Archieven

 28-02-2019 

Kruiswijk stopt met voetballen

Kruiswijk stopt met voetballen

ANDERE Oud-Anderlecht-speler Arnold Kruiswijk zet na dit seizoen een punt achter zijn carrière. De 34-jarige verdediger sukkelt met een rugblessure. Tussen 2008 en 2010 speelde de Nederlander 22 wedstrijden voor Anderlecht. Lees verder »

Roberto Martinez heeft jullie nodig

Roberto Martinez heeft jullie nodig

ANDERE Nog twee wedstrijden in de reguliere competitie en daarna is het weer tijd voor de Rode Duivels tot de start van de play-offs eind maart. België begint aan zijn EK-kwalificatiewedstrijden thuis tegen Rusland op 21 maart. En voor die wedstrijd doet bondscoach Roberto Martinez een oproep richting fans.  Lees verder »

"Ik weet dat Romelu ooit wil terugkeren"

INTERVIEWS Yannick Bolasie en Romelu Lukaku kennen elkaar van bij Everton en zijn nog steeds vrienden. In de gebouwen te Neerpede hangt er een hele grote foto van Lukaku aan de muur. Maar de liefde is wederzijds volgens Bolasie: "Ik weet dat Romelu ooit wil terugkeren naar RSC Anderlecht." Lees verder »

Heeft Dimata al beslist of niet?

Heeft Dimata al beslist of niet?

BLESSURES Wanneer laat Landry Dimata zich opereren? Volgens Het Laatste Nieuws heeft de spits nog geen beslissing genomen, maar Het Nieuwsblad schrijft van wel. Deze laatste krant weet dat de spits snel onder het mes gaat en dit seizoen niet meer in actie komt. Lees verder »

Saief op weg naar nieuwkomer in MLS

Saief op weg naar nieuwkomer in MLS

TRANSFERS FC Cincinnati, dat is de club uit de MLS die Kenny Saief wil strikken. Anderlecht praat momenteel met de Amerikaanse club over een uitleenbeurt. Volgens Het Laatste Nieuws is de verwachting dat over enkele dagen de deal rond is. Lees verder »

 27-02-2019 

Devroe richt eigen makelaarskantoor op

Devroe richt eigen makelaarskantoor op

ANDERE Lang heeft Luc Devroe niet stilgezeten na zijn ontslag bij RSC Anderlecht. Hij richtte zijn eigen makelaarskantoor "Ludefoot" op. Een te verwachten zet want Devroe heeft al een groot netwerk in het voetbalwereldje en is bevriend met makelaars Patrick De Koster en Didier Frenay.  Lees verder »

Verheyen: "Heb erop aangedrongen om Mile te laten spelen"

Verheyen:

INTERVIEWS Mile Svilar trok de deur van Neerpede in 2017 achter zich dicht. De jonge keeper was erop gebrand om eerste keeper te worden. Toemalig trainer René Weiler had daar geen oren naar. Keepertrainer bij de jeugd, Patrick Verheyden acht Weiler verantwoordelijk voor het vertrek van de jonge Svilar: "Hij heeft hem gebroken." Lees verder »

Kara niet opgenomen in selectie Senegal

Kara niet opgenomen in selectie Senegal

ANDERE Na de laatste speeldag van de reguliere competitie staat er nog interland voetbal op het programma alvorens de play-offs beginnen. Ook Senegal werkt dan enkele wedstrijden af naar aanloop van de Africa Cup. Kara Mbodji maakt geen deel uit van de Senegalese selectie.  Lees verder »

Hjulmand solliciteert bij RSC Anderlecht

Hjulmand solliciteert bij RSC Anderlecht

INTERVIEWS Hij had er zin in, de Deense coach Kasper Hjulmand, in een avontuur bij RSC Anderlecht. Maar die kozen uiteindelijk voor Fred Rutten. De onderhandelingen waren al ver, maar toen had Hjulmand's huidige club Nordsjaelland tijd nodig en die was er niet.  Lees verder »

Proces Coucke-Van Holsbeeck uitgesteld

Proces Coucke-Van Holsbeeck uitgesteld

ANDERE Herman Van Holsbeeck zit nog altijd in een proces verwikkeld met RSC Anderlecht omtrent zijn ontslagpremie. Van Holsbeeck diende klacht in bij de juridische dienst CEPANI, het Belgisch centrum voor conflictbemiddeling. Een uitspraak was voorzien voor februari 2019 maar wordt nu uitgesteld tot er een uitspraak is in de zaak 'Propere Handen'. Lees verder »

Saief hoopt op MLS

Saief hoopt op MLS

TRANSFERS - ANDERE Kenny Saief is zijn bankzittersstatuut meer dan beu, hij hoopt dan ook op een transfer naar Amerika of Canada. Een club uit de MLS zou alvast interesse tonen om Saief de komende vier maand te huren. De transfermarkt is daar nog open tot 1 mei.  Lees verder »

 26-02-2019 

Dierick fluit duel der Sportings

Dierick fluit duel der Sportings

ANDERE Christof Dierick is aangeduid om de wedstrijd Sporting Lokeren - RSC Anderlecht in goede banen te leiden. Christophe Baillieul en Kevin Dhondt zijn de lijnrechters. Nicolas Laforge treedt op als vierde official.  Lees verder »

Geen punten in stilgelegde clasico

Geen punten in stilgelegde clasico

DAMES De soap rond de stilgelegde vrouwenclasico door supportersrellen is afgelopen. Beide clubs gingen verschillende keren in beroep om de punten te krijgen. De Bond heeft nu beslist om geen punten toe te kennen aan beide clubs. Lees verder »


 25-02-2019 

Video: U21 blijven op kop met 18 op 18

Video: U21 blijven op kop met 18 op 18

JEUGD De U21 van Anderlecht boekten vanavond hun zesde overwinning in evenveel wedstrijden in hun play-offs. Thuis tegen Cercle Brugge eindigde de partij op 3-0. Antoine Colassin (foto), Sieben Dewaele en Chris Kalulika scoorden. Lees verder »

Musona mag zondag gewoon spelen

Musona mag zondag gewoon spelen

ANDERE Knowledge Musona ruilde tijdens de wintermercato RSC Anderlecht om op huurbasis bij Sporting Lokeren te gaan spelen. Komende zondag spelen beide teams tegen mekaar en Musona mag spelen tegen zijn moederclub.  Lees verder »

Dauda scoort voor Vitesse

Dauda scoort voor Vitesse

ANDERE Mohammed Dauda trok tijdens de wintermercato op huurbasis naar het Nederlandse Vitesse. Gisteren stond hij voor het eerst in de basis en opende hij de score na een kwartier voor Vitesse dat uiteindelijk won met 0-3. Het leverde hem ook een nominatie op voor "man van de wedstrijd". Lees verder »

Coucke wou Veljkovic nog toegang ontzeggen

Coucke wou Veljkovic nog toegang ontzeggen

ANDERE Enkele weken geleden verscheen Mogi Bayat in de eretribune van RSC Anderlecht. Ondertussen weet hij al dat hij dat geen twee keer hoeft te doen en niet meer welkom is bij paars-wit. Gisteren was het de beurt aan Dejan Veljkovic om in de eretribune plaats te nemen, ook hij zal wellicht te horen krijgen dat hij niet meer welkom is.  Lees verder »

"Hopelijk ben ik nu vertrokken"

INTERVIEWS Dennis Appiah stond gisteren nog eens in de basis bij RSC Anderlecht. Tot groot ongenoegen van menig Anderlecht-supporter. En de Fransman etaleerde nog maar eens op het veld waarom het Anderlecht-publiek hem liever op de bank ziet.  Lees verder »

Kara toont zijn leiderschap

Kara toont zijn leiderschap

ANDERE Kara Mbodji, of je bent voor of je bent tegen. In het geval van de Senegalees is er geen tussenweg. Dat neemt niet weg dat hij steeds weer zijn verantwoordelijkheid neemt op het veld. Dat waarvoor RSC Anderlecht hem terughaalde: leiderschap tonen.  Lees verder »

Anderlecht mag zich aan een boete verwachten

Anderlecht mag zich aan een boete verwachten

ANDERE De wedstrijd was nog geen vijf minuten ver en Anderlecht was al op achtervolgen aangewezen. De supporters reageerden gefrustreerd op die vroege tegengoal en gooiden verschillende voorwerpen op het veld. Eén supporter gooide zelfs zijn plastic flesje richting Wesley. Daarvoor riskeert paars-wit nu een boete.  Lees verder »

 24-02-2019 

Veljkovic woont topper bij

Veljkovic woont topper bij

ANDERE De meest opmerkelijke figuur in de tribune tijdens Anderlecht - Club Brugge vanmiddag, was ongetwijfeld Dejan Veljkovic. De makelaar is samen met Mogi Bayat de spil in het dossier Propere Handen. Samen met zijn advocaat woonde hij de topper bij. Lees verder »

Bolasie maakt Brugse reeks nog wat langer

Bolasie maakt Brugse reeks nog wat langer

WEDSTRIJDEN Anderlecht en Club Brugge hebben vanmiddag 2-2 gelijk gespeeld. Een billijke uitslag, al was het voor Anderlecht wel balen. Tien minuten voor affluiten leek Bolasie de drie punten thuis te houden, maar defensieve onoplettenheid bezorgde Club alsnog een punt. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Club Brugge

Voorbeschouwing: Anderlecht - Club Brugge

WEDSTRIJDEN Vanmiddag om 14.30 uur ontvangt Anderlecht landskampioen Club Brugge. De Bruggelingen wachten al 21 jaar op een zege in het Constant Vanden Stock-Stadion en Fred Rutten is vastbesloten om die reeks nog wat te verlengen. Daarom zal hij wat wijzigen aan zijn basiself. Lees verder »

 23-02-2019 

Craiova geeft Vranjes niet op

Craiova geeft Vranjes niet op

TRANSFERS Is Anderlecht binnen de twee dagen verlost van Ognjen Vranjes? Volgens Roemeense media heeft Craiova de hoop niet opgegeven om de verdediger aan te trekken en zijn de gesprekken weer opgestart. In Roemenië is de transfermarkt nog open tot maandag middernacht. Lees verder »

Rutten heeft basisplaats voor Appiah en Gerkens

Rutten heeft basisplaats voor Appiah en Gerkens

Fred Rutten gaat volgens Het Nieuwsblad wat wisselen aan zijn ploeg voor de topper van zondag tegen Club Brugge. Zo wordt Yannick Bolasie diepe spits en verhuist Peter Zulj naar de bank voor Pieter Gerkens. Op de backs kiest hij voor Dennis Appiah en Antonio Milic. Lees verder »

Dimata won advies in Lyon

Dimata won advies in Lyon

BLESSURES Er is nog steeds geen beslissing genomen over hoe het verder moet met de knie van Landry Dimata. Fred Rutten wilde gisteren geen commentaar kwijt, maar Het Laatste Nieuws weet dat de spits in Lyon vertoefde. Na Barcelona won hij nu ook daar advies in. Lees verder »

Hjulmand blijft hopen op Anderlecht

Hjulmand blijft hopen op Anderlecht

TRANSFERS Kasper Hjulmand heeft de hoop om coach van Anderlecht te worden niet opgegeven. Na dit seizoen stopt hij bij FC Nordsjælland en Brondby toont interesse, maar Hjulmand houdt de boot af. Hij gelooft dat Fred Rutten mogelijk niet verder doet bij Anderlecht en wil dan graag overnemen. Lees verder »


 22-02-2019 

Geen Trebel en Dimata tegen Club Brugge

Geen Trebel en Dimata tegen Club Brugge

BLESSURES - INTERVIEWS Zowel Adrien Trebel als Landry Dimata zullen niet op het wedstrijdblad staan tegen Club Brugge. Bij Trebel bestaat de kans dat hij later dit seizoen nog in actie komt voor RSC Anderlecht. Dat zal afhangen van zijn revalidatie. Over Dimata wil de coach geen uitspraken doen.  Lees verder »

Kums: "Anderlecht is mijn thuis"

Kums:

INTERVIEWS Sven Kums is niet van plan om Anderlecht nog te verlaten, al zeg nooit nooit. Maar de middenvelder voelt zich goed bij paars-wit zeker nu de resultaten weer de goede kant uitgaan. Want veel rust is er de afgelopen periode nog niet geweest. Lees verder »

Standard lag op vinkenslag voor Dewaele

Standard lag op vinkenslag voor Dewaele

ANDERE Sieben Dewaele zijn contract liep normaal af in juni 2019 maar hij tekende gisteren bij tot volgend seizoen. Een streep door de rekening van Standard Luik, de club lag op de loer om Dewaele tijdens de zomer gratis naar Luik te halen.  Lees verder »

Vanhaezebrouck dient klacht in bij licentiecommissie

Vanhaezebrouck dient klacht in bij licentiecommissie

ANDERE RSC Anderlecht liet vorige week nog weten de afspraken met ex-coach Hein Vanhaezebrouck na te komen en de ontslagpremie te zullen betalen. Alleen, is dat nog niet gebeurd. Vanhaezebrouck heeft nu klacht ingediend bij de licentiecommissie. Het hoeft niet te verbazen dat de coach ook klant is van Mogi Bayat.  Lees verder »

Regenbooogvlag alom present komend weekend

Regenbooogvlag alom present komend weekend

ANDERE Komend voetbalweekend is er de diversiteitscampagne ‘Football for All’, om homofobie, racisme en alle andere vormen van ongelijkheid tegen de gaan. In elk niveau van het voetbal zullen er bij sommige wedstrijden cornervlaggen in de regenboogvlag aanwezig zijn, ook de kapiteinsband is in de regenboogvlag. Lees verder »

Kums: "Yari is beter"

Kums:

INTERVIEWS Sven Kums is tegenwoordig kapitein door de afwezigheid van Adrien Trebel. Het is dan ook zijn taak om de spelers toe te spreken in de cirkcel voor de wedstrijd. Het samenspel met Yari Verschaeren op het middenveld verloopt ook prima: “Hij doet mij aan mezelf beter met het verschil dat Yari beter is.” Lees verder »

 21-02-2019 

Coucke wenst Club en Genk succes

Coucke wenst Club en Genk succes

ANDERE Je concurrenten succes wensen, je ziet het niet vaak, maar vandaag stelde Marc Coucke wel dit mooie, sportieve gebaar. Via Twitter liet de Anderlecht-voorzitter weten te hopen op een mooie voetbalavond voor Club Brugge, Racing Genk en hun supporters. Lees verder »

Iachtchouk en Thissen geven aftrap

Iachtchouk en Thissen geven aftrap

ANDERE Zondag komen Oleg Iachtchouk en Jean Thissen de aftrap geven voor de aftrap tegen Club Brugge. Iachtchouk veroverde vier landstitiel met paars-wit, momenteel is al enkele jaren jeugdtrainer bij RSC Anderlecht.  Lees verder »

Contractverlenging voor Dewaele

Contractverlenging voor Dewaele

JEUGD - ANDERE De 20-jarige middenvelder Sieben Dewaele heeft zijn contract bij RSC Anderlecht verlengd tot 2020. Dewaele zijn contract liep normaal af op het einde van dit seizoen. Jean Kindermans hoopt dat Dewaele snel zijn eerste minuten maakt bij het A-elftal. Lees verder »

Hangen er financiële donkere wolken boven Anderlecht?

Hangen er financiële donkere wolken boven Anderlecht?

ANDERE"Anderlecht betaalt Mogi Bayat en de andere makelaars niet omdat het met financiële problemen kampt." Dat beweert Jean-Philippe Mayence, de advocaat van Bayat. Anderlecht wil officieel niet reageren op deze aantijgingen, maar Het Laatste Nieuws vernam off the record dat dit zou kloppen. Lees verder »

Dimata 5 maanden out als hij voor operatie kiest

Dimata 5 maanden out als hij voor operatie kiest

BLESSURES Manager Michael Verschueren en dokter Kristof Sas hadden deze week een gesprek met Landry Dimata om de verschillende opties voor zijn pijnlijke knie te overlopen. Kiest hij voor een operatie, dan is Dimata vijf maanden out. Toch lijkt de kans groot dat de spits onder het mes gaat. Lees verder »

Geen probleem Trebel

Geen probleem Trebel

INTERVIEWS RSC Anderlecht en Mogi Bayat, dat komt nooit meer goed. Kapitein van paars-wit, Adrien Trebel is zijn makelaar altijd openlijk bijven steunen. Ook nu met de inbeslagname. Michael Verschueren zegt dat dat geen problemen oplevert voor de positie van hun kapitein bij de club.  Lees verder »

 20-02-2019 

Bayat: "Wil debat niet beslechten via media"

Bayat:

ANDERE In een persbericht heeft Mogi Bayat gereageerd op het bericht dat Anderlecht gisterenavond de wereld in stuurde over de beslaglegging die de makelaar liet uitvoeren. "Wij zijn verrast over de verontwaardiging waarvan RSCA nu blijk geeft", zo zegt hij. Lees verder »

Niet vergeten: straks open training op Neerpede !

Niet vergeten: straks open training op Neerpede !

ANDERE Straks om 14u30 kunnen de supporters nog eens terecht op Neerpede voor een open training. Die zal gevolgd worden door een 'meet en greet' met staf en spelers. Het is het moment om de spelers nog eens extra te komen aanmoedigen voor de thuiswedstrijd van zondag tegen Club Brugge. Lees verder »

Vijf Anderlecht-dames bij Red Flames

Vijf Anderlecht-dames bij Red Flames

DAMES De Red Flames nemen van 25 februari tot 7 maart deel aan de Cyprus Women's Cup. Bondscoach Yves Serneels nam vijf Anderlecht-dames op in zijn selectie voor deze wedstrijden: Laura Deloose, Elke Van Gorp, Justien Odeurs, Ella Van Kerkhoven en Laura De Neve.  Lees verder »

Lukebakio: "Ik verknoeide het zelf bij Anderlecht"

Lukebakio:

INTERVIEWS Dodi Lukebakio heeft bij Fortuna Düsseldorf volledig zijn draai gevonden en is er helemaal opengebloeid. Net als iedere Belgische speler die goed op dreef is droomt hij van de Rode Duivels. Het gebrek aan maturiteit heeft hem weerhouden om door te breken bij RSC Anderlecht en dat geeft hij zelf ook toe.  Lees verder »

Obradovic traint individueel

Obradovic traint individueel

BLESSURES Ivan Obradovic liep tijdens de wedstrijd tegen Zulte-Waregem een scheurtje op in de hamstrings. De Serviër keek aan tegen een onbeschikbaarheid van drie weken. Gisteren trainde hij individueel.  Lees verder »

Operatie dreigt voor Trebel

Operatie dreigt voor Trebel

BLESSURES Naast Landry Dimata blijft ook kapitein Adrien Trebel sukkelen met een knieblessure. Daardoor kwam hij al enkele wedstrijden niet in actie. De Fransman overweegt een operatie aan de knie maar wil wachten tot na de play-offs. Lees verder »

Bayat stuurt deurwaarder naar RSC Anderlecht

Bayat stuurt deurwaarder naar RSC Anderlecht

ANDERE Mogi Bayat is al enkele weken terug op vrije voeten. Een werkverbod kreeg hij niet en hij voert zijn taken als makelaar dus gewoon weer uit. Gisteren stuurde hij een deurwaarder naar RSC Anderlecht om beslag te laten leggen op de tegoeden van paars-wit. Lees verder »


 19-02-2019 

KBVB doet vrijdag uitspraak over vrouwen-clasico

KBVB doet vrijdag uitspraak over vrouwen-clasico

DAMES Er komt bijna een einde aan de soap rond de stilgelegde dameswedstrijd Standard - Anderlecht. De wedstrijd moest worden stilgelegd door supportersrellen, Anderlecht leidde toen met 0-1. Na verschillende uitspraken -niet herspelen, wel herspelen- doet de voetbalbond nu een definitieve uitspraak.  Lees verder »

Grootvader Adzic overleden

Grootvader Adzic overleden

ANDERE Luka Adzic stond gisteren nog op het veld met de reserven van RSC Anderlecht waar hij ook de openingstreffer scoorde. Op privé vlak gaat het minder goed met de aanvaller. Hij heeft afscheid moeten nemen van zijn grootvader langs moeders kant. Lees verder »

 18-02-2019 

Oproep: help een fan!

Oproep: help een fan!

ANDERE Vandaag luisterden we vol aandacht naar Studio Brussel waar in het programma "Team Germijns" een oproep kwam voor een Anderlechtfan die voor de tweede keer lijdt aan kanker. De fan verzamelt al jarenlang tickets van Anderlechtwedstrijden. Als steun in zijn strijd tegen de ziekte, lanceerde Studio Brussel een oproep om zoveel mogelijk tickets van Anderlechtwedstrijden te verzamelen. Wij namen alvast contact op met de radiozender en spraken af de oproep ook op onze site te herhalen. Lees verder »

U21 behouden maximum

U21 behouden maximum

JEUGD De U21 hebben ook hun vijfde wedstrijd in de play-offs gewonnen. Op bezoek bij Antwerp werd het 2-3. Luka Adzic, Francis Amuzu en Alan Mayanga (foto) scoorden voor paars-wit. Lees verder »

Weiler mag beschikken bij Luzern

Weiler mag beschikken bij Luzern

ANDERE René Weiler mocht in september 2017 RSC Anderlecht opstappen bij RSC Anderlecht. Ongeveer een jaar later ging hij aan de slag bij FC Luzern, maar ook daar is zijn avontuur te einde. De Zwitserse club verbrak zondagavond per direct het contract van Weiler.  Lees verder »

Kara: "Anderlecht komt voor het individu"

Kara:

INTERVIEWS Voor Kara Mbodji is de overwinning op Antwerp een belangrijk gegeven. Ook het feit dat RSC Anderlecht de nul kon houden is van groot belang volgens de Senegalees. Voor het feit dat het dat twee keer na elkaar kon. Mbodji bljift dan ook hameren op een stevige verdediging om die nul steeds te houden.  Lees verder »

Operatie dreigt voor Dimata en Trebel

Operatie dreigt voor Dimata en Trebel

BLESSURES Anderlecht maakt zich zorgen om Landry Dimata en Adrien Trebel. De twee blijven sukkelen met de knie en volgden de partij tegen Antwerp vanop de tribune. Volgens Het Laatste Nieuws is hun blessure chronisch en is de kans aanwezig dat ze onder het mes moeten. Lees verder »

“Gevierd alsof ik scoorde”

“Gevierd alsof ik scoorde”

INTERVIEWS Thomas Didillon schudde in de laatste minuten van de wedstrijd een wereldsave uit zijn mouw en bezorgde RSC Anderlecht zo de drie punten. Over de penaltyfase is hij duidelijk: “Het was geen penalty, contact was er als hij al op de grond lag.” Lees verder »

Rutten: “Eerste stap naar play-off 1 is gezet”

Rutten: “Eerste stap naar play-off 1 is gezet”

INTERVIEWS RSC Anderlecht en Antwerp hielden mekaar in evenwicht tijdens de wedstrijd. Zowel Fred Rutten als Laszlo Bölöni waren het erover eens dat een gelijkspel objectiever was geweest. Maar het is Anderlecht dat met de drie punten naar huis terugkeert. “De stap richting play-off 1 is gezet”, volgens Rutten. Lees verder »

Amuzu krijgt racistische verwijten naar het hoofd

Amuzu krijgt racistische verwijten naar het hoofd

ANDERE Tijdens de penalty-fase die afgekeurd werd voor Antwerp, warmde Francis Amuzu langs de zijlijn op. Het afkeuren van de penalty zorgde voor heel wat ongenoegen bij de Antwerp-supporters die als gevolg dan maar Amuzu begonnen verwijten als “nutella” en “neger” naar het hoofd te slingeren.  Lees verder »

 17-02-2019 

Abazaj debuteert met winning goal

Abazaj debuteert met winning goal

ANDERE Kristal Abazaj beleefde een droomdebuut bij NK Osijek. Tegen Istra 1961 mocht hij vanmiddag invallen na 56 minuten. Twaalf minuten later scoorde hij het enige doelpunt van de wedstrijd. Door deze zege blijft Osijek tweede in de stand. Lees verder »

Teodorczyk scoort eerste voor Udinese (video)

Teodorczyk scoort eerste voor Udinese (video)

ANDERE Lukasz Teodorczyk heeft vanmiddag zijn eerste doelpunt gescoord in loondienst van Udinese. Tegen hekkensluiter Chievo mocht Teodorczyk na 82 minuten invallen. Drie minuten later beging Chievo een strafschopfout op hem. De Pool zette zich zelf achter de bal. Lees verder »

Voorbeschouwing: Antwerp - Anderlecht

Voorbeschouwing: Antwerp - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Na het puntenverlies van STVV en Gent kan Anderlecht vanavond een goede zaak doen in de strijd om Play-Off 1. Maar dan moet het wel winnen tegen Antwerp. Een aartsmoeilijke opdracht: Anderlecht verloor zijn laatste vijf uitwedstrijden en Antwerp ruikt zekerheid over Play-Off 1. Lees verder »


 16-02-2019 

D'Onofrio: "Roger is een heel goed mens"

D'Onofrio:

INTERVIEWS Luciano D'Onofrio en Roger Vanden Stock zijn al gedurende 20 jaar vrienden. D'Onofrio vindt het dan ook niet meer dan normaal dat hij zijn goede vriend uitnodigt voor de wedstrijd van morgen. Maar ook Marc Coucke is welkom in de presidentiële loge.  Lees verder »

Trebel out tegen Antwerp ?

Trebel out tegen Antwerp ?

BLESSURES Fred Rutten liet gisteren op zijn persconferentie weten dat de toestand van Landry Dimata en Adrien Trebel van dag tot dag bekeken wordt. Maar volgens zowel Het Nieuwsblad als Het Laatste Nieuws komt Trebel wellicht niet in actie tegen Antwerp.  Lees verder »

 15-02-2019 

Standard beboet voor wangedrag Luyindama

Standard beboet voor wangedrag Luyindama

ANDERE De Geschillencommissie heeft Standard vanmiddag een boete van 5.000 euro opgelegd voor het wangedrag van Christian Luyindama na de topper tegen Anderlecht. "Het is een taak van de voetbalclub om te waken over wat elke (ex-)speler of speciale uitgenodigde roept door de micro", zo luidt de verklaring. Lees verder »

Open training op Neerpede

Open training op Neerpede

ANDERE De laatste open training op Neerpede is al een tijdje geleden. Maar komende woensdag is het zover, RSC Anderlecht opent de deuren van het oefencomplex van Neerpede voor een open training, gevolgd door een 'meet & greet' met de staf en de spelers.  Lees verder »

Laat Rutten Verschaeren naar nationale U19 gaan?

Laat Rutten Verschaeren naar nationale U19 gaan?

JEUGD De Belgische U19 houden van woensdag 27 februari tot vrijdag 1 maart een korte oefenstage in Tubeke. Bondscoach Jacky Mathijssen riep vijf spelers van Anderlecht op. Bij hen ook Yari Verschaeren. De vraag is echter of Fred Rutten zijn goudhaantje laat afzakken naar Tubeke. Lees verder »

Van Holsbeeck wilde Najar naar Antwerp brengen

Van Holsbeeck wilde Najar naar Antwerp brengen

JEUGD Anderlecht speelt zondag op de Bosuil tegen Antwerp en het had zo maar gekund dat Andy Najar er dit seizoen tweewekelijks speelde. Volgens Het Laatste Nieuws heeft Herman Van Holsbeeck afgelopen zomer geprobeerd om de Hondurees naar Antwerp te loodsen. Zonder succes evenwel. Lees verder »

Michez scoort er drie in oefenduel

Michez scoort er drie in oefenduel

JEUGD De spelers uit de U18-kern die weinig aan de bak komen, speelden woensdag een oefenduel tegen de U19 van Union. Anderlecht won met 5-1. Simion Michez liet zich opmerken met drie doelpunten. Mathis Van Landschoot en Niklo Dailly scoorden de andere doelpunten. Lees verder »

Kalulika scoort voor Belgische U17

Kalulika scoort voor Belgische U17

JEUGD Heel wat spelers van Anderlecht zijn momenteel op stage met de Belgische U17 in Marbella. Daar speelden ze woensdag een eerste oefenduel. Tegen Slovakije gingen ze met 2-3 de boot in. De jonge Duivels kwamen nochtans 2-0 voor. Het tweede doelpunt werd gescoord door Anderlecht-speler Chris Kalulika. Lees verder »

 14-02-2019 

Eerste training onder Schoenmaker

Eerste training onder Schoenmaker

ANDERE Alessandro Schoenmaker heeft er inmiddels zijn eerste training als nieuwe physical coach van RSC Anderlecht opzitten. Frank Arnesen was een aandachtige toeschouwer van de training. Vorige dinsdag nam paars-wit afscheid van Gino Caen "in onderling overleg", zoals dat dan heet. Lees verder »

Nieuwjaarsreceptie voor fans en sponsors

Nieuwjaarsreceptie voor fans en sponsors

ANDERE RSC Anderlecht organiseerde gisterenavond een nieuwjaarsreceptie voor de fans en de sponsors. Marc Coucke kalmeerde op zijn gekende wijze de paars-witte aanhang, Michael Verschueren beloofde de zomermercato performanter aan te pakken.  Lees verder »

 13-02-2019 

Haar in de boter tussen Rutten en Trebel

Haar in de boter tussen Rutten en Trebel

BLESSURES Coach Fred Rutten en aanvoerder Adrien Trebel zijn niet elkaars beste vrienden. De reden van hun probleem: Rutten verplichtte Trebel op oefenkamp een wedstrijd te spelen terwijl hij liever rust wilde voor zijn geblesseerde knie. Bovendien vindt Trebel dat hij meer respect verdient. Lees verder »

Devroe wilde Didillon al bij Oostende

Devroe wilde Didillon al bij Oostende

TRANSFERS Toen Anderlecht in juli Thomas Didillon halen, keken velen raar op. 'Wie is dat en vanwaar komt die?' Maar voor Luc Devroe was de Fransman geen onbekende. Devroe wilde hem een jaar eerder, in augustus 2017, naar Oostende halen. Dat schrijft Sport/Voetbalmagazine. Lees verder »

Antwerp nodigt Vanden Stock uit

Antwerp nodigt Vanden Stock uit

WEDSTRIJDEN Het bestuur van Antwerp heeft oud-Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock uitgenodigd om de partij van komend weekend tussen beide ploegen te volgen in de Presidential Lounge van de Bosuil. Vanden Stock is al jaren goed bevriend met Luciano D'Onofrio, sportief directeur bij de Great Old. Lees verder »

Rust voor Kara en Dimata

Rust voor Kara en Dimata

BLESSURES Kara Mbodj (foto) en Landry Dimata verschenen gisteren niet op het oefenveld. De twee kregen rust om hun knie te laten herstellen van de inspanningen zondag. Het duo raakt gewoon klaar voor de partij van komend weekend tegen Antwerp. Lees verder »

Caen weg na onenigheid met Rutten

Caen weg na onenigheid met Rutten

BLESSURES De moeilijke samenwerking met de nieuwe coach Fred Rutten heeft fysiektrainer Gino Caen zijn baan gekost. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens de krant hadden de twee een verschillende visie over de trainingsintensiteit op stage. Lees verder »

 12-02-2019 

Olsen: "Ik zei mijn gedacht over Anderlecht"

Olsen:

ANDERE Morten Olsen was gisteren een opvallend toeschouwer tijdens de oefenwedstrijd tussen Anderlecht en STVV. Hij was in het gezelschap van Frank Arnesen en Fred Rutten. "Ik kwam kijken voor mijn plezier, maar ik zei ook mijn gedacht over Anderlecht", zo vertelt Olsen. Lees verder »

Makelaarsbetalingen bedreigen licentie

Makelaarsbetalingen bedreigen licentie

ANDERE Anderlecht heeft nog steeds de betalingen aan spelersmakelaars niet hervat. Dat kan gevolgen hebben voor de licentie van paars-wit. Vrijdag moeten alle documenten binnen zijn bij de licentiecommissie en openstaande schulden zorgen voor slechte punten. Lees verder »

U21 blijven leider na nieuwe zege (video)

U21 blijven leider na nieuwe zege (video)

JEUGD De U21 boekten gisterenavond een 2-0-zege tegen Racing Genk. Elvis Mehanovic (foto) en Francis Amuzu zorgden voor de doelpunten. Door deze zege blijft Anderlecht leider met twaalf op twaalf. Minpunt van de avond: na een kwartier viel Olivier Dhauholou uit met een blessure aan de dij. Lees verder »

 11-02-2019 

Hommage aan Ben Cosyns

Hommage aan Ben Cosyns

WEBSITE Supportersclub De Mauve Berkes nam vorige week afscheid van één van hun leden. Op Standard applaudiseerden alle aanwezige paars-wit-supporters al in minuut 26 voor Ben Cosyns. Maar ook RSC Anderlecht heeft de trouwe supporter niet vergeten. Zijn naam verscheen gisteren op de boardings van het Constant Vanden Stock Stadion.  Lees verder »

Obradovic drie weken out

Obradovic drie weken out

BLESSURES RSC Anderlecht bevestigde zonet dat Ivan Obradovic gisteren een scheurtje opliep in de hamstrings. De Serviër zal ongeveer drie weken out zijn. Wellicht neemt Elias Cobbaut zijn plaats in op de linksachter.  Lees verder »

Tielemans scoort punten bij Engelse analisten

Tielemans scoort punten bij Engelse analisten

ANDERE Wij sloten hem al langer in ons hart, maar nu Youri Tielemans goed op weg om de harten van Engelsen te veroveren. En dat na pas één wedstrijd in de Premier League. Winnen deed Leicester niet, maar de harten van de Engelse supporters won Tielemans wel.  Lees verder »

Obradovic out met spierscheur

Obradovic out met spierscheur

BLESSURES Ivan Obradovic moest gisteren geblesseerd het veld verlaten. De Serviër heeft wellicht een spierscheur en zal dus enkele weken out zijn. Antonio Milic viel gisteren in want Elias Cobbaut en Kenny Saief zaten niet in de selectie.  Lees verder »

 10-02-2019 

Is er nog een plan-C, beste Marc?

Is er nog een plan-C, beste Marc?

OPINIES Vandaag stond er een eerste “finale” op het programma, tegen Zulte-Waregem. Paars-wit moest absoluut winnen om de kansen op Play-off 1 gaaf te houden. Een overwinning werd het niet. Een ploeg zonder idee hield het op een scoreloos gelijkspel. Dankzij de nederlaag van Gent, schuift Anderlecht zowaar nog in de top 6. Maar met nog een loodzwaar programma en een dramatisch spelniveau, zal het aartsmoeilijk worden om die plaats te behouden. Lees verder »

Youth League ver weg na verlies U18

Youth League ver weg na verlies U18

JEUGD De jeugdploegen van Anderlecht namen het dit weekend op tegen Racing Genk. Twee keer winst en twee keer verlies was het bilan. De grootste domper kregen de U18 te slikken. Door deze nederlaag is de titel en deelname aan de UEFA Youth League erg ver weg. Lees verder »

Standard: "We keuren het af, maar is uitgelokt"

Standard:

ANDERE Via een kort berichtje op zijn officiële website heeft Standard gereageerd op de aanval van enkele Standard-hooligans op een eetfestijn van Anderlecht-supporters. De club laat weten dat het "de incidenten ten zeerste afkeurt", maar volgens hen werden ze uitgelokt. Lees verder »

 09-02-2019 

Anderlecht overweegt klacht tegen Standard-hooligans

Anderlecht overweegt klacht tegen Standard-hooligans

ANDERE Anderlecht gaat na of het een klacht kan indienen tegen de Standard-hooligans die vanmiddag een Anderlecht-fans aanvielen tijdens een eetdag. Dat laat de club weten. "De club veroordeelt de aanval waarvan een deel van onze fans vandaag slachtoffer zijn geweest. We onderzoeken welke juridische stappen we zullen ondernemen." Lees verder »

Carcela en Standard alsnog vervolgd

Carcela en Standard alsnog vervolgd

ANDERE Mehdi Carcela trakeerde scheidsrechter Visser op de middelvinger nadat zijn doelpunt werd afgekeurd. Ex-Standardspeler Christian Luyindama liet dan weer 'Puta Anderlecht' luidkeels weerklinken door de megafoon. Zowel Carcela als Standard worden vervolgd voor beide incidenten.  Lees verder »

Vranjes: "Anderlecht rekent nog op mij"

Vranjes:

INTERVIEWS Voor wie er nog mocht aan twijfelen: Ognjen Vranjes is niet van plan om zomaar te vertrekken bij RSC Anderlecht. Dat zei de Bosniër in een interview aan het Griekse Sport24 toen hij vorige week op bezoek was bij zijn ex-ploeg AEK Athene.  Lees verder »

Is er een probleem Trebel ?

Is er een probleem Trebel ?

ANDERE Adrien Trebel trainde deze week nog niet mee. Hij blijft hinder ondervinden aan de knie. Of is er meer aan de hand? Volgens Het Laatste Nieuws zit er ruis op de lijn tussen beide partijen.  Lees verder »

 08-02-2019 

Fysieke paraatheid

Fysieke paraatheid

INTERVIEWS Na de wedstrijd op Standard viel te horen dat er een probleem was met de fysieke paraatheid van sommige spelers op het veld. Coach Fred Rutten weet dat dat probleem er is en laat zoveel mogelijk oefenwedstrijden spelen om iedereen wedstrijdfit te krijgen.  Lees verder »

Bolasie kan starten

Bolasie kan starten

INTERVIEWS - ANDERE Yannick Bolasie kwam pas donderdagavond laat aan op Neerpede. Zijn transfer kwam pas in de laatste seconden van de wintermercato tot een goed einde. Hij kon slechts één dag meetrainen met de groep alvorens de wedstrijd tegen Standard. Maar komende zondag is hij inzetbaar.  Lees verder »

Trebel traint nog niet mee

Trebel traint nog niet mee

BLESSURES - ANDERE De coach begon zijn persconferentie met een overzicht van de geblesseerden. Adrien Trebel traint nog niet mee. Yevhen Makarenko is genezen en herneemt stilaan de training ook met Landry Dimata gaat het de goede kant uit.  Lees verder »

Coucke: "Deze club komt terug"

Coucke:

INTERVIEWS Marc Coucke was gisteren te gast bij 'De Afspraak' op Canvas. Hij was er om de problematiek te bespreken rond de farmaindustrie. Onvermijdelijk kwam ook RSC Anderlecht ter sprake. En Coucke was duidelijk: "Deze club komt terug". Lees verder »

Bornauw out tot play-offs

Bornauw out tot play-offs

BLESSURES Sebastiaan Bornauw is al sinds de winterstop out met een knieblessure. Gisteren ging hij onder het mes. Er is een kleine ingreep gedaan aan het weefsel van de knieschijf. De jonge verdediger zal vier tot zes weken out zijn.  Lees verder »

 07-02-2019 

Bornauw geopereerd

Bornauw geopereerd

BLESSURES Sebastiaan Bornauw is geopereerd aan de knie. Wat en hoe is niet duidelijk. De jonge verdediger plaatste een foto op zijn Instagram waarin hij zegt dat de operatie goed is verlopen.  Lees verder »

Dauda inzetbaar bij Vitesse

Dauda inzetbaar bij Vitesse

ANDERE In de laatste dagen van de wintermercato trok Mohammed Dauda naar het Nederlandse Vitesse op huurbasis. Tot spelen kwam hij nog niet omdat zijn werkvergunning nog niet in orde was. Dat is ondertussen wel het geval.  Lees verder »

Arnesen: "Bolasie is wedstrijdfit"

Arnesen:

INTERVIEWS Neil Moxley, een Engelse voetbaljournalist en clubwatcher van Aston Villa, stelt zich vragen bij de fitheid van Yannick Bolasie. De Congolees liep eind 2016 een zware knieblessure op en Moxley plaatst vraagtekens of Bolasie daar al volledig van hersteld is. Frank Arnesen zegt dat Bolasie klaar is om te spelen. Lees verder »

Kara wil deel loon niet terugbetalen

Kara wil deel loon niet terugbetalen

ANDERE Vorige zomer vertrok Kara Mbodji naar Nantes op huurbasis voor een heel seizoen. RSC Anderlecht betaalde nog een deel van zijn loon en stortte dat meteen op zijn rekening voor een heel seizoen. Alleen is de Senegalees nu terug op Anderlecht, maar hij weigert om zes maand loon terug te betalen. Voor de verdediger is dat tekengeld.  Lees verder »

 06-02-2019 

Verschueren: "Ik nodig je uit op mijn bureau"

Verschueren:

ANDERE Het zijn zware tijden voor de Anderlecht-supporters. De sociale media is voor hen dan ook de ideale uitlaatklep om hun ongenoegen te ventileren. Eén supporters reageerde op Instagram richting Michaël Verschueren, waarna die hem prompt uitnodigde voor een gesprek op Neerpede. Lees verder »

Verliest de KBVB weer een scheidsrechter?

Verliest de KBVB weer een scheidsrechter?

ANDERE Ook de scheidsrechters die in actie komen in 1A en 1B moeten fysieke en medische proeven afleggen. Frederik Geldhof had het vorig seizoen al moeilijk met de 'spurtproef' en slaagde pas bij de derde poging. Dit seizoen lukte hem dat niet. Geldhof beraadt zich nu even over zijn toekomst;  Lees verder »

Bakkali de snelste

Bakkali de snelste

ANDERE RSC Anderlecht ging op teambuilding en koos als activiteit karten. Zakaria Bakkali ging als eerste over de meet. Na de teambuilding was het tijd voor het diner en daar ontsnapte nieuwkomer Yannick Bolasie niet aan zijn doop.  Lees verder »

Statement van Etienne Davignon

Statement van Etienne Davignon

ANDERE RSC Anderlecht reageerde officieel op het nieuws van de vermeende schadeclaim die Marc Coucke zou eisen van de verkopende aandeelhouders. Étienne Davignon laat in een statement weten dat er 'geen sprake is van een schadeclaim'. Lees verder »

Coucke bijt van zich af

Coucke bijt van zich af

ANDEREHet Nieuwsblad pakte deze morgen uit met het nieuws dat Marc Coucke 4 miljoen euro terug eist van de aandeelhouders van RSC Anderlecht. Er zouden te veel lijken uit de kast vallen waardoor de boekhouding niet waarheidsgetrouw was. Lees verder »

 05-02-2019 

Nieuwe poll: haalt Anderlecht Play-Off 1?

Nieuwe poll: haalt Anderlecht Play-Off 1?

WEBSITE Met nog zes wedstrijden voor de boeg staat Anderlecht momenteel op een zevende plaats. Virtueel naast Play-Off 1 dus. Op sociale media en discussiefora slaan sommige fans aan het doemdenken, anderen geloven rotsvast dat het goedkomt. Wat denkt u? Lees verder »

Wat zijn de financiële gevolgen van play-off 2?

Wat zijn de financiële gevolgen van play-off 2?

ANDERE Het feit dat RSC Anderlecht het seizoen afsluit in play-off 2 is niet ondenkbaar. Een vlug rekensommetje leert ons dat paars-wit vier van zijn zes laatste wedstrijden moet winnen om play-off 1 veilig te stellen. Maar wat zijn de financiële gevolgen van play-off 2? Het Nieuwsblad zocht het uit.  Lees verder »

Trebel onzeker voor Zulte-Waregem

Trebel onzeker voor Zulte-Waregem

BLESSURES Adrien Trebel ondervindt nog hinder aan de knie daardoor stond hij niet aan de aftrap tegen Standard en zegde hij ook af voor de beloftenwedstrijd tegen Club Brugge. Het is zelfs niet zeker of de Fransman fit geraakt voor de wedstrijd tegen Zulte-Waregem.  Lees verder »

Sommige ruimtes alleen voor A-kern spelers

Sommige ruimtes alleen voor A-kern spelers

ANDERE RSC Anderlecht doet er alles aan om play-off 1 te halen. Het trainingscomplex in Neerpede is voorzien van ontspanningsruimtes waar men pool en Play Station kan spelen, er is ook een zwembad en dergelijke. Ook de spelers van de reserven hadden daar toegang toe, tot nu.  Lees verder »

Vranjes weigert Roemeense club

Vranjes weigert Roemeense club

ANDERE Ognjen Vranjes trekt zich van zijn verbanning naar de B-kern niet veel aan. Vorig weekend zette hij nog de bloemetjes buiten in Griekenland. Ondertussen zoekt RSC Anderlecht naar een oplossing en Vranjes zelf, die weigert elke club zoals nu het Roemeense Craiova.  Lees verder »

"Hebben geen poging gedaan om Pozuelo te halen"

INTERVIEWS Frank Arnesen was gisteren te gast in Extra Time. Hij kreeg er de vraag of RSC Anderlecht tijdens de wintermecato een poging heeft gedaan om Alejandro Pozuelo binnen te halen. Arnesen had veel lof voor de speler maar Anderlecht deed geen poging om hem naar het Astridpark te halen. Lees verder »

Verschueren: "Play-off 1 moet"

Verschueren:

INTERVIEWS RSC Anderlecht virtueel in play-off 2, maar dat is geen reden dat het bestuur zich wegsteekt voor de pers. Michael Verschueren reageerde eerlijk op enkele vragen en de conclusie is simpel: play-off 1 moet gewoon.  Lees verder »

Rutten spreekt spelers toe

Rutten spreekt spelers toe

ANDERE Fred Rutten heeft maandag zijn spelers toegesproken na het verlies op Standard. Niet in de kleedkamer zoals gebruikelijk, maar in de fitness. De coach stond recht, de spelers zaten neer in een kring rond hem.  Lees verder »

 04-02-2019 

Verboomen leidt Anderlecht - Zulte Waregem

Verboomen leidt Anderlecht - Zulte Waregem

ANDERE Zondag komt Zulte-Waregem op bezoek in het Constant Vanden Stock Stadion. Nathan Verboomen zal de wedstrijd in goede banen leiden. Mathias Hillaert en Koen Thijs zijn de lijnrechters van dienst. Bert Put sluit het rijtje als vierde official.  Lees verder »

Trebel warmde op in spelerstunnel

Trebel warmde op in spelerstunnel

ANDERE Twee jaar geleden ruilde Adrien Trebel Standard in voor RSC Anderlecht. Een klap in het gezicht van de Standard-supporters die prompt zijn truitje verbranden op sociale media. Sinds die overstap wordt Trebel op Sclessin bespuwd tijdens de opwarming en daar had de Fransman gisteren even geen zin in.  Lees verder »

"Anderlecht is nog lang niet uitgeteld"

ANDERE RSC Anderlecht staat voor het eerst sinds seizoen 1936-37 niet meer in de top zes. Play-off 1 halen dit seizoen is zelfs geen zekerheid meer. Maar Mister Michel weigert om zomaar de handdoek in de ring te gooien. Op Twitter wil hij de hoop op play-off 1 hoog houden.  Lees verder »

5.000 euro boete voor Standard

5.000 euro boete voor Standard

ANDERE De 'Hel van Sclessin' deed zijn naam weer alle eer aan vorige zondag. Ook coach en spelers lieten zich niet onbetuigd tijdens de wedstrijd. Michel Preud'Homme zelf is wel vrijgespoken door het Bondsparket, de uitsluiting is volgens hen voldoende. Standard zelf krijgt wel een boete van 5.000 euro voor de wedstrijd die bol stond van de opstootjes.  Lees verder »

Woensdag signeersessie

Woensdag signeersessie

ANDERE Sebastiaan Bornauw was nog niet mee afgezakt naar Sclessin, de verdediger had no te veel last van de knie. Woensdag kan je hem wel komen bewonderen en een handtekening bemachtigen. En niet alleen Bornauw is van de partij voor de signeersessie.  Lees verder »

Arnesen te gast in Extra Time

Arnesen te gast in Extra Time

ANDERE Technisch directeur Frank Arnesen is vanavond te gast in Extra Time. Benieuwd hoe hij terugkijkt op de voorbije transferperiode en de wedstrijd tegen Standard. De uitzendig op Canvas begint om 22u10. Lees verder »

Vranjes op de lappen

Vranjes op de lappen

ANDERE Elias Cobbaut behoorde niet tot de selectie tegen Standard. De verdediger ging de wedstrijd dan maar bekijken in het bezoekersvak samen met de RSC Anderlecht supporters. Ognjen Vranjes die verbannen is naar de B-kern denkt niet aan zijn ploeg te steunen. Zijn ex-ploeg krijgt die "eer" wel. Lees verder »

Kums papa van een dochter

Kums papa van een dochter

ANDERE Sven Kums vierde gisteren zijn doelpunt met de duim in de mond. De middenvelder is afgelopen donderdag papa geworden van een dochter, Juliette. Kums en zijn echtgenote getuigden eerder al over hun moeilijke weg om zwanger te worden. Maar die strijd is nu dus beloond.  Lees verder »

 03-02-2019 

Standard baraki's? Ze toonden zelf van wel

Standard baraki's? Ze toonden zelf van wel

WEDSTRIJDEN Standard creëerde een rel toen Thomas Didillon maandag 'baraki' aanhaalde als favoriete Belgische woord. 'Marginalen', betekent het en wordt in Wallonië als scheldwoord gebruik voor Standard-fans. Preud'homme, Carcela, Mpoku en Luyindama toonden vanavond dat het geen wonder is dat deze link gelegd wordt. Lees verder »

Anderlecht virtueel in Play-Off 2

Anderlecht virtueel in Play-Off 2

WEDSTRIJDEN STVV heeft vanavond gewonnen tegen Eupen en wipt hierdoor over Anderlecht in de stand. Voor het eerst dit seizoen valt Anderlecht dus uit Play-Off 1. Met nog zes wedstrijden te gaan, wordt het spannend. Vier ploegen strijden om twee plekjes. Wie heeft het zwaarste programma? Lees verder »

Laat doelpunt nekt Anderlecht

Laat doelpunt nekt Anderlecht

WEDSTRIJDEN Fred Rutten heeft ook zijn tweede uitwedstrijd als coach van Anderlecht afgesloten met een nederlaag. Op Sclessin ging Anderlecht met 2-1 de boot in. Paars-wit zakt zo naar plaats zes en straks kan ook STVV over de recordkampioen springen. Lees verder »

Opstelling: Bolasie, Dimata en Trebel op de bank

Opstelling: Bolasie, Dimata en Trebel op de bank

WEDSTRIJDEN Anderlecht start over een kwartier tegen Standard met nieuwkomer Yannick Bolasie op de bank. Ook Landry Dimata en Adrien Trebel, terug fit na blessure, beginnen als invaller. Peter Zulj staat voor het eerst in de basis. Zakaria Bakkali krijgt na zijn povere partij vorige week een nieuwe kans. Lees verder »

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vanavond om 18 uur is het Clasico-time. Aan de boorden van de Maas heeft Anderlecht zijn stek in de top zes te verdedigen. Wij kijken vooral uit of Peter Zulj zijn veelbelovend debuut van vorige week kan bevestigen en of Yannick Bolasie al aan het toveren slaat. Lees verder »

 02-02-2019 

De Mauve Berkes in diepe rouw

De Mauve Berkes in diepe rouw

WEBSITE - ANDERE Deze morgen heeft supportersclub 'De Mauve Berkes' afscheid genomen van één van hun vaste leden. Elke thuis- en uitwedstrijd was Ben van de partij. Zijn heengaan is dan ook een enorme schok en groot verlies voor zijn paars-witte vrienden. Die vrienden willen hem morgen eren en vragen de medewerking van alle supporters.  Lees verder »

"The Bolasie Flick"

INTERVIEWS Yannick Bolasie heeft een zelf uitgevonden beweging op zijn naam staan: De 'Bolasie Flick'. Benieuwd hoe die eruit ziet, bekijk dan volgende video. Misschien krijgen we zelfs zondag al te zien op het veld van Standard.  Lees verder »

Najar: "Wij worden kampioen"

Najar:

INTERVIEWS Andy Najar mag ondertussen al een ancien genoemd worden bij RSC Anderlecht. De titel opgeven wil de Hondurees ook nog niet. De ploeg geniet weer van het voetbal want onder Hein Vanhaezebrouck was er té veel tactiek.  Lees verder »

 01-02-2019 

Opinie: Zondag weten we meer

Opinie: Zondag weten we meer

OPINIES De transferperiode is gesloten, de kaarten geschud. Zelden waren de meningen over de kwaliteiten van Anderlecht meer verdeeld dan nu. De ene vreest dat we uit Play-off I vallen, de andere droomt er stiekem van om Racing Genk en Club Brugge nog nerveus te maken. Ligt de waarheid in het midden? Waarschijnlijk weten we zondag meer.   Lees verder »

Wellicht geen spelers naar B-kern

Wellicht geen spelers naar B-kern

ANDERE Aangezien Anderlecht evenveel spelers haalde als wegdeed deze winter, blijft Fred Rutten met een grote spelersgroep zitten. Toch lijkt de coach niet van plan om sommige jongens op overschot naar de B-kern te sturen. Lees verder »

Dimata en Trebel onzeker

Dimata en Trebel onzeker

BLESSURES Coach Fred Rutten verwelkomende deze voormiddag een voltallige spelersgroep op training. Dat vertelde hij vanmiddag op zijn persconferentie. "Ook Dimata en Trebel waren van de partij. Maar de komende twee dagen moet blijken of ze zondag ook kunnen spelen", aldus de coach. Lees verder »

Bolasie kiest nummer 11

Bolasie kiest nummer 11

TRANSFERS Yannick Bolasie zal bij Anderlecht spelen met nummer 11. "Daarmee speelde ik ook bij Aston Villa en bij Congo", zo vertelde de spits vanmiddag op zijn voorstelling. Al lachend voegde hij toe: "Eigenlijk wilde ik 43 nemen, verwijzend naar het aantal seconden dat we overhadden voor de dealine." Lees verder »

Wat met zij die niet weg raakten?

Wat met zij die niet weg raakten?

TRANSFERS Amper drie spelers verlieten Anderlecht tijdens de afgelopen transferperioide. Nochtans stonden er een dozijn op de transferlijst. Voor Kristal Abazaj werd gisteren onderhandeld met STVV over een uitleenbeurt, maar de gesprekken sprongen af. Voor Abazaj en co dreigt nu de B-kern. Lees verder »

"Het scheelde amper 43 seconden"

INTERVIEWS RSC Anderlecht heeft dan toch nog zijn transfer beet en het scheelde echt niets of Yannick Bolasie keerde terug naar Engeland. Op amper 43 seconden voor middernacht raakte de transfer rond. Het was Romelu Lukaku die de speler aanspoorde om bij paars-wit te gaan spelen. Lees verder »

Portret: Yannick Bolasie

Portret: Yannick Bolasie

ANDEREYannick Bolasie is na Peter Zulj de tweede inkomende transfer van Anderlecht deze winter. Voor de vierde keer op vijf jaar tijd huurt Anderlecht eind januari een grote naam om het gebrek aan creativiteit op te lossen. Velen plaatsen hem dan ook meteen in het rijtje met Marko Marin, Filip Djuricic en Lazar Markovic. Maar is dat wel terecht? Lees verder »

Middernacht: Bolasie komt eraan

Middernacht: Bolasie komt eraan

TRANSFERS Vijf, vier, drie, twee, één: middernacht! De transferperiode zit erop. Is Anderlecht erin geslaagd om de transfer van Yannick Bolasie tijdig af te ronden? Het Laatste Nieuws meldt van wel. We blijven nog even standby om u in te lichten zodra er officieel bevestiging is. Lees verder »