Archieven

 31-08-2010 

Anderlecht wint oefenmatch tegen Halle

Anderlecht wint oefenmatch tegen Halle

Anderlecht heeft vanavond een oefenwedstrijd tegen Halle met 1-2 gewonnen. Garcia Calvete en Yala Lusala konden pas in de slotfase een 1-0-achterstand ongedaan maken. Anderlecht liet zowel a-kernspelers als jonge talenten spelen. Lees verder »

Anderlecht bevestigt uitleenbeurt Sare

Anderlecht bevestigt uitleenbeurt Sare

RSC Anderlecht heeft bevestigd dat het Bakary Sare uitleent aan Rosenborg. Eind december, wanneer de Noorse competitie gedaan is, keert hij terug naar Anderlecht. Sare heeft bij Anderlecht nog een contract tot juni 2012. Lees verder »

Iakovenko uitgeleend aan Westerlo

Iakovenko uitgeleend aan Westerlo

Sacha Iakovenko zal de rest van het seizoen op uitleenbasis voor Westerlo voetballen. Beide clubs hebben hierover vandaag een akkoord bereikt. Tegelijkertijd heeft Iakovenko zijn contract bij Anderlecht verlengd met één seizoen. Lees verder »

Sare op weg naar Rosenborg

Sare op weg naar Rosenborg

Bakary Sare staat op het punt Anderlecht te ruilen voor Rosenborg. Volgens de website van de Noorse club zal de Ivoriaan gehuurd worden tot het einde van het jaar. RSCA zelf heeft het nieuws nog niet bevestigd. Lees verder »

Biglia mag niet naar Bologna

Biglia mag niet naar Bologna

De kans dat Bologna er in slaagt Lucas Biglia aan te trekken, is erg klein. Manager Van Holsbeeck liet weten dat sleutelspelers enkel mogen vertrekken bij een astronomisch bod en Bologna is geen club die veel geld uitgeeft. Lees verder »

Iakovenko op weg naar Westerlo

Iakovenko op weg naar Westerlo

De kans is groot dat Sacha Iakovenko vanaf morgen opnieuw in Westerlo voetbalt. Volgens De Morgen bespreken Anderlecht en Westerlo vandaag een nieuwe uitleenbeurt van de Oekraïner. Lees verder »

Lukaku start tegen Duitsland

Lukaku start tegen Duitsland

Hoewel hij loopt te zoeken naar zijn beste vorm, zal Romelu Lukaku vrijdag tegen Duitsland een basisplaats krijgen van Georges Leekens. "We moeten zijn prestaties ook appreciëren als hij niet scoort", zegt de bondscoach. Lees verder »

 30-08-2010 

Bologna denkt aan Biglia

Bologna denkt aan Biglia

Volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport zou Bologna Lucas Biglia willen aantrekken. Anderlecht lijkt echter niet geneigd om vlak voor het einde van de transferperiode nog spelers te laten gaan. Lees verder »

Ook beloften gelijk tegen Zulte-Waregem

Ook beloften gelijk tegen Zulte-Waregem

Vrijdagavond al speelde de beloften hun wedstrijd tegen Zulte-Waregem en ook zij kwamen niet verder dan een gelijkspel. 1-1 werd het aan de Gaverbeek. Kabasele zette Anderlecht 0-1 voor, maar Matton maakte nog voor de rust gelijk. Lees verder »

Uitslagen Europese tegenstanders

Uitslagen Europese tegenstanders

Zenit Sint-Petersburg, op 16 september de eerste tegenstander van Anderlecht in de Europa League, won dit weekend met 0-3 tegen Lokomotiv Moskou. Danny, Bukharov en Shirokov zorgden voor de doelpunten. Lees verder »

Deschacht: "Genoeg kansen om te scoren"

Deschacht:

Olivier Deschacht was mateloos ontgoocheld na het scoreloze gelijkspel tegen Zulte-Waregem. "Zo veel ongeluk in één week tijd heb ik nog nooit meegemaakt. We hebben hier weer open kansen gecreëerd en niet kunnen afmaken." Lees verder »

Sterckx: "Speciaal om terug te keren"

Sterckx:

Anderlecht-huurling Rene Sterckx werd bijna de held voor Zulte-Waregem, maar zijn schot in blessuretijd ging net naast. "Ik had de ruimte gezien, maar was wat moegelopen toen ik moest schieten", zo vertelde hij achteraf. Lees verder »

Jacobs: "Pech in slotfase"

Jacobs:

Ariël Jacobs was ontgoocheld na het gelijkspel tegen Zulte-Waregem, maar vond niet hij zijn spelers iets kon verwijten. "Mijn hoed af voor mijn spelers, die aan de match begonnen alsof we dinsdag gewonnen hadden", zo zei Jacobs. Lees verder »

 29-08-2010 

 27-08-2010 

Selectie: Anderlecht - Zulte Waregem

Selectie: Anderlecht - Zulte Waregem

Na de ontgoocheling in de Champions League moet Anderlecht morgen de knop omdraaien want dan ontvangt het Zulte Waregem. "Dat is makkelijker gezegd dan gedaan", aldus de coach. "Zo'n uitschakeling is iets dat je lang meedraagt." Lees verder »

Jacobs: "Bijna een Champions League-bis"

Jacobs:

Trainer Ariël Jaocbs beseft dat deze loting zeker geen geschenk is voor Anderlecht. "Het zijn allemaal schitterende vakantiebestemmingen voor citytrips", zo glimlachte de coach, "maar sportief zijn ze veel minder leuk." Lees verder »

Volledig programma EL-loting

Volledig programma EL-loting

Vanmiddag kwam Anderlecht in Monaco zijn tegenstanders te weten voor de poules van de Europa League. Paars-wit mag zich opmaken voor verplaatsingen naar Rusland, Kroatië en Griekenland. Hieronder een overzicht van de speeldata. Lees verder »

Anderlecht oefent tegen Dender

Anderlecht oefent tegen Dender

Op woensdag 1 september speelt Anderlecht een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser FC Dender. Aftrap om half acht in het stadion van Dender. Tickets zijn te koop voor tien euro, onder de 16 jaar betaal je slechts vijf euro. Lees verder »

16-jarige Roef op Uefa-lijst Anderlecht

16-jarige Roef op Uefa-lijst Anderlecht

Anderlecht dient vandaag zijn spelerslijst in voor de groepsfase van de Europa League. Daarbij één verrassende naam: Davy Roef. Roef is een 16-jarige speler uit de beloftenkern die zal fungeren als vierde keeper. Lees verder »

Verzorging voor Boussoufa en Deschacht

Verzorging voor Boussoufa en Deschacht

Geen Mbark Boussoufa en Olivier Deschacht op het trainingsveld gisteren. Boussoufa ondervindt lichte hinder aan de adductoren, terwijl Deschacht last heeft van de hamstrings. Beide bleven binnen en kregen verzorging. Lees verder »

 26-08-2010 

Kudimbana mag niet naar ADO Den Haag

Kudimbana mag niet naar ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft Anderlecht gevraagd om Nicaise Mulopo Kudimbana te mogen testen, maar dit werd door Anderlecht geweigerd. Na de blessure van Schollen is Kudimbana derde doelman geworden en dus mag hij niet vertrekken. Lees verder »

"Er komt zeker geen rechtsback"

Guillaume Gillet verklaarde begin dit seizoen zich verzoend te hebben met zijn positie als rechtsachter, maar de Luikenaar presteert zichtbaar beter op het middenveld. Toch zal Anderlecht niet op zoek gaan naar een rechtsback. Lees verder »

Arsenal houdt Jordan Lukaku in de gaten

Arsenal houdt Jordan Lukaku in de gaten

Arsenal gaat Jordan Lukaku, de jongere broer van Romelu, intensiever scouten. Dat las Het Nieuwsblad in de Engelse media. Vader Roger weet van de interesse, maar wil ook zijn jongste zoon bij Anderlecht laten rijpen. Lees verder »

 25-08-2010 

"We blijven doorduwen voor Shikabala"

Het mislopen van de vetpotten van de Champions League zal geen gevolgen hebben voor de transfer van Mahmoud Shikabala. Dat heeft manager Herman Van Holsbeeck vanmiddag bevestigd. "Het dossier van Shikabala gaat gewoon door." Lees verder »

Legear hervalt in blessure aan hamstrings

Legear hervalt in blessure aan hamstrings

Jonathan Legear heeft zich tegen Partizan opnieuw geblesseerd aan de hamstrings. Dat meldt Anderlecht op zijn website. De spits maakte gisteren net zijn rentree nadat dezelfde blessure hem tien dagen aan de kant had gehouden. Lees verder »

Vijf Anderlecht-spelers bij Rode Duivels

Vijf Anderlecht-spelers bij Rode Duivels

Bondscoach Georges Leekens heeft vijf spelers van Anderlecht opgeroepen voor de ek-voorronde-interlands tegen Duitsland (3 september) en Turkije (8 september). Het gaat om Proto, Gillet, Deschacht, Legear en Lukaku. Lees verder »

Familie Lukaku koopt nieuw huis

Familie Lukaku koopt nieuw huis

Romelu Lukaku en zijn ouders verhuizen naar Brussel. De Anderlecht-youngster kocht een huis van een half miljoen euro in de residentiële wijk Bouchout in Wemmel. De woning is erg rustig gelegen en werd vooral hiervoor gekozen. Lees verder »

STVV denkt aan Bernardez

STVV denkt aan Bernardez

Volgens HLN is Victor Bernardez de eerste keuze van Sint-Truiden om de geblesseerde Buysens te vervangen. Anderlecht zou niet weigerachtig staan tegenover een uitleenbeurt van de verdediger, die zelf ook meer wil spelen. Lees verder »

Reacties Biglia en Juhasz

Reacties Biglia en Juhasz

Lucas Biglia was één van de jongens die een strafschop miste. Hij is dan ook enorm aangeslagen door het verlies. "Ik wil zo snel mogelijk naar huis en gaan wenen", kwam hij toch even uitleg geven na de wedstrijd. Lees verder »

Proto: "Bij 2-2 geloofde ik in onze winst"

Proto:

Twee van de vijf strafschoppen wist Silvio Proto te pakken, toch werd hij niet de held van de avond. "Nu gaat Partizan door terwijl hun doelman geen bal heeft moeten pakken bij de penalty's", vertelt hij met tranen in de ogen. Lees verder »

Deschacht: "Dit is een drama"

Deschacht:

Ook aanvoerder Olivier Deschacht zit in zak en as na het verlies tegen Partizan. "Mentaal zal deze uitschakeling nog heel lang blijven nazinderen. Het enige positieve is dat we zaterdag al opnieuw moeten voetballen", zucht hij. Lees verder »

Anderlecht-fans maken amok na uitschakeling

Anderlecht-fans maken amok na uitschakeling

Na de wedstrijd kwam het gisteren tot rellen met supporters. Zo'n 150 Anderlecht-fans konden de uitschakeling niet verwerken en koelden hun woede op de hekken rond het stadion. Ze probeerden ook tot bij de Partizan-fans te komen. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Geen spelers verkopen"

Van Holsbeeck:

Ook Herman Van Holsbeeck zit in zak en as na het mislopen van de Champions League. "Dit komt zeer hard aan", klink het bitter. "Na de rust hebben we genoeg kansen gecreëerd om de kwalificatie af te dwingen." Lees verder »

Opnieuw geen Champions League

Opnieuw geen Champions League

RSC Anderlecht heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Na een thriller van formaat moest paars-wit de duimen leggen in de strafschoppen. Lees verder »


 24-08-2010 

Voorbeschouwing: Anderlecht - Partizan

Voorbeschouwing: Anderlecht - Partizan

Vanavond gaat Anderlecht in het eigen Vanden Stock-Stadion op zoek naar een plaats in de Champions League. Tegen Partizan Belgrado behaalde het een gunstig resultaat in de heenmatch (2-2), maar de kwalificatie is nog niet binnen. Lees verder »

Scouts zakken massaal af naar Anderlecht

Scouts zakken massaal af naar Anderlecht

Anderlecht - Partizan Belgrado zal vanavond worden bijgewoond door scouts van veel grote ploegen. Zo stuurden Manchester United, Chelsea, Arsenal, Bayern Munchen, Marseille en Manchester City een mannetje naar het Astridpark. Lees verder »

 23-08-2010 

Selectie Anderlecht - Partizan Belgrado

Selectie Anderlecht - Partizan Belgrado

Ariël Jacobs heeft 21 spelers geselecteerd voor de partij van morgen tegen Partizan Belgrado. Biglia en Legaer zijn er allebei bij, maar het is nog niet zeker of ze fit raken. Polak (zaterdag ziek) zou wel kunnen spelen. Lees verder »

Anderlecht - Partizan volledig uitverkocht

Anderlecht - Partizan volledig uitverkocht

Anderlecht zal morgen in een vol stadion op zoek gaan naar een plaats in de Champions League. De club laat weten dat vandaag de laatste tickets verkocht werden. Wie nog geen tickets heeft, kan er morgen dus ook geen meer kopen. Lees verder »

'Het rapport van de B-ploeg'

'Het rapport van de B-ploeg'

Met het oog op de belangrijke play-off-wedstrijd tegen Partizan gunde trainer Ariël Jacobs dit weekend een aantal basisspelers rust. De B-ploeg van Anderlecht had echter geen moeite met Lokeren. De Standaard maakte een rapport op. Lees verder »

Beloften spelen gelijk tegen Lokeren

Beloften spelen gelijk tegen Lokeren

De beloften van Anderlecht speelden vrijdag al tegen Lokeren. Coach Geert Emmerechts beschikte met Barrios, Diandy en Sare over drie spelers uit de a-kern, maar toch kwam paars-wit niet verder dan 1-1. Lees verder »

Gillet: "Een aangename verrassing"

Gillet:

Ariël Jacobs gunde Nemanje Rnic nog eens een basisplaats tegen Lokeren. Hierdoor schoof Guillaume Gillet door naar het middenveld. "Het was een aangename verrassing toen ik de opstelling zag", zo lachte Gillet na de partij. Lees verder »

Proto: "Bijzonder tevreden over mijn match"

Proto:

Met enkele schitterende reddingen ontpopte Silvio Proto zich tegen Lokeren tot man van de match. "Ik voel me al heel de competitie goed, maar had tot nu toe nog geen werk gekregen. Het deed plezier dat ik eindelijk wat werk had." Lees verder »

 22-08-2010 

Shikabala voor vier jaar naar ... Zamalek

Shikabala voor vier jaar naar ... Zamalek

Volgens de officiële Zamalek website, tekende Shikabala gisteren een contract van vier jaar ... bij de Egyptische club. Deze nieuwe ontwikkeling bemoeilijkt Anderlecht's inspanningen om de speler naar België te halen. Lees verder »

Auto rijdt spelersbus aan op snelweg

Auto rijdt spelersbus aan op snelweg

Anderlecht kwam gisteren met ruim een kwartier vertraging aan in Lokeren. Op de autosnelweg op zo'n 10 kilometer van Daknam werd de spelersbus plots geramd door een auto. De chaffeur van die wagen was in slaap gevallen. Lees verder »


 21-08-2010 

Anderlecht zet Lokeren opzij met 0-3

Anderlecht zet Lokeren opzij met 0-3

Anderlecht klopte vanavond Lokeren met 0-3. Toch was er een goede Proto nodig om de nul op het bord te houden voor de landskampioen. Op die manier won Anderlecht, dat vele basisspelers op de bank liet, al bij al probleemloos. Lees verder »

Operatie Schollen is goed verlopen

Operatie Schollen is goed verlopen

Davy Schollen is met succes geopereerd aan zijn rechterknie. De doelman kampt met een chronisch probleem en de club wil dit nu oplossen. De operatie bracht ook een pas opgelopen letsel aan de buitenmeniscus aan het licht. Lees verder »

 20-08-2010 

Selectie Lokeren - Anderlecht

Selectie Lokeren - Anderlecht

Anderlecht trekt morgen naar Lokeren voor de vierde speeldag van de competitie. Ariël Jacobs selecteerde voor deze wedstrijd 19 spelers. Biglia en Legear zijn hier nog niet bij en ook Schollen is out. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Geen extra spits"

Van Holsbeeck:

Anderlecht zal geen extra spits halen om de blessure van Tom De Sutter op te vangen. Dat zegt Herman Van Holsbeeck in Gazet van Antwerpen. "We moeten het vertrouwen geven aan de kern, daar zit genoeg talent in", aldus de manager. Lees verder »

 19-08-2010 

Eerbetoon aan Doll

Eerbetoon aan Doll

Olivier Doll, ex-Anderlecht en momenteel aan de slag bij Sporting Lokeren, zal voor de wedstrijd tussen deze twee ploegen geëerd worden. Lokeren-Anderlecht wordt zaterdag gespeeld. Lees verder »

Ploegmaats nemen Lecjaks in bescherming

Ploegmaats nemen Lecjaks in bescherming

Jan Lecjacks scoorde tegen Partizan ongelukkig in eigen doel. Zijn ploegmaats nemen het de 20-jarige Tsjech alvast niet kwalijk. "Focus liever op zijn mooie assist. Die jongen speelde een sterke match", aldus aanvoerder Deschacht. Lees verder »

Boussoufa: "Voor het resultaat gespeeld"

Boussoufa:

Mbark Boussoufa speelde tegen Partizan niet zijn beste wedstrijd. Dat besefte hij zelf ook. "Het was een moeilijke wedstrijd. We speelden in een ander systeem en moesten ons dus aanpassen", zo vertelde hij achteraf. Lees verder »

Jacobs: "2-2 is een gunstige uitslag"

Jacobs:

Ariël Jacobs kan leven met het gelijkspel dat Anderlecht in Belgrado behaalde. "Ik denk dat we tevreden mogen zijn", zo vertelde hij aan 2BE. "Na de tweede wedstrijd kunnen we wellicht zeggen dat dit een gouden uitslag is." Lees verder »


 18-08-2010 

CL: Anderlecht in pot 3 bij kwalificatie

CL: Anderlecht in pot 3 bij kwalificatie

Anderlecht speelde vanavond 2-2 gelijk op het veld van Partizan. De kwalificatie voor de Champions League is dus dichtbij. Indien Anderlecht ook de terugmatch overleeft, zit het sowieso in pot 3 bij de loting voor de groepsfase. Lees verder »

Krstajic: "Ik heb geen schrik van Lukaku"

Krstajic:

Ook bij Partizan leven ze met een gezonde dosis vertrouwen toe naar de match van vanavond. "Anderlecht is duidelijk favoriet, maar wij hebben ook de middelen om het hun moeilijk te maken", vertelt kapitein Mladen Krstajic. Lees verder »

Krijgt Wasilewski nieuw contract?

Krijgt Wasilewski nieuw contract?

Marcin Wasilewski heeft bij Anderlecht nog een contract tot het juni 2011, maar Herman Van Holsbeeck denkt eraan dit te verlengen. "In het voetbal is er niet altijd plaats voor menslievendheid, maar Wasyl verdient nog een kans." Lees verder »

De Sutter met succes geopereerd

De Sutter met succes geopereerd

Tom De Sutter is gisteren met succes geopereerd aan zijn enkel. De spits liep zaterdag tegen Beerschot een kraakbeenletsel op. Er wordt verwacht dat De Sutter pas binnen drie maanden opnieuw fit is. Lees verder »

Rnic: "Ik verwacht een grote veldslag"

Rnic:

Nemanja Rnic speelde van 2002 tot 2008 voor Partizan Belgrado, vanavond staat hij in het andere kamp. "De voorbije week heb ik constant telefoontjes gekregen om me te vragen of Lukaku en Boussoufa nu echt zo sterk zijn." Lees verder »

Mourinho: "Lukaku heeft intelligente ouders"

Mourinho:

José Mourinho speelde gisteren met Real Madrid tegen Standard. Uiteraard kreeg hij ook vragen over zijn interesse in Romelu Lukaku. "Zijn vader heeft gezegd dat bij Anderlecht moet blijven om zijn studies af te maken", zo zei hij. Lees verder »

 17-08-2010 

De school van Lukaku

De school van Lukaku

Een schooljaar lang werd het leven in het Sint-Guido Instituut, een Nederlandstalige multiculturele school in Brussel waar Anderlecht zijn Purple Talents heeft ondergebracht gevolgd. Romelu Lukaku is er ongetwijfeld de bekendste. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Matchen van 15 miljoen euro"

Van Holsbeeck:

Ook manager Herman Van Holsbeeck stond vanmorgen Sporza te woord. "quot;Het zou een ontgoocheling zijn als we voor het derde jaar op rij naast de Champions League grijpen", zo zei hij. "Het worden twee matchen van 15 miljoen euro." Lees verder »

Vanden Stock: "We moeten ons kwalificeren"

Vanden Stock:

Anderlecht strijdt morgen met Partizan Belgrado voor een plaats in de Champions League. Bij het vertrek toonde voorzitter Roger Vanden Stock aan Sporza zijn vertrouwen. "Partizan Belgrado is geen club van het kaliber als Lyon." Lees verder »

Anderlecht waarschuwt voor Partizan-fans

Anderlecht waarschuwt voor Partizan-fans

De fans van Partizan Belgrado hebben geen te beste reputatie en Anderlecht raadt zijn supporters die meereizen dan ook aan voorzichtig te zijn. Het is best het centrum van Belgrado te mijden en geen paars-witte kledij te dragen. Lees verder »

Gent toont opnieuw interesse in Iakovenko

Gent toont opnieuw interesse in Iakovenko

AA Gent heeft zich opnieuw gemeld bij Sacha Iakovenko. Dat heeft Het Nieuwsblad vernomen van de entourage van de speler. Nu Gent enkele spitsen verkocht hebben, is er plaats voor vers bloed. Hiervoor denkt men weer aan Iakovenko. Lees verder »

"Mogelijk extra spits bij CL-kwalificatie"

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck was gisteren te gast in Extra Time op Canvas. Hij sprak er over de transfer van Shikabala, de blessure van De Sutter, de interesse voor De Bruyne en een mogelijk vertrek van Boussoufa. Lees verder »

"Blessures niet de schuld van de grasmat"

Drie spelers blesseerden zich zaterdag zonder dat er een tegenstander in de buurt was. Het Nieuwsblad trok naar Vincent Vlaminck, de terreinverzorger van Anderlecht, met de vraag of de grasmat misschien de schuldige is. Lees verder »

Selectie Partizan Belgrado - Anderlecht

Selectie Partizan Belgrado - Anderlecht

Anderlecht vertrekt vandaag met 21 spelers richting Belgrado voor de wedstrijd tegen Partizan in de CL-voorronde. Jonathan Legear liep zaterdag een hamstringblessure op en reist niet mee. Ook De Sutter en Biglia blijven thuis. Lees verder »

 16-08-2010 

Partizan-coach: "Het wordt oorlog"

Partizan-coach:

Partizan Belgrado is klaar voor de clash tegen Anderlecht. "Lukaku, Legear, Suarez: ik ken ze allemaal. Ze hebben geen geheimen meer voor mij", zo vertelt Partizan-coach Alexandr Stanojevic in Het Laatste Nieuws. Lees verder »

Legear erg twijfelachtig voor Partizan

Legear erg twijfelachtig voor Partizan

Na de discussie tussen Anderlecht en de voetbalbond over zijn blessure, stond Jonathan Legear tegen GBA gewoon aan de aftrap. Tijdens de rust moest hij echter geblesseerd naar de kant. Hij had last van de hamstrings. Lees verder »

 15-08-2010 

De Sutter enkele maanden out

De Sutter enkele maanden out

Anderlecht zal Tom De Sutter weer voor lange tijd moeten missen. De spits heeft tegen Germinal Beerschot een zware enkelblessure opgelopen. Onderzoek wees uit dat zijn kraakbeen geraakt is. Lees verder »

Anderlecht naar FIFA voor Shikabala

Anderlecht naar FIFA voor Shikabala

Herman Van Holsbeeck heeft in Egypte opnieuw bot gevangen bij Zamalek. Beide partijen kwamen niet tot een overeenkomst over de transfer van de 24-jarige Shikabala. Anderlecht brengt de zaak nu voor de FIFA. Lees verder »

 14-08-2010 

"Ernstige enkelblessure voor De Sutter"

Tom De Sutter bekroonde zijn invalbeurt tegen Germinal Beerschot met een enig mooi doelpunt, maar moest op het einde al hinkend het veld verlaten. "Volgens de dokter heeft hij een ernstige enkelblessure", zei Jacobs aan Sporza. Lees verder »

Anderlecht wint met 4-0 van GBA

Anderlecht wint met 4-0 van GBA

Anderlecht heeft het puntenverlies van vorige week tegen Charleroi voor eigen publiek rechtgezet. Het won makkelijk met 4-0 van Germinal Beerschot dat ook vanavond nooit de indruk gaf iets te kunnen rapen in het Astridpark. Lees verder »

Jacobs neemt eigen persconferentie op

Jacobs neemt eigen persconferentie op

Ariël Jacobs verscheen vrijdag op de traditionele persconferentie met een bandopnemertje. "Vanaf nu neem ik elk woord op om mij te beschermen tegen de fantasie van sommigen", verklaarde Jacobs zijn bedoeling. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - GBA

Voorbeschouwing: Anderlecht - GBA

Vanavond neemt Anderlecht het thuis op tegen Germinal Beerschot. Lucas Biglia zit niet in de kern, maar de Argentijn is aan de beterhand. "Hij heeft zo goed als geen pijn meer", aldus Ariël Jacobs op de persconferentie. Lees verder »

Van Holsbeeck met advocaten naar Egypte

Van Holsbeeck met advocaten naar Egypte

Manager Herman Van Holsbeeck is gisterenmiddag samen met Anderlecht-advocaat Daniël Spreutels en topadvocaat Johnny Maeschalck op het vliegtuig gestapt richting Caïro. Dat staat vandaag te lezen in Het Nieuwsblad. Lees verder »

 13-08-2010 

Standard boos over kritiek van Collin

Standard boos over kritiek van Collin

Na de kleine rel om de uitspraken van Ariël Jacobs over Losada, zit er opnieuw een haar in de boter tussen Standard en iemand van Anderlecht. Ditmaal ligt Philippe Collin onder vuur voor zijn kritiek op Standard-spits Benteke. Lees verder »

Partizan - Anderlecht live op 2BE

Partizan - Anderlecht live op 2BE

Vanaf de play-offs worden de Champions League-wedstrijden dit seizoen weer rechtstreeks uitgezonden op 2BE. Volgende week woensdag (18 augustus) staat Partizan Belgrado - Anderlecht op het programma. De uitzending start om 20u25. Lees verder »

Iakovenko terug naar Westerlo?

Iakovenko terug naar Westerlo?

De kans bestaat dat Sasha Iakovenko ook volgend seizoen voor Westerlo speelt. Anderlecht en Westerlo onderhandelen over een nieuwe uitleenbeurt. Als beide clubs een akkoord vinden, is Iakovenko bereid naar het Kuipje te trekken. Lees verder »

Badibanga tekent bij tot 2013

Badibanga tekent bij tot 2013

Ziguy Badibanga heeft zijn contract bij Anderlecht met drie jaar verlengd. De 18-jarige middenvelder maakte vorig seizoen zijn officieel debuut in de eerste ploeg en ligt nu tot juni 2013 onder contract bij paars-wit. Lees verder »

 12-08-2010 

Lukaku: "Ik heb niets gevoeld"

Lukaku:

Zoals afgesproken werd Romelu Lukaku gisteren gespaard bij de Rode Duivels. Hij viel pas in na 66 minuten en ondervond geen hinder van zijn knie. "Ik heb niks gevoeld. Dat is belangrijk. Al had ik graag wat meer laten zien." Lees verder »

 11-08-2010 

Legear raakt mogelijk toch fit voor Partizan

Legear raakt mogelijk toch fit voor Partizan

De blessure van Jonathan Legear is volgens Philippe Colin minder erg dan gevreesd. "Het gaat slechts om een miniem scheurtje", zegt Colin na overleg met de medische staf. "We hebben goeie hoop dat hij klaar geraakt voor Partizan." Lees verder »

Lukaku: "Ik blijf bij Anderlecht"

Lukaku:

In de kranten heeft Romelu Lukaku gereageerd op de vermeende belangstelling van Real Madrid. "Ik ben op de hoogte gebracht van de berichten, maar het doet mij niets. Voor mij is éé ding zeker: ik blijf bij Anderlecht." Lees verder »

Shikabala zal wellicht nooit komen

Shikabala zal wellicht nooit komen

Volgens verschillende kranten kan Anderlecht de 24-jarige Shikabala definitief vergeten. Na een stemming binnen het bestuur van Zamalek legde de club het paars-witte bod van twee miljoen naast zich neer. Lees verder »

 10-08-2010 

Anderlecht klopt Wetteren met 0-2

Anderlecht klopt Wetteren met 0-2

De achtergebleven A-kernspelers die niet werden opgeroepen voor interlands namen het vanavond in een vriendschappelijke wedstrijd op tegen Standaard Wetteren. Paars-wit won de partij met 0-2 na goals van De Sutter en Chavarria. Lees verder »

Chatelle: "NEC maakt een goede indruk"

Chatelle:

Thomas Chatelle is blij dat NEC hem verlost van de invallersbank van Anderlecht. "Ik kijk er naar uit om voor N.E.C. te gaan voetballen. De club en de organisatie maken een goede indruk op mij", zo reageert hij op zijn transfer. Lees verder »

Anderlecht bevestigt uitleenbeurt Chatelle

Anderlecht bevestigt uitleenbeurt Chatelle

Anderlecht en NEC Nijmegen hebben vandaag officieel bekend gemaakt dat Thomas Chatelle dit seizoen in Nederland voetbalt. "Thomas wil elke week spelen en we hopen dat hij bij NEC zijn talent kan tonen", zegt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Marca linkt Lukaku aan Real Madrid

Marca linkt Lukaku aan Real Madrid

Als we de Spaanse sportkrant Marca mogen geloven dan wil Real Madrid-coach Jose Mourinho Romelu Lukaku naar Spanje halen. Lukaku zou bovenaan een lijstje staan dat ook Mario Gómez, Amauri, Hugo Almeida en Fernando Llorente bevat. Lees verder »

"Chatelle voor één seizoen naar NEC"

Volgens La Dernière Heure hebben Anderlecht, NEC Nijmegen en Thomas Chatelle gisteren een akkoord bereikt over een tijdelijke overgang van Chatelle naar de Nederlandse club. Anderlecht zou de middenvelder een seizoen uitlenen. Lees verder »

Uitspraken Jacobs maken Standard boos

Uitspraken Jacobs maken Standard boos

Standard heeft gereageerd op de uitlatingen van Ariël Jacobs in de Zaak-Losada waarin hij zou hebben uitgehaald naar Standard. "We beschouwen zijn commentaar als zeer ongepast", klinkt het in een officiële mededeling. Lees verder »

Polak: "Anderlecht zet mij onder druk"

Polak:

Jan Polak beleeft nare tijden bij Anderlecht. Sinds hij zijn contract niet wou verlengen, komt hij niet meer aan spelen toe en een transfer naar Galatasaray raakt maar niet rond. In de Tsjechische pers doet Polak zijn beklag. Lees verder »

Legear mist interland en mogelijk Partizan

Legear mist interland en mogelijk Partizan

Jonathan Legear moet verstek laten gaan voor de interland van morgen tegen Finland. De Luikenaar liep zaterdag tegen Charleroi een kleine spierscheuring in zijn lies op en raakt niet tijdig fit. Hij is mogelijk drie weken out. Lees verder »

 09-08-2010 

Partizan verliest tegen PAOK Saloniki

Partizan verliest tegen PAOK Saloniki

Partizan Belgrado, tegenstander van Anderlecht in de laatste voorronde van de Champions League, heeft gisteren een oefenwedstrijd tegen het Griekse PAOK Saloniki met 1-0 verloren. Papazoglu scoorde na zes minuten de enige goal. Lees verder »

 08-08-2010 
 07-08-2010 

Hernan Losada tegen ex-club

Hernan Losada tegen ex-club

Vanavond speelt recordkampioen Anderlecht zijn tweede competitiematch tegen de Zebra's van Charleroi. Buiten het verhoopte champagnevoetbal van de Paars-Witten, is de aandacht vooral gevestigd op de uitgeleende Hernan Losada. Lees verder »

Iakovenko vertrekt niet naar Lokeren

Iakovenko vertrekt niet naar Lokeren

De transfer van Sacha naar Lokeren gaat niet door. Lokeren had al een tijdje een akkoord met Anderlecht over een overgang en deed de sierlijke middenvelder een voorstel, maar Iakovenko bedankt vriendelijk. Lees verder »

 06-08-2010 

Jacobs: "Partizan wordt moeilijk"

Jacobs:

Vanmiddag kwam Partizan Belgrado uit de bus voor Anderlecht in de play-offs van de Champions League. "Eén van de moeilijkste tegenstanders uit de groep", aldus coach Ariël Jacobs op rsca.be. Lees verder »

 05-08-2010 

Van Holsbeeck trekt opnieuw naar Egypte

Van Holsbeeck trekt opnieuw naar Egypte

Volgens Zamalek zou Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck eerstdaags naar Egypte afreizen om de transfer van Mahmoud Shikabala af te ronden. Anderlecht zou een nieuw bod gedaan hebben en Zamalek zou dit aanvaarden. (LDH) Lees verder »

Leekens roept vijf Anderlecht-spelers op

Leekens roept vijf Anderlecht-spelers op

Bondscoach Georges Leekens heeft vijf Anderlecht-spelers opgeroepen voor de oefeninterland tegen Finland op 11 augustus. Onder hen ook de pas herstelde Romelu Lukaku. Proto, Gillet, Deschacht en Legaer zijn de andere vier. Lees verder »

 04-08-2010 

Jacobs: "Leermoment voor nieuwe spelers"

Jacobs:

Met zijn opstelling toonde Ariël Jacobs voor de match al aan dat hij zeker was dat Anderlecht zich zou kwalificeren. "Dit was het moment om enkele spelers te laten rusten en anderzijds jonge spelers speelkansen te geven." Lees verder »

Reacties na Anderlecht - TNS

Reacties na Anderlecht - TNS

Hoewel Jacobs bijna zijn hele basisploeg rust gunde, won Anderlecht gisteren makkelijk van The New Saints. Bij de spelers heerste dan ook algemene tevredenheid. "We spelen nu zeker tot eind december Europees", juicht Silvio Proto. Lees verder »

Monaco toont interesse in Chatelle

Monaco toont interesse in Chatelle

Thomas Chatelle geniet de interesse van AS Monaco. De Monegasken zoeken versterking voor hun rechterflank. Monaco informeerde eerder al bij Anderlecht dat een vertrek niet in de weg zal staan. Lees verder »

 03-08-2010 

"Geen eerlijke kans gekregen bij RSCA"

Komend weekend maakt Hernan Losada zijn debuut bij Charleroi, dat hem een seizoen huurt van Anderlecht. Dit debuut is uitgerekend tegen zijn vorige werkgever. "Maar ik heb geen revanchegevoelens", zo zegt hij. Lees verder »

ADO verlost Anderlecht van Bulykin

ADO verlost Anderlecht van Bulykin

Dmitri Bulykin zal komend seizoen voor ADO Den Haag voetballen. Anderlecht bereikte met de Nederlandse club een akkoord over een verhuur van één seizoen. Paars-wit is blij dat er zo een oplossing is gevonden voor de Rus. Lees verder »

 02-08-2010 

Selectie Anderlecht - The New Saints

Selectie Anderlecht - The New Saints

Naast Biglia zal Anderlecht morgen tegen The New Saints ook Cheikhou Kouyate moeten missen. De Senegalees liep tegen Eupen een enkelverstuiking op. Jan Polak, die aanstuurt op een vertrek, is net als zaterdag niet geselecteerd. Lees verder »

Anderlecht ontvangt 2,4 miljoen euro

Anderlecht ontvangt 2,4 miljoen euro

In het Constant Vanden Stock Stadion hebben ze de transfer van Nicolas Pareja van Espanyol naar Spartak Moskou met gejuich onthaald. Espanyol strijkt 10 miljoen euro op voor de Argentijnse verdediger. Lees verder »

 01-08-2010 

Boussoufa: "Slordige eerste helft"

Boussoufa:

Anderlecht won zaterdag zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen maar startte slecht. Pas in de tweede helft kon de landskampioen neofiet Eupen opzij zetten. "We speelden te slordig", vindt Boussoufa. Lees verder »