan te bieden Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Tchité moest gisteren de training staken wegens een knieblessure die hij opliep tijdens de wedstrijd tegen OHL. Biglia trainde individueel en ook De Man hervatte deels de groepstraining. Lees verder »

Derby County bergt interesse op

Derby County bergt interesse op

Zoals al eerder vermeld, stond Mohammed Tchité in de belangstelling van het Engelse Derby County. Toch ziet het er niet naar uit dat de spits naar Engeland trekt. Derby County liet verstaan dat ze de piste Tchité verlaten. Lees verder »

Vercauteren voert ambitie op

Vercauteren voert ambitie op

Ook dit seizoen is er aan ambitie geen gebrek bij paars-wit. Trainer Frank Vercauteren wil de lat hoger leggen en zou graag de tweede ronde van de Champions League nog eens bereiken. Lees verder »

Paars-wit heeft eigen racewagen

Paars-wit heeft eigen racewagen

Vanden Stock had nog een primeur op de persconferentie: "Anderlecht zal deelnemen aan de World Superleague Formula. Onze eigen paars-witte bolide zal net als onder andere Milan, PSV en Olympiakos meeracen in die competitie." Lees verder »

Supercup op Canvas en RTBF

Supercup op Canvas en RTBF

Zaterdag zullen Anderlecht en Club Brugge elkaar in het Constant Vanden Stock-stadion bekampen in het kader van de Supercup. De wedstrijd zal live uitgezonden worden op Canvas (20.15u) en RTBF. Lees verder »

Pers: "Nieuw stadion komt in Schaarbeek"

Pers:

Voetbalclub RSC Anderlecht verlaat in 2013 de gemeente Anderlecht en speelt vanaf dan in een nieuwe voetbaltempel in Schaarbeek. Dat staat te lezen in de Waalse pers. In 2010 starten de bouwwerken op het NMBS terrein. Lees verder »

 23-07-2007 

Interesse voor Siani en Kums

Interesse voor Siani en Kums

Buitenlandse clubs informeerden naar Siani en Kums, maar geen enkel bod voldeed. Tioté wordt niet uitgeleend zolang er geen box-to-box speler is. Polak staat voor die positie nog altijd bovenaan het lijstje. Lees verder »

Persconferentie live te volgen

Persconferentie live te volgen

Morgen om 11u vindt er bij RSCA een persconferentie plaats voor de start van het nieuwe voetbalseizoen. Deze persconferentie is live te volgen op www.rsca.be. Meer informatie kan u morgen op de officiële website terugvinden. Lees verder »

Théréau: "Ik heb een vertrouwenscrisis"

Théréau:

Cyril Théréau werd met veel trots binnengehaald door de Belgische landskampioen, maar tot nu toe bracht de Franse spits nog niet wat er van hem verwacht wordt. "Ik ben niet in vorm en voel me fysiek niet goed", geeft Théréau toe. Lees verder »


 22-07-2007 

OHL - RSC Anderlecht: 2-0

OHL - RSC Anderlecht: 2-0

RSC Anderlecht is er ook deze avond niet in geslaagd zijn oefenwedstrijd te winnen. Deze keer gingen ze op het veld van Oud-Heverlee Leuven de boot in. Anderlecht speelde wel met een elftal dat vooral bestond uit jonge beloften. Lees verder »

 21-07-2007 

Anderlecht verliest met 4-2

Anderlecht verliest met 4-2

In een wedstrijd tegen Marseille ging Anderlecht kopje onder met een 4-2 nederlaag. De doelpunten bij Anderlecht werden gemaakt door Wasilewski en Théreau (pen). De andere 4 zijn gemaakt door Cissé (2x), Ziani en M'Bami (pen). Lees verder »

Mpenza in Spaanse belangstelling

Mpenza in Spaanse belangstelling

Aanvaller Mbo Mpenza stond vorig jaar al in de belangstelling van het Spaanse Recreativo de Huelva, en die interesse lijkt nog lang niet weg. De Spanjaarden sturen opnieuw een delegatie scouts naar Anderlecht. Lees verder »

Programma fandag

Programma fandag

Het programma voor de fandag van 27 juli is gekend. Peters dit jaar zijn Marcel Decorte en Bertrand Crasson. Het evenement begint om 10:00 en eindigt omstreeks 19u30. Lees verder »

Tchité op verlanglijstje Derby County?

Tchité op verlanglijstje Derby County?

De Britse pers suggereert dat het Engelse Derby County geïnteresseerd zou zijn in Anderlecht-spits Mohammed Tchité, die vorig seizoen een glansrol opeiste. Toch lijkt een transfer van de vinnige aanvaller vrijwel uitgesloten. Lees verder »

Druk weekend voor Anderlechtspelers

Druk weekend voor Anderlechtspelers

Anderlecht zal dit weekend twee oefenpartijen afwerken. Zaterdag reist de kern naar Martigues, waar de Franse topclub Olympique Marseille partij wordt gegeven. Zondag oefent paars-wit tegen tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven. Lees verder »

 20-07-2007 

Napels scout Baseggio

Napels scout Baseggio

In tegenstelling tot Standard is het Italiaanse Napels wel degelijk geïnteresseerd in middenvelder Walter Baseggio. Meer zelfs, de Italianen zullen morgen naar Frankrijk afreizen om er Baseggio te scouten tegen Marseille. Lees verder »

Anderlecht zoekt verder naar middenvelder

Anderlecht zoekt verder naar middenvelder

Het ziet er naar uit dat Herman Van Holsbeeck nu toch de hoop begint te verliezen om Polak naar Anderlecht te halen. "We zoeken voort naar een andere middenvelder, want ik denk niet dat er nog veel zal veranderen", vertelt hij. Lees verder »

AZ lijft jonge Anderlecht-doelman in

AZ lijft jonge Anderlecht-doelman in

De 16-jarige Kenneth Ots, die momenteel bij de -17-jarigen van Anderlecht speelt, vertrekt naar het Nederlandse AZ. Daar wordt hij voorlopig ondergebracht bij de beloften. Ots is ook de doelman van de Belgische nationale beloften. Lees verder »

Nürnberg stelt Polak ultimatum

Nürnberg stelt Polak ultimatum

De transfer van Jan Polak naar Anderlecht blijft al weken aanslepen, en nu raakt stilaan ook het geduld van Nürnberg, zijn huidige team, op. Zij vinden dat de middenvelder een beslissing moet nemen voor 3 augustus. Lees verder »

Crasson en De Corte op fandag

Crasson en De Corte op fandag

Zoals gewoonlijk zullen ook enkele oud-spelers aanwezig zijn op de jaarlijkse fandag van Anderlecht op 27 juli. Dit jaar werd er gekozen voor Bertrand Crasson en Marcel De Corte, die bij Anderlecht speelde in de jaren '50. Lees verder »

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

Vandaag is het de verjaardag van Sportingboy, een trouw webteamlid dat al jarenlang mee helpt aan het Nederlandse nieuws. We wensen van de gelegenheid gebruik te maken om hem te bedanken en natuurlijk ook te feliciteren! Lees verder »


 19-07-2007 

Extra voorverkoop OHL - Anderlecht

Extra voorverkoop OHL - Anderlecht

De voorverkoop voor de wedstrijd van aanstaande zondag tussen OHL en landskampioen RSC Anderlecht liep de voorbije dagen als een trein en het aantal nog beschikbare zitplaatsen slinkt met de dag. Lees verder »

Geen contract voor de testers

Geen contract voor de testers

De twee testers, de Tunesische middenvelder Khalfaoui en de Poolse rechtsback Radler, krijgen geen contract aangeboden bij Anderlecht. Beide spelers werden uitvoerig getest maar kregen een onvoldoende achter hun naam. Lees verder »

Tickets Supercup te koop

Tickets Supercup te koop

Volgende week zaterdag 28 juli ontvangt Anderlecht in het Vanden Stockstadion Club Brugge om de Supercup. Tickets voor deze wedstrijd zijn vanaf nu te koop en kosten 25 euro voor een zitplaats en 15 euro voor een staanplaats. Lees verder »

Anderlecht vanavond tegen Wolvertem

Anderlecht vanavond tegen Wolvertem

RSC Anderlecht zakt vanavond naar het F. Lathouwersstadion van Wolvertem af voor een volgende oefenmatch, die om 19 uur begint. De volledige Anderlechtkern, uiteraard zonder de geblesseerden, zal van de partij zijn. Lees verder »

Vercauteren gunt Triguinho nog tijd

Vercauteren gunt Triguinho nog tijd

De Braziliaan Triguinho maakte gisteren geen deel uit van het team dat het opnam tegen Nancy, hij bleef in Brussel. Vercauteren wil de middenvelder wat extra tijd gunnen, aangezien de aanwinst nog wat aanpassingsproblemen heeft. Lees verder »

Wil Polak nu toch komen?

Wil Polak nu toch komen?

Anderlecht blijft proberen om Jan Polak te overtuigen naar België te komen. Niet zonder succes lijkt intussen. Zijn club Nurnberg trok extra middenvelders aan zodat de Tsjech nu toch begint te twijfelen over een overstap. Lees verder »

Standard lonkt weer naar Baseggio

Standard lonkt weer naar Baseggio

Standard wil een serieuze poging wagen om Walter Baseggio naar Luik te halen. De Standardtop sprak al met voorzitter Vanden Stock. Na zijn terugkeer van Treviso speelde de middenvelder amper. Anderlecht vraagt één miljoen euro. Lees verder »

 18-07-2007 

Nipte winst in oefenpot tegen Nancy

Nipte winst in oefenpot tegen Nancy

Anderlecht had toch wel wat moeite met het Franse Nancy. Paars-wit won nipt met 1-2. De vroege voorsprong via Mpenza werd op het half uur ongedaan gemaakt. Kort voor tijd kon Von Schlebrügge de zege echter veilig stellen. Lees verder »

Biglia: "Ik kan een leider worden"

Biglia:

Lucas Biglia staat niet alleen vaak in de basis bij Anderlecht, hij lijkt ook meer en meer een leider te worden. "Ik heb in een jaar tijd heel veel geleerd", vertelt de jonge Argentijn in La Dernière Heure. Lees verder »

Anderlecht-top beleeft drukke tijden

Anderlecht-top beleeft drukke tijden

Het bestuur van Anderlecht moet dezer dagen heel wat knopen doorhakken. Niet alleen liggen er nog heel wat dossiers aangaande inkomende transfers op tafel, maar ook enkele uitgaande transfers staan op het programma. Lees verder »

 17-07-2007 

De 20 namen tegen Nancy

De 20 namen tegen Nancy

Morgen staat er een vriendschappelijke wedstrijd op het paars-witte programma. Hiervoor selecteerde Frank Vercauteren 20 namen. Hij zal het echter zonder Frutos en De Man moeten stellen, zij revalideren verder. Lees verder »

Mommens: "Ik zal me laten gelden"

Mommens:

Raymond Mommens maakte gisteren zijn eerste werkdag mee voor Anderlecht. De nieuwe scout kreeg alvast geen tijd om zich in te werken. "De druk om resultaten te halen is hier veel groter dan wat ik al meegemaakt heb", vertelde hij. Lees verder »

Frutos herstelt vlot

Frutos herstelt vlot

Nicolas Frutos maakt snel vooruitgang na zijn hieloperatie. Gisteren begon de spits zelfs al te trainen op de fiets. Het lijkt er dus op dat de Argentijn een maand vroeger speelklaar zal zijn. Lees verder »

Van Holsbeeck terug uit vakantie

Van Holsbeeck terug uit vakantie

Manager Herman Van Holsbeeck keert vandaag terug uit vakantie, en er staan al direct drukke tijden in het vooruitzicht. Zo blijft de transfer van Jan Polak een prioriteit voor het bestuur, maar ook Somoza blijft mogelijk. Lees verder »

Weinig hoop voor testspelers

Weinig hoop voor testspelers

Het bestuur van Anderlecht zal donderdag beslissen over het lot van de twee testspelers Blazej Radler (rechtsback) en Khalfaoui (middenvelder), maar het ziet er niet naar uit dat ze op een contract mogen rekenen. Lees verder »

 16-07-2007 

Training in Anderlecht

Training in Anderlecht

Na de stage in Zwitserland trainde Anderlecht terug op eigen bodem. De spelers kregen direct 2 trainingen voorgeschoteld verdeeld in 2 groepen: de ene groep trainde binnen terwijl de andere buiten in het zonnetje mocht trainen. Lees verder »

Anderlecht laat Polak (nog) niet gaan

Anderlecht laat Polak (nog) niet gaan

Paars-wit is nog steeds geïnteresseerd in Jan Polak als box-to-box speler. Polak gaf zelf al aan dat hij een overstap naar België niet meteen ziet zitten omdat hij vreest zijn plaats in de nationale ploeg kwijt te raken. Lees verder »

Anderlecht scout weer in Zuid-Amerika

Anderlecht scout weer in Zuid-Amerika

Er werd nog niet beslist of de Poolse tester Radler mag blijven. Als alternatief wordt Ferrari genoemd, momenteel actief bij River Plate. Philippe Collin bevestigde dat Anderlecht opnieuw scout in Zuid-Amerika. Lees verder »

 15-07-2007 

Tchité: "Ik voel geen druk"

Tchité:

Mémé Tchité had vorig jaar een groot aandeel in de titel van Anderlecht, maar toch voelt de vinnige aanvaller geen extra druk op zijn schouders. "Ik ben niet bang van de druk. De supporters verwachten van het hele team veel." Lees verder »

Trap op enkel voor Legear

Trap op enkel voor Legear

Vrijdag tijdens de middagtraining werd Jonathan Legear geraakt aan de enkel. Hij moest de training verlaten maar de blessure lijkt mee te vallen. Ook Mbo Mpenza (rug) ondervindt nog hinder, maar trainde wel. Lees verder »

OHL klaar voor Anderlecht

OHL klaar voor Anderlecht

Het is een jaarlijkse traditie dat de Leuvense 2e klasser Anderlecht ontvangt voor een galaduel. Het is voor de supporters van beide ploegen de ideale gelegenheid om de nieuwkomers voor het eerst aan het werk te zien. Lees verder »

 14-07-2007 

Nog vers bloed erbij?

Nog vers bloed erbij?

Frank Vercauteren wil stilaan naar zijn basiself toewerken, maar blijft wel hopen op bijkomende versterkingen. "Ik blijf herhalen dat er nog 2 spelers bij moeten komen", zegt de trainer. Lees verder »

 13-07-2007 

Radler wil blijven

Radler wil blijven

De Poolse tester Blazej Radler wil graag bij de Belgische landskampioen tekenen. Radler moet dienst doen als back-up voor Wasilewski. Het was ook Wasilewski's manager die Radler bij Anderlecht aanbood. Lees verder »

Zitka blijft nummer 1

Zitka blijft nummer 1

Ondanks de ambitie van Silvio Proto zal Daniël Zitka opnieuw als titularis aan het seizoen beginnen. "Bepaalde spelers hebben vorig seizoen een bepaald krediet opgebouwd", vertelde trainer Vercauteren. Zitka is 1 van die spelers. Lees verder »

Nancy vervangt PSG

Nancy vervangt PSG

Gisteren al konden we u melden dat de oefenwedstrijd tegen PSG afgelast is. Anderlecht heeft al een nieuwe tegenstander: het Franse Nancy zal het op 18 juli opnemen tegen paars-wit. Lees verder »

Porto volgt Van Damme

Porto volgt Van Damme

Jelle Van Damme heeft belangstelling van FC Porto gewekt. Scouts van de Portugese topper zakten af naar het Zwitserse Bern om de verdediger te bekijken in de match tegen Galatasaray. Van Damme werd uitgesloten in die wedstrijd. Lees verder »

Anderlecht eindigt op vierde plaats

Anderlecht eindigt op vierde plaats

Anderlecht is op het OBI toernooi in Zwitserland op de vierde en tevens laatste plaats geëindigd na 2-1 verlies tegen Dortmund. Galatasaray stak de toernooiwinst op zak na een 3-1 overwinning tegen Young Boys Bern. Lees verder »

 12-07-2007 

Mpenza: "Conditie is goed"

Mpenza:

Mbo Mpenza voelt zich klaar om de plaats van de geblesseerde Frutos in te nemen. "Mijn conditie is goed. Ik ben vroeger dan mijn ploegmaats met fysiek werk begonnen omdat ik geen achterstand wilde hebben." Lees verder »

Mark De Man 10 dagen out

Mark De Man 10 dagen out

Vanavond (18.30u) speelt Anderlecht in de OBI Cup tegen Dortmund. Jelle Van Damme is na zijn rode kaart tegen Galatasaray geschorst. Ook Mark De Man is een tiental dagen out wegens een knieblessure. Lees verder »

Oefenmatch tegen PSG is afgelast

Oefenmatch tegen PSG is afgelast

De oefenwedstrijd tegen PSG die Anderlecht normaal op 18 juli zou afwerken is afgelast. De plaatselijke overheid lag dwars. RSCA zal zo snel mogelijk een alternatief voor de wedstrijd bekendmaken. Lees verder »

Ook Zitka kan Polak niet overtuigen

Ook Zitka kan Polak niet overtuigen

Daniel Zitka had een lang telefoongesprek met Jan Polak. De doelman probeerde zijn landgenoot te overtuigen om naar Anderlecht te gekomen, tevergeefs. "Ik schetste een beeld van de club en zei dat ik hem met alles kon helpen." Lees verder »

 11-07-2007 

Weydisch test bij KV Kortrijk

Weydisch test bij KV Kortrijk

Thomas Weydisch test sinds 10 juli bij tweedeklasser KV Kortrijk. De 19-jarige flankaanvaller speelt bij de B-kern van paars-wit en speelt ook geregeld voor de nationale U19. Lees verder »

Anderlecht tegen Dortmund

Anderlecht tegen Dortmund

Door het verlies van Dortmund tegen Bern na strafschoppen, wordt de Duitse club de tegenstander van Anderlecht in de kleine finale van de OBI Cup. Morgen, 12 juli 2007 om 18.30u wordt de aftrap gegeven. Lees verder »

Vercauteren wil een extra spits

Vercauteren wil een extra spits

Frank vercauteren relativeert de offensieve weelde van zijn team, na de blessure van Nicolas Frutos. Zeker ook nu Mbo Mpenza last heeft van de rug en Cyril Théréau sukkelt met de voet. Lees verder »

Geen oefenwedstrijd tegen PSG?

Geen oefenwedstrijd tegen PSG?

Nog volgens de Franse pers zou de vriendschappelijke wedstrijd tegen PSG afgelast zijn. De match was gepland op 18 juli in St Quentin na 2 keer verplaatst geweest te zijn (eerst naar Laon, dan Dieppe). Lees verder »

Interesse in Mbo Mpenza

Interesse in Mbo Mpenza

Volgens enkele Franse websites zou de Franse eersteklasser RC Lens een oogje hebben laten vallen op Mbo Mpenza. Anderlecht zou niet weigerachtig staan tegenover een transfer. Lees verder »

Frutos out tot half september

Frutos out tot half september

In tegenstelling tot eerdere berichten zal Frutos zeker out zijn tot half september. "Ik wist al van vorig seizoen dat Frutos last had van zijn hiel, maar de operatie kon gewoon niet vroeger", verklaart Vercauteren. Lees verder »

 10-07-2007 

Collin: "Het wordt Polak of niets"

Collin:

Jan Polak heeft in de Duitse pers al laten weten dat hij bij Nürnberg blijft, maar Anderlecht legt zich niet neer bij de situatie. "Voor ons is deze zaak nog niet afgelopen", zegt secretaris-generaal Philippe Colin. Lees verder »

Jonge Israëliër in de belangstelling

Jonge Israëliër in de belangstelling

Volgend seizoen zullen er enkele Israëlische spelers actief zijn in de Belgische competitie. Anderlecht is in één van hen geïnteresseerd. Het gaat om de 17-jarige middenvelder Gil Bloomshtain. Ook AA Gent toont interesse. Lees verder »

Regen verstoort eerste stagedag

Regen verstoort eerste stagedag

Anderlecht kwam gisteren aan in het Zwitserse Spiez. De regen was echter meteen spelbreker en ook de twijfels rond de komst van de Tsjechische middenvelder Jan Polak wogen op de groep. Lees verder »

 09-07-2007 

Polak: "Ik blijf bij Nürnberg"

Polak:

Pogingen van Anderlecht om Polak te overtuigen blijven voorlopig zonder succes. "Jan Polak komt niet naar Anderlecht", zegt Nürnberg manager Martin Madern. Polak bevestigt: "Ik heb een contract bij Nurnberg en ik blijf er". Lees verder »

Blessure Frutos evalueert hoopvol

Blessure Frutos evalueert hoopvol

Goed nieuws voor Nicolas Frutos. De Argentijn zou binnen twee weken de trainingen al mogen hervatten. In het beste geval en zonder tegenslag zou hij dus al eind augustus terug inzetbaar kunnen zijn. Lees verder »

Anderlecht op stage in Zwitserland

Anderlecht op stage in Zwitserland

Anderlecht vertrekt vandaag op stage naar Zwitserland. Alle A-kernspelers gaan mee op de geblesseerde Frutos na. Ook de teruggekeerde uitgeleende spelers Siani, Kums en Kolar blijven in Brussel. Lees verder »

Zitka moet Polak overtuigen

Zitka moet Polak overtuigen

Anderlecht heeft een principeakkoord met Jan Polak, maar de middenvelder twijfelt nog. De Tsjech vreest dat hij zijn plaats in de nationale ploeg zal kwijtspelen omdat de Belgische competitie niet zo hoog aangeschreven staat. Lees verder »

 08-07-2007 

Supercup: RSCA - Club Brugge KV

Supercup: RSCA - Club Brugge KV

De Supercup zal niet gratis zijn. Dit is ook niet mogelijk aangezien de opbrengsten onder beide clubs verdeeld moeten worden. De prijzen zijn 15€ voor een staan- en 25€ voor een zitplaats. Lees verder »

Anderlecht zoekt club voor Tioté

Anderlecht zoekt club voor Tioté

Dat Anderlecht nog steeds gelooft in Cheik Tioté bewijst zijn contractverlenging tot 2010. Toch wil Anderlecht de 21-jarige Ivoriaan volgend jaar uitlenen om hem ervaring te laten opdoen. Lees verder »

 07-07-2007 

Anderlecht vernedert kansloos Knokke

Anderlecht vernedert kansloos Knokke

De oefenwedstrijd die vandaag op de kalender stond in Knokke, werd netjes gewonnen met maar liefst 0-11. Mbo Mpenza kwam zelfs vier keer tot scoren. Ook Jelle Van Damme en Ahmed Hassan scoorden tweemaal. Lees verder »

Lamah kan naar Palermo

Lamah kan naar Palermo

Het ziet er naar uit dat Lamah zijn koffers kan pakken en naar Italië mag verhuizen. De Italiaanse club Palermo toont namelijk interesse in de speler. Ze zouden hem eerst een jaar huren en in de B-kern onder brengen. Lees verder »

Felipe keert terug naar Brazilië

Felipe keert terug naar Brazilië

De Braziliaan Felipe keert terug naar zijn geboorteland. De verdediger kon hier moeilijk aarden en kreeg ook geen speelkansen in het eerste elftal. Volgens Het Laatste Nieuws heeft hij al onderdak gevonden bij Corinthians. Lees verder »

Transfer Polak volgende week afgerond

Transfer Polak volgende week afgerond

De transfer van de 26-jarige middenvelder is nog niet rond. Er is wel iets meer geweten over de eventuele prijs die Anderlecht zou moeten neerleggen. Zo zou, volgens de Duitse pers, de speler zo'n 2.5 à 3 miljoen euro kosten. Lees verder »

 06-07-2007 

Anderlecht tegen PSG in Dieppe

Anderlecht tegen PSG in Dieppe

De vriendschappelijke wedstrijd tussen Anderlecht en PSG is nog maar eens verplaatst. De match zal uiteindelijk doorgaan op 18 juli in Dieppe (Normandië) en niet in Laon. Het aanvangsuur blijft 19u. Lees verder »

Frutos: "Lang geaarzeld met operatie"

Frutos:

Woensdag werd Frutos geopereerd aan de hiel als gevolg van een lang aanslepende blessure. Velen plaatsen een vraagteken bij de timing van de ingreep. "Ik heb lang geaarzeld vooraleer me te laten opereren", geeft de Argentijn toe. Lees verder »

"Jan Polak op weg naar Anderlecht"

Het Laatste Nieuws meldt dat Anderlecht een principeakkoord heeft bereikt met Jan Polak. Eerder was er ook al een akkoord bereikt met de club zelf. Niets lijkt nu een transfer nog in de weg te staan. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Fikse tegenvaller"

Van Holsbeeck:

Nu Nicolas Frutos een paar maanden buiten strijd is moet Anderlecht een belangrijke pion missen bij de start van het nieuwe seizoen. "Uiteraard is dit een fikse tegenvaller", beaamt Van Holsbeeck in GVA. Lees verder »

Transfer Polak nog niet afgerond

Transfer Polak nog niet afgerond

De transfer van Jan Polak is nog niet afgerond. De onderhandelingen tussen Nürnberg en Anderlecht zijn nog steeds aan de gang. "Ik verwacht geen akkoord voor het weekend", liet manager Herman Van Holsbeeck weten. Lees verder »

 05-07-2007 

Hellings naar Engeland

Hellings naar Engeland

Sergio Hellings verhuist definitief naar Engeland. De Nederlander tekende een contract bij Leicester. De 20-jarige verdediger kwam over van Ajax. Bij Anderlecht had hij nog een contract tot 2007. Lees verder »

Nicolas Frutos twee à drie maand out

Nicolas Frutos twee à drie maand out

Anderlecht zal zijn Argentijnse spits, Nicolas Frutos, moeten missen bij aanvang van het nieuwe seizoen. Frutos had al een tijdje last van de hiel en onderging vandaag een operatie. Hij zal 2 à 3 maanden out zijn. Lees verder »

Anderlecht heeft een akkoord met Nürnberg

Anderlecht heeft een akkoord met Nürnberg

Volgens Het Nieuwsblad zou Anderlecht al een akkoord hebben met Nürnberg over de Tsjech Jan Polak. Vandaag wil paars-wit ook rond raken met de speler zelf. Er ligt voor de international een contract van 3 tot 5 jaar klaar. Lees verder »

 04-07-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Ondanks het druilige weer gaan de trainingen bij paars-wit gewoon door. Enkele spelers hebben echter last van kwaaltjes. Zo trainde Frutos vandaag nog mee maar moet hij morgen op dokterscontrole. Lees verder »

Aanvaller Anderlecht naar Feyenoord?

Aanvaller Anderlecht naar Feyenoord?

Trekt er een spits van Anderlecht naar de Nederlandse club Feyenoord? Volgens de Nederlandse media zou de Rotterdamse club op zoek zijn naar een speler die in de voorhoede naast Roy Makaay moet fungeren. Lees verder »

Tester Radler laat sterke indruk

Tester Radler laat sterke indruk

De Poolse tester Blazej Radler weet tot nu toe te overtuigen. Hij liet zien over duelkracht, een zwaar schot en een prima center te beschikken. Die andere tester, de Tunesiër Khalfaoui, stelt voorlopig teleur. Lees verder »

Munaron hoopt op buitenlandse club

Munaron hoopt op buitenlandse club

Een dikke maand voor aanvang van de competitie zijn alle clubs herbegonnen met de trainingen. Wie deze dagen werkloos thuis zit is Jacky Munaron. "Ik word radeloos. Hopelijk vind ik snel een nieuwe werkgever." Lees verder »

Anderlecht gaat voluit voor Jan Polak

Anderlecht gaat voluit voor Jan Polak

Ondanks het aandringen van Herman Van Holsbeeck ziet het er niet naar uit dat Somoza nog naar België zal komen. Daarom gaat Anderlecht nu voluit voor de Tsjechische international Jan Polak van Nürnberg. Lees verder »

Verjaardag webteamleden

Verjaardag webteamleden

Vandaag is het de verjaardag van zowel Régis als Catootje. Beiden werken sinds geruime tijd mee aan het nieuws op deze website. Bij deze wensen we ze te bedanken voor al hun goede werk. Proficiat van het hele webteam! Lees verder »

 03-07-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Ahmed Hassan had vanmorgen wat last van de hamstrings. Hij kreeg verzorging en hield het bij wat lopen. Bart Goor en Jonathan Legear (allebei kuit) kunnen volgende week weer aansluiten bij de groep. Lees verder »

Kalenderwijzigingen

Kalenderwijzigingen

De KBVB voerde al enkele veranderingen door aan de nieuwe kalender. Twee uitwedstrijden van paars-wit in augustus ondergaan veranderingen. De openingswedstrijd tegen KV Mechelen en de wedstrijd tegen Dender op de 3e speeldag. Lees verder »

Gewezen jeugdproduct naar Dender

Gewezen jeugdproduct naar Dender

Mikaël Yourassowski, een 24-jarige Belg, verkast naar FCV Dender. Het gewezen jeugdproduct van Anderlecht speelde nog 15 wedstrijden in de terugronde van de Griekse eerste klasse bij Etnikos. Nu gaat hij dus naar Dender. Lees verder »

Somoza blijft eerste keus voor Anderlecht

Somoza blijft eerste keus voor Anderlecht

In zijn zoektocht naar een box-to-box-speler trekt Anderlecht nog altijd aan de mouw van de Argentijn Somoza, maar de kans dat de speler komt lijkt alsmaar kleiner te worden. Somoza zelf wil liever bij Villarreal blijven. Lees verder »

 02-07-2007 

Enkele spelers kregen al verzorging

Enkele spelers kregen al verzorging

Vandaag werden de spelers terug in Brussel verwacht voor de training. Enkele spelers moesten verzorging krijgen. Frutos kon dan wel weer de ganse training afleggen. Hij had tijdens de stage nog last van de voet en de hiel. Lees verder »

Nog 1300 abonnementen verkrijgbaar

Nog 1300 abonnementen verkrijgbaar

De ticketing van RSC Anderlecht heeft op de website van Anderlecht bekendgemaakt dat er nog maar 1300 abonnementen verkrijgbaar zijn. Het gaat om staanplaatsen in R, X en P2. Die plaatsen kosten 175 euro. Lees verder »

Sterchele haalt uit naar Anderlecht

Sterchele haalt uit naar Anderlecht

Topschutter François Sterchele vertelde gisteren op Sporza dat hij niet wakker ligt van de afgesprongen transfer met Anderlecht. "Ze zeiden dat ik eerste keuze was voor Théréau. Nu hebben ze dus voor de tweede keuze gekozen." Lees verder »

Espanyol mengt zich in transfer Somoza

Espanyol mengt zich in transfer Somoza

In zijn zoektocht naar een box-to-box-speler staat de Argentijn Leandro Somoza nog hoog op het verlanglijstje, maar nu is er ook een kaper op de kust. Espanyol heeft zich immers gemeld bij Somoza's club Villarreal. Lees verder »

 01-07-2007 

Anderlecht tegen PSG in Laon

Anderlecht tegen PSG in Laon

De vriendschappelijke match van Anderlecht tegen PSG op 18 juli zal niet doorgaan in St. Quentin maar in de stad Laon in het departement Aisne. Het aanvangsuur blijft 19u. De wedstrijd vindt plaats in het Marcel Levindrey stadion. Lees verder »

Fan Day vrijdag 27 juli

Fan Day vrijdag 27 juli

Ook dit jaar zal de Fan Day traditiegetrouw weer doorgaan op de laatste vrijdag van juli. Het originele concept blijft behouden en ook de Fortis Fan Village zal weer opgesteld worden waar er geschenkjes zullen worden uitgedeeld. Lees verder »