Archieven

 28-02-2017 

Morgen signeersessie met vijf spelers

Morgen signeersessie met vijf spelers

ANDERE Morgen organiseert Anderlecht een signeersessie in het Westland Shopping Center. Tussen 13 en 15 uur tekenen Bram Nuytinck, Leander Dendoncker, Lukasz Teodorczyk, Massimo Bruno en Frank Boeckx er present voor een handtekening en/of foto. Lees verder »

Everton heeft 17,5 miljoen euro veil voor Tielemans

Everton heeft 17,5 miljoen euro veil voor Tielemans

ANDERE Als we de Engelse media mogen geloven, heeft Everton, de club van Romelu Lukaku, 17,5 miljoen euro geboden voor Youri Tielemans. Anderlecht heeft vriendelijk bedankt voor dat bod. Herman Van Holsbeeck gaf eerder al aan dat hun goudhaantje niet onder de 20 miljoen euro verkocht wordt.  Lees verder »

Geen breuk voor Trebel

Geen breuk voor Trebel

BLESSURES Onderzoek gisteren heeft uitgewezen dat Adrien Trebel geen breuk aan de hand heeft opgelopen tijdens het duel van zondag tegen Genk. De middenvelder kan komend weekend tegen KV Mechelen dus gewoon spelen. Lees verder »

Vanden Borre is vrije speler

Vanden Borre is vrije speler

ANDERE Anthony Vanden Borre besliste begin januari dat hij stopte met voetballen. Volgens La Dernière Heure bereikten speler en Anderlecht nu een akkoord om het contract in onderling overleg te verbreken. Vanden Borre is nu een vrije speler.  Lees verder »

Van Himst: "Anderlecht is aan het groeien"

Van Himst:

INTERVIEWS Paul Van Himst zit elke thuiswedstrijd trouw in de tribune. De voorbije maanden deden zijn ogen ook meermaals pijn van het voetbal dat Anderlecht liet zien, maar er is verbetering. "Stilaan zie ik weer Anderlecht-waardige dingen", zegt Van Himst tegenover Sporza. Lees verder »

Beloften boeken vierde zege op rij

Beloften boeken vierde zege op rij

JEUGD De beloften blijven het goed doen in de play-offs. Tegen KV Kortrijk boekten ze hun vierde zege op rij en zo blijven ze aan de leiding. 3-0 werd het gisterenavond, met doelpunten van Hannes Delcroix, Edo Kayembe (foto) en Siebe Dewaele. Lees verder »

Play-off 1 kalender op 13 maart

Play-off 1 kalender op 13 maart

ANDERE Op 13 maart 2017 wordt de kalender voor play-off 1 bekend gemaakt, al zal dat dan enkel de eerste twee speeldagen zijn. Het dossier voor voetbal op maandag ligt nog steeds op tafel al kanten veel kleine clubs zich tegen het idee om te voetballen op maandag. Ook Club Brugge is tegen.  Lees verder »

Anderlecht toont interesse in Niane

Anderlecht toont interesse in Niane

TRANSFERS De 23-jarige aanvaller Adam Niane, mag op interesse rekenen van paars-wit. Niane voetbalt momenteel in de Franse tweede klasse bij Troyes, waar ook Fabrice N'Sakala en Maxim Colin vandaan kwamen. In 23 wedstrijden maakte Niane al 14 doelpunten. De aanvaller ligt nog tot 2018 onder contract.  Lees verder »

 27-02-2017 

Vertenten fluit KV Mechelen - Anderlecht

Vertenten fluit KV Mechelen - Anderlecht

ANDERE Zaterdag staat de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie op het programma. Alle wedstrijden van de Jupiler Pro League worden zaterdagavond gespeeld en gaan van start om 20u. Anderlecht verplaatst zich naar het AFAS stadion van KV Mechelen. Bart Vertenten is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden.  Lees verder »

Marcel De Corte overleden

Marcel De Corte overleden

ANDERE De club kondigde zopas het overlijden aan van Marcel De Corte (25-11-1929). De Corte was actief voor RSC Anderlecht in de jaren 50. Daarna nam de voormalig aanvaller nog een functie op als jeugdtrainer en in de scoutingcel. We wensen zijn familie en naaste vrienden veel sterkte toe! Lees verder »

Capel opnieuw bij beloften

Capel opnieuw bij beloften

JEUGD Gisteren zat Diego Capel nog op de bank bij de A-kern tijdens de wedstrijd tegen KRC Genk, vanavond mag hij opnieuw aantreden met de U21. De beloften van paars-wit ontvangen in het RSCA Training Center te Neerpede hun leeftijdsgenoten van KV Kortrijk in het kader van de play-offs. Coach Mohamed Ouahbi maakte een selectie van achttien spelers. Lees verder »

Vandalen besmeuren ingang stadion

Vandalen besmeuren ingang stadion

ANDERE Een aantal vandalen hebben afgelopen nacht de ingang van blok N1, 2, 3 en 4 besmeurd. Daarnaast namen ze ook de rolluiken van private woningen rond het stadion onder handen. De teksten verwijzen naar een groepje Standard-fans. Momenteel is er nog geen officiële reactie van RSC Anderlecht, Standard Luik en de lokale politie. Lees verder »

Arsenal heeft een oogje op Tielemans

Arsenal heeft een oogje op Tielemans

TRANSFERS Dat Youri Tielemans vertrekt bij Anderlecht aan het einde van het seizoen staat zo goed als vast. Alleen rest de vraag, naar waar ? Aan interesse geen gebrek. Vorige week was Arsenal nog aanwezig in het Petrovsky Stadion om de jonge middenvelder aan het werk te zien. Al waren ze er ook om de 25-jarige Aleksandr Kokorin van Zenit aan het werk te zien. Lees verder »

Fiorentina zal aankoopoptie Di Maio niet lichten

Fiorentina zal aankoopoptie Di Maio niet lichten

TRANSFERS Sebastien De Maio, die amper twee maanden na zijn aankomst, alweer vertrok bij Anderlecht naar Fiorentina, zal op het einde van het seizoen terug naar Neerpede keren. Volgens calcionews24.com heeft de Italiaanse club geen intentie om de optie op De Maio te lichten. De Maio kon geen basisplaats afdwingen bij Fiorentina en kon zich ook niet doorzetten in de speeltijd die hij krijgt. Lees verder »

Vol huis bij KV Mechelen

Vol huis bij KV Mechelen

ANDERE KV Mechelen is een zucht verwijderd van play-off 1, al is er nog werk aan de winkel. Het heeft nog twee wedstrijden om play-off 1 veilig te stellen, zaterdag tegen Anderlecht is er één van. De supporters weten hoe belangrijk dit duel is en ontvangen Anderlecht dan ook in vol AFAS-stadion te Mechelen.  Lees verder »

Handblessure voor Trebel?

Handblessure voor Trebel?

BLESSURES Adrien Trebel blesseerde zich in een duel met Samatta van Genk aan de hand. De middenvelder weigerde verzorging, maar na afloop leek hij wel bekommerd om zijn hand. Vandaag ondergaat Trebel de nodige onderzoeken om uit te maken of het om een breuk gaat of niet. Lees verder »

Roberto Martinez in tribune

Roberto Martinez in tribune

ANDERE Bondscoach Roberto Martinez was gisteren te gast in de tribune tijdens de wedstrijd van Anderlecht tegen KRC Genk. Hij was er getuige van Youri Tielemans zijn derde afstandstreffer in één week tijd. Martinez is al langere tijd fan van Tielemans, dat zal nu niet veranderen. Op 25 maart spelen de Rode Duivels een kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland.  Lees verder »

Weiler geen fan van voetbal op maandag

Weiler geen fan van voetbal op maandag

ANDERE Anderlecht ziet voetbal op maandag wel zitten na een Europese wedstrijd. Het heeft de ploeg de kans om een dag langer te recupereren. Alleen coach René Weiler zit niet te springen voor het idee. "Maar als de club dat wil en we effectief op maandag moeten spelen, dan zal ik daar geen probleem van maken", aldus de coach. Lees verder »

Frutos: "Ik kan niet stilzitten"

Frutos:

INTERVIEWS Nicolas Frutos maakt momenteel deel uit van de technische staf van RSC Anderlecht. Daarnaast voetbalt hij ook weer, bij de veteranen van SK Londerzeel, in het rood: "Maar onder dat rood truitje draag ik er altijd eentje van Anderlecht", lacht de gemoedelijke Argentijn. Lees verder »

Applaus voor Buffel, fluitconcert voor Ryan

Applaus voor Buffel, fluitconcert voor Ryan

ANDERE Mathew Ryan kreeg bij elk balcontact een heus fluitconcert over zich heen. Gelukkig maar dat Herman Van Holsbeeck besliste om de doelman niet te halen in januari. Applaus was er dan weer voor Thomas Buffel, het Anderlecht publiek scandeerde zelf zijn naam om hun steun uit te spreken. Of hoe haat en liefde ook in het voetbal dicht bij mekaar liggen.  Lees verder »

Nieuwe grasmat nog niet stevig genoeg

Nieuwe grasmat nog niet stevig genoeg

ANDERE Anderlecht legde de voorbije anderhalve week een nieuwe grasmat aan. Gisteren bleek dat de tijd toch nog iets te kort was om die echt optimaal te krijgen, echt stevig was de grasmat nog niet. Paars-wit hoopt dat tegen de start van de play-offs ook dat probleem verholpen zal zijn.  Lees verder »

Weiler: "Ik zie progressie"

Weiler:

INTERVIEWS René Weiler was opgetogen over hoe zijn ploeg tegenwoordig de wedstrijden aanpakt. Van in het begin hamerde de coach op de teamgeest en mentaliteit. Je merkte zelf niet dat Anderlecht drie dagen daarvoor nog in Rusland zat en speelde.  Lees verder »

 26-02-2017 

Tielemans opnieuw beslissend

Tielemans opnieuw beslissend

WEDSTRIJDEN Anderlecht blijft zijn sterke reeks in de competitie voortzetten. Tegen Genk won het in een weinig spectaculaire wedstrijd simpe met 2-0. Youri Tielemans was opnieuw de grote man met een assist en een wederom fabelachtig doelpunt. Lees verder »

Tielemans geschorst tegen KV Mechelen

Tielemans geschorst tegen KV Mechelen

WEDSTRIJDEN Youri Tielemans incasseerde kort na zijn doelpunt tegen Genk zijn vijfde gele kaart van het seizoen. De middenvelder is hierdoor geschorst voor de partij van volgende zaterdag op KV Mechelen. Het is de eerste keer dat Tielemans geschorst wordt door kaartenlast. Lees verder »

Dhauholou maakt wederoptreden

Dhauholou maakt wederoptreden

JEUGD Na enkele maanden blessureleed maakte Ciryack Olivier Dhauholou gisteren zijn wederoptreden. De jonge Ivoriaan speelde een half uur met de U19. Hoewel nog geen 100 procent, liet de aanvaller mooie dingen zien en lag hij aan de basis van het tweede Anderlecht-doelpunt. Lees verder »


 25-02-2017 

Roef: "Niet bij Deportivo om te spelen"

Roef:

INTERVIEWS In het magazine Fan! vertelt Davy Roef vandaag over hoe hij de voorbije maanden beleefde. Ook legt hij uit waarom hij koos voor een avontuur bij Deportivo La Coruña. "Herman Van Holsbeeck stelde me Deportivo voor, maar er werd me niets opgedrongen. Hij maakte me duidelijk dat als ik niet wilde, de deal niet doorging." Lees verder »

Roef: "Op meer krediet gehoopt"

Roef:

INTERVIEWS Ongeveer een maand is het intussen geleden dat Davy Roef Anderlecht tijdelijk achter zich liet om te gaan herbronnen bij Deportivo La Coruña. In het magazine Fan! vertelt hij vandaag uitgebreid over de voorbije moeilijke maanden. "Ik had het gevoel dat de trainer vanaf het begin niet achter mij stond." Lees verder »

"Chapeau voor de drie Belgische ploegen"

INTERVIEWS Michel Preud'homme had tijdens zijn persconferentie felecitaties voor Anderlecht, Genk en Gent die het tot 8ste finales van de UEFA Europa League schopten. "Dat is goed voor het Belgische voetbal, het bewijs dat het niveau op de Belgische velden blijft stijgen", aldus Preud'homme. Lees verder »

Kara onzeker voor morgen

Kara onzeker voor morgen

ANDERE Het is nog niet zeker of Kara Mbodj fit geraakt voor de wedstrijd van morgen tegen KRC Genk. De Senegalees sukkelt nog altijd met de beenspieren en Anderlecht neemt liever geen risico's met de verdediger. Sofiane Hanni is zo goed als zeker fit, ook Adrien Trebel wordt in de basis verwacht.  Lees verder »

 24-02-2017 

Van Holsbeeck: "Apoel is geen slecht loting"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck is tevreden met de tegenstander die RSC Anderlecht deze namiddag trok voor de 8ste finales van de UEFA Europa League. De general manager schat de kansen fifty fifty voor de volgende ronde. Al zou doorstoten ook ongelegen komen in volle play off strijd.  Lees verder »

UEL: Ticketinfo Anderlecht - Apoel

UEL: Ticketinfo Anderlecht - Apoel

ANDERE Op donderdag 16 maart 2017, speelt Anderlecht zijn thuiswedstrijd tegen Apoel FC, in het kader van de 8ste finales van de UEFA Europa League. De voorrangsperiode voor abonnees begint morgen 25 maart tot en met 6 maart 2017. Prijzen beginnen vanaf 10€ voor abonnees en 20€ voor niet abonnees. Lees verder »

Jef Jurion wordt 80

Jef Jurion wordt 80

ANDERE Oud-speler en clubicoon Jef Jurion viert vandaag zijn tachtigste verjaardag. Hij speelde 442 matchen voor Anderlecht en scoorde 81 goals. We wensen hem een gelukkige verjaardag en nog vele mooie jaren!  Lees verder »

"Weiler wou van in het begin meer ervaren doelman"

INTERVIEWS Davy Roef hersteld momenteel bij Deportivo La Coruna van een enkelblessure. Voor het eerst blikt hij terug op zijn eerste maanden als eerste doelman bij Anderlecht en die laten toch wel een zure nasmaak achter: "Ik had op meer krediet gehoopt, maar René Weiler wou van in het begin een meer ervaren doelman". Lees verder »

Van Holsbeeck: "Pro maandagvoetbal"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS Na KAA Gent, laat nu ook Anderlecht zich uit over voetbal op maandag. Herman Van Holsbeeck treedt Gent bij dat de rusttijd na een Euroepese wedstrijd op donderdag soms wel te kort is. Voetballen op maandag kan daar dus de ideale oplossing zijn. De tv-zenders zeggen ook niet direct nee tegen het voorstel.  Lees verder »

Wat u moet weten over APOEL Nicosia

Wat u moet weten over APOEL Nicosia

WEDSTRIJDEN Het Cypriotische APOEL Nicosia kwam zopas uit de trommel als tegenstander van Anderlecht in de Europa League. Een haalbare kaart, maar een ploeg die we ook niet mogen onderschatten. We stellen de club, waar ook twee Belgen spelen, aan u voor. Lees verder »

Blessurenieuws: Appiah en Spajic tegen Genk?

Blessurenieuws: Appiah en Spajic tegen Genk?

BLESSURES Dennis Appiah lijkt volledig hersteld te zijn van zijn blessure. Mogelijk vervangt hij Andy Najar, die zelf nog wat sukkelt met de knie, op de rechtsback tegen Genk. Topschutter Teodorzcyk is geschorst voor de partij van zondag en stond zelfs niet op het wedstrijdblad tegen Zenit. Teo sukkelt met een blessure die hij op training opliep. De match tegen Mechelen komt niet in het gedrang. Lees verder »

Loting: Anderlecht vs. APOEL

Loting: Anderlecht vs. APOEL

WEDSTRIJDEN Om 13u vond de loting voor de achtste finales van de Europa League plaats. Anderlecht kwam al snel uit de pot en ontmoet APOEL Nicosia, een op papier haalbare kaart. Opmerkelijk is ook het Belgische duel tussen Gent en Genk. Dit betekent ook dat minstens één Belgische club de kwartfinale zal halen. Herbeleef de loting hieronder: Lees verder »

Van Biesbroeck en Van der Auwera naar Nyon

Van Biesbroeck en Van der Auwera naar Nyon

ANDERE Deze middag is het de trekking voor de achtste finales van de UEFA Europa League. Anderlecht zal daar vertegenwoordigd zijn door Jo Van Biesbroeck en Bert Van der Auwera. Aangezien Anderlecht pas deze morgen terug naar huis vertrekt is er niemand anders beschikbaar om de loting bij te wonen.  Lees verder »

Kiese Thelin: "Dit is fantastisch"

Kiese Thelin:

INTERVIEWS Overgelukkig was Isaac Kiese Thelin gisteren. Zijn doelpunt in de laatste minuten van de wedstrijd zorgden voor de kwalificatie in de Europa League. "Dit is fantastisch", reageerde de Zweed na de wedstrijd, "Momenteel de belangrijkste goal uit mijn carrière". Lees verder »

EL loting met drie Belgische ploegen

EL loting met drie Belgische ploegen

WEDSTRIJDEN - ANDERE Het is meer dan 20 jaar geleden: drie Belgische ploegen in de achtste finale van de Europa League. Zowel Genk, Gent als Anderlecht hebben zich geplaatst. Gent ging 2-2 gelijk spelen op Wembley en schakelde zo Tottenham uit na de 1-0 overwinning in de heenmatch. Genk won met 1-0 van Astra. Lees verder »

 23-02-2017 

Anderlecht plooit, maar breekt net niet!

Anderlecht plooit, maar breekt net niet!

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. Paars-wit had 82% kans om door te gaan na de 2-0 thuisoverwinning. Daarenboven had het nog nooit in de geschiedenis een 2-0 uit handen gegeven op het Europese toneel. Ook nu gebeurde dat niet, maar de kwalificatie hing wel aan een zijden draadje. Lees verder »

"We konden ons verzoenen met B-kern"

ANDERE Bij het begin van de voorbereiding oogste René Weiler heel wat opzien door een rist spelers, onder wie ook enkele jongeren met naam, naar de B-kern te sturen. In Sport/Voetbalmagazine geeft één van hen nu aan dat ze hiervoor begrip konden opbrengen. Lees verder »

Twijfels om Teodorczyk

Twijfels om Teodorczyk

BLESSURES Lukasz Teodorczyk had gisteren tijdens de opwarming last van de hamstrings en deed het de rest van de training erg rustig. De kans bestaat dat de spits vanavond tegen Zenit Sint-Petersburg niet begint. Isaac Kiese Thelin krijgt dan een tweede basisplaats. Lees verder »


 22-02-2017 

Hanni niet mee naar Rusland

Hanni niet mee naar Rusland

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Sofiane Hanni is vanmiddag niet mee afgereisd naar Sint-Petersburg voor de Europa League-wedstrijd van morgen tegen Zenit. De middenvelder werd zondag uit voorzorg vervangen met pijn aan de lies. Hij raakt normaal gezien wel fit voor de partij van zondag tegen Genk. Lees verder »

Agent van Acheampong woedend over gerucht transferprijs

Agent van Acheampong woedend over gerucht transferprijs

TRANSFERS - ANDERE Eerder deze week verscheen in verschillende media dat Frank Acheampong op interesse kon rekenen van AS Roma. De Italianen moesten wel rekening houden met een transferprijs van 20 miljoen euro, een bedrag waar wij al serieuze vraagtekens bij plaatsten. De makelaar van de Ghanees, Oliver Koenig, is woedend en laat weten dat die transferprijs uit de lucht is gegrepen. Lees verder »

Staff en spelers aangekomen in Sint-Petersburg

Staff en spelers aangekomen in Sint-Petersburg

ANDERE De hele delegatie van RSC Anderlecht is ongeveer een half uurtje geleden, veilig geland te Sint-Petersburg. Op twiiter werden ze ommiddelijk welkom geheten door Zenit. Vandaag staat er nog een training en een persconferentie op het programma in het Stadion Sint-Petersburg. Lees verder »

Tielemans mag nog een prestigieus lijstje afvinken

Tielemans mag nog een prestigieus lijstje afvinken

ANDERE De bekenste en meest gelezen sportkrant van Italië La Gazzetto dello Sport, stelde een lijstje samen van de 30 grootste toptalenten onder de 20 jaar. Het zal je niet verbazen dat ook Youri Tielemans in dat lijstje staat, op nummer 15 welbepaald. Hij is ook de enige Belg die in het lijstje voorkomt. Lees verder »

UEL: 200 paars-wit supporters naar Rusland

UEL: 200 paars-wit supporters naar Rusland

ANDERE Tweehonderd Anderlecht-supporters maken de verplaatsing naar Rusland om de UEFA Europa League wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg bij te wonen. Russische media laten wel weten dat de supporters hun ticket wel nog niet betaald is, tenzij er een akkoord is met Zenit om dat vandaag nog recht te zetten. Lees verder »

"Ryan zou herhaling van passage Defour geweest zijn"

INTERVIEWS 24u voor het afsluiten van de wintermercato had RSC Anderlecht de mogelijkheid om Mathew Ryan naar het Astridpark te halen. Ook Ryan zelf gaf eerder al aan dat hij niet weigerachtig stond tegenover paars-wit op het einde van de transferperiode. "Maar het zou een herhaling geweest zijn van de passage Defour", zegt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Trezeguet op radar van Liverpool

Trezeguet op radar van Liverpool

TRANSFERS Mahmoud 'Trezeguet' Hassan wordt momenteel uitgeleend aan Moeskroen, hij is er een vaste basisspeler maar kon er nog niet echt potten breken. Dat wil niet zeggen dat hij geen interesse opwekt. Volgens FilGoal, doorgaans heel betrouwbaar als het over Egyptische transfers gaat, wordt Trezeguet van heel nabij gevold door FC Liverpool. Lees verder »

Van Holsbeeck: "We hebben een nieuw stadion nodig"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck laat zich uit over het nationale stadion. Of Anderlecht er uiteindelijk wel of niet gaat spelen is nog niet duidelijk. Het dossier wordt momenteel volledig behandeld door advocaten. Wat wel duidelijk is, is dat Anderlecht een nieuw stadion nodig heeft, alleen al voor de parkeermogelijkheden voor de supporters. Lees verder »

Anderlecht krijgt gelijk in zaak Lokilo

Anderlecht krijgt gelijk in zaak Lokilo

ANDERE Anderlecht heeft van de rechter gelijk gekregen in de zaak Jason Lokilo. De club eiste 450.000 euro schadevergoeding, de rechter bracht dat terug tot 140.000 euro. Meteen werd ook een belangrijk precedent geschept voor het Belgische voetbal. Clubs mogen nu talenten jonger dan zestien aan zich binden.  Lees verder »

 21-02-2017 

Nieuwe grasmat is klaar

Nieuwe grasmat is klaar

ANDERE Daags na de wedstrijd tegen Zenit is Anderlecht begonnen met de aanleg van een nieuwe grasmat in het Constant Vanden Stock Stadion. Sinds maandag zijn die werken volledig afgewerkt en ligt er een nieuwe grasmat. Nu volgen de laatste details en onderhoudswerkzaamheden om de grasmat tegen komende zondag speelkaar te krijgen. Lees verder »

"Bedankt supporters"

ANDERE Daags voor de wedstrijd tegen KV Oostende raakte bekend dat enkele supporters een protestactie hadden opgezet tégen het bestuur. Al bij al verliep het verzet rustig en waren er geen noemenswaardige incidenten. De meeste supporters steunden ook de ploeg voor de volle 90 minuten, iets waar de club hen dankbaar voor is. Lees verder »

Nieuwe ontmoeting tussen Ghelamco en Anderlecht

Nieuwe ontmoeting tussen Ghelamco en Anderlecht

ANDERE Hoewel RSC Anderlecht op 17 februari aangaf dat het 'ernstige bezwaren' heeft om mee in te stappen in het Eurostadion project, is de zaak nog niet volledig van de baan. Ghelamco heeft aan Anderlecht gevraagd om opnieuw samen te komen om alle bezwaren en opmerkingen te bespreken, iets waar paars-wit wil op ingaan. Lees verder »

Zorgen om knie van Kara

Zorgen om knie van Kara

BLESSURES Anderlecht kan donderdag tegen Zenit wellicht niet rekenen op Kara Mbodj. De kraakbeenproblemen aan de knie spelen weer op, waardoor hij zondag tegen Oostende de strijd bij de rust moest staken. Binnen de club maakt men zich zorgen. Lees verder »

Beloften gaan winnen in Brugge

Beloften gaan winnen in Brugge

JEUGD De U21 van Anderlecht blijven het goed doen. Gisteren gingen ze met 1-3 winnen bij Club Brugge. Antoine Bernier (foto) opende de score en invallers Richard Kule Mbombo en Edo Kayembe klaarden de klus. Lees verder »

 20-02-2017 

"Proberen om Tielemans nog één jaar te houden"

INTERVIEWS Er is vandaag heel wat inkt gevloeid over de twee klassegoals van Youri Tielemans. De kans is groot dat de middenvelder ook komende zomer Anderlecht verlaat, al hoeft het zover niet te komen voor general manager Herman Van Holsbeeck. "We gaan er alles aan doen om Youri nog één jaar te houden". Lees verder »

Visser fluit Anderlecht - Genk

Visser fluit Anderlecht - Genk

ANDERE Zondag speelt Anderlecht zijn voorlaatste thuiswedstrijd in het kader van de reguliere competitie tegen KRC Genk. Lawrence Visser is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Jo De Weirdt, Dirk Gilon en vierde official Christof Dierick. Aftrap is voorzien om 18u.  Lees verder »

Prono inzenden tegen morgenavond!

Prono inzenden tegen morgenavond!

WEBSITE Prono-deelnemers opgelet! De Europese wedstrijden volgen zich aan een snel tempo op. De volgende ronde dient reeds ingezonden te worden tegen morgenavond 20u15! De strijd om de overwinning blijft intussen ongemeen spannend, met de top 7 die zich binnen de 10 punten van elkaar bevindt. Maar niet enkel de winnaar krijgt een prijs. Ook één van de trouwste deelnemers mag zich aan een prijs verwachten! Lees verder »

Capel met beloften naar Club Brugge

Capel met beloften naar Club Brugge

JEUGD Vanavond trekken de beloften richting Torhout voor hun wedstrijd tegen Club Brugge in het kader van de play-offs. Coach Mohamed Ouahbi selecteerde achttien spelers voor deze wedstrijd, waaronder Diego Capel van de A-kern. Aftrap is voorzien om 20u in stadion De Velodroom te Torhout. Lees verder »

Handelaars krijgen weer hoop

Handelaars krijgen weer hoop

ANDERE Nu Anderlecht "Nee" gezegd heeft tegen het Eurostadion, al is dat nog niet definitief, groeit de hoop terug van de handelaars en horeca rond het Constant Vanden Stock Stadion. Schepen van Middenstand van Anderlecht, Christophe Dielis, hoopt op een gunstig gevolg voor de omliggende zaken. Lees verder »

Info Ticketing: Anderlecht - Waasland Beveren

Info Ticketing: Anderlecht - Waasland Beveren

ANDERE 12 maart 2017 staat de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op het programma. RSC Anderlecht werkt deze wedstrijd af in het Constant Vanden Stock Stadion tegen Waasland-Beveren. Er zijn nog tickets beschikbaar voor dit treffen, verkrijgbaar aan de loketten of online. Prijzen variëren tussen 16 € en 32€,  Aftrap is voorzien om 14u30. Lees verder »

Ghelamco stuurt Grimbergen gigantische schadeclaim

Ghelamco stuurt Grimbergen gigantische schadeclaim

ANDERE Ook al haakte RSC Anderlecht af voor het Eurostadion, Ghelamco blijft niet bij de pakken zitten. Zo stuurde het de gemeente Grimbergen een gigantische schadeclaim voor het tegenstemmen van het afschaffen van de buurtweg. Grimbergen is woedend dat de gigantische schadeclaim 'financiële chantage' noemt. Lees verder »

"Made in Neerpede"

ANDERE En of Romelu Lukaku trots was gisteren na de overwinning van Anderlecht. Na de wedstrijd volgde dan ook een dikke knuffel met Youri Tielemans. "Made in Neerpede", tweette Romelu trots onder het filmpje. Na afloop verliet hij lachend met Tielemans de Versluys Arena.  Lees verder »

Dendoncker: "Jammer dat Teo nu geschorst is"

Dendoncker:

INTERVIEWS Gisteren was het eindelijk nog eens raak voor Lukasz Teodorczyk. In minuut 89 zette hij de 1-4 op het bord. En hoe. De Pool zette zijn lichaam om een verdediger af te houden en daarna onhoudbaar binnen te trappen. "Dat doelpunt zal hem deugd gedaan hebben", zegt Leander Dendoncker.  Lees verder »

Boeckx: "Youri dacht: effe trappen"

Boeckx:

INTERVIEWS Frank Boeckx is altijd zijn vrolijke zelve, ook na de wedstrijd tegen KV Oostende. "Ik zei tegen Youri dat hij maar een matige invalbeurt maakte", lacht de doelman. Boeckx moest zich uiteindleijk maar één keer omdraaien en dat was na een penalty. Lees verder »

Kara twijfelachtig voor Zenit

Kara twijfelachtig voor Zenit

BLESSURES Het blijft afwachten of Kara Mbodj op het veld zal staan tegen Zenit. Gisteren werd hij met de rust vervangen met knieproblemen. De Senegalees zat ook helemaal niet in de wedstrijd. Hij trainde de voorbije week ook amper mee met de groep en volgde een individueel programma.  Lees verder »

"Trainer vroeg mij om het verschil te maken"

INTERVIEWS Youri Tielemans kreeg rust van René Weiler tegen Oostende. Op het uur mocht hij invallen voor Sofiane Hanni, die last had van de adductoren. Met twee pegels in evenveel tijd, besliste hij de wedstrijd. "Ik ga hier met een goed gevoel weg", lachte Tielemans na afloop.  Lees verder »


 19-02-2017 

Teodorczyk geschorst tegen Genk

Teodorczyk geschorst tegen Genk

WEDSTRIJDEN Om zijn achttiende doelpunt van het seizoen te vieren, sprong Lukasz Teodorczyk in het publiek. Dit leverde hem een gele kaart op en dat was zijn vijfde van het seizoen. De spits is daardoor geschorst voor de partij van volgende week tegen Genk. Lees verder »

Opstelling: Acheampong weer op de bank

Opstelling: Acheampong weer op de bank

WEDSTRIJDEN Om 18 uur begint Anderlecht aan zijn partij tegen KV Oostende. In vergelijking met de partij van vorige week voert René Weiler twee wissels door. Trebel en Najar komen in de plaats van Tielemans en Appiah. Frank Acheampong begint na zijn twee doelpunten tegen Zenit gewoon weer op de bank. Lees verder »

Voorbeschouwing: Oostende - Anderlecht

Voorbeschouwing: Oostende - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Na de mooie overwinning tegen Zenit Sint-Petersburg in de Europa League, moet Anderlecht vanavond naar KV Oostende. Tijdens de jongste confrontaties kende Anderlecht steeds de nodige moeite met de kustploeg, maar na de overwinningen van Club Brugge en Zulte Waregem mag paars-wit geen steek laten vallen. Lees verder »

"Ideeën van Weiler worden eindelijk opgepikt"

INTERVIEWS Naar wekelijkse gewoonte geeft Aimé Anthuenis zijn kijk op de zondagwedstrijden van deze week. Anthuenis vraagt zich af of Anderlecht de goede Europese prestaties kan doortrekken naar de Versluys Arena. Al merkt hij wel dat de ploeg eindelijk de ideeën van coach René Weiler omzet in de praktijk.  Lees verder »

 18-02-2017 

Basisplaats voor Trebel?

Basisplaats voor Trebel?

BLESSURES René Weiler gaf na de wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg al aan dat hij ging blijven roteren. Zo worden Adrien Trebel en Kara Mbodj terug in de basis verwacht tegen KV Oostende. Trebel vervangt wellicht Dendoncker of Tielemans, die rust krijgen, beide speelden al alles dit seizoen. Kara volgt momenteel een speciaal op maat gemaakt programma, voor zijn knie. Lees verder »

Ghelamco maakt zich nog niet teveel zorgen

Ghelamco maakt zich nog niet teveel zorgen

ANDERE Ze moeten gisteren toch wel eens gevloekt hebben bij Ghelamco toen de officiële reactie van RSC Anderlecht in de bus viel. De club wenst niet langer deel te nemen aan het project. De doodsteek voor het Eurostadion. Bij Ghelamco maken zich sterk dat Anderlecht zomaar niet uit het project kán stappen.  Lees verder »

"We willen zover mogelijk geraken, Europees en de titel"

INTERVIEWS Ivan Obradovic verscheen gisteren met een grote glimlach op de persconferentie naar aanleiding van de wedstrijd tegen KV Oostende. Anderlecht is van plan om ook in de Versluys Arena een goed resultaat neer te zetten. "Oostende is een sterke tegenstander maar we gaan naar de Kust om te winnen", voegt de Serviër eraan toe. Lees verder »

"Leerde snel zijn bij Buriram United"

INTERVIEWS Frank Acheampong is snel, heel snel, vraag dat maar aan Branislav Ivanovic, die altijd weer op achtervolgen aangewezen was bij Zenit. Acheampong die in november van vorig jaar papa is geworden van een dochtertje, heeft rust gevonden. En zijn snelheid ? Die leerde hij bij de Thaïse topclub Buriram United. Lees verder »

 17-02-2017 

"Als iedereen zich engageert komt het Eurostadion er"

INTERVIEWS De gemeente Grimbergen, de club RSC Anderlecht, de Vlaamse Overheid, langs alle kanten wordt de bouw van het Eurostadion tegengewerkt. Toch verliezen ze er bij Ghelamco de moed niet bij en blijven ze geloven in het project: "Als iedereen zich engageert dan komt het Eurostadion er, als zal het wel een werk tegen de klok worden". Lees verder »

"Anderlecht was gewoon sterker"

INTERVIEWS Nicolas Lombaerts liep er maar beteuterd bij in het Constant Vanden Stock Stadion na afloop van de wedstrijd. Lombaerts mocht 90 minuten toekijken vanop de bank. De Belg toonde zich wel een groot verliezer en gaf toe dat Anderlecht gewoon sterker was dan Zenit, ondanks het feit dat Russen 70% balbezit hadden. "Maar volgende week kan alles nog", aldus de verdediger. Lees verder »

Acheampong in EL-elftal van de week

Acheampong in EL-elftal van de week

ANDERE Frank Acheampong zette gisteren RSC Anderlecht al voor de helft op weg naar de volgende ronde van de UEFA Europa League. De Ghanees zette een sterkte prestatie neer en scoorde beide goals van paars-wit. Hij wordt nu beloond met een plaatsje in het UEFA Europa League elftal van de week.  Lees verder »

Defour komt ex-ploeg aanmoedigen

Defour komt ex-ploeg aanmoedigen

ANDERE Steven Defour is momenteel in Belgiê om te herstellen van een hamstringblessure die hij begin februari opliep. De middenvelder kwam samen met zijn vriendin Ornella, zijn gewezen ploegmaats aanmoedigen tijdens de Europa League wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg.  Lees verder »

Vandaag start aanleg nieuwe grasmat

Vandaag start aanleg nieuwe grasmat

ANDERE De coach van Zenit, Lucescu, had het gisteren ook al over het slechte veld in het Constant Vanden Stock Stadion. Het was de bedoeling om voor de play-offs een nieuwe grasmat aan te leggen, maar zolang gaat Anderlecht niet meer wachten en begint daar vandaag al mee. Het veld zou moeten speelklaar zijn voor de volgende thuiswedstrijd tegen Genk op zondag 26 februari. Lees verder »

Spajic: "Niemand is sneller dan Franky"

Spajic:

INTERVIEWS Zenit Sint-Petersburg kapitein Dzyuba zag gisteren alle kleuren van de regenboog tegen Uros Spajic. De Serviër verdedigde sterk en secuur en bewees zo dat hij een stevige concurrent is voor Kara Mbodj. "Het is nu aan de coach om te beslissen", aldus de Serviër. Lees verder »

Kiese Thelin: "Dat eerste doelpunt komt wel"

Kiese Thelin:

INTERVIEWS Nog een bemoedigende prestatie gisteren tegen Zenit Sint-Petersburg was die van de Zweed Isaac Kiese Thelin. Scoren lukte nog niet, al was hij er wel heel dichtbij. Voor de rest deed hij wat hem verwacht werd, druk zetten en duels aangaan. "Maar dat eerste doelpunt komt wel", is de Zweed er gerust in. Lees verder »

Gemeente Anderlecht eist duidelijkheid

Gemeente Anderlecht eist duidelijkheid

ANDERE Alles rond het Eurostadion zit muurvast. Eerder bleek al dat RSC Anderlecht zich waarschijnlijk zal terugtrekken uit het hele dossier. Bij de gemeente Anderlecht vinden ze dat het hoog tijd is voor duidelijkheid. "Anderlecht moet dringend duidelijk maken wat ze van plan zijn", zegt Gaëtan Van Goidsenhoven, eerste schepen van de gemeente. Lees verder »

"Mooiste assist sinds ik hier ben"

INTERVIEWS Nicolae Stanciu kreeg gisteren de voorkeur op Sofiane Hanni, het rotatiesysteem van Weiler, weet u wel. De Roemeen bewees dat er zeker nog moet rekening gehouden worden met hem, met een geniale trap schotelde hij Frank Acheampong de 1-0 voor: "Het is altijd leuk om de ploeg vooruit te kunnen helpen", reageerde Stanciu. Lees verder »

"Het deed deugd om nog eens te spelen"

INTERVIEWS Olivier Deschacht kreeg gisteren een heel mooie verjaardagscadeau van René Weiler: een basisplaats. Samen met Uros Spajic vormde hij de centrale verdediging die de nul hield tegen Zenit. We hebben collectief een zo goed als perfecte prestatie neergezet, reageerde Deschacht tevreden. Lees verder »

Rubén: "Blij dat ik de nul kon houden"

Rubén:

INTERVIEWS Rubén kreeg tegen Zenit Sint-Petersburg zijn kans in doel en het mag gezegd worden, hij deed enkele cruciale reddingen, al was zijn begin toch nog wat onzeker. Of de Spaanse doelman ook volgende week in Sint-Petersburg in doel staat is nog niet geweten: "Maar ik heb nu toch al kunnen tonen dat ik kwaliteiten heb", aldus Rubén. Lees verder »

Acheampong: "Hard gewerkt om terug te keren"

Acheampong:

INTERVIEWS Mister Europe is back. Frank Acheampong zette gisteren na 6 minuten Anderlecht op weg tegen Zenit, na een fenomenale pass van Nicolae Stanciu. Op het half uur verdubbelde hij de score en gaf paars-wit zo een uitstekende uitgangspositie om richting Zenit Sint-Petersburg te trekken. Van een rentree gesproken. Lees verder »


 16-02-2017 

Speciale mini-abonnementen voor -16 jaar en studenten

Speciale mini-abonnementen voor -16 jaar en studenten

ANDERE Ook dit jaar biedt Anderlecht opnieuw mini-abonnementen te koop aan voor de play-offs. Nieuw dit jaar zijn de speciale tarieven voor studenten, -16 jarigen en leden van de Ketjes Club. Abonnees die reeds een abonnement hebben blijven genieten van het goedkoopste tarief. Volgend jaar wil paars-wit speciale sfeervakken creeëren voor families en studenten. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Zenit

Voorbeschouwing: Anderlecht - Zenit

WEDSTRIJDEN Anderlecht ontvangt vanavond om 21u05 Zenit Sint-Petersburg in het kader van de 1/16e finale van de Europa League. René Weiler lijkt voorrang te geven aan de competitie en een paar nieuwe namen aan de aftrap te zullen brengen tegen het ervaren, Russische blok. Lees verder »

UEFA verbiedt viering

UEFA verbiedt viering

ANDERE Anderlecht speelt vanavond tegen Zenit Sint-Petersburg zijn 400ste Europese wedstrijd. De club wou dat gepast vieren voor aanvang van de wedstrijd, maar dat was buiten UEFA gerekend. De Europese voetbalbond wees de aanvraag van paars-wit voor een viering, resoluut af. Lees verder »

Weiler: "Focus ligt op competitie"

Weiler:

INTERVIEWS Anderlecht wil doorstoten naar de volgende ronde in de UEFA Europa League, maar de focus ligt vooral op de landstitel. "Maar dat wil niet zeggen dat we er niet alles gaan aan doen om verder te geraken", onderstreept coach René Weiler.  Lees verder »

UEL: Verschillende scouts in tribune

UEL: Verschillende scouts in tribune

ANDERE Naar goed gewoonte worden er vanavond weer een aantal scouts verwacht in het Constant Vanden Stock Stadion. Zo stuurt AC Milan een scout maar ook Wolsburg, Tottenham, Leverkussen en Sevilla. De spelers kunnen zich dus vanavond in de kijker spelen en dat onderstrepen met winst tegen Zenit Sint-petersburg. Lees verder »

Faes twee wedstrijden geschorst

Faes twee wedstrijden geschorst

ANDERE Wout Faes kreeg maandagavond met de beloften van SC Heerenveen een rode kaart tegen Feyenoord. De jonge verdediger kent nu zijn straf, hij is twee wedstrijden geschorst en daarbovenop nog één voorwaardelijk. Heerenveen koos ervoor om niet in beroep te gaan tegen de straf. Lees verder »

20.000 euro winstpremie per speler

20.000 euro winstpremie per speler

ANDERE Ook al gaan er met de Europa League niet zoveel miljoenen gepaard als in de Champions League, wil Anderlecht toch doorstoten naar de volgende ronde. Het motiveert zijn spelers dan ook met een winstpremie van 20.000 euro per speler. Een kwalificatie levert Anderlecht 750.000 euro op dat dus grotendeels wordt uitgekeerd aan de spelers. Lees verder »

Constant Vanden Stock Stadion niet uitverkocht

Constant Vanden Stock Stadion niet uitverkocht

ANDERE De UEFA Europa League wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg zal niet voor een vol stadion gespeeld worden. Er werden in totaal 14.500 tickets verkocht, 1.000 daarvan gingen naar Russische fans. Het is niet meer mogelijk om vandaag nog tickets te kopen voor de wedstrijd. Lees verder »

Debuut voor Rubén

Debuut voor Rubén

ANDERE René Weiler gaf al aan dat hij ging roteren tegen Zenit Sint-Petersburg en volgens Het Nieuwsblad volgen er maar liefst zeven wissels tegenover de wedstrijd tegen Zulte-Waregem. Zo zou doelman Rubén vanavond in doel debuteren.  Lees verder »

Anderlecht volgt 18-jarige fransman

Anderlecht volgt 18-jarige fransman

TRANSFERS Anderlecht volgt de 18-jairge controlerende mddenvelder Calvin Bombo momenteel aan de slag bij Troyes, de ex-ploeg van ondermeer Fabrice N'Sakala en Maxime Colin. Bombo is Frans jeugdinternational bij de U18. Ook Napels en PSV tonen interesse. Lees verder »

 15-02-2017 

UEL: tickets nog verkrijgbaar tot 17.30 uur

UEL: tickets nog verkrijgbaar tot 17.30 uur

ANDERE Morgen staat de UEFA Europa League wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg op het programma in het Constant Vanden Stock-Stadion. Er zijn nog tickets verkrijgbaar voor deze wedstrijd. Tickets kunnen tot vanavond 17.30 uur aangekocht worden op de dienst ticketing, daarna is het onherroepelijk te laat. Lees verder »

Kara niet op training

Kara niet op training

BLESSURES Geen Kara Mbodj op training vanmorgen, zo merkt Sudpresse-journalist Benjamin Helson op. Dit betekent dat de verdediger morgen tegen Zenit Sint-Petersburg zo goed als zeker rust krijgt. Lees verder »

Hanni: "Met Weiler weet je altijd waar je staat"

Hanni:

INTERVIEWS Sofiane Hanni en René Weiler hebben mekaar al eens op hun plaats gezet. Al wil de kapitien van paars-wit dat zo niet verwoorden: "Ik heb mijn woorden toen gewoon ongelukkig gekozen". Tussen coach en speler is geen sprake van oneigheid: "Weiler is altijd eerlijk. Je weet waar je bij hem staat, dat apprecieer ik", aldus Hanni. Lees verder »

Danté naar Africa Cup U20

Danté naar Africa Cup U20

JEUGD Abdoul Karim Dante is naar Zambië afgereisd om zich bij de nationale U20 van Mali te voegen. Vanaf 26 februari gaat de Africa Cup voor U20 van start te Zambië. Mali zit in groep A samen met Guinea, Egypte en gastland Zambië.  Lees verder »

Geel gevaar voor vier spelers

Geel gevaar voor vier spelers

ANDERE Sofiane Hanni, Bram Nuytinck, Emmanuel Adjey Sowah en Lukasz Teodorczyk staat op één gele kaart van een schorsing. Willen ze de terugwedstrijd spelen in Sint-Petersburg zijn ze toch best op hun hoede morgen. Langs de kant van Zenit staat Luis Neto op één kaart van een schorsing. Lees verder »

Badji blijft bij Anderlecht

Badji blijft bij Anderlecht

TRANSFERS Stéphane Badji mag zijn hoop om naar New York City te gaan spelen, nu definief opbergen. De werkvergunning van de Senegalees raakte niet tijdig in orde waardoor de transfer niet doorging. Ondertussen kocht New York City een andere middenvelder: Alexander Ring. Badji zal dus nog tot de zomer bij Anderlecht blijven. Lees verder »

Lombaerts in zomer naar Astridpark ?

Lombaerts in zomer naar Astridpark ?

TRANSFERS Blijkbaar heeft Anderlecht de piste Nicolas Lombaerts nog niet opgegeven. Zenit-coach Mircea Lucescu, woonde op 29 januari het duel Anderlecht-Standard bij. Russische bronnen beweren dat er na die wedstrijd afspraken zijn gemaakt met het bestuur van paars-wit om Lombaerts in de zomer alsnog naar het Astridpark te halen.  Lees verder »

"Hij zal er donderdag wel staan"

INTERVIEWS Lukasz Teodorczyk komt nu al drie wedstrijden niet aan scoren toe. Toch maken ze zich op Anderlecht geen zorgen. Ook de Pool zelf verliest er zijn glimlach niet bij. "Donderdag zal hij wel op de afspraak zijn", zegt kapitein Sofiane Hanni. Lees verder »

Najar traint met ingepakte knie

Najar traint met ingepakte knie

BLESSURES Andy Najar heeft de trainingen weer hervat, al is dat met een dik ingepakte knie. Dennis Appiah heeft weer last aan zijn scheenbeen, waardoor er een vraagteken staat achter de wedstrijd van morgen tegen Zenit. Op de rechtsback kan Weiler eventueel wel rekenen op Uros Spajic en Emmanuel Sowah. Lees verder »

 14-02-2017 

Harbaoui: "Ik speelde dankzij de pers"

Harbaoui:

INTERVIEWS Na amper vier maanden verliet Hamdi Harbaoui Anderlecht. In Sport/Voetbalmagazine vertelt hij deze week waar het is misgelopen. "Ik voelde nooit echt het vertrouwen van René Weiler. Toen ik tegen Westerlo bij de rust vervangen werd, had het begrepen." Lees verder »

Faes mogelijk geschorst

Faes mogelijk geschorst

JEUGD Wout Faes kwam gisterenavond in actie met de beloften van Heerenveen tegen Feyenoord. De jonge verdediger kreeg een rode kaart voor een overtreding op Bilal Basacikoglu. Daardoor hangt er Faes een schorsing boven het hoofd, die schorsing telt zowel voor de beloften als voor de A-kern. Lees verder »

France Football looft Hanni

France Football looft Hanni

ANDERE De knappe prestatie van Sofiane Hanni tegen Zulte Waregem is het toonaangevende Franse voetbaltijdschrift France Football niet ontgaan. Het neemt Hanni op in zijn lijstje met vijf Afrikaanse voetballers die dit weekend uitblonken in Europa. Lees verder »

UEL: Engelsman fluit Anderlecht - Zenit

UEL: Engelsman fluit Anderlecht - Zenit

ANDERE De 31-jarige Michael Oliver is door UEFA aangeduid om de wedstrijd tussen Anderlecht en Zenit Sint-Petersburg in goede banen te leiden. Oliver is sinds 2010 actief in de Premier League en staat sinds 2012 op de scheidsrechterslijst van de FIFA. Lees verder »

Opnieuw blessurezorgen Appiah

Opnieuw blessurezorgen Appiah

BLESSURES Dennis Appiah moest zondag de partij tegen Zulte Waregem staken na een trap op het scheenbeen. Het is hetzelfde scheenbeen waarmee hij voor nieuwjaar maanden mee sukkelde. De schade zou meevallen, maar het is onzeker of hij fit raakt voor Zenit overmorgen. Lees verder »

Nieuwe grasmat na Europa League-duel

Nieuwe grasmat na Europa League-duel

ANDERE Anderlecht is niet van plan om te wachten tot het einde van de reguliere competitie om een nieuwe grasmat aan te leggen. Frank Boeckx, gisteren te gast in Extra Time, liet zich ontvallen dat er na de wedstrijd tegen Zenit werk wordt gemaakt van eennieuxe grasmat. Paars-wit heeft dan 10 dagen de tijd om het veld speelklaar te krijgen.  Lees verder »

 13-02-2017 

Delferière fluit KV Oostende - Anderlecht

Delferière fluit KV Oostende - Anderlecht

ANDERE Volgende zondag verplaatst Anderlecht zich naar Versluys Arena. Sebastien Delferière is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Yves De Neve, Stijn Hutsebaut en Bram Van Driessche. Aftrap is voorzien om 18u. Lees verder »

U21: Selectie: Anderlecht - Sint Truiden

U21: Selectie: Anderlecht - Sint Truiden

JEUGD Vanavond nemem de beloften van Anderlecht het op tegen hun leeftijdsgenoten van Sint - Truiden; De wedstrijd wordt gespeeld op het RSCA Training Center te Neerpede. Coach Mohamed Ouahbi maakte een selectie van achttien spelers bekend voor dit treffen. Aftrap is voorzien om 19u30. Lees verder »

Special Olympics dagen Anderlecht uit

Special Olympics dagen Anderlecht uit

ANDERE Na de Rode Duivels, de gebroeders Borlée en nog vele anderen is het de buurt aan Anderlecht. Enkele atleten van de Special Olympics daagt RSC Anderlecht uit om een wedstrijdje aan te gaan. Paars-wit liet al weten de uitdaging met veel plezier te accepteren. Wordt ongetwijfeld vervolgd !  Lees verder »

Boeckx te gast in Extra Time

Boeckx te gast in Extra Time

ANDERE Het praatprogramma Extra Time heeft vanavond Anderlecht-doelman Frank Boeckx te gast. U kan de uitzending bekijken op Canvas vanaf 22.05 uur. De andere gasten zijn Peter Vandenbempt en Wesley Sonck. Lees verder »

Ook Kanu was aanwezig

Ook Kanu was aanwezig

ANDERE Cheikhou Kouyaté was niet de enige ex-speler die gisteren op bezoek was. Ook Kanu was aanwezig in de tribunes voor de wedstrijd tegen Zulte-Waregem. De middenvelder speelt momenteel voor het Thaïse Burinam, de ex-club van Frank Acheampong. Lees verder »

Video: Kouyaté nog altijd even populair

Video: Kouyaté nog altijd even populair

ANDERE Cheikhou Kouyaté was gisteren te gast in het Astridpark om de aftrap te geven voor de wedstrijd tegen Zulte-Waregem. De Senegalees is nog altijd even populair bij de paars-wit supporters. Hij ging na de wedstrijd mee de supporters groeten met de spelers en nam zelfs even de megafoon ter hand. Bekijk onze video hier. Lees verder »

Transfer Badji weldra rond

Transfer Badji weldra rond

TRANSFERS Morgen opent de transfermarkt in de Verenigde Staten en dat is goed nieuws voor Stéphane Badji. De middenvelder op overschot is op weg naar New York City en de transfer kan weldra worden afgerond. Lees verder »

Boeckx: "Liever 4-2 dan 0-0"

Boeckx:

INTERVIEWS Na twee scoreloze wedstrijden heeft Anderlecht de weg naar doel opnieuw gevonden. Frank Boeckx mocht zich twee keer omdraaien, beide keren nadat Mbaye Leye de netten deed trillen. Maar doelman is tevreden over het resultaat, bij een 4-2 eindscore wil hij zich met alle plezier neerleggen. Lees verder »

Weiler verliest even zijn zelfbeheersing

Weiler verliest even zijn zelfbeheersing

ANDERE Coach René Weiler ging gisteren nogal hevig tekeer toen scheidsrechter Nicolas Laforge, penalty floot voor Zulte Waregem. Zo hevig zelfs dat scheidsrechter Laforge hem moest aanmanen tot kalmte wou hij niet naar de tribunes vliegen. Achteraf ga de Zwitser wel zijn fout toe en excuseerde zich tegenover scheidsrechter en publiek.  Lees verder »

Man van de match: Hanni

Man van de match: Hanni

INTERVIEWS Sofiane Hanni mocht zich gisteren weer uitleven op 10 en dat deed hij met verve. Lerager en Meïté  stak de Algerijn achteloos in zijn achterzak. Zijn knappe prestatie werd beloond met een goal en een assist. Kortom, een meer dan terechte 'Allianz Man of the Match'. Lees verder »

Lucescu in tribune

Lucescu in tribune

ANDERE Mircea Lucescu was gisteren een aandachtig toeschouwer van de wedstrijd tegen Zulte Waregem. De coach van Zenit Sint-Petersburg kwam paars-wit al even bekijken als voorbereiding voor de Europa League wedstrijd van komende donderdag. De Russen kwamen vorige vrijdag al aan in België.  Lees verder »

 12-02-2017 

Vergeet de prono niet!

Vergeet de prono niet!

WEBSITE Het Europees voetbal komt weer op gang na een korte winterslaap, net zoal onze voetbalprono. De deadline voor het inzenden van ronde 7 is dinsdagavond, een half uur voor de aftrap van de eerste Champions League wedstrijd. Veel succes! Lees verder »

Anderlecht wordt co-leider

Anderlecht wordt co-leider

WEDSTRIJDEN Na de zege van Anderlecht tegen Zulte-Waregem, was leider Club Brugge aan zet in Lokeren. Club verslikte zich, net zoals Anderlecht vorige week, in het Waasland. De Bruggelingen gingen zelfs met 1-0 onderuit dankzij een goal van Tom de Sutter. Hierdoor komen Anderlecht en Brugge naast elkaar op de eerste plaats. De kloof met Zulte Waregem wordt nu vijf punten. Lees verder »

Alain Courtois: "Bereid om Parking C te sluiten"

Alain Courtois:

INTERVIEWS Het dossier rond de bouw van het Eurostadion lijkt nu volledig te onstporen. Alain Courtois, bezieler van het Eurostadion en schepen van sport in Brussel, dreigt er nu mee om Parking C gewoon te sluiten. Met de wedstrijd van de Rode Duivels in het vooruitzicht in Maart, gaat dat voor serieuze parkeeroverlast zorgen.  Lees verder »

Nog tickets beschikbaar tegen Zulte-Waregem

Nog tickets beschikbaar tegen Zulte-Waregem

ANDERE Er zijn nog tickets beschikbaar voor de wedstrijd van deze namiddag tegen Zulte-Waregem. De dienst ticketing is dan ook open vandaag voor wie deze wedstrijd nog wil bijwonen. Tot 17u30 kan je er terecht voor wie eventueel nog een ticket wil aanschaffen voor de Europa League wedstrijd tegen Zenit Sint Petersburg van komende donderdag. Prijzen variëren van 15 tot 55 euro. Lees verder »

Binnenkort nieuwe grasmat

Binnenkort nieuwe grasmat

ANDERE Er staan nog vier thuisduels, drie in de Jupiler Pro League en één voor de Europa League, op het programma voor Anderlecht. Na het laatste thuisduel op 12 maart, wil Anderlecht een nieuwe grasmat aanleggen in het Constant Vanden Stock Stadion, al is dat ook afhankelijk van hoever paars-wit doorstoot in de Europa League.  Lees verder »

Kouyaté komt aftrap geven

Kouyaté komt aftrap geven

ANDERE Deze namiddag staat de topper tegen  Zulte-Waregem op het programma in het Astridpark. Niemand minder dan Cheikhou Kouyaté komt de aftrap geven voor deze wedstrijd, die voorzien is om 14u30. Lees verder »

 11-02-2017 

"De coach was niet blij na Lokeren"

INTERVIEWS Vorige week vrijdag werkte Anderlecht de wedstrijd tegen Lokeren af zonder coach René Weiler. Die zat nog in Zwitserland na het overlijden van zijn vader. Leander Dendoncker geeft toe dat de Zwitser niet tevreden was met wat zijn ploeg liet zien in het Daknamstadion. Lees verder »

Ganvoula kon ook naar China

Ganvoula kon ook naar China

TRANSFERS Tijdens de wintermercato trok Anderlecht de 20-jarige Congolees, Silvère Ganvoula aan. Paars-wit leende hem meteen wel weer uit aan aan Westerlo. Herman Wijnants, manager van Westerlo, maakt nu bekend dat Ganvoula ook een aanbod uit China kreeg, maar de aanvaller koos voor de sportiviteit en niet voor het geld.  Lees verder »

Zenit al in Brussel

Zenit al in Brussel

ANDERE Zenit Sint-Petersburg, de volgende tegenstander van Anderlecht in de Europa League is gisteren al aangekomen in Brussel. Het is momenteel nog winterstop in Rusland en dus ziet Zenit de trip naar België als een ministage. De Russen trainen en slapen in het nationale oefencentrum te Tubeke.  Lees verder »

Appiah, Kara, Acheampong fit, Najar vraagteken

Appiah, Kara, Acheampong fit, Najar vraagteken

BLESSURES Coach René Weiler kan nagenoeg over een volledige fitte kern beschikken voor de topper tegen Zulte-Waregem. Dennis Appiah, Kara Mbodj zijn fit, Acheampong zit wellicht op de bank na zijn terugkeer van de Africa Cup. Rond Andy Najar zijn er nog vraagtekens omtrent zijn beschikbaarheid.  Lees verder »

 10-02-2017 

"Willen een mooie prestatie neerzetten voor de fans"

INTERVIEWS Zondag ontvangt Anderlecht, Zulte-Waregem in het Constant Vanden Stock Stadion in het kader van de 26ste speeldag van de Jupiler Pro League. Anderlecht kwam de laatste twee wedstrijden niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Leander Dendoncker liet op de persconferentie weten dat paars-wit zondag een prestatie wil neerzetten en de drie punten pakken.  Lees verder »

"Stop met Kara zwart te maken"

ANDERE Deze morgen verscheen een opmerkelijk bericht in de krant. Christian Kabasele zou aan Kara Mbodj raad gevraagd hebben omtrent een eventuele overstap naar RSC Anderlecht. Mbodj zou daarop Kabasele geadviseerd hebben om in de Premier League te blijven. Niets van aan, blijkt nu. Kabasele reageert dan ook redelijk furieus op zijn officiele instagram. Lees verder »

"Later wil ik keepertrainer worden"

INTERVIEWS Frank Boeckx denkt ook al aan zijn verdere toekomst. Een job als keeperstrainer ziet hij wel zitten, en als het kan, het liefst van al bij Anderlecht. "Ik ben de club heel dankbaar, zij hebben mij een kans gegeven toen ik het niet meer zag zitten, dus ja, ik wil hier ook wel na het voetbal blijven". Lees verder »

Wel of geen boete voor Teodorczyk?

Wel of geen boete voor Teodorczyk?

ANDERE De kranten gaan vandaag (uiteraard) dieper in op de afwezigheid van Lukasz Teodorczyk tijdens de Gouden Schoen. Het Nieuwsblad kreeg zijn manager te spreken: "Dinsdag besliste Lukasz om naar Polen te gaan voor familiezaken. Hij verloor het gala uit het oog." Lees verder »

 09-02-2017 

Roef verstuikt enkel op training

Roef verstuikt enkel op training

ANDERE Davy Roef neemt momenteel niet deel aan de trainingen bij het Spaanse Deportivo. Hij verstuikte zijn enkel tijdens een training en moet nu eerst revalideren. Binnen enkele dagen neemt de jonge doelman zijn plaats op de trainingen weer in.  Lees verder »

Nu ook negatief milieuadvies voor het Eurostadion

Nu ook negatief milieuadvies voor het Eurostadion

ANDERE Ruimte Vlaanderen geeft een negatief advies over de milieuvergunning van het Eurostadion. Het is echter uiteindelijk de provincie Vlaams-Brabant die de finale belissing neemt, maar in de meeste gevallen volgt de provincie ook het advies van Vlaanderen. De toekomst van het Eurostadion wordt zo plots bijzonder onzeker. Lees verder »

Niet op gala, wel op training

Niet op gala, wel op training

ANDERE Lukasz Teodorczyk, was gisteren de grote afwezige op het Gala van de Gouden Schoen. De spits riep familiale redenen in voor zijn afwezigheid en zou op het moment van het Gala in Polen vertoeven. Deze morgen tekende de Poolse spits gewoon present op training te Neerpede. Lees verder »

Anderlecht excuseert zich

Anderlecht excuseert zich

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck had gisteren het raden naar de reden voor de afwezigheid van Lukasz Teodorczyk. Directeur Communicatie David Steegen excuseerde zich tegenover iedereen in naam van Anderlecht: "Het bestuur en alle betrokkenen willen zich formeel verontschuldigen aan de hele organisatie voor de afwezigheid van Teodorczyk". Lees verder »

Teodorczyk stuurt zijn kat

Teodorczyk stuurt zijn kat

ANDERE Grote afwezige gisteren op Het Gala van de Gouden Schoen, was Lukasz Teodorczyk. Zelfs Anderlecht wist niet waar de Pool uithangde. Volgens zijn entourage in zijn thuisland wegens 'familiale problemen'. Bij paars-wit vielen ze uit de lucht. Mogelijk komt er vandaag meer duidelijkheid over de afwezigheid van de spits.  Lees verder »

 08-02-2017 

Analyse: Let vanavond op voor Teo

Analyse: Let vanavond op voor Teo

ANDERE - OPINIES Vanavond wordt de Gouden Schoen uitgereikt. José Izquierdo en Ruud worden al weken als nummers één en twee getipt. Toch moeten ze rekening houden met Lukasz Teodorczyk. Het verhaal van twee honden en een been, twee blauw-zwarten en een gouden stier. Lees verder »

Geen operatie nodig voor Kara

Geen operatie nodig voor Kara

BLESSURES Goed nieuws voor Anderlecht: Kara Mbodj hoeft niet geopereerd te worden aan de knie. De verdediger laat zich vandaag in Frankrijk onderzoeken door een vooraanstaande kniespecialist en sportdokter. Die bevestigt dat goede zorg volstaat. Lees verder »

Ghelamco stelt Grimbergen in gebreke rond het Eurostadion

Ghelamco stelt Grimbergen in gebreke rond het Eurostadion

ANDERE Infrastructuurwerken uitvoeren in België zonder een heuse soap te ontketenen is al lang niet meer mogelijk; zo ook met het Eurostadion. De bouw van dit nieuwe stadion, dat mogelijk ook de thuishaven van Anderlecht zou worden, heeft ondertussen dermate veel vertraging opgelopen dat de haalbaarheid van het project in het gedrang komt. Lees verder »

Blijft Teodorczyk nog een jaartje?

Blijft Teodorczyk nog een jaartje?

ANDERE Anderlecht zal zonder twijfel de aankoopoptie op de Poolse spits lichten. Tijdens de zomermercato zullen dan ongetwijfeld verschillende geïnteresseerde clubs komen aankloppen en met grote bedragen zwaaien. Een vertrek lijkt dan tot de mogelijkheden te behoren. Lees verder »

Kawaya wil knokken voor zijn plaats

Kawaya wil knokken voor zijn plaats

BLESSURES Andy Kawaya is opnieuw fit nadat hij in augustus een zware blessure opliep tijdens een beloftewedstrijd. Hoewel het nog niet duidelijk is of René Weiler op de 20-jarige winger rekent, wil Kawaya er alles aan doen om zich te bewijzen. Lees verder »

 07-02-2017 

400ste Europese wedstrijd voor paars-wit

400ste Europese wedstrijd voor paars-wit

ANDERE Michel Verschueren is een begenadigd twitteraar geworden. Af en toe bezorgd hij ons via het sociale kanaal weetjes over Anderlecht. Zou weet de eminence grise bijvoorbeeld dat de Europa League wedstrijd van volgende week donderdag tegen Zenit Sint-Petersburg, de 400ste Europese wedstrijd is voor Anderlecht.  Lees verder »

Kara in type elftal Africa Cup

Kara in type elftal Africa Cup

ANDERE De Africa Cup zit erop, dus maakte de Afrikaanse voetbalbond het 'Elftal van de Africa Cup' bekend. Anderlecht-verdediger Kara Mbodj werd beloond met een plaatsje bij de beste elf van het voorbije toernooi. Ook ex-Anderlecht speler Junior Kabananga maakt deel uit van het elftal. Lees verder »

U21 verslaan halve Gentse A-ploeg

U21 verslaan halve Gentse A-ploeg

JEUGD - JEUGD De U21 wonnen gisterenavond met 3-1 tegen AA Gent. Een sterke pretatie aangezien de Buffalo's met maar liefst zeven volwaardige A-kernspelers aan de aftrap kwamen. Vancamp, Kayembe en Doumbia (foto) scoorden voor Anderlecht Lees verder »

Laforge fluit Anderlecht - Zulte Waregem

Laforge fluit Anderlecht - Zulte Waregem

ANDERE Zondag ontvangt RSC Anderlecht, Zulte-Waregem in het Constant Vanden Stock Stadion. Nicolas Laforge is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Kevin Monteny, Nicolas Ponsar en vierde official Frederik Geldhof.  Lees verder »

T2 Polen komt Teodorczyk scouten

T2 Polen komt Teodorczyk scouten

ANDERE Tijdens de wedstrijd tegen Lokeren, was de T2 van Polen, Bogdan Zajac, aanwezig in de tribune. Hij kwam Lukasz Teodorczyk bekijken naar aanleiding van de volgende kwalificatiewedstrijd van Polen tegen Montenegro. De Poolse spits zal zo goed als zeker opgeroepen worden voor deze wedstrijd.  Lees verder »

Weiler, Najar en Appiah terug op training

Weiler, Najar en Appiah terug op training

BLESSURES - ANDERE René Weiler is terug op Neerpede en leidde als vanouds de training. Ook Andy Najar en Dennis Appiah sluiten weer aan na blessure. Frank Acheampong krijgt nog even rust na de Africa Cup en wordt in de loop van de week verwacht. Net zoals Kara Mbodj behoren ze alle vier wellicht tot de selectie voor zondag.  Lees verder »

 06-02-2017 

Kara traint opnieuw mee

Kara traint opnieuw mee

ANDERE Opluchting alom op Neerpede. Kara Mbodj was vandaag aanwezig en nam deel aan de trainde mee. Een operatie aan de knie lijkt niet afwendbaar maar moet niet persé meteen. Paars-wit kan normaal gezien de play-offs ingaan met de Senegalese centrale verdediger. Lees verder »

Analyse: twee brilscores op rij

Analyse: twee brilscores op rij

OPINIES Hoewel Anderlecht met 52 eenheiden nog steeds ruim op kop staat op vlak van gemaakte doelpunten, kwam het de laatste twee wedstrijden niet verder dan 0-0. Het was twee jaar geleden dat Anderlecht twee competitiewedstrijden op rij niet wist te scoren. Lees verder »

Ganvoula: "Ik kan het nog steeds niet geloven"

Ganvoula:

INTERVIEWS Tijdens de wintermercato haalde Anderlecht Silvère Ganvoula binnen van Westerlo. De aanvaller wordt wel nog tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Westerlo. De 20-jarige Congolees kan het nog steeds niet geloven dat hij nu een speler is van paars-wit en is dan ook in de wolken met zijn transfer. Lees verder »

Kara wil operatie

Kara wil operatie

BLESSURES - ANDERE Het is blijkbaar toch nog niet allemaal koek en ei tussen Anderlecht en Kara Mbodj. De Senegalees traint nog steeds niet mee en wil zich nu laten opereren aan de knie, een blessure waar hij trouwens al langer mee sukkelt. Bij een operatie is de verdediger maanden uit en is de hele opzet van Anderlecht mislukt.  Lees verder »

Trezeguet verliest finale met Egypte

Trezeguet verliest finale met Egypte

ANDERE De Africa Cup zit erop. Kameroen was de uiteindelijke winnaar die de finale won van Egypte met Mahmoud Hassan Trezeguet, einduitslag 2-1. Hugo Broos, coach van Kameroen, is trouwens de eerste Belgische coach ooit die de Africa Cup wint. 
Lees verder »

 05-02-2017 

Geel gevaar voor Teodorczyk en Tielemans

Geel gevaar voor Teodorczyk en Tielemans

ANDERE Zowel Lukasz Teodorczyk als Youri Tielemans staan momenteel op vier gele kaarten. Beiden staan dus dicht tegen een schorsing aan. Bij hun volgende gele kaart hebben ze prijs. Er resten nog vijf reguliere speeldagen in de Jupiler Pro League voor de play-offs beginnen.  Lees verder »

Ghana grijpt nipt naast brons

Ghana grijpt nipt naast brons

ANDERE Frank Acheampong moet zich met zijn thuisland Ghana tevreden stellen met een vierde plaats op de Africa Cup. In de 89ste minuut scoorde Burkina Faso de 1-0 binnen. De tijd bleek te kort voor Ghana om de gelijkmaker te maken en zo keert één van de favorieten terug naar huis met een vierde plaats.  Lees verder »

Weiler bedankt fans voor eerbetoon

Weiler bedankt fans voor eerbetoon

ANDERE De fans hielden een mooie eerbetoon voor de wedstrijd tegen Lokeren voor de overleden vader van coach René Weiler. De coach was enorm ontroerd door dit mooie gebaar en dankt de supporters van Anderlecht en Lokeren. "Mijn familie en ik vergeten dit mooie gebaar nooit". Lees verder »

 04-02-2017 

"Hoop dat dit ons wakker schudt"

INTERVIEWS Massimo Bruno hoopt dat de prestatie van gisteren de ploeg heeft wakker geschud. De afwezigheid van coach René Weiler heeft volgens Bruno niets te maken met de vertoning van gisteren. Dat Anderlecht de leidersplaats zo heeft laten liggen is niet echt een ramp: "Ik sta liever op kop tijdens de play-offs", aldus Bruno. Lees verder »

Eerbetoon voor papa Weiler

Eerbetoon voor papa Weiler

ANDERE De wedstrijd op Daknam begon gisteren met een minuut stilte voor de overleden papa van coach René Weiler. De supporters hadden zelfs een spandoek met Duitse tekst, gemaakt om hun coach een hart onder de riem te steken. De Anderlecht-spelers speelden een hele wedstrijd met een rouwband rond de arm.  Lees verder »

Romelu Lukaku zegt waar het op staat

Romelu Lukaku zegt waar het op staat

INTERVIEWS Tijdens de rust werd op Play Sports, een interview met Romelu Lukaku getoond. En opmerkelijk, hij was kritisch voor het jeugdbeleid dat de club de afgelopen jaren voert. "Op die manier gaan er nog veel jonge talenten vertrekken bij Anderlecht", legde Romelu de vinger op de wonde. Lees verder »

"Lokeren stond heel goed"

INTERVIEWS Assistent-coach David Sesa nam op de bank de plek in van René Weiler. Het lukte hem evenwel niet om Anderlecht tot voetballen te brengen. Anderlecht heeft nu tien wedstrijden op rij niet verloren, maar dat is dan ook het enige positieve aan de wedstrijd van gisteren.  Lees verder »

 03-02-2017 

Eerste selectie voor Delcroix

Eerste selectie voor Delcroix

WEDSTRIJDEN Door de afwezigheid van Kara Mbodj, het vertrek van Wout Faes en de blessure van Dennis Appiah, zit Anderlecht momenteel wat krap in de verdedigers. Hierdoor nam de technische staf Hannes Delcroix op in de wedstrijdselectie voor de partij tegen Lokeren. Lees verder »

Wellicht geen Appiah, zeker geen Kara

Wellicht geen Appiah, zeker geen Kara

BLESSURES Dennis Appiah kampt met een lichte spierblessure en raakt waarschijnlijk niet fit voor de partij van deze avond tegen Lokeren. Omdat ook Andy Najar out is en Uros Spajic centraal de plaats van Kara Mbodj inneemt, komt Emmanuel Adjei Sowah (foto) dan aan de aftrap. Lees verder »

Acheampong uitgeschakeld op Africa Cup

Acheampong uitgeschakeld op Africa Cup

ANDERE Titelfavoriet Ghana verloor gisteren de halve finale van de Africa Cup met 2-0 van Kameroen. Toch zit het tornooi er nog niet helemaal op voor Frank Acheampong. Morgenavond speelt Ghana nog tegen Burkina Faso voor de derde plaats.  Lees verder »

"Kara is voorbeeld op het veld"

INTERVIEWS Bram Nuytinck maakt zich niet al te veel zorgen over Kara Mbodj, na zijn gemiste transfer. De Senegalees is sinds woensdag terug van de Africa Cup. Mogelijk komt de wedstrijd tegen Lokeren vanavond net iets te vroeg. "Maar Kara zal er staan", benadrukt Nuytinck.  Lees verder »

Spajic: "Ik wil blijven"

Spajic:

INTERVIEWS Anderlecht gaf al meermaals aan de optie op Luksasz Teodorczyk te lichten. Rond Uros Spajic blijft het evenwel stil. Spajic wil graag bij Anderlecht blijven maar er is tot hiertoe nog geen akkoord om de optie te lichten.  Lees verder »

Trebel niet op Europese lijst

Trebel niet op Europese lijst

ANDERE Donderdag gaat het Europees avontuur van Anderlecht verder tegen Zenit Sint-Petersburg. Veel verrassingen zijn er niet op de nieuwe spelerslijst. Adrien Trebel mag Europees niet spelen voor Anderlecht omdat hij al met Standard meespeelde in de groepsfase van de Europa League.  Lees verder »

 02-02-2017 

Zes voetbalbelgen: een probleem?

Zes voetbalbelgen: een probleem?

ANDERE Belgische clubs moeten tegenwoordig zes zogenaamde voetbalbelgen op hun wedstrijdblad zetten. Belgen of spelers die voor hun 23e verjaardag drie jaar waren aangesloten bij een Belgische club. Vormt dit een probleem voor Anderlecht? Lees verder »

Spajic: "Kara zag er niet teleurgesteld uit"

Spajic:

INTERVIEWS Uros Spajic was present op de persconferentie deze middag naar aanleiding van de wedstrijd morgen tegen Lokeren. Onvermijdelijk kwam Kara Mbodj ter sprake: "Hij zag er in ieder geval niet teleurgesteld uit", reageerde Spajic op de vragen rond de afgesprongen transfer. Het blijft wel nog de vraag of de Senegalees klaar raakt voor de wedstrijd van morgen. Lees verder »

Weiler wellicht terug voor Lokeren

Weiler wellicht terug voor Lokeren

ANDERE René Weiler vertoeft momenteel nog steeds in Zwitserland na het overlijden van zijn vader. De trainingen worden tot hiertoe overgenomen door assistenten David Sesa en Thomas Bingelli. De kans is wel groot dat de coach morgen opnieuw naar België afreist voor de wedstrijd tegen Lokeren. Lees verder »

Trezeguet naar finale Africa Cup

Trezeguet naar finale Africa Cup

ANDERE Egypte heeft zich geplaatst voor de finale van de Africa Cup. Het haalde het na strafschoppen van Burkina Faso. Bij Egypte stond Trezeguet zoals steeds dit toernooi in de basis. Na 85 minuten werd hij vervangen. Lees verder »

Nog geen Kara en Weiler op training

Nog geen Kara en Weiler op training

ANDERE Kara Mbodj mag dan terug in België zijn, gisteren trainde hij nog niet mee. Het is onzeker of hij morgen tegen Lokeren zal spelen. René Weiler vertoeft nog in Zwitserland na het overlijden van zijn vader, maar hij zou morgen wel paraat zijn. Lees verder »

 01-02-2017 

Capel: "Ik blijf het beste van mezelf geven"

Capel:

ANDERE Tijdens de voorbije wintermercato werd Diego Capel meermaals aan een transfer gelinkt. Uiteindelijk zit hij nog altijd in Brussel. De Spanjaard wil meteen de fans geruststellen via sociale media 'dat hij het beste van zichzelf blijft geven voor RSC Anderlecht". Lees verder »

Capel mocht weg, maar niet gratis

Capel mocht weg, maar niet gratis

TRANSFERS Ook Diego Capel is na het verstrijken van de transferdeadline nog steeds een speler van Anderlecht. De Spanjaard genoot belangstelling van verschillende clubs uit zijn thuisland, maar die wilden hem enkel gratis aantrekken. Van Anderlecht mocht hij enkel weg als hij geld in het laatje bracht. Lees verder »