Archieven

 31-01-2018 

Okaka in plaats van Mitrovic?

Okaka in plaats van Mitrovic?

Don't shoot the messenger(s). Maar volgens HLN is Stefano Okaka in beeld om de nieuwe spits van Anderlecht te worden. Niet toevallig omdat Mogi Bayat twee voeten tussen de deur heeft bij Wattford. Herman "ik ga mij smijten" Van Holsbeeck heeft nog een dik uur om het één en ander te realiseren. Lees verder »

Mitrovic naar Las Palmas?

Mitrovic naar Las Palmas?

TRANSFERS Het worden nog spannende uren op Neerpede. Volgens HLN trekt Mitrovic naar Las Palmas in plaats van Anderlecht. Met de situatie van Slimani zou het dus niets te maken hebben. Wordt ongetwijfeld vervolgd.  Lees verder »

"Bedankt supporters"

INTERVIEWS Sofiane Hanni is officieel een speler van Spartak Moskou. In een videoboodschap neemt hij afscheid van de club en de supporters en bedankt hem voor de mooie momenten. "Het was voor mij een eer om bij RSC Anderlecht te spelen." Lees verder »

Dan toch geen Mitrovic ?

Dan toch geen Mitrovic ?

TRANSFERS Een Engels journalist laat weten dat de deal tussen RSC Anderlecht en Aleksandar Mitrovic niet doorgaat. De echte reden waarom het niet zo doorgaan is nog niet duidelijk. De bron zegt dat Anderlecht er niet in geslaagd is om Lukasz Teodorczyk van de hand te doen en daardoor de nodige financiën mist.  Lees verder »

Anderlecht heeft akkoord met Mitrovic

Anderlecht heeft akkoord met Mitrovic

TRANSFERS De terugkeer van Aleksandar Mitrovic naar Anderlecht is zo goed als rond. La Dernière Heure meldt dat de spits aan zijn naasten heeft laten weten dat hij een akkoord bereikt heeft met Anderlecht. Het is nu enkel wachten tot Newcastle de komst van Islam Slimani afrondt. Lees verder »

Milic komt niet: te ingewikkeld

Milic komt niet: te ingewikkeld

TRANSFERS Geen Antiono Milic voor Anderlecht. Ruim een uur nadat bekend raakte dat Anderlecht een persoonlijk akkoord had met de spelers, is de deal afgeketst, zo meldt Het Laatste Nieuws. Het dossier is te ingewikkeld, zo klinkt het. Lees verder »

Anderlecht heeft akkoord met Milic

Anderlecht heeft akkoord met Milic

TRANSFERS Antonio Milic van KV Oostende is op weg naar Anderlecht. La Dernière Heure meldt dat paars-wit een persoonlijk akkoord bereikt heeft met de 23-jarige linksvoetige verdediger. Naar alle verwachting wordt de deal tussen de club in de loop van de komende uren afgerond. Lees verder »

Rugnummer 10 voor Morioka

Rugnummer 10 voor Morioka

TRANSFERS Ryota Morioka zette gisterenavond zijn handtekening onder een contract voor 3,5 jaar bij RSC Anderlecht. De Japanner krijgt het rugnummer 10 toegewezen. Dat was vrij nadat Nicolae Stanciu naar Sparta Praag vertrok.  Lees verder »

Milic en/of Musona in het vizier

Milic en/of Musona in  het vizier

TRANSFERS - ANDERE Na AA Gent en Waasland-Beveren, wil RSC Anderlecht nu gaan shoppen bij KV Oostende. Het heeft al gesproken met de linksvoetige centrale verdediger Antonio Milic en de aanvallende middenvelder Knowledge Musona. De laatste mercatodag is ondertussen ingegaan, benieuwd wat dat nog gaat geven. Lees verder »

Anderlecht koopt clausule Saief af

Anderlecht koopt clausule Saief af

ANDERE Bij de huur van Kenny Saief werd een clausule in het contract opgenomen, daardoor moest RSC Anderlecht ook Saief onmiddelijk kopen als het Morioka kocht. Morioka werd ondertussen gekocht en de clausule werd afgekocht voor 200.000 euro van AA Gent.  Lees verder »

Ongeveer drie miljoen voor Morioka

Ongeveer drie miljoen voor Morioka

TRANSFERS Ryota Morioka is een speler van RSC Anderlecht, zijn transferprijs zou rond de drie miljoen euro liggen waarmee hij de duurste uitgaande transfer wordt bij Waasland-Beveren. Daam Foulon zou in de deal betrokken zijn, en maakt nu al de overstap naar de Freethiel in plaats van komende zomer. Lees verder »

Bruno naar Charleroi?

Bruno naar Charleroi?

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht en Charleroi bezegelden gisteren de deal rond Dodi Lukebakio Ngandoli. Gevolg daarvan is dat Charleroi nu  lonkt naar Massimo Bruno. De kans bestaat dus dat ook vandaag hij nog verhuist naar Charleroi.  Lees verder »

 30-01-2018 

Officieel: Lukebakio naar Watford

Officieel: Lukebakio naar Watford

TRANSFERS De transfer van Dodi Lukebakio naar Watford is in kannen en kruiken. Mogi Bayat, wie anders, plaatste een foto op Twitter waarop Lukebakio poseert met een Watford-shirt met rugnummer 20. Anderlecht neemt zo definitief afscheid van een erg talentrijk jeugdproduct. Lees verder »

Roef wil nog niet beslissen over toekomst

Roef wil nog niet beslissen over toekomst

ANDERE Deze morgen was er sprake dat RSC Anderlecht Davy Roef in de deal wou betrekken rond Morioka. Daar heeft Roef echter geen oren naar. De doelman voelt zich goed bij Waasland-Beveren, maar wil zich nog niet vastleggen. Ook een terugkeer naar RSC Anderlecht in de zomer is zeker geen zekerheid. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Ik ga me smijten"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS Op uitgaand vlak beweegt er veel bij Anderlecht, op inkomend vlak heel weinig. Maar blijkbaar mogen we vandaag en morgen nog iets verwachten. "Ik ga me smijten", zo verzekerde Herman Van Holsbeeck morgen aan Het Laatste Nieuws. Alexandar Mitrovic en Ognjen Vranjes zijn het meest concreet. Lees verder »

Tussen 7 à 8 miljoen voor Hanni

Tussen 7 à 8 miljoen voor Hanni

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht vangt tussen de 7 à 8 miljoen euro voor Sofiane Hanni. KV Mechelen krijgt nog 10% op de meerwaarde bij doorverkoop, zo een 650.000 euro. De speler kon zelf ook naar China waar hem een riant loon stond te wachten. Het was trouwens Hanni zelf die aandrong op een vertrek. Lees verder »

Enkel huren, anders Saief kopen

Enkel huren, anders Saief kopen

TRANSFERS Indien RSC Anderlecht geen overeenkomst kan vinden met Waasland-Beveren om Morioka te huren, en verplicht is om hem te kopen. Moet het ook direct de aankoopoptie op Kenny Saief betalen. Er staat namelijk een clausule in het contract van Saief, als paars-wit deze winter nog koopt, moet het ook Saief kopen. Lees verder »

Lukebakio naar Watford

Lukebakio naar Watford

TRANSFERS - ANDERE Charleroi gaat de optie lichten op Dodi Lukebakio Ngandoli voor 1,5 miljoen euro. Maar daar blijft het niet bij, de Carolo's verkopen Lukebakio onmiddellijk door aan het Engelse Watford. Daar heeft RSC Anderlecht nog recht op een doorverkooppercentage. Lees verder »

 29-01-2018 

Lokeren haalt Marecek terug naar België

Lokeren haalt Marecek terug naar België

TRANSFERS Kent u Lukas Marecek nog? In 2010 haalde Anderlecht de toen 20-jarige Tsjech naar België als opvolger van Lucas Biglia. Een succes werd hij niet. Nu gaat Marecek het een tweede keer proberen in de Pro League. Hij tekende vandaag een contract voor 3,5 jaar bij Lokeren. Lees verder »

Furieuze reacties op transfer Hanni

Furieuze reacties op transfer Hanni

TRANSFERS De transfer van Sofiane Hanni is nog niet officieel bekendgemaakt en de Algerijn was ook niet meteen de grote publiekslieveling in het Astridpark. Toch regent het op deze site al kwade en cynische reacties. De frustratie over een zoveelste, tegenvallende transferperiode zit duidelijk diep. Een bloemlezing.  Lees verder »

Obradovic doet wedstrijdritme op bij reserven

Obradovic doet wedstrijdritme op bij reserven

ANDERE Vanavond spelen de reserven van RSC Anderlecht tegen AA Gent, in het kader van de tweede speeldag van hun play-offs. Ivan Obradovic maakt deel uit van de selectie om ritme op te doen na zijn scheenbeenblessure. Ook de andere jonge spelers die al meespeelden met de A-kern, verplaatsen zich mee naar Oostakker.  Lees verder »

Contract van 4,5 jaar voor Hanni

Contract van 4,5 jaar voor Hanni

TRANSFERS Stilaan geraken er meer en meer details bekend van de transfer van Sofiane Hanni naar Spartak Moskou. Zo zal de Franco-Algerijn er een contract ondertekenen van 4,5 jaar. Hanni zal zich morgen bij  Spartak Moskou vervoegen dat momenteel in Marbella zit op winterstage. Lees verder »

Anderlecht heeft akkoord met Morioka

Anderlecht heeft akkoord met Morioka

TRANSFERS En plots gaat het snel: Het Laatste Nieuws meldt nu ook dat Anderlecht een persoonlijk akkoord bereikt heeft met Ryoko Morioka van Waasland-Beveren. De Japanner heeft zijn club intussen verzocht om hem te laten vertrekken naar de landskampioen. Lees verder »

Hanni legt medische testen af

Hanni legt medische testen af

TRANSFERS - ANDERE Sofiane Hanni legt momenteel zijn medische testen af in Rome, voor Spartak Moskou, dat weet Het Laatste Nieuws. De Russische club heeft in Rome een ziekenhuis waar Hanni zijn medische testen kan afleggen. Ondertussen zijn ze bij RSC Anderlecht druk bezig om Morioka binnen te halen.  Lees verder »

Zeven Anderlecht-jongeren bij Belgische U16

Zeven Anderlecht-jongeren bij Belgische U16

JEUGD De Belgische U16 nemen begin februari deel aan het U16 Emirates International Tournament in de Verenigde Arabische Emiraten. Zeven spelers van Anderlecht reizen mee: Anouar Ait El Hadj, Zacarias Antonio, Jermy Doku, Chris Kalulika, Eliot Matazo, Rob Nizet en Bram Van Laere. Lees verder »

Teodorczyk out, Mitrovic in?

Teodorczyk out, Mitrovic in?

TRANSFERS - ANDERE Tik tak, tik tak, de laatste drie dagen van de wintermercato gaan in  en RSC Anderlecht zoekt nog altijd een spits. De geruchten gaan dan ook alle kanten uit. Zo is er sprake van een ruildeal tussen Lukasz Teodorczyk en Alexandar Mitrovic. Lees verder »

Trebel: "Ik focus mij op mijn job"

Trebel:

INTERVIEWS Geen haat-tifo, wel een fluitconcert van de Standard-supporters elke keer hij aan de bal kwam. Adrien Trebel laat het allemaal niet aan zijn hart komen. Ook de interesse van Nice en Marseille niet: "Dat zijn zaken voor mijn manager, ik focus mij op mijn job." Lees verder »

"Uitzonderlijk talent"

INTERVIEWS Albert Sambi Lokonga was de revelatie gisteren op Sclessin, hij stohd meer dan behoorlijk zijn mannetje en was niet onder de indruk van de sfeer aan de Maas. Hein Vanhaezebrouck was onder de indruk van de jongeling: "Een supertalent". Lees verder »

Vanden Stock op privéfeest

Vanden Stock op privéfeest

ANDERE Michael Verschueren zat gisteren aan de zijde van Herman Van Holsbeeck op Sclessin. Roger Vanden Stock was in geen velden of wegen te bekennen. De voorzitter heeft al vaker aangegeven zich niet veilig te voelen op Standard, maar dat had er niets mee te maken. Vanden Stock zat op een privéfeest. Lees verder »

"Zelden zo efficiënt geweest"

INTERVIEWS Drie kansen voor rust en alle drie binnen. Een heel zeldzaam gegeven bij RSC Anderlecht, dat weet ook Leander Dendoncker. Spijtig dat we uiteindelijk niet gewonnen hebben, maar ik ben al heel blij met het 3-3 gelijkspel.  Lees verder »

Sels: "Het was buitenspel"

Sels:

INTERVIEWS Matz Sels hield zijn team gisteren meerdere malen recht met enkele mooie saves. Maar ook bij het buitenspel-doelpunt was hij het die bij de scheidsrechter erop aandrong om de fase nog eens te bekijken. En met succes; Delfierière keurde het doelpunt af. Lees verder »


 28-01-2018 

Vancamp scoort zijn eerste doelpunt voor Roda

Vancamp scoort zijn eerste doelpunt voor Roda

ANDERE Jorn Vancamp heeft vanmiddag zijn eerste doelpunt gemaakt voor Roda JC. In het duel tegen Excelsior, waar Wout Faes negentig minuten op de bank bleef, trapte hij op slag van rust de gelijkmaker tegen de netten. Roda won uiteindelijk met 2-1, maar blijft wel voorlaatste. Lees verder »

Hattrick voor Hanni halfweg de wedstrijd

Hattrick voor Hanni halfweg de wedstrijd

WEBSITE Sofiane Hanne heeft de supporters die regelmatig uifluiten het zwijgen opgelegd. Tot twee keer toe haalde hij een achterstand op en zette op de koop toe, net voor rust, zijn ploeg op voorsprong met zijn derde treffer. Het is trouwens van 1999 dat een Anderlecht-speler nog eens drie keer scoorde op Sclessin.  Lees verder »

Kums en Trebel aan de aftrap

Kums en Trebel aan de aftrap

WEDSTRIJDEN Hein Vanhaezebrouck kan opnieuw rekenen op zijn middenvelders die deze week ziek in bed lagen. Zowel Sven Kums, Pieter Gerkens als Adrien Trebel . Goed nieuws voor de coach, RSC Anderlecht heeft namelijk de gouden kans om in te lopen op Club Brugge dat met 2-0 verloor van AA Gent.  Lees verder »

Ex-spelers wensen Anderlecht succes

Ex-spelers wensen Anderlecht succes

ANDERE Enkele ex-spelers van RSC Anderlecht, hebben even de tijd genomen om via een filmpje de ploeg succes te wensen voor de clasico straks. Youri Tielemans hoopt alvast dat paars-wit gaat winnen in de hel van Sclessin. Ook Silvio Proto, Guillaume Gillet en Roland Juhasz, passeren de reveu.  Lees verder »

De "pre-clasico" is al losgebarsten

De

ANDERE Straks om 18u staat de clash in de "hel van Sclessin", op het programma. Traditiegetrouw is de strijd onder de supporters van beide clubs al losgebarsten. Deze morgen postten een deel Anderlecht-supporters een foto met de gestolen vlag van Rouches. Lees verder »

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vanavond om 18 uur kijken Anderlecht en Standard elkaar in de ogen op Sclessin. Anderlecht wil na het gelijkspel tegen Waasland-Beveren opnieuw aanknopen met een overwinning. Het is echter vooral uitkijken of de sportieve acteurs de hoofdrol zullen opeisen, dan wel of de Standard-coach en/of fans dit doen. Lees verder »

 27-01-2018 

Collin man achter snelle verkoop Anderlecht

Collin man achter snelle verkoop Anderlecht

ANDERE Het is dankzij Philippe Collin dat Anderlecht in het midden van het seizoen van eigenaar heeft gewisseld. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag. Volgens de krant wilde Roger Vanden Stock in het tussenseizoen de club overlaten, maar Collin overtuigde hem om niet zo lang te wachten. Lees verder »

Video: Trezeguet trefzeker voor Kasimpasa

Video: Trezeguet trefzeker voor Kasimpasa

ANDERE Trezeguet, door Anderlecht verhuurd aan Kasimpasa, scoorde gisteren zijn vierde doelpunt van het seizoen. Tegen Besiktas kon hij zijn verdediger voorbij waarna hij kon doorlopen tot aan de achterlijn. De Egyptenaar dribbelde terug en schoot in de verste hoek binnen. Lees verder »

Gelukkige verjaardag (toekomstig) voorzitter !!!

Gelukkige verjaardag (toekomstig) voorzitter !!!

ANDERE Op 1 maart 2018 neemt Marc Coucke de dagelijkse leiding van RSC Anderlecht op zich. Vandaag viert de toekomstige voorzitter zijn 53ste verjaardag. Het hele team van Anderlecht-online wil hem alvast een heel gelukkige verjaardag toewensen !!! Gelukkige verjaardag meneer Coucke !!!!  Lees verder »

Onyekuru terug op Neerpede

Onyekuru terug op Neerpede

BLESSURES Henry Onyekuru is terug op Neerpede om zijn revalidatie voort te zetten. Tot een operatie kwam het nog niet. De medische staf van RSC Anderlecht acht die onvermijdelijk, Everton is van mening dat Onyekuru kan herstellen zonder operatie.  Lees verder »

Gerkens uit bed, Saief hervat

Gerkens uit bed, Saief hervat

BLESSURES RSC Anderlecht heeft met heel wat zieke middenvelders te kampen. Pieter Gerkens was wel al terug op Neerpede maar kon nog niet meetrainen. Kenny Saief heeft wel de trainingen hervat. Ook Adrien Trebel kon al opnieuw meetrainen. Lees verder »

Broederstrijd in de clasico ?

Broederstrijd in de clasico ?

INTERVIEWS Morgen kan het een heel speciale wedstrijd worden voor Albert Sambi Lokonga. Zijn broer, Paul Jose Mpoku, speelt namelijk bij Standard. "We hadden er wel al eens over gepraat dat het kon gebeuren", zegt Sambi Lokonga bij RSCA-tv, "We hadden alleen niet gedacht dat het zo vlug zou zijn." Lees verder »

UEFA start onderzoek naar ticketprijzen Anderlecht

UEFA start onderzoek naar ticketprijzen Anderlecht

ANDERE De bezoekende supporters moesten fors neertellen wou het een wedstrijd van hun team bijwonen in het Constant Vanden Stock Stadion tijdens de Champions League. Zo moesten de Bayern-supporters 100 euro betalen, omgekeerd was dat tussen de 60 à 70 euro. Een te groot verschil voor UEFA dat een onderzoek is gestart. Lees verder »

Trebel voor het eerst terug naar Sclessin

Trebel voor het eerst terug naar Sclessin

ANDERE Extra piment voor de wedstrijd van morgen op Sclessin, Adrien Trebel keert voor het eerst terug naar Standard na zijn overgang naar RSC Anderlecht. Wacht hem een tifo zoals Defour ? Het wordt in ieder geval een zware opdracht morgen voor scheidstrechter Delferière om de wedstrijd van in het begin in handen te houden. Want er is ook nog Sa Pinto. Lees verder »

Klaar voor circus Sa Pinto

Klaar voor circus Sa Pinto

ANDERE Iedereen herinnert zich de bekerwedstrijd tegen Standard nog. Sa Pinto, ging toen met alle aandacht lopen. RSC Anderlecht houdt dus zijn hart al vast voor zondag. "Maar ik bereid in ieder geval geen schwalbe voor a la Pinto, ik geraak nooit meer recht met mijn slechte knie", lacht Hein Vanhaezebrouck. Lees verder »

Lukebakio definitief naar Charleroi ?

Lukebakio definitief naar Charleroi ?

TRANSFERS RSC Anderlecht is nog dringend op zoek naar een spits, maar die zijn duur. Het overweegt nu om Dodi Lukebakio definitief aan Charleroi te verkopen voor 1,5 miljoen euro. Indien de Carolo's Lukebakio direct doorverkoopt, heeft paars-wit nog recht op een doorverkoop percentage. Lees verder »

 26-01-2018 

Waar is het grijze shirt gebleven?

Waar is het grijze shirt gebleven?

ANDERE Kan u zich herinneren wanneer Anderlecht voor het laatst in het grijze uit-shirt speelde? Lezer Jaro maakt ons er attent op dat paars-wit zondag in Genk aantrad in het witte uit-shirt van vorig seizoen. Toen bedachten we ons dat het inderdaad lang geleden was dat we het grijze truitje nog gezien hadden. Lees verder »

Onzekerheid over blessure Boeckx

Onzekerheid over blessure Boeckx

BLESSURES Frank Boeckx zal ook dit weekend niet in de wedstrijdkern zitten. De doelman sukkelt opnieuw met de rug, zo vertelde Hein Vanhaezebrouck vanmiddag op zijn persconferentie. De coach sluit niet uit dat Boeckx langere tijd out kan zijn. Lees verder »

Kums onzeker voor Standard

Kums onzeker voor Standard

BLESSURES Het is afwachten of Anderlecht zondag tegen Standard kan rekenen op Sven Kums. De middenvelder lag gisteren ziek in bed en trainde niet mee. Ook woensdag was hij al grieperig, maar toen raakte hij opgelapt om te spelen tegen Waasland-Beveren. Lees verder »

Nieuw bod op Vranjes

Nieuw bod op Vranjes

TRANSFERS - ANDERE De wintermercato duurt nog vijf dagen, tijd dus voor RSC Anderlecht om in actie te schieten wil het nog iets scoren. Het legde bij AEK Athene dan ook een nieuw bod neer op Ognjen Vranjes. Het vierde ondertussen. Lees verder »

Dossier Mitrovic opnieuw op tafel

Dossier Mitrovic opnieuw op tafel

TRANSFERS - ANDERE Hein Vanhaezebrouck is geen fan van Aleksandar Mitrovic, toch ligt het dossier van de Serviër opnieuw op tafel. RSC Anderlecht heeft dringend nood aan een spits en wil geen enkele piste uitsluiten, ook die van Mitrovic niet. Pluspunt is trouwens dat hij de competitie kent. Lees verder »


 25-01-2018 

Stanciu meteen goed voor twee assists

Stanciu meteen goed voor twee assists

ANDERE Veel Anderlecht-supporters zijn van mening dat Nicolae Stanciu nooit echt zijn kans gekregen heeft bij RSC Anderlecht. Zijn debuut bij Sparta Praag zal hen nu toch ook wel wat gelijk geven. Stanciu mocht invallen en was meteen goed voor twee assists. Lees verder »

"Leander concentreert zich op Anderlecht"

INTERVIEWS Gisteren was de loting voor de nieuwe Nations League, België treft daarin Zwitserland en Ijsland. Tijd om even met de bondscoach te praten over zijn Rode Duivels, waaronder Leander Dendoncker en de transfergeruchten. "Leander is kalm", zegt Martinez, "hij concentreert zich op Anderlecht." Lees verder »

"Ik neem Saief niets kwalijk"

INTERVIEWS Kenny Saief liet de kans liggen om vanop de penaltystip de drie punten thuis te houden. "Maar ik neem hem niets kwalijk", zegt Hein Vanhaezebrouck. De timing om dan een strafschop te trappen is geen cadeau en hij nam zijn verantwoordelijk. Lees verder »

Vertrek Hanni onbespreekbaar

Vertrek Hanni onbespreekbaar

TRANSFERS Sofiane Hanni zat gisteren tegen Waasland-Beveren een schorsing uit. Ondertussen raakte het nieuws bekend dat Spartak Moskou interesse toont in de kapitein. Maar een vertrek is onbespreekbaar, tenzij er een monsterbod komt. Lees verder »

Bolingi wil naar Anderlecht

Bolingi wil naar Anderlecht

TRANSFERS - ANDERE Jonathan Bolingi heeft aan zijn coach, Mircea Rednic, meegedeeld dat hij Moeskroen wil verlaten voor RSC Anderlecht. "Onbegrijpelijk", reageert Rednic, "Ze vergeten nogal vlug wie hen kansen heeft gegeven". Er wordt nu naar een oplossing gezocht want Bolingi wordt eigenlijk gehuurd van Standard. Lees verder »

Delferière fluit Standard - RSC Anderlecht

Delferière fluit Standard - RSC Anderlecht

ANDERE Hein Vanhaezebrouck zal zijn spelers toch eens serieus op de feiten moeten drukken vandaag, want zondag wacht Standard Luik. De verplaatsing naar de oevers van de Maas is altijd een geladen wedstrijd. Sebastien Delferière is aangeduid om deze wedstrijd in geode banen te leiden. Lees verder »

 24-01-2018 

Ticketing: RSC Anderlecht - KV Mechelen uitverkocht

Ticketing: RSC Anderlecht - KV Mechelen uitverkocht

ANDERE Op 4 februari ontvangt RSC Anderlecht, KV Mechelen in het Constant Vanden Stock Stadion, deze wedstrijd is volledig uitverkocht. Er zijn wel nog tickets verkrijgbaar voor de wedstrijd van vanavond tegen Waasland-Beveren, prijzen variëren tussen de 30 euro en 35 euro. Kinderen onder 18 jaar betalen 18 euro. Lees verder »

Volgt Coucke Vanden Stock op in Pro League ?

Volgt Coucke Vanden Stock op in Pro League ?

ANDERE Nog iets meer dan een maand en Roger Vanden Stock is voorzitter af bij RSC Anderlecht. Rijst de vraag wat hij gaat doen met zijn mandaat bij de Pro League. Stopt dat ook op 1 maart of blijft hij nog zetelen tot het einde van dit seizoen. De naam van Marc Coucke circuleert als de opvolger van Vanden Stock. Lees verder »

Chipciu is terug

Chipciu is terug

ANDERE Het waren moeilijke tijden voor Alexandru Chipciu. Het overlijden van zijn vader, de blessures. Maar nu is hij terug. Zijn eerste doel: Anderlecht bedanken voor de steun en het begrip de voorbije maanden.  Lees verder »

 23-01-2018 

Veiligheidsmaatregelen blijven ongewijzigd

Veiligheidsmaatregelen blijven ongewijzigd

ANDERE Wie van de vrouwelijke Anderlecht-supporters gehoopt had om opnieuw met een handtas naar het voetbal te gaan, mag die hoop nog even opbergen. Ondanks dat het dreigingsniveau gedaald is van 3 naar 2, blijven de veiligheidsmaatregelen in en rond het Constant Vanden Stock Stadion ongewijzigd. Lees verder »

"Offensief moet er nog iets bij"

INTERVIEWS De transfer van Nicolae Stanciu is eindelijk rond. Tijd dus voor Hein Vanhaezebrouck om zijn wenslijstje van spelers nog eens boven te halen. En de coach weet wat hij erbij wil voor het einde van de wintermercato: "Offensief moet er zeker nog iets bij." Lees verder »

Vanden Stock: "Ik zal de club nooit helemaal loslaten"

Vanden Stock:

INTERVIEWS Roger Vanden Stock kreeg deze middag zijn onderscheiding op het gemeentehuis van Anderlecht, waar hij tot "Ereburger werd uitgeroepen". Hij kreeg het ereteken voor zijn bijdrage aan het imago van de gemeenten in binnen- en buitenland. "Een hele eer", reageerde Vanden Stock, "Ik zal de club nooit helemaal loslaten." Lees verder »

Niemand won meer punten dan Hanni

Niemand won meer punten dan Hanni

ANDERE Sofiane Hanni ligt vaak onder vuur bij de Anderlecht-fans, maar met zijn statistieken behoort hij dit seizoen tot de top vier in de Belgische competitie. Sterker nog: geen enkele speler won meer punten voor zijn club met zijn doelpunten en assists. Lees verder »


 22-01-2018 

Reviewcommissie laat Kums niet vervolgen

Reviewcommissie laat Kums niet vervolgen

WEDSTRIJDEN De Reviewcommissie heeft beslist om Sven Kums niet door te verwijzen naar het Bondsparket voor de fase waarin zijn elleboog het gezicht van Genk-speler Ruslan Malinovskyi raakt. De commissie bekeek en analyseerde de beelden, maar geeft er dus geen gevolg aan. Lees verder »

Beloften herbeginnen met doelpuntenkermis

Beloften herbeginnen met doelpuntenkermis

JEUGD De U21 van Anderlecht zijn in glans begonnen aan het tweede deel van de competitie. Ze versloegen KV Mechelen met maar liefst 6-1. Mohammed Dauda scoorde drie keer en solliciteert zo uitdrukkelijk bij Hein Vanhaezebrouck. Linksachter Tony Amrani maakte twee doelpunten. Lees verder »

Terreurniveau daalt: weer open trainingen?

Terreurniveau daalt: weer open trainingen?

ANDERE De Nationale Veiligheidsraad heeft vandaag beslist om het dreigingsniveau voor België en Brussel terug te brengen van drie naar twee. Mogelijk is dit ook goed nieuws voor de Anderlecht-supporters: het was door de terreurdreiging dat er de voorbije twee jaar amper open trainingen plaatsvonden. Lees verder »

Selectie U21: Anderlecht - KV Mechelen

Selectie U21: Anderlecht - KV Mechelen

JEUGD Ook voor de beloften van Anderlecht hervat de competitie. Zij nemen het vanavond thuis op tegen KV Mechelen. Coach Emilio Ferrera selecteerde achttien spelers. Van de jongens die tegenwoordig ook de A-kern halen, is enkel Kobe Cools er straks bij. Lees verder »

Geen videoref, hoewel wel voorzien

Geen videoref, hoewel wel voorzien

WEDSTRIJDEN De wedstrijd tussen RC Genk en Anderlecht stond in de agenda van de videoscheidsrechter, maar toch was er gisteren geen. Door een technisch probleem was er op 23 december geen videoref in het duel tussen Standard en STVV. Daarom werd de planning aangepast. Lees verder »

Kara gaat revalideren in Senegal

Kara gaat revalideren in Senegal

BLESSURES Kara Mbodj reist vandaag af naar zijn thuisland Senegal. Hij zal er minstens één week verblijven en ginder zijn revalidatie voortzetten. Anderlecht stuurt een persoonlijke begeleider mee om de verdediger bij te staan tijdens de revalidatie. Lees verder »

Eerste keer De Jong

Eerste keer De Jong

WEDSTRIJDEN Boy de Jong zat tegen RC Genk voor het eerst dit seizoen op de bank. Hij verving Frank Boeckx, die zich vrijdag blesseerde aan de kuit. Boeckx raakt normaal gezien weer fit voor de partij van overmorgen tegen Waasland-Beveren. Lees verder »

 21-01-2018 

Gerkens gewisseld met blessure

Gerkens gewisseld met blessure

BLESSURES Pieter Gerkens moest nog voor het uur de strijd staken in de Cristal Arena. De aanvallende middenvelder kreeg een trap van de Genkse linksachter Uronen en moest gewisseld worden. Hoe ernstig het is en of hij woensdag kan spelen tegen Waasland-Beveren, moet nog blijken. Lees verder »

"Ik moet hard blijven werken"

INTERVIEWS Silvère Ganvoula kreeg een basisplaats van Hein Vanhaezebrouck. De laatste maanden bij KV Mechelen kwam hij amper aan spelen toe en dat was er ook aan te zien vandaag. Toch is de coach niet helemaal ontevreden over de prestatie van de Congolees. Lees verder »

Ferrera nog even bij paars-wit

Ferrera nog even bij paars-wit

ANDERE Michel Preud'homme zal dan toch niet de nieuwe trainer worden van Girondins Bordeaux, wat goed nieuws is voor RSC Anderlecht. Preud'homme wou namelijk Emilio Ferrera meenemen als T2 naar Frankrijk, en die zag dat avontuur wel zitten.  Lees verder »

"Stop jaloezie en onderkruiperij"

ANDERE Marc Coucke onderstreepte tijdens zijn voorstelling aan de pers, al het belang van een eigen stadion. Dat Ghelamco-baas Paul Gheysen, nu klacht indiende tegen de bouw van het stadion van Club Brugge, begrijpt Coucke niet: "Als we nu elkaars nieuwe stadions eens gunnen", is hij duidelijk op twitter.  Lees verder »

Franse interesse voor Trebel

Franse interesse voor Trebel

TRANSFERS - ANDERE Adrien Trebel is bijna niet meer weg te denken in de basiself bij RSC Anderlecht. En dat heeft zo zijn gevolgen. Olympique Marseille en Nice hebben de Fransman in hun vizier, dat meldt het Franse L'Equipe. Trebel heeft nog een contract tot 2021 bij paars-wit. Lees verder »

Voorbeschouwing: RC Genk - Anderlecht

Voorbeschouwing: RC Genk - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Met een uitwedstrijd tegen RC Genk hervat Anderlecht vandaag het tweede deel van de competitie. Paars-wit kampt met een overvolle ziekteboog, waardoor er opnieuw heel wat jongeren in de wedstrijdkern zitten. Enige nieuwkomer Kenny Saief start in de basis. Lees verder »

 20-01-2018 

Kara: "Revalidatie verloopt goed"

Kara:

BLESSURES Kara Mbodj maakte vandaag opnieuw zijn opwachting in Neerpede. De Senegalese verdediger, die eind vorig jaar werd geopereerd aan de knie, laat weten dat alles goed gaat met hem. "Ik ben blij dat ik weer hier ben. Mijn revalidatie verloopt goed." Lees verder »

Kabasele dicht bij terugkeer naar Brussel

Kabasele dicht bij terugkeer naar Brussel

TRANSFERS Union Sint-Gillis heeft een akkoord bereikt met Nathan Kabasele om het seizoen vol te maken bij de Brusselse club. Kabasele trok afgelopen zomer de deur van Anderlecht definitief achter zich toe. Nu lijkt hij dus al terug te keren naar zijn geboortestad. Lees verder »

Wie herpakt zich? Genk of RSCA?

Wie herpakt zich? Genk of RSCA?

WEDSTRIJDEN Zowel Racing Genk als RSC Anderlecht verloren een pak punten voor de winterstop. Anderlecht staat op een teleurstellende derde plaats en had het tegen de topploegen zeer moeilijk. Daarenboven verloor het zwaar van Club Brugge (5-0) en Charleroi (1-3). Lees verder »


 19-01-2018 

Vanhaezebrouck: "Spijtig als hij zou vertrekken"

Vanhaezebrouck:

INTERVIEWS Michel Preud'homme zou de nieuwe trainer worden van Girondins Bordeaux, dat ondertussen zijn vorige trainer al de laan uitstuurde. Enig nadeel, Preud'homme wil Emillio Ferrera als T2, wat wil zeggen dat die dan zou opstappen bij RSC Anderlecht. "Dat zou heel spijtig zijn", aldus Hein Vanhaezebrouck. Lees verder »

Met vijf jongeren naar Genk

Met vijf jongeren naar Genk

ANDERE Hein Vanhaezebrouck heeft toch al zijn nieuw veld gekregen én Kenny Saief. Voor de rest zag hij alleen maar vertrekkers, neem daar de geblesseerden bij, wordt de kern wel heel klein. Mede daardoor trekt RSC Anderlecht dan ook naar Genk met opnieuw vijf beloften in zijn selectie. Lees verder »

100ste wedstrijd voor Gerkens

100ste wedstrijd voor Gerkens

ANDERE Zondag speelt Pieter Gerkens normaal zijn 100ste wedstrijd in de Jupiler Pro League. En de wedstrijd wordt helemaal speciaal, want de Limburger speelt tegen de club waar hij zijn jeugdopleiding kreeg, KRC Genk. Lees verder »

Gelukkige verjaardag "rscaskater"

Gelukkige verjaardag

WEBSITE Vandaag een speciaal woordje van dank en een heel gelukkige verjaardag voor onze collega "rscskater". Al jaren staat hij in voor de berichtgeving van de Duitstalige sectie. Het aantal artikels dat hij schreef is allang niet meer bij te houden, waarvoor nogmaals onze hartelijke dank ! Alles Gute zum Geburtstag Michael !!! Lees verder »

"Ons grootste probleem: geen hechte groep"

INTERVIEWS Krijgen we vanaf dit weekend een ander Anderlecht te zien? In Het Nieuwsblad vertelt Pieter Gerkens dat de spelersgroep tot inzicht is gekomen wat er allemaal misliep in de heenronde. "Ons grootste probleem was dat we niet zo'n hechte groep waren als Club Brugge. Iedereen wees naar elkaar als het mis ging." Lees verder »

Standard-spits gelinkt aan Anderlecht

Standard-spits gelinkt aan Anderlecht

TRANSFERS In zijn zoektocht naar een extra aanvaller is Anderlecht volgens Het Nieuwsblad uitgekomen bij Jonathan Bolingi. De 23-jarige Bolingi wordt dit seizoen door Standard verhuurd aan Moeskroen. Daar scoorde hij zeven keer en gaf hij twee assists. Lees verder »

Vranjes traint weer mee

Vranjes traint weer mee

TRANSFERS Na een goed gesprek met het clubbestuur heeft Vranjes de trainingen hervat bij AEK Athene. Intussen sprak de verdediger wel ook al met Hein Vanhaezebrouck en won hij informatie in bij Danijel Milicevic. Vranjes wil echt naar Anderlecht. Lees verder »

 18-01-2018 

Stanciu-deal nog steeds niet rond

Stanciu-deal nog steeds niet rond

TRANSFERS Nicolae Stanciu mag dan wel geslaagd zijn voor zijn medische testen, de transfer is nog steeds niet rond. "Verantwoordelijken van de club onderhandelen nog steeds met Stanciu over de details van zijn contract en met Anderlecht over die van de transfer", zo laat Sparta Praag weten. Lees verder »

Huawei Goal of the First Round

Huawei Goal of the First Round

ANDERE Het doelpunt van Adrien Trebel tegen KV Kortrijk leverde niet alleen de trofee van Huawei Goal of the Month in november op, maar leverde hem ook de Huawei Goal of the First Round op! Voor Trebel was het ook zijn enige doelpunt in de competitie dit seizoen.
  Lees verder »

Chipciu out met knie

Chipciu out met knie

BLESSURES Hein Vanhaezebrouck mag nog een naam toevoegen aan de lijst met geblesseerden: Alexandru Chipciu. De Roemeen heeft last aan de knie na de zware winterstage op La Manga. Het zou om overbelasting gaan.  Lees verder »

Kara terug op Neerpede

Kara terug op Neerpede

BLESSURES Kara Mbodji maakt normaal vandaag terug zijn opwachting op Neerpede. De Senegalees verbleef de voorbije twee weken in Barcelona na zijn knieoperatie door dokter Ramon Cugat. Vanaf morgen volgt de medische staf van RSC Anderlecht de revalidatie van de centrale verdediger.  Lees verder »

 17-01-2018 

Deal eindelijk rond?

Deal eindelijk rond?

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws is de deal tussen RSC Anderlecht en Sparta Praag nu helemaal rond. Morgen legt Nicolae Stanciu zijn medische testen af bij de Tsjechische ploeg. De deal zit al een tijdje in de pijpleiding maar beide clubs kwamen niet tot een overeenkomst, tot nu. Lees verder »

Vanhaezebrouck: "Ik wil Herman bedanken"

Vanhaezebrouck:

TRANSFERS - INTERVIEWS Spelers en staf van RSC Anderlecht bezochten deze namiddag het autosalon mét Nicolae Stanciu. Hein Vanhaezebrouck had het kort over de transferperiode, die niet zo evident lijkt als alle vorige door de overname van Marc Coucke: "Dit is een heel moeilijke situatie, maar ik wil Van Holsbeeck wel bedanken." Lees verder »

Stanciu aanwezig op autosalon

Stanciu aanwezig op autosalon

TRANSFERS Nicolae Stanciu vertoeft nog steeds in België en niet in Praag. De Roemeen maakt deel uit van de Anderlecht-delegatie die deze namiddag een bezoek brengt aan het autosalon. Dat laat Sudpresse-journalist Benjamin Helson weten. Lees verder »

Nieuwe grasmat ligt er

Nieuwe grasmat ligt er

ANDERE Met enige vertraging is de wens van Hein Vanhaezebrouck dan toch nog vervuld, een nieuwe grasmat. Vorige maandag werden de werken aangevat in het Constant Vanden Stock Stadion en vandaag ligt de nieuwe grasmat er. Lees verder »

Signeersessie op het autosalon

Signeersessie op het autosalon

ANDERE Vandaag trekken de spelers en de staf van Anderlecht naar Brussel om er het 96ste jaargang van het autosalon te gaan bezoeken. Tussen 13.45 uur en 14.45 uur zullen de spelers ook handtekeningen uitdelen. Wie tussen dit uur zich aanmeldt bij Audi kan een gesigneerd shirt winnen, het enige dat je hiervoor moet doen, is tonen dat je de RSCA official-app hebt op je smartphone en dat je er een profiel op hebt.
  Lees verder »

Hanni derde beste van Algerije

Hanni derde beste van Algerije

ANDERE In de verkiezing van de Algerijnse Gouden Bal voor 2017 is Sofiane Hanni geëindigd op de derde plaats. De bekronining ging naar Napels-speler Faouzi Ghoulam. Yacine Brahimi eindigde op plaats twee. Lees verder »

Vranjes drukt door bij AEK

Vranjes drukt door bij AEK

TRANSFERS Nu Nicolae Stanciu bijna de deur uit is kan er gekeken worden naar inkomende transfers. Eén daarvan is Ognjen Vranjes, RSC Anderlecht deed al een bod maar AEK Athene weigerde. Vranjes zelf zet nu druk bij AEK en gaf te kennen enkel naar Anderlecht te willen.  Lees verder »

 16-01-2018 

Werken aan grasmat gaan goed vooruit

Werken aan grasmat gaan goed vooruit

ANDERE Gisteren is RSC Anderlecht begonnen met de aanleg van een nieuwe grasmat. De werken gaan in ieder geval goed vooruit. De oude grasmat is al volledig verwijderd en de nieuwe ligt er al voor een kwart. Volgende week woensdag is de eerste thuiswedstrijd van paars-wit. Lees verder »

Vertenten mikt hoger

Vertenten mikt hoger

ANDERE Het Belgisch voetbal verloor dit seizoen al twee scheidsrechters in eerste klasse. Serge Gumienny en gisteren nog Luc Wouters, stopten allebei hun werkzaamheden als scheidsrechter. Bart Vertenten denkt helemaal nog niet aan stoppen, integendeel, hij hoopt Europees nog een categorie hoger te geraken. Lees verder »

Ebuehi kiest voor Benfica

Ebuehi kiest voor Benfica

TRANSFERS Tyronne Ebuehi werd de voorbije dagen genoemd als mogelijke transfer voor RSC Anderlecht. De 22-jarige Nigeriaan heeft echter voor Benfica gekozen. Tot eind dit seizoen speelt hij wel nog voor ADO Den Haag, in de zomer maakt hij dan de overstap naar Benfica. Lees verder »

Premies WK 2018

Premies WK 2018

ANDERE De FIFA maakte de premies voor de clubs die spelers aanbieden op het WK bekend. Het zou gaan om 7000 euro per dag per speler. Anderlecht zal acht spelers sturen naar het WK in Rusland. Lees verder »

Sparta Praag blijft steken op 3,5 miljoen euro

Sparta Praag blijft steken op 3,5 miljoen euro

TRANSFERS De soap rond Nicolae Stanciu is nog niet ten einde. Anamaria Prodan, makelaar van de Roemeen, reisde gisteren naar Praag (en niet naar Brussel), om een compromis te vinden tussen beide clubs. Maar er kwam geen schot in de zaak, Sparta Praag wil niet hoger gaan dan 3,5 miljoen euro, Anderlecht wil 5 miljoen euro. Lees verder »

Bod op Vranjes geweigerd

Bod op Vranjes geweigerd

ANDERE RSC Anderlecht heeft een bod gedaan op Ognjen Vranjes, maar AEK Athene heeft dat geweigerd. Paars-wit wil vooral via huurconstructies werken en bood volgens Het Nieuwsblad 250.000 euro met aankoopoptie van 1,25 miljoen euro. Lees verder »

Geen derde kans voor de “Ket”

Geen derde kans voor de “Ket”

ANDERE - ANDERE Anthony Vanden Borre liet een maand geleden weten klaar te zijn voor een terugkeer op het hoogste niveau. En als het even kon bij de club van zijn hart, RSC Anderlecht. Alleen ziet Herman Van Holsbeeck dat niet meer zitten.  Lees verder »

 15-01-2018 

Wouters hangt fluitje aan de haak

Wouters hangt fluitje aan de haak

ANDERE Het Belgisch voetbal is weer een scheidsrechter armer, Luc Wouters heeft beslist om er per direct mee te stoppen. Naar eigen zeggen is het niet meer combineerbaar met zijn dagelijkse job als burgemeester van Lummen.  Lees verder »

Lardot fluit Anderlecht - Waasland Beveren

Lardot fluit Anderlecht - Waasland Beveren

ANDERE De werken aan de nieuwe grasmat van het Constant Vanden Stock Stadion zijn begonnen. De eerste tegenstander die RSC Anderlecht op de nieuwe mat ontvangt is Waasland Beveren op 24 januari. Jonathan Lardot is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden.  Lees verder »

Lambrechts fluit Genk - RSC Anderlecht

Lambrechts fluit Genk - RSC Anderlecht

ANDERE Het moment waar we allemaal zitten op te wachten is bijna aangebroken. Ondanks amper, tot op heden, één versterking bij RSC Anderlecht, herneemt zondag de Jupiler Pro League. Paars-wit neemt het dan op tegen KRC Genk in de Luminus Arena, Erik Lambrechts zal de wedstrijd in goede banen leiden.  Lees verder »

Werken aan nieuwe grasmat gestart

Werken aan nieuwe grasmat gestart

ANDERE De werken om een nieuwe grasmat aan te leggen zijn dan toch van start gegaan in het Constant Vanden Stock Stadion. Geen moment te vroeg, wetende dat binnen negen dagen de eerste thuiswedstrijd van RSC Anderlecht op het programma staat. Lees verder »

Frustaties bij Vanhaezebrouck

Frustaties bij Vanhaezebrouck

ANDERE Binnen 9 dagen speelt Anderlecht zijn eerste thuiswedstrijd in het Constant Vanden Stockstadion tegen Waasland-Beveren. Of er tegen die dag een nieuwe grasmat zal liggen is nog onduidelijk. Lees verder »

Op bezoek bij supportersclub

Op bezoek bij supportersclub

ANDERE Vorige zaterdag stond het jaarlijkse spaghettifestijn op het programma, bij supportersclub Purple Haze te Keerbergen. Het ideale moment voor de club om de banden met de supporters wat aan te halen en dus bezochten Kobe Cools en Francis Amuzu, het eetfestijn. Beide spelers gingen gewillig met de supporters op de foto. Lees verder »

Nieuwe Deense scout

Nieuwe Deense scout

ANDERE Op advies van Morten Olsen heeft RSC Anderlecht vorig jaar al, een nieuwe scout aangeworven, de Deen Eric Larsen. Hij moet voor paars-wit de Scandinavische markt afspeuren naar nieuwe talenten.  Lees verder »

Prodan komt bemiddelen

Prodan komt bemiddelen

TRANSFERS Anamaria Prodan, makelaar van Nicolae Stanciu, komt vandaag afgezakt naar Brussel. Ze komt bemiddelen in de transfer van haar poulain. Voorlopig ligt vraag en aanbod nog ver uit elkaar. Prodan hoopt RSC Anderlecht en Sparta Praag dichter bij mekaar te brengen.  Lees verder »

 14-01-2018 

Wat met Stanciu?

Wat met Stanciu?

TRANSFERS De laatste dagen was er veel gezegd over de transfer Stanciu naar Sparta Praag. Zo zou Anderlecht een akkoord hebben met Praag van vijf miljoen euro plus bonussen.  Lees verder »

 13-01-2018 

"Competitievervalsing bij Anderlecht en Genk"

OPINIES Slechts drie coaches van 1A zijn sinds vorig seizoen nog aan de slag bij hun huidige club. Zo stelt François Colin in een opinie voor het blad Sportmagazine.
Als de trainer de belangrijkste man is van de club, is een tussentijdse overstap competitievervalsing. Lees verder »

Geen contact met Coucke

Geen contact met Coucke

ANDERE"Ik zit in de laatste rechte lijn van mijn carrière". Herman Van Holsbeeck probeert op een waardige manier afscheid te nemen van Anderlecht, terwijl de naam van Luc Devroe de ronde doet als opvolger. Lees verder »

Foket alsnog naar Astridpark?

Foket alsnog naar Astridpark?

TRANSFERS - ANDERE Thomas Foket werd al een paar keer geciteerd als nieuwe versterking voor RSC Anderlecht. AA Gent-voorzitter Ivan De Witte laat de deur alleszins op een kier: "Foket heeft ons heel wat diensten bewezen, zo iemand gaan we niet blokkeren, dat past niet in onze clubcultuur." Lees verder »

Kogel door de kerk in Stanciu-deal

Kogel door de kerk in Stanciu-deal

TRANSFERS Volgens Het Nieuwsblad is de deal rond de overgang van Nicolae Stanciu naar Sparta Praag, rond. Sparta Praag verhoogde zijn bod tot ongeveer vijf miljoen euro en voegde daar nog enkele verplichte bonussen en optionele garanties aan toe.  Lees verder »

Wens nog niet vervuld

Wens nog niet vervuld

ANDERE Na de laatste thuiswedstijd voor de winterstop uitte Hein Vanhaezebrouck de wens voor een nieuwe grasmat. De dag nadien liet RSC Anderlecht weten dat ze die wens zouden vervullen. Allleen, tot op vandaag, zijn de werken nog niet eens gestart. "Dat veld moet er niet komen op 1 juni hé", reageert Vanhaezebrouck. Lees verder »

 12-01-2018 

"Jongeren beginnen anciens voorbij te steken"

JEUGD Door de vele blessures en vertrekkers, gaf Hein Vanhaezebrouck tijdens de winterstage een kans aan verschillende spelers uit de beloftekern. De coach is erg tevreden over hun stage en waarschuwt de gevestigde waarden: "De jongeren zetten de hiërarchie op hun kop en ik zal hen niet tegenhouden." Lees verder »

'Sparta Praag verhoogt bod op Stanciu'

'Sparta Praag verhoogt bod op Stanciu'

TRANSFERS Volgens de Tsjechische nieuwswebsite Aktualne heeft Sparta Praag zijn bod op Nicolae Stanciu verhoogd tot 5 miljoen euro. Dit zou echter nog niet voldoende zijn. Aktualne meent te weten dat Anderlecht 6,7 miljoen euro wil vangen voor de Roemeen. Lees verder »

Jonge Turk gelinkt aan Anderlecht

Jonge Turk gelinkt aan Anderlecht

TRANSFERS In de Turkse media wordt gewag gemaakt van interesse van Anderlecht voor de 20-jarige verdediger Burak Bekaroğlu. De centrale verdediger komt momenteel uit voor tweedeklasser Sakaryaspor. Een scout van Anderlecht zou hem volgend weekend gaan bekijken. Lees verder »

"Leander moet blijven"

INTERVIEWS Leander Dendoncker wordt al een paar dagen gelinkt aan West Ham, volgens de Engelse pers, zou ook Manchester United in de dans springen.The Reds zouden zelfs 20 miljoen euro willen neerleggen voor de Rode Duivel. "Dendoncker moet blijven", is Hein Vanhaezebrouck duidelijk. Lees verder »

Nog één keer trainen op Spaanse bodem

Nog één keer trainen op Spaanse bodem

ANDERE Vandaag keert RSC Anderlecht terug richting België na een intensieve winterstage. Sommige spelers hebben in totaal zelfs bijna 100 km gelopen. Deze morgen traint paars-wit nog één keer in La Manga alvorens het vliegtuig op te stappen. Lees verder »

Saelemaekers maakt indruk

Saelemaekers maakt indruk

JEUGD Hein Vanhaezebrouck liet gisteren een aantal beloften invallen tegen SC Heerenveen en die deden het helemaal niet slecht. Eentje maakt zelfs indruk op de coach: Alexis Saelemaekers op rechts.  Lees verder »

 11-01-2018 

Geen WK voor Lukasz Teodorczyk?

Geen WK voor Lukasz Teodorczyk?

ANDERE Vorig seizoen nog de topschutter van de Jupiler Pro League en derde spits van de Poolse nationale ploeg. Maar dit seizoen loopt het volledig vierkant bij Lukasz Teodorczyk. En ook zijn gedrag speelt hem meer en meer parten. Lees verder »

Opstelling Anderlecht - Heerenveen

Opstelling Anderlecht - Heerenveen

WEDSTRIJDEN Zopas is Anderlecht begonnen aan zijn oefenduel tegen Heerenveen. Hein Vanhaezebrouck kiest in grote lijnen voor hetzelfde elftal als gisteren tegen Utrecht. Slechts twee nieuwe namen staan in de basiself: Frank Boeckx en Alexandru Chipciu. Lees verder »

Beloften winnen tegen SC Heerenveen

Beloften winnen tegen SC Heerenveen

WEDSTRIJDEN - JEUGD Deze voormiddag speelden de beloften van RSC Anderlecht tegen hun leeftijdsgenoten van SC Heerenveen. De wedstrijd duurde 2 x 30 minuten. Paars-wit won met 1-2 dankzij twee doelpunten van Nelson Azevedo Janelas. Via deze link kan je de samenvatting en doelpunten van de wedstrijd bekijken. Lees verder »

Mbemba zegt 'neen'

Mbemba zegt 'neen'

TRANSFERS In zijn zoektocht naar een extra verdediger ging Anderlecht volgens Het Laatste Nieuws wel degelijk aankloppen bij Chancel Mbemba. De verdediger stuurde zijn ex-club echter wandelen. Hij voelt er niets voor om nu al terug te keren naar België. Lees verder »

Toenadering tussen Coucke en Bayat

Toenadering tussen Coucke en Bayat

ANDERE Marc Coucke en Mogi Bayat liepen elkaar gisteren in Spanje tegen het lijf. Oostende en Charleroi speelden vlak na elkaar een oefenduel en daar zagen de twee elkaar. Ze spraken met elkaar en keken samen naar de eerste helft van Charleroi. Lees verder »

Twee blauwe ogen voor Gerkens

Twee blauwe ogen voor Gerkens

BLESSURES Pieter Gerkens ziet er nogal uit. Zijn linkeroog is helemaal opgezwollen en zijn rechteroog is genaaid. "Het blauwe oog links is het gevolg van een elleboogstoot op training. Tegen Utrecht ging er iemand met zijn studs op mijn gezicht staan. De medische staf moest me oplappen met drie nietjes." Lees verder »

 10-01-2018 

Teodorczyk beperkt de schade tegen Utrecht

Teodorczyk beperkt de schade tegen Utrecht

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zonet een oefenduel met 3-4 verloren van Utrecht. Lukasz Teodorczyk begon op de bank, maar scoorde twee doelpunten in de tweede helft. Eerst dwong hij een strafschop af die hij zelf omzette, nadien lukte hij ook nog een veldgoal. In de slotfase scoorde ook Massimo Bruno voor Anderlecht. Lees verder »

Actie: "deel en becommentarieer" en win!

Actie:

WEBSITE Anderlecht-Online wenst de bezoekers te belonen die op regelmatige basis mee discussiëren onder onze nieuwsartikels of die onze artikels veelvuldig delen op sociale media (Facebook, Twitter, Google+, ...). We zullen dan ook leuke prijzen uitreiken aan een aantal van onze actiefste bezoekers.  Lees verder »

Gerkens: "Titel is het enige wat ons nog rest"

Gerkens:

INTERVIEWS Pieter Gerkens is toch wel de revelatie van de voorbije maanden bij RSC Anderlecht. Op enkele weken tijd werkte hij zich naar ene basisplaats in de A-kern en is daar haast niet meer weg te denken. De titleldroom wil de Limburger nog niet opgeven: "Want het is het enige wat ons nog rest." Lees verder »

Dan toch geen operatie Onyekuru

Dan toch geen operatie Onyekuru

BLESSURES Het blijft een welles-nietes-spelletje: de operatie van Henry Onyekuru. In Het Nieuwsblad vertelt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck dat Everton beslist heeft om voorlopig niet te opereren. Mogelijk is hij over enkele weken zelfs opnieuw inzetbaar. Lees verder »

Dendoncker wil nu al vertrekken

Dendoncker wil nu al vertrekken

TRANSFERS Als het van Leander Dendoncker afhangt, dan vertrekt hij nog deze maand bij Anderlecht. Zo schrijft Het Laatste Nieuws. Als mogelijke reden haalt Het Nieuwsblad de komst van Marc Coucke aan en hoe het afgelopen maanden Silvio Proto en Frank Berrier verging bij Oostende. Lees verder »

 09-01-2018 

Wie Van Holsbeeck zegt, zegt Bayat

Wie Van Holsbeeck zegt, zegt Bayat

ANDERE Het is zo stilaan een onafscheidelijk duo, zoals Jansen en Janssen, maar dan tijdens de transferperiode: Herman Van Holsbeeck en Mogi Bayat. Die eerste zakte vandaag af naar La Manga waar RSC Anderlecht op winterstage is. En natuurlijk mocht ook Mogi Bayat niet ontbreken. Ook hij kwam de trainingen van paars-wit bezoeken. Lees verder »

Onyekuru krijgt award

Onyekuru krijgt award

ANDERE Hnery Onyekuru is momenteel aan het revalideren bij zijn moederclub Everton. Daar kreeg hij een award overhandigd van de Nigeriaanse voetbalbond die hem tot beste Nigeriaanse voetballer van Europa verkoos. Lees verder »

Is Mbemba een optie of niet?

Is Mbemba een optie of niet?

TRANSFERS De Afrikaanse voetbalwebsite Foot RDC meldt dat Anderlecht nagaat of het Chancel Mbemba kan terughalen. De verdediger zit op een zijspoor bij Newcastle. Vanuit Newcastle klinkt het echter meteen dat de club de verdediger wellicht niet zal laten gaan. Lees verder »

Ook Harbaoui meteen trefzeker

Ook Harbaoui meteen trefzeker

ANDERE Na Robert Beric heeft ook Hamdi Harbaoui in zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe club gescoord. De Tunesiër deed het wel in een oefenduel. Maar een Borussia Dormund op zijn sterkst is geen kleine tegenstander. Harbaoui rondde een knappe aanval af. Lees verder »

Anderlecht wil Teodorczyk verkopen

Anderlecht wil Teodorczyk verkopen

TRANSFERS - ANDERE Lukasz Teodorczyk is een handvol, zelfs Hein Vanhaezebrouck heeft moeite om zijn spits te doorgronden. Dat is dan misschien ook de reden dat RSC Anderlecht de Pool wil verkopen én er moet geld in het laatje komen om een nieuwe spits aan te trekken. De transfer van Nicolae Stanciu zou in ieder geval al de goede richting uitgaan. Lees verder »

Saief: "Alles geleerd van Hein"

Saief:

INTERVIEWS Kenny Saief is blij met zijn overgang naar RSC Anderlecht, "een stap hogerop", zoals hij zelf zegt. Vooral de hereniging met Hein Vanhaezebrouck is een pluspunt voor de flankverdediger: "Hein Vanhaezebrouck leerde mij alles." Lees verder »

 08-01-2018 

Teodorczyk hervat nogmaals

Teodorczyk hervat nogmaals

BLESSURES Het regent in La Manga, maar dat wil niet zeggen dat de spelers mogen rusten. Ondertussen zijn de trainingen  hervat en ook Lukasz Teodorczyk sloot opnieuw aan. Enkel IvanObradovic ontbreekt. De andere spelers zijn allemaal aanwezig. Lees verder »

Transfer Stanciu nakend

Transfer Stanciu nakend

TRANSFERS Anamaria Prodan, makelaar van Nicolae Stanciu, bevestigde tegenover de Roemeense pers, dat de transfer in de goede richting gaat. Stanciu zal dus heel binnenkort de overstap maken naar Sparta Praag, waar hij ook de duurste transfer zal worden. De transferprijs schommelt tussen de 4 à 5 miljoen euro. Lees verder »

West Ham toont interesse in Dendoncker

West Ham toont interesse in Dendoncker

INTERVIEWS Er komt terug Engelse interesse boven voor Leander Dendoncker, deze keer van West Ham. De vraag is natuurlijk op RSC Anderlecht hem zomaar laat gaan en ook Marc Coucke zal wellicht finaal nog iets te zeggen hebben. Door de afwezigheid van Kara Mbodji, speelt Vanhaezebrouck Dendoncker ook meer uit in de verdediging.  Lees verder »

 07-01-2018 

Beric meteen trefzeker in bekerwedstrijd

Beric meteen trefzeker in bekerwedstrijd

ANDERE Robert Beric maakte vanmiddag zijn rentree bij Saint-Étienne en hij deed dit in stijl. In de bekerwedstrijd tegen tweedeklasser Nimes mocht hij aan de rust invallen. Achttien minuten zette hij Saint-Étienne op 1-0 met een rakke kopbal. Lees verder »

"Ik was het slachtoffer van Svilar"

INTERVIEWS Liam Bossin kwam in 2013 over van White Star. Hij kon zich echter nooit echt doorzetten te Neerpede en vertrok uiteindelijk naar Nottingham Forest. De keeper met Ierse roots, geeft toe dat zijn passage bij RSC Anderlecht eigenlijk tijdverlies was, vooral door de voorkeursbehandeling die Mile Svilar er kreeg.  Lees verder »

 06-01-2018 

Goed en slecht nieuws vanuit La Manga

Goed en slecht nieuws vanuit La Manga

BLESSURES Anderlecht werkte vandaag zijn eerste volledige stagedag af in La Manga. Daar viel goed en slecht nieuws te rapen. Eerst het goede: nieuwkomer Kenny Saief maakte meteen een sterke indruk. Het slechte nieuws is dat enkele spelers geblesseerd de training moesten staken. Lees verder »

"Onyekuru wil snel terugkeren bij Anderlecht"

BLESSURES - TRANSFERS Henry Onyekuru plaatste vandaag bericht op Twitter dat hij terug is bij Everton. "Sneller dan verwacht", zo zegt hij. Hieruit moeten we echter niet afleiden dat de uitleenbeurt van de Nigeriaan aan Anderlecht is stopgezet. In tegendeel. "Hij wil zo snel mogelijk de trainingen hervatten bij Anderlecht." Lees verder »

Devroe opvolger van Van Holsbeeck ?

Devroe opvolger van Van Holsbeeck ?

ANDERE Gisteren stond de nieuwjaarsreceptie op het programma bij KV Oostende. Speechen deed Marc Coucke niet, dat liet hij over aan Patrick Orlans. Wat Coucke wel wou meegeven is dat 95% van het huidige personeel aan de Kust blijft. Een vraagteken staat er achter de naam van Luc Devroe. Een teken dat Devroe de opvolger van Van Holsbeeck wordt ? Lees verder »

4 miljoen euro voor Saief

4 miljoen euro voor Saief

TRANSFERS RSC Anderlecht huurt Kenny Saief tot het einde van het seizoen van AA Gent. De verplichte aankoopoptie bedraagt 4 miljoen euro, dat maakt Saief de zevende duurste transfer bij paars-wit.  Lees verder »

 05-01-2018 

Nieuwe webpoll: Kenny Saief

Nieuwe webpoll: Kenny Saief

WEBSITE Met Kenny Saief realiseerde Anderlecht vandaag zijn eerste wintertransfer. De flankspeler komt over van AA Gent waar hij de voorbije seizoenen onder Hein Vanhaezebrouck een belangrijke speler was. Hoe staat u tegenover zijn komst? Lees verder »

Beric: "Ik kreeg geen eerlijke kans"

Beric:

INTERVIEWS Robert Beric zit ondertussen opnieuw bij zijn moederclub Saint-Etienne na een mislukte uitleenbeurt aan RSC Anderlecht. De Sloveen begrijpt wel nog steeds niet waarom hij geen eerlijke kans kreeg bij paars-wit, hij hoopt die in Frankrijk wel te krijgen.  Lees verder »

Rugnummer 15 voor Saief

Rugnummer 15 voor Saief

ANDERE Kenny Saief zal bij RSC Anderlecht waarschijnlijk het rugnummer 15 krijgen. Ook bij AA Gent speelde Saief met het nummer 15 en het was bij Anderlecht nog beschikbaar.  Lees verder »

Binnenkort vragenuurtje met Coucke op Twitter

Binnenkort vragenuurtje met Coucke op Twitter

ANDERE Toekomstig voorzitter en eigenaar van RSC Anderlecht, Marc Coucke, is een fervent twitteraar en dat bracht een Anderlecht-supporter op een idee. Veel supporters zitten natuurlijk met vragen omtrent de overname, dus stelt de fan een vragenuurtje voor op twitter.  Lees verder »

Deze 22 beloften gaan mee op stage

Deze 22 beloften gaan mee op stage

JEUGD 22 beloften vertrekken vanmiddag net als de A-kern op stage naar het Spaanse La Manga. De meest opvallende naam in deze kern is die van Hannes Delcroix. De verdediger maakt officieel deel uit van de A-kern, maar is voor deze stage bij de beloften ingedeeld. Lees verder »

Stanciu nog mee op winterstage

Stanciu nog mee op winterstage

TRANSFERS Nicolae Stanciu stapt straks nog gewoon het vliegtuig op met RSC Anderlecht. De Roemeen wil absoluut naar Sparta Praag maar de eerste onderhandelingen liepen op een sisser af. Wellicht is dit gewoon maar uitstel en zakt Stanciu dinsdag of woensdag alsnog af naar Tsjechië.  Lees verder »

Saief op huurbasis bij Anderlecht

Saief op huurbasis bij Anderlecht

TRANSFERS Door de overname van Marc Coucke, mag de financiële balans van RSC Anderlecht niet te veel schommelen. Op uitgaand vlak is er nog niet echt veel geld binnengekomen, dus wordt Kenny Saief gehuurd van AA Gent. De overeenkomst bepaalt wel dat Anderlecht hem na het seizoen definitief moet kopen. Lees verder »

 04-01-2018 

Pjaca kiest voor Schalke 04

Pjaca kiest voor Schalke 04

ANDERE RSC Anderlecht wou een poging doen om supertalent Marko Pjaca te huren van Juventus, De linkerflank heeft echter gekozen voor een uitleenbeurt aan Schalke 04. De Kroaat tekende een huurovereenkomst tot het einde van het seizoen.  Lees verder »

Transfer: Saief al mee op winterstage ?

Transfer: Saief al mee op winterstage ?

TRANSFERS RSC Anderlecht staat op het punt om Kenny Saief weg te plukken bij AA Gent. De onderhandelingen zitten in een laatste fase en de kans is groot dat Saief al mee op winterstage vertrekt met paars-wit. Saief is een linkerflankspeler die onder Yves Vanderhaeghe niet echt meer aan spelen toekomt. Hein Vanhaezebrouck ziet zo wel een oude bekende terugkeren. Lees verder »

Spaanse topdokter behandelt Kara

Spaanse topdokter behandelt Kara

BLESSURES Kara Mbodj laat zich voor zijn knieprobleem behandelen door de Spaanse arts Ramon Cougat. Die mag ook Vincent Kompany en heel wat spelers van FC Barcelona tot zijn patiënten rekenen. Cougat moet Kara klaarstomen tegen de play-offs. Lees verder »

Setubal laat Paciência niet gaan

Setubal laat Paciência niet gaan

TRANSFERS Gonçalo Paciência wordt wellicht niet de nieuwe spits van Anderlecht. Vitoria Setubal wil zijn aanvaller niet laten gaan, zo schrijft Het Laatste Nieuws. "Hij blijft gewoon bij ons", zo klinkt het vanuit Portugal. Setubal huurt Paciência dit seizoen van FC Porto. Lees verder »

Vandaag of morgen eerste aanwinst?

Vandaag of morgen eerste aanwinst?

TRANSFERS Met Robert Beric en Hamdi Harbaoui zag Anderlecht deze transferperiode al twee spelers vertrekken. Op inkomend vlak noteerden we nog niets. Maar daar zou wel eens snel verandering in kunnen komen. Volgens Het Laatste Nieuws doet Herman Van Holsbeeck er alles aan om voor de winterstage een eerste aanwinst beet te hebben. Lees verder »

Eerste bod Sparta Praag afgewezen

Eerste bod Sparta Praag afgewezen

TRANSFERS Sparta Praag heeft zich officieel gemeld bij Anderlecht  voor Nicolae Stanciu, maar het bod van de Tsjechen werd door paars-wit afgewimpeld. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Sparta Praag zal meer moeten bieden wil het Stanciu binnen halen. Lees verder »

 03-01-2018 

Jeugdploegen ondergaan fysieke testen

Jeugdploegen ondergaan fysieke testen

JEUGD De U17, U19 en U21 van Anderlecht vertoefden vandaag in het Energy Lab in Gent. Ze werden er onderworpen aan allerlei fysieke testen. Op die manier worden ze klaargestoomd voor de tweede seizoenshelft. De U21 vertrekken vrijdag trouwens samen met de A-kern op stage naar La Manga. Lees verder »

Ook oefenwedstrijd tegen Utrecht

Ook oefenwedstrijd tegen Utrecht

WEDSTRIJDEN Anderlecht zal tijdens het oefenkamp in La Manga niet één, maar twee oefenwedstrijden spelen. Op woensdag 10 januari oefent Anderlecht om 16 uur tegen Utrecht. Eerder vandaag konden we al melden dat Anderlecht een dag later vriendschappelijk speelt tegen Heerenveen. Lees verder »

Officieel: Harbaoui naar Zulte Waregem

Officieel: Harbaoui naar Zulte Waregem

TRANSFERS Na Robert Beric heeft Anderlecht nu ook afscheid genomen van Hamdi Harbaoui. Paars-wit meldt dat de aanvaller definitief de overstap maakt naar Zulte Waregem. Harbaoui speelde anderhalf jaar voor Anderlecht, maar echt een succes werd het niet. Lees verder »

Edmilson en Thomas in beeld

Edmilson en Thomas in beeld

TRANSFERS In de zoektocht naar versterking duiken nu ook de namen van Edmilson (Standard) en Ryan Thomas (PEC Zwolle) op. Vooral Edmilson zou een reële optie zijn. Hein Vanhaezebrouck is een fan en de Standard-speler zegt niet meteen 'neen'. Lees verder »

 02-01-2018 

Turks international genoemd bij Anderlecht

Turks international genoemd bij Anderlecht

TRANSFERS Volgens Turkse media zou Anderlecht contact hebben opgenomen met Fenerbahçe voor Ozan Tufan. Er wordt gesproken over een uitleenbeurt van anderhalf jaar ter waarde van 1,2 miljoen euro. Voldoet Tufan, dan kan Anderlecht hem overnemen voor 6 miljoen euro. Lees verder »

Pjaca op weg naar Schalke 04

Pjaca op weg naar Schalke 04

TRANSFERS Zoals gevreesd is Marko Pjaca van Juventus geen spek voor de Anderlecht-bek. Het Duitse Bild meldt dat Pjaca erg dicht bij een uitleenbeurt aan Schalke 04 staat. Wellicht wordt de deal vandaag nog afgerond. Lees verder »

Twijfels om Paciência

Twijfels om Paciência

TRANSFERS Het is lang niet zeker dat de Portugees Gonçalo Paciência de nieuwe spits van Anderlecht wordt. Paars-wit scoutte hem vrijdag tijdens een duel in de Ligabeker, maar de aanvaller van Setubal kon niet overtuigen. Ook Paciência zelf twijfelt aan Anderlecht. Lees verder »

Chipciu mag (voorlopig) niet weg

Chipciu mag (voorlopig) niet weg

TRANSFERS Naast Nicolae Stanciu wil ook zijn landgenoot Alexandru Chipciu andere oorden opzoeken. Maar waar Anderlecht bij Stanciu wil meewerken, wil het dat bij Chipciu veel minder, zo schrijft Het Nieuwsblad. Nu Andy Najar weer geblesseerd is, mag Chipciu niet langer vertrekken. Lees verder »

Harbaoui bijna rond met Essevee

Harbaoui bijna rond met Essevee

TRANSFERS Anderlecht en Zulte Waregem hebben een akkoord over een transfer van Hamdi Harbaoui. Er ligt een contract van 3,5 jaar te wachten aan de Gaverbeek voor de spits, die momenteel nog van enkele dagen vakantie geniet in Dubai. Lees verder »

Anderlecht wil supertalent van Juventus huren

Anderlecht wil supertalent van Juventus huren

TRANSFERS RSC Anderlecht wil een poging doen om supertalent Marko Pjaca, een linkerflankspeler, zes maanden van Juventus te huren. Pjaca scheurde in maart de voorste kruisband is door die lange revalidatie te huur. Ook Schalke 04, Zenit Sint-Petersburg, AS Monaco en Fiorentina liggen op de loer.  Lees verder »

 01-01-2018 

Beloften halfweg (deel 5): de factor Ferrera

Beloften halfweg (deel 5): de factor Ferrera

JEUGD Voor de beloften van Anderlecht is de winterstop al een tijdje aangebroken. Anderlecht-online blikt terug op de eerste seizoenshelft in vijf artikels. Vandaag het vijfde en laatste deel. Hierin gaan we dieper in op de rol van Emilio Ferrera. Sinds september is hij coach van de beloften en hij drukt meteen zijn stempel. Lees verder »

Beric niet in selectie voor oefenkamp Saint-Étienne

Beric niet in selectie voor oefenkamp Saint-Étienne

TRANSFERS AS Saint-Étienne vertrekt vandaag op oefenkamp en in de selectie van 25 spelers die de club hiervoor vrijgaf, is de naam van Robert Beric niet terug te vinden. De door Anderlecht-gehuurde spits keert deze winter wellicht terug en her en der werd geopperd dat hij zelfs al mee op oefenkamp zou trekken. Lees verder »